Dodaj do ulubionych

"Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj...

15.02.11, 10:15
Czyz nepotyzmem w klinicznej postaci nie bylo - towarzyszu Surmacz - mianowanie wiceministrem MSWiA przewodnika psa policyjnego i zwyklego policjanta bez wyksztalcenia i bez zadnych dokonan?To byl szczyt nepotyzmu.A ten numer z McDonaldsem i wysylaniem patrolu policyjnego z kanapkami dla kolezanki Rafalskiej,co zreszta zrujnowalo panu "kariere" polityczna?Przeciez tego nikt nigdy nigdzie by nie zrobil.To bylo typowe samobojstwo sluzbowe...I czysty nepotyzm.
Obserwuj wątek
    • ceoll "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj... 15.02.11, 10:16
      Jak to powiada " morda ty moja " - gonić czerwone pająki. To całe kompetencje....
    • Gość: alfzibi Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.cdma.centertel.pl 15.02.11, 10:32
      Ten Surmacz to taka zwykła miernota urzędnicza, ale ani lepsza, ani gorsza od tych aktualnych.
      Wykształcenie też ma podobne. Może jednak Surmacz wie co to jest nepotyzm, bo Ty na pewno nie.
    • e_werty Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 11:17
      nepotyzmem w klinicznej postaci nie bylo

... nie było.

Jestem za "monarchią demokratyczna" - czyli dziedziczne stanowiska
      we wladzach Państwa. Lokalne władze podlegają tym dziedzicznym
      i sa "z nominacji" - mogą być zmieniane decyzją wladcy...
      Mozliwiwa detronizacja (impeachment)
      w sytuacji wyraxnych błędow w rzadzeniu:
      Rozliczanie i finansowe konsekwencje błędow!
    • Gość: zez Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.11, 11:18
      a Ty NIEPOKOJĄCY czasami nie słyszysz głosów wzbudzających obawę o losy świata, ruchami niepodległościowymi arabów i muzułmanów?
      Tak myślę, bo inaczej wiedziałbyś co tzn nepotyzm, a co kolesiostwo i co sitwa. Aha i jeszcze jedno - że Surmacz nigdy nie był przewodnikiem psa policyjnego, a strażnikiem i nie z własnego wyboru, ale zesłany w ramach represji SBeckich.
      Pewnie w ogóle masz problemy natury rozumnej toteż bzdurzysz, co już tylko czuć
    • matmat13 "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj... 15.02.11, 11:25
      Najgorsze jest w tym to, że Sibińska idzie w zaparte jakby nic się nie stało, a to że załatwiła córeczce posadkę bez jakichkolwiek procedur uważa za normalkę. SIBIŃSKA=NEPOTYZM i tyle.
      • Gość: mala Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.biznesklasa.lisek.pl 15.02.11, 11:33
        Jaki ten pis sprawiedliwy i prawy. Tak się martwi o standardy w naszym mieście. Pamiętamy jak były obsadzane stanowiska w 2006/2007.
        • Gość: zez Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.11, 11:49
          a nie pamiętamy w jaki sposób PiS robił tak samo 2006-2007, proszę o przykład choćby jeden na podobieństwo pani Sibińskiej
        • wami41 Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 20:52
          > Jaki ten pis sprawiedliwy i prawy. Tak się martwi o standardy w naszym mieście.
          > Pamiętamy jak były obsadzane stanowiska w 2006/2007.

pamietamy, pamietamy. takie same barachlo jak teraz kolesie, kumple i kumple kumpli.
      • dwakruki Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 22:06
        Zaparte pozostało Sibińskiej po porażce z Jędrzejczakiem i trzyma do dzisiaj więc w jakie ma iść???
    • nietyes "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj... 15.02.11, 11:32
      Ciekawe jak teraz będzie wyglądała lista do parlamentu, mam wrażenie że Phal specjalnie wystawił Sibińską, żeby tylko nie zajeła jego miejsca na liście, a w tym pomógł mu zapewne Gierczak i teraz świętują. Co innego że SIBIŃSKA, tak kiepski polityk, że dała się aż tak wyprowadzić w pole.
      • Gość: bart Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.gorzow.hypnet.pl 15.02.11, 11:44
        ...nepotyzm, sitwa itd. rządzący są odzwierciedleniem wyborów a strzyżenie baranów trwa nadal...
        • Gość: Bernard Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 02:44
          Hey,
          Do diabla z klamiacym PiSem..
          :(
      • Gość: jona Brawo Ola IP: 91.194.202.* 15.02.11, 11:56
        Mialam okazje poznac Ole przez przypadek.Co jakis czas tu na forum probuje zachecic do brania udzialu w EPSO egzaminach.Kiedys napisala do mnie dziewczyna,aby uzyskac info.Odpisalam,pozniej mialysmy okazje spotkac sie,raz,drugi.Nie wiedzialam,ze jest corka pani S (niechetnie o tym mowi,bo wie,ze to jej nie pomaga)...i dopiero po jakims czasie sama domyslilam sie,kiedy doszly mnie sluchy,ze brala udzial w konkursie na dyrektora przedstawicielstwa lubuskiego w BXL. Choc miala na to stanowisko odpowiednie kwalifikacje nie zostala wybrana(wybrano inna mloda osobe,ktora tez znam i podziwiam zapal), bo....byly marszalek nie sympatyzowal z p. Sibinska,a pol-oficjalnie byly sluchy,ze nie poradzi sobie w BXL jako samotna matka. Czy poraz kolejny dziewczyna ma "placic" tylko dlatego,ze jest corka pani S???? Czy sa w Gorzowie inni kandydaci na tego typu stanowisko urzednicze,ktorzy ukonczyli na U J w Krakowie Europeistyke i koncza tam prawo,pracowali dla europosla,byli na stazu w PE w Brukseli??? Czy to wszystko co dotad osiagnela ta mloda osoba to kolesiostwo,po znajomosci? Nie mysle,zeby pani S miala wplywy na UJ.A do tego sama wychowywala dziecko. Dla mnie to przyklad mlodej ,ambitnej kobiety,ktora chce pracowac dla swojego miasta (mogla w przeszlosci zostac np w BXL).A,ze jej matka jest politykiem to nie powinno jej dyskryminowac. Ludzie najpierw dajcie jej wykazac sie,a potem krytykujcie. Zyjemy w Europie,a tutaj standartem jest,ze dzieci czesto ida w slady rodzicow.Np w Belgii zarowno po stronie walonskiej jak i flamandzkiej,w rzadach regionalnych dzieci czesto zastepuja rodzicow.BRAWO OLA,rob swoje i pokaz niedowiarkom,ze bedziesz dobrze zarzadzac gorzowskim oddzialem.
        • e_werty Re: Brawo Ola 15.02.11, 12:25
          Mialam okazje poznac Ole przez przypadek

... łauuuu! Joni - ty to masz znajomości!

"Mubaraka" też znasz? A moze inne baraki sa ci nieobce?
          • Gość: jona Re:do ewerty IP: 91.194.202.* 15.02.11, 14:44
            darnij sobie jak zwykle glupi komentarz,wkurza mnie jak ktos kogos ocenia przez pryzmat rodziny....a nie za to kim jest. Cieszmy sie,ze w koncu w Gorzowie jest prawdziwe przedstawicielstwo Urzedu Marszalkowskiego
            • Gość: bart Re:do jona ... IP: *.gorzow.hypnet.pl 15.02.11, 16:42
              ... to się nazwywa zaciskanie pasa i oszczędności w budrzetówce, potrzebny ten wydzieał jak świni siodło, a poza tym zadowolony będę jak Gorzów będzie w Wielkopolsce, a w tworze trzymanym dla kilku i przez kilku urzędasów... pzdr
              • Gość: asd Re:do jona ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 20:04
                to dopiero dostaniesz po tyłku. Wy jeszcze nie znacie poznańskich układów...

ba, bez dobrego skomunikowania z nimi to nawet nie będziesz miał jak szybko dojechać na wezwanie do jaśnie panującego marszałka lub wojewody wielkopolskiego
              • Gość: jona Re:do Bart IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 21:21
                ja choc wiekszosc roku daleko od Gorzowa czuje sie gorzowianka,lubuszanka i uwazam,ze kazdy najmniejszy krok (rowniez ten oddzial) tylko moze dobrze zrobic naszemu miastu.Badz realista chox z nazwy wielkopolski to jest lubuski nasz Gorzow
        • matmat13 Re: Brawo Ola 15.02.11, 12:26
          Kogo obchodzą czyjejś sprawy rodzinne, przy obsadzaniu stanowisk powinny być zachowane procedury, których tutaj nie zachowano, no i doświadczenie, tutaj tekiego również próżno szukać. Tak więc zanim następnym razem przedstawisz losy pani S. pomyśl kogo to obchodzi, ludzi interesuje jak osoba bez doświadczenia, a z wpływową mamusią, dostała pracę i to jest clue tego wszystkiego.
          • Gość: jona Re: DO matmat IP: 91.194.202.* 15.02.11, 14:48
            a ty wiesz,siedziales pod stolem i slyszales o procedurach.Nie wiem jak bylo,ale wierzyc autorowi artykulu konkurs bedzie,a O jest tymczasowym dyrektorem p.o. A kto ma lepsze doswiadczenie od niej i chce sprawowac to stanowisko zawsze moze stanac do konkursu. Tu na forum zawsze jest krytyka kazdego stanowiska w Gorzowie,bo tak latwo anonimowo kogos wyzwac
        • weresza Re: Brawo Ola 15.02.11, 12:39
          ależ nikt nie ocenia kwalifikacji pani Sibińskiej, córki, chodzi o zasady. W demokracjach dzieci zastępują rodziców wypełniając przedtem wszystkie wymogi dochodzenia do funkcji z nadania politycznego. Premierem czy ministrem, w Gorzowie prezydentem czy radnym nie zostaje się na podstawie mianowania, lecz wyboru z woli mieszkańców. I w takim przypadku kapelusze z głów. Tu mamy do czynienia niewątpliwie z awansem z powiązania rodzinnego w polityce, a to jest naganne, bo to tez jest zachowanie korupcyjne - czerpanie korzyści osobistych w związku z funkcja publiczną.
          Szczególnie ostry zarzut należy postawić marszałkowi województwa, bo to jego odpowiedzialność. Oczywiście zawsze można odmówić przyjęcia takiego stanowiska. Jednak zupełnie niewiarygodnie brzmią oświadczenia pani przewodniczącej, że nie wpływała na czynności marszałka w tej sprawie. Raczej pierwsza powinna przewidzieć następstwa i zrobić wszystko by ubiec podobne zarzuty.
          • e_werty Re: Brawo Ola 15.02.11, 12:56
            E tam...

najbardziej oburzeni sa ci co i tak nigdy nie zasiadą na tym stolku!
            Jak sie nie sprawdzi to jest tylu cenzorow że predko wykopia z etatu!

Powodzenia - w tym szambie...

:)
          • Gość: jona Re:do weresza IP: 91.194.202.* 15.02.11, 14:51
            A wiec rozumiem,ze osoby publiczne,politycy lepiej zeby nie mieli dzieci,bo nie ma dla nich miejsca w Gorzowie,nawet jezeli sa dobrzy,bardzo dobrzy....Ludzie przeciez to stanowisko tymczasowe,bedzie konkurs (jak pisza).A skoro w koncu centrala UM cos zrobila to cieszmy sie,ze wlasnie taka osoba tymczasowo pelni ta funkcje
            • Gość: nicelus do jona IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.11, 16:10
              jona napisała:

> A wiec rozumiem, ze osoby publiczne, politycy lepiej zeby nie mieli dzieci,
              > bo nie ma dla nich miejsca w Gorzowie, nawet jezeli sa dobrzy,bardzo dobrzy....

ależ jest mnóstwo wszędzie miejsca!

jest tylko jeden jedyny wyjątek, który dotyczy kierowniczych stanowisk w administracji publicznej obsadzanych bez konkursu przez kolegów partyjnych. gdyby nie zaistniały wszystkie te cztery warunki na raz, to by nikt nie mówił o nepotyzmie.

w radio zachód odsłuchałem wywiad z wicewojewodą z partii ludowych cwaniaków i odniosłem wrażenie, że on poczułby się straszliwie dyskryminowanym gdyby jego dzieci nie zajmowały bez konkursu kierowniczych stanowisk w administracji publicznej za sprawą jego kolegów partyjnych.

dzieci dygnitarzy mają lepsze warunki do nauki, większe szanse dostania się na staż w renomowanej firmie i gdyby później musiały stanąć do konkursu na kierownicze stanowisko w administracji publicznej z dzieckiem traktorzysty ze popegeerowskiej wsi to dygnitarz poczułby się dyskryminowany. niebywałe!

> Ludzie przeciez to stanowisko tymczasowe, bedzie konkurs (jak pisza).

gdzie to przeczytałaś? nigdzie o tym nie piszą. gdyby nawet teraz był konkurs, to i tak już ci najzdolniejsi nie wezmą w nim udziału, żeby sobie opinii nie zepsuć. nie startuje się tam gdzie jest nepotyzm. nawet najzdolniejszy nie ma szans, a przegrany konkurs nie przynosi chluby. dlatego właśnie nepotyzm trzeba zwalczać, bo nepotyzm eliminuje z zarządzania państwem najzdolniejszych.

• Gość: jona Re: do nicelusa IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 21:34
                dzieci dygnitarzy mają lepsze warunki do nauki, większe szanse dostania się na
                > staż w renomowanej firmie i gdyby później musiały stanąć do konkursu na kierown
                > icze stanowisko w administracji publicznej z dzieckiem traktorzysty ze popegeer
                > owskiej wsi to dygnitarz poczułby się dyskryminowany. niebywałe!

c'est la vie i tu nie odkryles zadnej Ameryki....Media nie tylko belgijskie krytykuja ciagle dzieci belgijskiego krola za wszystko,i maja racje,ale czy to ich wina,ze urodzily sie w krolewskiej rodzinie?
                Czy to wina mlodego z czworakow,ze jego rodzice splodzili kilkanascie dzieci w popegerowskiej wsi i prosza o pomoc w mediach?
                Z wlasnego podworka-dzieci eurokratow maja prawo do wlasnych szkol,zlobkow,przedzszkoli,gdzie sa lepsze warunki socjalno-bytowe.Otrzymuja prawie podwojne rodzinne,a za staze i uniwersytety 80% placi pracodawca. Czy to ich wina? SZCZESCIE....Chyba troche juz zyjesz na tym swiecie i wiesz ze nie ma sprawiedliuwosci
                Pewnie pani S pomogla Oli tylko tyle,ze ta mogla skonczyc dobre studia i dalej uczyc sie nawet bedac samotna matka.

> gdzie to przeczytałaś? nigdzie o tym nie piszą. gdyby nawet teraz był konkurs,
                > to i tak już ci najzdolniejsi nie wezmą w nim udziału, żeby sobie opinii nie ze
                > psuć.
                Oto:
                "Sibińska-Strzelecka do czasu ogłoszenia konkursu jest p.o. kierownika. " tys zawsze taki oswiecony ,chyba skrot p. o. kumasz?
                A czy to stanowisko urzednicze to takie kokosy dla mlodego czlowieka ktory skonczyl jeden i konczy 2 prestizowy fakultet na UJ a do tego zna perfekt angielski,dobrze niemiecki i francuski i odbywal praktyki w Parlamencie Europejskim?Pokarz choc jednego kandydata z takim cv jak ona i ktory chcialby byc urzednikiem oddzialu marszalkowskiego????
                • Gość: hahaha Re: do jona IP: 188.125.236.* 16.02.11, 09:12
                  troche przesadzilas z tymi prestizowymi kierunkami na prestizowym UJ bo licencjat to akurat robila w prywatnej szkole bo nigdzie wiecej sie nie dostala potem robila uzupelniajace na UJ a wiadomo ze na uzupelniajace juz sie latwiej dostac, prawo ktore zaczela zaocznie konczy obecnie zaocznie w szczecinie co do znajomosci niemieckiego tez mam duze watpliwosci wiec skoncz z tym prestizem
                  • Gość: jona Re: do hahaha IP: 91.194.202.* 16.02.11, 11:54
                    wiem,ze licencjat robila u WSU w Krakowie,ale to chyba tylko czesc edukacji,a liczy sie dyplom mgr? Anonimie jestes niezle poinformowany to pewnie wiesz,ze ta mloda kobieta nadaje sie na to stanowisko?
                • Gość: nicelus Re: do nicelusa IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 16:01
                  jona napisał:

> c'est la vie i tu nie odkryles zadnej Ameryki....

déjà vu...
                  napisałem po polsku, a ty w ogóle mnie nie zrozumiałaś.

jamais vu... wiadomo, że dzieci prominentów są często uprzywilejowane, ale mnie zdziwiło, że prominent odbiera jako dyskryminacje to, że jego dzieci nie zawsze są uprzywilejowane.

> "Sibińska-Strzelecka do czasu ogłoszenia konkursu jest p.o. kierownika."
                  > tys zawsze taki oswiecony ,chyba skrot p. o. kumasz?

skrót p.o. wcale nie oznacza, że będzie konkurs. czasem p.o. są osoby które nie posiadają wymaganych kwalifikacji do zajmowania danego stanowiska. czasem p.o. jest osoba na próbę i po krótkim okresie dostaje nominację.

nawet nie wiadomo od kogo pochodzi ta informacja o konkursie podana w gazecie. może to być naprędce wymyślona plotka dla uspokojenia obywateli oburzonych nepotyzmem w platformie obywatelskiej. w takie plotki nie wierzę. myślałem, że przeczytałaś gdzieś ogłoszenie o konkursie na to stanowisko. jeżeli nie ma ogłoszenia, to na konkurs trzeba będzie czekać latami.

wiesz przecież jak jest w platformie obywatelskiej z osobami bez wymaganych kwalifikacji latami "pełniącymi obowiązki".

• dwakruki Re:do weresza 15.02.11, 22:13
              No, skoro centrala zatrudniła bez konkursu to się cieszę! Szkoda, że nie cieszyłaś się Jona, kiedy centrala zdecydowała nie zatrudnianiu PO konkursie w BXL...
        • Gość: nicelus nie poszła w ślady matki... IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.11, 13:26
          jona napisała:

> Zyjemy w Europie,a tutaj standartem jest,
          > ze dzieci czesto ida w slady rodzicow.

krystyna sibińska została wybrana, a córka przez nepotyzm.

• Gość: jona Re: nie poszła w ślady matki... IP: 91.194.202.* 15.02.11, 14:53
            nicelus to nie matka ja wybrala na to stanowisko tylko grupa ludzi z Urzedu Marszalkowskiego (tak mysle,ze przeciez nie pani marszalek,ma inne sprawy na glowie). Pewnie nie wybrano ja za nazwisko-z tego co wiem to nazywa sie Strzelecka tylko za kompetencje,wyksztalcenie i doswiadczenie. Ciekawa jestem komu zalezalo,zeby naglosnic ta sprawe?
            • Gość: gosc Re: nie poszła w ślady matki... IP: *.biznesklasa.lisek.pl 15.02.11, 15:09

jak to komu ? Pissss
            • Gość: nicelus Re: nie poszła w ślady matki... IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.11, 16:34
              jona napisała:

> ... nie matka ja wybrala na to stanowisko tylko grupa ludzi ...

grupa trzymająca władzę?

> tak mysle,ze przeciez nie pani marszalek,
              > ma inne sprawy na glowie.

to prawda, ale do spraw personalnych przywiązuje największą wagę. pomimo że ostatnio było dwóch marszałków z platformy i ona sama była wicemarszałkiem, to jednak po wyborach robi duże przemeblowania w urzędzie.

> Pewnie nie wybrano ja za nazwisko-z tego co wiem to nazywa sie
              > Strzelecka tylko za kompetencje, wyksztalcenie i doswiadczenie.

uważasz, że obecna marszałek nie ma pojęcia kogo przyjmuje? mogłaby przyjąć córkę kaczyńskiego, bo ma inne nazwisko? to byłby dopiero obciach dla platformy ...

> Ciekawa jestem komu zalezalo,
              > zeby naglosnic ta sprawe?

taka jest rola opozycji (pis i sld), a rządząca koalicja (po i psl) będzie sprawę bagatelizować. czy w belgii jest inaczej?

• Gość: jona Re: nie poszła w ślady matki... IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 21:42
                Ostatnio dosc dlugo rozmawialam z dyrektorem przedstawicielstwa lubuskiego w BXL. Dziewczyna ma tez 27 lat,wczesniej zero doswiadczenia,no chyba ze Erasmus w Namur. Za czasow Jablonkiego wygrala konkurs wlasnie z Ola.Ta pomimo praktyki wlasnie dyskwalifikowala pozycja matki.Obie dzaiewczyny,wg mnie sa super wzorcem dla obecnej mlodziezy-dobrze wyksztalcone,znajace jezyki obce,przebojowe i nadajace sie na takie stanowiska.Czy to zle,ze obecna marszalek stawia na mlode pokolenie ambitnych ,madrych ludzi,kobiety?Jeszcze raz-dajcie jej wykazac sie,cieszcie sie,ze w koncu w Gorzowie bedzie bezposredni posrednik marszalka,sami plujecie we wlasne gniazdo....to takie POLSKIE
                • dwakruki Re: nie poszła w ślady matki... 15.02.11, 22:19
                  No, nie dość że mamy cieszyć, że centrala zdecydowała to jeszcze będzie bezpośredni pośrednik marszałka! Rzeczywiście, czas postawić na młodych i dobrze wykształconych:) (Tak, piję do głupot, które wypisyjesz, ale przecież masz odpowiedź, to takie polskie...)
        • Gość: der Re: Brawo Ola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 18:16
          Wogole nie powinnas sie na ten temat wypowiadac na forum, bo

1. Siedzisz w Brukseli, wiec pilnuj tamtejszysz spraw a nie Gorzowa. Jak jest inaczej to prosze. Zamieszkaj w Gorzowie. W co watpie.
          2. UE powinna ograniczyc swoja biurokracje. Urzedasy niech sie biora za normanlna prace a nie durne wymyslanie przepisow i co miesiac branie sporo kasy.
          3. Jestem z Gorzowa i uwazam ze nie powinno byc zadnego oddzialu. Dosc biurokracji.
          Polikwidowac urzedy zamiejscowe w kraju. Zmniejszyc liczbe wojewodztw do 8-12.
          • Gość: jona Re:DO DER IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 21:55

1/ forum jest po to,zeby dyskutowac i w normalny sposob przedstawiac swoje mysli
            2/Gorzow jest moim rodzinnym miastem,czesto tu bywam i tak samo place rozne podatki jak ty.A wiec moge smialo napisac,ze mieszkam na podbrukselskiej wsi i w Gorzowie,pracuje w BXL
            3/"UE powinna ograniczyc swoja biurokracje. Urzedasy niech sie biora za normanl
            > na prace a nie durne wymyslanie przepisow i co miesiac branie sporo kasy."
            Tez nie popieram wszystkich unijnych przepisow,ale to nie ja je uchwalam.A jak cos ci sie nie podoba to zawsze mozesz napisac petycje zebrac podpisy i przedstawic w PE,to jest twoje prawo europejczyka.Oczywiscie tylko nie osmiesz sie.... kiedys mialam okazje czytac listy rodakow adresowane do Barroso-kazdy list jest w SG czytany i rejestrowany. To co Polacy wypisuja (skargi na wojtow,minisrow,poslow,partie, a nawet wlasnych sasiadow) nadaje sie na scenariusz komedii
            4/"Jestem z Gorzowa i uwazam ze nie powinno byc zadnego oddzialu. Dosc biurokra
            > cji. Polikwidowac urzedy zamiejscowe w kraju. Zmniejszyc liczbe wojewodztw do 8-12."
            No wlasnie,na forum i to anonimowo mozesz wiele uwazac.....twoje prawo
            5/ masz chec na siedzenie w BXL? 16/03 oglaszaja nowy konkurs na eurourzednikow. Zawsze mozesz sprobowac.....:-)
        • gikki Re: Brawo Ola 15.02.11, 22:04
          jeżeli pani S.-S. brała udział w konkursie na dyrektora Biura Regionalnego Województwa Lubuskiego w Brukseli, bo pewnie o to ci droga Jono chodziło, to jako kandydatka (to chyba choroba tej rodziny...) musiała wykazać się m.in:
          - piecioletnim stazem (brak!)
          - bieglym angielskim (mile widziany francuski) (mówi? to ty miałaś okazję poznać...)
          - doswiadczeniem w kierowaniu zespolem (brak!).
          Nie miala więc na to stanowisko odpowiednich kwalifikacji i koniec. Dowartościowywać się można na nk.pl. Na forum koleżeńskie wynurzenia zbyt łatwo zweryfikować...
          • Gość: tedi Re: Brawo Ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 22:52
            zgadza sie!
            mnie jeszcze interesuje jedno i tez prosze o uprzejma weryfikacje: "pracowała wcześniej w delegaturze Urzędu Marszałkowskiego".
            bardzo, ale to bardzo ciekawe, od kiedy, na jakim stanowisku?
            nawet najstarsi urzednicy nie pamietaja takiej zenady.
          • Gość: jona Re: do gikki IP: *.access.telenet.be 17.02.11, 22:12
            jak jeszcze lubuskiemu nie marzylo sie przedstawicielstwo podeslalam senatorowi W pare info,a w miedzy czasie jak oczywiscie przedstawicielstwa jeszcze nie bylo przez przypadek dowiedzialam sie od niejakiej Dominiki D ze ona jest dyrektorem lubuskiego przedstawicielstwa. I tak po kilku miesiacach bylo,ze pociotek owczesnego marszalka B pochodzaca z Legnicy zostala pania dyrektor. Miala 23 lata i byla po stazu w PE. Potem byla Marta J z Torunia. Miala nazwisko takie jak poprzedni marszalek i wielu (rowniez ja) snulo domyslenia.Jednak to marszalek Sz ja zatrudnil.W koncu poprzedni marszalek zorganizowal konkurs-bylo kilku kandydatow.Nie pamietam jakie byly wymagania,ale 5 letniego doswiadczenia nie brano pod uwage,bo Jarka (obecna dyrektor)ma 27 lat i jest to jej pierwsza praca, wczesniej byla stazystka Erasmusa w Namur. Dziewczyna stara sie,ale mam wrazenie,ze "podcinaja jej skrzyndla" i nadzieje,ze za obecnej marszalek to zmieni sie. W zadnym polskim przedstawicielstwie nikt nie byl dluzej dyrektorem jak 3-5 lat. Dalej zalezy mi,aby lubuskie bylo tu szanowane i widziane....aby bylo nas tu wiecej (egzaminy na eurourzednikow sa teraz 2x w roku,najblizsze ogloszone 16/03,staze oglaszane 2x w roku,potrzeba przedstawiciela w CESE (jak za czasow marszalka B i J)
            • Gość: nicelus Re: do jona IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.11, 11:07
              jona napisała:

> senatorowi W
              > Dominiki D
              > marszalka B
              > Marta J
              > marszalek Sz

czy wszystkie osoby z którymi się kontaktowałaś mają już zarzuty prokuratorskie, czy tylko tak na wszelki wypadek piszesz?

• madmen2011 "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj... 15.02.11, 11:43
      Ciekawe kto następny z gorzowskiej PO ciepłą posadkę przytuli? teraz to już bez żadnych ograniczeń będą to robić, pozostaje zapytać radnych ile córeczek i synków mają jeszcze do obsadzeniana na stanowiska. Wstyd i Hańba!
      • Gość: jona Re: do madmen IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 21:58
        Wstyd i hanba to krasc....a z dobrze wyksztalconych,madrych ,ambitnych dzieci mozna byc tylko dumnym....A moze ktos z twoich bliskich ma lepsze wyksztalcenie,doswiadczenie i lepiej zna jezyki?No i bedzie chcial pracowac jako urzednik w Gorzowie? Zawsze moze wystartowac w konkursie,pewnie bedzie jak kazdy,ogloszony na stronie urzedu marszalkowskiego. Trzeba byc ostatnim durniem,zeby "kalac wlasne gniazdo"
    • keksik2000 "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozycj... 15.02.11, 11:53
      Ciekawe, jak daleko PO zajedzie mając w szeregach takie osoby, Donald potępia takie zachowania, wręcz wyklucza z partii (przyp.Gilowskiej), no ale tutaj mamy święte krowy. Komuś widocznie zależy żeby Gorzów był słaby, z marnymi politykami na czele. Co do pis-u ich czas minął, byle PO zrobiła porządek.
      • Gość: xx Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.net.pbthawe.eu 15.02.11, 12:10
        no dobrze, niech sobie pracuje ale po co "młoda" S. chce się pchać w te państwowe urzędy.

Niech pójdzie do prywaciarza sobie i tyle. Zas "stara" S. będzie mogla w spokoju dzialac...

bo "mloda" i "stara" tak blisko siebie to jest rażące...

ja osobiscie unikałbym takich sytuacji... powiedzialbym "sorry corciu ale bedzie przepał, ze bedzie syf i glosno..." :)

no i tak jest ;) :D
        • Gość: wowa Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:21
          brawo Ola jesteś najlepsza , nie są ci na to stanowisko kierownicze potrzebne żadne konkursy, bo konkursy są dla tego bydła z ulicy, a ty jesteś Olu wybrańcem. Mogłas zostać w Brukseli i napewno tam byś znalazła łatwo pracę w jakiejś zagranicznej korporacji, ale ty wolałas wrócić do rodzinnego miasta, żeby wspomóc je swoją wybitną wiedzą i doświadczeniem, jesteś cudowną patryiotką lokalną. Pewnie wiele prywatnych, zagranicznych firm chciało cie zatrudnic, ale ty skromnie wybrałaś te marne stanowisko kierownicze w UM, podziwiam twoje poswięcenie dla województwa i twoją postawę.
        • Gość: już_nic_nie_dziwi Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.54.188-72.spray.net.pl 15.02.11, 12:24
          Nie widzę żadnego problemu. Minister spraw zagranicznych zatrudnia córkę ministra finansów. Tą, która pragnie być f like a b....

Dlaczego nie miałoby tak być w Gorzowie? Przykład idzie z góry. Natomiast pozytywne jest , że poziom kadr i tak jest drastycznie niski, iż każdy kolejny syn i każda kolejna córka niczego już nie zepsują.

Zaś co do jej fachowości. Gdyby była fachowcem to wchłonąłby ją wolny rynek. A, że nie jest fachowa to wchłania ją maszyna biurokratyczno - administracyjna. Z resztą to jest racjonalne postępowanie. Przecież lepiej być na utrzymaniu podatników niż utrzymywać się w oparciu o owoce pracy własnych rąk.
        • Gość: gosc Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: 213.25.83.* 15.02.11, 12:27
          Trzeba dać dziewczynie szanse. Wprowadzenie świeżej krwi z reguły działa in "+"
          • Gość: andy Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 13:01
            to juz wiemy po co posel pahl robil wczoraj akcje za co kocham gorzow...:)
          • Gość: nicelus Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.11, 13:16
            gosc napisał:

> Trzeba dać dziewczynie szanse.

bezsprzecznie, ale dlaczego właśnie tej? gdyby ogłoszono konkurs, to takich dziewczyn zgłosiłoby się kilkadziesiąt i byłoby można wybrać najlepszą.

• Gość: hehe Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 14:34
              tylko tych kilkadziesiat dziewczyn nie ma takiej matki, jak ma Ola:) Brawo PO by żyło się lepiej wam i waszym przydupasom
            • Gość: jona Re do nicelusa IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 22:04
              nicelus,napisalam,odpowiedzialam wyzej,ze nawet w artykule jest napisane,ze ona jest p.o. i konkurs bedzie,a poki co.... oj nie przesadzalabym z tymi kilkudziesiecioma kandydatkami.A na pewno nie ma drugiej z takim wyksztalceniem,doswiadczeniem i znajomoscia jezykow. Dlaczego nie ma otrzymac szansy na wykazanie sie? Dlatego,ze jest corka S?
          • Gość: pytajacy Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 17:51
            prosze o odpowiedz: podobno jerzy sobolewski został doradcą wojewody?
            • Gość: Witia Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.net.pbthawe.eu 15.02.11, 18:01
              mogło być gorzej, mógł zostać wiceprezydentem.
              • Gość: info Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 18:19
                podobno, wymienil sie z drugim "kompetentnym" Gierczakiem, pytanie w jakich sprawach doradza
          • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.namao.albertacom.com 15.02.11, 22:23
            Hey,
            :):):)
          • dwakruki Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 22:24
            > Trzeba dać dziewczynie szanse. Wprowadzenie świeżej krwi z reguły działa in "+".
            Chyba że to krew z innej grupy:)
    • domipahl Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 21:01
      SKANDAL i HUCPA!!! Żenujące rozgrywki miernych działaczy PO z Gorzowa pachną wioską. Niby przypadkiem ktoś dostaje dobrą robotę i wszyscy nabierają wody w usta. Może przewodniczący lokalnych struktur partii Pan Sobolewski wydałby w końcu z siebie jakiś logiczny dźwięk i opowiedział jak to się stało, że właśnie w jego partii dzieją się takie cuda. Wytłumacz się Sobol z premiowania miernych działaczy, którzy przegrali wybory startując z czołowych miejsc na listach. W gorzowskiej PO czas na zmiany.
      • Gość: Bernard Glosujemy na SLD! IP: *.namao.albertacom.com 15.02.11, 21:43
        Hey,
        PiS to chora umyslowo sekta
        PO nie wie czego chce...
        Pozostaje jedno: Glosowac na SLD
        I to sa jaja
    • Gość: josner Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.kwidzyn.mm.pl 15.02.11, 21:12
      Witam lokalne PO w klubie partii zdegenerowanych...
    • materacci Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy 15.02.11, 21:26
      Trzeba zapytać o te sprawy posła Phala. To on jest patronem politycznym tej ekipy. To on Sibińską, Surowca i Sobolewskiego wypromował i niech bierze teraz odpowiedzialność za staczanie się całej gorzowskiej organizacji. Zamiast prymitywnych hepeningów z serduszkiem wytłumacz Witek dlaczego pozwoliłeś na taką rozpierduchę w Gorzowie. Tylko miejsce na liście się liczy??? Tylko dlatego wystawiłeś na odstrzał młodą Sibińską żeby Kryśce zablokować start? Po trupach do celu? Powiedz wszystkim działaczom PO w Gorzowie jakich durniów z nich zrobiłeś. Wszystkim "kolegom" wytłumacz dlaczego muszą dziś wstydzić się przynależności do PO. Odejdź z PO i pozwól na rozwój partii.
      • Gość: Bernard Bieda zagonila PiS na forum... IP: *.namao.albertacom.com 15.02.11, 22:00
        Hey,
        PiS (jak reszta) dostal zdrowo po prtfelu wiec durnych filmikow produkowac nie moga..
        A wiec Jarek wydal rozkaz: Wszyscy na fora i szerzyc prawde o moim boskim pochodzeniu...
        O mojej nieomylnosci.. O mojej (wewnetrznej) wielkosci...
        Tyle klamstw do rozszerzenia a do wyborow tak malo czasu...
        Gnoic i kopac wszystko co sie rusza chyba ze potwierdzenia zaplaty na Radio rydzyka ma przy sobie!!!
        W imie Ojca i Syna i calej reszty ziemie te swieta w krolestwo zamienim pod moim przez samego boga berlem blogoslawionym...
        I to sa jaja
        • Gość: Donald Re: Bieda zagonila PiS na forum... IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 23:39
          Bernard Wodzu Przygłupów, Umiesz czytać, jak nie zacznij się uczyć. Straszenie PiSem już nie działa. Tylko 5% i PO już w rankingu za PiS-em. Już idziemy i wtedy zobaczysz IV RP. Uważaj zbliżamy się cieniasie.
          • Gość: Bernard Re: Bieda zagonila PiS na forum... IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 01:26
            Hey Donald,
            Szybciej Stilon do superligi awansuje..
            I to sa jaja
            PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
    • gikki I dlaczego PO nie atakuje opozycji? 15.02.11, 21:45
      Nie mam sumienia atakować Jędrzejczaka, bo jak na dłoni widać, w jak słabej jest formie - podkreśla Robert Surowiec, komentując zwolnienie p. Stolarskiej i innych miejskich urzędników. Nie mam więc również sumienia atakować gorzowskiej PO bo Sibińska strzeliła sobie w kolano pokazując jak daleko jest od jakiejkolwiek formy.
      • Gość: Bernard Re: I dlaczego PO nie atakuje opozycji? IP: *.namao.albertacom.com 15.02.11, 22:08
        hey gikki,
        PO nie atakuje bo jeszcze nie wie kogo...
        PiS to gwarantowany cel, ale kazda inna partie moga potrzebowac...
        Durna i agresywwna polityka PO wobec SLD zapedzila te partie blizej PiS...
        Obecnie jesli Po traci elektorat to wlasnie na rzecz lewicy...
        Ciekawy wybor dla Polakow:
        PiS - tym wariatom nie mozna zaufac nawet do wynoszenia smieci...
        PO skolowana najpierw po sukcesie a teraz z obaw...
        SLD ktora ciagle jeszcze zachowuje sie jak wystraszona dziwka ktora da kazdemu byle..nie kopali...
        Reszta to nacpane pionki... Jeden chce Kosciol niszczyc a drudzy chca byc pisowcami nie bedac nimi...
        No i mamy..
        :):)
        PS. Synowiec sie nie liczy. Juz sie samookreslil w gorzowskiej polityce...
        Udawanie "rozwaznego" nie pomoze... Nie ta morda...
        • gikki Re: I dlaczego PO nie atakuje opozycji? 15.02.11, 22:36
          > PO nie atakuje bo jeszcze nie wie kogo...

PO wpada powoli w fizyczną postać schizofrenii - staje się zbiorem nowotworów, z których każdy uważa się za zdrowe ciało... i przeprowadza chemioterapię na reszcie. Ot, taka choroba tej części świata.
          Skoro więc my to my, to możemy więcej!

Z resztą nie sposób się nie zgodzić więc mamy

> Ciekawy wybor dla Polakow

Coraz ciekawszy...

• Gość: Bernard Re: I dlaczego PO nie atakuje opozycji? IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 01:21
            Hey gikki,
            Pozwole sobie zalozyc z prawie pewnoscia, ze nastepne wybory wygra PO...
            Dlaczego?
            Poniewaz dla wyborcow w polsce tak naprawde nie ma alternatywy..
            PO nie jest zle..PO po prostu stara sie "dogadzac" wszystkim i to przedstawia ja jako partie oslabiona..
            Nie na tyle oslabiona jednak by wyborcy od niej sie odwrocili..
            Co mieliby do wyboru?
            Zastanow sie..
            Przeciez Kaczynski umyslowo i emocnonalnie od roku prawie nie moze pogodzic sie z brata smiercia..Ty temu niezrownowazonemu czlowiekowi chcialabyc (chcialbys) wladze w kraju oddac???
            On jest za slaby by wlasne zycie normalnie i bez "slabniec" prowadzic, a co dopiero kraj w srodku Europy i ciagle w kryzysie...
            PiS jest niebezpieczny dla polski poniewaz emocje kieruja ich dzialaniem a nie rozum...
            PiS musi byc wykreslony!!!
            Mamy tez SLD... Nie ma bardziej wnerwiajacej partii w polsce jak SLD... Wyzywam ich na forum dwa razy dziennie i jeszcze nie pokazalem jak mnie wnerwiaja...
            Ci ludzie nie nadaja sie do wladzy bo nie wierza ze moga byc w Polsce czym wiecej niz czyims przydupkiem (koalicjantem).. Jesli oni nie wierza to ich nikt przekonywac nie bedzie!
            Reszta to patalachy..
            • Gość: nicelus będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.11, 14:56
              Bernard napisał:

> Pozwole sobie zalozyc z prawie pewnoscia,
              > ze nastepne wybory wygra PO...

też mi się wydaje, że scenariusz węgierski jest najbardziej prawdopodobny. tegoroczne wybory wygra jeszcze platforma obywatelska, a za cztery lata 61% głosów zdobędzie partia bez zdolności koalicyjnej. dokładnie jak na węgrzech.

• Gość: Bernard Re: będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.namao.albertacom.com 17.02.11, 03:42
                Hey nicelus,
                PO wygra wybory bo nie ma przeciwnikow..
                Jest jeden Jareczek ktoremu sie wydaje, ale ...powiedzmy szczerze - z wariatami nikt gadac nie chce i chciec nie bedzie... Pare wsi pod ruska granica..Jak Jarek - bez swiatla, bez telefonu, bez konta banowego, bez nadziei na cokolwiek poza pochwalami rydzyka...
                Beda demonstracje, beda cmentarze, beda pochody i pielgrzymki...i duzo gadania o zimnym lechu - najgorszym prezydencie w historii Rzeczpospolitej...
                Polska ma dosc.. Kaczynscy sie przejedli jak przesolona kaszanka..
                Nie jest latwo, to prawda, ale obecnie jedynie PO moze zapewnic spokoj i pokoj w kraju..
                PiS oznaczalby brod, smrod i wieczne proicesje by "bol" Jarka ukoic...
                • Gość: nicelus Re: będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 06:30
                  Bernard napisał:

> PiS oznaczalby brod, smrod ...

... benzyna byłaby po 5 zł., a euro dopiero w dogodnym momencie.

tylko platforma potrafi obiecać zatrzymanie ceny benzyny po 3,70 zł i wprowadzenie euro już w 2012 roku.

• Gość: Bernard Re: będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.namao.albertacom.com 17.02.11, 21:33
                    Hey nicelus,
                    W Kanadzie paliwo tez zdrozalo jak i w innych krajach..
                    W Kanadzie tez zywnosc i wiele innych produktow zdrozalo...
                    Ekonomisci (nie pisowcy) twierdza ze spekulanci (wielkie korporacje) testuja rynek...i ze wszystko wroci do normy..
                    I wiesz co? Ani razu nie oskarzyli rzadu..
                    W Kanadzie ludzie madrzy - wiedza, ze rzad cen nie kontroluje i nawet nie powinien..
                    Ale idioci pisowscy jak ty ciagle po komunistycznemu mysla.. Wadza da, wadza ureguluje, wadza zaplaci.. partia (pis) powie co i jak myslec i mowic...
                    Do diabla z wami..
                • Gość: nicelus Re: będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 16:59
                  Bernard napisał:

> PO wygra wybory ...

o tym mówię przecież. jeżeli platforma wygra tegoroczne wybory, to za cztery lata partia bez zdolności koalicyjnej zdobędzie 61% głosów. identycznie było na węgrzech.

• Gość: nicelus Re: będzie dokładnie jak było na węgrzech. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.15, 14:57
                    > Bernard napisał:
                    >
                    > > PO wygra wybory ...
                    >
                    > o tym mówię przecież. jeżeli platforma wygra tegoroczne wybory,
                    > to za cztery lata partia bez zdolności koalicyjnej zdobędzie 61% głosów.
                    > identycznie było na węgrzech.

A teraz możesz mnie nazywać prorokiem.

• Gość: jona Re: I IP: *.access.telenet.be 15.02.11, 22:14
        Czytam te wasze posty i nie moge pojac dlaczego w wiekszosci wypowiedz tyle nienawisci. Przeciez to nie pani S wybrala swoja corke na to stanowisko tylko marszalek. Poprzedni marszalek nie dal jej szansy rozwoju,bo wlasnie byla corka pani S.....Po co tyle krzyku....Poczekajcie,az bedzie konkurs....Osobiscie nie wierze,ze w Gorzowie znajdzie sie lepszy kandydat (wyksztalcenie,doswiadczenie,znajomosc jezykow) na to stanowisko. Czas pokarze....a TERAZ "nie kupczcie we wlasne gniazdo tylko cieszcie sie,ze MLODA KOBIETA a nie jakis stary dzieciol przez jakis czas bedzie cos dobrego robic dla miasta.To nie jej wina,ze jej matka jest pani S!!!!! Umowmy sie na podsumowanie za 6-9 miesiecy
        • Gość: synn Re: I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 22:56
          Jezeli jest taka dobra, młoda i wykształcona, to co do ku.... nędzy ona robi w UM????? Powinna iść do jakiegoś prywatnego biznesu, bo pewnie każdy przyjmie taka super dziewczyne do pracy.
          ps.ale zapomniałem w tym prywatnym biznesie nie ma matki polityka PO :) buhahahaha
        • Gość: Polonista Re: I IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.11, 23:43
          pokarze - po polsku pokaże
          • Gość: Bernard Re: I IP: *.namao.albertacom.com 16.02.11, 01:24
            Hey Poloinista,
            Chyba, ze o "ukaranie" chodzi...
            :):)
            • Gość: lola Re: I IP: 82.177.57.* 16.02.11, 08:08
              beniutek PO tonie jak twój pryncypał który strzela do swoich na koniec ale to już end dawaj mały dawaj nie przestawaj
              • Gość: Bernard Re: I IP: 199.19.221.* 16.02.11, 08:30
                Hey lola,
                Co ja mam z PO wspolnego?
                Zadna partia mnie nie interesuje.
                Jedynie bardzo PiSu za ich komuno-faszystowskie ideologie nie lubie...
                Za uzywanie Kosciola w brudach swej polityki..
                A jesli chodzi o PO to..wcale nie tonie..
                Zanim piszesz rano...poczytaj prase najpierw..
                PS. Jedrzjczak to dobry i uczciwy Prezydent
                • Gość: lola Re: I IP: 82.177.57.* 16.02.11, 12:47
                  Masz POlikotowego staila dawaj beniutek dawaj nie przestawaj, dawaj dawaj, dobrze dajesz nie przestajesz masz jak PO wysokie standardy?
    • koniecsitwy Naturalny awans 16.02.11, 22:46
      I to jest kur.. SKANDAL!!! Jaką linię obrony przyjęli koledzy mamusi??? A no że niby panienka pracowała w Urzędzie Marszałkowskim i to naturalny awans. Gów.. prawda. Córa pracowała w urzędzie dopiero od dwóch miesięcy. Zapytajcie urzędników z wieloletnim stażem pracy na niskich stanowiskach co myślą o takich "naturalnych awansach". Najdziwniejsze jest to że wszyscy dziennikarze kupili ten bajer z "naturalnym awansem".
      • Gość: cyna Re: Naturalny awans IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 23:10
        heheh dobre z tym naturalnym awansem , po 2 miesiącach pracy ,,naturalny awans'' na wysokie stanowisko kierownicze, no kurw... rzygać mi się chce na ten cały syf i pie..... Tuska o państwie prawa i standardach
        • Gość: Bernard Pisowcy w natarciu.... kacze jaja!!! IP: 199.19.221.* 17.02.11, 03:15
          Hey,
          Kocham zagladac na forum i widziec pisowskie pacany wijace sie w scieklosci..
          Nie moga porzekonac nikogo do swoich klamstw i przekretow..
          A musza..
          Jareczek, ich wodz ibog, zdepcze jak karaluchy jesli nie wygraja..
          A przegrywaja..
          I to sa jaja
          :):):):)
          Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
          • Gość: axel Re: Pisowcy w natarciu.... kacze jaja!!! IP: *.cdma.centertel.pl 17.02.11, 20:27
            Powtórzę, żeby było jasne. Pisowski jazgot bierze się stąd, że poprzednia szefowa była protegowaną pisowskiego senatora. Pizdzelce to totalni hipokryci!
            • Gość: gosc Re: Pisowcy w natarciu.... kacze jaja!!! IP: *.biznesklasa.lisek.pl 17.02.11, 23:44
              Jak była pisówką, to co ona tam tak długo robiła ?

• Gość: myrox Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 17.02.11, 20:36
      Zapomniało towarzycho o AWSie gdzie wymieniali wszystkich i wszystko co można wymienić. Od sprzątaczki po stanowiska kierownicze. A jak towarzycho nie miało odpowiedniego wykształcenia to się gościa stawiało na stanowisko jako PO czyli pełniący obowiązki ( jak ładnie pasuje).Polityka to bagno a politycy to banda która tym różni się od mafii że do swoich celów i likwidacji kokurencji ma apartat władzy w postaci wymiaru sprawiedliwości oraz policji.
      • Gość: mróz Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: *.cdma.centertel.pl 17.02.11, 21:00
        Tylko SLD było chórem aniołów. Wzorce uczciwości.
        • Gość: myrox Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 17.02.11, 21:14
          Gość portalu: mróz napisał(a):
          > Tylko SLD było chórem aniołów. Wzorce uczciwości.

Przestań pierd.. o LSD oni się teraz nie liczą. Patent o komuchach już nikogo nie rusza.
          • Gość: Bernard Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: *.namao.albertacom.com 17.02.11, 21:36
            Hey myrox,
            SLD sie "nie liczy"???
            Zebys sie nie pomylil.....
            :):):):)
            • Gość: leonardo da vinci Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 82.177.57.* 18.02.11, 07:58
              Prawo i Sprawiedliwość to uczciwe ugrupowanie polityczne Benedykt o tym wie, że tak jest dlatego tak atakuje PiS, a jak ktoś ma wątpliwości to niech porówna Prawo i Sprawiedliwość z SLD i PO za PiS obniżano podatki i rosły pensje, PiS mówił od początku że nie należy spieszyć się z euro, PiS jest patriotycznym ugrupowaniem wie ze trzeba popierać swoje firmy, banki a nie wyprzedać wszystko i popierać firmy zachodnie do których później idzie się do pracy, to PiS chciał konkurencji i wolnego rynku w zawodach prawniczych, młodzi ludzie mogli studiować na ilu kierunkach chcieli, chleb był tani, kredyty do wzięcia, ja stawiam Na Prawo i Sprawiedliwość i Jarka który jest bezkompromisowy jeśli chodzi o Polskę. Chcieli zniszczyć PiS ale się nie udało?
              • Gość: Bernard Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 199.19.221.* 18.02.11, 08:36
                Hey leonardo da vinci ,
                Jarek to chory czlowiek... To emocjonalna galareta ktory siebie nie potrafi kontrolowac...I ty chcesz by jemu Polske powierzyc?
                Cala swoja ideologie IV RP oparl na nietolerancji, nienawisci do wszystkiego co inne od jego chorego wyobrazenia swiata...
                To on zniszczyl i ciagle dobija PiS.
                Kaczynski i PiS nigdy nie mieli przeciwnikow czy wrogow do czasu gdy nie objeli wladzy w Polsce...
                Wystraszyli swoimi komun-faszystowskimi ideami Polakow i wiekszosc Europy...
                PiS to niebezpieczna sekta starajaca sie prac ludzkie muzgi populistycznymi haslami, lawina klamstw i machaniem religijnymi flagami.... To wlasnie Kosciol miasl byc ich drzwiami do wladzy...To Kosciol ktoremu Polacy ufali mial przyslaniac totalitarne zapedy Kaczynskich...
                Kaczynscy przegrali i Kosciol stracil zaufanie Polakow.... Teraz jeden brod nie moze przyslonic drugiego...
                Polacy chodzili i beda chodzic do Kosciolow bowiem dla nich to Wiara.. Jednak instytucja koscielna moze sobie zaoszczedzic wysilku na propagande i klamstwa....
                Nie bedzie dzialac...
                Radze ci obserwowac dokladnie co sie w Polsce dzieje...
                Polska powoli lecz stale przechyla sie w lewo..Tak kolego.. Szalency z Kosciola i PiS sami popychaja spoleczenstwo w ramiona partii lewicujacych...
                Najwiekszym obecnie wrogiem PiSu jest on sam...
                Najwiekszym obecnie wrogiem Kaczynskiego - jest on sam...
                Najwiekszym obecnie wrogiem Kosciola - jest on sam...
                Ja siem nie mylem...
                PS. I zmien nick name.. Jarkowi wydaje sie ze jest ksieciem a tobie ze Leonardem..
                Oboje na durni wychodzicie...
                • Gość: leonardo da vinci Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 82.177.57.* 18.02.11, 15:18
                  co ja mogę na to odpowiedzieć piszesz w kółko to samo cała twoja ideologia oparta jest na nienawiści poraniony jesteś chłopie skoro tak musisz trudno im ostrzej plujesz tym PiS ma wyższe notowania
                  • Gość: Bernard Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 199.19.221.* 18.02.11, 19:11
                    Hey leonardo,
                    Ja nikogo nie nienawidze..
                    Dawno juz z takich glupot wyroslem...
                    I co bys "chcial" bym napisal?
                    Ze sie z toba zgadzam?
                    Ze jestem glupi i slepy i nie widza i nie rozumiem co pis robi?
                    Ze mam sie dac nabrac na obrzydliwa propagande, na "piekne slowka" typu Bog, Honor i Ojczyzna? O Prawie i Sprawiedliwosci juz nie wspominajac...
                    Jedyne "pozytywne" mysli jakie mi przychodza na mysl to po rostu zal...
                    Zal ze tak ogromny intelektualny potencjal zostal stlamszony przez paranoiczna rzadze absolutnej wladzy...
                    Jarek ma tyle z wspolnego z haslami ktore glosi co Rydzyk z Wiara..
                    Jarek zrobi wszystko by wladze przejac i zmienic Polske w katolicki Iran, a Rydzyk dla pieniedzy sprzedal Maryje ktora firmuje swoja niecna dzialalnosc...
                    I jeden i drogi fanatycznie wierza ze "bogobojni Polacy" to kupia...
                    I to nie sa jaja
          • Gość: nicelus Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.11, 22:04
            myrox napisał(a):

> Przestań pierd.. o LSD oni się teraz nie liczą.

kasę teraz liczą?

• Gość: myrox Re: Ciekawe uwagi Po Pisowców IP: 17.02.11, 22:42
              Gość portalu: nicelus napisał(a):
              > myrox napisał(a):
              >
              > > Przestań pierd.. o LSD oni się teraz nie liczą.
              >
              > kasę teraz liczą?
              Zgadza się liczą ale razem z kolesiami z tzw. solidarnościowej opozycji
            • Gość: małe miki Spokojnie towarzysze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.11, 22:18

Bez Peło i LSD da się żyć... :)
              A jak ne wierzycie, to niedługo "jedyna słuszna telewizja" wam to zapoda.
              I wtedy nie ma zmiłuj...
              • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.namao.albertacom.com 19.02.11, 22:53
                Hye,
                Strachy na lachy...
                PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent
                • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.11, 23:41
                  Bernard napisał:

> Strachy na lachy...

czym się przestraszyłeś?

• Gość: Bond Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.11, 17:31
      Przez takich działaczy jak Sibińska Platforma przegra wybory.
      • Gość: nicelus Re: "Sitwa, kolesiostwo i nepotyzm" Dlatego opozy IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.11, 10:08
        Gość portalu: Bond napisał:

> Przez takich działaczy jak Sibińska Platforma przegra wybory.

platforma obywatelska to nie tylko sitwa, kolesiostwo, nepotyzm, korupcja, afery, mordy polityczne. platforma obywatelska to również 21 konkretnych postulatów, które trafiają do ludzi młodych wykształconych z dużych miast.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka