Dodaj do ulubionych

Uwaga - SEKTY!

09.02.04, 21:27
Młodzieżowy Klub Dyskusyjny działający przy gorzowskiej parafii
p.w. Najświętszego Zbawiciela
zaprasza wszystkich chętnych na spotkanie
"SEKTA - STREFA NIEZNANA",
które odbędzie się 27 lutego br. w salce na plebanii
przy ulicy Niemcewicza 35 (teren byłej jednostki wojskowej)
o godzinie 19:15. :)

>>>> Poszukuję osób, które miały styczność z sektami (może były w sekcie) i
chciałyby podzielić się swoimi (na pewno nieprzyjemnymi) doświadczeniami w
czasie spotkania. Zainteresowanych proszę o kontakt,
e-mail: klub-dyskusyjny@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 10.02.04, 05:03
      Hey Klub dyskusyjny,
      Kiedy czytam, ze klub dyskusyjny "przy parafii" organizuje spotkanie dyskusyjne
      na temat "sekt", to czuje krew na odleglosc...a moze to dym stosow...?
      Niewazne co, dobrze na pewno nie pachnie...
      Zwlaszcza gdy w zaproszeniu poszukuje sie osob ktore mialy "na pewno
      nieprzyjemne" doswiadczenia...
      Zaznaczam ze zwolennikiem sekt ani religijnych ani politycznych czy
      jakichkolwiek innych, nie jestem. To dla mnie zbyt radykalny koncept
      czegokolwiek.
      Zapraszanie do "dyskusji" sugerowaloby udzial otwartych mysli...
      Ani "klub przy parafii" ani czlonkowie sekt nie spelniaja tego kryterium.
      Pozdrawiam
      • aborys Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 08:40
        Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Ani "klub przy parafii" ani czlonkowie sekt nie spelniaja tego kryterium.
        Oczywiście.
        Na parafiach przeważnie palą stosy i piorą mózgi.
        Lepiej unikać parafii, wszystkiego dowiesz się z telewizji.
        • Gość: niewierzący Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.04, 12:31
          Ja w dzieciństwie miałem kontakt z sektą katolicką i nawet mnie bez mojej woli
          ochrzcili.Teraz jestem już pełnoletni i wyzwolony.Dobrze mi się dzieje bez
          przynależności do tej sekty,a chrzciny,komunie,bierzmowania itp.to relikt
          niechlubnej przeszłości.
        • miss_dronio Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 14:38
          Myślę Borys, że Bernard raczej mial na mysli, ze będą to tak zwane "spotkania z
          tezą jak fatum":) Innymi slowy czy myslisz, ze jest mozliwym, ze w toku
          zapalczywych i porywających dyskusji dyskutanci dojdą do wniosków, że inne
          ruchy i organizacje religijne nie są takie zle, że mogą być calkiem
          interesujace i warto sie nimi interesowac w innym celu niz robienie na nie
          nagonki?:) Już samo slowo "sekta" ma zabarwienie perojatywne a jest to moda
          ostatnich lat bo przecież sam Kościól Katolicki byl kiedys sektą.
          Nikt rozsądny oczywiście nie bedzie twierdzil, ze parafie to pralnie mózgów i
          przechowalnie chrustu na stosy ale twierdznie, ze to miejsce spotkań w celach
          uprawiania dyskusji brzmi jak żart. Kościól nie jest instytucją demokratyczną i
          nie dopuszcza dyskusji na wiele tematów, zreszta niemalo osób uważa, ze stąd
          czerpie swą silę na przetrwanie przez wieki:)
          ps.1. Czy ktoś pamieta film o Świadkach Jehowych puszczany na religii, na
          Puszkina w okolicach roku 1990 w ramach dyskusji?;)
          ps.2. Czy wystarczajaco kontrowersyjnie Gtk?:))
          • gtk Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 16:21
            miss_dronio napisała:

>> ps.1. Czy ktoś pamieta film o Świadkach Jehowych puszczany na religii, na
            > Puszkina w okolicach roku 1990 w ramach dyskusji?;)
            > ps.2. Czy wystarczajaco kontrowersyjnie Gtk?:))

Ad. PS.2: Dla mnie absolutnie nie kontrowersyjne. Niestety zgadzam się z Tobą!
            Ad. PS.1: Filmu nie pamiętam, ale mam niejasne wrażenie, że pewnie się znamy...
            Pzdr. G.
            • miss_dronio Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 19:28
              > Ad. PS.2: Dla mnie absolutnie nie kontrowersyjne. Niestety zgadzam się z Tobą!
              > Ad. PS.1: Filmu nie pamiętam, ale mam niejasne wrażenie, że pewnie się
              znamy...
              > Pzdr. G.
              ad. 1. ooooo.......szkodaaa....ale też fajnie:)
              ad. 2. hehe i to jest właśnie szczególnie miłe w forach regionalnych:)
              • gtk Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 20:13
                miss_dronio napisała:

> ad. 1. ooooo.......szkodaaa....ale też fajnie:)

No, też sam nie wiem, czy żałować, czy wręcz przeciwnie... :)

> ad. 2. hehe i to jest właśnie szczególnie miłe w forach regionalnych:)

Właściwie powinienem był wpaść na to wcześniej: ten styl dyskusji, ten szacunek dla oponenta i jego przekonań, ta kultura, jasność sądów, ta inteligencja... Oczywiście, to musi być absolwent/ka Lepszego Ogólniaka z pierwszej połowy lat 90... :)
      • Gość: Krafft SEKTA KATOLICKA GÓRĄ IP: *.gorzow.mm.pl 16.02.04, 10:25
        I żdna inna ich nie pokona.
    • qvt7x Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 12:54
      O właśnie, dobrze powiedziane, przez kolege powyżej. Katolicy, chrześcijanie to
      też Sekty!!!! wode z mózgu robią dzieciom a te nieświadome wierzą w te rzeczy
      nie mając własnej woli nie mogą dokonać świadomego wyboru. Pozatym nie wiem czy
      jakakolwiek inna sekta dokonała podobnego zniszczenia i zacofania ludzi. A
      ofiary sporzywane są do tej pory przez ten odłam sekty nie tylko w postaci
      zwierząt jak rytualne podawanie Karpia ale i również są swego rodzaju święta
      podczas których sporzywane są rytualnie jajka (przeciesz to niedoszłe żywe
      stworzenie). Ehhhh...
      • bart.q Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 15:28
        qvt7x napisał:

> nie wiem czy
        > jakakolwiek inna sekta dokonała podobnego zniszczenia i zacofania ludzi.

Gdyby nie kościelna i zakonna łacina nie znalibyśmy wielu dzieł Starożytnych.
        • Gość: mgr historii Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 10.02.04, 15:37
          Sekta to nic innego jak odłam jakiejś większej religii.A ponieważ katolicyzm
          jest odłamem judaizmu więc w myśl tej definicji również jest sektą.Niestety
          najbardziej szkodliwą i rozpowszechnioną w Polsce.
        • gtk Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 16:23
          bart.q napisał:

> Gdyby nie kościelna i zakonna łacina nie znalibyśmy wielu dzieł Starożytnych.

Ilu dzieł nie znamy, bo zostały zniszczone na stosach kościelnych?
          • bart.q Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 21:04
            gtk napisał:

> Ilu dzieł nie znamy, bo zostały zniszczone na stosach kościelnych?

Wszedłbym w zakład, że mniej niż tych, które zostały zniszczone przez
            niechrześcijańskich najeźdźców różnego sortu.
            • gtk Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 21:41
              bart.q napisał:

> Wszedłbym w zakład, że mniej niż tych, które zostały zniszczone przez
              > niechrześcijańskich najeźdźców różnego sortu.

Obawiam się, że byś nie wygrał. :)
              Ja zresztą też. Sęk w tym, że wszystkie dowody zniszczone! :)
              • klin Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 21:48
                W takim razie Was przebiję. Najwięcej jest tych, które przetrwały w kościelnych
                bibliotekach.
                • gtk Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 21:50
                  klin napisał:

> W takim razie Was przebiję. Najwięcej jest tych, które przetrwały w kościelnych
                  >
                  > bibliotekach.

To demagogia!
                  Ale dowcipna.
                  • klub-dyskusyjny Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 23:12
                    witam! to, że spotkanie odbywa się w salce na plebanii, a opiekuje się klubem
                    ksiądz (to nie ja, jestem cywilem) ;) to nie znaczy, że taki temat ma być
                    zakazany etc. Klub gromadzi ludzi młodych, którzy chętnie dyskutują na wiele
                    ciekawych tematów. Były tematy o tym, co nas interesuje. Pragniemy zaprosić
                    również ludzi, którzy na codzień zajmują się tematyką sekt. A ludzie, którzy
                    byli w sektach na pewno mają teraz nie miła wspomnienia.

Zapraszam, przyjdźcie. Nie jest powiedziane, że trzeba być katolikiem. Z wielką
                    chęcią przyjmiemy "innowierców". Na marzec planujemy spotkanie ze Świadkami
                    Jehowa i pragniemy zaprosić właśnie ich, by sami powiedzieli jak to jest u
                    nich. Chodzi o to, by zrobić małą konfrontację. Poznanie siebie na wzajem. ;)

----------------------------------
                    Strona parafii: www.zbawiciel.gorzow.com.pl

• bardgorzowski Re: Uwaga - SEKTY! 10.02.04, 23:41
                      Sadzac po aktywnosci w tym Watku "niekatolikow", spotkanie to powinno byc
                      miejscem "zazartej" dyskusji ... No chyba, ze oni na tym spotkaniu sie nie
                      pojawia.
                      • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.02.04, 03:39
                        Hey bardgorzowski...
                        Mysle, ze masz racje...
                        Wlazenie na pole minowe to zadna idea spaceru...
                        :)
                        • bardgorzowski Re: Uwaga - SEKTY! 11.02.04, 03:59

> Wlazenie na pole minowe to zadna idea spaceru...
                          > :)
                          Czemu nie?
                          Jezeli sie szuka rozrywki, na ten przyklad.
                          ;0)
                          • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.02.04, 02:18
                            Hey bardgorzowski,
                            mozna sie rozerwac, to prawda...
                        • Gość: AB Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 11.02.04, 06:53
                          Beniek do sekty Marsjan!
                          )--
                          • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.02.04, 02:20
                            Hey AB,
                            Dziekuje, ale nie...
                            Nic przeciwko Marsjanom nie mam.... Zieloni ludzie - tez ludzie....
                            • Gość: suk Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.04, 03:11
                              No i koniec wątku,
                              bo Benito się odezwał.
                              Cholera
                          • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.02.04, 19:18
                            Hey AB,
                            Musialbym byc maly i zielony...
                            Nie kwalifikuje sie..
                    • Gość: Filip Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.04, 14:22
                      Czemu w tym swoim klubie zakładacie z góry, że musieli mieć złe
                      doświadczenia!!! Dlaczego z góry stawiasz taką tezę. To świadczy o Twojej
                      stronniczości. Cóż to za dyskusja!? Napisz, że może sa tacy, ktorzy mają dobre
                      doświadczenia w kontaktach z sektami.
                      Zresztą to mi pachnie zwalczaniem konkurencji - sekciarze walczą między sobą!
                      • Gość: były ministrant SEKTA KATOLICKA DOMINUJE IP: *.gorzow.mm.pl 12.02.04, 17:40
                        I niech mi kto zaprzeczy,że nie jest tak w Polsce.
                        • Gość: Bernard Klub dyskusyjny milczy.... IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 13.02.04, 02:23
                          Otworzyli watek, wzbudzili zainteresowani i...uciekli...
                          Domyslam sie ze nie takich reakcji sie spodziewali.
                          A szkoda. Temat bardzo interesujacy...

• aborys Re: Klub dyskusyjny milczy.... 13.02.04, 08:51

> A szkoda. Temat bardzo interesujacy...
                            Ale jaki temat?
                            • Gość: Filip Re: Klub dyskusyjny milczy.... IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.04, 16:26
                              Jak to jaki? Jak czarna sekta zwalcza konkurencje!
                              • klub-dyskusyjny Re: Klub dyskusyjny milczy.... 13.02.04, 16:37
                                Nie milczy. tylko nie moge sie laczyc non stop z internetem-brak stalego mnie
                                zmusza do rzadkiego odwiedzania. zapraszam was wszystkich na spotkanie
                                klubu.podyskutujemy. a nie mile doswiadczenia-osoby ktore byly a nie sa, to
                                znaczy ze nie maja milych wspomnien.gdyby byl w sekcie cukiereczek, wszystko ok
                                to by tam zostali.

jeszcze raz zapraszam na spotkanie-takie forum na zywo. ;))))
                                • gtk Re: Klub dyskusyjny milczy.... 13.02.04, 18:54
                                  klub-dyskusyjny napisał:

a nie mile doswiadczenia-osoby ktore byly a nie sa, to
                                  > znaczy ze nie maja milych wspomnien.gdyby byl w sekcie cukiereczek, wszystko ok
                                  >
                                  > to by tam zostali.

To założenie wyjaśnia Twoje sformułowanie, ale jest zasadniczo błędne. Można być w sekcie, gdzie jest super, a potem stwierdzić, że np. już się z tego wyrosło i odejść z miłymi wspomnieniami. Ktoś inny mógł zostać z takiej sekty wyrwany siłą i również mieć świetne wspomnienia itd. itp.
                                • Gość: Bernard Re: Klub dyskusyjny milczy.... IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.02.04, 08:56
                                  Hey klub dyskusyjny,
                                  Zanim zdecyduje sie czy wziasc udzial w waszej dyskusji czy nie, chcialbym
                                  wlasciwie poznac wasza definicje "Sekty".
                                  Moze jestem czlonkiem czegos takiego i nawet nie wiem???
                                  Oswietl mnie prosze...
                                  Co to takiego "Sekta"?
                                  Czy bedac czlonkiem stowarzyszenia innego niz "Klub przy parafii" kwalifikuje
                                  mnie jako "sekciarza"?
                                  Czy jestescie gotowi (wy, czlonkowie"Klubu przy parafii)wysluchac punktu
                                  widzenia ewentualnych czlonkow "Sekt" i zaakceptowac ich sposob myslenia..?
                                  Czy planowanym efektem spotkania mialoby byc poznanie i zblizenie
                                  czy ...zniszczenie???
                                  Wdzieczny bede za odpowiedz.
                                  Serdecznie pozdrawiam

• Gość: Filip Re: Klub dyskusyjny milczy.... IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.04, 20:50
                                    Hey, Bernard! Wiedziałem, że jesteś naiwnym! Ale, żeby do tego stopnia.........
                                    • Gość: Bernard Re: Klub dyskusyjny milczy.... IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.02.04, 23:48
                                      Hey Filip,
                                      Najtrudniej otrzymac odpowiedz na pytania oczywiste...
                                      Dlatego pytam.
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: suk Głupek? IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.04, 03:11
                                        )--
                                        • Gość: Bernard Re: Głupek? IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.02.04, 03:16
                                          Hey suk,
                                          IQ - 1???
                                          Tak myslalem...
                                          Nie martw sie... Na tym forum to przecietna
                                          Pozdrawiam (Rozumiesz?)
                                          • klin Re: Głupek? 15.02.04, 22:01
                                            Masz wrodzony talent do zjednywania sobie ludzi.
                                            Do tej przeciętnej liczyłeś Bernarda?
                                            • Gość: Bernard Re: Głupek? IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 16.02.04, 00:11
                                              Hey klin,
                                              Oczywiscie....
                                              Dluzsza ekspozycja do srodowiska powoduje trwale zmiany...
                                              Staram sie kompensowac to godzinami gry z moim psem...
                                              Zdaje mi sie ze pomaga...
                                              Pozdrawiam serdecznie
                                  • aborys Re: Klub dyskusyjny milczy.... 15.02.04, 11:09

