Dodaj do ulubionych

trudny rynek pracy gorzowski

29.01.11, 21:30
zamierzam niebawem zbadać dokładnie wątek i postawić diagnozę.

co tu można robić, co warto się uczyć żeby ta praca była i jaka to ma być, w zależności od przedziałów wiekowych.

dokładna analiza, badania sondażowe i raporty będą w moim nowobudowanym portalu w zakładce rynek pracy
Obserwuj wątek
    • wolfenstein3d Re: trudny rynek pracy gorzowski 29.01.11, 21:31
      a nie jak na pracuj.pl najb chamskim portalu internetowym pracy, ludzi się pociesza pokazujac im ofertę pracy w warszawie z wymaganiami nie do spełnienia i 2000 ludzi obejrzało ofertę, a zgłosiło się 50 z czego wybiorą sobie 1 co najbardziej spełnia oczekiwania pracodawcy.
      • Gość: olga Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: 62.29.253.* 08.02.11, 14:26
        Na infoPraca jest 57 ofert pracy z Gorzowa - jest kilka posad wynagrodzeniem powyżej 2 tys. może tam coś znajdziesz:

www.infopraca.pl/praca/s/gorz%C3%B3w+wlkp

pozdrawiam
        • wolfenstein3d Re: trudny rynek pracy gorzowski 08.02.11, 19:11
          ślusararz minimum 2 lata dośw na identycznym stanowisku

impel tpv przez pośrednika 1500 brutto + 200 br premiii obecnościowej - płatnej po paru miesiącach opóźnienia

kierownik zakładu produkcyjnego - wymagane 2 lata dośw na stanowisku kierowniczym. zgłosiło się 82 kandydatur

elektronik w branży kompuerowej - naprawa płyt głównych w komputerach wymagane wyższe kierunkowe i doświadczenie na takim samym stanowisku 2 lata

kierownik zmiany - doświadczenie w kierowaniu i zarządzaniu ludźmi, doświadczenie w kierowaniu pracownikami branży produkcyjnej

inżynier procesu - wymagane wykształcenie wyższe chemiczne, preferowane z chemii polimerów, angielski niezbędny bardzo dobry mile wiziane zainteresowania z dzizedzinie polimerów

dalej nie czytam.

• Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.11, 09:42
            wolfenstein3d napisał:

> inżynier procesu

czyli nie tylko "inżynieria finansowa" istnieje, ale też "inżynieria procesowa"? co to się w sądach bez lustracji i społecznej kontroli dzieje?
            ;)

• Gość: Bernard Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: 199.19.221.* 09.02.11, 03:38
          Hey olga,
          Olguchna ty moja...
          Dobre pomagajace serduszko...
          Czemi krzywdzisz czlowieka swoja pomoca...
          On nie chce pomocy...
          On nie chce znalezc pracy..
          On jest zawodowy bezrobotny i takim pozostanie...
          Mamusia i tatus daja dach nad glowa i zapewne pytaja: Znalazles prace ukochany synku?
          A on forum pokazuje jak bardzo o prace walczy...
          Dalas mu liste prac...i on sie wnerwil...
          Co bedzie jak mama zobaczy..
          :):)
          Beda jaja
          Nie rob tego kochana..
          :):):)
          • Gość: olga Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: 62.29.253.* 14.03.11, 10:41
            Hey,
            dzięki za miłą odpowiedz. Może masz i rację, ale mimo wszystko próbuje pomóc koledze.
            Wolfenstein jeśli chce może także siedzieć w domu i pracować. Takie oferty są także dostępne.

Np. pod tym likiem oferują pracę jako telemarketer w domu. To proste dostaje telefon służbowy, bazę danych klientów i ją obdzwania: www.infopraca.pl/praca/telemarketer-praca-w-domu/krakow/2893422

I to wszystko niezależnie od tego czy mieszka w Krakowie czy Gorzowie.

• dachowiecgorzowski Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 10:56
              Kumpel szukał pracy dosyć długo i dostał niedawno w SE Bordnetze. Dzwonił, pukał, przypominał się... Małe doświadczenie zawodowe bo młody, bez studiów, brak znajomości języków obcych. Za to wygadany, obrotny i chętny do pracy.
              Umowa czasowa ale na rękę 1400-1600 zł w zależności od miesiąca. Co prawda pracuje od czasu do czasu w soboty dodatkowo, jak jest zlecenie. Do tego bony na święta Bożego Narodzenia + Wielkanoc, wczasy pod gruszą... Wiem dokładnie, bo widziałem paski. Jeżeli utrzyma się i dostanie kolejną umowę, przejdzie do wyższej grupy płacowej.
              Dla chcącego nic trudnego...
              • Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.11, 11:26
                dachowiecgorzowski napisał:

> Umowa czasowa ale na rękę 1400-1600 zł w zależności od miesiąca.

bez doświadczenia zawodowego można zarobić 13.000 zł miesięcznie i samochód służbowy, tylko trzeba mieć znajomości. sprawa całkiem legalna i urzędnicy nie widzą w tym nic nagannego. jedyna wina, do której się poczuwają, to tylko to, że dali się nabrać.

• dachowiecgorzowski Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 11:50
                  Gość portalu: nicelus napisał(a):

> bez doświadczenia zawodo
                  > wego można zarobić 13.000 zł miesięcznie i samochód służbowy, tylko trzeba mieć
                  > znajomości. sprawa całkiem legalna i urzędnicy nie widzą w tym nic nagannego.
                  > jedyna wina, do której się poczuwają, to tylko to, że dali się nabrać.

> ]

A co ma to wspólnego z gorzowskim rynkiem pracy, poza tym, że chciałeś zabłysnąć?:P
                  • Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.11, 15:33

> A co ma to wspólnego z gorzowskim rynkiem pracy,
                    > poza tym, że chciałeś zabłysnąć?:P

myślisz, że w gorzowie jest inaczej?...

jak wytłumaczysz, że pracujący na zlecenia magistratu architekt wygrywa z kasy miejskiej nagrodę dwukrotnie wyższą niż w konkursie na logo sejmu rp, a jego praca sprawia wrażenie niechlujnego plagiatu z innej konkursowej pracy?

jak wytłumaczysz wyjątkową rolę dyrektora administracyjnego gorzowskiej filharmonii, który stoi wyżej od dyrygenta i to że został nim akurat zięć najbliższego przyjaciela prezydenta miasta?

oczywiście urzędnicy miejscy nie widzą w tym nic złego, bo na wszystko zrobili konkurs.

;)

• dachowiecgorzowski Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 15:56
                      Chcesz mi udowodnić, że wszyscy w Polsce są złodziejami i krętaczami lub trzeba takim się stać?
                      Dalej nie rozumiem co ma korupcja i nepotyzm do pracy przeciętnego gorzowianina, o czym pisze Wolfi. Twoje posty nadają się raczej do wątku o przekrętach w magistracie, a nie o gorzowskim rynku pracy. No chyba, ze nie masz o tym nic do powiedzenia i chcesz... zabłysnąć:P
                      • Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.11, 16:17

> Chcesz mi udowodnić, że wszyscy w Polsce
                        > są złodziejami i krętaczami lub trzeba takim się stać?

jeżeli gdzieś rządzą złodzieje i krętacze, ma to wpływ na wszystkich. nie mam zamiaru nic nikomu udowadniać.

• dachowiecgorzowski Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 20:34
                          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> jeżeli gdzieś rządzą złodzieje i krętacze, ma to wpływ na wszystkich. nie mam z
                          > amiaru nic nikomu udowadniać.

Jeżeli chciałeś powiedzieć, że skoro w Gorzowie czy w Polsce są na stanowiskach złodzieje i krętacze, a w związku z tym i ja jestem złodziejem i krętaczem ponieważ poszedłem na wybory; a do tego złodziejami i krętaczami są inni uczestniczący w wyborach - uważaj na słowa. To ociera się o pomówienie.
                          • e_werty Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 20:48
                            uważaj na słowa. To ociera się o pomówienie

... pewnie chciałas zabłysnąć?
                          • Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.11, 08:57

> Jeżeli chciałeś powiedzieć, że skoro w Gorzowie
                            > czy w Polsce są na stanowiskach złodzieje i krętacze,
                            > a w związku z tym i ja jestem złodziejem i krętaczem
                            > ponieważ poszedłem na wybory; ...

precyzyjnie się wyraziłem. powtarzam: jeżeli gdzieś rządzą złodzieje i krętacze, ma to wpływ na wszystkich.

ps. ci, którzy na nich głosowali, to zwykli idioci.

• zetkaf Re: trudny rynek pracy gorzowski 14.03.11, 21:07
                    > A co ma to wspólnego z gorzowskim rynkiem pracy, poza tym, że chciałeś zabłysną
                    > ć?:P
                    Jak to jaki - w Gorzowie tez jest PiS, wiec z pewnoscia jest tez korupcja ;)
                    • dachowiecgorzowski Re: trudny rynek pracy gorzowski 15.03.11, 08:07
                      zetkaf napisał:

> Jak to jaki - w Gorzowie tez jest PiS, wiec z pewnoscia jest tez korupcja ;)

No tak, nie pomyślałem o tym;)
                    • Gość: nicelus Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.11, 08:56
                      zetkaf napisał:

> Jak to jaki - w Gorzowie tez jest PiS,
                      > wiec z pewnoscia jest tez korupcja ;)

stłuc termometr, to nie będzie gorączki - jak nauczał klasyk.

• Gość: enbe Re: trudny rynek pracy gorzowski IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.11, 16:50
                        A wiecie, że znajomość języków obcych w tym mieście nie pomaga w znalezieniu pracy ? Niby w ogłoszeniach podają, że wymagają, czasem nawet sprawdzają a to i tak tylko ściema taka. Można sobie biegle znać język a jak się z twarzy nie spodobasz - wyjazd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka