Dodaj do ulubionych

Gorzów ma dobre połączenie S3 z autostradą A2

15.05.14, 16:05
tvn24bis.pl/informacje,187/ze-szczecina-do-sulechowa-szybciej-kolejny-odcinek-s3-otwarty,428604.html
To wielkie wydarzenie.
Z Warszawą, ze Szczecinem,Z Poznaniem, z Berlinem....
Obserwuj wątek
    • Gość: w3d te mi szybciej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 19:23
      do Myśliborza jeździłem zawsze starą drogą - 23 minuty w porównaniu do 40 minut drogą S3.

S3 ma zbyt wiele zakrętów i objazdów żeby dojechać już nie mówię że raz się pomyliłem i we mgle zamiast skręcić w lewo, wjechałem na S3 i zawrócić dopiero mogłem w Myśliborzu - czyli narobiłem kilometrów.

Z sulechowa do Szczecina 2 godziny to strasznie długo. Z Gorzowa PKSem jechałem chyba niecałą godzinę (starą trasą).

S3 to nie wiem komu ma służyć żeby było bezpieczniej? Wiele już słyszałem było wypadków smiertelnych na tej drodze. Do tego bałbym się tam jechać ze względu że nie ma przystanków - ani wysiąść gdzieś żeby siku zrobić masakryczna jest ta droga.

Chyba tylko tirom służy i firmom transportowym że jest za darmo (za przejazd autostradą w pod warszawą sie płaci tyle co w Szwajcarii całoroczna winieta). Złodzieje politycy się nakradli na spółę z przedsiębiorcami i nikt z ato nie odpowiada przed sądem tylko sie ustawiają w kolejce do parlamentu europejskiego.
      • Gość: gg te mi... mądrzej IP: *.gorzow.mm.pl 16.05.14, 21:45
        Gość portalu: w3d napisał(a):

> do Myśliborza jeździłem zawsze starą drogą - 23 minuty w porównaniu do 40 minut
        > drogą S3

W 40 minut to ja dziubuś dojeżdzam z Gorzowa do Szczecina nową S3...
        Google maps dla odcinka Gorzów-Myślibórz wylicza następujęce czasy:
        -S3: 29 min.
        -stara trójka: 38 min.

Poza tym tak S3 jest zła, paskudna, tania (źle) i najlepiej ją zaorać... przegoniłbym cię kilka razy Kostrzyńską albo w sezonie urlopowym starą trójką na odcinku Gorzów - Skwierzyna, to doceniłbyś S3..
        • Gość: w3d Re: te mi... mądrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 02:04
          Jezdze di mrzeżyna starą trasą i wychodzi 190km przez pyrzyce stargard trzebiatów. A trasą wyznaczoną wg google jechałbym s3 przez szczecin 210km.
          Jeździłem wiele razy do myśliborza i na dwa razy przez s3 sie jechało bardzo długo o wiele krócej jest starą trasą co nawet widać na mapie.
          Nawet znajoma sie kłociła że jedz nową s3 będzie szybciej pojechałem i narzeka w połowie drigi co tak długo. starą drogą w 20 minut ode mnie a nową prawie 40.
          Nie chce mi sie wydawac na paliwo zeby ci udowadniac ze stoperem w reku.

A kostrzynska bardzo ładna ulica. Preziu oczywiscie hce tam tory zabrac tramwajiwe i wyrzucic je zeby przez pociagowe jechaly a najlepiej wogole zlikwidowac tramwaje a od katedry do filharmoni i w strone piaskow zrobic deptak ale to sa jego urojone wizje. A pod magistratem zspecjalnie nie robi remontu drog zeby miec pretekst do budowy nowego palacu na zawarciu o co sie stara.
          • Gość: login_t Re: te mi... mądrzej IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 17.05.14, 12:01
            Jeszcze dalej powinno być z Chrobrego na Przemysłową przez S3.
          • Gość: emsiziomal Re: te mi... mądrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 12:43
            "Jezdze di mrzeżyna starą trasą i wychodzi 190km przez pyrzyce stargard trzebiatów. A trasą wyznaczoną wg google jechałbym s3 przez szczecin 210km. "
            -----------------------------------
            A jak to wygląda "czasowo".
            Ale w sumie masz rację..asfalt na "esce" ma kiepskawy odcien w skali szarości,, białe pasy są szarawe a barierki takie sobie.
            W sumie beznadzieja i to nic że ze Szczecina do Zielonej w dwie godziny mozna dojechać.
            A w 40 minut ostatnio z Gorzowa do Goleniowa jechałem. Nei było przepisowo ale bezpiecznie i szybko a
            o to mi chodziło
            • blund Re: te mi... mądrzej 17.05.14, 13:23
              Jakoś nie trafiłem na gościa, który się chwali tym, że zawinął w tesco dwa browarki.
              Albo naciął kumpla na pięć stówek.
              Albo dał żonce z liścia.
              Za to ziom, który wielokrotnie złamał przepisy drogowe i naraził życie rodaków jest cool.
              • Gość: w3d Re: te mi... mądrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 18:56
                Jedno co jest wazne w s3 to barierki hroniace przed zwierzetami. Jak jedziesz po ciemku w nocy to wyskakuja zwierzeta przed droge do swiatel i jest to bardzo niebezpieczne bo moze wpasc dzik przez przednia szybe albo jakis jelen.

Ale na starej drodze byly takie zajazdy np przed trzcinną mozna bylo sie zatrzymac zjesc frytki a na s3 pustpndlatego nienlubie tej martwej trasy. A pks hyba i tak jedzie do szczecina staravtrasa bo raz ze szybciej dwa zahacza o mysliborz ktory ma bardzo dobrenpolaczenia pks czeho nie mozna ppwiedziec o dębnie tam pies znkulawą nogą nie dojedzie a taka bogata gmina ze złożami gazu wstyd dla włodarzy.
              • Gość: brawo Re: te mi... mądrzej IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.14, 23:12
                10/10
            • Gość: w3d Re: te mi... mądrzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 18:51
              Około 2 godzin.
              Jedno co jeszcze mnie irytuje to objazdy. Jak jedziesz w Polske turystycznie to chcesz sobie zobaczyc miejscowosci przez ktore przejezdzasz a nie biale paski ogladac na srodku autostrad i obwodnic tak bylo jak jechalem w tatry przez wroclaw i to wiele lat temu. A z powrotem taka fajnanprzygoda ze glowica pekla w silniku inpowrot pociagiem. Nie ma to jak dizle ani na trasy sie nie nadaja ani do jazdy po miescie. A w trasie benzyna i tak malo pali przy 100km/h a latemnz dizlami jet ten problem ze sie moga zagotowac w upale a zima nie odpalic bo ropa zakarza przy minus 20
    • Gość: w3d Re: Gorzów ma dobre połączenie S3 z autostradą A2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 01:12
      Jeszcze jedni na nie to jak wjedziesz w s3 z gorzowa i zbraknie ci paliwa to sie zes..sz bo tam ani zjazdu nie ma aż do myśliborza ani nic. A jak miniesz zjazd do myśliborza a tak mu sie zdarzyło że nawigacja zamuliła na tym ślimaku i zjechałem nie tak jak trzeba i musiałem wracać przez pyrzyce. Nienawidze s3 to się dla zwykłych ludzi nie jest przyjazne tylko dla transportu tirów może. A jak ci opona strzeli na takiej trasie to jak zreperujesz jak barierki uniemożliwiają zjazd na pobocze? Ten co projektował tą drige to jakis idiot bo driga ekspresowa a jak autostrada ktorych tez zreszta nie lubie. A poza tym oboj pieknego kawalka asfaltowej drogi jaka byla do mysliborza polozyli obok druga s3 takie marnotrastwo tylko w komunie jest mozliwe
      • Gość: emsiziomal "autostrada ktorych tez zreszta nie lubie." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 09:32
        I to w zasadzie wszystko tłumaczy.
        Powodzenia na klepiskach!
        • Gość: w3d Re: "autostrada ktorych tez zreszta nie lubie." IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.14, 01:35
          Życzę ci żeby ci auto sie zrypało na środku takiej drogi albo opona strzeliła wyjdziesz zmienić na środku ulicy bo zjechac nie ma gdzie a tam tacy durnie będą gnać po 180km/h zeby sie pochwalic ze w 40minut nad morze dojechali. To są drogi śmierci będe je omijał z daleka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka