kura444 03.02.12, 10:29 Za zabicie psa grożą 2 lata więzienia i kara 100000. Ile grozi za zabicie świni, krowy, ryby czy kurczaka ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.12, 10:35 kura444 napisał: > Za zabicie psa grożą 2 lata więzienia i kara 100000. Ile grozi za zabicie świni > , krowy, ryby czy kurczaka ? W dodatku psa zabił właściciel, sam się do tego przyznał. Tajemniczy Ktos w lesie tylko go zranił. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d pies też człowiek 03.02.12, 12:17 świnie, krowę rybę i kurczaka się pożera a jak ktoś psa morduje to jest zwykły gnój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xan-huo Re: pies też człowiek IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 11:19 ja bardzo lubic psi. Z psi siem robi bardzo dobry cielencina na ostro Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Drugie zabicie psa 03.02.12, 12:58 Zabójcy psa grozi do dwóch lat więzienia i nawiązka do 100 tys. zł. ... no to wlasciel moze posiedzieć... 2 lata? A moze własciciel to Hłaski wielbiciel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaccia Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.12, 15:10 kura444 ty glupi ciulu :] te zwierzeta od wiekow hodowane sa na potrzeby zywieniowe, a psy nie!!! dlatego maja inne prawa...ktore i tak nie sa przestrzegane ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 03.02.12, 15:49 hodowane sa na potrzeby zywieniowe, a psy nie ...pogadaj z Hińczykami! albo innymi krasnalami z dalekich wschodów... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 03.02.12, 16:37 Własciciel psa powinien takze ponieść karę - ranny pies doczołgał się do domu po pomoc a "pan" go zabił! ... nie zadzwonił po weterynarza albo inna pomoc - poprostu zabił przyjaciela szukajacego pomocy! Odpowiedz Link Zgłoś
janu-sz11 Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 03.02.12, 17:22 nie mogłem juz nic zrobic, piesek konał i strasznie cierpiał i nie mogł szczekac ruszac pyskiem miale wszystko przestrzelone.uwierz mi ze nie chcialbys byc na moim miejscu ,to była najgorsza chwila w moim zyciu....:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.12, 17:28 janu-sz11 napisał: > nie mogłem juz nic zrobic, OK. Przepraszam za swoj wpis powyżej. Bardzo Ci współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.namao.albertacom.com 03.02.12, 18:59 Hey janusz, Przyjmij wyrazy wspolczucia.. Kocham psy i mam je w domu.. Kiedy czworonozny przyjaciel odchodzi "naturalna droga" z powodu choroby czy po prostu wieku...serce sie kraje... Nawet nie probuje wyobrazic sobie bolu przez jaki przeszedles i przechodzisz.. Mam nadzieje ze wyjasni sie kto to zrobil. Trzymaj sie.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morbital Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.12, 11:23 Koleś współczuję Ci straty psa, ale żeś niedopilnował psa i ta to należy Ci się mandat, oraz dobijając go samemu złamałeś ustawę o ochronię zwierzat, tę samą na którą się powołujesz mówiąc że ktoś ją złamał strzelając do tego psa. I to niestety Ciebie powinni ścigać z artykułu 35.1 tejże ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbituran Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.pronet-serwis.pl 05.02.12, 13:54 nie wiem czemu nie dostał na dzień dobry mandatu za niedopilnowanie psa i nie został zatrzymany do dyspozycji prokuratora. jak byk pisze że zatłukł psa!!! może go tylko skrwawił, może kołkiem albo szpadlem trzasnął w głowę? nie przyszło mu zadzwonić po specjalistę, tak samo jak tej zdzirze po pogotowie(Madzia i te klimaty) Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował psa 03.02.12, 22:03 Za zabicie człowieka grozi do 25 lat!! Za zamordowanie zwierzątka, ze szczególnym okrucieństwem tylko max. 2 lata?? Ci co "stworzyli" to Prawo powinni się walnąć zdrowo po mózgownicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.namao.albertacom.com 04.02.12, 02:17 Hey sferagabinet, Ludzie sklonni do okrucienstwa nad zwierzetami sa skonni do okrucienstwa nad ludzmi!!! Jesli nie zatrzyma sie mordercow zwierzat...ktoregos dnia zabija czlowieka.. To pewne.. Dlatego tak wazne jest znalezc tego lub tych ktorzy to zrobili.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.180.18.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.02.12, 03:37 Witaj Bernardzie, całkowicie się z Tobą zgadzam,dlatego uważam,że dwa lata to duże nieporozumienie. Powiem tak: czym wiecej patrzę na zwierzęta i z nimi przebywam tym mniej szacunku mam dla ludzi. Mark Twain powiedział: "GDYBY TAK CZŁOWIEKA SKRZYŻOWAĆ Z KOTEM, CZŁOWIEKOWI WYSZŁOBY TO NA DOBRE, ALE KOTU BY Z PEWNOŚCIĄ ZASZKODZIŁO" Ja mówię tak ,jeśli ludzie nie potrafią być dobrzy dla zwierząt ,to nikt mi nie wmówi że potrafią być dobrzy dla ludzi. Nigdy w to nie uwierzę. Ktoś kto nie lubi zwierząt,chociażby ze zwykłego wygodnictwa ,bo brudzą czy śmierdzą jest w życiu wyrachowany i kalkulacyjny . Jeśli mi ktoś taki powie ,że jest dobry i ma serce to ja powiem że to nieprawda.W takich ludziach nie ma wrażliwości w sercu dla drugiego człowieka. Tacy ludzie traktują innych ludzi przedmiotowo. Tacy ludzie mają zablokowane uczucia bo sierść to symbol miłości,dotykanie,przymilanie. Te braki niestety w życiu wywodzą się z dzieciństwa ,najczęściej z błędów wychowawczych naszych rodziców,a my w dorosłym życiu te zachowania tylko papugujemy, poniewaz powielamy wzorce naszych rodziców. Jedni ludzie zwierzęta kochają ,a inni je tylko po prostu mają.Są jednak i tacy,którzy nie powinni mieć,ani zwierząt,ani dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: 199.19.221.* 04.02.12, 05:24 Hey sferagabinet, Nie jestem milosnikiem "kryminalow" , lecz cos tam kiedys przeczytalem... Mozesz zapytac chlopakow i dziewczyn z kryminalnej.. Mozesz zapytac prawnikow i psychologow "jedzacych ten kryminalny chleb', a wiec wiedzacy dokladnie kim sa ludzie popelniajacy zbrodnie... Mozna bez wielkiego ryzyka zalozyc, ze kazdy morderca rozpoczyna swoja "kariere" bardzo wczesnie i wlasnie miedzy innymi dokonujac sadystycznych aktow na zwierzetach... Niestety dowiadujemy sie o tych "sklonnosciach" dopiero po fakcie.. Dopiero gdy gdy zostaje popelniona zbrodnia wychodzi na jaw, ze przestepca od dawna "mial problemy".. "Niska cena" zycia zwierzecia kwalifikuje zakatowanie, utopienie, powieszenie czy zastrzelenie psa czy kota jako "wybryk huliganski" karany co najwyzej " mandatem"... Jest ogromne oprawdopodobienstwo ze ktos kto zabil bez powodu zwierze na tym nie poprzestanie... Niewielu zdaje sobie sprawe ze to moze byc dopiero poczatek..... Dlatego tak waznym jest znalezienie tego (lub tych) ktorzy masakrowali tego psa... To moze komus zycie uratowac... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.12, 11:00 ze kazdy morderca rozpoczyna swoja "kariere" bardzo wczesnie i wlasnie miedzy innymi dokonujac sadystycznych aktow na zwierzetach... idąc tym tropem - trzeba zakazac posiadania psow! Albo kotow! Albo rybek! Idiota z ciebie! Masz psa? To takze jestes potencjalnym morderca - trzymasz psa w niewoli - czyli robisz mu krzywde - a od tego sie zaczyna droga do morderstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 04.02.12, 09:38 Ja mówię tak ,jeśli ludzie nie potrafią być dobrzy dla zwierząt ,to nikt mi nie wmówi że potrafią być dobrzy dla ludzi. Nigdy w to nie uwierzę. ... głupoty wypisujesz! Hitler kochał psy... Inni wielcy psychopaci takze kochali psy, konie, kanarki... Pochylali sie nad niedola kotków... A koleś z kijem bejsbolowym w łapie na smyczy trzyma bulteriera! Z miłosci do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 04.02.12, 21:58 Panie e_werty proszę się nie gorączkować.Myślę ,że żle Pan zinterpretował moje przesłanie. Pozwolę sobie Pana zacytować: "A koleś z kijem bejsbolowym w łapie na smyczy trzyma bulteriera! Z miłosci do ludzi?" Odpowiadam i liczę na czytanie ze zrozumieniem. PRZEMIANA LUDZI W BESTIE ODBYWA SIĘ ZASKAKUJĄCO SZYBKO tak powiedział Wiktor Suworow. Agresji zawsze towarzyszy strach. Człowiek zwalcza tylko to, czego się boi. Sierść jest symbolem miłości.W przypadku konia silniej eksponowane są czynniki zmysłowe, w przypadku psa - agresywne, ale te różnice są subtelne i nie mają większego znaczenia. Sierść zwierzęca świadczy o tym, że „miłość”, „seksualność”, „popęd” są bardzo silnie obarczone lękiem.Skazując na śmierć zwierzęta, taki osobnik ma dobrze zamaskowane pole działania, na którym może manifestować swoje tłumione agresje.TYRANI I SŁUŻBIŚCI BOJĄ SIĘ KOTÓW ,DLATEGO CHĘTNIEJ OTACZAJĄ SIĘ DUŻYMI PSAMI WŁAŚNIE typu bojowego. Już Freud stwierdził,że mamy skłonność do powtarzania przeszłości.Jako pierwszy zrozumiał,że nerwice i zaburzenia osobowości są rezultatem nierozwiązanych konfliktów z dzieciństwa,które powracają w ciągu naszego życia.Jest to problem skrzywdzonego wewnętrznego dziecka. Jeżeli będąc dzieckiem nie potrafimy słowami wyrazić gniew ,ponieważ uczono nas,że jest to niedobre,zwłaszcza w stosunku do własnych rodziców to z upływem lat gniew zeżre naszą duszę jak rdza.Będąc dorosłym nasze zachowania będą spontaniczną regresją w czasie.Znaczy to ,że w złości i gniewie cofamy się do okresu dzieciństwa,kiedy to tłumiąc gniew jako dzieci mieliśmy go możliwość wyrazić jedynie przez wycofywanie się czyli schowanie się np.w pokoju czy innym miejscu gdzie czuliśmy się "bezpiecznie". Jeśli w dzieciństwie zostanie nasz rozwój zahamowany poprzez błędne zachowania dorosłych a uczucia zwłaszcza gniewu i żalu są tłumione to kiedy jesteśmy już dorośli nadal tkwi w nas gniewne skrzywdzone dziecko.I to dziecko właśnie spontanicznie wypacza nasze zachowania jako dorosłych. Predyspozycje do zachowań wnosimy w życie z garniturem chromosomów wypełnionym po brzegi genami.Charakter jest częściowo spuścizną rodzinną.Natomiast EMPATIA jest umiejętnością,którą można posiąść lub nie.To wrażliwość na informacje płynące róznymi drogami.To strategia zrozumienia.Wrażliwości duszy nie można się nauczyć. Z tym człowiek się rodzi. Na zakończenie: "Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt, bo wszystko jest marnością". (Biblia, Księga Koheleta 3/19) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 04.02.12, 22:12 Hmmmm.... ... i co? Za madre dla mnie... Uśmiech Gdzieś tam ukuto teorie, że jak ja sie uśmiechnę to uśmiechną sie i do mnie. Próbowałem! i dostałem w mordę! Teraz czekam aż ktoś sie do mnie uśmiechnie. Może też mu przyłożę? Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 02:46 Panie e_werty witam ponownie. Czytając Pańską odpowiedź mogę sugerować ,że kieruje się Pan w życiu zasadą pięści, w myśl takiej sentencji:"jak nie rozumem to siłą GO!!". No cóż można i tak..... tylko: Człowiek jest istotą świadomą .Dla mnie osoba jest człowiekiem, kiedy posiada wyższe uczucia, zasady moralne, i ma wrodzoną inteligencje. Zdaje sobie sprawę z tego, że taki podział jest surowy ale jest prawdziwy. Cofamy się! Cofamy w naszej ewolucji, coraz częściej działamy instynktem. Wszyscy żyjemy jak tchórze. Zostaliśmy wychowani, by żyć jak tchórze. Zostaliśmy uwarunkowani, by żyć jak tchórze. Odwaga to największa i podstawowa cnota - wszelkie inne idą za nią - są jej cieniem i wynikiem. Moze więc warto czasami zadać sobie pytanie...KIM JESTEM? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 10:51 Czytając Pańską odpowiedź ... nie wyczuł pan ironii? Teoria o "dobroci" wlascieli psow w zaden sposob sie nie broni. Psy - i inne stworzenia - hoduja ludzie o duzej potrzebie dominacji. A taka cecha determinuje agresywne i zaborcze zachowania. Doceniajac prawo do zycia innych istnien niz ludzkie nie hoduje zadnyc stworzeń. Bo jezeli nie mam kasy na jedzenie - to ja nie jem. Ale dlaczego pies czy inny stwor ma cierpiec głód bo jego wlasciciel nie ma kasy na zarcie? A koleś z bulterirem na smyczy budzi we mnie obawy... Z pewnościa nie jest to pacyfista. Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 19:00 Witam Panie e_werty. Doskonale zrozumiałam Pana ironię,dlatego właśnie otrzymał Pan taką ,a nie inną odpowiedź. Czasami myślimy,że KTOŚ z kim rozmawiamy,jest nam przyjazny. Gdybyśmy jednak nauczyli się słuchać między wierszami zauważylibyśmy,że ludzie zdradzają swoje prawdziwe myśli i uczucia poprzez słowa. Niektórym ludziom mogłabym roześmiać się nieraz prosto w twarz ,kiedy rozmawiając ze mną co innego mówią...a co innego myślą...jakże proste bywają niektóre umysły ,bo przecież najważniejsze w komunikacji jest słyszenie tego co nie zostało wypowiedziane. Jakże cudownie byłoby w życiu, gdybyśmy przestali grać. O ile łatwiej przebiegałaby nasza komunikacja, gdybyśmy otwarcie mówili, o co nam chodzi, co czujemy. Po co zakładamy te wszystkie maski? Żeby nie zostać wyśmianym, żeby nie wyszło na jaw, że mamy swoje słabości, nie jesteśmy perfekcyjni. Im bardziej krytykujemy innych, tym bardziej boimy się, że sami wpadniemy we własne sidła. A przecież jesteśmy ludźmi, inteligentnym zbiorem atomów.Jesteśmy ułomni, mamy na koncie małe i większe grzeszki.Wina zatrzymuje nas w miejscu. Obarcza nas strachem przed karą. Nie ma winy - nie ma kary. Tak to działa. I to jest właśnie tajemnica kazdego sukcesu. Brak poczucia winy. Każdy powinien mieć kontrolę nad tym co dzieje się w jego życiu,a my pozwalamy, by odwieczne wzorce budowały nasze życie i tylko wyrzuty sumienia/jeśli takowe mamy/ pomagają nam przyznać, że postąpiliśmy źle - i tak powinno być. Życie każdego z nas jest inne. Jesteśmy indywidualnymi osobami, każdy ma własne upodobania, nawyki oraz problemy. Każdy z nas tworzy swoje otoczenie indywidualnie wg swoich potrzeb. Wewnętrzny głos, jeżeli nie zagłuszony kieruje nas dobrze i właściwie, mówi czym powinniśmy się otaczać, z jakimi osobami przebywać .Nie można mierzyć każdego tą samą miarą.To co piszę ma za zadanie zainspirować Cię jako mojego rozmówcę, pokazać inny światopogląd, czasami rzucić wyzwanie do zmian, ale ostatecznie Ty zostaniesz sam ze sobą, ze swoim wnętrzem. To ono powie Ci, czy idziesz właściwą drogą. Zwiędniesz żyjąc cudzymi nie służącymi Tobie przekonaniami. Dlatego inspiruj się tym co mówią i piszą inni,ale droga do prawdy jest sprawą indywidualną. Nie żądzą nią żadne prawa czy reguły. Spotykamy na swojej drodze osoby mądre życiowo ,które w życiu nie przeczytały żadnej książki, ale mądrość mają w sobie,tak wyraźną i tak prostą Spotykamy osoby oczytane, które są roztrzęsione i nieharmonijne a ich mądrości zdają się być martwe. Aby uniknąć nadmiernego gorączkowania się podczas polemiki proszę nauczyć się stosować poniższą zasadę,a uniknie Pan wrzodów na żołądku: "Człowiek szlachetny trzyma prostaka na dystans, bez złości, lecz powściągliwie" PS. Ja antykociara ,przygarnęłam 6 kociąt,wyrzuconych i pozostawionych przez tzw."dobrych ludzi"na pastwę losu ,ze zwykłej ludzkiej litości. Stanu tych zwierząt nie będę opisywać,ponieważ mogłabym się zbytnio nakręcić,ale podsumuję to tak: MOJE KOTY MOJA PASJA: Jedni przepuszczają pieniądze na papierosy inni piją wódkę, jeszcze inni chodzą po knajpach lub wyjeżdzają na zagraniczne wojaże, a JA mam 6 swoich małych przyjaciół,które weszły przypadkowo na moją życiową ścieżkę. Ja antykociara kiedyś, dziś nie zamieniłabym moich pluszowych przyjaciół na żadnego rasowego psa, ani najdroższy samochód.Jak patrzę jak radośnie baraszkują i widzę jakie są zdrowe i szczęśliwe to serce się ściska z radości na myśl,że zrobiło się w życiu coś pożytecznego. Niektórzy mówią ,że mam wielkie serce....a ja powiem,że dla zwierząt potraktowanych przez niby ludzi po barbarzyńsku jest ono SZCZEGÓLNIE WIELKIE.. Pozdrawiam,Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 19:29 dla zwierząt potraktowanych przez niby ludzi po barbarzyńsku jest ono SZCZEGÓLNIE WIELKIE.. ... ze dla ludzi miejsca nie staje? To jest wada wszelkich "kochajacych zwierzęta" zapominaja o ludziach... Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 21:40 Witam Panie e-werty. W jednej z moich wypowiedzi już do tego nawiązałam,ale powtórzę i nieco rozszerzę,jeśli Pan pozwoli.....: Niestety nie wszyscy ludzie kochają i szanują zwierzęta. Są i tacy, którym ich los jest obojętny, dla nich one są tylko zwykłą rzeczą. Ale przecież zwierzęta zasłużyły sobie na lepsze traktowanie, na szacunek i miłość.Niestety nie wszyscy tak myślą. JEDNI LUDZIE ZWIERZETA KOCHAJĄ ,A INNI JE TYLKO PO PROSTU MAJĄ!!!. Są jednak i tacy,którzy nie powinni mieć,ani zwierząt,ani dzieci -PRZEMIANA LUDZI W BESTIE ODBYWA SIĘ ZASKAKUJĄCO SZYBKO. Kochajmy zwierzęta one czują tak samo jak my !! To nierzadko nasi jedyni przyjaciele. JEDEN LUBI KOTY,DRUGI PSY,TRZECI SZCZURY. Jeden woli blondynki,drugi rude a inny czarne.WIĘC SZANUJMY SIĘ NAWZAJEM!!.Nie jest to powód ,aby robić krzywdę i tępić te zwierzęta ,których nie akceptujemy. Jeśli ktoś nie lubi kota ,niech sobie sprawi szczura ,jest przecież o niebo przyjemniejszy od kota. Takie przegadywanie się prowadzi do nikąd...kazdy będzie bronił swojego zdania ....,ale i w każdej wypowiedzi znajdziemy odrobinę racji... Reasumując: Najważniejsze w życiu jest czyste sumienie,zwykła ludzka przyzwoitość i aby w tym pędzie cywilizacji nie zatracić własnej tożsamości. Kierować się w życiu nalezy przynajmniej kilkoma zasadami: - Szanuj siebie, -Szanuj innych, -Bądź odpowiedzialna/y/ za własne czyny. - Bądź po prostu TYLKO CZŁOWIEKIEM !!!!! Dziś taka wartości jak HONOR nie jest w cenie i śmiem podejrzewać,że bardzo wielu nawet nie wie co to znaczy!!!! LUDZIE,KTÓRZY NIETOLERUJĄ ZWIERZĄT Z JAKICHKOLWIEK POWODÓW SĄ UWAŻAM ZIMNI,BEZ SERCA,WYZUCI Z UCZUĆ, SKALKULOWANI ŻYCIOWO TYRANI ,WIECZNIE WSZYSTKO PRZELICZAJĄCY NA KORZYŚCI,MARUDZĄCY ,ŻE DUŻO SPRZĄTANIA,SIERŚCI LUB ZE IM ZWIERZĘ ŚMIERDZI. NO TAK! WŁASNYCH SMRODÓW NIE CZUJEMY,A CUDZE ZAWSZE. A jeśli chodzi o ludzi....to odpowiem tak samo jak wcześniej....całe życie pracuję z jak Pan to nazywa LUDZMI .....ale mając kontakt również ,że zwierzętami...mam dla niby LUDZI coraz mniej szacunku.Dziękuję za dyskusję i..... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 21:58 LUDZIE,KTÓRZY NIETOLERUJĄ ZWIERZĄT Z JAKICHKOLWIEK POWODÓW ... twój altruizm jest porazajacy! Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował 05.02.12, 23:14 Panie e_werty!!! Altruizm to problem kultury, w której normą jest egoizm .Altruizm jest łączony z odczuciami ,ale również wzmaga szacunek dla samego siebie. Czuję się dobrze, kiedy mamy świadomość, iż zrobiłam coś dobrego. MOŻE ZATEM WARTO ZOSTAĆ ALTRUISTĄ!!! Proszę to przemyśleć!!! Może praca w schronisku,zmieni Pański światopogląd nieco...i poruszy Pańskie sumienie.DZIŚ LICZY SIĘ TYLKO DOBROBYT KASA I NIC WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Moje subiektywne odczucia z Pana wypowiedzi są takie ,że jest Pan raczej człowiekiem zgorzkniałym życiowo. A co czyni ludzi zgorzkniałymi? Starość, samotność, poczucie bezużyteczności!! Ludzie tacy nie wierzą że ktoś może być dobry bezinteresownie, ciągle zrzędzą i marudzą, tak bym ich opisała. Wieczni malkontenci, nastawieni do życia na NIE, doszukujący się w bliźnim cwaniactwa, nie wierzący w Boga,w dobro i w jakiekolwiek czyste dobre intencje. Dlaczego tacy są? Mogę tylko zgadywać, że nic miłego ich w życiu nie spotyka, kolejne kopniaki wytrząsnęły z nich ludzkie uczucia. Tak, świat jest zły, ludzie to świnie, tylko tak się nieszczęśliwie składa, że jesteśmy częścią tego świata i To MY go TAKIM tworzymy.Pozdrawiam,Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.12, 19:40 Anna - koty = tygrys Pietrek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sferagabinet Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.182.70.195.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.12, 21:11 proszę o własne zdanie,ponieważ Pańska sugestia nawiązuje do moich wcześniejszych wypowiedzi!! Ewka...nie odrobiłaś zadania.. Odpowiedz Link Zgłoś
e_meryt Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował psa 05.02.12, 15:56 Bestialskiej egzekucji dokonal wlascicel psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ołłł_jeah Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.tktelekom.pl 05.02.12, 21:13 ty umiesz czytać ze zrozumieniem emerycie? W artykule jest : - Nie wiem, czy to był strzał. Nie mogę tego jednoznacznie powiedzieć. Policja to ustala. Raczej nie był to myśliwy i leśniczy, bo nikt tego dnia nie był na tym łowisku. Nikt nie miał dyżuru, nie zaplanowano tam polowania. Może to właściciel pobił psa, ten uciekł, a po jakimś czasie wrócił do domu i właściciel go zabił, twierdząc, że jest konający? Może ktoś psu zrobił krzywdę i wrzucił do tego okopu, z którego ten uciekł? Musimy rozpatrzyć różne hipotezy - odpowiada nadleśniczy. nadleśniczy to mówi!!! który w tekście dalej twierdzi, że to nie był strzał tylko FAJERWERKI w środku lasu!!! więc jak nie wiesz i nie potrafisz czytać to nie oskarżaj!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele mele dutki Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.12, 09:22 To ty nie umiesz czytać. Egzekucja to jest takie coś co kończy się śmiercią. I tego właśnie dokonał właściciel. Obojętnie w jakim stanie ten pies by do domu się nie doczołgał to właścicielowi tego zrobić NIE WOLNO, nawet jeśli dziennikareczka z wyborczej napisze że tak. Może niech dziennikareczka najpierw poczyta ustawę o ochronie zwierząt a potem dopiero się bierze za skrobanie długopisem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panikarz Re: Egzekucja w lesie, kto bestialsko zamordował IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.12, 13:51 Własciciel dokonał samosadu! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d zdjęcie 05.02.12, 16:46 a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/404269_364149186930958_252041018141776_1462736_240974494_n.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sferagabinet Re: zdjęcie 05.02.12, 19:15 Witam, wolfenstein3d. Znam te zdjęcia i nie tylko te.....proszę wierzyć ,ze są dla WIELU bardzo poruszające....ale niestety nic nie poradzimy........bo,w tych krajach musielibyśmy zmienić SYSTEM i MENTALNOŚĆ NARODU.....to co można zdziałać na dzień dzisiejszy ty PROTESTY.....podpisał Pan protest międzynarodowy ? Ja tak........proszę poszukać sobie w internecie jest takowy...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: zdjęcie 05.02.12, 19:31 podpisał Pan protest międzynarodowy ... jaki? Żeby nie jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d werty opamiętaj się 05.02.12, 20:50 w caritas dają puszki żywieniowe.. tzn w gorzowi to się nazywa "opieka społeczna" i tam rozdają jedzenie. żebym cię tam nie widział jak chodzisz po krakowie z laską i łomoczesz bezdomne psy z zamiarem ich zjedzenia na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wietnamska budka Re: werty opamiętaj się IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.12, 09:19 Może on ich nie je z głodu tylko dlatego że mu smakują. Jeden lubi ogryźć kurczaka inny burka Odpowiedz Link Zgłoś