Dodaj do ulubionych

dzwony z Żeromskiego

08.06.11, 05:24
Kilka razy, po kilka minut dziennie w kościele na Żeromskiego dzwonią dzwony , które skutecznie głośno tarabanią na całą okolicę. Księża uprzykrzają tym hałasem życie okolicznym mieszkańcom, zwłaszcza z bloku przy ul.Kruczkowskiego i nie tylko. Czy istnieje jakiś przepis dotyczący normy hałasu? Jak wpłynąć na księży, aby włączali jeden dzwon, a nie wszystkie na raz? Czy już naprawdę im wszystko wolno? Może ktoś z okolicznych mieszkańców ul.Żeromskiego wypowie się na ten temat , może to tylko mi ten hałas przeszkadza?
Obserwuj wątek
    • Gość: free Re: dzwony z Żeromskiego IP: *.gorzow.hypnet.pl 08.06.11, 10:57
      Wystarczy skarga mieszkańca do Sanepidu i przyjadą badać;
      trzymam kciuki

Dyrektywa UE: żaden mieszkaniec UE nie powinien być narażony na hałas o poziomie zagrażającym zdrowiu lub jakości życia. Poziomy ekspozycji na hałas LAeq w porze nocnej: ekspozycja populacji na hałas o poziomie powyżej 65 dB powinna zostać zlikwidowana; pod żadnym pozorem nie wolno dopuścić na ekspozycję na hałas o poziomie powyżej 85 dB - DYREKTYWA 2002/49/WE.

Dopuszczalny poziom hałasu w terenie zabudowanym w porze dziennej wynosi 60 dB (od 6.00 do 22.00); w porze nocnej - 50 dB.

Z punktu widzenia kolejności i zakresu podejmowanych działań w celu ograniczenia hałasu istotne jest wyznaczenie tzw. wartości granicznych hałasu (Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 9 stycznia 2002 r. w sprawie wartości progowych poziomów hałasu - Dz. U. 2002 nr 8 poz. 81). Przekroczenie wskazanych w rozporządzeniu poziomów hałasu powoduje zaliczenie obszaru do kategorii terenu zagrożonego hałasem.
      • Gość: thebird Re: dzwony z Żeromskiego IP: *.gorzow.mm.pl 08.06.11, 11:38
        Czy już naprawdę im wszystko wolno?
        Już tak. O to walczylismy !
        To juz czrni sa zarządcami tego pieknego kraju zamieszkałego przez ciemny lud
      • Gość: nicelus Re: dzwony z Żeromskiego IP: *.dip.t-dialin.net 08.06.11, 11:49
        free napisał(a):

> Z punktu widzenia kolejności ...

to rozporządzenie z 2002 wydane na podstawie delegacji z art. 118 ust. 7 ustawy nie może obecnie obowiązywać, skoro według stanu z 2008 roku art. 118 ust. 7 tej ustawy był już uchylony.
        • Gość: free Re: dzwony z Żeromskiego IP: *.gorzow.hypnet.pl 08.06.11, 12:58
          nicelusie człowiek poprosił o pomoc pytając o normy, podałem obowiązujące chyba że znasz inne...
          normy obowiązują, sanepid istnieje, nicelus pomaga wszystkim czytając ze zrozumieniem jak prezes JK
    • e_werty Bezpieczny seks... 08.06.11, 15:13
      Dzwony wyznaczaja sens zycia katolika!

Dzwon to sygnał że moze bezpiecznie pieprzyć:
      Plemniki głupija od dzwonów
      i staja się niepłodne!

Dzwony to dodatek do
      "Kalnedarzyka naturalnych metod zapobiegania ciąży"
      Taka legalna forma aborcji..
      • Gość: free Re: Bezpieczny seks...BIM BAM BOM IP: *.gorzow.hypnet.pl 09.06.11, 09:45
        Ewerty - Twoja wizja wielkiego bijącego sexstymulatora jest przerażająca:)
        a jeśli na Żeromskiego dzwony biją co godzinę, a nawet nie daj panie boże co pół ?
        i czy biją dla wszystkich równo i sprawiedliwie ? :
        - dla katolików - to już wiemy, a księża i zakonnice ?
        • e_werty Re: Bezpieczny seks...BIM BAM BOM 09.06.11, 10:12
          a księża i zakonnice ?

... dzieki dzwonom nie rozmnażają się!
    • danny_boy Re: dzwony z Żeromskiego 09.06.11, 23:26
      >po kilka minut dziennie w kościele na Żeromskiego dzwonią dzwony
      Kilka minut dziennie to chyba nie za dużo.
      • Gość: Bernard Mam problem..z problemem dzwonow... IP: *.namao.albertacom.com 10.06.11, 07:19
        Hey,
        Ja rozumiem ze ich dzwiek moze byc dla niektorych "irytujacy".. Trzeba sie zastanowic co zrobic by ten :"dzwiek" ktory raczej inne (sie mi zadje) reakcje powinien wywolywac..
        Na przyklad ja lubie dzwiek dzwonow.. Oczywiscie nie za glosnych i nie o "glupiej porze"..
        Lubie je slyszec gdzies "w tle'...
        Sa takie uspakakajace.. Kiedy bija...zawsze wydaje sie ze to jakies swieto...Albo niedziela przynajmniej...
        :):):):)
        • Gość: zuza Re: Mam problem..z problemem dzwonow... IP: *.gorzow.hypnet.pl 10.06.11, 09:02
          po mojemu, księża trochę przesadzają. pracuje na Staszica, w całkiem sporej odległości od kościelnych dzwonów i słyszę je każdego dnia doskonale. przyznam, że nie raz zastanawiałam się, co na to okoliczni mieszkańcy...
          • Gość: free Re: Mam problem..z problemem dzwonow... IP: *.gorzow.hypnet.pl 10.06.11, 09:32
            Bernard - może i lubisz wszystko co gorzowskie w necie = ale uwież na słowo, nie chciałbś aby radosne dzwony właziły ci rankiem pod kołdrę, no chyba że ktoś lubi .
            podobnie z tandetnymi sikawkami - to że coś jest nie znaczy że będzie zawsze, mam nadzieję że sie zatkają i uduszą szkarady
            • Gość: Bernard Re: Mam problem..z problemem dzwonow... IP: *.namao.albertacom.com 11.06.11, 06:57
              Hey free,
              Wiem..
              Masz racje..
              Ja lubie dzwiek dzwaonow..Nie wiem dlaczego, ale lubie...
              Jak wspomnialem, rozumiem doskonale tych ktorzy zniuesc ich o 3 nad ranem nie moga...
              Ja zgadzam sie z nimi..
              To tgak jak sytuacjha z moja malzonka ktora do szalu doprowadza muzyka Goreckeiego ktora gram "w kolko"..
              he he he he
              Z moja pania mamy niepoisany uklad: ja slucham Goreckiego tak glosno jak chce, ale tylko wtedy gdy jej w domu nie ma...
              Sasiedzi wyboru nie4 maja...
              I tpo sa jaja..
              PS. Musisz pamietac ze wariaci z Kosciola traktuja wnerwianie ludzi jako :"wolnosc" wypowiedzi...he he he
              Z nimi jak z komarami: Ignorowac..
              Czym wiecej sie idiotom sprzeciwia tym staja sie bardziej agresywni..
              Te palanty nie wiedza ze Bog jest po twojej stronie...
              Bog wariatow nie lubi...
              Dla nich sie jedynie liczy ze Jarek Kaczynski sie ciezy...
              A to sa nic innego jak wariaci...
              I znowu jaja...
              I to sa tez jaja
          • Gość: Bernard Re: Mam problem..z problemem dzwonow... IP: *.namao.albertacom.com 11.06.11, 06:47
            Hey zuza,
            To wlasnie prostacja nachalnosc tych ktorym wydaje siue (ktos im poowiedziel) ze molosc do boga trzeba l;udzom do glowy "wbijac"...
            Trzecia rano, piata rano, przed poludniem...po poludniu... Ten dzwiek dzwonow ma mwbic do glowy kazdemu kto slyszy ze "Bog jest zawszse i wszedzie"...
            Oczywiscie to "przed sredniowiecka metoda" kontroli munyslow...ale do cholery ci ktorzy ja dzis stosuja ciagle z mi,loscia na stosy plonoce patrza...
            Krotko: koscielne fanatyki nie dadza sie przekonac ze Bog to facet nowoczesny i dogadac sie z dziesiejszym spoleczenstwem moze bartdzo latwo...
            Dla Dziwiszow i innych pokretancow Bog potrzebuje nauki jak z Polakami nalezy rozmawiac...
            I Boga nauczaja a ludzie z Ko0sciola uciekaja..
            I to sa jaja...
            PS. Niedlugo Kosciol skonczy jak klub pilkarski w Gorzowie...
            Umrze z powodu brtaku "kibicow.."
            Wiem ze to brzmi ":wulgarnie"...
            I o to chodzi...
            :):):)
    • Gość: login_t Re: dzwony z Żeromskiego IP: *.t-mont.net.pl 11.06.11, 15:09
      Komu z Gorzowian bije dzwon?
      • Gość: Bernard Dzwony bija czy ...wbijaja"??? IP: 199.19.221.* 12.06.11, 08:24
        Hey,
        Ja lubie gdy dzwony buija,,
        Nprawde...'
        Jestem jednak swiadomy tego ze sa ci ktorzy za nimi...
        nie przepadaja"..
        Gdyby "koscielne dzxwonniki" zroZumieli ze nie wsazyscy rano dka ich Poana" wstaja...byloby duzo latwiej...
        Nie wszyscy sa w wolnej i demo0kratycznej Polsce Chrzecijanani czy Katolikami...
        Ci maja takie same prwaa jak operatorzynkoscielnych dzwonow,...
        'Usiasc przy piwie i cos cywilizowanego ustalic...'
        :):):):)
        • Gość: Hektor Re: Dzwony bija czy ...wbijaja"??? IP: *.gorzow.mm.pl 12.06.11, 14:02
          a mnie denerwuje hejnał mariacki - wchodzi mi pod kołdrę, zawsze o tej samej porze.
          - i nie ma zmiłuj Boże.
    • Gość: hiro wprowadzić nowe tłumiki na dzwony!!! IP: *.kwidzyn.mm.pl 12.06.11, 16:26
      i to z homologacją !!!
      • Gość: Bernard Moze byc gorzej, IP: *.namao.albertacom.com 13.06.11, 05:57

Hey,
        Wyobrazcie sobie przez chwile Polske z PiSem u wladzy....
        Dzwony wam dzisiaj przeszkadzaja???
        he he he
        Przy PiSowcach , jak u Muzulmanow, proboszcze o trzeciej rano beda przez glosniki wrzeszczec do modlitw wzywajac...
        Oczywiscie kazda modlitwa bedzie musiala byc za zimnego lecha i...cala reszte...
        Kochajcie dzwony bo moze byc gorzej...
        :):):):):)
        I to sa jaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka