Dodaj do ulubionych

Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów pod...

18.02.12, 14:11
"przedstawiciele wojewody, NFZ, konsultanci wojewódzcy i krajowi, dyrektorzy szpitali, w których są oddziały onkologiczne. Ich zadaniem będzie przeanalizować obecną sytuację (...) To będzie podstawa, by ostatecznie zdecydować, czy rzeczywiście Centrum Onkologiczne w Gorzowie jest potrzebne - mówi Polak." ;)
(zależy jakich się ekspertów do tego zaangażuje ;) )

Czyli do decyzji jeszcze daleko, a do działania jeszcze dalej. Zakończenie działania to już perspektywa pozahoryzontalna...

Obserwuj wątek
    • dooooom1 Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów pod... 18.02.12, 14:38
      Po tej kobiecie widać, że medycyna psychiatryczna z Zielonej Górze kuleje.
      • Gość: tyle z tego bedzie Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.12, 14:58
        El peublo gorzowskas naniunas kumerte smerte lakaczo wielkopolskis warciali lis kumara nura depiura
    • e_werty Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p 18.02.12, 15:05
      Ci ludzie w ciągu niespełna dwóch tygodni zebrali ponad 7,5 tys. podpisów pod petycją

... po raz ktoryś papier potwierdza swoja cierpliwość!
      • Gość: Wera Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.12, 15:52
        Abyś Polakowa poczuła ból choroby , to natychmiast zgodziła byś się na Centrum
        • e_werty Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p 18.02.12, 16:22
          Abyś Polakowa poczuła ból choroby

... nie życz nikomu choroby!
          • dooooom1 Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p 18.02.12, 17:15
            Jej już nie ma co życzyć. ;)
            • Gość: nicelus Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.12, 11:11
              dooooom1 napisał:

> Jej już nie ma co życzyć. ;)

Co to? Koncert życzeń?

:D

• Gość: stravik Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: 2.108.76.* 18.02.12, 19:29
        To co wyprawia Urzad Marsszalkowski z polnoca wojewodztwa to jest zaprzeczenie wspolpracy samorzadowej. Ignoracja mieszkancow w stylu minionej epoki.
        Moze wiec przyszedl czas zaczac zbierac podpisy...nad sensem istnienia tego wojewodztwa ?
        Ona sie sama o to prosi.

Gorzow ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce!
    • sangay Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów pod... 18.02.12, 19:13
      Zaraz, zaraz! Czy my zyjemy w kraju demokratycznym? Mam wielka watpliwosc, a raczej pewnosc, ze trudno mowic o demokracji, szczegolnie w naszym wojewodztwie. Budynki poszpitalne przy ulicy Warszawskiej, zabrane miastu przez Urzad Wojewodzki (byl tu przed laty Szpital Miejski) niemal 10 lat niszczeja. A przeciez przeprowadzane byly tam powazne remonty. Medikopter, ktorego Gorzow , jako jedyne miasto wojewodzkie, nie posiada. Zadluzenie szpitala w Gorzowie, wygenerowane wskutek ,,slynnej'' restrukturyzacji ,,madrali'' z poludnia, nie zmniejsza sie od lat. Oddzialy w Szpitalu likwidowane co jakis czas, podcza gdy na poludniu uruchamia sie nowe. Lubuski NFZ rokrocznie zwraca osciennym NFZ -om grube miliony zlotych z tytulu leczenia sie pacjentow w tamtych szpitalach. Prosze obejrzec w jakim stanie jest przychodnia onkologiczna w Gorzowie, w jakim stanie jest Poliklinika? Ale rowniez niektorym gorzowianom zapewne nie zalezy na zdrowiu mieszkancow. Ostatnio pan dyrektor generalny Urzedu Woj. pan Czeslaw Domalewski, nie wyrazil zgody na moj wniosek na zbieranie podpisow na rzecz powolania centrum onkologicznego w Gorzowie. Moze ten pan dyrektor z Falubazu? Zycze mu , by nie musial sie leczyc z tej okropnej choroby. Pozdrawiam.
      • Gość: wera Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: *.gorzow.mm.pl 18.02.12, 19:36
        Byłam Chora na nowotwór i jeżeli jest ktoś kto nie jest zwolennikiem budowy CENTRUM to dopiero zmieni zdanie gdy to ich dotknie, Pani Polak a za nią przecież stoi Bożenna Bukiewicz i inni członkowie zarządu trzeba wymieniać ich z nazwiska nie chcą społeczeństwu pomóc wolą dopłacać dla bogatych i zdrowych na Babimost taki jest ich stosunek do ludzi potrzebujących pomocy, to nie są ludzie to są hieny anty społeczne które trzeba usuwać z życia społecznego
    • whiskers1 Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów pod... 18.02.12, 22:49
      Współczuję wszystkim choroby, ale idąc gorzowskim tokiem myślenia, to aby się leczyć mieszkańcy np Żar/Żagania, Wschowy/Bytomia Odrzńskiego, Gubina/Lubska, Sulęcina/Słubic, Swiebodzina/Międzyrzecza na równych prawach tak jak Gorzów powinny domagać się LOKALNYCH CENTRÓW ONKOLOGICZNYCH, dlaczego czy oni są gorsi od gorzowiaków,? Czy mieszkańcy tych miast muszą dojeżdżać a gorzowiacy są "ci lepsi"?
      Nawet urząd miasta jak zrozumiał że nie da się "zarobić" z lokalnymi firmami na budowie tego centrum bo Zielona Góra będzie patrzeć na ręce to se odpuścił temat.
      Gorzów tonie a Ci którzy są temu winni odwracają Waszą uwagę tematami zastępczymi od główych problemów.
      Pozdro
    • Gość: nicelus Re: Gorzowskie centrum onkologii: 7536 podpisów p IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.12, 03:00
      "Ośrodka onkologii nie potrzebują ani politycy, ani samorządowcy. Potrzebują go po prostu ludzie, tu na miejscu - mówi Bronisław Mierzwa. Ci ludzie w ciągu niespełna dwóch tygodni zebrali ponad 7,5 tys. podpisów pod petycją o utworzenie centrum onkologii w Gorzowie"

Za utworzeniem województwa lubuskiego zebrano w północnej części ok. 1 tys. podpisów i to wystarczyło, ale tego województwa nie potrzebowali podatnicy i ludzie na miejscu, tylko potrzebowali go po prostu politycy i samorządowcy.

"Trudno wymagać , żebym się z państwa problemami nie utożsamiał. Idea jest jak najbardziej słuszna, będę państwa wspierał - obiecał wicemarszałek. Jednak zwrócił uwagę że obecnie sytuacja w województwie jest krytyczna."

:D

"Jeżeli się mówi, że się rzecz w zasadzie popiera, to znaczy, że się nie ma najmniejszego zamiaru tą rzecz wprowadzić w praktyce."
      ("Wenn man sagt, dass man einer Sache grundsätzlich zustimmt, so bedeutet es, dass man nicht die geringste Absicht hat, sie in der Praxis durchzuführen.")
      Otto von Bismarck

• Gość: żenuła Pani Bożenna się popisała IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.12, 18:42
        List otwarty na wypowiedź Bożenny Bukiewicz o inicjatywie. Ale się pani Bożenna popisała : www.egorzowska.pl/pokaz,polityka,2314,list_otwarty_do_posel_bozenny_bukiewicz,
    • Gość: Coliberek Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 12:12
      Podobno zebrano 12 tys podpisów.Chcieliśmy, aby ktoś usłyszał nasz głos w tej sprawie, mieszkańców miasta i nie tylko. Mamy 12.000 zliczonych podpisów, to ilość, która przerosła moje oczekiwania. Każda z tych osób, a jest ich na pewno dużo więcej uważa, że jest potrzeba TVP Zielona Góra jako nowoczesnego i i merytorycznego ośrodka telewizji lubuskiej. Właśnie ci ludzie tego potrzebują też politycy i samorządowcy. I tu nie ma żadnego wątku jakichś lubuskich animozji. Chcemy przekazać tę petycję władzom miasta i województwa i zmobilizować do konkretnego działania: wybrać miejsca, określić co, gdzie kiedy, za ile i z kim. Niech spotkają się fachowcy i opracują projekt. My nie pytamy się czy jest potrzeba, bo to akurat wiemy. Pytamy się kiedy i gdzie - mówią lubuszanie.
      • sangay Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór 19.02.12, 14:59
        Coliberek! Wyluzuj! Co ma piernik do wiatraka? Zachowujesz sie jak ci radiomaryjni, pod plaszczykiem nieszczescia katastrofy smolenskiej probuja ugrac inne sprawy. Nie zycze Ci tej okropnej choroby i troche przydaloby Ci sie empatii. Wpis godny pozalowania.
        • Gość: Polaczok Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.gorzow.mm.pl 19.02.12, 16:35
          Zwrócić możecie się do Putina może wam pomoże tak jak z Festiwalem Piosenki Radzieckiej
        • Gość: Coliberek Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 18:46
          Jestem wyluzowany, tylko drażni mnie głupota i poplulizm, nie można w każdym powiecie budować teatru, opery,ośrodka telewizji. W naszym województwie mieszka około 1 mln mieszkańców.
          Ilość urządzeń do radioterapii przypada jedno na 330tys mieszkańców,a w Polsce 1 na 500.tys.
          Zajmujemy IV mc w kraju, więc kuzwa nie problem w ilosci lampek, tylko przyczyny tkwią, gdzie indziej!!!... Chocbys 5 takich centrow postawił, to nie rozwiążesz problemu zachorowań na raka jak i śmiertelności. Trzeba dookreślić co jest tego powodem, znalezc przyczyny postawic czoła.. A nie dawać sie manipulować politykom, którzy potrzebują co 4 lata Twojego głosu ... ejdz z chmur na ziemię
          • Gość: z Norwida Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.12, 18:56
            Podejrzany sposób marginalizowania wybranej wcześniej władzy. Ktoś rzuca myśl ( chcemy karuzeli ze strzelnicą) i zbieramy podpisy.
            A może zagłosujmy by jedna pielęgniarka przypadała na dwu chorych przez cała dobę! I jeszcze jeden lekarz! Zbierzemy głosy i już!
            • Gość: lena Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 18:28
              pani Bukieicz nie wie na czym polega różnica pomiedzy rediologia a radioterapią
              W PO to normalne Mucha wie że jest 5 liga Hokeja Bukiewiczowej pieprzy sie radiologia z radioterapia
              A politycy z Gorzową spią czas wstawać towarzysze Bo Wontor p[opiera Bukiewicz wszystko sie popieprzyło DO BOJU
          • Gość: mmmmmm000 Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.12, 00:55
            Nie masz racji. Nie masz zielonego pojęcia o funkcjonowaniu onkologii w Polsce, o długości kolejek itd...

A co do telewizji regionalnych - cóż w dobie cyfryzacji, ośrodki lokalne zostaną jeszcze bardziej zmarginalizowane...
            • Gość: Bernard Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko... IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 04:34
              Hey,
              Ja sie patrzy " z zewnatrz" to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac...
              Polska chyba posiada najwyzszye stezenie ignorantow/arogantow na 10 mieszkancow...
              Wszyscy cos chca a jak chca to musza miec!!! Jak dzieci w piaskownicy!!
              Ja chce lotnisko/ ladowisko!!!
              Ja lotniska/ladowiska cie chce!!!
              Ja chce klinike onkologiczna!!!
              Ja tej kliniki nie chce!!!!
              Nikt rzeczowo nie stara sie niczego przedstawiac i argumentowac..
              Ja do dzisiaj nie wiem czy klinika jest naprawde potrzebna czy nie..Czy nie wybuduje sie cos za dziesiatki milionow zlotych po to by kilku pacjemtow obsluzyc i paru politykow zadowolic...
              Nikt faktow nie przedstawil...
              Ja ce!!! Ja nie ce!!! - to jedyne co sie slyszy...
              No i oczywiscie bez znaczenia czy propozycje sa sluszne czy nie....wyciaga sie armaty demokracji: Ja mam tyle glosow!!! A ja mam tyle!!!!
              I jak zawsze w takich sytucjach idiota z glupia propozycja albo idiota sie nie zgadzajacy...wygraja!!!
              Nie ma znaczenia czy lotnisko potrzebne czy nie...
              Nikogo nie obchodzi czy klinika potrzebna naprawde...
              Wazne by publike podniecic, propaganda glowy zaladowac....
              Wazne by wygrac...
              Niech zyje demokracja!!!
              I to sa jaja
              • Gość: żenuła Re: Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko. IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 08:20
                Hej Bernard,
                Nie pisz głupot. Poczytaj uważnie wszystkie doniesienia i dane. One wskazują za potrzebą powołania centrum. Powiedzieli to konsultanci krajowi, przedstawili fakty na konferencji u wojewody. Wie o tym i NFZ, i marszałek, a najbardziej ludzie, którzy żeby się leczyć muszą jeździć po sto kilometrów w jedną stronę. Więc to co sam piszesz to są jaja
                • Gość: spokojny Re: Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 09:04
                  Droga ŻENUŁO
                  Trapią mnie twoje wywody, więc wskaż mi zrodła fachowe potrzeby powstania takiego centrum. Jak wiesz centrum to radioterapia, posiadamy prawie najwiecej tych urządzeń w kraju, zajmujemy IV mc, są to urządzenia najnowsze. Więc nie jest przyczyną tak złego stanu lubuszan brak lampek do naswietlania.Wiec istnieje potrzeba dogłebnej analizy stanu rzeczy, może brak profilaktyki, moze pózna wykrywalność, moze mało specjalistów a może inne. Bo napewno nie brak urzadzen do radioterapii. Dziekiuje Pani Marszałek za powołanie zespołu, gdzie równiez zaprosiła tych specjalistów co w ciągu nansekundy wydali na potrzeby LUW-u
                  opinie o budowie nawet trzech małych centrów.Będą mieli okazje w analityczny i merytoryczny sposób obroniić swoije racje. NIe dajmy sie wkręcać w hucpe gorzowsko-polityczną
                  • Gość: Bernard Re: Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko. IP: 199.19.221.* 20.02.12, 09:48
                    Hey spokojny,
                    Tego sie wlasnie obawiam... Ze decyzje beda politycznymi, a nie opartymi na faktach...
                    jesli temat jest tak "goracy", jesli istnie je lawina danych przemawiajacych za niezbednocia istnienia takiego osrodka, to ja sie pytam: gdzie sa te dane?
                    Proponenci twierdza ze to w interesie mieszkancow te dziesitki milionow beda wydane - pokazac! Bo jesli fakty potwierdza to bedzie dobrze te pieniadze tam a nie w inne rzeczy ulokowac..
                    Bo bieda juz jest, a gorsza nadchodzi i jesli da sie "tu" to zabraknie "tam"..
                    Wiec warto by bylo by dawac rzeczywiscie gdzie naprawde potrzebne, a nie gdzie politycznie atrakcyjne...
                    :):):)
                  • Gość: mmmmmm000 Re: Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko. IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.12, 14:11
                    Może tak łaskawie wymienisz, gdzie w lubuskim znajdują się ośrodki radioterapii.
                    Bo najwyraźniej uprawiasz lubuski PR...
                • Gość: Bernard Re: Demokracja to cholerstwo - dobre na wszystko. IP: *.namao.albertacom.com 20.02.12, 09:40
                  Hey zenula,
                  Okay,
                  Tylko ze eksperci tych ktorzy nie chca kwestionuja "wiarygodnosc" swoich kolegow z drugiej strony plotu.. I na odwrot...
                  Kogo opinie mam brac powaznie?
                  Wyglada na to ze po prostu "przeglosuja" ..
                  W tej kwesti mogliby rownie dobrze moneta rucic: orzelek - bedzie, reszka - nie bedzie...
                  I nie zrozum mnie zle. Ja nie jstem bron Boze przeciwny...
                  Ja nie chce po prostu by ktos autobus kupowal aby jedno dziecko do szkoly wozic...
                  Bo zielona gora ma....
                  I to nie sa jaja
                  :):):):):)
                  • Gość: mmmmmm000 to nie tak IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.12, 14:09
                    Zgadzam się z tobą co do jednego, że wszystko powinno mieć jakieś podstawy ekonomiczne. Inaczej zamiast wpływać pozytywnie na społeczeństwo, po prostu temu społeczeństwu szkodzi, poprzez zwiększone koszty funkcjonowania.
                    Służba zdrowia z Polsce jest w pewnym sensie urynkowiona. Piszę w "pewnym sensie", bo płatnik usług jest jeden (NFZ), ale pacjent ma prawo się leczyć gdzie chce. Jeśli mu odpowiada Szczecin to Szczecin, jeśli Poznań to Poznań i nic nie stoi na przeszkodzie, by wybrać się na leczenie nawet do Warszawy czy Pcimia. Akurat onkologia, to taka dziedzina zdrowia, w której na zabiegi oczekuje się na prawdę długo. Część osób po prostu leczenia nie dożywa. Więc każda inicjatywa prowadząca do zwiększenia możliwości leczniczych jest cenna. Trudno mówić o kwestii opłacalności przedsięwzięcia, bo to tak jakby mówić, czy opłaca się ratować komuś życie. Jeszcze trochę i zaczniemy się zastanawiać czyje życie jest bardziej warte i w jakim stopniu mniej czy bardziej zasługuje na ratowanie. To jest jak dla mnie bardzo dziwne myślenie.
                    Jeśli lubuski NFZ wydaje kasę na inne oddziały NFZ za leczenie onkologiczne, to znaczy, że istnieje potrzeba zapewnienia takich usług. Prawdą jest, że akurat onkologia jest szczególnie kosztochłonna. Na pewno nie będzie tak, że w Gorzowie da się leczyć za te same pieniądze, które teraz trzeba zapłacić innym ośrodkom. Będzie drożej choćby z powodu kosztów stałych oraz kosztów amortyzacji, jeśli centrum będzie powstawało od podstaw, a nie jako filia już istniejącego. Filie i oddziały czegoś co już funkcjonuje zawsze są tańsze.
                    Dlatego uważam, że gorzowska onkologia, to nie jest kwestia kosztów, ale kwestia zapewnienia potrzeb, które bez wątpienia teraz zapewnione nie są.
                    • Gość: stravik Re: to nie tak IP: 62.243.123.* 20.02.12, 14:19
                      Filia Wielkopolskiego Centrum Onkologii to strzal w dziesiatke, to jest rozwiazanie...tylko nie w glowach zielonogorskich.

Gorzow w nazwie ma Wielkopolski i tam jest jego miejsce!
            • Gość: z Norwida Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 18:16
              Mam pojęcie o funkcjonowaniu onkologi w Polsce ale też wiem, że jeszcze mniej jest w Polsce karuzel ze strzelnicami. A w ogóle, to proponuję zebrać podpisy pod hasłem:
              " CHCEMY BY W POLSCE BYŁO LEPIEJ " !
              Każdy się chętnie podpisze!
              • Gość: mmmmmm000 Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.net.pbthawe.eu 20.02.12, 19:15
                no jasne. najlepiej sprawę trywializować. porównywać problem umierających ludzi do karuzeli...
                może to jest pomysł. ustawmy strzelnicę i ich odstrzelmy. po kłopocie...
                • Gość: z Norwida Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 21:33
                  Jesteś zbyt słabym dyskutantem.
                  Chodzi o to, ze nawet w najważniejszej sprawie podpisami się niczego nie załatwi. Gdyby tak było można, Świat byłby dawno piękny a wszystkie potrzeby byłyby zaspokojone. Nawet te wyższego rzędu.
                  • mmmmmm000 Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór 20.02.12, 22:59
                    Oczywiście, że SAMYMI podpisami się niczego nie załatwi. Ale podpisy ją tylko i aż wyrażeniem woli obywateli (społeczeństwa). Jeśli władza, powołana do reprezentowania tych obywateli nie raczy tego dostrzegać, a co więcej obraża się na takie inicjatywy i uważa je wręcz za wobec władzy wrogie, to mamy do czynienia z degrengoladą tej władzy.
                    Władza ta zarzuca owemu społeczeństwu, żeby samo sobie zaczęło załatwiać to, czego oczekuje. Sama się w ten sposób stawiając na marginesie życia społecznego.
                    No i komu ta władza każe załatwiać potrzeby we własnym zakresie? Ano dziennikarzom...
                    I to jest właśnie dopiero oderwanie władzy od realiów...
                    • Gość: Bernard Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.namao.albertacom.com 21.02.12, 00:23
                      Hey mmmmmm,
                      Czy ty pacanie nie rozumiesz ze nie licza sie interesy spoleczenstwa, a wielkosc tuby politykow?Nikt "spoleczenstwa" nie informuje o niczym..
                      Nikt nie mowi: tu sa fakty, prosze, przyjzyjcie sie im...zastanowcie ipowiedzcie co myslicie....
                      Demagogia, pieprzenie w trabe, straszenie ludzi.... to jdyne co sie liczy, bo sklania ludzi do skladania podpisow pod petycjami i innymi takimi mimo,ze ich nie rozumieja...
                      Lotnisko jest zle - to diabel i do tego glosny,
                      I kury sie niesc przestana, a mleko od krowy bedzie mialo smak piwa i kolor pomaranczowy...
                      A jak proboszcz poprze bo mu cos obiecano - zimna dupa...!!!!!
                      To jest gorzowska powiatowa polityka...
                      I to sa jaja
                    • Gość: z Norwida Re: Zbieramy podpisy na powstanie TVP Zielona Gór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 13:55
                      Więc tak: Władza nie została powołana do reprezentowania obywateli ( społeczeństwa), bo niby gdzie i przed kim ma reprezentować. W demokratycznych wyborach została wybrana opcja, która powołała "władzę Państwa" czyli Rząd. Tak samo powołane zostały wszystkie struktury władzy na wszystkich szczeblach. To nie jest tak, że "wybraliście nas, a teraz opowiadajcie czego byście chcieli". Jest odwrotnie.
                      Moje zdanie jest następujące: Wszystkim (prawie) wydawało się, że kierowanie Państwem jest łatwe a potem Zachodowi wydało się, że poszerzenie Bloku wyjdzie. Wyszło, ale bokiem a kierowanie Państwem okazało się trudniejsze niż przypuszczali pesymiści.
                      A przecież zaczęliśmy ambitnie! Nawet Prezydentem został gość po zawodówce...wspierany przez kierowcę.
                      Czy to się mogło udać? Chyba nie!
    • Gość: morda hucpa zielonogórsko-polityczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 09:57
      Dla pani marszałek ruch społeczny w Gorzowie, na rzecz onkologii, to rozgrywki polityczne - tak samo mówili komuniści o Solidarności w latach 80...te same metody... żenujące.
      Do wszystkich zielonogórskich trolli - wypad z tego forum !!! Wasze "magiczna" świadomość przysłania wam rzeczywistość i problemy drugiego człowieka... Wasz lokalny szowinizmu jest zagrożeniem dla samorządności i demokracji w tym kraju. Bagatelizowanie problemu i określanie go kaprysem mieszkańców regionu gorzowskiego to... społeczny debilizm.
      • Gość: . Re: hucpa zielonogórsko-polityczna IP: *.gorzow.mm.pl 20.02.12, 23:38
        Do wszystkich zielonogórskich trolli - wypad z tego forum !!!

A ty co reglamentujesz dostęp do forum ?
        • Gość: morda Re: hucpa zielonogórsko-polityczna IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.12, 23:55
          . napisał:
          A ty co reglamentujesz dostęp do forum ?

- absolutnie nie, jedynie chronię zawartą tu treść, przed lubuską magią ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka