Dodaj do ulubionych

prezydent interweniuje w spr S3

25.12.10, 15:21
napisał list do ministra infsrastruktury

www.gorzow.pl/pliki/wrp/pismo.pdf
nie sądziłem że można być aż takim idiotą.

jakie znaczenie w skali wszystkich zatrudnionych ma tpv i faurecia?
mniej jak 10% pracujących gorzowian tam pracuje!

prezio nie ma pojęcia o ekonomii. takiegoście sobie wybrały to teraz cierpćie
Obserwuj wątek
    • e_werty Ignorancja? 25.12.10, 15:44
      ...że produkcja ta jest zaawansowana technologicznie co jest szczególnie cenne tak dla naszego miasta jaki calego kraju...

... raczej "zaawansowany technologicznie" jest... montaż produktów wysokiej technologii!
      Bo do Gorzowa jak i "... calego kraju..." docieraja jedynie półprodukty do "zaawansowanego technologicznie" montazu, pakowania i wysyłania do odbiorcy a z tym sobie radza - a jak nie to wybuduja lotnisko dla sterowców i beda wysyłać - ostatecznie jest to "zaawansowana technologicznie" logistyka... po co Prezio klukę wtyka?
      Jeszcze mu przytna i jak będzie wygladal z opuchnietym nosem na ławie sadowej???
    • e_werty Re: prezydent interweniuje w spr S3 25.12.10, 15:49
      Sabotaż!!! :)

... Dlaczego oficjalne pismo od Prezia i Miasta nie promuje Marki Miasta Gorzów!
      Jakies stare szablony ma sekretariat Prezia? Czy może Marka nie dotyczy listowników Miasta?
      Brakuje malego "g"....
      • Gość: nicelus 300.000,- zł magistrat wydał na logo i co? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.10, 10:16
        e_werty napisał:

> Brakuje malego "g"....

wyszło wielkie "g".

• Gość: josner Re: prezydent interweniuje w spr S3 IP: *.kwidzyn.mm.pl 25.12.10, 16:36
      Ty wolf masz oczywiście lepszy, mniej idiotyczny pomysł. Pochwal się nim.
    • Gość: Bernard Re: prezydent interweniuje w spr S3 IP: 199.19.221.* 25.12.10, 17:11
      Hey wolfenstein3d ,
      Mylisz sie jak zwykle...
      Nie trzeba byc geniuszem by wiedziec, ze mimo iz list skierowany jest do ministra, jego "odbiorcami" sa takze wlasciciele istniejacych w Gorzowie firm oraz potencjalni inwestorzy...
      Nie znasz ty ani ja detali negocjacji jakie mialy i maja miejsce... Mozna jenak zalozyc ze drogi byly i sa ich czescia...
      Podczas spotkan z Magistratem zapewne padaja pytania dotyczace drog... ktore sa wazne nie tylko dla istniejacych w Gorzowie przedsiebiorstw ale dla nastepnych inwestorow...
      Dla gorzowskich (i nie tylko) firm dobre drogi to ogromne oszczednosci na stransporcie (czas +paliwo= pieniadz, panie magistrze od spawania)
      I to nie sa jaja...
      :):):):):):)
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 199.19.221.* 25.12.10, 17:15
        Hey,
        :):):)
        • wolfenstein3d VAT stanowi 90% przychodów do budżetu państwa 25.12.10, 20:29
          podwyższenie do 23% załawi sprawę
          a do 25 dobitnie ją dopieczętuje

hura platforma
      • wolfenstein3d a propo paliwa.. 25.12.10, 20:28
        za 4,99 ostatnio tankowałem pb95

w tym cena benzyny to 2 złote, reszta to podatki która PO obiecało obniżyć.
        nawet kaziu za pisu obniżył akcyze na paliwo żeby zmniejszyć jego cenę.

a tusek podwyższa VAT do 23%.

wszystko co kupuje biedota podrożeje o 1% x kilka. bo każda rzecz składa się z półfabrykatów które są opodatkowane każdorazowo VAT-em.

cukier - vat. mąka VAT. z tego chleb i vat.
        • Gość: postwiszowiec Re: a propo paliwa.. IP: *.gorzow.mm.pl 25.12.10, 21:16
          Wolfenstein3d o ile dobrze pamiętam jesteś programistą, nie myślałeś o pracy w większym mieście, np. w Warszawie ? Tam myślę znajdzie się coś ciekawego dla programisty.

Może Ci się to przyda:
          warszawa.gumtree.pl/f-Praca-programisci-informatyka-internet-Warszawa-W0QQCatIdZ9005QQLocationZ3200008
          • wolfenstein3d Re: a propo paliwa.. 25.12.10, 23:03
            dzięki za link

ale to ogłoszenie:
            >> Wykonam stronę internetową. Ceny już od 300zł

mówi samo za siebie.

niektórzy programiści nieźle zarabiają ale to jest bardzo skomplikowane zarabiać nieźle w tej całej zgrai która sprzedaje się za zgrzewkę piwa.

• Gość: Bernard Re: a propo paliwa.. IP: 199.19.221.* 25.12.10, 22:28
          Hey wolfenstein3d,
          Musisz pamietac, ze Polska (podobnie jak cala Europa) to kraj "socjalny"...
          Polacy kochaja malo pracowac i duzo zarabiac...
          Kochaja dni wolne z kazdej okazji i bez okazji..
          Kochaja swiadczenia socjalne i platne to czy bezplatne tamto...
          Czy pomyslal ktos wrzeszczac, ze chce dodatkowego dnia wolnego ustawowo na Trzech Kroli, ile setek milionow zlotych utraconej produkcji "ta przyjemnosc" bedzie gospodarke kosztowac ???
          A to przeciez "ustawowe" swieto wiec za nierobienie nic tego dniawszyscy beda mieli zaplacone...
          A wiec wladza sie przychylila i...podatki podniosla... - ktos za te luksusy musi zaplacic...
          PiS ma takie idiotyczne pomysly (jesli dobrze pmietam to byly szef Lodzi Kropiwnicki tak sie Jezuskowi chcial podlizac...
          Jezusek ma to w nosie, a podatki z tego i innych podobnych powodow rosna...
          Mam propozycje:
          Dzien urodzin Lecha Kaczynskiego "musi" swietem panstwowym i byc platnym dniem wolnym od pracy..
          Podatki wzrosna do 30% ale bedzie i politycznie poprawne i.."po bozemu"
          Oczywiscie dzien katastrofy - to tez dyskusji nie podlega...przynajmniej dwa dni- wolne i platne...
          Malejaca z roku na rok frekwencje na obchodach rocznicy powstania Radia Maryja mozna bardzo latwo poprawic oglaszajac ten dzien jako swieto narodowe - od pracy wolne i oczywiscie platne...
          Polska jak cala Ruropa jest strasznie opodatkowana z powodu strasznych kosztow utrzymania spoleczenstwa...
          :):)
          PS. Ty placisz 22% (lub wieciej) podatku w sklepie, a ja place 5%...
          Ale ja nie mam nawet polowy dnich wolnych ktore ty masz...
          Nie mam polowy swiadczen ktore ty masz...
          Rzecz w tym ze my ich nie chcemy...
          Zarabiane pieniadze maja pozostawac w mojej kieszeni..
          Jak bede cos potrzebowac...to sam sobie kupie...
          :):)
          I to sa jaja
          Cieszysz sie?
          • wolfenstein3d Re: a propo paliwa.. 25.12.10, 23:07
            >> Polacy kochaja malo pracowac i duzo zarabiac...

polacy pracują najwięcej na świecie po chińczykach i koreańczykach
            jestesmy chyba na 3 miejscu
            2000 godzin rocznie.

w krajach rozwiniętych UE pracuje się po 1400 godzin.

>> Kochaja swiadczenia socjalne i platne to czy bezplatne tamto...

akurat polska ma najniższy socjal w całej europie.
            w krajach rozwiniętych UE bezdomny otrzymuje nocleg jedzenie itd.
            a zasiłki wynoszą tyle że nie musisz pracować na podstawowe
            życie ci starczy.

w polsce harujesz i nie starcza na podstawowe życie.

>> Czy pomyslal ktos wrzeszczac, ze chce dodatkowego dnia wolnego ustawowo na Trzech Kroli, ile setek milionow zlotych utraconej produkcji "ta przyjemnosc" bedzie gospodarke kosztowac ???

święto 3 króli dali wzamian za brak dnia wolnego gdy przypada
            święto w dzień wolny od pracy. czyli zabranie jest a nie danie
            więcej godzin wolnych

bernard albo specjalnie chcesz mnie wkurzyc albo jesteś idiotą
            bo jest dokładnie ODWROTNIE jak ty mówisz!

nie będe sie z tobą więcej kłócił bo mi szkoda czasu inerwów cie naprostowywać ja myśle że robisz sobie ze mnie jaja.
          • Gość: maxior Re: a propo paliwa.. IP: 82.177.57.* 27.12.10, 08:03
            porównywanie Polski i np Niemiec czy Francji to głupota beniutto ty nic nie rozumiesz chłopie?
    • Gość: wifi Re: Budowa tego odcinka i tak ruszy IP: *.gorzow.mm.pl 26.12.10, 11:43
      wyborcza.biz/biznes/1,100896,8859660,Drogie_euro_ratuje_ekspresowki.html
      • wolfenstein3d szok 26.12.10, 15:30
        list prezydenta poskutkował.

swoją drogą ja wolę te ekspresówki niż autosstrady!

bo eskpresówki realnie rozwiązują problem zatłoczonych tras

a za autostrady trzeba bulić a nie wierzę żeby pracodawcy dawali kierowcom tirów na przejazdy autostradami, raczej na wszystkim szukają oszczędności - jak np na oponach w tirach - większosć tirowców jeździ na letnich bo zmiana na zimowe to wydatek około 18 tys zł.

Swoją drogą - mieliśmy i mamy piękną drogę wylotową z Gorzowa na szczecin.

po kiego czorta było tam budować obok tej pięknej równej jak tafla lodu drogi ekspresówkę S3 do pyrzyc?

na drodze tej wylotowej testowalem swój samochód osiągnął prędkość 170km/h. Miałem jeszcze w zapasie 10 km/h ale się droga kończyła to nie zdołałem wypróbować.

aha tam nieraz jak się jedzie to samochody widma wyskakują na lewy pas i jadą naprzeciw ciebie że musisz zjeżdżać na pobocze - a nieraz się pasy urywają. Także jest niebezpiecznie.

nie ma to jak 2 osobne pasy ruchu. Ale nie autostrada! bo za nią się płaci a polaków na to nie stać bo nie zarabiają tyle co niemcy którzy mają dużo autostrad płatnych bo finansowanych w znacznej części przez prywatny kapitał.

w polsce takich dróg nie chcemy.
        Niech będą ekspresówki. a autostrady olać. te drugie są tylko pod publikę a w żaden sposób nie rozwiązują problemu polskich dróg.

Dobrze że jest obwodnica w pyrzycach bo stale było tam zakorkowanie bo się 2 główne drogi tam krzyżują.

to teraz gorzowiaczki będą śmigać nad morze do międzyzdrojów, godzina w jedną stronę..

• Gość: login_t Re: szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.10, 09:45
          wolfenstein3d napisał:

> to teraz gorzowiaczki będą śmigać nad morze do międzyzdrojów, godzina w jedną s
          > tronę..
          Średnia prędkość 180 km/h?
        • Gość: nicelus Re: szok IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.10, 11:26
          wolfenstein3d napisał:

> Ale nie autostrada! bo za nią się płaci
          > a polaków na to nie stać bo nie zarabiają
          > tyle co niemcy którzy mają dużo autostrad
          > płatnych bo finansowanych w znacznej
          > części przez prywatny kapitał.

1. za przejazd nie każdą autostradą się płaci. na przykład przejazd autostradami a6, a18 i po wybudowaniu a8, a także na krótkich odcinkach autostrad: a1, a2, a4 jest bezpłatny.

2. kilkadziesiąt lat jeżdżę po niemczech i jeszcze nie spotkałem płatnej autostrady. niemców by na to nie było stać. niemcy nie są "zieloną wyspą". dlatego właśnie w niemczech rządzi partia "ludowa", a w polsce rekordową ilość elektoratu ma "partia ludzi bogatych".

3. w niemczech autostrady buduje państwo. dlatego muszą być zlecane na "vob" i w efekcie budowa kilometra autostrady kosztuje niemieckiego podatnika ok. 6 mln euro. w polsce budowa kilometra autostrady finansowanej przez prywatny kapitał, któremu państwo polskie gwatrantuje dochody, kosztuje polskiego podatnika ok. 12 mln euro i później jeszcze podatnik musi płacić za przejazd.

ps. clou polskiego systemu budowy autostrad polega na tym, że prywatnemu inwestorowi przepisy nie zabraniają zapłacić wielokrotnie więcej niż cena rynkowa, a państwo polskie w umowie zgodziło się jemu zagwarantować, że nie poniesie on strat. pomysł jest genialny, bo polski wyborca cieszy się z autostrad, a jest zbyt głupi aby policzyć ile one go kosztują.

• pyttacz Re: szok 27.12.10, 12:13
            Gość portalu: nicelus napisał(a):

> na krótkich odcinkach autostrad: a1, a2,
            > a4 jest bezpłatny.
            A 4, z 440 km płatne jest tylko 60 km.
            Jak na razie, mają obramkować większość.
            • Gość: nicelus Re: szok IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.10, 05:14
              pyttacz napisał:

> Jak na razie, mają obramkować większość.

na płatnych autostradach z reguły bezpłatne pozostają odcinki autostrad będące obwodnicami miast. słyszałem jak była mowa, że również tam gdzie nie ma drogi alternatywnej i dlatego pierwszy odcinek autostrady a2 od granicy ma być bezpłatny. czy tak będzie? zobaczymy.
    • Gość: nicelus kiedy się skończy załatwianie jak w prl-u? IP: *.dip.t-dialin.net 27.12.10, 12:06
      wolfenstein3d napisał:

> napisał list do ministra infsrastruktury

jeżeli kurs złotego spadnie i ministrowi euro starczy, to wtedy jędrzejczak będzie się mógł chwalić, że to on załatwił.

w polsce teraz taka moda retro. powrót do prl-u. nawet tusk całkowicie odchodzi od polityki, a skupia się jedynie na załatwianiu najważniejszych spraw.

teraz jest w rządzie mniej polityki i więcej załatwiania niż było w prl-u. teraz nikt by nie uwierzył, że kiedyś polacy zazdrościli krajom zachodu mądrej polityki i organizowali "solidarność" aby skończyć wreszcie z załatwianiem.

• wolfenstein3d Re: kiedy się skończy załatwianie jak w prl-u? 27.12.10, 16:28
        ja myślę że prezio policzył kurs euro a następnie przewidział krok ministerstwa

a przy okazji poprawił swój PR wysyłając list żeby rzekomo sobie przypisać budowę S3.

w czwartek ma być otwarcie tej drogi. tu warto przeciąć wstęgę.

a nie donald tusek zbudował 10 km drogi i przecina wstęgę czy leszek miller.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka