Dodaj do ulubionych

Senatorem bedzie Surmacz, a Komarnicki przepadnie

• Gość: nicelus ładny gest ze strony radnego z pisu! IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.11, 23:05
      chce roznosić prospekty reklamowe platformy obywatelskiej.

• Gość: play Re: ładny gest ze strony radnego z pisu! IP: *.play-internet.pl 07.09.11, 00:27
        Głosowanie na PO w Gorzowie będzie jednoznaczne z degradacją północnej części województwa. Do diabła z PO.
        • Gość: nicelus Re: ładny gest ze strony radnego z pisu! IP: *.dip.t-dialin.net 07.09.11, 11:10
          play napisał(a):

> Głosowanie na PO w Gorzowie będzie jednoznaczne
          > z degradacją północnej części województwa. Do diabła z PO.

za tym województwem podpisało się 1.000 osób z północy. może odszukać listę i opublikować w internecie, aby wszyscy mogli się sprawdzić? być może tamta lista też była napompowana, tak jak koła platformy obywatelskiej?

• Gość: Krzysztof Bąk Re: ładny gest ze strony radnego z pisu! IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.11, 22:41
            Rzadko tu wchodzę, ale jak jestem to muszę się odnieść. Jako młody dziennikarz ówczesnego Radia Gorzów w 1998 roku zbieraliśmy pod Katedrą podpisy za utworzeniem woj. lubuskiego. Szczerze podpisywali niemal wszyscy. Wtedy nikt nie myślał o "pompowaniu" listy. Pomysłodawcą był Wiesław Antosz. Akcja cieszyła się ogromnym poparciem... Po 13 latach czasy mamy trochę inne...
            • Gość: nicelus Re: ładny gest ze strony radnego z pisu! IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.11, 10:11
              Krzysztof Bąk napisał:

> Szczerze podpisywali niemal wszyscy.
              > Wtedy nikt nie myślał o "pompowaniu" listy.

czyli list jeszcze nie pompowano, ale lemingi były już i wtedy.

> Pomysłodawcą był Wiesław Antosz.

szczerze z nim współczuje. pewnie dziś kanałami chodzi?
              ;)

> Akcja cieszyła się ogromnym poparciem...

jednak około dziesięciokrotnie mniejszym niż na południu województwa.

> Po 13 latach czasy mamy trochę inne...

czyżby? często rozmawiam mieszkańcami środka województwa, ludźmi przeważnie wykształconymi, i wszyscy uważają województwo za dobrodziejstwo. ludzie chcą mieć dużo administracji możliwie blisko, ale nie zdają sobie sprawy, że sami ponoszą tego koszty. nie widzą związku istnienia województwa z tym co im zostaje w portfelach po zapłaceniu czynszu.

• Gość: anty Bąk sie wynurzył IP: *.centertel.pl 13.09.11, 22:24
              Krzysztof Bąk - redaktorem co liże tyłek PiS-owi, bo też jest z katolickego radia. Bagińskego zaprosił dla niepoznaki, że niby obiektywny, ale zakochany w Antoszu, ks. woj wrze i Surmaczy. Dramat.
              • Gość: nicelus coś ty chora? IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 10:58
                anty napisał(a):

> Dramat.

nadzieja dla gorzowa już miała nadzieję, a tu mina!

musiał być dramat dla znanego adwokata likwidacji tramwajów...

• internetowy_ubek Idąc ulicą zobaczyłem Fedakową z PSL-u 08.09.11, 21:11
      która uśmiechała się do mnie z witryny przystanku autobusowego. Na dole jakiś facio o nazwisku Swirpo czy coś podobnego też się do mnie uśmiechał a obok był zajebisty napis "człowiek jest najważniejszy". I tu zaistniała pomyłka . Chyba w drukarni się pomylili bo napis powinien brzmieć "członek jest najważniejszy" oczywiście z PSL. A tak poważnie wyskoki ZYCHA dyskwalifikują całkowicie PSL w oczach gorzowian więc wątpliwe czy tego typu bezczelne plakaty pomogą arbuzom uzyskać głosy poparcia w naszym mieście.
    • Gość: nicelus senatorem bedzie surmacz. no bo kto inny? IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 10:09
      dla fanów twórczości roberta bagińskiego prawdziwy rarytas!

kolejny odcinek gazetowej noweli z życia lubuskiej platformy obywatelskiej.

tym razem robert bagiński kanclerza otto von bismarcka awansował z diuka na cesarza i przeinaczył to co kanclerz otto von bismarck powiedział. tym sposobem część splendoru spadła też na roberta bagińskiego. przeinaczacz słów cesarza, to coś znacznie więcej niż przeinaczacz słów diuka.

kanclerz otto von bismarck mówił o aktach prawa, a nie o polityce. "prawa są jak kiełbasy, lepiej nie być przy tym, gdy są robione."

"Gesetze sind wie Würste, man sollte besser nicht dabei sein, wenn sie gemacht werden." - zitiert in Robert B. Laughlin: "Abschied von der Weltformel", 2. Kapitel: "Leben mit der Unbestimmtheit", S. 34, Piper Verlag, September 2007, ISBN 978-3492047180.

przy czym kanclerzowi chodziło tu o targi, kłótnie i spory, które są istotą demokracji, a nie o korupcję przy tworzeniu praw, która jest istotą III rp. afera rywina budziła jeszcze emocje, ale już afera hazardowa wpisała się w normalność. w odpowiedzi na moje pismo, przedstawicielka rządu platformy, pani wojewoda hatka, wyjaśniła mi, że kupowanie praw za prywatne pieniądze jest naruszeniem prawa, ale nie aż tak istotnym, aby te prawa nie mogły funkcjonować. czyli z czystym sumieniem mogę uznać, że w rządzonej przez platformę obywatelską III rp jest to normalność.

• Gość: nicelus a czy posłem będzie ... IP: *.dip.t-dialin.net 14.09.11, 14:35
      sebastian pieńkowski?

• Gość: nicelus cisza przed burzą? IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.11, 10:40
      cisza jakaś taka...
      nawet robert bagiński nie podrywa do dyskusji...
      też "cesarz otto von bismarck" nikogo nie rusza...
      jeszcze zwisa, czy suramcz będzie senatorem, a sebastian będzie pieńkowskim, czy odwrotnie...
      śpi wiśniowy sad...

"Klaskaniem mając obrzękłe prawice,
      Znudzony pieśnią, lud wołał o czyny:
      Wzdychały jeszcze dorodne wawrzyny,
      Konary swymi wietrząc błyskawice."

(Cyprian Kami lNorwid)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka