Dodaj do ulubionych

Przeczytaj ....

23.04.13, 23:26
...
www.echogorzowa.pl/blog/1/miasto/2013-04-14/komu-potrzebne-jest-lubuskie-301.html

... i podpisz.

www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: Chłopiec z plakatu Re: Przeczytaj .... IP: 62.87.137.* 23.04.13, 23:47
      A figa z makiem.
      • Gość: Bernard Niech zyje Lubuskie IP: *.net.albertacom.com 24.04.13, 07:51
        Hey,
        :):):):)
        • Gość: Chłopiec z plakatu Re: Niech zyje Lubuskie IP: 62.87.137.* 24.04.13, 08:15
          Bernard, ale wiesz, że musisz się liczyć z bezpardonowym atakiem barda, jego rodziny i znajomych, tak? Oni zebrali w sumie 77 podpisów, więc to już jest bracie siła nie do przecenienia. Nie zdziw się, jak jak twój komputer zaatakują hakerzy z gorzowskiej frakcji Anonymous pod przewodem barda i jego ciotki Filomeny ;) Ja jednak wytzrymam ciśnienie i kieruję do barda pełną wersję komunikatu: figa z makiem z pasternakiem!
          • Gość: ele Boston ! Re: mmmmmmOOO a Boston ! . IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 08:29
            Słowianie ! gorzowski krzykacz o nicku mmmmmmOOO jest WIELKIM zwolennikiem wielokulturowosci !!!! [ nawet odgrażał sie ze da mi w morde za to tylko ze nie jestem zwolennikiem wielokulturowosci w Polsce !!!!! ] Dzis mmmmmmOOO musi byc naprawde
            dumny ze swej wielokurturowosci !!! szczególnie Boston ostanio był dobrym przykładem !!!!

dzicz azjatycko-muzumanska dostała w USA wszytko co JEST najlepszego w kulturze amerykanskiej i co w zamian dostaje ? Dzicz jak to dzicz nie jest Totalnie przygotowana na wysoka kulture [ kompletnie nie rozumiem amerykanów i ich zycia tak pisał na blogu bandyta
            muzumansko-czeczenski ] i w ramach wielokulturowosci robi bombe z gwozdziami srubami idzie w tłum bogu ducha winnych ludzi i wysadza ich w powietrze !!!!! ma sie rozumiec by bardziej zrozumiec kulture cywilizacji białego człowieka !!!!

Finał tej zydowskiego eksperymentu w USA ?

3 osoby zabite !!
            282 osoby ranne !! pourywane nogi !! pourywane ręce !!! ludzie pokaleczeni oszpeceni !!!

mmmmmmOOO !!! bodzio aqq !!!! i wy reszta zydo-chazrów zwolennicy wielokutury !!

MUSICIE BYC STRASZNIE DUMNI ZE BOSTONU !!!!! narescie wielokultura pokazała swoja
            PRAWDZIWĄ twarz !!!!

Słowianie ! PIS i SLD sciągneli do Polski kilkadziesiat tys muzumanskich czeczenów !!!

oni juz sa w Polsce !! nic nie robia siedzą na zasiłkach !!! [ dostaja mieszkania i zasiłki na kazdą osobe po 1,5 tys zł na łepka !!! ] Polak musi na to zapracowac !!! ciężko zapracowac na obcych nierobów łasych na ZASIŁKI !!!!!!

PRAWDA ZE PIEKNA JEST WIELKOULTUROWOSC ? ! bodzio i mmmmmmOOO musicie byc naprawde DUMNI Z SIEBIE !!
            • Gość: Bernard Re: mmmmmmOOO a Boston ! . IP: 199.19.221.* 24.04.13, 08:56
              Hey ale faszysta,
              Dla scislosci...Zginelo 4 osoby...
              Nie bierzesz pod uwage zastrzelonego przez nich mlodego policjanta na parking uniwerku.....
              Ale to dla ciebie chyba niewazny drobiazg...
              Poza tym, jak ci sie udalo polaczyc muzulmanskich terrorystow z Zydami w jednym zdaniu?
              Domyslam sie ze masz jedna metode na rozwiazanie problem "dziczy"...
              I oczywiscie wiem co I kto cie inspiruje...
              www.youtube.com/watch?v=riDDcAp416Q
              • Gość: ele do Bernarda Re: mmmmmmOOO a Boston ! . IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 19:02
                www.youtube.com/watch?v=eKQePxx46XU&feature=player_detailpage#t=127s
                Pytałes jak mi sie udało połączyc w jednym zdanu zyda i teroryste muzumanskiego !!
                juz ci wyjasniam !! film od 2 minuty do 3 , 20 minuty wyjasni ci WSZYTKO !!!!!

Europa juz nie bedzie monolitycznym społeczenstwem ! Żydzi beda w cetrum tego !!!!

[ to są słowa zydowskiej rasistki w filmie ] USA jak i europa zachodnia juz jest poddana temu zydowskiemu eksperymentowi multikulti !! Finał ? finał jest tragiczny !!!!!

Słowiianie ! ODPOWIADAMY JEDNA KULTURA !!! JEDEN NARÓD SŁOWIANSKI !!!!!

wasze miejsce żydzi jest w Izraelu !!!! go home jude !!!!
                • Gość: nicelus Re: mmmmmmOOO a Boston ! . IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.13, 19:52
                  ele do Bernarda napisał(a):

> ODPOWIADAMY JEDNA KULTURA !!! JEDEN NARÓD SŁOWIANSKI !!!!!

Wódz też musi być jeden.

Cały naród blondynów, to wódz musi być koniecznie ciemnowłosy by się wyróżniał.

• Gość: Bernard Re: Niech zyje Lubuskie IP: *.net.albertacom.com 24.04.13, 08:34
            Hey,
            Te 77 podpisow wyglada jak tlum jedynie wtedy gdy nie bierze sie pod uwage tego, ze 55 z nich zlozyly marka psculki...pod grozba zaczadzenia...
            Reszta to przekupieni miodkiem czlonkowie rodziny...
            I to sa jaja
            • Gość: nicelus Podzielić Albertę? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.13, 19:47
              Bernard napisał:

> Te 77 podpisow wyglada jak tlum ...

A ile ty zebrałeś podpisów za podziałem prowincji Alberta na trzy równie ludnościowo słabe prowincje jak Lubuskie? Założę się że nawet nie zacząłeś zbierać, tylko cieszysz się że mieszkasz w silnej prowincji na europejskim poziomie NUTS1 i możesz pokazać swoją wyższość nad mieszkańcami lubuskiej prowincji na poziomie NUTS2. Nie zaprzeczaj, bo wszyscy czytali jak chwaliłeś prowincje Alberta. Nie uważałeś że ma trzykrotnie za dużo mieszkańców. Cieszyłeś się, że jest jaka jest. Tak samo jak ja się cieszę z niemieckich landów, że wszystkie są na poziomie NUTS1.

Różnica między nami jest jednak taka, że ja nie jestem zawistny. Mieszkam w kraju z prawidłowym podziałem administracyjnym, to chciałbym by i Polacy w takim samym kraju mieszkali. Mi to nie przeszkadza, a tobie widać przeszkadza.

• Gość: nicelus Re: Niech zyje Lubuskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.13, 18:05
              Nie interesuje mnie zbytnio piłka kopana, ale wczoraj powiedzieli tu w telewizji, że syn moich znajomych strzelił cztery bramki. Nawet z tego powodu nie jestem wcale zazdrosny ani zawistny. Natomiast ty zazdrośniku walczysz by twoi znajomi w Polsce nie żyli w tak rozsądnym podziale administracyjnym i w tak silnej jednostce administracyjnej w jakiej ty żyjesz w Kanadzie i w jakiej ja żyję w Niemczech. To znaczy w jednostce administracyjnej na poziomie NUTS1.

• Gość: nicelus Re: Niech zyje Lubuskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.04.13, 22:03
              Bernard napisał(a):

> I to sa jaja

I to są jaja!

:D

• e_werty Re: Niech zyje Lubuskie 24.04.13, 08:47
            figa z makiem z pasternakiem!

.... a Pasternak już o tym wie?
            • bardgorzowski Re: Niech zyje Lubuskie 24.04.13, 09:30
              e_werty napisał:

> figa z makiem z pasternakiem!
              >
              > .... a Pasternak już o tym wie?
              >
              Chyba teraz wie, bo te plakaty Panie, to wszędzie wiszą.
              Chyba, że "Chłopiec z plakatu" z tym swoim plakatem
              wszystkim "wisi".
    • Gość: nicelus Re: Przeczytaj .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.04.13, 20:03
      > ...

www.echogorzowa.pl/blog/1/miasto/2013-04-14/komu-potrzebne-jest-lubuskie-301.html
      > ... i podpisz.

bardgorzowski napisał, ale bardgorzowski o http zapomniał.

• Gość: ele do Bernarda ! Re: No co Bernard ? !! ogłuchłes ? oślepłes ? IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 08:52
        a moze przeoczyłes film ? nie szkodzi podam ci go jeszcze raz !

www.youtube.com/watch?v=eKQePxx46XU&feature=player_detailpage#t=127s
        • Gość: Bernard Niech zyja Zydzi i Lubuszanie!!! IP: *.net.albertacom.com 29.04.13, 23:29
          Hey ele-faszysta,
          Ogladnalem ten twoj "filmik"...
          Nowe (pohitlerowskie ) pokolenia faszystow pieprza takie same glupoty jak ich dziadek Adolf...
          Zagrozenie zydowskie, zagrozenie zydowskie, zagrozenie zydowskie....
          Przeciez to sensu nie ma.. Nie ma tez zadnego uzasadnienia....
          Gdybys sie Ruskich uczepil to bym zozumial...Gdybys sie Niemcow uczepil, tez bym zrozumial...
          Ale Zydow?
          Kiedy w swojej historii napadli oni na jakis kraj europejski? Kiedy jakas wojne wywolali?
          Kiedy stanowili jakiekolwiek zagrozenie dla czyjegos istnienia?...
          Wszyscy na tym durmym swiecie rzna sie I leja jak idiocy a jak na chwile odsapna to mowia; To Zydow wina....
          I znowu sie leja...
          Araby chca zniszczyc ojczyzne Zydow (Izrael) a ty I twoje kolesie wygonic chcecie Zydow z Europy I Ameryki...do Izraela...
          Nie widzisz problemu z realizacja tego "planu"?
          Chyba ze macie w zamysle realizacje hitlerowskiej polityki z czasow II wojny swiatowej...
          Napisz, Jak chcesz ten swoj "zydowski problem rozwiazac????
          :(
          PS. Oczywiscie musisz sobie zdawac sprawe ze ciebie I twoich faszystowskich pobratyncow Zydzi po prostu olewaja...
          I spiewaja...
          www.funnyordie.com/videos/d056b3dd60/black-and-jewish-black-and-yellow-parody
          • Gość: ele do Bernarda ! Re: Generalnie zydzi to Nepotyzm i Rasizm !!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:36
            Zydostwo to ! mafia rasowo-plemienna kóra ma za zadanie zniszczyc biała europejska rase
            [ co WYRAZNIE mówi ta zydowska rasistka w filmie ]slepy jestes Bernard czy tak po zydowsku cyniczny !!!!????

Wy zydzi [ generalnie ] JESTESCIE RASISTAMI !!!!!!
            Wy zydzi [ generalne ] jestescie organizacja przestępczą !!!!!!
            Wy zydzi [ generalnie ] nienawidzicie wszytkich ludzi na swiecie !!!!!

RASIZM NEPOTYZM KAMUFLAŻ ! to maci na waszych sztandarach !!!!

generalnie WY zydzi nie współpracujecie z ludzmi ! WY LUDZI OSZUKUJECIE I OKRADACIE
      • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 25.04.13, 11:07
        Gość portalu: nicelus napisał(a):

> > ...
        >
        > rel="nofollow">www.echogorzowa.pl/blog/1/miasto/2013-04-14/komu-potrzebne-jest-lubuskie-301.html
        > > ... i podpisz.
        >
        > rel="nofollow">www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego
        > bardgorzowski napisał, ale bardgorzowski o http zapomniał.
        >
        Dziękuję
        Thank You
        Danke

:-)
        • Gość: ele dla ducha ! Re: żydzi ! nie samym ciałem człowiek zyje !!! IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 13:10
          www.youtube.com/watch?v=MIjeY68yr-c

Benrad czekam ! chyba ze ci rura zmiekła co jest prawdopodobne ! [ You Tube ]
          • Gość: ele Apel ! Re: Słowianie ! wielokulturowość to Śmierć IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 10:07
            Słowianie ! zydowska wielokulturowosc to niesie tylko Śmierć i Kalectwo !!!!!

PRECZE Z ZYDOWSKA WIELOKULTUROWOSCIA !!! Boston w USA Wybitnie to pokazał !!!
            • Gość: Bernard Niech zyja Zydzi i Kosciol katolicki!!! IP: 199.19.221.* 26.04.13, 17:18
              Hey,
              :):):):):):):)
              • Gość: nicelus Re: Niech zyja Zydzi i Kosciol katolicki!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.13, 19:26
                "Nie ma żadnego Boga poza Bogiem."

• Gość: ele do Bernarda Re: Niech zyja Zydzi i Kosciol katolicki!!! IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 09:28
                Bernard ! rura ci zmiekła co ? film pokazałem zydówka napie.... na aryjczyków a ty zydowski rasisto zacierasz ręce !!!

Zapamiętaj i zapamietajcie zydzi ! film chodzi w internecie ! europa czeka na iskre !!!
                [ na dzis zydowski rasisto odpowiadamy filmem Hitler multikulti ]

• Gość: Bernard Jewish rap - i to sa jaja (kosher) IP: *.net.albertacom.com 30.04.13, 22:50
                  Hey ele faszysta,
                  Wy faszysci macie problem z akceptacja czegokolwiek co blad wlosow I blekitnych oczkow nie nosi...
                  Macie problem z "czarnycmi" I macie oczywicie problem z akceptacja Zydow...
                  Mam dla ciebie zla wiadomosc....
                  Jak poradzisz sobie skur-wie-lu z...czarnymi Zydami...
                  Black and Jewish!!!!!!!
                  Ja jestem w nich zakochany .....
                  Sa wspaniali......
                  Jewish rap.
                  I to sa jaja (kosher) he he he he he
                  www.funnyordie.com/videos/d056b3dd60/black-and-jewish-black-and-yellow-parody
                  :):):):):)
    • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 29.04.13, 08:56
      Przeczytaj
      i ...

nie zwlekaj, tylko podpisz

Dziękuję

• Gość: abc Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 11:01
        de
        • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 29.04.13, 20:39
          Gość portalu: abc napisał(a):

> de

Dao
      • Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 16:05
        A czy można wycofać swoje poparcie? Ja się podpisałem "za", ale przemyślałem sprawę, zrozumiałem swój błąd i chciałbym, żeby mój podpis nie był wliczany jako głos poparcia. Jak mnie wykreślicie, to będziecie mieli 76 podpisów, a to już różnica (sporo ponad 1% w dół). To ja poproszę. Dziękuję.
        • Gość: Jarecki Re: Przeczytaj .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 16:16
          Ele mamy już swojego własnego schizofrenika na tym forum . Zielonogórski zjeb antysemita i cholera jeszcze wie co nam nie jest potrzebny. Wiec przestań durniu pisać bzdury pod różnymi nickami. Ps. Tutaj akurat w tym poście podpisałeś się prawidłowo
          • Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 16:28
            A ciebie widziałem harpaganie jak żeś naszą kozę klepał po zadku i chioł ją zaciągać w krzaki. Dziadek już wie, więc się lepiej z tym pierdzącym wąsaczem w przetartym dresie u nas nie pokazuj, bo będziesz wiał ino się bedzie po wiosce kurzyło, dobrze ci radze.
          • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 29.04.13, 20:04
            Gość portalu: Jarecki napisał:

> Ele mamy już swojego własnego schizofrenika na tym forum . Zielonogórski zjeb
            > antysemita i cholera jeszcze wie co nam nie jest potrzebny. Wiec przestań durni
            > u pisać bzdury pod różnymi nickami. Ps. Tutaj akurat w tym poście podpisałeś si
            > ę prawidłowo
            Super !!!
            Ten gościu sam siebie "Kau" nazwał. Musi mu z "buzi" tak jak z dupy "jechać".
            Dobrze, że w zielonce mieszka. Tam, może się "ukryć" ... wśród zgniłych winogronach.
            • Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 21:36
              > Ten gościu sam siebie "Kau" nazwał. Musi mu z "buzi" tak jak z dupy "jechać".
              Najwyraźniej postanowiłeś ze swojego chamstwa nie robić dłużej tajemnicy i to ci się chwali. I tylko to.

> Dobrze, że w zielonce mieszka. Tam, może się "ukryć" ... wśród zgniłych winogr
              > onach.
              W tym wypadku w moim powyższym zdaniu w miejsce 'chamstwa' należy podstawić 'zazdrość i kompleksy'. No tu już masz łącznie 3 cechy, które odróżniają cię od reszty społeczeństwa. Wow! Jesteś oryginalny!
              • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 05.05.13, 15:27
                Gość portalu: Mieczysław Kau napisał(a):

> > Ten gościu sam siebie "Kau" nazwał. Musi mu z "buzi" tak jak z dupy "jech
                > ać".
                > Najwyraźniej postanowiłeś ze swojego chamstwa nie robić dłużej tajemnicy i to c
                > i się chwali. I tylko to.
                >
                Sam sobie taki nick wymyśliłeś.
                Brzydko pachniesz ?
                Widocznie to właśnie miałeś na myśli.

> > Dobrze, że w zielonce mieszka. Tam, może się "ukryć" ... wśród zgniłych w
                > inogr
                > > onach.
                > W tym wypadku w moim powyższym zdaniu w miejsce 'chamstwa' należy podstawić 'za
                > zdrość i kompleksy'. No tu już masz łącznie 3 cechy, które odróżniają cię od re
                > szty społeczeństwa. Wow! Jesteś oryginalny!
                Na jakiej podstawie twierdzisz o zazdrości i kompleksach ?
                Moje stwierdzenie :
                "... Dobrze, że w zielonce mieszka. Tam, może się "ukryć" ...
                wśród zgniłych winogronach ..."
                ... to nie jest komplement.
        • Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 16:24
          Aha, moja babcia - Pelagia Kau, też się wycofuje i mówi, że możecie sobie przyjechać po ten worek zgniłych ziemniaków, którym ją przekupiliście, bo placki się rozwalają i czuć je myszą. Tylko niech się nie pokazuje ten w dziurawym dresie i z wąsami co puszczał wiatry za stodołą i cały czas gmerał sobie w jajkach (bart, fart czy jakoś tak), bo go dziadek kosą prześwięci, kocmołucha jednego. Macie 2 głosy mniej czorty wy jedne (dziadek policzył na liczydle, że to prawie 2,6% mniej, a dziadek się nigdy nie myli).
        • Gość: nicelus Re: Przeczytaj .... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 29.04.13, 19:44
          Mieczysław Kau napisał(a):

> A czy można wycofać swoje poparcie? Ja się podpisałem "za", ...

Gdybyś się podpisał, to byś wiedział jak wycofać podpis.

• Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 29.04.13, 22:02
            > Gdybyś się podpisał, to byś wiedział jak wycofać podpis.
            >
            > :D

Cześć Doda, jakie tipsy modne w tym sezonie?
            • Gość: ._. Re: Przeczytaj .... IP: *.gorzow.mm.pl 30.04.13, 22:31
              > Cześć Doda, jakie tipsy modne w tym sezonie?
              Takie same jakie będzie nosił ele.To ten sam troll.Kryguje sie troszkę przed nami ale niedługo poznamy jego prawdziwe nazwisko.Będzie mu niezmiernie przykro ,ale cóż. Takie jest życie.
              Poznamy nazwisko ele ,nicelusa, i wszystkie odmiany ich wcieleń.Także twoje Mietku zasrany.
              • Gość: Mieczysław Kau Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 11:49
                Nie strasz, nie strasz, bo się...
    • stravik Re: Przeczytaj ....i podpisz 02.05.13, 12:17

www.echogorzowa.pl/news/23/forum-gorzowian/2013-04-12/w-gorzowie-uwazamy-jednak-inaczej-3416.html

Podpisz - www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego
      • bardgorzowski Re: Przeczytaj ....i podpisz 02.05.13, 15:42
        stravik napisał:

>
        > href=www.echogorzowa.pl/news/23/forum-gorzowian/2013-04-12/w-gorzowie-uwazamy-jednak-inaczej-3416.html" target="_blank"
        rel="nofollow">www.echogorzowa.pl/news/23/forum-gorzowian/2013-04-12/w-gorzowie-uwazamy-jednak-inaczej-3416.html[/url]
        >
        > Podpisz - href=www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego" target="_blank"
        rel="nofollow">www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego[/url]
        >

Nie wiem dlaczego, ale linki te nie działają.
        "404 Not Found"
        :-(

Spróbujmy jeszcze raz.

Przeczytaj ...
        www.echogorzowa.pl/news/23/forum-gorzowian/2013-04-12/w-gorzowie-uwazamy-jednak-inaczej-3416.html
        ... i podpisz.

• stravik Re: Przeczytaj ....i podpisz 02.05.13, 15:50
          bardgorzowski napisał:

> Spróbujmy jeszcze raz.

:-D Dziala. Dziekuje.
          • bardgorzowski Re: Przeczytaj ....i podpisz 02.05.13, 16:05
            stravik napisał:
            > :-D Dziala. Dziekuje.
            >
            Udało się.
            I to cieszy.
            • Gość: ? Re: Przeczytaj ....i podpisz IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 22:20
              Ile głosów razem?
      • Gość: Bez sensu Re: Przeczytaj ....i podpisz IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 22:30
        Gorzów nigdy nie miał nic wspólnego z Wielkopolską i wciskanie go tam na siłę to nonsensowny zabieg, który nie zmieni niczego. Poza dokarmieniem kompleksów kilku forumowych dziabongów. Wiecie, że mam rację.
        • stravik Re: Przeczytaj ....i podpisz 02.05.13, 22:58
          Gość portalu: Bez sensu napisał(a):

> Gorzów nigdy nie miał nic wspólnego z Wielkopolską

A Zielona Góra z regionem lubuskim - no comment
          • Gość: ele do Bernarda !! Re: Przeczytaj .Brernard prawde o was 1!! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 09:38
            Zydostwo to ! mafia rasowo-plemienna kóra ma za zadanie zniszczyc biała europejska rase
            [ co WYRAZNIE mówi ta zydowska rasistka w filmie ] slepy jestes Bernard czy tak po zydowsku cyniczny !!!!???? ]

Wy zydzi [ generalnie ] JESTESCIE RASISTAMI !!!!!!
            Wy zydzi [ generalne ] jestescie organizacja przestępczą !!!!!!
            Wy zydzi [ generalnie ] nienawidzicie wszytkich ludzi na swiecie !!!!!

RASIZM NEPOTYZM KAMUFLAŻ ! to maci na waszych sztandarach !!!!

generalnie WY zydzi nie współpracujecie z ludzmi ! WY LUDZI OSZUKUJECIE I OKRADACIE
            • Gość: ele CENZURA ! Re: Cenzura w walce z rasizmem zydowskim ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 13:16
              www.youtube.com/watch?v=uE1YIYuQSVQ
              rasisci zydowscy w europie i Polsce maja sie dobrze !!!
              • Gość: ele ! to film Re: Film któzy zydowscy rasisci Ocenzurowali ! IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 13:48
                www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og
                cenzura na europejskich serwerach ! dopiero na amerykaskich mozna ogladac !!!!!

Słowianie ! to nam zydowscy rasisci w Polsce i europie funduja !!!
          • Gość: Bez sensu Re: Przeczytaj ....i podpisz IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 16:38
            > A Zielona Góra z regionem lubuskim - no comment

A dlaczego no comment? Czy ja coś mówię o Zielonej Górze, czy raczej ty o Gorzowie? Więc skomentuj. Gdzie Gorzów, a gdzie Wielkopolska? Uciekasz z podkulonym ogonem?
    • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 05.05.13, 14:58
      Przeczytaj ...
      ... i nie zwlekaj, tylko podpisz.
      • Gość: Hans z Lubuskiego Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 05.05.13, 15:59
        > Przeczytaj ...
        > rel="nofollow">www.echogorzowa.pl/blog/1/miasto/2013-04-14/komu-potrzebne-jest-lubuskie-301.html
        > ... i nie zwlekaj, tylko podpisz.

Lecę! Ale czekaj, czekaj, jak ja podpiszę, to ilu nas będzie łącznie? No bez kozery powiem, że marzy mi się pińcet. A ty jak myślisz?
        • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 07.05.13, 21:30
          Gość portalu: Hans z Lubuskiego napisał(a)(o):
          > Lecę! Ale czekaj, czekaj, jak ja podpiszę, to ilu nas będzie łącznie? No bez ko
          > zery powiem, że marzy mi się pińcet. A ty jak myślisz?
          Ja myślę, że ty możesz sobie latać ...
          I to mi lata ....
          • Gość: Hans vel okoń Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 09.05.13, 22:11
            > Ja myślę, że ty możesz sobie latać ...
            > I to mi lata ....

A ja uważam, że jest dokładnie odwrotnie.

Ile głosów na dziś? Gadaj mi tu, szlachetny gorzowianinie, bom ciekaw jak nastolatek pierwszej 'mokrej' randki.
    • Gość: stravik Re: Przeczytaj ....i podpisz IP: *.dk.customer.tdc.net 09.05.13, 18:25
      Przeczytaj:
      Trzy pytania do Romana Dziducha, wiceprezesa KSSSE, radnego sejmiku.

...i podpisz

_ _
      Gorzów ma w nazwie Wielkopolski i tam jest jego miejsce.
      • bardgorzowski Re: Przeczytaj ....i podpisz 10.05.13, 16:17
        Gość portalu: stravik napisał:
        > Przeczytaj:
        > www.echogorzowa.pl/news/2/trzy-pytania-do___/2013-05-09/trzy-pytania-do-romana-dziducha-wiceprezesa-kssse-radnego-sejmiku-3657.html

i podpisz:
        > www.petycjeonline.com/petycja_w_sprawie_likwidacji_wojewodztwa_lubuskiego

Sprawa jasna.
        Ludzie, mieszkańcy północnej części woj. lubuskiego !
        Czytajcie i podpisujcie !
        Bo z ZG będziecie żyć w coraz gorszych warunkach !
    • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 10.05.13, 19:47
      ... "Trzy pytania do Elżbiety Płonki, przewodniczącej klubu radnych PiS w sejmiku",
      która mówi min.:
      "... z tego co wiem pieniądze z LRPO maja być podzielone proporcjonalnie na dwa podregiony. Mają być dwie pule – na północ i południe. Jest to propozycja pani marszałek, która mnie osobiście bardzo się nie podoba. A to dlatego, że w poprzednich latach nieproporcjonalnie dużo, większość środków inwestowano na południu i powstała istotna nierównowaga i proponowany obecnie podział pieniędzy unijnych na przyszłe lata utrwali ten stan nierównowagi. ..."

... i podpisz.
      • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 13.05.13, 09:46
        ... "Trzy pytania do Elżbiety Płonki, przewodniczącej klubu radnych PiS w sejmiku"
        Ten link nie działa ?
        No to jeszcze raz :
        "Trzy pytania do Elżbiety Płonki, przewodniczącej klubu radnych PiS w sejmiku"
        ... gdzie czytamy min.:
        "... z tego co wiem pieniądze z LRPO maja być podzielone proporcjonalnie na dwa podregiony. Mają być dwie pule – na północ i południe. Jest to propozyc
        ja pani marszałek, która mnie osobiście bardzo się nie podoba. A to dlatego, że
        w poprzednich latach nieproporcjonalnie dużo, większość środków inwestowano na
        południu i powstała istotna nierównowaga i proponowany obecnie podział pieniędzy unijnych na przyszłe lata utrwali ten stan nierównowagi. ..."
        a następnie podpisujemy.
    • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 13.05.13, 09:59
      Dymisje u marszałek Elżbiety Polak

Kto wytrzyma z tą kobietą ?
      Co najmniej trzech nie wytrzymało i odeszło.
      "... Wszyscy uczynili to, według oficjalnych wersji, mniej lub bardziej z powodów osobistych, co jest prawdą, ale chyba nie całą i nie do końca. ..."
      A ostatni ... ?
      "... Może tym razem poszło o ten jeden most za daleko? Oczywiście, most na Odrze w Milsku, którego budowa wydaje się być przesądzona, choć znacznie mniej konieczna niż budowa mostu w Kostrzynie nad Odrą, gdzie jest pilnie potrzebny, a którego w najbliższych latach ma nie być. ..."

Ten planowany most na Odrze w Milsku powinien być dla pani Polak tym jednym
      "mostem za daleko" i "mostem za dużo".
      • Gość: okoń vel Hans Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 14:35
        > Ten planowany most na Odrze w Milsku powinien być dla pani Polak tym jednym
        > "mostem za daleko" i "mostem za dużo".

Ble ble ble...
        • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 13.05.13, 20:38
          Gość portalu: okoń vel Hans napisał(a):

> > Ten planowany most na Odrze w Milsku powinien być dla pani Polak tym jedn
          > ym
          > > "mostem za daleko" i "mostem za dużo".
          >
          > Ble ble ble...
          Ciekawe kontrargumenty (?)
          Jaki poziom,
          takie argumenty.
          :-!
          • Gość: okoń vel Hans Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 06:46
            'Ble ble ble' to opis twojego kłapania ozorem. Nie ma chyba dnia, żebyś się w swojej zapalczywości nie popisywał uprzedzeniami i komplemksami. I to jest twój poziom.
    • Gość: secesjonista Re: Przeczytaj .... IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.13, 15:46
      Precz z tym pseudo-województwem! Do tyłu w wielu dziedzinach życia. Wielkopolska i Dolnośląskie - to są rejony, które coś znaczą. Zgadzam się z zarzutami w petycji.
      • Gość: Hans Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.13, 20:34
        > Precz z tym pseudo-województwem! Do tyłu w wielu dziedzinach życia. Wielkopols
        > ka i Dolnośląskie - to są rejony, które coś znaczą. Zgadzam się z zarzutami w p
        > etycji.

Precz z secesjonistami i populistami! Precz z nieudacznikami, którzy nie mają pomysłu na siebie i próbują się przypucować innym! Precz z wiecznie obrażonymi na świat! Nie zgadzam się z zarzutami w petycji. Lubiskie to jest to!
        • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 13.05.13, 20:56
          Gość portalu: Hans napisał(a)(o):
          > Precz z secesjonistami i populistami! Precz z nieudacznikami, którzy nie mają p
          > omysłu na siebie i próbują się przypucować innym! Precz z wiecznie obrażonymi n
          > a świat!
          Nie przesadzaj.
          ZG to nie "świat" !!!

> Nie zgadzam się z zarzutami w petycji.
          Twoje prawo. Nie podpisuj.

> Lubiskie to jest to!
          A co ma to z lubuskim wspólnego ?
          Z Gorzowem jeszcze mniej.
          • Gość: Hans z Lubuskiego Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 06:52
            > Nie przesadzaj.
            > ZG to nie "świat" !!!
            A więc sam przyznajesz, że przyjąłeś infantylną postawę 'wiecznie obrażonego na ZG'. W takim razie jesteś obrażony na cały świat, bo takiej postawy nie da się ograniczyć. To są tzw. 'muchy w nosie' i to się po prostu ma lub nie. Ty masz.

> Twoje prawo. Nie podpisuj.
            A gdybym się jednak zdecydował, to który się ustawiam w kolejce...?

> A co ma to z lubuskim wspólnego ?
            > Z Gorzowem jeszcze mniej.
            A co ma wspólnego Gorzów z Wielkopolską?
            Lubuskie to jest to!
        • Gość: secesjonista Re: Przeczytaj .... IP: *.gorzow.mm.pl 13.05.13, 22:05
          Lubuskie - ekonomicznie słaby rejon. Część północna - większość to małe miejscowości otaczające Gorzów WLKP w którym jest sporo do zrobienia. Bezrobocie tu jest tradycyjnie wysokie. Tempo rozwoju - sprawa indywidualna, dla mnie stanowczo za niskie. Kiepska oferta oświatowa, w szczególności szkolnictwo wyższe, służba zdrowia - wszyscy wiemy, kiepska oferta kulturalno-rozrywkowa. Można by jeszcze dużo wymieniać. Każdy ma prawo do własnego zdania. Moim zdaniem to województwo NIE DZIAŁA!
          • Gość: Hans z Lubuskiego Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.13, 07:06
            Rany, a ty się z choinki urwałeś? Wróć do wątków z pytaniem bez odpowiedzi: co - poza życzeniowym myśleniem w stylu: 'bo tam lepiej dzielą kasę' - miałoby postawić Gorzów na nogi w innym województwie? Wielkopolskie miasta wielkości Gorzowa wcale nie uniknęły kryzysu. Poznań wysysa ich potencjał intelektualny i wcale nie dba o ich rozwój. Ci, którzy mają bliżej, radzą sobie jeżdżąc do Poznania do pracy, miasta historycznie gospodarczo słabsze są takie nadal, silniejsze dają sobie radę, bo ludzie tam są zaradni. Wy macie daleko i zdaje się, że nie plasujecie się w czołówce najzaradniejszych, a raczej - przynajmniej wasza żałosna grupka - największych malkontetntów i męczybuł. To gdzie ten spodziewany raj? A może - jak część obywateli tego kraju - wyciągniecie rączki w kierunku władz w błagalnym geście i zawołacie "papu, papu!"?
    • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 14.05.13, 11:23
      Podsumujmy dotychczasowy bilans.

1. Komu potrzebne jest lubuskie?
      "... Pamiętamy jak aż 5 z 12 instytucji, które są związane z funkcjonowaniem wojewody, ulokowano ostatecznie w Zielonej Górze. Silny lobbing zdecydował też o przeniesieniu z Gorzowa do Zielonej Góry dużej, regionalnej instytucji rolniczej (ARiMR). W międzyczasie zielonogórscy marszałkowie tak reformowali gorzowskie szpitale, że zamiast trzech mamy jeden i to na skraju bankructwa. Jednak dla Gorzowa prawdziwy dramat zaczął się z chwilą, gdy pojawiły się pieniądze z Unii Europejskiej. W pierwszej, czteroletniej turze, która zakończyła się w minionym roku, na inwestycje związane z Zieloną Góra trafiło 3,5 raza więcej niż na związane z Gorzowem! Zasadnicza przyczyna takiego stanu rzeczy leży w tym, że w Urzędzie Marszałkowskim ustala się priorytety inwestycyjne, kryteria jakie należy spełnić i wybiera komisję do oceny wniosków składanych przez beneficjentów. Pewnie dlatego z taką łatwością ponad 100 mln zł trafiło na Parki Technologiczne pod Zieloną Górą i w Nowej Soli, a Gorzów nie dostał na podobny cel nawet 10 mln zł ! Z podobnych powodów wszystkie uczelnie w Gorzowie dostały tyle środków unijnych co rachityczna szkoła w podzielonogórskim Sulechowie. ..."

2. „W Gorzowie uważamy jednak inaczej”
      "... Panie Redaktorze, pragnę powołać się na nową okoliczność, która dowodzi trafności Pana obaw co do rzeczywistych kierunków polityki Urzędu Marszałkowskiego w Zielonej Górze odnośnie rozdziału środków pieniężnych na inwestycje w województwie, w perspektywie finansowej lat 2014-2020. Proszę zwrócić uwagę na bulwersujący - w moim mniemaniu - fakt, iż w dzisiejszym komunikacie Urzędu Marszałkowskiego, opublikowanym na oficjalnej stronie Urzędu (tekst "Lubuskie 2020 - założenia do programu"), na załączonej liście kluczowych inwestycji województwa, pominięto zarówno rozwój infrastruktury i taboru publicznego w obszarze Gorzowa, jak i poprawę infrastruktury sportowo-rekreacyjnej miasta, choć oba te zadania inwestycyjne zostały umieszczone na liście w ramach Strategii Rozwoju Województwa 2020r. Świadczyć to może o niedbalstwie w redagowaniu tekstu; bardziej prawdopodobne jest jednak to, że inwestycje na północy województwa nie są dziś w ogóle brane pod uwagę. ..."

3. Trzy pytania do Romana Dziducha, wiceprezesa KSSSE, radnego sejmiku
      "... Tak się składa, że jesteśmy w mniejszości, zarówno w sejmiku jak i w zarządzie województwa. I to się daje zauważyć przy podejmowaniu różnych decyzji i działań. Z tamtej strony jest konsolidacja w wielu sprawach, na których im zależy. Dotyczy to szczególnie budżetu, inwestycji, rozdziału środków unijnych. Korzystają z tego wręcz nieproporcjonalnie, nie oglądając się na resztę regionu. Południe wygrywa z nami i nie możemy nic na to poradzić. Północ jest więc wyraźnie niedowartościowana, jeżeli chodzi decyzje sejmiku i działania zarządu województwa. ..."

4. Trzy pytania do Elżbiety Płonki, przewodniczącej klubu radnych PiS w sejmiku
      "... z tego co wiem pieniądze z LRPO maja być podzielone proporcjonalnie na dwa podregiony. Mają być dwie pule – na północ i południe. Jest to propozycja pani marszałek, która mnie osobiście bardzo się nie podoba. A to dlatego, że w poprzednich latach nieproporcjonalnie dużo, większość środków inwestowano na południu i powstała istotna nierównowaga i proponowany obecnie podział pieniędzy unijnych na przyszłe lata utrwali ten stan nierównowagi. Oczekiwałabym raczej proporcjonalnie większych pieniędzy na północ niż południe, by podregion gorzowski mógł także skutecznie się rozwijać. Tym bardziej, że to chyba ostatnie tak duże środki unijne, jakie dostajemy.

- Dlaczego budowa mostu, o lokalnym znaczeniu, na Odrze w Milsku jest ważniejsza od budowy mostu mającego transgraniczny charakter w Kostrzynie?

- Bo tak widzi to pani marszałek Elżbieta Polak. Dla mnie jest to niezrozumiałe i trudne do zaakceptowania, bo nie gwarantuje równomiernego rozwoju regionu. Najpierw należałoby zbudować most w Kostrzynie, bo ma regionalne i ponad regionalne znaczenie, a później dopiero można pomyśleć o moście w Milsku, który ma lokalny charakter. ..."

5. Dymisje u marszałek Elżbiety Polak
      Ten tekst w całości:
      Data publikacji: 2013-05-10
      Najpierw z pracy w zarządzie województwa zrezygnował gorzowianin Tomasz Gierczak, który odpowiadał za ochronę zdrowia, współpracę zagraniczną i cyfryzację. Później to samo uczynił wicemarszałek Jarosław Sokołowski, w którego kompetencjach były sprawy gospodarki i infrastruktury, czyli mosty i drogi. Teraz w jego ślady poszedł jego następca Jacek Hoffmann. Wszyscy uczynili to, według oficjalnych wersji, mniej lub bardziej z powodów osobistych, co jest prawdą, ale chyba nie całą i nie do końca.

Nie jest bowiem żadną tajemnicą, że marszałek Elżbieta Polak rządzi twardą ręką, że w sposób kategoryczny narzuca swoje wizje i koncepcje rozwoju regionu. Nie każdemu taki styl sprawowania władzy i prowadzona w ten sposób polityka odpowiada. Stad też m. in. te dymisje, jak mówią niektórzy radni sejmiku. Nawet w samej Platformie Obywatelskiej, czyli wśród reprezentantów przewodniej siły w sejmiku i zarządzie województwa, poczynania pani marszałek nie zawsze budzą entuzjazm, często wywołują słowa krytyki, choć nie zawsze wypowiadane są głośno.

Może tym razem poszło o ten jeden most za daleko? Oczywiście, most na Odrze w Milsku, którego budowa wydaje się być przesądzona, choć znacznie mniej konieczna niż budowa mostu w Kostrzynie nad Odrą, gdzie jest pilnie potrzebny, a którego w najbliższych latach ma nie być.

del.

Podsumowanie

To trzeba podpisać
      • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 14.05.13, 11:28
        Jeszcze raz:
        To trzeba podpisać
        • e_werty Re: Przeczytaj .... 14.05.13, 12:18
          To trzeba podpisać

... to podpisuj!

Dla normalnego mieszkańca z tych akcji
          finansowo prestiżowych nic nie wynika!
          To jest walka przy korycie dla "notabli"...

Niczego nie zyskuję więc nie podpisuję!
          • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 15.05.13, 09:53
            e_werty,
            tym razem dałeś "plamę" i to na całej linii.
            Dlaczego ?
            Czytaj dalej.

e_werty napisał:

> To trzeba podpisać
            >
            > ... to podpisuj!
            Zachęcam innych do czynu a sam pozostaję pasywny ?
            Tak myślisz ?

> Dla normalnego mieszkańca z tych akcji
            > finansowo prestiżowych nic nie wynika!
            1. A kto korzysta ze szpitali ?
            W Kostrzynie jest szpital. Ale w jakiej sytuacji ?!!!
            Ile szpitali ubyło w Gorzowie ?
            W jakiej sytuacji znajduje się ten ostatni ?!!!

2. A kto korzysta z wszelkiego rodzaju środków komunikacyjnych ?
            Co dzieje się na trasie kolejowej Kostrzyn - Gorzów - Poznań ?
            Ma ta linia kolejowa całkiem paść ? Choćby z powodu "rozklekotanego"
            wiaduktu kolejowego w Gorzowie (tego z niszami).
            Nie wspominam tutaj o modernizacji tej linii.

3. A kto korzysta z wszelkiego rodzaju tras komunikacyjnych takich jak autostrady,
            drogi krajowe, obwodnice miast itp. ?
            Jak wiadomo trasy komunikacyjne są "krwioobiegiem" dla gospodarki i ułatwieniem dla
            "normalnego mieszkańca" w przemieszczaniu się z miejsca na miejsce.
            Mamy XXI wiek, Panie "e_werty".
            Jaki wpływ na gospodarkę w północnej części woj. lubuskiego ma most w Kostrzynie ?
            Odpowiedz na to pytanie i zrozum to, jak bardzo potrzebna jest modernizacja
            tego mostu.

4. A kto korzysta z obiektów sportowych i kulturalnych ?
            Gdzie jest w Gorzowie ta nowoczesna hala sportowa ... ?

Wystarczy ?

> To jest walka przy korycie dla "notabli"...
            To stwierdzenie możesz zawsze użyć, gdy jest mowa o "władzy".

> Niczego nie zyskuję więc nie podpisuję!
            Ty mieszkasz na południu woj. lubuskiego.
            Dlatego to zdanie powinno brzmieć :
            "Nie podpisuję, bo stracę !"
            • e_werty Re: Przeczytaj .... 15.05.13, 10:37
              tym razem dałeś "plamę" i to na całej linii.
              Dlaczego ?

... bo wisi mi to całkowicie?
              nie ma to wpływu na moje zasoby gotówki!
              A to jest podstawa...

P.S.
              A tak w ogóle czytanie tasiemcowych wywodów
              nuży mnie - stary jestem - czytanie agitek mam za sobą!
              • bardgorzowski Re: Przeczytaj .... 15.05.13, 10:47
                e_werty napisał:

> nie ma to wpływu na moje zasoby gotówki!
                > A to jest podstawa...
                Na moje zasoby także nie ma to wpływu.
                Ale zasoby własne to nie wszystko.

> P.S.
                > A tak w ogóle czytanie tasiemcowych wywodów
                > nuży mnie - stary jestem - czytanie agitek mam za sobą!
                To nazywasz "tasiemcem" ?
                :-O
                Poczytaj na raty.
                Punkt po punktcie.
                • Gość: HopSiup4Baby8Dup Re: Przeczytaj .... IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.13, 18:37
                  Hej, bard, to wy naprawdę natrzaskaliście już aż... 87 wpisów? Fiu fiu! nie było mnie z tydzień, a tu taki szał! Biorąc pod uwagę fakt, że często wypowiadasz się w stylu "my w Gorzowie", to po prostu mega sukces jest. To ile was mieszka w Gorzowie? Setka?! No, to w takim razie szacun, bracie, chapeau bas! - jak się teraz modnie mawia. To przymykając oko na niedociągnięcia statystyczne można powiedzieć, że wniosek przyjęty… przez aklamację.
                  Aha, no i podziękowania dla nicelusa za jego wkład w to niewątpliwe zwycięstwo nad siłami zła. Teoria regionów, obszarów czy jakoś tak, palce lizać! Tak trzymać, Gorzowia..., nie, teraz już chyba mogę powiedzieć, Wielkopolanie!
    • Gość: buhaha Ja cię nie mogę! :D IP: *.pawluk.org 21.05.13, 11:24
      Macie rozmach sku... :D

Poparli was już:

król julian z gebebebe
      tusku i kopacz to pachołki putina ze smoleńska
      chop siup cztery baby osiem dup z Pszenicy
      Hubert Dworniok vel. Bercik Korfantego 13 m.6 Katowice
      marek pogorzelec na sołtysa z wioski

A skomentowali nawet takie szychy jak Ferdynand Kiepski i Hubert Dworniok :D

A tak na poważnie to nawet takie petycje jak powrót dragon balla do TV czy występ amerykańskich pedałków One Direction w Polsce cieszą się większym zainteresowaniem niż ta wasza pseudo petycja. :D

Znów ZG jest lepsza. :D Wasza pseudo petycja istnieje już 4 miesiące i ledwo 87 wpisów (w tym kró julian, chop siup cztery baby osiem dup i inne... :D ), a petycja przeciwko zamykaniu ośrodka jeździeckiego przez rektora UZ działa przez miesiąc i juz jest prawie 600 podpisów :D

P.S.

Coś cicho tutaj... :D

Staleczka wygrała derby to marek_p i bardgorzowski są w niebo wzięci :D Do kiedy? Do 19 czerwca? Oby tylko Falubaz przegrał bo znów będziemy czytać pseudo wywody pseudo rewolucjonistów :D
    • bardgorzowski Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? 24.05.13, 09:17
      Pyta marszałek Elżbieta Polak na spotkaniach z ....

"... I wszystko jasne. To co najważniejsze, kosztochłonne mające jednak charakter regionalny albo ponadregionalny, powinno być zbudowane za pieniądze z programów krajowych a nie lubuskie miliony. Te w pierwszej kolejności wydane zostaną na inwestycje lokalne. A że krajowych długo nie będzie, a regionalnych krótko i już nie będzie… To dlatego powstanie most na Odrze w Milsku, ale już nie w Kostrzynie, bo jest zbyt ważny. Dlatego w Zielonej Górze na uniwersytecie postanie medycyna a przy uniwersytecie działać będzie klinika. Podczas gdy w Gorzowie nieodległa już szpitalna spółka może kiedyś doczeka się radioterapii. Dlatego będą zakwitać podzielonogórskie winnice, po lubuskim trójmieście kursować będą elektryczne autobusy a droga kolejowa z Gorzowa do Kostrzyna czy lądowisko dla pogotowia ratunkowego w naszym mieście czekać będzie w kolejce na rządowe zmiłowanie, bo tu nie sięgają lubuskie obowiązki i możliwości…
      Marszałek E. Polak „Odniosła się też do postulatu, by w ramach RPO więcej pieniędzy przeznaczyć na drogi. – Nasz region ma być innowacyjny, silny, konkurencyjny. Drogi nie dadzą miejsc pracy. Inwestycje w innowacje już tak!”

No, tak… Ma jeszcze ktoś wątpliwości? Wystarczy porównać drogi na południu i północy. Wystarczy porównać potencjał naukowo-technologiczny i związane z tym możliwości oraz potrzeby na południu i północy. Stworzone wcześniej w dużej mierze za lubuskie i unijne fundusze. Kto więc dostanie tu mocnego kopa do przodu, kto zaś na tym straci, a nawet przewróci się i zostanie z tyłu? ..."

Polemika: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać?
      "...Nawiązując do artykułu z dnia 15.05.2013. zatytułowanego „Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać?”, w którym p. Leszek Zadrojć ocenia prowadzone przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego konsultacje społeczne na temat podziału środków unijnych w naszym regionie w latach 2014-2020, wyrażamy zdziwienie brakiem wiedzy autora na temat przebiegu przygotowań do skorzystania z nowej perspektywy finansowej, realiów województwa lubuskiego, jego potrzeb oraz planowanych kierunków rozwoju. Protestujemy też przeciwko próbom tworzenia sztucznych podziałów na tzw. „północ” i „południe” województwa lubuskiego. ..."
      Szok !
      Kto tworzy te "sztuczne podziały" w tym sztucznym woj. lubuskim ?
      "... Informujemy również, że Marszałek Województwa Lubuskiego nie podejmuje jednoosobowo decyzji w sprawie wykorzystania pieniędzy z RPO. ..."
      A kto podjął już decyzję o budowie mostu na Odrze w Milsku ?

To trzeba podpisać
      • Gość: Lubuszanin Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 17:29
        Bzdety, nie jestem przekonany.

A z innej beczki, bard, w środę będę wracał ze Szczecina i mogę cię po drodze podrzucić do Babimostu o ile chciałbyś jak basza kopnąć się do stolicy samolotem. Czekaj o 18:00 na wylocie z Gorzowa w portkach z czerwonymi szelkami, żebym cię nie przeoczył jak będą pruł powietrze swoją nową bryką. I nie zabieraj tym razem wałówy, bo tak prowadzi czosnkiem, że muszę przez tydzień po tobie wietrzyć. Nara, moczymordo!
        • Gość: nicelus Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.05.13, 18:13
          Gość portalu: Lubuszanin napisał(a):

> Bzdety, nie jestem przekonany.
          >
          > A z innej beczki, bard, w środę będę wracał ze Szczecina
          > i mogę cię po drodze podrzucić do Babimostu o ile chciałbyś
          > jak basza kopnąć się do stolicy samolotem.

Mądry basza lata ze Szczecina.

• bardgorzowski Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? 25.05.13, 11:35
            Gość portalu: nicelus napisał do "Lubuszanina":
            > Mądry basza lata ze Szczecina.
            >
            Ten basza ratuje "port lotniczy w Babibrücke" przed plajtą.
            ;-)))
            • Gość: Lubuszanin Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 14:56
              A ciebie skręca z zazdrości, mały człowieczku. Prawdopodobnie twoi przodkowie byli pierwowzorem bohaterów 'Sami Swoi' - zawzięty, małostkowy, nienawistny, typowy kresowiak.
              • bardgorzowski Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? 25.05.13, 15:34
                Gość portalu: Lubuszanin napisał(a)(o) totototo.... takie...:

> A ciebie skręca z zazdrości, mały człowieczku. Prawdopodobnie twoi przodkowie b
                > yli pierwowzorem bohaterów 'Sami Swoi' - zawzięty, małostkowy, nienawistny, typ
                > owy kresowiak.
                A co ja mam tobie zazdrościć ?
                Tego "portu lotniczego" ?
                Człowieczku "zawzięty, małostkowy, nienawistny, typowy kresowiaku" powiem ci w sekrecie.
                Ja korzystam z lotniska, z którego startuje więcej samolotów w ciągu godziny aniżeli pasażerów z tego twojego, badziewnego "portu lotniczego" w ciągu całego dnia.
                I czego mam tobie zazdrościć ?

Gorzowianin

P.S.
                Nie podawaj dokładnego terminu swego przejazdu przez Gorzów bo możesz otrzymać
                w rewanżu "asystę" podobną do tej jaką otrzymali kibice Stilonu jadący przez ZG.
                • Gość: dumny Lubuszanin Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 18:37
                  bardzie, zawzięty, małostkowy, nienawistny, typowy gorzowski kresowiaku, powiem ci, że wolę swoje lotnisko, ale wiem, że u ciebie trafiłem w samo sedno, boś klasyczny Pawlak i masz mi czego zazdrościć, dobrze o tym wiesz i dlatego tak wściekle ujadasz, dziadu w głupim kapeluszu.

> P.S.
                  > Nie podawaj dokładnego terminu swego przejazdu przez Gorzów bo możesz otrzymać
                  > w rewanżu "asystę" podobną do tej jaką otrzymali kibice Stilonu jadący przez ZG
                  Ależ ty prostacki jesteś bard. Stary, zakompleksiony dureń o mentalności kibola. Ale nawet taki bambaryła jak ty nie przekona mnie, że w Gorzowie nie ma ludzi inteligentnych, choć starasz się mnie do tego przekonać aż ci się z uszu dymi.
                  • Gość: Pawlak Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.05.13, 19:38
                    Gość portalu: dumny Lubuszanin napisał(a):

> ..., dziadu w głupim kapeluszu.

Wyciągasz takie babole, że obrzydzenie na nie patrzeć. Uważasz się za dumnego bohatera, który nie wysadzi nosa z okopu, aby cię nie odstrzelić. Jesteś, albo niedouczony, albo tak tępogłowy, że ciebie już nic nie cieszy, a pesymizm od ciebie jedzie na kilometry. Przyjąłeś pozycję kata, tylko twój topór jest tak tępy, a kaptur nie ma wycięć na oczy. Strzelasz bez prochu, łowisz ryby bez przynęty, wprost na pusty haczyk, jeździsz po wszystkich bez uruchomionego silnika, budujesz dom od dachu, twoje fundamenty są z piasku, a woda którą lejesz nadaje się tylko do szamba. Więc nie dołuj się sam, tylko usiądź i na spokojnie przemyśl, czy warto cokolwiek pisać, jak to się nawet nie nadaje do wycierania podłogi. Twoja wewnętrzna rozpacz, jest tak straszna, że potrzebne ci są tabletki na uspokojenie. Twoje wnętrze jest puste, jak wydmuszka jajka. Wypaliłeś się i teraz jeżeli ktoś coś napisze, potrafisz tylko stawiać weto, ponieważ na nic innego cię nie stać. Ty nawet nie umiesz polemizować i dodawać coś od siebie. Powtarzasz się, jak papuga i jak człowiek o małym słownictwie i umiejętności wypowiedzi. Odpuść sobie asem pik. To moja dobra rada, ale znając cię wiem, że nadal będziesz pisał te cienkie wypociny, których już nie będę czytał, omijając je, ponieważ szkoda mojego wzroku, na takie badziewie. I na koniec. Staraj się patrzeć, dobrze patrzeć, a potem oceniać. Ale ty widzisz tylko to, co chcesz widzieć.
                    Miłego wieczoru życzę.

• Gość: dumny Lubuszanin Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 23:53
                      > To moja dobra rada, ale znając cię wiem, że nadal będ
                      > ziesz pisał te cienkie wypociny, których już nie będę czytał, omijając je, poni
                      > eważ szkoda mojego wzroku, na takie badziewie.

Będziesz, będziesz, niemiecki pachołku, bo i tak nic lepszego poza czytaniem moich postów i skamleniem na forach o sympatię cię w życiu nie bawi. Marny z ciebie psycholog, ale i rozmówca kiepski. Wrzucasz nieustannie jakieś suchary i z nadętą miną oczekujesz pochwał, bo jesteś próżny próżnością zakompleksionego, niezrealizowanego, przeintelektualizowanego prawicowego kibola. Strasznie się napiąłeś, katolku i już sobie wyobrażam, jak ci poczerwieniała pulchna, gładko ogolona wredna buźka, jak mrużysz złośliwe oczęta i przecierasz przepoconym t-shirt’em zaparowane z wściekłości bryle. Dobrze wiesz, że ze swoim poziomem inteligencji mógłbyś za mną co najwyżej nosić papier toaletowy, ale tyle razy obnażyłem twoją małość i miałkość, że jesteś gotów nawet studiować słownik, żeby tylko nie sprawiać wrażenia, że odstajesz.
                      Na koniec dobra rada - nie jesteś w stanie udzielić mi dobrej rady, bo nie jesteś dobrym człowiekiem, ale kłębkiem nerwów, kompleksów i chorych idei, które są dla ciebie wartością, za którymi się kryjesz i w imieniu których byłbyś w stanie popełnić wiele podłości. Sam jesteś babolem, że obrzydzenie na ciebie patrzeć. Ja zaś jestem niepoprawnym optymistą, co takich smutnych, zrezygnowanych fanatyków doprowadza do pasji.
                      • Gość: epilog Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 23:57
                        < co takich smutnych, zrezygnowanych fa
                        > natyków doprowadza do pasji.

Oczywiście takich jak ty.
                        Za życzenia dziękuję, ale jako nieszczere i złośliwe, traktuję z należną im powagą, czyli bez żalu olewam.
          • Gość: Lubuszanin Re: Mamy prawie 800 mln. Jak je wydać? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 14:52
            Musiałbym być taki 'mądry' jak ty, żeby latać ze Szczecina. Latam z Babimostu, bo mam bliżej i wspieram województwo lubuskie, a ty, niemiecki sługusku, fuwaj sobie z Berlina, albo nawet z Gorzowa jak potrafisz. Mądry się znalazł, klecha niedorobiony.
    • bardgorzowski Spotkanie na lubuskim szczycie 25.05.13, 11:43
      Spotkanie na lubuskim szczycie

"... W piątek wojewoda Jerzy Ostrouch spotkał się z marszałek województwa Elżbietą Polak. Było to już drugie spotkanie nowego wojewody lubuskiego z marszałkiem województwa. Za poprzedniego wojewody takich spotkań raczej nie było.
      ... Przy okazji, być może, najważniejsi urzędnicy rządowi i samorządowi w regionie, uzgodnili na czym polega owe „nasze wspólne lubuskie dobro”. Bo z tym zdaje się mamy wielki, większy i największy problem. ..."

Przyszło nowe ?
      To stare (czyt. marszałek województwa Elżbieta Polak) musi odejść.
      • Gość: nicelus Re: Spotkanie na lubuskim szczycie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.05.13, 14:01
        bardgorzowski napisał:

> Przyszło nowe ?

Być może niedługo nastąpi chwila prawdy. Burmistrz i radny lobbują za prywatną imprezą, na obszarze Natura 2000, która zniszczy ten obszar. Już kiedyś burmistrz uchwalił dla tego prywatnego inwestora, za jego pieniądze, prawo miejscowe w sposób rażący naruszając prawo. Dla wojewody Hatki nie było to jednak rażące. Można więc przewidzieć, że dla tego prywatnego inwestora burmistrz jest gotów naruszyć nie tylko prawo europejskie, ale nawet swoje własne, miejscowe. Zobaczymy co zrobi wtedy wojewoda i jego służby.

:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka