marek_p 15.07.13, 12:40 Dziewczyny coraz mniej blade, kwiaty prześcigają się by nasiono wydać, komary czają się na roznegliżowane turystki. Jednym słowem lato, lato wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_p Re: Lato kolejny sezon 15.07.13, 12:45 marek_p napisał: > komary czają się na roznegliżowane turystki. Nie dodałem, że całymi watahami. W wąwozie Świętej Jadwigi lessów coraz mniej, a mimo nowych odcinków Ojca Mateusza komary wciąż głodne. Przewodnicy powinni opracować grafik. Najpierw powinno się tam przepuścić puszyste turystki z Niemiec. Można je puścić z górki, żeby nie miały tak ciężko jak Jadwiga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Lato kolejny sezon IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 16.07.13, 06:10 Gdyby było lato, toby były jakieś wakacje. Tymczasem to tylko perspektywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Festiwal Techno na Natura 2000 tylko w Polsce. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.13, 22:36 16 sierpnia Niemcy przekroczą granicę by uczyć Polaków na błędach, jak należy chronić ojczystą przyrodę przed tymi, którzy z chęci zysku są gotowi ją zniszczyć. hainweh.de/barfuss/durch/den/bachstelzen/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Festiwal Techno na Natura 2000 tylko w Polsce IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.07.13, 01:36 www.youtube.com/watch?v=oBOwe_KNGtE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Re: Lato kolejny sezon IP: *.centertel.pl 16.07.13, 11:05 lato, lato wszędzie zwariowalo,oszalalo moje serce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.13, 19:36 LATO ... trochę przypomina mi polowanie na komary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.07.13, 20:25 Moin forum. www.youtube.com/watch?v=ck2Jf_AWMuM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.13, 06:51 Wszyscy leżą a plaży. Sezon ogórkowy. Nic nie piszecie, to pogram trochę: www.youtube.com/watch?v=bNzKqvfnKIs www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aMGddgRRbes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.13, 19:00 Jest cudnie. www.youtube.com/watch?v=2uj4pUD7YwI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Z czego śmieją się Rosjanie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.13, 11:17 Podejrzałem na rosyjskim forum aktualne dowcipy: Kupiłem w sklepie spożywczym egipskie kartofle, chińskie rzodkiewki, polskie ogórki, izraelskie selery. Czy za wyjątkiem cen, u nas w ogóle coś rośnie? Najstarszy zawód - prostytutka. Drugi w kolejności powstawania - złodziej. Trzeci - polityk. Powstał ze skrzyżowania dwóch poprzednich. Co będzie jak przyjdzie koniec świata? Do nas? Do Rosji? On tu nie przyjdzie. On stąd wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Genua dla nas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.13, 11:41 PAOLO CONTE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Alkohol to potęga! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.13, 09:36 Szczególnie w upały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Alkohol to potęga! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.13, 10:41 Jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.13, 19:58 ... ogórkowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.08.13, 07:03 Official music video for Mała wenig Flower by Katy Carr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amelia Re: Lato kolejny sezon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 21:50 przyjemne to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.08.13, 15:57 amelia napisał(a): > przyjemne to Katy Carr przypomina mało znane historie w sposób śpiewający. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Lato kolejny sezon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.13, 22:07 Jak zawsze dureń z Niemiec sam odpisuje sobie na posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Blokda? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.13, 19:21 NoNoNo Skandynawowie mają wyczucie do muzyki POP, trzeba im przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Lato z radiem ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.08.13, 22:08 ... albo z tape.tv Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus I znów dzieci poszły do szkół. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.13, 21:50 Szkolne lata. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Lato kolejny sezon 10.09.13, 22:31 Niby lato jeszcze, ale słońce nie chce się do nas uśmiechać. Ma ktoś jakiś pomysł, żeby je rozweselić ? Nicelusie, to jakie bylinki przybyły w kolekcji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.09.13, 22:54 marek_p napisał: > Nicelusie, to jakie bylinki przybyły w kolekcji ? Na targu bylin można kupić nie tylko byliny. Pisałem już, że przybył biały judaszowiec kanadyjski, Stewartia gemmnata, nazywane przez sprzedawce "Bienenbaum" (Pszczele drzewo) Tetradium daniellii chińskie (kwiaty białe do różowych), Tetradium daniellii koreańskie (kwiaty czerwone), hyzop biały. Na straganie stały do wyboru trzy rodzaje hyzopu: biały, różowy i niebieski. Pszczoły, gdy miały wybór, były tylko na białych hyzopach. Na wiosnę też przybył biały hyzop, więc mamy już dwa białe hyzopy. Wiele drobnicy, przylaszczek itp. Cały balkon zastawiony doniczkami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lato kolejny sezon 11.09.13, 13:14 bylinki przybyły ... czyli "przybylinki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.13, 20:27 e_werty napisał: > bylinki przybyły > > ... czyli "przybylinki"? i przylaszczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.09.13, 06:55 e_werty napisał: > bylinki przybyły > > ... czyli "przybylinki"? A co tam w grafice? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Lato kolejny sezon 17.09.13, 09:43 Gość portalu: nicelus napisał(a): > Stewartia gemmnata, nazywane przez sprzedawce "Bienenbaum" (Pszczele drzewo) Gratuluję. Tej rośliny nie ma nawet arboretum w Rogowie, które ma największą kolekcję stewarti w Polsce. Chyba wszystkie gatunki są chętnie odwiedzane przez pszczoły. Mam kilka siewek (2 lub 3 gatunki), ale atakują je choroby grzybowe. W Glinnej (pod Szczecinem) rosną dobrze, więc u mnie też powinny. > Tetradium daniellii chińskie (kwiaty białe do różowych), Tetradium daniellii koreańskie > (kwiaty czerwone) Powątpiewam w te czerwone kwiaty. Zresztą ewodie mają bardzo drobne kwiatki, a nie kwiaty :) Czerwone to są, ale owoce ;) Drzewa koreańskiej odmiany geograficznej mogą przemarzać, chińskie za zachodzie kraju rosną bez problemu. > hyzop biały. Mam komplet (różowy od Ciebie). > Cały balkon zastawiony doniczkami. Chyba już rosną ? Zasiedzi na dzieka zrobione ? ;) Dobrze, że u mnie przez płot przeskakują tylko sarny. Czasem cały dzień w aroniach siedzą, bo boją się wyjść na odkryty teren, który w nocy zdawał się bezpieczny. Chciałem napuścić na nie swoje koty, ale muszę gdzieś większe zakupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.13, 23:43 marek_p napisał: > Powątpiewam w te czerwone kwiaty. Zresztą ewodie mają bardzo > drobne kwiatki, a nie kwiaty :) Czerwone to są, ale owoce ;) Co wyrośnie, to się okaże dopiero jak wyrośnie. Pomyliłem trochę, bo to właśnie na Tetradium daniellii mówią tu pszczele drzewo. Wszystko miododajne, więc pszczoły Dudkowiaka będą miały radochę. Kwiaty małe wcale im nie przeszkadzają. pszczoły i trzmiele strasznie obsiadają moje irgi i coś tam dla siebie znajduą, a te nierozwinięte pączki trudno nazwać kwiatami. Origanum dictamnus z targu bylin jeszcze mamy. Sprzedawczyni powiedziała, że jest z Łużyc i -25°C u nich wytrzymuje. Komosa strzałkowata do zjadania :) "Łopuchę" wasabi. "Łopuchę" czosnkową już mieliśmy. Różowe przylaszczki transylwańskie Vitex itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Lato kolejny sezon IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 11.09.13, 06:24 Sezon czarnych, grubych rajtek uważam za otwarty. W sobotę kupiłem na targu 5 gatunków śliwek. Carpe diem, za miesiąc zostaną same węgierki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.13, 07:00 login_t napisał: > Sezon czarnych, grubych rajtek uważam za otwarty. > > W sobotę kupiłem na targu 5 gatunków śliwek. > Carpe diem, za miesiąc zostaną same węgierki. Patronat nad targiem bylin w Berlinie ma Sarah Wiener, znana austriacka kucharz, która ma bardzo ciekawe kompozycje, szybkie i łatwe w wykonaniu. Z jedzeniem targ bylin ma więc też trochę wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.09.13, 21:35 login_t napisał(a): > Sezon czarnych, grubych rajtek uważam za otwarty. > > W sobotę kupiłem na targu 5 gatunków śliwek. Moja żona kupiła jeden gatunek, ale za to jaki dobry. W życiu tak dobrych śliwek nie jadłem. Ledwo uratowała ilość potrzebną jej do ciasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Lato kolejny sezon IP: *.noc.fibertech.net.pl 12.09.13, 08:01 Gość portalu: nicelus napisał(a): > Moja żona kupiła jeden gatunek, ale za to jaki dobry. W życiu tak dobrych śliwe > k nie jadłem. Ledwo uratowała ilość potrzebną jej do ciasta MAm więcej szczęścia, moja żona nie piecze ciast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Lato kolejny sezon IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.13, 23:06 login_t napisał(a): > MAm więcej szczęścia, moja żona nie piecze ciast. Na figi też jest sezon. Takie tanie jeszcze nigdy nie były. Olbrzymie i ładne po 0,30 EUR, a takie gorsze i mniejsze po 0,17 EUR można kupić. W Polsce pewnie jeszcze taniej, bo owoce w Polsce są na ogół tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: Lato kolejny sezon 17.09.13, 09:45 Gość portalu: login_t napisał(a): > MAm więcej szczęścia, moja żona nie piecze ciast. W rodzinie trzeba się uzupełniać. To kiedy tego drożdżowca gnieciesz. Może byśmy z Nicelusem podjechali :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Takie czasy... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.13, 00:12 marek_p napisał: > Dziewczyny coraz mniej blade, ... Nadszedł sezon na pokazywanie opalenizny. :) Co nowego w sprawie zadłużonego szpitala? Co tam w polityce? Na co jest teraz sezon? Gazeta Wyborcza pisze, że wszyscy Polacy kradną na potęgę. niezalezna.pl z kolei pisze, że Polaków okradli na tyle, co w Gorzowie szpital zadłużony. Doczytałem do końca: "W czasie, gdy pieniądze klientów znikały, w radzie nadzorczej WGI TFI, jednej z paru spółek grupy, zasiadali Dariusz Rosati, obecnie poseł PO (wcześniej zasiadał m.in. w radzie nadzorczej FOZZ, którego działalność doprowadziła do jednej z największych w historii III RP defraudacji środków publicznych), i Henryka Bochniarz, prezydent Konfederacji Lewiatan." ... i postanowiłem z Wikipedii dowiedzieć się czegoś więcej o pochodzeniu wyrazu "Lewiatan": "Słowo Lewiatan pochodzi najprawdopodobniej od określenia lwy (arab. lawiya), oznaczającego skręcać, zwijać." Uprzedzają więc wszystkich, że skręcają i zwijają. Gdy czytam, że teraz wszyscy kradną, to przypominają mi się czasy Gierka. Wtedy wszyscy się bogacili. Oczywiście też w odpowiednich proporcjach. Władza bardziej, a obywatele mniej. Za Gomółki bogacenie się było zabronione, a Gierek sam się bogacił i pozwolił bogacić się innym. ... Teraz wszyscy kradną. Później wszyscy będą oddawać. Oczywiście nie w takich proporcjach, jak kradli. Po Gierku długi też spłacali nie koniecznie ci, którzy się za czasów Gierka bardzo wzbogacili. Takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus September to ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.09.13, 12:54 Indiańskie Lato. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Lato kolejny sezon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.13, 08:42 Lato lato i po lecie. Rano nie chce się wychodzić do pracy z pod ciepłej kołderki brrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Lato kolejny sezon IP: *.noc.fibertech.net.pl 17.09.13, 09:30 Gość portalu: Madzia napisał(a): > Lato lato i po lecie. Rano nie chce się wychodzić do pracy z pod ciepłej kołde > rki brrrr Dobrym wyjściem byłoby przejśćie bezpośrednio w sen zimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Wielkimi krokami się zbliża ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.13, 06:49 ... jesienny sezon. A rośliny jeszcze nie są posadzone. Nie było na to czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Koniec lata IP: 93.220.43.* 21.09.13, 08:46 Znaczy się nie mnie lata, tylko jutro pora roku się kończy. U nas w niektóre lata lato kończy się 22, a w inne lata 23 września. Na przykład w tym roku lato kończy się 22 września o godzinie 22:44, a przyszłym 23 września o godzinie 04:29. Odpowiedz Link Zgłoś