Dodaj do ulubionych

W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęcia]

11.05.11, 14:03
Wszytko dobrze i pięknie ale jest jeden mankament. Chodzi o bezpieczeństwo a własciwie jego brak!!!
W miejscu gdzie zaczepia sie cumy "Kuny" bądź innych statków jest przerwa w barierkach!!!
Wczoraj o mały włos nie doszło do tragedii, kiedy bawiące sie na plaży dziecko przy niestety niefrasobliwości zarówno matki , jak i braku zabezpieczenia - wpadło do Warty!!!!!
Tylko jasność umysło "nieznajomego Pana" który wskoczył do wody i mojej skromnej osoby, dziecko zostało wyciągnięte. Na szczęście nic sie dziecku nie stało!
Brak zabezpieczenia "feralnego prześwitu" istniało od pierwszego dnia otwarcia (czego byłem świadkiem), było w ostatnią niedzielę (czego dowodem są zdjęcia do artukułu) oraz było wczoraj !!! Zgroza i nieopowiedzialność obsługi, a raczej własciciela lokalu , jest zatrważająca !!! Po nieszczęsnym wypadku byłem tam przez ok. 1,5 h i "prześwit"w dalszym ciągu nie został zabezpieczony!
Obserwuj wątek
    • dooooom1 W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęcia] 11.05.11, 15:03
      "Gorzów pozazdrościł metropoliom, które urządzały swoim mieszkańcom namiastkę nadmorskich plaż.

Gorzów nic NIKOMU nie zazdrości! Co za durny dziennikarz to pisał!
    • e_werty Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci 11.05.11, 15:10
      A szatnia jest platna?

... gdzie "plazowicze" zostawili płaszcze i kurtki?
    • Gość: aa Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.agns.fr 11.05.11, 16:08
      to dzieci niech nie przychodzą. dzieci mają piaskownice. po co je brac do miejsc gdzie sie pije piwo?
    • Gość: dad Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.gorzow.insant.pl 11.05.11, 16:08
      dziecko jest w szpitalu. a pojawił sie podobno zaraz po zdarzeniu napis dzieciom wstęp wzbroniony. to nie była niefrasobliwość rodziców dziecko oparło sie o barjerke i z nią wpadło do wody!
    • e_werty W Gorzowie sensu brak... 11.05.11, 16:26
      Po jaka cholerę zwleczono tony piachu?
      Po to aby polozyć sie na lezaku?

... a piasek dla psow?
      A może jest wypożyczalnia... "babek do klepania?"
    • Gość: kibic Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: 38.113.161.* 11.05.11, 17:48
      doooom1 napisał :
      Co za durny dziennikarz to pisał!

Chciałeś chyba napisać :
      Co za durny baran to napisał he he
    • klodawa1952 Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci 11.05.11, 19:39
      Podoba mi sie. Wyrazy uznania dla tworcow tej rozrywki w Gorzowie.
      • Gość: iwo Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 22:41
        szkoda tylko, że nie pomyśleli o dobrym zabezpieczeniu terenu!!!
      • Gość: Bernard Za komuny panie, to nie taka plaza byla... IP: *.namao.albertacom.com 11.05.11, 22:48
        Hey,
        Gazetowi chlopcy Gorzowa historii nie znaja..
        Wstyd.
        Za komuny plaza nad Warta byla i nawet w rzece kapac sie bylo mozna..
        Zadna wiec to rewelacja i zadne kopiowanie czegokolwiek lub kogokolwiek...
        Gorzow nie Flubaz...do diaska.
        Pomysl oczywiscie swietny ale w tym pieknym nadwarcianskim miescie...zadna nowina...
        PS. Kto pamieta gdzie byla plaza z kompieliskiem w Gorzowie?
        Nagroda za poprawna odpowiedz bedzie satysfakcja z bycia lepiej poinformowanym od pisarczykow Gazety..
        O to niestrudno oczywiscie...ale zawsze...
        I to sa jaja
        he he he he
        • Gość: a Re: Za komuny panie, to nie taka plaza byla... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.05.11, 23:03
          Tak lasek, piasek i Lembasek

"Za komuny plaza nad Warta byla i nawet w rzece kapac sie bylo mozna.."
          "PS. Kto pamieta gdzie byla plaza z kompieliskiem w Gorzowie?"

Tak i to też komuchy s...rzyły
          I dalej tak robią
          Wybetonują koryto i zdziwienie, że zalewa...

A palmy odbijają, i odbijają....
          • Gość: Bernard Re: Za komuny panie, to nie taka plaza byla... IP: *.namao.albertacom.com 12.05.11, 02:55
            Hey a,
            Przestan..
            Zypelnie powaznie..
            Nie moja wina ze i plaza byla nad warta i byla wlasnie za komuny..
            A moze to nielegalne o tym pisac?
            he he he
            Plaza byla po stronie Zawarcia , pare setek metrow w gore rzeki od mostu staromiejskiego...
            Gorzowianie chodzili tam rodzinami..
            Nie pamietam dokladnie kiedy ale plaze zamknieto z powodu wzrostu zanieczyszczenia rzeki...
            :):):):)
            PS. Nie zlosc sie..komuszki maja przegrane..Jedna plaza tego nie zmieni...
            he he he he
    • Gość: iwo Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 22:53
      pan "przytomny" ma bardzo dobre samopoczucie, fakty są jednak zupełnie inne - dzięki odtworzeniu nagrań z kamer -monitoringowi - policja bezapelacyjnie wykluczyła jakąkolwiek winę, czy jak to pan "przytomny" nazwał niefrasobliwość matki !!! WIELKIM BOHATEREM JEST MŁODY CZŁOWIEK, KTÓRY URATOWAŁ DZIECKO, ZDAJE SIĘ, ŻE ZAWODOWY WOJSKOWY, KTÓRY
      CHCE POZOSTAĆ CAŁKIEM ANONIMOWY!!! TAK JAK WIELKI BYŁ JEGO CZYN, TAK WIELKIE JEST JEGO SERCE I CHARAKTER!!! ŻYCZYMY MU DUŻO ZDROWIA I POWODZENIA!!!
    • Gość: iwo Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.icpnet.pl 11.05.11, 22:59
      pan "przytomny" ma bardzo dobre samopoczucie, fakty są jednak zupełnie inne - dzięki odtworzeniu nagrań z kamer -monitoringowi - policja bezapelacyjnie wykluczyła jakąkolwiek winę, czy jak to pan "przytomny" nazwał niefrasobliwość matki !!! WIELKIM BOHATEREM JEST MŁODY CZŁOWIEK, KTÓRY URATOWAŁ DZIECKO, ZDAJE SIĘ, ŻE ZAWODOWY WOJSKOWY, KTÓRY
      CHCE POZOSTAĆ CAŁKIEM ANONIMOWY!!! TAK JAK WIELKI BYŁ JEGO CZYN, TAK WIELKIE JEST JEGO SERCE I CHARAKTER!!! ŻYCZYMY MU DUŻO ZDROWIA I POWODZENIA!!!
      • Gość: andyzbandy do iwo IP: 188.125.236.* 12.05.11, 10:32
        Panie/Pani "iwo" nikt nie zaprzecza bohaterstwa tego Pana (zawodowego żołnierza) koniec kropka. On jest bohaterem i naważniejsze , że uratował dziecko!!!!
        Pana?Pani w wodzie nie widziałem ani wiem, że Pan?Pani dziecka nie pomagał temu Panu wyciągać z wody na ten nieszczęsny podest betonowy!
        A jeżeli chodzi o cała sytuację z tą barierką czy ona tam była czy nie była , to mniej ważne dla Pana?Pani widać.
        I proszę mnie nie posądzać o dobre samopoczucie ani gdy o tym piszę ani w chwili gdy pomagałem wyciagać dziecko.
        O matce nie będe się wypowiadał bo wystarczjąco miała ogromne przeżycia z tą sytuacją.
        A co się tyczy barierki - widocznie była fatalnie zainstalowana (jesli tak monitoring stwierdził ) - skoro dziecko wpadło.
        • e_werty Re: do iwo 12.05.11, 11:42
          widocznie była fatalnie zainstalowana

... i co? Jakies konsekwencje?
        • Gość: iwo Re: do andyzbandy IP: *.icpnet.pl 13.05.11, 07:57
          wszyscy mają problem z emocjami w takich przypadkach, jakość wypowiedzi jest więc taka, czy inna....oczywiście Panu należą się słowa podziękowania i wdzięczności!!!!
    • e_werty Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci 12.05.11, 14:40
      Nadal nie rozumiem do czego słuzy ten piasek?
      W tytule napisano że "morza brak" a nie piasku!
      Ze zdjęć wynika ze dzieciom do zabawy!

... przeciez leżaki mozna wygodnie ustawić bez piasku!
      Ciekawe gdzie usuna zuzyty piasek?
    • saint_just A gdzie plażowicze robią 12.05.11, 20:36
      kupę?
      • Gość: kibic Re: A gdzie plażowicze robią IP: 38.113.161.* 12.05.11, 20:39
        W pampersa walą a co nie wolno
    • Gość: jaga Re: W gorzowie morza brak, ale plaża jest [zdjęci IP: *.gorzow.mm.pl 12.05.11, 22:40
      Pan tam byl i pan mowi o przeswicie? Chyba raczej o luznej barierce w miejscu przeswitu, do czego przyznaje sie organizator "plazy" www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110512/POWIAT04/423781768
      Swoja droga, rowniez jestem matka i gdziekolwiek ide z moim dzieckiem w miejsce ogrodzone, czy to plac zabaw czy nad wode, to licze ze barierki beda spelniac swoja funkcje, bo co by bylo gdyby nad jeziorem na pomostach walily sie barierki, a tyle ludzi po nich spaceruje i sie opiera... Gdyby to byl np. dorosly ktory nie umie plywac, to na kogo by probowali zwalic wine, ze podszedl do barierki mimo, iz nie umial plywac?!
      Kazdy mogl tak wpasc, dorosly czy dziecko i kazdy mogl utonac, a jak pomysle ze to moglo byc moje dziecko... Musi sie zdarzyc nieszczescie zeby niektorzy pomysleli i przestali odwalac fuszerke dla zarobku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka