slawek_wieczorek 13.02.12, 00:51 W dwumiesięcznicę znajdą mnie Państwo na filmiku: www.youtube.com/watch?v=x3_TvXQLB00 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bernard Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.namao.albertacom.com 13.02.12, 03:16 Hey wieczorek, Wybiorczy jestes.... Wydal rozkaz trzelania do Polakow - pod jego dom chodzisz i dumny z protestow jestes: to zbrodniarz... Patrzcie jaki dzisiaj odwazny jestem... Taki sam, wydajacy rozkazy strzelania do Polakow zbrodniarz to twoj bohater... Nie protestujesz przed jego pomnikami.. Obaj to mezowie stanu majacy maja polska krew na rekach... Jak to jest.??? Powiedz mi Wieczorek, kiedy zabijanie Polakow jest czynem bohaterskim a kiedy zbrodnia....? :):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 10:04 Aktywny Nocnik. Odwaga staniała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozak Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 13:13 A ty taki gieroj? Na czym ma polegać, że odwaga staniała? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... 13.02.12, 23:53 Porównywanie Piłsudskiego z Jaruzelskim, to wielkie nieporozumienie! Pierwszy walczył ze Związkiem Sowieckim, drugi wiernopoddańczo mu służył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Norwida Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 00:00 Przewrót Majowy nie miał nic wspólnego z walką ze Związkiem Sowieckim. Polecam "Przed i po maju" autorstwa Romejki. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... 14.02.12, 00:07 Ale nie szedł też w sukurs potencjalnemu zaborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Norwida Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 18:22 Oni tylko utrzymywali nadzwyczaj dobre stosunki z Niemcami. Łącznie z polowaniami na żubra w Puszczy Białowieskiej. Stąd trochę dziwne zachowanie hitlerowców w Krakowie przy grobie Piłsudskiego po zaatakowaniu Polski i dotarciu do Wawelu a i wcześniej na pogrzebie Marszałka kiedy wystawili Honorową Delegację że hoho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Sowieci - lekarstwo na wszystko!! IP: *.namao.albertacom.com 14.02.12, 06:04 Hey Wieczorek, Nikt nie kwestionuje jego wkladu w odyskanie niepodleglosci... Ale, jesli walczyl z sowietami to dlaczego Polakow mordowal????? Dlaczego Polakow w obozach koncentracyjnych zamykal??? Dlaczego legalny polski rzad obalil? Dlaczego jego "zbrodnie" sa "dobre", a Jaruzelskiego "zbrodnie" sa "zle"? Wyjasnij.... Kiedy wydanie rozkazu strzelania do Polakow uczyni z wodza bohaterem? Kiedy taki sam czyn uczyni go "zbrodniarzem"??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Zly zbrodniarz...Dobry zbrodniarz... IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.12, 08:58 Bernard napisał(a): > Jak to jest.??? kilka razy w roku o to pytasz i zawsze otrzymujesz odpowiedź. to już jest nudne. napisz lepiej jak się żyje z taką sklerozą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 10:09 I co fajnie było. Przeżycie chyba niesamowite . Będziesz miał co opowiadać swoim wnukom .Piwko i grilla dawali za darmo ? Kalesonki i czapeczkę chyba miałeś co by dupa i głowa ci nie zamarzła. Takie przeżycie ja pier... zazdrościmy ci wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 11:21 po jaką cholerę mu dosrywacie? on sam się niszczy jako człowiek............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Apel Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.aster.pl 13.02.12, 12:08 forum.gazeta.pl/forum/w,752,133295192,133309771,Re_O_czym_jest_ten_tekst_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Trudne zycie ele - faszysty IP: *.namao.albertacom.com 13.02.12, 18:31 Hey, Ele partie zaklada - "ponad podzialami" Jej czlonkowie beda tylko...slowianami Kto nie jest slowianin ele szybko wskaze... I po ksztalcie nosa....i czaszki rozmiarze... he he he he Oj dana dana Oj dana dana ciup ciup i to sa jaja :):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jona Re: Trudne zycie ele - faszysty IP: *.access.telenet.be 13.02.12, 18:43 tym razem nie poswiecilam az 10 min na durnoty.....Dalej samoreklama kwitnie,tylko trzeba dopisac tekst-film sponsorowany i dazacy do..... powrotu do tradycyjnego tematu-2 nazwiska gorzowiakow i temat ich rodzicow....W ktorym poscie bedzie tego watku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Trudne zycie ele - faszysty IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 18:48 dwie dychy że temat umrze po roku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też gorzowiak Re: Trudne zycie ele - faszysty IP: *.play-internet.pl 14.02.12, 18:39 Jakie 2 nazwiska gorzowiaków? O kogo ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Byłem pod domem zbrodniarza! 13.02.12, 18:47 I trzeba było tam zostać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.12, 18:49 jak chcesz to prawie potrafisz...................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argentina Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: 200.32.70.* 13.02.12, 19:53 Jona napisała : Tym razem nie poswiecilam az 10 min na durnoty.....Dalej samoreklama kwitnie,tylko trzeba dopisac tekst-film sponsorowany i dazacy do..... powrotu do tradycyjnego tematu-2 nazwiska gorzowiakow i temat ich rodzicow....W ktorym poscie bedzie tego watku??? Spokojnie pedał się dopiero rozkręca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Sikorskiego Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.12, 21:11 A ja," czuję że śmierdzi gównem, więc się odsuwam". - z filmu, który właśnie ogladam na TV Kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Byłem pod domem zbrodniarza! 13.02.12, 23:19 ," czuję że śmierdzi gównem, więc się odsuwam". - z filmu, ... cóż analiza filmu bywa smrodliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do Bernarda ! Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.aster.pl 14.02.12, 09:04 forum.gazeta.pl/forum/s,58,133289724,133337844.html?rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO SYJONZM ! Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.aster.pl 14.02.12, 10:15 www.youtube.com/watch?v=mW-gZ0xJ17o&feature=player_embedded" 22 lata temu obiecywano nam druga Japonie ! zobaczcie co zostało z tego obiecywania 1 i kto obiecywał !!! miłego ogladania syjonisci rasisci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aster Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.12, 10:29 Ele odpocznij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele ! Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.aster.pl 14.02.12, 18:55 Odpoczne jak odzyskamy władze dla Narodu Słowian !!! [ demokratyczne ] zeby było jasne !! Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Byłem pod domem zbrodniarza! 14.02.12, 19:40 Nie oglądam jutuba, ale z dyskusji wnioskuję, że obywatel Wieczorek był w Chile pod domem Pinocheta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.namao.albertacom.com 14.02.12, 22:59 Hey danny boy, Jesli tam byl to chba po to by kwiatki zlozyc.. Widzisz, Pinochet, podobnie jak Wieczorka Jarek to skrajna prawica.... Takim za wszystko kwiatki sie przynosi.. Musi!!!! Nie chce oczywiscie sprawy upraszczac za bardzo, ale kiedy sie na Pinocheta popatrzy i na naszego Pilsudskiego, to nie trudno nie zauwazyc ze i jeden i drugi legalny rzad obalil, do wlasnych ludzi strzelac kazal i obozy koncentracyjne stwarzal... O czywiscie w imie Ojca i Syna i...calej reszty... :):):) I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Byłem pod domem zbrodniarza! 27.04.12, 21:01 danny_boy napisał: > Nie oglądam jutuba, ale z dyskusji wnioskuję, że obywatel Wieczorek był w Chile > pod domem Pinocheta. Nie. W Polsce pod domem zajmowanym bezprawnie przez Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 27.04.12, 21:55 slawek_wieczorek napisał: > danny_boy napisał: > > > Nie oglądam jutuba, ale z dyskusji wnioskuję, że obywatel Wieczorek był w > Chile > > pod domem Pinocheta. > > Nie. W Polsce pod domem zajmowanym bezprawnie przez Jaruzelskiego. A kto jest prawowitym właścicielem przedwojennego domu w Różankach w ktorym obecnie mieszka rodzina Wieczorków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: 199.19.221.* 28.04.12, 01:37 Hey gosc, Rodzina Wieczorkow cieszy sie prawdopodobnie prawami wlasnosci nadanymi przez komunistyczne wladze Polski.... I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwokat Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.12, 08:59 Ty się lepiej Rychu zajmij własną rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Trudne zycie ele - faszysty IP: *.namao.albertacom.com 14.02.12, 22:50 Hey, Ele ma misje do spelnienia Czystej krwi Narod Slowianski Metryki wszystkim chyba pozmienia.. I kazdy bedzie... "Kowalski". he he he he he Oj dana dana Oj dana dana ciup ciup Ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.gorzow.mm.pl 14.02.12, 18:54 dawaj sławek bo chyba coś przespałem........a taki byłem ciekaw............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele wybory ! Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.aster.pl 15.02.12, 08:47 ŻĄDAMY przedterminowych wyborów do sejmu !!! Naród dosyc ma marnego malarza kominów ! żydzi ! Gdzie sie podziała forsa z prywatyzacji ? moze hiro ,Barnard ,kłodawa ,morda lub wolstein wyjasnią !!! a moze mmmmOOOO wyjasni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.02.12, 09:04 a na kogo tym razem zagłosujesz?no śpiewaj jak na spowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 22:39 Hey hiro, Na Jedrzejczaka oczywiscie.. Jak zawsze... he he he he I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Trudne zycie ele faszysty IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 22:35 Hey ele-faszysta, Okay... Pora bys wiedzial.. Pierwsze sto milionow ja wzialem... Bo byly... Pozniej jeszcze drugie sto milionow, ale to tylko z powodu inflacji.. Z czegos zyc przeciez musze... Dostaje tez okolo 50 milionow rocznej pensji... Wiem, wiem - jak tu zyc na takich pieniadzach..Tyle wydatkow... Nie slyszysz jednak bym marudzil... Ile hiro wzial nie wiem ale dwie taczki widzialem przy nim... :):):):):) I to sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 22:27 opowiadaj sławek wieczorek jestem ciekawski!czy to jest też polityczne? e chyba nie to tak dawno było Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? 20.02.12, 22:32 W procesie Wachowski-Kaczyński, sąd nałożył na tego drugiego za nazwanie pierwszego "wielokrotnym przestępcą" grzywnę (mimo prowadzonych wobec byłego kierowcy Lecha Wałęsy postępowań karnych i procesów), uznając, iż przestępcą można nazwać jedynie kogoś skazanego prawomocnym wyrokiem. Rodziny Józefa Stalina i Adolfa Hitlera, największych zbrodniarzy w historii, za nazwanie ich przez współczesnych przestępcami, winny domagać się niebotycznych odszkodowań. Trudno ich bowiem znaleźć w rosyjskim czy niemieckim odpowiedniku Centralnego Rejestru Skazanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: a kto go skazał za jakąś zbrodnie? IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 22:39 i to jest argument? ale przynajmniej wiem kogo popierasz....... ..ja tam nie wiem ale ci dwaj nawet przez palce na klawikordzie by mnie nie przeciekli a ty i te twoje wcielenia jakoś tak łatwo tym wachlujecie Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Errata do tytułu 16.02.12, 23:45 Pod domem zajmowanym przez zbrodniarza. Rodzina Przedpełskich przez dwie dekady tak zwanej Wolnej Polski nie może doczekać się zwrotu ich rodowej, zabranej na mocy Dekretów Bieruta, własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Errata do tytułu IP: 176.31.202.* 17.02.12, 05:38 Chamstwo powinni oddać Przedpełskim majątek tak jak oddali Agnes Trawny z Nart. Zresztą Polacy złodzieje powinni oddać całe mienie pożydowskie oraz poniemieckie z ziem zachodnich które zagrabili po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Errata do tytułu IP: *.gorzow.mm.pl 17.02.12, 07:57 A kto nam odda mienie zabużańskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus tak dla porządku IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.12, 08:30 n napisał(a): > Zresztą Polacy złodzieje powinni oddać całe mienie pożydowskie > oraz poniemieckie z ziem zachodnich które zagrabili po wojnie. 1. Ziemie Zachodnie przypadły Polsce w wyniku powojennych ustaleń Wielkiej Trójki i dlatego Polska ma do nich i wszystkiego co na nic się znajdowało pełne prawo. Dlatego Niemcy mają prawo domagać się zwrotu, na przykład, dzieł sztuki zrabowanych po wojnie przez Rosjan, Amerykanów &c. i z tego prawa korzystają, ale nie mają takiego prawa w stosunku do dzieł sztuki pozostawionych na Ziemiach Zachodnich. 2. Sprawa ewentualnych odszkodowań dla wysiedlonych obywateli niemieckich (bez względu na narodowość niemiecką, czy żydowską) leży w kompetencji rządu niemieckiego. 3. Sprawa ewentualnych odszkodowań dla obywateli polskich (bez względu na narodowość polską, czy żydowską), którzy w wyniku wojny i jej następstw utracili swoje majątki, leży w kompetencji rządu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Duma ! Re: tak dla porządku IP: *.aster.pl 17.02.12, 10:11 żydzi ! oto duma i tarcza Słowian !!!!! www.youtube.com/watch?v=iLnVcONW18Q Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Trudne zycie ele - faszysty IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 00:02 Hey ele, Nie zazieraj z Zydami... Nie przyszlo do twojej faszystowskiej glowy, ze po dwoch tysiacach lat bycia w dupe przez takich jak ty kopanym , moga miec juz tego dosc? Lepiej nie zadzieraj, nie warto...Moze bolec... www.youtube.com/watch?v=bAFTMdHgMs8 I to nie sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele do Bernarda Re: Trudne zycie ele - faszysty IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 19:31 Walka z faszyzmem rasizmem żydowskim dla Słowianina jest nakazem chwili ! nie liczcie zydy chazary ze macie Polske ostatencznie zdobytą !!!! to tylko epizod wasz tutaj dzis POLSKA TO SŁOWIANIE ! SŁOWIANIE TO POLSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: tak dla porządku IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.12, 16:46 > 1. Ziemie Zachodnie przypadły Polsce w wyniku powojennych ustaleń Wielkiej Trój > ki i dlatego Polska ma do nich i wszystkiego co na nic pełne pra > wo. no teraz to i ja rozumiem jak polityk.................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Errata do tytułu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.12, 10:52 "Chamstwo powinni oddać Przedpełskim majątek tak jak oddali Agnes Trawny z Nart." Gdyby w domu w Nartach przebywali Wojciech i Barbara Jaruzelscy Agnes Trawny by go nigdy nie odzyskała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia Lucyna Przykra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 18:49 Bliski znajomy sławka wieczorka, nazwiskiem Słomka, został eksmitowany z powodu niepłacenia czynszu. Była policja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Przykra wiadomość IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 20:14 słyszałem słyszałem...a najbardziej mnie rozbawiło to ,że koleś był zdziwiony że ON musi płacić za wynajęty lokal! to sprawa polityczna ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Przykra wiadomość IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 22:28 Hey ciocia Lucyna, Tak. Wiem. Czytalem... Oczywiscie zadnego zdziwienia... Oni wszyscy jak PiS na krzywy ryj w spolecznosci jada... Piekne swymi osiagnieciami organizacje zmienili w polityczne prostytutki... Zyja na falszu, na powtarzaniu hasel ktorych nikt juz nie slucha, bo powodow nie ma... Prawdziwych bojownikow okrzykneli komuchami i przejeli organizacje... Solidarnosc, KPN...to byly hasla ktore elektryzowaly spoleczenstwo wtedy gdy prawdziwi ludzie w nich byli... Dzisiaj... Sama widzisz... Dziadostwo ..Na krzywy ryj..Od jednego umozenia dlugow do drugiego... Wlasnych funduszy nie maja bowiem nikt ich nie popiera..Nikt nie slucha... Ale mordy dra... :) I to nie sa jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Przykra wiadomość IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 22:33 a swoją drogą już wyszedł? na żadne badania się nie załapał? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Przykra wiadomość 24.02.12, 00:17 Gość portalu: ciocia Lucyna napisał(a): > Bliski znajomy sławka wieczorka, nazwiskiem Słomka, został eksmitowany z powodu > niepłacenia czynszu. Była policja... A na Barbarę i Wojciecha Jaruzelskich, zajmujących na warszawskim Mokotowie rodową własność Przedpełskich, nie ma mocnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bezrobotnego Re: Przykra wiadomość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.12, 13:55 Uważaj wieczorek bo pewnego wieczorku mogą się zgłosić prawowici właściciele tej chałupy w Różankach i wywalą cie na drogę. Sąd nie uwzględni, że jesteś zasłużonym bezrobotnym mającym znajomości wśród innych zasłużonych bezrobotnych. Zostaniesz wolnym najmitą b/z ale bez łóżka i kuchenki. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Relacja 16.05.12, 22:18 Hasło, podchwycone entuzjastycznie przez demonstrantów, było mego autorstwa: "Jaruzelski, w wolnej chwili, weź popełnij harakiri". " "Wyłaź szczurze"! - wołali demonstranci pod domem generała. Ale cała manifestacja przebiegła spokojnie. Sporo było narodowców, odżyły zapomniane organizacje. Kilkaset osób w nocy z 12 na 13 grudnia zgromadziło się przed willą Wojciecha Jaruzelskiego na warszawskim Mokotowie. Bezpośredniego dostępu do budynku broniła policja - od strony ul. Puławskiej w ogóle zablokowano ulicę Ikara przy której mieszka Jaruzelski. Bliżej demonstrantom pozwolono podejść od strony skarpy - tam barierki staneły zaledwie kilka metrów od wejścia do willi. Właściwie można było mówić o dwóch manifestacjach - od strony skarpy było weselej - zagrała nawet rockowa kapela narodowców, od strony Puławskiej śpiewał i grał bard prawicy Paweł Piekarczyk. W trzydziestą rocznicę ogłoszenia stanu wojennego promowali się narodowcy - swoje stanowisko miała Telewizja Narodowa, sprzedawano pismo "Szaniec", nad tłumem powiewały zielone proporce z mieczykami Chrobrego. Odżyły także dość zasłużone, ale zapomniane organizacje - Konfederacja Polski Niepodległej i Solidarność Walcząca. Twórca tej ostatniej podziemnej formacji, Kornel Morawiecki przyjechał specjalnie z Wrocławia na dzisiejszą demonstrację. - W tym dniu dużo mówi się o ofiarach stanu wojennego i dobrze, że tak się dzieje. Trzeba jednak pamiętać, że Jaruzelski pogrzebał szansę na inną Polskę, inny ład społeczny. Jaruzelski zmarnował nadzieję na lepsze życie Polaków - mówił Morawiecki w rozmowie z naszymi reporterami. W tłumie spotkaliśmy też starych "bywalców" wieców pod domem generała: Tomasza Sakiewicza i Jana Pospieszalskiego. Naczelny "Gazety Polskiej" pochwalił się nam, że w ostatnim dwudziestoleciu najprawdopodobniej tylko dwa razy opuścił "imprezę pod domem Jaruzela". Raz był chory, a raz gdzieś wyjechał. - Te spotkania w tym miejscu zawsze są inne tak jak samo jak inna jest Polska. Czasem widać w twarzach ludzkich beznadzieję i smutek, czasem nadzieję. Ten powiew nadzieji widoczny był np. po wyborach 2005 roku. Mało rozmowny był Tomasz Kaczmarek, czyli "Agent Tomek" - nie chciał chyba być zauważony na demonstracji, która jest w kontrze do pisowskiego Marszu Solidarności i Niepodległości. Zwolennicy PiS rozdawali ulotki zapraszające na ów marsz. Dość sporo przyszło ludzi młodych. Pojawiła się grupa kibiców Legii, którzy zachowywali się nadzwyczaj poprawnie. Widać było także rodziców z dziećmi, które nie mogły pamiętać nawet 1989 roku. W pewnym momencie grupa krewkich manifestantów, która chyba nie wierzyła, że Jaruzelskiego nie ma w domu zaczęła krzyczeć: "Wyłaź szczurze"! "Jaruzelski, w wolnej chwili, weź popełnij harakiri"! - waląc przy tym w barierki. Policja nawet nie zareagowała, jakby bała sie prowokacji. Manifestacji z oddali przyglądał się także kilkuosobowy oddział policjantów na koniach, który także nie został zmuszony do interwencji." www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/mmmm_17548 Odpowiedz Link Zgłoś
rozwodnik Re: Relacja 23.12.13, 10:59 slawek_wieczorek napisał: > Hasło, podchwycone entuzjastycznie przez demonstrantów, było mego autorstwa: > "Jaruzelski, w wolnej chwili, weź popełnij harakiri". Wieczorek na prezydenta! Takich właśnie ludzi nam trzeba, żeby wyzwolić Polskę spod jarzma kilkusetletniej okupacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Relacja IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.13, 18:31 rozwodnik napisał: > ... wyzwolić Polskę spod jarzma > kilkusetletniej okupacji. Gorzów podobnież Armia Czerwona wyzwoliła. Jest nawet taka tablica informacyjna w magistracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.12, 17:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.12, 19:32 to prawda, że Sławek i ten z Rzepina co mu na chate naloty robią mieli kiedyś romans i teraz tak na siebie jadą, bo im nie wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Pedały tak mają :) IP: 192.71.245.* 27.08.12, 22:23 Gość portalu: _ napisał(a): > to prawda, że Sławek i ten z Rzepina co mu na chate naloty robią mieli kiedyś r > omans i teraz tak na siebie jadą, bo im nie wyszło? Pedały tak mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś Re: Pedały tak mają :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.12, 10:59 Wieczorek kiedyś pisał że synalki tego SB-ka i milicjantki spali pod jednym namiotem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Pedały tak mają :) IP: 192.71.245.* 28.08.12, 11:08 Być może spali ale pedałek Wieczorek chyba nie może przezyć że tam go nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotek "Cioto pokazuj bilet" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.12, 01:04 "Ty cioto pokazuj bilet" - powiedział w zeszłym tygodniu kierowca katowickiego autobusu do Ariela Trząskiego, którego pod koniec maja zwolniono z pracy za udział w krakowskim Marszu Równości. Kierowca nie zareagował też, gdy wyzywać Ariela zaczęli niektórzy pasażerowie. "Bardzo nam przykro, że doszło do takiej sytuacji. Zdajemy sobie sprawę, że przedstawiciele mniejszości seksualnych spotykają się niestety z przejawami braku tolerancji, jednak szczególnie nam zależy, aby nie dochodziło do tego ze strony pracowników organizowanej przez nas komunikacji miejskiej" - komentuje sprawę Komunikacyjny Związek Komunalny Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego. KZKGOP zapewnia, że sytuacja zostanie wyjaśniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotek Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 11.09.12, 09:35 - Mamo, dzieci w szkole się ze mnie śmieją że jestem homofobem. - To nieprawda synku, ale jak ci tak ktoś jeszcze powie to przypie...pedałowi! Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Byłem pod domem zbrodniarza! 16.09.12, 18:46 Kimżeś Ty jest, dziękuję za podniesienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!!! Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.gorzow.mm.pl 17.09.12, 11:27 !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro znów? to ty już nie masz gdzie chodzić? IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.12, 21:20 na wódę idź!:-) ba baby! a wóda z czech potaniała coś ostatnio.......odjechana jest:-) pie...iesz 30 g czeskiej popiejesz 50g polskiej i jest oki! nowoczesne technologie wygrywają nawet z zatrutą! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plotek Szkoła z Ohio zapłaci 30 tys. dolarów IP: *.gorzow.mm.pl 05.10.12, 08:23 zaatakowanemu uczniowi. Jedna ze szkół w stanie Ohio zgodziła się zapłacić 30 tys. dolarów uczniowi, który został zaatakowany w homofobicznym zdarzeniu przez kolegę z klasy. Zach King, który w momencie zajścia (listopad 2011) miał 15 lat, doznał wstrząsu i stracił kilka zębów. Całe wydarzenie zostało nagrane i wrzucone do internetu. Uczeń powiedział, że nauczyciele w szkole Union-Scioto High School w mieście Chillicothe powiedzieli mu, by „stonował trochę” swój homoseksualizm. Z pomocą American Civil Liberties Union pozwał szkołę. Organizacja ogłosiła, że udało się im dojść do porozumienia. Poza zapłatą 30 tys. dolarów, szkoła zapowiedziała, że zajmie się poprawą swojej polityki przeciw-bullying’owej. Szkoła zapłaci jeszcze 5 tys. dolarów kosztów prawniczych ACLU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.12, 00:52 w gore Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek I znów tam byłem! 18.12.13, 00:29 Słyszalne w głębi na początku relacji hasła: "Po drabinie lub po sznurze wyłaź szczurze, wyłaź szczurze! Na łańcuchu lub na sznurze wyłaź szczurze, wyłaź szczurze! Na golasa lub w mundurze wyłaź szczurze, wyłaź szczurze!" są mego autorstwa i to ja je wykrzykiwałem. naszeblogi.pl/42996-1213-grudnia-pikieta-przeciw-jaruzelskiemu-film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: I znów tam byłem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.13, 21:31 Ile płacą ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volvo Re: I znów tam byłem! IP: *.free.aero2.net.pl 19.12.13, 23:23 A grill i piwko bylo. Mam wrazenie ze znalazles sobie dosc ciekawa forme spedzania wolnego czasu. Zone i dzieci tez tam ciagasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: I znów tam byłem! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.13, 06:12 Gość portalu: volvo napisał(a): > Mam wrazenie ze znalazles sobie dosc > ciekawa forme spedzania wolnego czasu. Ciekawa i pożyteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozwodnik Re: I znów tam byłem! 23.12.13, 11:03 Gość portalu: nicelus napisał(a): > > ciekawa forme spedzania wolnego czasu. > Ciekawa i pożyteczna. Co tam ciekawego, a zwłaszcza pożytecznego? Może by zamiast doić państwo i brać zasiłki wziąłby się do uczciwej roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Państwo doi Jaruzelski. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.13, 18:38 rozwodnik napisał: > Może by zamiast doić państwo ... Karygodne jest, że Jaruzelski doi państwo któremu całe życie szkodził. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Państwo doi Jaruzelski. 23.12.13, 21:37 Gość portalu: nicelus napisał(a): > rozwodnik napisał: > > > Może by zamiast doić państwo ... > > Karygodne jest, że Jaruzelski doi państwo któremu całe życie szkodził. A ty w tym zaszkodzonym komunistycznym państwie pobierałeś darmowe nauki i teraz Niemcowi, pardon socjalistycznej Unii Europejskiej, się wysługujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Polsce potrzebne są gruntowne zmiany. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.12.13, 23:50 danny_boy napisał: > A ty w tym zaszkodzonym komunistycznym państwie pobierałeś darmowe nauki > i teraz Niemcowi, pardon socjalistycznej Unii Europejskiej, się wysługujesz. Nie wysługuję się, tylko sprzedaję swoją pracę we Wspólnocie tam gdzie lepiej mi za nią płacą i dają lepsze świadczenia socjalne. Tym się właśnie różni socjalna gospodarka rynkowa we Wspólnocie, od radzieckiej socjalistycznej gospodarki wprowadzanej przez radzieckiego agenta Jaruzelskiego, że we Wspólnocie mogę sobie wybrać pracodawce zgodnie z prawami rynku i pracodawca może sobie wybrać pracownika zgodnie z prawami rynku. Wysługiwać się władzy komunistycznej trzeba było w Polsce Jaruzelskiego, gdy chciało się zarobić kilka tysięcy dolarów miesięcznie gdzieś na placówce, albo na stanowisku gdzie dają łapówki, a pozostali pracowali przeciętnie za 20 USD, tj. 30 DM, tj. 15 EUR miesięcznie. Polegająca na wysługiwaniu się gospodarka, na straży której stał Jaruzelski zbankrutowała. To prawda że za darmo pobierałem nauki, ale w innych krajach nauka też jest za darmo i solidnie uczą bardzo przydatnych rzeczy, a nie tak jak mnie filozofii marksistowskiej i podstaw ekonomii socjalizmu. Trzeba było emigrować też ze względu na dzieci, by nie były systematycznie ogłupiane przez komunistów wysługujących się Jaruzelskiemu. Ludzie którzy nie chcieli nikomu się wysługiwać, lecz uczciwie zarabiać na życie, byli zmuszeni szukać pracy poza krajem. Jaruzelski ponosi za to odpowiedzialność. Nie możesz mieć do nikogo pretensji, że nie był na tyle głupi by pracować na komunistów i nic z tego nie mieć, lecz wolał pracować na kapitalistów i coś z tego mieć dla siebie. Tyle ogólnie o polskiej emigracji. Jeżeli chodzi o mnie osobiście, to dochodzą jeszcze przyczyny "estetyczne". Ja ze względów zdrowotnych nie mogę mieszkać w Polsce rządzonej przez sekretarzy, gdyż patrząc na dominantę, most staromiejski, bulwar nadwarciański itp. dostaję bólu zębów i wrzodów żołądka. Muszę mieszkać tam gdzie nowe budowle poprawiają mi humor wprawiając w zachwyt, że ludzkość robi aż tak wielkie postępy. Jeżeli Polska nie stanie się państwem demokratycznym, nie obali transformowanego komunizmu i nie wprowadzi socjalnej gospodarki rynkowej, to wszyscy wyjadą. Polsce potrzebne są gruntowne zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
makler666 Re: Polsce potrzebne są gruntowne zmiany. 25.12.13, 20:59 Gość portalu: nicelus napisał(a): > Jeżeli chodzi o mnie osobiście, to dochodzą jeszcze przyczyny "estetyczne". Ja > ze względów zdrowotnych nie mogę mieszkać w Polsce rządzonej przez sekretarzy, > gdyż patrząc na dominantę, most staromiejski, bulwar nadwarciański itp. dostaję > bólu zębów i wrzodów żołądka. Muszę mieszkać tam gdzie nowe budowle poprawiają > mi humor wprawiając w zachwyt, że ludzkość robi aż tak wielkie postępy. Bulwar został niedawno oznaczony jako jedno z najładniejszych miejsc tego typu w Polsce. Jakbyś mieszkał w Gorzowie to byś widział mnóstwo ludzi, którzy dzięki temu, że został zrobiony tak jak to dzisiaj widać chodzą tam na spacery, do pubów itd. Mi osobiście most też się bardzo podoba. Szczególnie jego galerie i efektowne lampy. Dominanta też jest moim zdaniem niczego sobie i nie jest to tylko moja opinia ale już od kilku osób spoza Gorzowa, ba spoza Polski (z Danii czy USA) usłyszałem, że im się ta konstrukcja tez podoba. Podejrzewam, że gdyby prezydentem Gorzowa był przedstawiciel PiS i to za jego kadencji wybudowano by bulwar, most i dominantę to piałbyś z zachwytu. > Jeżeli Polska nie stanie się państwem demokratycznym, nie obali transformowaneg > o komunizmu i nie wprowadzi socjalnej gospodarki rynkowej, to wszyscy wyjadą. P > olsce potrzebne są gruntowne zmiany. Polska JEST PAŃSTWEM DEMOKRATYCZNYM. Jakbyś nie wiedział to wyjaśnię, że w demokracji rządzą, których wybiera większość wyborców. Demokracja w Polsce polega m.in. na tym, że prawo głosu wyborczego mają nawet śmiecie, które wyjechały z kraju i na niego plują zza granicy. Gdyby to ode mnie zależało to wszystkim takich "patriotom" odebrałbym prawo głosu bo nie rozumiem dlaczego oni, nie mieszkając w tym kraju co ja mają decydować kto tym krajem rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Polsce potrzebne są gruntowne zmiany. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.13, 21:58 makler666 napisał: > Bulwar został niedawno oznaczony jako jedno > z najładniejszych miejsc tego typu w Polsce. No właśnie. > Podejrzewam, że gdyby prezydentem Gorzowa był > przedstawiciel PiS i to za jego kadencji wybudowano by > bulwar, most i dominantę to piałbyś z zachwytu. Nie właśnie, ale rozumiem dlaczego ty piejesz. > Polska JEST PAŃSTWEM DEMOKRATYCZNYM. > Jakbyś nie wiedział to wyjaśnię, ... To tobie brak wiedzy na temat demokracji i potrzebne jest wyjaśnienie, a nie mnie. Stan demokracji na świecie jest regularnie badany i badania te są uznane przez cały demokratyczny świat za miarodajne. Polska w tych badaniach nie jest zaliczana do 25 państw demokratycznych, tak jak zaliczane są Niemcy czy Czechy. Polska jest zaliczana do państw o ułomnej demokracji jak Papua-Nowa Gwinea: Wskaźnik demokracji. Gdy się przyglądam w jakim kierunku zmierza Polska, to widzę że jest to kurs na demokrację pozorowaną - podobną do tej, jaka była w PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Polsce potrzebne są gruntowne zmiany. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.13, 22:57 makler666 napisał: > Bulwar został niedawno oznaczony jako jedno z najładniejszych miejsc tego > typu w Polsce. Jakbyś mieszkał w Gorzowie to byś widział mnóstwo ludzi, którzy > dzięki temu, że został zrobiony tak jak to dzisiaj widać chodzą tam na spacery, > do pubów itd. Mi osobiście most też się bardzo podoba. Szczególnie jego > galerie i efektowne lampy. Dominanta też jest moim zdaniem niczego sobie > i nie jest to tylko moja opinia ale już od kilku osób spoza Gorzowa, ba spoza > Polski (z Danii czy USA) usłyszałem, że im się ta konstrukcja tez podoba. > Podejrzewam, że gdyby prezydentem Gorzowa był przedstawiciel PiS i to za jego > kadencji wybudowano by bulwar, most i dominantę to piałbyś z zachwytu. Na temat postmodernizmu wypowiadałem się tu wielokrotnie, Też nie jest to tylko moja opinia i to wszystko na ten temat. POSTMODERNIZM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: I znów tam byłem! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.12.13, 06:14 Gość portalu: / napisał(a): > Ile płacą ? Ofiary generała leżą w grobach. Zapłaciły z góry swoim życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Norwida Re: I znów tam byłem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.13, 19:17 @s_w: Modlimy się za ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: I znów tam byłem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.14, 21:18 Zobacz co się porobiło; Pan Bóg ustami Świętego Jana Pawła II nazywał Jaruzelskiego patriotą. Rozumiesz coś z tego podweczorku czy może jako katolik jednak wyżej stoisz nad papieżem i Bogiem, w którego tak mocno wierzysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Ale się narobiło! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.14, 21:28 Gość portalu: aqa napisał(a): > Zobacz co się porobiło; Pan Bóg > ustami Świętego Jana Pawła II > nazywał Jaruzelskiego patriotą. W takie rzeczy wierzą teraz komuniści? Rzeczywiście się narobiło po upadku Związku Radzieckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Ale się narobiło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.14, 22:13 Jaruzelski nie jest z mojej bajki więc, ale dlaczego Watykan jest pełen komunistów, na czele których jak zawsze stoi papież. www.rp.pl/artykul/197127.html Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek A teraz pod dom Kiszczaka!!! 25.05.14, 21:50 Jeśli Pan Bóg pozwoli, w nocy z 12 na 13 grudnia spotkamy się pod domem drugiego zbrodniarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal Re: A teraz pod dom Kiszczaka!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.14, 22:21 A Pan Bóg nie każe odmówić ci modlitwy za zmarłego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A teraz pod dom Slawka Wieczorka....!!! IP: *.net.albertacom.com 25.05.14, 22:28 Hey Wieczorek, Czy poza zraca nienawiscia w imie przekreconych pseudo patriotyczno-religijnych wartosci nic w tobie nie ma????!!!! Czy naprawde twoja glowa I serce sa jedynie gownem wypelnione????? Jaruzelski jest teraz przed obliczem Pana... Panu zostaw osady.... Pamietaj, ze ciebie tez sadzil bedzie Gnojem jestes Wieczorek przy ktorym Jaruzelski jak swiety wyglada!!!!!! Do diabla z toba!!!! :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: A teraz pod dom Slawka Wieczorka....!!! IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 25.05.14, 22:40 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Panu zostaw osady.... A dlaczegoż to niby? Fakt, że polski wymiar sprawiedliwości nie potrafił wykonać swojej powinności przez 25 lat nie oznacza, że wszystko jest cacy i nie rozmawiamy o Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: A teraz pod dom Slawka Wieczorka....!!! IP: *.net.albertacom.com 26.05.14, 03:24 Hey login, Nie o to chodzi... Chodzi o "ludzki" wymiar zdarzenia jakim jest smierc Jaruzelskiego... Umarl czlowiek.. Maz ,ojciec, dziadek...... Polak... O tym jaka byla jego rola w historii Polski mozemy I bedziemy dyskutowac przez wieki.... I to jest normalne... Rzecz w tym, ze Wieczorek, to swierwo PiSowskie , ten ostateczny boski akt jakim jest powolanie czlowieka do Siebie (smierc na ziemi) ùzywa do siania nienawisci!!!!!!! Kazdy narod ma gnojow w swoich szeregach... Nie sadze by mialy takich jak Slawek Wieczorek!!!! :(:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus > Chodzi o "ludzki" wymiar zdarzenia ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.14, 23:59 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Umarl czlowiek.. Maz ,ojciec, dziadek...... A zamordowani to pies? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: > Chodzi o "ludzki" wymiar zdarzenia ... IP: *.net.albertacom.com 31.05.14, 04:29 Hey nicelus, Zapytaj milosnikow Pilsudskiego..... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: > Chodzi o "ludzki" wymiar zdarzenia ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.05.14, 07:45 Gość portalu: Bernard napisał(a): > Zapytaj milosnikow Pilsudskiego..... Polaków którzy fetują polskich patriotów rozumiem, więc nie muszę pytać. Wiem, że ty nienawidzisz polskich patriotów, a kochasz sowieckich. Dlatego właśnie ciebie pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozamaradio Teraz będziesz mógł... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.14, 10:00 ...chodzić na jego grób , a nie pod dom. Ciekawe czy bezczeszczenie mogił też pan sławomir ma w zakresie działalności? Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Teraz będziesz mógł... 01.06.14, 23:00 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > Ciekawe czy bezczeszczenie mogił też pan sławomir ma w zakresie działalności? Nie. Z grobów ofiar stanu wojennego "nieznani sprawcy" wykradali wstęgi lub brutalnie bili pragnących oddać hołd na cmentarzu, jak choćby Panią Janinę Stawisińską z Koszalina - matkę Janka - górnika zabitego przez ZOMO w Kopalni "Wujek" w Katowicach. A Rotmistrz Witold Pilecki czy Generał August Emil Fieldorf "Nil" nawet nie mają swych mogił, zaś całkiem prawdopodobne, że komunistyczny bandyta został pochowany na ich doczesnych szczątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Dowódcę już z grobu wyrzucili... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.06.14, 00:01 Gość portalu: kozamaradio napisał(a): > Ciekawe czy bezczeszczenie mogił też pan sławomir ma w zakresie działalności? Też pan Sławomir? To ty masz taki zakres działalności? Ciekawe, czy generał zostanie wyrzucony z grobu za popełnione zbrodnie, tak jak został z grobu wyrzucony jego dowódca. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzow-sos Jaruzelski 25.05.14, 22:43 Sowiecki zbrodniarz i sługus. Mało kto wspomina nawet z historyków że stan wojenny pochłonął około 1.000 bezimiennych ofiar, które z powodu braku możliwości wykonania telefonu w nocy 12/13.12.1981r. nie otrzymały pomocy lekarskiej. Umarli jako NN. Nawet obecny posowiecki TK uznał stan wojenny za nielegalny nawet wg tamtej bandyckiej "konstytucji". Dla porównania w 1956r. polscy generałowie sprzeciwili się Rokossowskiemu, grożąc powstaniem, gdyby siły radzieckie weszły do Warszawy. Byli to Wacław Komar, Jan Frey-Bielecki (który Wydał rozkaz gotowości bojowej do ataku na radzieckie kolumny pancerne), Jan Wiśniewski (na jego rozkaz radzieckim okrętom wojennym zablokowano dostęp do portów w Gdyni i przekazano sygnał ostrzegawczy przed wpłynięciem na polskie wody terytorialne), Hibner, Muś, Koniński. Generał Frey-Bielecki próbował zreformować lotnictwo. Nie zgodził się na zakup przestarzałych samolotów i rakiet przeciwlotniczych. W latach 70-tych i 80-tych z budżetu MON wydawano z kolei jakieś 40-45 procent na uzbrojenie. Ale jakie. Stare armaty, zestawy przeciwlotnicze, odpady w postaci cienkich czołgów, wozów bojowych i samolotów cofniętych w rozwoju do sowieckich o 1,5 do 2 generacji, a w stosunku do zachodnich o 3 generacje. Ekipa Jaruzelskiego, Kiszczaka i "cywili" cofnęła kraj w rozwoju o 10 lat jak nie 15. Potem te tony stali przetapiano albo sprzedawano za psi grosz do Angoli, Mali czy Jemenu. Setki tys. wykształconych ludzi uciekło z kraju. Ci co zostali męczyli się stojąc w kolejkach, płacąc na utrzymanie setek generałów w jednostkach z patronami typu Hans Beimler, Jerzy Bordziłowski, Aleksander Waszkiewicz, Ludowi Gwardziści Obrońcy Warszawy. Na to były pieniądze, na kasyna, emerytury, apanaże, nic dziwnego że na moim osiedlu stary trep brązowy bucik chwali "generała", tak samo chwali go jego ustawiony syn. W armii w latach 80-tych zakorzeniła się fala i alkoholizm. Jeszcze w 1994r. obowiązywał regulamin w którym było napisane iż Wojsko Polskie jest związane nierozerwalnym sojuszem z Armią Związku Radzieckiego. Jaka Wolna Polska ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acs Re: Jaruzelski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.14, 07:44 Może i komuch, ale nie ukradł ani jednej publicznej złotówki. Złodzieje przyszli później. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Polski katolicyzm... 26.05.14, 10:56 Jednym z kanonów wiary katolickiej jest wybaczanie. Zwłaszcza po śmierci. Niech spoczywa tam dokąd go zawiodło ziemskie życie. P.S. Nudna ta wyliczanka oskarżeń - to już było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Polski katolicyzm... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.14, 19:28 e_werty napisał: > Jednym z kanonów wiary katolickiej jest wybaczanie. Dlatego polski katolicyzm nie jest właściwą instytucją do osądzania morderców. Nie zapominaj, że z jego przyczyny ginęli nie tylko Polacy, ale też i Czesi wśród których jest niewielu katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Skąd przyszli? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.06.14, 06:28 Gość portalu: acs napisał(a): > Może i komuch, ale nie ukradł ani jednej publicznej złotówki. > Złodzieje przyszli później. Zawsze byli, tylko nie wolno było o tym mówić. Jeżeli nawet Jaruzelski osobiście nic by nie ukradł publicznego, to prawie przez całe swoje życie pilnował by jego towarzysze mogli rozkradać publiczną własność, którą zresztą wcześniej ukradli prawowitym właścicielom. A tak w ogóle to uczciwość generała jest takim samym mitem, jak i to, że złodzieje przyszli później, bo wcześniej ich jakoby nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,; Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.7.226.91.jim-satnet.pl 26.05.14, 18:28 Bezlitosne przemiany gospodarcze z ostatnich 24 lat pochłonęły wiecej ofiar niż stan stan wojenny. Wystarczy zagłębić sie w zatrważające statystyki jak wzrosła liczba samobójstw wśród Polaków w ostatnich 20 latach wskutek utraty pracy i tym samym braku środkó do życia. Tzw politycy , którzy te kapitalistyczne reformy sachsa wprowadzali skazali miliony młodych Polaków na saksy do Anglii, Niemiec i Holandii i nikt za to nie bierze odpowiedzialności tylko kota ogonem wywijają,że Polska jest teraz taka bogata a Polakom żyje się dostatniej. Panie Tusk jak ta Polska jest taka piękna i bogata gospodarczo to dlaczego wśród 29 krajów unii jesteśmy na 23 miejscu jeśli chodzi o poziom dobrobytu naszego narodu.A może ten wzrost gospodarczy nastąpił kosztem narodu polskiego, który kompletnie zdziadział w większości przypadków .Żałobę narodową to ja bym ogłosił dla tych tysięcy Polaków, którzy przegrali swoje życie wskutek okrutnych reform przez okrutnych polityków wprowadzonych w tym kraju od 25 lat ku chwale unii,ku chwale kapitalizmowi, ku chwale bankierom i ku chwale swojej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emsiziomal "dlaczego wśród 29 krajów unii jesteśmy na 23"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.14, 18:44 "dlaczego wśród 29 krajów unii jesteśmy na 23 miejscu jeśli chodzi o poziom dobrobytu naszego narodu" Może dlatego, ze generał z kolesiami władali tym krajem przez 45 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.14, 23:32 Gość portalu: ,; napisał(a): > Bezlitosne przemiany gospodarcze z ostatnich 24 lat > pochłonęły wiecej ofiar niż stan stan wojenny. A mówią, że przemiany gospodarcze zapoczątkowane przez generała zmazują jego winę za stan wojenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Gdy się hunta wystrzela IP: *.noc.fibertech.net.pl 28.05.14, 09:09 trafi szlag Jaruzela Orła wrona nie zdoła pokonać Wtedy wolni związkowcy, ekstremiści, KORowcy Na premiera wybiorą Kuronia Taki kawałek z dawnych lat krąży mi po głowie od momentu wiadomej śmierci. Nie w głowie mi żarty, bo wcześniej niż "trafił szlag Jaruzela" zdołał on trafić całą listę moich przyjaciół, którzy jeszcze za Jaruzela jako nastolatkowie, dwudziestolatkowie, siedzieli po więzieniach i Spawaczowi życzyli jak najgorzej, spiewając podobne songi. Tymczasem Spawacz dożył wieku sędziwego, pod własnym adresem, nie nękany zbytnio przez wymiar sprawiedliwości. Ktoś tam w międzyczasie go opluł, ktoś mu przywalił kamieniem, ale na chrześcijańską i wybaczającą postawę społeczeństwa nie ma co narzekać. A Maciej Zembaty, autor tej piosenki, napisał ją w więzieniu w Białołęce, też odszedł przed Jaruzelskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Gdy się hunta wystrzela IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.05.14, 22:27 Gość portalu: login_t napisał(a): > Nie w głowie mi żarty, bo wcześniej niż "trafił szlag Jaruzela" zdołał > on trafić całą listę moich przyjaciół, którzy jeszcze za Jaruzela jako > nastolatkowie, dwudziestolatkowie, siedzieli po więzieniach > i Spawaczowi życzyli jak najgorzej, spiewając podobne songi. Ma wielu na sumieniu. Zamiast osądzić komunistycznych zbrodniarzy i zbudować demokrację, w Polsce fetuje się niedemokratycznego prezydenta. Brak w Polsce demokracji, to też zasługa Jaruzelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pcs Re: Byłem pod domem zbrodniarza! IP: 37.48.85.* 31.05.14, 14:00 www.youtube.com/watch?v=oFt0dICiUQE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: />/< Re: Byłem pod domem zbrodniarza! Pomyliłem adresy IP: *.me 01.06.14, 12:21 "Jednocześnie apeluję o zaprzestanie nieustannego pasma szykanowania mnie i mych krewnych. Fakt, iż pod aktami bezprawia jak do tej pory podpisują się postaci osobiście karane prawomocnymi wyrokami za przestępstwa pospolite lub dotyczy to związanych z lokalnym układem władzy członków ich rodzin, urąga mej godności osobistej. Obecny Pan Dzielnicowy, jak i jego poprzedniczka, miast obiektywnie stać na straży prawa, zostali bezwolnymi wykonawcami „układu zamkniętego“. O całej sprawie poinformowałem ogólnopolskie media oraz rodzime i międzynarodowe organizacje broniące wolności słowa i praw człowieka, nie omieszkam też zainteresować wywodzącego się z Ziemi Lubuskiej Nadinspektora Marka Działoszyńskiego - Komendanta Głównego Policji. " Musisz był niezłomnym obrońcą tego co wywalczyliście! Do roboty Wieczorek!Działaj i WALCZ! Odpowiedz Link Zgłoś