Dodaj do ulubionych

Stanowcze „NIE” dla likwidacji tramwajów!

27.11.13, 10:31
Pomysły takie, jak ten płynący z Gorzowa Wlkp., gdzie władze miasta nie wykluczają rozebrania jednej z linii tramwajowych, trzeba wypalać gorącym żelastwem – uważa Paweł Rydzyński.
www.rynek-kolejowy.pl/49533/gorzow_stanowcze_nie_dla_likwidacji_tramwajow.html
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Stanowcze „NIE” dla likwidacji tr 03.12.13, 10:13
      Prezydent Tadeusz Jędrzejczak przekonuje, że żadna decyzja ws. trasy na Piaski – i ogólnie przyszłości tramwajów – jeszcze nie zapadła. – Wiem, czym są dla gorzowian, choć dawno nimi nie jeździłem – mówi w Gazecie Lubuskiej Jędrzejczak. Jednocześnie przekonuje, że jakiekolwiek inwestycje w tramwaj w jednym miejscu wymagają oszczędności w innym.
      www.rynek-kolejowy.pl/49661/gorzow_zeby_zainwestowac_w_tramwaje_trzeba_na_czyms_oszczedzic.html
    • Gość: Bernard Dziekujemy za wyrazenie swojej opinii... IP: 199.19.221.* 09.12.13, 00:14
      Hey,
      W okolo130 tysiecznym miescie wnioski o zachowanie trasy tramwajowej na piaski zglosilo....100 osob..
      Ja mysle ze mozna tym "panstwu" za praktykowanie demokracji podziekowac I...zaczac powaznie o miejskiek komunikacji porozmawiac...
      Bowiem jesli ze 130 tysiecy jedynie 100 osob cos chce... To znaczy ze okolo 130 tysiecy albo nie chce albo ma to w nosie...
      Czy miasto powinno setki milionow wydawac na zaspokojenie widzimisie setki osob?
      Z calym szacunkiem... I absolutnie nie...
      :):):):):)
      PS. Ja mysle, ze te "100 krzykliwych osbo" to aktywisci opozycji I przeciwnikow Jedrzejczaka ktorzy chca go w te "tramwajowe: pole minowe wsadzic...
      Tadek... Rob to co dla miasta dobre...
      Zawsze tak dzialales I nie ma powodu by bylo inaczej..
      :):):):):):)
      • sibeliuss Re: Dziekujemy za wyrazenie swojej opinii... 09.12.13, 08:30
        www.rynek-kolejowy.pl/49742/gorzow_zakonczyly_sie_glosne_konsultacje_ws_planu_transportowego.html
    • sibeliuss Tramwaj na Piaski zostaje 09.12.13, 16:25
      www.rynek-kolejowy.pl/49784/gorzow_tramwaj_na_piaski_zostaje_bedzie_wariant_maksymalny.html
      • Gość: Bernard Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 09.12.13, 20:41
        Hey,
        Pisze o tym od zawsze...
        Jesli Gorzow chce rozwijac sie jako miasto nowoczesne to musi zsstosowac nowoczesne srodki masowego transport...
        Trzymanie sie landsberskich rozwiazan nie jest madre...
        Moja propozycja (oparta na rozwiazaniach w nowoczesnych osrodkach miejskich) jest prosta:
        Tramwaje maja sluzyc jaki bezkolizyjna, odlaczona od ruchu kolowego I szybka kolej pomiedzy glownymi osrodkami miasta, skad pasazerow rozwoza "do domow" autobusy...
        • Gość: Bernard Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 10.12.13, 07:44
          Hey,
          Ile wypadkow musza tramwaje (lub ich obecnosc) spowodowac by wreszcie ktos zrozumial ze tak dluzej byc nie moze...
          :((:(:(
          • Gość: login_t Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.noc.fibertech.net.pl 10.12.13, 08:18
            Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Hey,
            > Ile wypadkow musza tramwaje (lub ich obecnosc) spowodowac by wreszcie ktos zroz
            > umial ze tak dluzej byc nie moze...

Piesi są jeszcze gorsi, co drugi wypadek przez nich.
            • Gość: Bernard Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 10.12.13, 08:51
              Hey login,
              Rozumiem twoje "sentymenty" jednak musisz pamietac ze miasto przede wszystkim ma byc "dla ludzi"!!!
              Wszystko w miescie musi byc podporzadkowane wygodzie I bezpieczenstwu jego mieszkancow...
              Nie jestem przeciwnikiem tramwajow... Jestem przeciwnikiem idiotycznego upierania sie na podtrzymywaniu XIX wiecznego systemu landsberskiego mieszajacego komunikacje tramwajawa, samochodawa I piesza..
              To recepta na klopoty jesli nie potencjalne tragedie...
              Powtorze: Rola tramwajow winna byc sprowadzona do roli szybkich kolejek ktore calkowicie bezkolizyjnie ( poza ulicami lub ponad/pod nimi) rozwozilyby pasazerow pomiedzy strategicznymi punktami miasta, skad autobusy moglyby dowozic ich "do domow"....
              • Gość: login_t Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.noc.fibertech.net.pl 10.12.13, 09:01
                Alternatywą dla komunikacji publicznej jest rozbudowa parkingów, która tańsza nie jest.

Albo śmierć śródmieścia.
          • Gość: mieczysław Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.gorzow.mm.pl 12.12.13, 14:00
            Wypadki to akurat nie domena tramwajów. Hulajnogi są najgorsze:) A swoją drogą za jeden tramwaj można ich kupić sporo. Sprzedajmy tramwaje i wynajmujmy hulajnogi. :D
            • Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.13, 21:09
              Gość portalu: mieczysław napisał(a):

> Hulajnogi są najgorsze:)

Znaczy te usuwające tramwaje ze śródmieścia nogi stołowe gdy zaczynają hulać?

• Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.13, 06:40

> Hey,
          > Pisze o tym od zawsze...

Możesz już zmienić płytę.

Jędrzejczak już nie likwiduje tramwajów.

Europa dała i nowe kredyty można brać. Są pieniądze do wydania. Inżynieria finansowa magistratu ma już na pewno jakiś plan "betonu architektonicznego" dla tramwajów.

• Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.13, 07:04

> Trzymanie sie landsberskich rozwiazan nie jest madre...

Zastępowanie tramwajów autobusami jest o wiele głupsze.

Byłby to krok do tyłu w porównaniu z Landsbergem. Tramwaje można zastąpić na przykład metrem, albo tramwajem dwusystemowym który ma tą przewagę nad metrem, że wszędzie dojedzie, podróżuje się ciekawiej i o wiele dalej niż metrem. Dlatego skutecznie konkuruje z komunikacją indywidualną. Liczba pasażerów szybko wzrasta. Poza tym nie kosztuje tak wiele jak budowa metra.

• Gość: Bernard Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 11.12.13, 07:46
            Hey nicelus,
            Jeatwa durnym pisowskim pajacem ktoremu w Gorzowie snia sie amerykanskie rozwiazania komunikacyjne...
            Gorzowa na to nie stac pisowska sieroto...
            Po prostu nie stac...
            Ty jestes za biedny I Gorzow jest za biedny - trzeba spojzec prawdzie w oczy- jak cie na furmanke stac to nie szczuj ludzi by Cadilacami jezdzili!!!
            Nie obrazaj Gorzowian!!!
            Jadles dzisiaj dziadzie pisowski???
            :(:(:(:(:(:(
            • Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.13, 07:22

> Jadles dzisiaj dziadzie pisowski???

Jadłem u Dresslera (Kurfürstendamm 207-208) zupę z dyni z prażonymi ziarnkami i olejem. Na drugie piersi z gęsi z jodłowym miodem i rozmarynem, glazurowane, z Balsamicoglace, podane ze skorzonerą i musem z jadalnych kasztanów. Na deser crème brûlée z cynamonem i kompotem z fig. Powłoka z cukru z dodatkiem cynamonu była zeszklona palnikiem i smakowała fantastycznie.

Wcześniej byłem obok w teatrze (Komödie Theater am Kurfürstendamm) na znakomitym przedstawieniu "Auf ein Neues". Była to bardzo pouczająca komedia o żebraku, "kobiecie sukcesu" i jej córce. Uśmiałem się do łez!

A ty człowieku wykształcony z dużego miasta?
              • Gość: Berrnard Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 12.12.13, 08:21
                Hey nicelus,
                Na sniadanie jak zawsze ...kawa I papieros...
                Na lunch mialem odgrzane w mikrofalowce wczorajsze pierogi z serem..Z cebula I boczkiem.
                Dla uzromacenia..Przegryzke salatka w postaci kiszonego ogorka...
                Na obiad/kolacje mialem wlasnej roboty bigos ktory wyjalem z zamrazalnika ..
                I...oczywiscie w mikrofalowce do stanu zjadalnosci przywrocilem.. Bigos zrobilem sam kilka tygodni temu..
                Wszystko w nim w/g mamusi przepisu..Lacznie z suszonymi grzybami..
                Teraz siedze przy kompterze popijajac drinka (niezawodna polska wodka z coca cola...)
                I czytajac wiadomosci z Polski/Gorzowa I twoja produkcje na forum... nie do smiechu mi...
                PS. Ide zrobic nastepnego...
                Ten ostatni jakis byl maly...
                he he he
                I to sa jaja
                :):):):)
                • Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.13, 00:08
                  Gość portalu: Berrnard napisał(a):

> I...oczywiscie w mikrofalowce do stanu zjadalnosci przywrocilem..

Nie tak dawno wyrzuciłem moją mikrofalówkę, bo była bardzo stara. Jeszcze taka z kręcącym się talerzem. Nowe, bez talerza, mają znacznie więcej wykorzystanego miejsca w środku, bo nie tylko tyle co na talerzu. Od początku kupuje Panasonic i teraz też kopiłem Panasonic NN-CF873.

W sklepie zrobiłem scenę, że w środku boki pokryli, środkiem przeciwko przyleganiu, takim podobnym do teflonu, a zapomnieli pokryć góry i tyłu bo tył i góra są chropowate jak papier ścierny. Sprzedawcy sprawdzili i rzeczywiście. Zaczęli nerwowo szukać w internecie i znaleźli że ten model tak ma. Jakiś nowy wynalazek. Nie trzeba czyścić, bo sam się oczyszcza.

Nie uważasz, że dobrze by było, gdyby gorzowski magistrat wyłożyć czymś takim?

• Gość: Bernard Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.net.albertacom.com 14.12.13, 00:38
                    Hey nicelusa,
                    Przeciez ty sie podobno po jakichs niemieckich restauracjach szlajasz I spozywasz rzeczy ktorych nazw nawet nie znam...Po co ci mikrofalowka??
                    To urzadzenie jedynie dla Polakow jak ja ktorzy wola odgrzana w mikrofalowce kaszanke od tych rzeczy o ktorych ty probowales napisac...
                    I to sa jaja...
                    • Gość: nicelus Re: Tramwaje musza zostac usuniete ze srodmiescia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.13, 02:01

> Hey nicelusa,
                      > Przeciez ty sie podobno po jakichs niemieckich restauracjach szlajasz
                      > I spozywasz rzeczy ktorych nazw nawet nie znam...Po co ci mikrofalowka??

W domu też spożywam rzeczy których nazw nie znasz. Niektóre z nichsię przyrządza w mikrofalówce.

• Gość: w3d Re: Stanowcze „NIE” dla likwidacji tr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 01:04
      A ile nowych autobusów by mzk kupił za tą kase co idzie w tramwaje a ile przystanków i nowych linii a jak tańsze bilety by były.
      Ale nie. Musą być tramwajenbo ludzie sie boją zmian. W xix wieku jak elektryfikowano wieś to tż bylinprzeciw
      • Gość: Bernard Re: Stanowcze „NIE” dla likwidacji tr IP: *.net.albertacom.com 14.12.13, 01:16
        Hey w3d,
        Przez te elektryke na wsi to kury sie niesc przestaly..
        :):):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka