groznyiwan 18.10.12, 19:42 Fajnie, że wyczyszczony, ale dalej brzydki... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: josner "W roku 2012 rusza wreście remont" IP: *.kwidzyn.mm.pl 18.10.12, 20:40 Podpis do zdjęcia nr 11... Załamka... walnę sobie lufę, później następną i następną i dopiero zagryzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: wyczyszczony, ale dalej brzydki IP: *.icpnet.pl 26.10.12, 15:09 Zmarnowana okazja; zamiast czyścić, trzeba było rozebrać to brzydactwo i postawić tam coś ładnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blb Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.12, 20:56 z wierzy?? Bo z kościoła to musi być wierza?? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca i... 18.10.12, 21:38 zainspirowały właściciela władze miasta. ... ile miasto straciło na tej "inspiracji"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Ależ ta wiocha jest wstrętna.... IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.12, 22:08 ... a ten niby remont to żart... gdzie jest plastyk miejski ???? oj zapomniałem, że to dziewczynka z plecakim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuti-fruti Re: Ależ ta wiocha jest wstrętna.... IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.12, 22:20 Tyle sie dzieje w Gorzowie, a o czym pisze GW?!!!!! Zeszła psy, albo jeszcze gorzej, bo co winne psy... Chociażbyby szpital, fatalnie zorganizowane remontu dróg, upadający sport, filharmonia...Właśnie dyrektor Świtalski dał głos portalowi echogorzowa.pl w sprawie maestro Borkowskiego. Wszyscy dookoła nas dymają, że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
lebonheur Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca i... 18.10.12, 22:38 Brawo autorzy komentarzy ! "widok z wierzy" i ""wrescie" ; ktora to szkola podstawowa wypuscila was w swiat ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 18.10.12, 23:06 lebonheur napisała: > "widok z wierzy" i Widok biurowieca z wierzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.12, 08:31 Gość portalu: login_t napisał(a): lebonheur napisała: "widok z wierzy" i Widok biurowieca z wierzy Ulica chowała loginku widać słychać i czuć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Zobacz historię miejsca IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.12, 00:38 Dobry fotoreportaż. Minęło 52 lata i centrum niewiele się zmieniło... dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
alt.er.ego Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca i... 19.10.12, 01:21 Strupieszała szarość nowej elewacji sprawia, że nawet na kolorowych zdjęciach "Arsenał" wygląda jak ponura trumna bez życia. Już na czarno-białych fotografiach sprzed 40 lat wyglądał bardziej żywo. "Arsenał" jest brzydki. Zdjęcie reklam tylko odsłoniło nijakość jego architektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.12, 07:49 Fajne stare zdjęcia placu, widocznego dworca autobusowego ,ul Braniborskiej . Juz nie widac dorożek konnych stacjonujacych koło starego Arsenału i w uliczce przy aptece. Po spaleniu Arsenału była wyprzedaz ciuchów śmierdzących spalenizną. Pól Gorzowa śmierdziało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TePe Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.promax.media.pl 19.10.12, 11:18 Brzydki, bo obwieszony pstrokatymi reklamami i oszpecony stojącym na dachu lizakiem. Trochę można było bardziej poszaleć z boku, bo powstał kontrast ale frontowa elewacja to jest europejska architektura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.dip.t-dialin.net 19.10.12, 11:26 TePe napisał(a): > frontowa elewacja to jest europejska architektura. A konkretnie NRD-owska. :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
kura444 Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca i... 19.10.12, 11:34 Mam nadzieję, że bannery z reklamami nie wrócą już i będzie można się cieszyć widokiem zabytkowej elewacji, która, nie wiem czemu, nie podoba się mieszkańcom. Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca i... 21.10.12, 20:56 jeśli pani plastyk ma takie poczucie estetyki to proponuję panią zesłać na wschód Polski, do warszawki na przykład i tam robić "eksperymenty". Czy pani plastyk w swej "mądrości"policzyła ile strat przyniosła jej głupia decyzja likwidacji kiosków na Garbary. Ale strat w zasadzie nie ma, bo płacą kierowcy w strefie parkowania-rozszerzonej przez działanie plastyczki. Kiedy skończy się działalność takiego kretyństwa? Lepiej likwidować niż brać "żywa"gotówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do cajmero Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.um.gorzow.pl 22.10.12, 08:35 Pani Plastyk nie zajmuje sie ani strefa parkowania, ani handlem na terenie miasta i NIE podejmuje zadnych decyzji administracyjnych, wiec kioski na garbary nigdy jej decyzja nie byly usuwane "mądralo". Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca 22.10.12, 10:23 Gość portalu: do cajmero napisał(a): > i NIE podejmuje zadnych decyzji administracyjnych, wiec kioski na garbary nigdy jej decyzja > nie byly usuwane "mądralo". 8:35, no brawo. Chcielibyśmy dyskusji z tego adresu również w innych wątkach dotyczących jakości życia mieszkańców (szpital) oraz przyszłości miasta (kolej). Wypowiedź w obronie koleżanki... No powiem tak - wpisuje się to w sposób zarządzania miastem, który "się wykreował" gdy Prezydent Tadeusz Jędrzejczak uznał, że trzeba zachować ostrożność. Trwa to już wiele lat, nikt z magistratu nie przychodzi na konferencje organizowane przez stowarzyszenia regionalne. Związki skupiające pracodawców, które przecież mają możliwości kreowania rozwoju życia gospodarczego również sygnalizują brak zaangażowania magistratu. Organizują konferencję, pytają miasto czy się włączy, a miasto odpowiada - przecież to wasza sprawa. Izolujecie się, boicie się nas. Rzeczniczka, to kiedyś całkiem konkretna osoba była, myśląca i zaangażowana. Rozumiem, że ma reprezentować linię programową pana Tadka i nic więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.12, 10:38 > osoba była, myśląca i zaangażowana. Rozumiem, że ma reprezentować linię progra > mową pana Tadka i nic więcej ? jeszcze raz przemyśl co napisałeś?! a kogo ma reprezentować ciebie ? i twoich kolesi z zielonogórskiej gazety wyborczej?!ty jej płacisz>?ja pie...! idoten kamera............:-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca 22.10.12, 10:59 hiro, nie wiem kogo oni boją się bardziej, czy Twoich bluzgów, czy moich argumentów. Pan Tadek nie jest wieczny, kiedyś się skończy, przyjdzie ktoś inny, być może ktoś kto obserwuje aktywność, kreatywność i zaangażowanie w pracę poszczególnych urzędników magistratu. Zauważ hiro, że nie pan Tadek im płaci, tylko lokalny podatnik, mieszkaniec ulicy Sikorskiego i ulicy Granitowej, czy innej ulicy, na której stoją kałuże zagrażające, że jak pojazd stanie i właściciel otworzy drzwi, to woda mu się do pojazdu wleje. Nie mam kolesi w zielonogórskiej Gazecie Wyborczej, a nawet gdybym miał to zaryzykowałbym ich koleżeństwo, gdyby stało ono w sprzeczności z interesami mieszkańców naszego regionu. Ty o tym wiesz, tylko udajesz mniej rozgarniętego niż jesteś w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.12, 11:13 jeszcze raz ! praca od <nie u> podstaw ! rzecznik prezydenta?urzędnik opłacany z pieniędzy prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro najprościej jak mogłem IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.12, 11:15 Izolujecie się, boicie się nas. Rzeczniczka, to kiedyś całkiem konkretna osoba była, myśląca i zaangażowana. Rozumiem, że ma reprezentować linię programową pana Tadka i nic więcej ? Izolujecie się, boicie się nas. Rzeczniczka, to kiedyś całkiem konkretna osoba była, myśląca i zaangażowana. Rozumiem, że ma reprezentować linię programową pana Tadka i nic więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: najprościej jak mogłem IP: *.gorzow.mm.pl 22.10.12, 11:22 zapominałem dodać ,że pan tadek mnie......................jakoś mnie nie pociąga ale może kogoś pociąga:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
cajmero Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca 24.10.12, 22:26 Ty nie rozumiesz, że pani plastyk miała /?/pomysł na plac przy ul. Garbary i odcięła tym samym przychód do budżetu i aby zbilansować szmal poszukano poprzez poszerzenie strefy. I tak wychodzi, że to nie pani plastyk tylko inni są beeee. Ja chcę żyć wygodnie i niedrogo. A tego swoimi działaniami mnie się pozbawia. Kolejna podwyżka od nieruchomości nam grozi a przychody głupimi decyzjami się zmniejsza i czy jest jakaś odpowiedzialność - mądralińska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Arsenał po make-upie. Zobacz historię miejsca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.12, 17:32 W widocznym kiosku przy ul Strzeleckiej była najlepsze szaszyki , dwa kioski widoczne przy Arsenale (jeden dzisiaj jako RuCH) prowadziły spożywkę i piwo oraz słodycze . Z piwem to mamy problem do dnia dzisiajszego . Dominuje kultura wschodu czyli ubikacja to zbędna inwestycja. Arsenał był totalnie obsikany. Zmieniło sie na tyle ,ze kupujemy w Biedronkach i Żabkach ,a nadal sikamy w bramach, żywopłotach. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Jakim make-up'ie? 24.10.12, 09:58 Stary budynek został najpierw w sposób "kontrolowany" podpalony do zajęć ćwiczebnych straży pożarnej, potem rozebrany. Nowy nie ma fizycznie nic wspólnego ze starym. Arsenałem był za Niemca i to bardzo krótko ,magazynował tylko broń , nie amunicję, czy ma. wybuchowe; po wojnie zaś - aż do rozbiórki - był to Dom Towarowy "Rolnik". Nie nosił wówczas nazwy "Aresenał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Jakim make-up'ie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.12, 10:04 rolnik był bliżej dworca:-) Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Jakim make-up'ie? 24.10.12, 10:12 Gość portalu: hiro napisał(a): > rolnik był bliżej dworca:-) ___________________________________ Ten był pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Jakim make-up'ie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.12, 10:22 był arsenał,rolnik, stary dom towarowy,esdech,itd.......... na skróty pojechałeś po txt w www.mmgorzow.pl/artykul/stare-domy-towarowe-klientow-jest-tu-niewielu-ale-handel-jeszcze-zyje Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Jakim make-up'ie? 24.10.12, 10:56 Gość portalu: hiro napisał(a): > był arsenał,rolnik, stary dom towarowy,esdech,itd.......... > na skróty pojechałeś po txt w rel="nofollow">www.mmgorzow.pl/artykul/stare-domy-towarowe-klientow-jest-tu-niewielu-ale-handel-jeszcze-zyje ______________________ Zapytaj najpierw sam siebie przed lustereczkiem o co ci chodzi, potem sie produkuj, albo lepiej sprawdź. Albo zapytaj starszych. :-D Rolnik przy Dworcowej powstał parę lat wyburzeniu Rolnika - Arsenału i dostał jego nazwę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Jakim make-up'ie? IP: *.gorzow.mm.pl 24.10.12, 11:14 jeden link którym mnie przekonasz a wypowiem magiczne słowo :przepraszam miałeś rację........ Odpowiedz Link Zgłoś
ksiegarnia.daniel Re: Jakim make-up'ie? 28.10.12, 14:21 Gość portalu: hiro napisał(a): > jeden link którym mnie przekonasz a wypowiem magiczne słowo :przepraszam miałeś > rację........ W pierwszych latach powojennych niezniszczony budynek arsenału szybko został zagospodarowany. Charakterystyczny, czterokątny budynek, z dziedzińcem w środku i spadzistym dachem był jednym z nielicznych ocalałych obiektów w śródmieściu. Na parterze usytuowano Wiejski Dom Towarowy, zwany powszechnie „Rolnikiem", punkt skupu wełny, punkt napełniania syfonów, a na piętrze magazyny zbożowe. Dariusz Rymar - Koniec "niesłusznego zabytku" w Gorzowie www.iz.poznan.pl/style/images/siedlisko/siedlisko3_1.pdf - strona 8 i dalsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: Jakim make-up'ie? IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.12, 14:35 Not Found The requested URL /style/images/siedlisko/siedlisko3_1.pdf[/url] was not found on this server. Apache/2.2.4 (Fedora) Server at www.iz.poznan.pl Port 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro wiejski dom towarowy to i owszem IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.12, 14:51 a powszechnie zwany......przekonaliście mnie połowicznie bo w dalszym txt jest cały czas mowa o arsenale.ale dzięki daniel za nakierowanie.fajne txt Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Jakim make-upie? 24.10.12, 10:04 Stary budynek został w sposób kontrolowany podpalony do celów ćwiczebnych straży pożarnej - potem rozebrany. Arsenałem był bardzo krótko po wybudowaniu przez Niemców - i to tylko na niektóre elementy uzbrojenia. Po wojnie zaś - aż do wyburzenia - był to Dom Towarowy "Rolnik" nie żaden "Arsenał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Jakim make-upie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.12, 17:53 był to Dom Towarowy "Rolnik" nie żaden "Arsenał Zgadza się. "Rolnik" był w starym Arsenale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Pamietam cos ze starego arsenalu.... IP: *.namao.albertacom.com 25.10.12, 05:41 Hey, Prosze pamietac ze informacje pochodza z okresu gdy bylym malym dzieciakiem.. Pamietam duze drzwi i zaraz za nimi zawieszony na "drucie "koc" ktory trzeba byko odpychac na bok by do sklepu wejsc.. Pamietam, ze zaraz za tym kocem stal piec na drewo lub wegiel z kominem siegajacym gdzuies w sufit... Pamietam poustawiane pudla na podlodze...Dzis mysle ze byly w nich gwozdzie ale moze cos innego.... Pamietam, ze podobalo mi sie bo..."pachnialo".. Ja nie pamietam czego to byl zapach, ale pamietam ze mi sie podobal.... Moze drewno lub wegiel w piecu ( okragly jak beczka z dzwiczkami z boku...... Teraz moize pomieszam troche, ale pamietam wieloryba w namiocie obok (albo za) ...arsenalem... Chodzilismy w wielkim namiocie wokolo wieloryba.... Do Giorzowa wieloryba przywiezli..... Bylo i "strasznie" i wspaniale.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebird Re: Pamietam cos ze starego arsenalu.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.12, 07:59 No ,jestem wyrozumiały dla twojej pamieci. Nie był to koc a gruby pled stosowany tez w kinach i innych sklepach,wisiał na kółkach . Miały też naszyte dermy w miejscach gdzie ludzie łapali brudnymi łapskami za uszczelniacz drzwi. Było tak tylko w zimie . Wieloryb był ale na tirze ,bez namiotu. Była to sensacja dla dziatwy. Na tym placu odbywały sie kiermasze i na starych zdjęciach widoczne są budy. Stawała też beczka z szalejacymi motocyklistami (bracia) w środku . Co do zapachu to był specyficzny smrodzik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Pamietam cos ze starego arsenalu.... IP: *.namao.albertacom.com 29.10.12, 03:35 Hey thebird, Ja sie do detali swoich "wspomnien" upierac nie bede, ale gdy uzyles slowa 'derma" to mi komunistyczna falczywka zapiszcal.. W tamtych czasach derma ...po prostu nie istniala... Z czego ten "koc byl zrobiony nie wiem ale na zadne "plastiki i nie wygladal i wygladac nie mogl... Poza tym "bracia? W beczce na motocyklach to byla specjalnosc Zawarcia a nie Arsenalu i jego okolicy... Podniecali nas swoimi wystepami po stronie Zawarcia w okolicach (bylej) plazy.... :):):):) PS.Byly tez tam strzelnice i takie inne...karuzele... Odpowiedz Link Zgłoś
klodawa1952 autor, autor, autor :) 28.10.12, 17:38 Wyrazy uznania dla autora publikacji i podziękowanie ode mnie za przypomnieńie przede wszystkim historii tego miejsca a to trzeba szanować i podziwiać. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: autor, autor, autor :) 29.10.12, 10:39 a to trzeba szanować i podziwiać. ... dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ix20 "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upie. 08.12.12, 11:46 Dla estetyki miasta barbażyńsko wybużono zabytkowy "Arsenał" i w jego miejscu wybudowano nowy budynek o wstrętnym wyglądzie zewnętrznym. Odmalowanie tej "cudownej blachy" na elewacji pomogło jak umarłemu kadzidło. Takich wspaniałych posunięć jest w Gorzowie bardzo dużo. I tak przykładowo: deptak na ul. Mieszka I-go. nie dość że nawierzchnia jest całkowicie zdewastowana przez samochody to wycięcie, kiedyś rosnących tam wspaniałych drzew, jest barbażyństwem. Podobnych miejsc, budynków, ulic mamy w Gorzowie bardzo dużo. Natomiast urzędnicy naszego magistratu razem z panem prezydentem jakoś tego nie widzą. Sprawdza się tu powiedzenie że ryba psuje się od głowy. Tłumacząc z j. polskiego na nasze: jakich mamy urządników i prezydenta, takie mamy miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-up 08.12.12, 19:47 >przykładowo: deptak na ul. Mieszka I-go. Ale o którym mieście piszesz? Bo w Gorzowie nie ma i nie było deptaka na tej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ix20 "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upie. 08.12.12, 12:11 "...jeszcze jedno, będzie kwita, zaraz pęknie moc czartowska...." Za obecny widok miasta Gorzowa odpowiadają też nasi „ wspaniali radni miejscy”. Ciekawe po co oni siedzą w tej całej radzie miejskiej, co oni tam robią? Przecież widzą i wiedzą że to miasto to właściwie Gorzówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upi IP: *.gorzow.mm.pl 08.12.12, 14:20 przed że przecinek jełopie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upi IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 08.12.12, 16:22 Gość portalu: hiro napisał(a): > przed że przecinek jełopie! No, chyba że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiro Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upi IP: *.gorzow.mm.pl 08.12.12, 17:27 > No, chyba że nie. > No, chyba ,że nie. ja nie mogę reszta musi! podstawowych spraw forumowych nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upi IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 08.12.12, 20:31 Gość portalu: hiro napisał(a): > podstawowych spraw forumowych nie znasz?,,,, rzenójonce Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: "Cudo jak jasny piorun" - Arsenał po make-upi 08.12.12, 19:48 Gość portalu: hiro napisał(a): > przed że przecinek jełopie! A przez z dajemy r, a nie kropkę nad (barbażyńsko wybużono) Odpowiedz Link Zgłoś