wolfenstein3d 11.02.12, 12:48 nie ma już co w nim robić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wolfenstein3d poza tym 11.02.12, 12:49 wstrętna ta zima śnieg i mrozy nigdzie nawet się nie chce wychodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do wolfenstein Re: poza tym IP: *.aster.pl 11.02.12, 15:26 Nie maszco robic ? dzieci rób !!!!! bo nie bedzie miał kto na emerytury zarabiac ! Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: mały ten gorzów 11.02.12, 15:39 Wyjedź w końcu. Wszyscy, włącznie z tobą, będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 11.02.12, 16:51 chętnie bym wyjechał tylko to trzeba mieć trochę kasy na wyjazd do innego państwa. Poza tym nikt tam na mnie nie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: mały ten gorzów 11.02.12, 21:26 Może najpierw niech twoi rodzice wyjadą albo zaprzyjaźniona prostytutka i wtedy ktoś będzie na ciebie czekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pro-pio Re: mały ten gorzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.12, 23:10 To co masz w Ukrainie lub Białorusi wystarczy. Odreaguj i odstresuj się. Pognaj tramwajem po miescie . Odpowiedz Link Zgłoś
nadworny_psychoanalityk Re: mały ten gorzów 11.02.12, 15:44 Pisz Wolfi co cię trapi postawię jakąś diagnozę i wtedy będzie można wdrożyć leczenie :). Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: mały ten gorzów 11.02.12, 21:25 Cierpi na chroniczny brak chęci do pracy. Nie cierpi na brak czasu i chęć wiecznego narzekania na wszystkich tylko nie na siebie. Krótko mówiąc: w tym kraju nie ma pracy dla ludzi z jego wykształceniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 00:51 ja pracuję bardzo ciężko samozaparcie z samomotywacją i samoorganizacją i do późna w nocy aż łeb pęka kończę ten piep**ony portal gorzowski ale on mnie wykończy. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: mały ten gorzów 12.02.12, 11:40 >piep**ony portal Mamy już przedsmak tego jaki on będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 11:48 widzę że jesteś nim najbardziej zainteresowany. nie ma takiej funkcjonalności żaden z istniejących. Wrzucę niedługo beta wersję na serwer i pokażę Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: mały ten gorzów 12.02.12, 12:15 będzie m.in. full hd ... czyli bedzie się wlókł jak slimak? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 17:19 > będzie m.in. full hd > > ... czyli bedzie się wlókł jak slimak? niekoniecznie. na szybkim serwerze. jak zdjęcie będzie miało 500 kb to się wczyta szybko. 6 megabitów to chyba dziś standard jaki ty masz szybki internet? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 17:20 jedno co mi przeszkadza w stronach to że mają ustawioną kompresję na 60-70% zdjęć. a przecież jest ogromna różnica pomiędzy 100% a 80 nawet %. ja tą różnice widzę i ja chcę zdjęcia o 100% jakości a nie 60! Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 17:20 i to nie znaczy że mają mieć 3000x2000 pixeli! tylko 1280x1024 Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: mały ten gorzów 12.02.12, 20:34 > 6 megabitów to chyba dziś standard jaki ty masz szybki internet? 2 Mb i ekran 1024x768 (laptop 15"). W Netii i Multimediach 6 Mb na Gorzów to maks., a nie standard. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 20:56 >> 2 Mb i ekran 1024x768 (laptop 15"). nie mam tolerancji dla mniejszych rozdzielczości niż 1024.. moja strona będzie ci wyświetlała na pełnym ekranie. ale zdjęcia będą 1280x1024, w twoim przypadku większe zdjęcie wyświetli się na twoim 1024 w pełnym ekranie że będziesz wszystko widział, a po kliknięciu strzałki z roszerzeniem rozszerzy się do oryginalnego 1280x1024. A jak ktoś będzie używał rozdzielczości 1680x1050 jakiej używam na dużym ekranie 22" stacjonarnym to mi się pokaże w 1280x1024 czyli na prawie cały ekran. O wszystkim pomyślałem. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 20:59 jeśli chodzi o prędkosć to można nawet zrobić łatwo 2 wersje stron - dla tej z wolniejszym internetem i szybszym i skrypt w locie wyłapuje jaką masz prędkość i rozdzielczość strony. ten drugi skrypt zastosowałem w stronce krzewy-lemanczyk.p Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: mały ten gorzów 13.02.12, 10:22 O.K. Ten zawinięty rozek to tandeta... - nie potrzeba szopa dla tekiego efektu... W ogóle dlaczego tak zachwalasz szopa? W corelu uzyskasz to samo a nwet lepsza jakośc grafik wektorowych! Zapisane w .pdf mozna pociąc w szopie... Czy ciecie .psd w edycji niesplaszczonej ma jakies zalety? np. warstwa tekstem moze zmieniac swoje wlaściowosci? Niezależnie od pociecia - np. tekst moze zmieniac kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 13.02.12, 11:29 nie lubię corela. i trzeba być programistą żeby to zrozumieć. grafika wektorowa = kłopoty dla programisty który myśli zerojedynkowo i musi mieć każdy pixel. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: mały ten gorzów 13.02.12, 12:19 nie lubię corela ... znam go od jego 2 edycji. Upodobnił sie teraz do Ilustratora. Np. w Corelu robiłem katalog drzwi. Baza były rysunki techniczne - ja robiłem wizualizacje. Skany fraktali (czyli skany forniru) obrabiane w szopie ale wstawiane jako ,psd w corelu. Opcja "szybkie kadrowanie" z zamianą na bit mapę... Zapisane w acrobacie... Jako pdf montowane w InDesign i z niego puszczane do druki... jako .pdf produkcyjny... W szopie robiłem jedynie korekcje barwy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro nie męcz się chłopaku IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 12:28 jesteś cienki jak żyłka pod lód........... masz blade pojęcie o czymś z czego chcesz się nażreć! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nie męcz się chłopaku 13.02.12, 12:56 masz blade pojęcie ... owszem o stronach www. wiem niewiele... dlatego pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: nie męcz się chłopaku 13.02.12, 14:48 strony www rysuje się w adobe photoshop cs, z tego się tnie odcinki grafik z tego robi html/css i dalej programuje w php i javascript. projekty graficzne w formacie .psd rysuje się na tzw. warstwach które się włącza, wyłącza wkleja, robi cienie efekty itd. tylko photoshop się nadaje do www. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: nie męcz się chłopaku 13.02.12, 14:49 corel draw służy do robienia logo firm, plakatów, bannerów, wyklejeń na szybie, koszulkach i pojazdach samochodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: nie męcz się chłopaku 13.02.12, 15:09 A łyzka mówi -niemozliwe!!! kończe dyskusje... o niczym. Na konkretne pytania nie odpowiedziałas. W Gimpie rowniez mozna robic strony... Na razie - jak zrobie strone to Ci wyslę. Ide w kirunku e-booków i prezentacji. www. zostawiam fachowcom.. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: nie męcz się chłopaku 13.02.12, 17:22 >> W Gimpie rowniez mozna robic strony... ja też kończę dyskusję Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 21:03 strona jest robiona przyszłościowo na parę lat do przodu, liczę że prędkosć internetu się w najbliższym czasie znacząco zwiększy. gorzej z tymi pier**lonymi iphonami które teraz stają się modne. Nie wiem jaka tam jest rozdzielczość i szybkość. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: mały ten gorzów 13.02.12, 10:37 liczę że prędkosć internetu się w najbliższym czasie znacząco zwiększy. ... u mnie jest ponad 6 i 1,4... bez właczonej poczty - (z poczta około 5 - 0,7) Myślisz że będzie szybciej? Łacza sie zmieniaja ale i pobór sie zwieksza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: mały ten gorzów IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 12.02.12, 20:51 Gorzów Is Not Enough, jak powiedział artysta. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 12.02.12, 20:58 są gorsze miejsca niż gorzów np wąchock Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: mały ten gorzów IP: *.namao.albertacom.com 13.02.12, 06:04 Hey login, Twoja nieznajomosc angielskiego powoduje ze na durnia wychodzisz go stosujac... Tlumaczenie: To co napisales w kontekcie watku nie ma absolutnie sensu... :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: mały ten gorzów IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 13.02.12, 06:39 Myślę, że raczej ty nie znasz polskiego. Wszystko co piszesz na forum jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: mały ten gorzów IP: *.namao.albertacom.com 13.02.12, 07:49 Hey login, Mozliwe, Ale przynajmniej nie szukam na forum durni ktorzy uwierza ze obcym jezykiem gadam... :):):):):) I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: mały ten gorzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.12, 08:08 Najlepszy dowód. Skoro nie rozumiesz polskiego to jak możesz oceniać tłumaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: mały ten gorzów 13.02.12, 11:29 beranrd, how much is the fish? Odpowiedz Link Zgłoś