Dodaj do ulubionych

Nowinki z NoVa Park

25.01.11, 21:55
A KFC BĘDZIE ? ;D
Obserwuj wątek
    • Gość: rybax Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.11, 22:22
      KFC ma być w galerii Zielona Przystań na Górczynie
    • tmpv wnioskuję o iSpot (Apple),fajnie że Kappahl będzie 25.01.11, 22:28
      to byłaby świetna sprawa.
      • Gość: łajfaj Re: wnioskuję o iSpot IP: *.icpnet.pl 19.06.11, 16:47

A ja - o hot spot ;->
    • Gość: ssh Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.gorzow.mm.pl 25.01.11, 22:29
      haha. Widziałem że pod art jest tylko jeden póki co komnetarz i byłem peewny że padnie własnie to pytanie :)
    • Gość: ??? Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.icpnet.pl 25.01.11, 23:00
      Bartku, KFC musi być, w końcu nie po to toczy się bój na Facebooku :P ;)

A tak na serio, dobrze, że przestaje straszyć tak dziura i powstanie to co miało być do początku. Ja żałuję jedynie braku MOSu tam...
      • Gość: Marek Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.ghnet.pl 13.06.11, 14:11
        No jeśli chodzi o Facebooka to na stronie Nova Park są na bieżąco info o sklepach które będą w Galerii www.facebook.com/NoVaParkGorzow
    • e_werty Wod NoVa Park 26.01.11, 00:33
      Czy będzie akwarium?
    • mmmmmm000 za kilka lat - 3 galerie handlowe i pustynia wokół 26.01.11, 02:51
      Każda nowa galeria to koniec istnienia kilku sklepów w centrum miasta. Lokalne sklepy płacą podatki na miejsu, a wielkie sieci tam, gdzie zarejestrowana jest centrala. Nie dość, że znikną miejsca pracy, to nie będzie też podatków z handlu. Budowanie galerii to krótkowzroczność i powolna śmierć dla miasta. Obronią się tylko wielkie aglomeracje z dużą siłą nabywczą.
      • Gość: i-Ga Re: za kilka lat - 3 galerie handlowe i pustynia IP: *.gorzow.mm.pl 26.01.11, 11:16
        Teraz należy tylko oczekiwać od RM,by dopilnowała wywiązania się inwestora i prezydenta z umowy w sprawie sfinansowania budowy 3000 m2 obiektu kultury,który to-na etapie tłumaczenia wyjątkowo okazyjnej ceny sprzedaży tego super atrakcyjnego gruntu- miał znaleźć się na terenie tej galerii. Według bardzo oszczędnej wyceny wartość obiektu użytkowego, tylko w stanie surowym, to kwota minimum ca 8-9 mln PLN,więc sprawa naprawdę warta jest uwagi. Warto pogrzebać w materiałach prasowych z okresu sprzedaży działki,by odtworzyć ,co mówili autorzy tej tajemniczej umowy (ustnej) i o jaki stan obiektu chodziło.Bo jeśli miał być w pełni wykończony,to pan prezydent -na przykładzie CEA-wie jak baaardzo dużo to kosztuje . Szanowna Rado i Panie Prezydencie !: "pacta sunt servanda" !Szczególnie,gdy chodzi o zarządzanie publicznymi pieniędzmi podatników i jest się strażnikiem tej kasy!!!Ale czy jest szansa,że dbając o interes miasta i jego mieszkańcom obecna RM,w przeciwieństwie do poprzedniej, poświęci więcej uwagi temu tematowi i wyświetli go do końca?
      • Gość: mirek Re: za kilka lat - 3 galerie handlowe i pustynia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 11:56
        Najbardziej ucierpią najemcy Ascany. Gorzowianie handlują przeważnie we własnych lokalach i nie płacąc czynszów poradzą sobie, ale Ascana z Nowa Park i Piastem zniszczą się nawzajem.
        • dachowiecgorzowski Re: za kilka lat - 3 galerie handlowe i pustynia 26.01.11, 12:13
          Gość portalu: mirek napisał(a):

> Najbardziej ucierpią najemcy Ascany

I słusznie prawisz ale na przyszłość pamiętaj, że w Gorzowie nie ma "Ascany" a jest AsKana:P
          • mmmmmm000 a wiesz przynajmniej skąd taka nazwa? 26.01.11, 22:14
            dla prawidłowej odpowiedzi nagroda ;-)
            • dachowiecgorzowski Re: a wiesz przynajmniej skąd taka nazwa? 26.01.11, 22:17
              Pytasz Mirka czy mnie? Bo ja wiem:P
      • e_werty Re: za kilka lat - 3 galerie handlowe i pustynia 28.12.12, 21:37
        ... a na pustyni bezrobotny z "wędką zamiast ryby"
    • Gość: hiro waliłem co się da....ale.....aż tyle....... IP: *.kwidzyn.mm.pl 26.01.11, 22:23
      * www.IKEA.com/PL

- Jest zapotrzebowanie na kolejne centrum handlowe. Obecnie obserwujemy coraz większe zainteresowanie mniejszymi miastami zarówno ze strony inwestorów, jak i najemców. Miasta od 50 tys. mieszkańców wzwyż znowu stają się atrakcyjne pod względem handlowym - zauważa Potera.

Więcej... gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,86061,8993901,Nowinki_z_NoVa_Park.html#ixzz1CB8Y4weX
      35000 dzieciaków to nie mam!!!!!za h...a...........aż tyle nie!!!
      • Gość: hiro ludzie!!!róbcie co się da!! IP: *.kwidzyn.mm.pl 27.01.11, 14:22
        róbcie dzieci to pani piera czy potra będzie zadowolniona;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

jebaćbarbi aż się zgarbi;-)_))))))))))))))))))))))))))))))))
    • Gość: aretka1111 Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.biznes.mm.pl 27.12.12, 13:30
      o Novej słyszałam do tej pory same pozytywy :) podobno niczego tam nie brakuje! Czy jakiś stały bywalec móglby mi polecić, gdzie mogłabym kupić coś mojemu mężowi na urodziny? :)
      • Gość: josner Re: Nowinki z NoVa Park IP: *.kwidzyn.mm.pl 28.12.12, 15:49
        Gość portalu: aretka1111 napisał(a):

> o Novej słyszałam do tej pory same pozytywy :) podobno niczego tam nie brakuje!
        > Czy jakiś stały bywalec móglby mi polecić, gdzie mogłabym kupić coś mojemu mężowi na urodziny? :)

Pewnie za jakiś czas odezwie się" stały bywalec" z tego samego serwera..

A jak już o Nove mowa, to takiego centrum handlowego bez wyrazu i gustu chyba nie widziałem. Zero oryginalności. W Askanie przynajmniej jest jakiś klimat przez nawiązanie do przeszłości. Architekt odwalił wam zwykłą pańszczyznę...
    • danny_boy Czy nowy parking musi tu spamować? 27.12.12, 21:32
      *.biznes.mm.pl ok. godziny 13 podbił większość wątków o nowym parkingu.
      Cienko przędzie, że łamie regulamin forum i spamuje, zamiast wykupić reklamę?
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 28.12.12, 04:00
        Hey
        :):):):):):):)
        • Gość: josner Nova Park to lipa, West Edmonton Mall to jest to ! IP: *.kwidzyn.mm.pl 28.12.12, 21:24
          www.wem.ca/#/play
          Widziałem te centrum w filmie z Patrickiem Swayzem "Milion na gwiazdkę" www.filmweb.pl/film/Milion+na+gwiazdk%C4%99-2007-458781
          • Gość: login_t Re: Nova Park to lipa, West Edmonton Mall to jest IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 28.12.12, 21:51
            Nie mają w tym Edmąton KFC?
            • Gość: Bernard Re: Nova Park to lipa, West Edmonton Mall to jest IP: *.net.albertacom.com 29.12.12, 00:42
              Hey login,
              Maja KFC, maja....
              he he he he he
              KFC jak McDonalds i grypa - sa wszedzie....
              he he he he he he he
              :):):):):):)
          • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 29.12.12, 00:41
            Hey josner,
            Nie jestes sprawiedliwy.....
            Musisz pamietac, ze jeden centymetr kwadratowy w WEM (West Edmonton Mall) jest wart wiecej niz jeden kilkometr kwadratowy Nova Park!!!!!
            Inny swiat... Inne pieniadze....
            Jesli byles zachwycony tym co na ekranie w WEM widziales...to powiem ci - nie widziales nic jeszcze!!!!
            I co z tego??????
            Polska to nie Kanada, Gorzow to nie Edmonton!!!!
            Przypone ci ze w Edmonton przymierzaja sie do budowy nowej "areny" dla hokeja na lodzie....
            Kosztowac bedzie 540 milionow dolarow!!!!!!!!!!!!!!!!!
            Powtorze: piecset czterdziesci milionow kandyjskich dolarow!!!!!!
            Ile wynosi budzet Polski????
            To ponad 1.5 miliarda polskich zlotowek!!!!!!!!!!
            Tyle forsy na "bude" w centrum miasta by Edmonton Oilers mieli gdzie w hokeja grac.....
            Ale jaka "buda".....O kur-wa........
            W pale sie nie miesci.....
            Polska to nie Kanada....Gorzow to nie Edmonton....
            I sur-wialych pisowcow tu nie ma - co oczywiscie wszystko czyni mozliwym....
            I to sa jaja....
            • Gość: josner Re: Nova Park nie lipa... IP: *.kwidzyn.mm.pl 29.12.12, 08:09
              Oczywiście, że Gorzów to nie Edmonton. Taki obiekt jak WEM miałby szansę się utrzymać w dużych aglomeracjach - Warszawa, Łódź, Katowice itp.
              Zaskoczyło mnie połaczenie centrum handlowego z basen i lodowiskiem.
              • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 02.01.13, 09:20
                Hey josner
                Zabawa legalna - maja ubaw

www.youtube.com/watch?v=TLKB3FFaleY
                I zabawa niezbyt legalna - maja jeszcze wiekszy ubaw he he he
                Biedny glina...he he he he

www.youtube.com/watch?v=1V7Onx3k6YE
                • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 02.01.13, 20:04
                  Hey josner,
                  Zima mozna poplywac na desce....
                  Moze ci zajac troche czasu by do WEM dojechac....ale jak juz jestes....
                  he he he
                  Mowie ci...WEM to kolos w ktora strone bys nie patrzyl...
                  Zatrudniaja 23 tysiace ludzi!!!
                  maja wlassna policje
                  Wlasny kod pocztowy!!!!!!!
                  Kina, kasyna i wszystkie bajery..
                  I wszystko pod ooooooogromym dachem...

A gownazeria jak zawsze i wszedzie musi miec wiecej zabawy niz oplacili...he he
                  popatrz na tego pajaca...he he he Jak on wychamowal by ten numer wywinac....
                  Poustwiaja kolegow z kamerami wokolo i pozniej na youtube nagrania puszczaja
                  A ja mialem albo kompiele w ruskim stawku albo w Lipach...
                  Not fair...
                  Bad comuna,....bad!!!!!!
                  he he he he
                  he he he he
                  www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vL41VwmeK8U
                  • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa Josner, deske znalazlem.... IP: *.net.albertacom.com 02.01.13, 20:15
                    Hey josner ,
                    Tu jest, dowod ze \ima mozna w Albercie na desce poplywac i poskakac.....
                    www.youtube.com/watch?v=J0n21ZfjpOE
                    www.youtube.com/watch?v=cNIwEw08Aeg
                    • Gość: hiro Re: Nova Park nie lipa Josner, deske znalazlem... IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.13, 20:29
                      sam do siebie gadasz......sam sobie odpisujesz............jednak jędrzejczak to dobry i uczciwy prezydent............
                      • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa Josner, deske znalazlem... IP: *.net.albertacom.com 03.01.13, 02:37
                        Hey hiro,
                        Nie do siebie,,...
                        Josner jest zainteresowany West Edmonton Mall wiec mu pare "clips" podeslalem..
                        Jednego zapomnialem wiec....dorzucilem...
                        A tobie co???!!!
                        he he he he
            • bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 03.01.13, 12:42
              Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey josner,

> I co z tego??????
              > Polska to nie Kanada, Gorzow to nie Edmonton!!!!
              > Przypone ci ze w Edmonton przymierzaja sie do budowy nowej "areny" dla hokeja n
              > a lodzie....
              > Kosztowac bedzie 540 milionow dolarow!!!!!!!!!!!!!!!!!
              > Powtorze: piecset czterdziesci milionow kandyjskich dolarow!!!!!!
              > Ile wynosi budzet Polski????
              > To ponad 1.5 miliarda polskich zlotowek!!!!!!!!!!

> I to sa jaja....
              > :):):):):):)

Hej Berni,
              brakuje mi slow na ciebie ...
              Piszesz o budzecie Polski (1,5 miliarda poslkich zlotowek), ale nie napisales, DZIECIOLE z jakiego wieku ta liczbe wziales !!! Ty pisowski cieciu.
              JAJA ;-)))
              Przyklad:
              Na 2010-y rok planowany deficyt w budzecie wynosil 44,6 mld zlotych (polskich)
              Na 2013-y rok planowany deficyt w budzecie wynosi 35,6 mld zlotych (polskich)

I co Berni ?!!!

Deficyt przewyzsza sume budzetu ?
              I o ile ?!!!
              • Gość: hiro Re: Nova Park nie lipa... IP: *.gorzow.mm.pl 03.01.13, 12:52
                sześciu na pięciu polskich emigrantów nie potrafi liczyć:-))
                • bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 03.01.13, 12:54
                  Gość portalu: hiro napisał(a):

> sześciu na pięciu polskich emigrantów nie potrafi liczyć:-))

To mnie pocieszyles.
                  Ja jestem siodmym.
                  ;-)
                  • Gość: hiro Re: Nova Park nie lipa... IP: *.gorzow.mm.pl 03.01.13, 12:56
                    ale sześć drugich daje radę:-))))
              • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 03.01.13, 17:31
                Hey bardgorzowski,
                To byl zart cielecino.... majacy podkreslic jak ogromne sumy gotowi sa inwestowac prywatni inwestorzy i wladze miasta w najpopularniejszy sport w Edmonton....
                • Gość: hiro Re: Nova Park nie lipa... IP: *.gorzow.mm.pl 03.01.13, 19:36
                  > ac prywatni inwestorzy i wladze miasta w najpopularniejszy sport w Edmonton...
                  czyli ?............... rurowanie? a ja myślałem ,że tam w unihoka rębią................
                  • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 03.01.13, 21:15
                    Hey hiro,
                    To jest to...
                    :):):):)
                    www.youtube.com/watch?v=x_4VjAXhQ7g
                    A to jest vizualizacja nowej areny Oilers
                    www.youtube.com/watch?v=K3ZS-ubkHhg
                    • Gość: hiro Re: Nova Park nie lipa... IP: *.gorzow.mm.pl 03.01.13, 21:23
                      dobrze że cie nakierowałem.... bo rurozjazdy byś nam wciskał a skarby zachował dla hemi:-)
                      • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 03.01.13, 22:30
                        Hey hiro,
                        Co ty massz przeciwko rurozjazdom?
                        he he he
                        Josner sam by siem taka rura "przelecial" i do laguny z trzeciego pietra wskoczyl...he he he
                        A ty za nim....he he he he
                        A Hemi sam sobie "skarby" chowa... Teraz zakopuje je w sniegu...
                        ten pacan problemow nie ma wiec je tworzy bowiem inne psy znajduja i on sie wscieka....
                        I to sa jaja
                        PS. Szkoda ze zdjecia nie moge przeslac na forum - zobaczylbys moich "trzech muszkieterow"...
                        • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 05.01.13, 01:49
                          Hey hiro,
                          Istnieje "od zawsze" zwyczaj spiewania kanadyjskiego humnu przed kazdym meczem z druzyna spoza Kanady!!!!
                          Tak sie oczywiscie dzieje zawsze gdy kanadyjska druzyna hokeja rozgrywa mecz w ramach ligi NHL...
                          I nikt tak "O Kanada" nie spiewa jak kibice Oilersow w Edmonton!!!!
                          www.youtube.com/watch?v=meLpuF9UMvk
                          I to nie sa jaja
                          To sa "kibole" z Edmonton!!!!!

• bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 04.01.13, 10:25

> Hey bardgorzowski,
                  > To byl zart cielecino.... majacy podkreslic jak ogromne sumy gotowi sa inwestow
                  > ac prywatni inwestorzy i wladze miasta w najpopularniejszy sport w Edmonton...
                  > .
                  > :):):):):):)

I dla podkreslenia wielkosci tej sumy "zredukowales" budzet panstwa polskiego ?
                  ;-)

Ty zakomuflowany pisowcu. ;-)
                  • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 05.01.13, 19:23
                    Hey bardgorowski...
                    Nicego nie "zredukowalem".. Zapytalem tylko...... ile wynosi...
                    Jak zawsze krecisz i kombinujesz...
                    :):):):):)
                    • bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 05.01.13, 19:56

> Hey bardgorowski...
                      > Nicego nie "zredukowalem".. Zapytalem tylko...... ile wynosi...
                      > Jak zawsze krecisz i kombinujesz...
                      > :):):):):)

A kto to napisal ?

> Powtorze: piecset czterdziesci milionow kandyjskich dolarow!!!!!!
                      > Ile wynosi budzet Polski????
                      > To ponad 1.5 miliarda polskich zlotowek!!!!!!!!!!

Owszem. Zadales pytanie i sam na nie odpowiedziales. :-)
                      Tak prawde mowiac miales tez i racje, w tej swojej odpowiedzi.
                      Przeciez te ok. 300 miliardow zlotych polskich to naprawde suma "... ponad 1.5 miliarda polskich zlotowek!!!!!!!!!! ...."
                      ;-)
                      Ale jak brzmi ? !!!!
                      • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 06.01.13, 22:52
                        hey pisowski idioto,
                        Skonczmy te durne przepychanki..
                        Ustalmy jedno: Polska to ekonomiczny pikus w porownaniu do prowinci Alberta...
                        Jeszcze sie nie liczy...
                        Alberta wiecej na sport wydaje niz Polska na drogi....
                        Przyzwyczaj sie wariacie...
                        Zyjesz jeszcze 1000 lqt za indianami i chociaz to nie twoja wina nie udawaj tego czym nie jestes!!!!!!!
                        Polska, w tym gorzow rozwija sie z DAROWIZN EU!!!!!!!!!
                        Nie widzisz pisowski smierdzielu ze 90 procent inwestycji to jalmuzna zachodu????
                        Czego dzuiadzie morde na forum wydzierasz....
                        Co chcesz udowodnic??
                        Zes pan bo potrafiosz krasc sygnal telewizji?
                        Ze wiesz jak momputer w kawiarence internetowej uzyc????
                        Nie ma nic gorszego niz dziad ktory sobie kalosze wypucowal i pana udaje...
                        Poszol won!!!
                        :(:(:(:(:(
                        • pyttacz Re: Nova Park nie lipa... 06.01.13, 23:16

> hey pisowski idioto,

> Ustalmy jedno: Polska to ekonomiczny pikus w porownaniu do prowinci Alberta...
                          > Jeszcze sie nie liczy...
                          > Alberta wiecej na sport wydaje niz Polska na drogi....

Z tego wynika, że Alberta ma GDP 295 mld USD, a z tego że Polska 439 mld.

Ubecki kutasie.
                          • Gość: Bernard Re: Nova Park nie lipa... IP: *.net.albertacom.com 07.01.13, 01:44
                            Hey pyttacz.
                            Sieroto zarzygana...
                            Pamietaj, ze Alberta to "prowincja ' w Kanadzie....
                            Takie kanadyjskie "wojewodztwo"....
                            Dziadzie jeden....z czym ty chcesz "walczyc"???
                            Oni na drinki wiecej wydaja dziennie niz Tusk moze na obrone narodowa..
                            To sa realia,....
                            PS. Go Tusk GO!!!!
                            i to sa jaja
                        • bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 07.01.13, 19:35

> hey pisowski idioto,
                          Rozmawiasz juz z lustrzanym odbiciem ?

> Skonczmy te durne przepychanki..
                          Jezeli wprowadzisz do swojego slownika slowo "przepraszam".
                          Dlaczego ?
                          Zastanow sie.
                          Masz duzo czasu, siedzisz nocami przed kompem.

> Ustalmy jedno: Polska to ekonomiczny pikus w porownaniu do prowinci Alberta...
                          > Jeszcze sie nie liczy...
                          > Alberta wiecej na sport wydaje niz Polska na drogi....
                          > Przyzwyczaj sie wariacie...
                          Dziekuje tobie za ujawnienie sie.
                          Nazywasz siebie jeszcze polakiem ?
                          Plujesz w swoje gniazdo. Gniazdo (miejsce urodzenia) nawet po opuszczeniu pozostanie nim na zawsze. Tego nie da sie zmienic.

> Zyjesz jeszcze 1000 lqt za indianami i chociaz to nie twoja wina nie udawaj teg
                          > o czym nie jestes!!!!!!!
                          Za indianami czy przed ... ?
                          Z tego co wiem indianie jeszcze zyja.
                          Wyslales mnie w tak daleka przyszlosc ?
                          :-O
                          A jezeli przed masz na mysli to powiem ci w sekrecie.
                          To ja rysowalem projekty piramid. ;-)
                          To bylo juz taaaaak dawno temu.

Ciag dalszy nastapi ...
                        • bardgorzowski Re: Nova Park nie lipa... 07.01.13, 19:58
                          ... oto ciag dalszy:

> Polska, w tym gorzow rozwija sie z DAROWIZN EU!!!!!!!!!
                          > Nie widzisz pisowski smierdzielu ze 90 procent inwestycji to jalmuzna zachodu??
                          > ??
                          Hej jasnowidz !
                          A moze i jam mam malutki wklad w tych, jak ty to nazywasz "darowiznach", "jalmuznach", ktore trafiaja do Polski ?
                          Taka ewentualnosc jest dla ciebie za trudna do zrozumienia.

> Czego dzuiadzie morde na forum wydzierasz....
                          > Co chcesz udowodnic??
                          > Zes pan bo potrafiosz krasc sygnal telewizji?
                          > Ze wiesz jak momputer w kawiarence internetowej uzyc????
                          Zeby byc panem nie trzeba krasc sygnalow tv.
                          Panie tez potrafia uzywac KOMPUTER w kawiarence internetowej. ;-)

> Nie ma nic gorszego niz dziad ktory sobie kalosze wypucowal i pana udaje...
                          > Poszol won!!!
                          > :(:(:(:(:(
                          Pan sie pokazal.
                          Panskie to teksty.
                          I jak gwara ?
                          :-O

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka