Gość: matołek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 07:19 władze liczą że się czynsz zmniejszy ? HE < HE - nie wiem na co liczą ? przetarg z czynszem w lokalach komunalnych nie ma nic wspólnego . Jeśli chcą obniżyć czynsz mogą to zrobić już. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Substancja do wzięcia 13.05.04, 08:41 Też mnie to rozśmieszyło. I dodatkowo to, że cudotwórcy mają to zrobić tymi samymi ludźmi, którzy już administrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: Substancja do wzięcia 13.05.04, 10:15 Gość portalu: matołek napisał(a): > władze liczą że się czynsz zmniejszy ? HE < HE - nie wiem na co liczą ? > przetarg z czynszem w lokalach komunalnych nie ma nic wspólnego . Jeśli chcą > obniżyć czynsz mogą to zrobić już. Przez 3 lata wszystko będzie po staremu, ci sami ludzie z innym logo, taki chevrolet przerobiony z daewoo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokatorka Re: Substancja do wzięcia IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 10:50 Które to już podejscie do prywatyzacji zarządzania miejskimi budynkami? Ja juz się pogubiłam! Myślę, że miasto wcale nie chce zmian. Gdy wspólnota sama chce podjąć decyzję o zmianie zarządcy, zgm przeważnie się nie zgadza! Tak więc i teraz kolejne szumne zapowiedzi przetargów to tylko zasłona dymna - przecież prezydent w swoim programie obiecał wyborcom zmiany w zgm! Nie tak dawno nazwał admy siedliskami nieróbstwa i głupoty(albo coś w tym guście), a teraz chce, aby ci sami pracownicy zostali zatrudnieni przez nowe firmy! Nie ma w tym logiki i konsekwencji. Poza tym co ma stanieć, jeśli pozostanie najbardziej kosztowna struktura w pięknie wyremontowanej, kosztem walących się kamienic, siedzibie czyli zgm, ze znakomitym dyrektorem na czele!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 nadzór nad prywatnym zarządcą, fajna fucha 13.05.04, 14:45 Gość portalu: lokatorka napisał(a): > Które to już podejscie do prywatyzacji zarządzania miejskimi budynkami? Ja juz > się pogubiłam! Myślę, że miasto wcale nie chce zmian. Bo nie chce. Tyle tylko, że ZGM jako zakłada budżetowy nie ma prawa zarządzać nieruchomościami. A zarządza mimo że to może zbyt wygórowane słowo. Gdy wspólnota sama chce > podjąć decyzję o zmianie zarządcy, zgm przeważnie się nie zgadza! ZGM ma niewiele do gadania na corocznych zebraniach wspólnot. Jeśli wspólnota nie udzieli zarządcy absolutorium to ten nie może zarządzać nieruchomością. w praktyce jest inaczej. W naszej wspólnocie zgm nie mając wszystkich podpisów członków małej wspólnoty zarządza sobie dzielnie. Poza tym szykuje sie świetna fucha dla ZGM, pod nazwą: nadzór nad pracą prywatnego zarządcy. Budżetowa, nieudolna (może się mylę) instytucja będzie nadzorować pracę prywatnej firmy, która musi funkcjonować w gospodarce rynkowej. I ile osób potrzeba do tego nadzoru? Taki nadzór mogłaby prowadzić jedna osoba w UM, na podstawie comiesięcznych raportów zarządcy i kontroli co pół roku. Nie potrzeba do tego kierownika, z-cy kierownika itd. W innym przypadku oszczędności wynikające z tańszego zarządzania pochłonie ZGM. Tak więc i teraz kolejne szumne zapowiedzi przetargów to tylko zasłona dymna - przecież prezydent w swoim programie obiecał wyborcom zmiany w zgm! Nie tak dawno nazwał admy siedliskami nieróbstwa i głupoty(albo coś w tym guście), a teraz chce, aby ci sami pracownicy zostali zatrudnieni przez nowe firmy! Nie ma w tym logiki i konsekwencji. No i co obiecał to czyni. Kadencja jeszcze mu się nie skończyła. Kiedy się skończy, opozycja skrupulatnie wyliczy obietnice, których nie dotrzymał. Niestety taka jest ogólnie panująca moda restrukturyzacji, że nie wywala się ludzi na bruk. I raczej nie wszyscy są źli w adm-ach. Np. panią Krukiewicz bardzo sobie cenię za jej rzeczowość i styl prowadzenia zebrań ze wspólnotami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadzorca Re: nadzór nad prywatnym zarządcą, fajna fucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 19:44 Naiwny kto myśli że cokolwiek potanieje.... Nowe (teoretycznie) ryje u koryta muszą sie nażrec.... więc ceny tak czy owak pójda w górę.... No i jest do wykorzystania argument "Unijny" - wszelkie podwyzki bedą tym tłumaczone.... Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 Re: nadzór nad prywatnym zarządcą, fajna fucha 14.05.04, 07:20 Gość portalu: Nadzorca napisał(a): > Naiwny kto myśli że cokolwiek potanieje.... Nowe (teoretycznie) ryje u koryta > muszą sie nażrec.... więc ceny tak czy owak pójda w górę.... No i jest do > wykorzystania argument "Unijny" - wszelkie podwyzki bedą tym tłumaczone.... ...harmonizacją cen :) A swoją drogą zauważyłem że gumki podrożały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosłowny Re: nadzór nad prywatnym zarządcą, fajna fucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:31 Czy masz na myśli kondony czyli prezerwatywy? Jeżeli tak to skąd ta "dziewicza" skłonność do eufemizmów? Czyżbyś był/a nieśmiałą dziewczyną.... lub czymś w tym sensie (vide- parada w Krakowie) Odpowiedz Link Zgłoś