Dodaj do ulubionych

Byłem, podobało mi się i to bardzo

24.11.12, 05:33
Zaproszono więc byłem. Otwarcie wystawy malarstwa.
Zaskoczony pozytywnie głębią, filozoficzną melancholią, refleksją zawieszoną właśnie gdzieś między Ziemią i Niebem, między Życiem i Nieśmiertelnością....
Polecam tę wystawę malarstwa rodowitego gorzowianina. Piękne i blisko obiektu dzisiejszego kultu :) bo galerii Askana w hotelu Best Western.
m.gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,106508,12896995,Hotel_miedzy_sztuka_a_biznesem.html
Obserwuj wątek
    • amb1 Re: Nie zaproszono, ale mile powitano... 24.11.12, 08:10
      Także jestem pod wrażeniem. Jako rodowity (jak Ty) gorzowianin pamiętam czasy, kiedy, prawie, wszyscy się znali... Nazwisko Legan jest znane, kojarzone z różnymi biznesami. Dla mnie to znak czasu, kiedy widzę dzisiaj mieszkańców podmiejskich osiedli domków i rezydencji w wytwornych strojach, w sieciowym hotelu urządzonym w dawnym, przaśnym domu kultury. Przyszło nowe. I bardzo dobrze. Lepiej i dostojniej reprezentowała "środowisko" pokaźna grupa zaproszonych przez Artystę jego gości, niźli dyżurna grupka "bywalców-ocieraczy" przemieszczająca się z imprezy na imprezę "środowiska". Widziałem na wernisażu animatora "Centrali" (Sztuka Miasta, Tomasz Malewicz)... Jakiś - daj Boże - pakcik Nowego z Nowszym się kroi?
    • Gość: nicelus Re: Byłem, podobało mi się i to bardzo IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.12, 12:32
      Jabłka z Landsbergu, tramwaje z Kassel, mistrz z Bydgoszczy...

Z Gorzowa jest jedynie Krystyna Prońko. Miasto potrzebuje takich wydarzeń jak dżdżownica dżdżu. Dlatego nagranie w Gorzowie laureatki, czy wystawa dobrego gorzowskiego malarza budzą w mieście "małe tęsknoty".

:)

• danny_boy Re: Byłem, podobało mi się i to bardzo 24.11.12, 18:32
        Ale z czym ty ciągle chcesz porównywać Gorzów? Z Sulęcinem czy Berlinem?
        • Gość: nicelus Re: Byłem, podobało mi się i to bardzo IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.12, 18:58
          danny_boy napisał:

> Ale z czym ty ciągle chcesz porównywać Gorzów? Z Sulęcinem czy Berlinem?

Oczywiście, że z Berlinem. Z Sulęcinem nie ma sensu porównywać, bo w Sulęcinie wszystko to samo, tylko mniejsze. W Berlinie wszystko jest inaczej.

• Gość: hiro Re: Byłem, podobało mi się i to bardzo IP: *.gorzow.mm.pl 24.11.12, 22:25
            > Oczywiście, że z Berlinem.
            > W Berlinie wszystko jest inaczej.
            to tak jak w wąchocku......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka