klin 07.02.04, 19:30 Jak donoszą z południowej Afryki, boćki z podgorzowskich mokradeł właśnie wyruszyły do macierzy. Mają do pokonania blisko 10 tys. km. Można się ich spodziewać na początku marca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panna_marianna Re: Lecą bociany 07.02.04, 20:05 zatem niedługo wiosna! a moze już? Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Lecą bociany 07.02.04, 20:47 Podobno mają w tym roku przylecieć nieco wcześniej niż zazwyczaj, co by znaczyło szybszą wiosnę. Tak naprawdę, boćki z południowych krańców Afryki są już w drodze co najmniej od półtora miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Lecą bociany 07.02.04, 20:57 Co czwarty bociek na świecie to ponoć Polak. Ten przylot to niezły pomysł, bo mam ogrzewanie elektryczne. ps. Klekle boćku, klekle usiądź na stodole Chłopcy ci zrobili Gniazdo w starym kole. /przedszkole 12 w Krakowie/ Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Lecą bociany 07.02.04, 21:18 Bardzo niezły pomysł. Małysz już w tym sezonie za daleko nie polata, to po co nam zima? "W całej Danii mieszka ok. 7 par lęgowych bociana białego. We Francji ok. 100 par. Bocian już nie gniazduje na Wyspach Brytyjskich. Tymczasem w Kłopocie odbywają lęgi ok. 22-24 pary tych ptaków. Znajdują się tu nawet dwa gniazda na jednym dachu. Jest to unikalne miejsce w skali europejskiej". Kłopot to wioska przy niemieckiej granicy, za Cybinką. Jest tam Muzeum Bociana Białego. Lubuskie bocianem stoi! Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Lecą bociany 07.02.04, 21:23 klin napisał: > Bardzo niezły pomysł. Małysz już w tym sezonie za daleko nie polata, to po co > nam zima? Z drugiej strony, żeby pod Nowym Targiem w początku lutego trzeba było stawiać armatki śmieszne??? Ustalmy: wiosna i plus piętnaście na północ od linii Myślenice - Szklarska. Na poludniu po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Lecą bociany 07.02.04, 21:33 Ja już górki zaliczyłem, w czasie największych mrozów. Śnieg - marzenie, ostry mróz i bezchmurne niebo. Po prostu bajka! Ale rozumiem, postulat popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lecą bociany 07.02.04, 22:02 klin napisał: > Bardzo niezły pomysł. Małysz już w tym sezonie za daleko nie polata, to po co > nam zima? > a po to żeby RUTKOWSKI ZOSTAŁ MISTRZEM ŚWIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Lecą bociany 07.02.04, 22:11 No, to już został i chwacit. Swoją drogą, PŚ w przyszłym sezonie będzie dla nas bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lecą bociany 07.02.04, 22:15 klin napisał: > No, to już został i chwacit. > Swoją drogą, PŚ w przyszłym sezonie będzie dla nas bardzo ciekawy. nie chwacit-dopero się zaczyna nowa era/nie dosł/ ale nie wiesz jak mnie to ucieszyło-że zima to nie tylko śnieg i kicha na drogach Odpowiedz Link Zgłoś
klin Re: Lecą bociany 07.02.04, 22:18 OK, OK! Chwacit zimy, nie sukcesów Rutkowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Lecą bociany 07.02.04, 22:25 klin napisał: > OK, OK! Chwacit zimy, nie sukcesów Rutkowskiego! lizus:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Lecą bociany 09.02.04, 09:28 Bociany, przerwa na kawę. Sypie i zacina. Odpowiedz Link Zgłoś