> Czy planowanym efektem spotkania mialoby byc poznanie i zblizenie
                                    > czy ...zniszczenie???
                                    > Wdzieczny bede za odpowiedz.
                                    A jak się doczekasz, to wpadniesz na spokanie?
                                    • Gość: Bernard Re: Klub dyskusyjny milczy.... IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.02.04, 18:43
                                      Hey aborys,
                                      Nie mam zadnych samobojczych czy morderczych mysli w mojej glowie, wiec po co???
                                  • klub-dyskusyjny Re: Klub dyskusyjny milczy.... 16.02.04, 21:48
                                    > Zanim zdecyduje sie czy wziasc udzial w waszej dyskusji czy nie, chcialbym
                                    > wlasciwie poznac wasza definicje "Sekty".

przygotowuje spotkanie na podstawie zrodel, glownie opieram sie na stronach
                                    internetowych i literatury biblioteki 'przy rondzie'. pojecie 'sekty' bedzie
                                    wiec odczytane z jednego ze zrodel. ;)

> Czy bedac czlonkiem stowarzyszenia innego niz "Klub przy parafii" kwalifikuje
                                    > mnie jako "sekciarza"?

oczywiscie, ze nie. chyba, ze nalezysz do stowarzyszenia, ktore w opinii
                                    ogolnej, zatwioerdzione jest jako sekta czy wspolnota wyznaniowa
                                    spelniajaca 'wymagania' sekty. ;)

> Czy jestescie gotowi (wy, czlonkowie"Klubu przy parafii)wysluchac punktu
                                    > widzenia ewentualnych czlonkow "Sekt" i zaakceptowac ich sposob myslenia..?

nie zaakceptujemy sposobu myslenia czlowieka z sekty, tzn. nie przyjmiemy do
                                    wiadomosci - czyt. jako katolicy (mowie o rdzennych klubowiczach) mamy jednego
                                    mistrza i pana - JEZUSA. ale oczywiscie przyjmiemy do wiadomosci, ze ktos
                                    wierzy w cos innego, np. w to, ze jest produktem laboratorium istot
                                    pozaziemskich o wyzszym poziomie rozwoju etc. jestesmy otwarci na poglady
                                    wszystkich. w koncu taki jest cel dyskusji, ze kazdy moze sie swobodnie
                                    wypowiedziec.

> Czy planowanym efektem spotkania mialoby byc poznanie i zblizenie
                                    > czy ...zniszczenie???

cel spotkania. poznanie i zblizenie jako ludzie - oczywiscie. na pewno nie
                                    bedziemy robic jednego - nawracac na chrzescijanstwo. bo mijaloby to sie z
                                    celem. ma to byc raczej cos w stylu ostrzezenia o sektach.

ZAPRASZAM. ZMIENIŁA SIĘ GODZINA - SPOTKANIE BĘDZIE O 20.00. Pozdrawiam.
    • Gość: Aka23 Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.04, 00:24
      no no
    • Gość: przyjdę Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 14:04
      Nie wiem jak wy, ale ja przyjdę na to spotkanie. Temat jest interesujący, w
      końcu sekty są zagrożeniem!
      • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 21.02.04, 18:55
        Hey przyjde,
        Temat na pewno interesujacy, mam jednak pytania:
        1. Zagrozeniem dla kogo i czego?
        2. Co z wolnoscia religii??
        Pozdrawiam

• blic Re: Uwaga - SEKTY! 22.02.04, 00:57

> Hey przyjde,
          > Temat na pewno interesujacy, mam jednak pytania:
          > 1. Zagrozeniem dla kogo i czego?
          > 2. Co z wolnoscia religii??

Całym sercem jestem z osobami propagującymi wolność religii i wolność wszelaką.
          Pamiętasz atoli jak bardzi różni się owa wolność codzienna w wykonaniu Polaków
          uwiązanych w swoje rodzinne koligacje i naciski sąsiedzie od codzienności
          Kanadyjczyków?
          Wolnym być dobrze na kontynencie "wyrosłym" na wolności.
          • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 22.02.04, 02:18
            Hey blic,
            Wolnosci jakiegokolwiek rodzaju (lacznie z wolnoscia wyznan religijnych) nie
            przychodza same - trzeba na nie zapracowac (swiadomie nie uzywam
            slowa "wywalczyc").
            Bron Boze nie jestem przeciwko Kosciolowi.
            Bede jednak bronil prawa kazdej osoby do wlasnej wiary.
            Czy ktos modli sie w wielkiej Katedrze, malej Kapliczce, na spotkaniach w
            prywatnych domach, w Synagodze, tramwaju czy na spacerze z psem... Czy nosi
            kapelusz, turban czy chodzi z gola glowa. Czy nosi na Krzyz, Gwiazde Davida,
            czy obraz Slonca...
            Wiara to najbardziej osobisty kontakt z Bogiem - jakkolwiek Go nie nazywamy.
            Szufladkowanie ludzi jako sekty, demonizowanie ich, przedstawianie jako
            pomylonych odmiencow ktorzy stanowia niebezpieczenstwo dla "normalnych"- to
            wedlog mnie atak na Wiare w Boga.
            Tak wlasnie traktuje pomysly na "ostrzegawcze" spotkania przez kogokolwiek,
            lacznie z "klubami przy parafii"
            Zajmijcie sie przyjaciele umacnianiem wlasnej wiary.
            Innych zostawcie w spokoju.
            Nie osadzajcie bo sami bedziecie osadzeni.
            Pozdrawiam

Wszelkiego rodzaju
            • Gość: niewierzący Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.gorzow.mm.pl 22.02.04, 14:19
              Hey Bernard
              A ty też wierzysz może w jakieś jezusy i duchy święte?
              • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 22.02.04, 14:35
                Hey niewierny,
                Nie ma znaczenia przyjacielu w co ja wierze...
                Mam prawo wierzyc w to co mi sie swiecie podoba, tak samo jak ty masz pelne
                prawo byc niewierzacym.
                Jak napisalem, Wiara jest sprawa osobista.
                Kiedy dyskutuje na forum ostatnia rzecza ktora mnie interesuje jest czy dana
                osoba jest wierzaca czy nie..
                Nie zgadzam sie z wieloma, lecz bede bronil ich prawa kazdego do posiadania
                wlasnej opinii.
                Pozdrawiam
                Pozdrawiam
                • klub-dyskusyjny Re: Uwaga - SEKTY! 23.02.04, 13:14
                  hey bernard

zapraszam na spotkanie, widze ze jestes czlowiekiem naprawde godnym do
                  dyskusji. bronisz swojego zdania i dobrze. a spotaknie ma ukazac czym jest
                  sekta, jak wyglada, jak werbuje, kto, przyklady sekt, ktore mi sie wydaja
                  dziwne, straszne, tragiczne lub zabawne z punktu widzenia mojego. nastepnie
                  dyskusja ma miec na celu dojscie doi tego, czy naprawde wolnosc religii jest
                  taka wolna. sorki, ze tak mieszam ale mam malo czasu. zreszta nie da sie tego
                  przedstawic w ciagu chwilki na forum tu. trzeba przyjsc i zobaczyc. okolo 15-20
                  minut to moj referat, pozniej dyskusja. pozdrowionka

------------------------------
                  zapraszam na spotkanie w piatek na godzine 20.00; ulica niemcewicza 35.
                  • Gość: Bernard Re: Uwaga - SEKTY! IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 24.02.04, 04:39
                    Hey klub dyskusyjny,
                    Dziekuje bardzo za zaproszenie...
                    Niestety nie sadze by mozliwy byl moj udzial w dyskusji...
                    W Gorzowie bede w pierwszych dniach maja i dni niestety sa juz wypelnione...
                    Prosze zrozumiec...rodzina, przyjaciele, obowiazki...
                    Czasu malo a tyle do zrobienia...
                    Temat jest niezmiernie interesujacy i warty dyskusjii.
                    Dzisiejszy swiat pelen konfrontacji domaga sie odpowiedzi na wiele pytan../.
                    Staram sie uszanowac kazda droge wybrana przez ludzi...
                    Mam nadzieje, ze wasza dyskusja przyjmie podobne zalozenie...
                    Byloby przyjemnoscia wysluchanie Twojego referatu - tego jestem pewien..
                    To czego jednak najbardziej zaluje to niemozliwosci w uczestniczeniu
                    w "dyskusji do rana"...
                    Jestesmy wtedy o tyle lepsi przed zasnieciem....
                    Serdecznie pozdrawiam
                    • klub-dyskusyjny Już po spotkaniu.... 01.03.04, 12:42
                      Dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w dyskusji. Mam nadzieję, że to nie
                      był wasz ostatni pobyt w klubie. Cieszę się, że doszliśmy do pewnych wniosków.

Już dziś zapraszam na kolejne spotkanie - te,mat podam jak będę znał.

Kontakt: klub-dyskusyjny@gazeta.pl
                      • Gość: ciekawski Re: Już po spotkaniu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 19:51
                        Można wiedzieć do jakichże cennych wniosków doszliście?
                        Moim zdaniem nic nowego nie odkryliscie - no chyba fakt że sasiad ma żonę
                        sek...utnicę.

• Gość: wyznwca Re: Uwaga - SEKTY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 19:57
              Bernard, lepiej bym sam sobie nie powiedzial. Czapki z głów.... Zgadzan się z
              Toba w całej rozciągłosci... Masz we mnie sojusznika.... Pozdrawiam..... a taki
              jeden.... nie znasz....
    • dywersant1 mi się udało opuścić taką jedną sektę 01.03.04, 14:13
      ..o nazwie Kościół Rzymsko-Katolicki. Teraz jestem w innej sekcie.
      • gtk Re: mi się udało opuścić taką jedną sektę 01.03.04, 14:18
        dywersant1 napisał:

> ..o nazwie Kościół Rzymsko-Katolicki. Teraz jestem w innej sekcie.

Niczego się nie nauczyłeś na błędzie pierwszej przynależności?
        • dywersant1 Re: mi się udało opuścić taką jedną sektę 02.03.04, 08:09
          gtk napisał:

> dywersant1 napisał:
          >
          > > ..o nazwie Kościół Rzymsko-Katolicki. Teraz jestem w innej sekcie.
          >
          > Niczego się nie nauczyłeś na błędzie pierwszej przynależności?

Chęć przynależności wiodcznie jest mocniejsza niż zdrowy rozsądek :)
          • gtk Re: mi się udało opuścić taką jedną sektę 02.03.04, 10:59
            dywersant1 napisał:

> Chęć przynależności wiodcznie jest mocniejsza niż zdrowy rozsądek :)

No pewnie, w końcu trzeba być mężczyzną żeby przyznać się do błędu! ;-p
    • miss_dronio Re: Uwaga - SEKTY! 01.03.04, 17:49
      No i co? Jak wypadła dyskusja?:) Jakieś reminescencje uczestników spotkania?;)
      • Gość: Natalia A O TO WYNIK SPOTKANIA IP: *.gorzow.mm.pl 02.03.04, 11:17
        Ano jest on taki,że wszyscy doszli do jednego wniosku - mianowicie najbardziej
        rozpowszechniona sekta w Polsce to katolicka.Zresztą to już każdy wiedział od
        dawna i Ameryki nie odkryto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka