Dodaj do ulubionych

Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi!

18.10.14, 17:45
Jak co cztery lata, tuz przed wyborami , dostałem przesyłkę...Gorzowskie Wiadomosci Samorządowe. Przeczytałem socrealistyczne peany i postanowiłem podziękować za kilka cudów prezydenta....
Dziękuję za 2 galerie handlowe , które powstały i za trzecią, której rychłą budowę zwiastuje.
Wszystkie w jakiś sposób związane są z Panem Prezydentem i szefem honorowym zaprzyjaźnionej firmy.
Dziękuję, że zamordowaliście Panowie centrum miasta!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: w3d Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 01:57
      Taka jest cena postępu.
      Prezio ma wizje w centrumie zrobic jakieś ogrody i odciąć linie tranwajową na piaski wogole olac cale piaski z rozwalona kazimierza wielkiego od lat prezio remontuje tylko te drogi ktorymi jezdi skoda czyli do klodawy. Tam jest jedyna sciezka rowerowa w gw porzadnie wykonana na asfalcie i do jeziora bez drzew posrodku.
    • klodawa1952 Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 19.10.14, 06:17
      kozamaradio napisał:

> Jak co cztery lata, tuz przed wyborami , dostałem przesyłkę...Gorzowskie Wiado
      > mosci Samorządowe. Przeczytałem socrealistyczne peany i postanowiłem podziękowa
      > ć za kilka cudów prezydenta....
      > Dziękuję za 2 galerie handlowe , które powstały i za trzecią, której rychłą bud
      > owę zwiastuje.
      > Wszystkie w jakiś sposób związane są z Panem Prezydentem i szefem honorowym zap
      > rzyjaźnionej firmy.
      > Dziękuję, że zamordowaliście Panowie centrum miasta!!!
      Jest jakaś alternatywa ?
      Wskaż proszę.
      • Gość: kozamaradio Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.14, 10:03
        Za " zapewnienie mieszkańcom kontaktu z prezydentem, dzieki usłudze DIALOG na stronie www.gorzow.pl"
        Co będą obszczymury przyłazić do UM i zawracać doopę.

No i oczywiście to, że " w parkach Kopernika i 750 zamontowano szalety miejskie".
        Jaki poziom władzy...takie sukcesy.
        • z_norwida Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 19.10.14, 11:41
          Gorzów nie różni się od innych miast. Te same problemy z centrum, te same problemy z galeriami handlowymi. W Warszawie ul Marszałkowska od Pl. Konstytucji do Pałacu Kultury też jest zmasakrowana a kiedyś była wizytówką Stolicy. Tam już po prostu się nie chodzi bo i nie ma po co.
          • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 20.10.14, 03:55
            Hey,
            :):):):):):)
            • Gość: nicelus Jędrzejczak nie jest uczciwy. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.14, 07:11
              Sąd orzekł definitywnie, że były prezydent Niemiec, Christian Wulff, jest uczciwym człowiekiem.

Warto więc przyjrzeć się co robi uczciwy człowiek, gdy prokuratura wnioskuje o pozbawienie immunitetu. Uczciwy człowiek podaje się wtedy do dymisji, by nie szkodzić państwu. Dla ludzi myślących jest oczywistym, że prezydent z zarzutami szkodzi wizerunkowi państwa i nie może należycie wypełniać swojej roli.

Jędrzejczak nie jest więc na pewno człowiekiem uczciwym, gdyż oszukuje mieszkańców, że nie szkodzi wizerunkowi miasta i że z aresztu można tak samo dobrze rządzić miastem. Jędrzejczakowi nie chodzi o miasto, tylko o własną skórę. Liczy na, widoczną przecież, niezwykłą pobłażliwość polskich sądów dla ludzi trzymających władzę i dlatego tej władzy nie puszcza.

• Gość: Pytajnik Re: Jędrzejczak nie jest uczciwy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 06:37
                No to Kaczyński już by składał dymisję ?
                • Gość: nicelus Re: Jędrzejczak nie jest uczciwy. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.14, 07:54
                  Gość portalu: Pytajnik napisał(a):

> No to Kaczyński już by składał dymisję ?

Gdy Kaczyński rządził, to dymisję składał już tylko z powodu utraty większości w parlamencie. Postąpił tak jak każdy polityk w państwie demokratycznym postąpić powinien, mimo że Polska państwem demokratycznym nie jest.
          • Gość: nicelus Pewne różnice są, ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.10.14, 06:44
            z_norwida napisał(a):

> Gorzów nie różni się od innych miast.

Pewne różnice są, których jednak gorzowianie nie dostrzegają. Chociażby to, że inne miasta starają się problemy rozwiązywać, a nie pogłębiać. Na przykład. Gorzów za europejskie pieniądze przeznaczone na poprawę infrastruktury komunikacyjnej w mieście postawił prezydencką dominantę, zamiast odbudować przedwojenną linię tramwajową na Zawarcie. W innych miastach miastach w tym samym czasie wybudowano filharmonie dwukrotnie taniej, nie mówiąc już o tym że ładniejsze i z lepszą akustyką. Wystarczy spojrzeć na starówkę, a różnice między Gorzowem i innymi miastami widać gołym okiem.

> W Warszawie ul Marszałkowska od Pl. Konstytucji do Pałacu Kultury
            > też jest zmasakrowana a kiedyś była wizytówką Stolicy.
            > Tam już po prostu się nie chodzi bo i nie ma po co.

Nie ma już takich pochodów pierwszomajowych?

To była kiedyś socrealistyczna dekoracja dla manifestacji robotniczych. A co z Krakowskim Przedmieściem? Wygląda jak Chrobrego w Gorzowie?

• kozamaradio Re: Pewne różnice są, ... 20.10.14, 20:33
              Dziękuje Panie prezydencie za to ,że " za sprawą Moto Racing Show, Gorzów zamienia sie w motoryzacyjna kolebkę".
              Cokolwiek to oznacza, Pan i Pana pisarczykowie...jesteście 'miszczami" swiata i godnymi spadkobiercami socrealizmu!!!!
              • andrzejusa Re: Pewne różnice są, ... 20.10.14, 23:22
                o co ci kaza chodzi konkretnie?

gorzow niczym sie niee rozni od innych miast polski tej i podobnej wielkosci,
                wszedzie te same galerie i troche koloru kamienic ,
                gdzies w centrum oczywiscie:)))

a co cie naszlo na pisanie koza????
                gdzies tam jakis prywatny interesik do wykrecenia??:)))

tymi prywatnymi interesikami polska stoi...
                i dlatego , ze koza ma jakis prywatny interesik,
                i inne kozy inne krowy i byki i barany tez,
                do dupy w tej polsce jest!!!!
                bylo , jest i bedzie...

BO KOZA JAKIS INTERES MA !!
                • kozamaradio "koza ma jakis prywatny interesik," 21.10.14, 21:18
                  O interesy kozy sie nie kłopocz. Martw sie o swój interesik adekwatny rozmiarem do rozumku, malutkiego rozumku!
                • Gość: w3d Re: Pewne różnice są, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 13:36
                  >> gorzow niczym sie niee rozni od innych miast polski tej i podobnej wielkosci

różni się andriusza, w zielonej górze na ten przykład jest praca dla ludzi z wyższym wykształceniem, a w gw - nie. tylko tpv na taśmie albo faurecia czy borndetze, ewentualnie sprzedawca w galerii handlowej. Wszystko za minimalną krajową.
                  • Gość: w3d Re: Pewne różnice są, ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 13:37
                    a na uniwersytecie zielonogórskim samoloty budują taka technologia.
                    A u nas jakieś zapyziałe centrum technologiczne odzysku śmieci.
      • Gość: grobelzaur Re: zamordowaliście Panowie centrum miasta IP: 159.148.152.* 23.10.14, 14:08
        Według sprawdzonych, poznańskich wzorów...
    • kozamaradio Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 21.10.14, 21:14
      Za to, że " w czerwcu 2014 podpisano porozumienie, dzięki któremu zwiększono ilość patroli wspólnych policji i straży miejskiej".
      Czuję sie bezpieczny...nie ma to jak połączone służby w walce ze staruszkami sprzedającymi kwiaty na Chrobrego!!!!
      • Gość: w3d Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 13:38
        te dziadostwo z kwiatami bym pogonił z centruma.

a straż miejska może blokadę na koło założyć ale tylko do 18-tej, bo po 18-tej musi zdjać i można sobie odjechać.
    • hiro_polska Re: te dziadostwo z kwiatami bym pogonił z centru 23.10.14, 22:31
      emsiziomal napisał:

> a to głuptactwo po pewueszecie, ja pogoniłbym do łopaty!
      ale żeś pojechał na czerwono;-)))))) w fuj!;-)
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: 199.19.221.* 24.10.14, 04:21
        Hey,
        ):):):):):):):):)
        • Gość: nicelus A do tego jaki sprytny! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.10.14, 06:55
          Ma dobry plan dla Gorzowa. Po co ma cokolwiek wymyślać i robić? Poczeka, aż inni wybudują S3, albo wyremontują wiadukt kolejowy, czy założą akademię, a wtedy się będzie miał czym chwalić. Już się chwali, że będzie zrobione....

:):):):):):):):):):)
          • dareyou Re: A do tego jaki sprytny! 29.10.14, 12:41
            A kto w zamian? W serwisach wyborczych duże poparcie dla Zapadki, głosujecie na swoich?

www.portalsamorzadowy.pl/wybory2014/sonda-miasto/gorzow-wielkopolski,8.html
            • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 31.10.14, 00:18
              Hey,
              :):):):):)
            • Gość: nicelus Może mają dosyć złodziejstwa i korupcji? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.14, 19:32
              dareyou napisał(a):

> A kto w zamian? W serwisach wyborczych duże
              > poparcie dla Zapadki, głosujecie na swoich?

Zapadka obiecuje pogonić tałatajstwo z miasta.

• emsiziomal hehe 24.10.14, 15:10
        Sorry, że na czerwono
        • hiro_polska Re: hehe 24.10.14, 18:58
          emsiziomal napisał:

> Sorry, że na czerwono

> a to głuptactwo po pewueszecie, ja pogoniłbym do łopaty!
          ..........
          a z tego jesteś dumny?wstydzisz się tego oj wstydzisz;-))) no ale nie bawimy się tak,że puścisz bąka i tak sobie sam kasujesz.nie do nika ci było z tym czerwonym ale po pijaku .........wiem .....wiem;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: emsiziomal Re: hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 20:41
            Tego akurat sie nie wstydzę. Jeżeli ktoś pisze, że pogoniłby z centrum Panie sprzedające kwiaty ...to zapewne nie był w żadnym większym, niz Gorzów , mieście a o stolicach europejskich nie ma zielonego pojęcia.
            Wszędzie uliczni sprzedawcy traktowani są jak lokalny koloryt i traktowani są bardzo dobrze.
            Post skasowałem bo głupio z czerwonym ptaszkiem wygląda.
            Nie ma to niczego wspólnego ze wstydem....jeżeli tak to odebrałeś...to muszę Cię rozczarować.

• hiro_polska Re: hehe 24.10.14, 20:57
              mnie tylko chodzi o to jak nazwałeś studentów z Gorzowa Wielkopolskiego! Kwiaty to wiesz............gdzie sobie możesz zamiast mydła;-)
            • hiro_polska Re: hehe 24.10.14, 21:08
              żeby zamknąć i wyciszyć sprawę;-) proponuję :wpiszesz tu i teraz,że"przepraszam wszystkich gorzowskich studentów,że nazwałem ich głuptactwo po pewueszecie"
              • Gość: emsiziomal Przepraszam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 22:08
                wszystkich absolwentów pewueszetu, którzy mogli poczuć się urażeni moim wpisem.
                Oczywiście w3d też niech się czuje...ale tutaj skrupułów raczej nie mam.
                Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że współpracowałem z kilkoma wykładowcami pewueszetu i uczyłem kilku z nich. Być może źle to o mnie świadczy...ale zasadniczo mam to w głębokim poważaniu.
                Może być?
                • hiro_polska Re: Przepraszam... 24.10.14, 22:18
                  Gość portalu: emsiziomal napisał(a):

> wszystkich absolwentów pewueszetu, którzy mogli poczuć się urażeni moim wpisem.
                  >
                  > Oczywiście w3d też niech się czuje...ale tutaj skrupułów raczej nie mam.
                  > Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że współpracowałem z kilkoma wykładowc
                  > ami pewueszetu i uczyłem kilku z nich. Być może źle to o mnie świadczy...ale z
                  > asadniczo mam to w głębokim poważaniu.
                  > Może być?
                  >
                  możesz wykasować całość naszysj dyskusji. jak możesz to cyk!ja się zgadzam. ty jak chcesz.
                  • Gość: emsiziomal Re: Przepraszam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.14, 22:27
                    Zasadniczo kasuję tylko "egorzow" - bo to spam. Naszej konwersacji nie skasuję bo w miarę rozsądne dyskusje na tym forum są wskazane.
                    • andrzejusa Re: Przepraszam... 24.10.14, 22:48
                      ziomal,
                      jak mniemam uczyles tych wykladpwcow wyzszej zawodowki jako nauczyciel,
                      pewnie jeszcze w podstawowie...
                      moze w szkole srednie , moze byc...

ale wierz mi nikogo specjanego nie wyuczyles,
                      a o wykladowcach gorzowskiej wyzszej zawodowki mam jak najnizsze zdanie , niestety:(

moja zonka tam licencjat robila ,
                      wiec wiesz ze nie przesadzam:
                      licencjat z filologii germanskiej,

poziom tych "studiow" byl na pozimie ,
                      drugiej klasy normalnego liceum :(((((

"kadry" ze tak napisze ziomal nie wyksztalciles niestety:(((

a rozsadne dyskusjue na naszym forum sie nie wskazane , ziomal,
                      SA KONIECZNE!!!
                      • Gość: nicelus Re: Przepraszam... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.14, 22:28
                        andrzejusa napisał:

> moja zonka tam licencjat robila ,

Tym argumentem na niski poziom studiów powaliłeś wszystkich.

• hiro_polska Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 25.10.14, 21:47
      no to po spacji;-) .mamy dwudziesty pierwszy wiek.jakoś nie bardzo uwierzę ,że jak robicie zakupy w tesco przy górczyńskiej zostawiacie samochody tuż obok czyli np.przy kupcu gorzowskim albo przy panoramie,lidlu czy zupełnie niedaleko czyli przy komforcie<nie wiem czy tam jeszcze istnieje ale....>każdy<moim zdaniem> jedzie na jakiekolwiek zakupy tam ,gdzie dojedzie samochodem.podobnie jest z restauracjami,kebabami itp. inną bajką są knajpy do wychlania.tam się jedzie taxi wraca się ze śpiewem "rezerwa" a przede wszystkim "hej sokoły" i to jak wracamy nie zawsze jest po drodze z zasadami<i dobrze>,ale pieszo!!albo taxi! nikt mi nie wmówi,że po centrum miasta krążą ludzie ,którym brakuje sklepów cuchnących stęchlizną i piwnicą jak w poniemieckim czołgu! darcie było o empik. zaparkujcie gdzieś tam samochód 9-17. no słucham. gdzie?!!! sklepy sklepiki kawiarenki w takich miejscach to pomyłka Gorzów to nie sopot a chrobrago to monciak!!
      • Gość: nicelus Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.14, 23:13
        hiro_polska napisał:

> Gorzów to nie sopot a chrobrago to monciak!!

Gorzów to wiocha daleko od szosy. Wieśniacy przywykli do stylu rządzenia sekretarza PZPR jak z XX wieku i już się martwią co będzie jak go zamkną, bo jak nie on to kto, a Sekretarz czeka, aż mu szosę S3 rząd wybuduje i tylko w tym upatruje z nadzieją szybszego rozwoju miasta. Trudno mi zrozumieć taką wieśniacką mentalność. Być może przez to, że zawsze mieszkałem w stolicy. Najpierw w Warszawie, a od ponad ćwierć wieku w Berlinie.

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 26.10.14, 00:28
          Gość portalu: nicelus napisał(a):

> hiro_polska napisał:
          >
          > > Gorzów to nie sopot a chrobrago to monciak!!
          >
          > Gorzów to wiocha daleko od szosy. Wieśniacy przywykli do stylu rządzenia sekret
          > arza PZPR jak z XX wieku i już się martwią co będzie jak go zamkną, bo jak nie
          > on to kto, a Sekretarz czeka, aż mu szosę S3 rząd wybuduje i tylko w tym upatr
          > uje z nadzieją szybszego rozwoju miasta. Trudno mi zrozumieć taką wieśniacką me
          > ntalność. Być może przez to, że zawsze mieszkałem w stolicy. Najpierw w Warszaw
          > ie, a od ponad ćwierć wieku w Berlinie.
          >

aż mnie kusiło żeby coś debilowi odpisać allle nie.............
          • kozamaradio "zawsze mieszkałem w stolicy" 26.10.14, 11:09
            ...o Gnieźnie zapomniałeś......
            • kozamaradio Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 26.10.14, 11:13
              Za inwestycje.
              Za 'wybudowanie" trasy S3 :)
              Za wybudowanie filharmonii i zwindykowanie kary umownej od firmy, która odstąpiła od realizacji inwestycji,
              Za Kostrzyńską, torowiska i co najważniejsze Stadionu dla Rycerzy czarnego Spo(r)tu...wyborczego!
              Teraz czekam na nowy magistrat.

• Gość: nicelus Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.14, 18:14
                kozamaradio napisał:

> Za wybudowanie filharmonii i zwindykowanie kary umownej od firmy,
                > która odstąpiła od realizacji inwestycji, ...

Z zasady takie firmy w przyszłości nie są dopuszczane do inwestycji miejskich. Nawet jako podwykonawcy. Tymczasem w Gorzowie wyjątkowo dopuszczono taką firmę do budowy i to nie byle czego, bo garażu w nieznanej i niemożliwej do wykonania w Gorzowie bardzo drogiej technologii. Prezydent wiedział że ta technologia nie jest możliwa w Gorzowie, ale bezwzględnie jej wymagał od innych firm. Tym sposobem pozbył się konkurencji, a garaż wybudowano w zwykłej technologii, skasowano za drogą technologię i jeszcze dołożono 20 milionów na automatykę sceny. Oczywiście gorzowskie barany są przekonane. że automatyka sceny za 20 milionów jest potrzebna i znów zagłosują na swojego dobrego i uczciwego prezydenta.

:)

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 26.10.14, 13:54

> Gorzów to wiocha daleko od szosy.
          Być może przez to, że zawsze mieszkałem w stolicy. Najpierw w Warszaw
          > ie, a od ponad ćwierć wieku w Berlinie.
          >
          a kto w takim razie cię zmusza bądź płaci ci wręcz za takie szczucie na fg? jakie służby bądź wprost zapytam: służby jakiego państwa opłacają twoją obecność na fg jeżeli nigdy tam nie mieszkałeś ,nie mieszkasz i mieszkać ponoć nie będziesz?;-)
          • Gość: nicelus Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.14, 07:28
            hiro_polska napisał:

> a kto w takim razie cię zmusza bądź płaci ci wręcz za takie szczucie na fg?
            > jake służby bądź wprost zapytam: służby jakiego państwa
            > opłacają twoją obecność na fg jeżeli nigdy tam nie mieszkałeś ,
            > nie mieszkasz i mieszkać ponoć nie będziesz?;-)

Chciałbym zamieszkać w okolicach Gorzowa, ale zamieszkam dopiero wtedy, gdy Polska będzie demokratyczna i zlikwiduje powszechnie panującą w Polsce korupcję. Dlatego usilnie staram się Polakom w tym pomóc, mimo że nikt mi za to nie płaci.

A ciebie kto zmusza bądź płaci za takie szczucie na fg? Chyba nie powiesz, że robisz to z miłości do braku demokracji i skorumpowanych układów rodem jeszcze z PRL-u?

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 31.10.14, 18:10
              cloud.web.de/ngcloud/external?shareId=Nw0dkBknTyyjh-NeShvt8w92803#/Berlin z mojego biurowego okna
              obejrzałem pękając ze śmiechu. przyznaję,że jest się czym podniecać ....oj jest;-))))))
              teraz rozumiem skąd ta zazdrość patrząc na zdj pięknego Gorzowa Wielkopolskiego. mam sulęcinku jedną małą prośbę:wszędzie ale nie blisko nas,mieszkańców Gorzowa Wielkopolskiego !!!utwórz sobie na starość taką strefę buforową ok. 200 km i będzie oki...przepiękna ta symetria z kopułami;-))))))))))))))))))))))ty faktycznie masz architektoniczny chaos pod kopułą;-) najładniejszy jest ten dymiący komin spalający polski węgiel;-)
              • Gość: nicelus Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.14, 22:34
                hiro_polska napisał:

> .... obejrzałem pękając ze śmiechu.

Dałeś się więc poznać po śmiechu.

> ... wszędzie ale nie blisko nas, ...

Blisko obszczymurków, to nawet Jędrzejczak nie chciał mieszkać. Wyprowadził się za miasto, by wśród tłuszczy nie mieszkać.

> ... dymiący komin spalający polski węgiel;-)

Elektrownia Reuter-West jest na gaz, a nie na węgiel. Poza tym nad kominami współczesnych elektrowni unosi się para , a nie dym. Widać, że nie widziałeś współczesnej elektrowni. Komin niczego nie spala. Pomyliłeś komin z kominkiem.

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 02.11.14, 21:58

> Pomylił
                  > eś komin z kominkiem.
                  >
                  jeden h... tylko mniejszy;-))))
                  • Gość: free Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.free.aero2.net.pl 03.11.14, 08:33
                    Po h.. dyskutujesz hiro z tym przyciężkawym intelektualnie i neurotycznym pseudoszwabem. Beton siedzi na zasiłku i z nudów opluwa Polków i ciągle krytykuje.
                    • hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 04.11.14, 15:18
                      bawi mnie jak gość próbuje się przypucować;-)))
                    • Gość: nicelus Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 21:28
                      Gość portalu: free napisał(a):

> ... pseudoszwabem.

A ty się pewno uważasz za pseudopolaka? Co?

> ... opluwa Polków i ciągle krytykuje.

A hiro myśli, że próbuje się tym sposobem przypucować. Widocznie są tacy pseudopolacy, którzy lubią opluwanie i olewanie. Zobacz jaką Jerzy Urban kasę na tym zrobił.

Teraz, by was jeszcze bardziej podniecić, będę was olewał. Lubicie być olewani, nieprawdaż?

Tylko nie kłamcie że nie.

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 04.11.14, 23:27

> A hiro myśli,
                        już kilka lat temu jednoznacznie stwierdziłeś,że hiro jest bezmyślnym lemingiem ;-)))to jak? dużą niekonsekwencję widzę.

• Gość: nicelus Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 07:06
                    hiro_polska napisał:

> jeden h...

Być może, ale pisze się ch...

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 04.11.14, 15:13
                      > Być może, ale pisze się ch...
                      pisz jak chcesz:-) prawdziwi faceci piszą h... jak mają coś do napisania.

• Gość: nicelus Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.11.14, 20:38
                        hiro_polska napisał:

> prawdziwi faceci piszą h... jak mają coś do napisania.

Brakuje ci więc tylko czegoś do napisania.

• hiro_polska Re: Kuda Chrobrego do Kudammu ... 04.11.14, 21:14
                          słabe ale próbuj dalej;-)
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 31.10.14, 00:20
        Hey,
        :)):):):):)
    • darmowy1 i co z tego? 27.10.14, 12:21
      Tak wiem: jest uczciwy
      tak wiem: jest dobry.
      Ale co z tego?

Codziennie popie...m dziurawymi drogami, po kafelki jadę do Szczecina (zgadza się nie jego wina, że w Gorzowie nie ma Leroy Merlin, ale w ZG jest). Tankuję poza Gorzowem, bo w Gorzowie drogo - też nie jego wina. Ale co do centrum miasta, to niestety autor wątku ma rację, bo nie ma na kogo zwalić winę jak przed Jędrzejczakiem był Jedrzejczak, a przed nim też był Jędrzejczak.
      • hiro_polska Re: i co z tego? 27.10.14, 13:00
        darmowy1 napisał:
        Ale co do centrum miasta,
        > to niestety autor wątku ma rację, bo nie ma na kogo zwalić winę jak przed Jędr
        > zejczakiem był Jedrzejczak, a przed nim też był Jędrzejczak.

jeszcze napisz ,że sam się wybierał tyle razy;-)) chyba wyborcy tak zdecydowali;-)))czy masz na to jakąś teorię?
        • Gość: darmowy1 Re: i co z tego? IP: *.kwidzyn.mm.pl 27.10.14, 22:37
          To żadna teoria: wyborcy go wybrali po to,
          żeby Jędrzejczak podejmował właściwe decyzje.
          • hiro_polska Re: i co z tego? 28.10.14, 09:53
            widocznie według wyborców podejmował właściwe decyzje skoro go tyle razy wybierali. a może wybierali do skutku aż się kiedyś pomyli?;-)
            • darmowy1 Re: i co z tego? 28.10.14, 11:42
              Kwestia decyzji: dobra / nie dobra to system zero-jedynkowy.
              Przy ocenie: 0 - 1 to za mało.
              Zastosowałbym skalę od minus 10 do plus 10.
              • hiro_polska Re: i co z tego? 28.10.14, 12:23
                a widziałeś kiedyś kobietę będącą trochę w ciąży? decyzja albo jest dobra albo zła. nie uznaję innej opcji.
                • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 31.10.14, 00:21
                  Hey,
                  :):):):):):):)
                  • Gość: nicelus Jędrzejczak jak kobieta trochę w ciąży? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.10.14, 19:46
                    Hej, hej!
                    :):):)

Sąd jednak stwierdził, że jest trochę nieuczciwy.
                    • hiro_polska Re: Jędrzejczak jak kobieta trochę w ciąży? 31.10.14, 20:41

> Hej, hej!
                      > :):):)
                      >
                      > Sąd jednak stwierdził, że jest trochę nieuczciwy.
                      posłuchaj aab czy cośtam. rozmowa dotyczyły decyzji. albo-albo . kumasz? nie! to z daleka widać słychać i czuć.
                  • wolfenstein3d Bernard 31.10.14, 20:57
                    Twój kolega:

Gigant_Tadeo

emsiziomal, poprawianie błędów jest strasznie męczące ale podjąłem ten wysiłek.
                    Przydałby się jakiś automatyczny korektor tekstów.
                    • wolfenstein3d Re: Bernard 31.10.14, 21:06
                      a wyszło do dupy i tak bardziej kolorowo jest bez poprawiania
                      • hiro_polska Re: Bernard 31.10.14, 21:15
                        wolfenstein3d napisał:

> a wyszło do dupy
                        jak ty to robisz,że tak bzdurnych wyrazów ci nie podkreśla?na czym piszesz? <sys>?
                      • hiro_polska Re: Bernard 31.10.14, 21:26
                        do dupy do dupy! właśnie chciałem się zarejestrować " u ciebie na portalu" ale nie dodałem zdjęcia i dupa zbita. sam sobie poprawiaj txt;-)
                        • Gość: w3d Re: Bernard IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.14, 02:42
                          Można poprawiać tylko swoje posty a nie czyjeś
                          Zamiast foto można avatar wstawić byle .jpg żadnych pingów
                          • hiro_polska Re: Bernard 02.11.14, 22:06
                            Gość portalu: w3d napisał(a):

> Można poprawiać tylko swoje posty a nie czyjeś
                            > Zamiast foto można avatar wstawić byle .jpg żadnych pingów
                            jak szybko wychodzi obsesja na temat poprawianie postów innych;-) chciałem ci dać możliwość poprawiania tych twoich "artykułów". tak z marszu i bezinteresownie.ale co tam poczytamy pośmiejemy się i jest oki;-)
    • Gość: Piaski Chłopcy z ferajny IP: 192.157.239.* 31.10.14, 09:22
      Dostałem darmową gazetkę tygodnik......... nie będe reklamował w środku z kandydatami pana Madeja na radnych. Wróciły wspomnienia za czasów AWS-u. Szeregi zwarli głowni opozycjonisci do walki z komuną. Porwich ,Gonerski,Rusakiewicz starszy.Młodszy Waldek nie startuje nie wiedzieć czemu.Panowie mają krótką pamięć i zapomnieli jak skończył się dla społeczeństwa romans zwiazków zawodowych z polityką.
      • Gość: access Re: Chłopcy z ferajny IP: *.me 31.10.14, 21:39
        18.02.2006 – w radzie nadzorczej Kompanii Węglowej znaleźli się: Maria Andrzejewska-Sroczyńska, Marek Rusakiewicz i Lech Marek Gorywoda, a wiceprezesem zarządu został Jan Dwojewski. Dziwnym zbiegiem okoliczności wszystkie te osoby pochodzą z Gorzowa Wielkopolskiego i wcześniej blisko współpracowały z premierem Marcinkiewiczem w gorzowskim ZChN lub jeszcze w NSZZ Solidarność w latach osiemdziesiątych.
        • hiro_polska Re: Chłopcy z ferajny 31.10.14, 21:44
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,3174817.html
          to to?
          • Gość: access Re: Chłopcy z ferajny IP: *.me 31.10.14, 21:53
            Dokładnie
            • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 01.11.14, 02:53
              HEY
              :):):):)):):):):)
              • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.14, 21:39
                Nie trzeba, nie trzeba ...

• Gość: cyfrowy Re: Chłopcy z ferajny IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.11.14, 09:40
              Chyba mało pieniążków nowa synekurka by się przydała
              • Gość: kurier Re: Chłopcy z ferajny IP: *.calcit.fastwebserver.de 03.11.14, 20:52
                Następni związkowcy do koryta.Już Buzek z krzaklewskim rządzili przy współudziale elit związkowych. Syfu narobili i uciekli do Brukseli.A tak swoją drogą co ci panowie mają do zaproponowania oprócz wspólnego zdjęcia z Madejem.
    • thebird3 Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 03.11.14, 11:05
      Pogaduszki z zaprzyjaźnionym miastemwww.facebook.com/#!/halinaelzbieta.daszkiewicz/posts/986899418002166?comm ent_id=989731901052251¬if_t=like
      • hiro_polska Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 03.11.14, 23:36
        thebird3 napisał:

> Pogaduszki z zaprzyjaźnionym miastemwww.facebook.com/#!/halinaelzbieta.daszkiewicz/posts/986899418002166?comm ent_id=989731901052251¬if_t=like
        to już tak jest dzielona skóra na niedźwiedziu?;-)
    • hiro_polska Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 03.11.14, 14:56
      ale jaja;-)))
      img6.demotywatoryfb.pl//uploads/201411/1415020310_zcubfg_600.jpg
      pozdro hiro
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 05.11.14, 04:14
        Hey,
        :):):):):):
    • thebird3 Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 05.11.14, 10:55
      Prokuratura przedstawiła w kwietniu br. wójtowi Wójcickiemu zarzut "powtórnego zlecenia wykonania dokonanych już prac i wyprowadzenia tym samym z Gminy Deszczno ponad 60 000 zł tytułem zapłaty za już wykonane prace".
      niezalezna.pl/61092-kandyduje-z-zarzutami
      • z_norwida Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 06.11.14, 16:36
        ???
      • Gość: nicelus Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 01:40
        thebird3 napisał:

> Prokuratura przedstawiła w kwietniu br. wójtowi Wójcickiemu zarzut "powtórnego
        > zlecenia wykonania dokonanych już prac i wyprowadzenia tym samym
        > z Gminy Deszczno ponad 60 000 zł tytułem zapłaty za już wykonane prace".

Powinien zlecić niemożliwe do wykonania w Deszcznie prace i wyprowadzić tym samym 70 000 000 zł tytułem ustawienia przetargu, a prokuratura nie miałaby zarzutów.

• Gość: nicelus Koza ma radio. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 01:17
      A w radiu też koza.
      • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 09.11.14, 03:57
        Hey,
        • Gość: nicelus Taki dobry, jaki uczciwy... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 21:56
          Jaki tam uczciwy? Przecież sąd go nie uniewinnił.

Jaki tam dobry? Zaledwie dostateczny z minusem. 70% samorządowców jest lepszych od niego. Wyniki ostatniej kadencji pokazały, że jest na na 1736 pozycji wśród 2479 polskich samorządowców stojących na cele gmin. Są od niego lepsi i są od niego gorsi. Na przykład, na 2479 wszystkich gmin następujące miejsca zajęły lubuskie gminy:

19 Witnica
          114 Deszczno
          934 Zielona Góra
          1707 Kłodawa
          1736 Gorzów Wielkopolski
          2328 Torzym

Jędrzejczak i wszyscy kiepscy lubuscy samorządowcy powinni podziękować burmistrzowi Torzymia, że dzięki niemu nie są jeszcze tacy najgorsi w regionie. Ten to dopiero orzeł! Na miejscu 2328 na 2479 wszystkich. Około 94% jest lepszych od niego. Znalazł się wśród grupy 6% najgorszych.

• Gość: nicelus Re: Taki dobry, jaki uczciwy... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 22:15
            Oczywiście Torzym w powiecie sulęcińskim jest najgorszy nie w całym lubuskim, tylko w jego północnej części. To miałem na myśli, tylko się źle wyraziłem.
          • Gość: Bernaerd Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 10.11.14, 00:54
            Hey,
            • Gość: nicelus Re: Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.14, 22:41
              Tysiąc miejsc za wójtem Pacanowa.

• Gość: nicelus 19. Witnica, 1736. Gorzów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.14, 07:21
            Widać czarno na białym, że prezydent Gorzowa nie dorasta wójtowi Deszczna do pięt.

• Gość: nicelus 114. Deszczno, 1736. Gorzów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.14, 07:34
              Oczywiście wójtowi Witnicy też nie dorasta do pięt, ale naturalnie miało być w tytule wpisu Deszczno.

Niezależne badania 2474 gmin.
              Jest czarno na białym.
              Koniec kropka.
      • Gość: kozamaradio Re: Koza ma radio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 11:40
        Zaiste, niezbadane są ścieżki Twoich internetowych szlaków!!!
        Kozamamp3...nie brzmi dobrze.
        • Gość: nicelus Re: Koza ma radio. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.14, 20:59
          Gość portalu: kozamaradio napisał(a):

> Zaiste, niezbadane są ścieżki Twoich internetowych szlaków!!!

Chcesz przez to powiedzieć, że wyglądam na człowieka, który już cały internet przeczytał?

• Gość: nicelus Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 22:22
      Dlaczego radio, prasa i telewizja prześcigają się w publikowaniu jakichś sondaży mających ma celu podpowiedzenie baranom jak mają głosować, zamiast publikować niezależne badania sprawności rządzących samorządowców w ostatniej kadencji, aby ludzie myślący mogli wyrobić sobie własne zdanie o swoich włodarzach?

W państwach demokratycznych jest zupełnie odwrotnie niż to ma miejsce w Polsce. Tym sposobem Polska nigdy nie zostanie zaliczona do państw demokratycznych świata.

Aby wypełnić lukę informacyjną podaję linki:

PODSUMOWANIE KADENCJI 2010 - 2014

PEŁNA LISTA RANKINGOWA

• Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezydent IP: *.net.albertacom.com 10.11.14, 00:57
        Hey,
        • Gość: kozamaradio Dziękuję panu prezydentowi.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.14, 11:44
          ...za 'postawienie" kamienia ku pamięci bożnicy.
          za druga nitkę obwodnicy,
          za ...obwodnicę Augustowa
          We wszystkim doborowy i uczuciowy Prezydent maczał swe palce!!!
    • Gość: free Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.free.aero2.net.pl 12.11.14, 11:50
      Gratulacje
      W rankingu najlepszych prezydentów jest Pan na 12 miejscu w Polsce. Szacunek i życzę dalszej owocnej pracy
      • hiro_polska Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 12.11.14, 12:06
        biznes.pl/magazyny/finanse/ranking-prezydentow-miast-warszawa-spadla-z-podium,5663496,17539944,foto-detal.html
        tylko 2 miejsca za preziem poznania.no no!
        • Gość: emsiziomal Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.14, 17:26
          W zasadzie chcę powiedzieć: Dziękuję i "niedozobaczenia"!
          • hiro_polska Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 12.11.14, 18:09

> W zasadzie chcę powiedzieć: Dziękuję i "niedozobaczenia"!
            nie lubisz tadeusza czy grobelnego?;-)

• thebird3 Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! 14.11.14, 21:23
            Dzisiaj Prezydent poruszal sie pieszo po centrum , razem z żużlowcami . Wszyscy napotkani dziękowali ,pozdrawiali ,rozmawiali . Bernard będziesz zadowolonyyyyyy :)
            • Gość: emsiziomal Bernard będziesz zadowolonyyyyyy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 21:32
              Czy od tego prezydent bedzie lepciejszy czy uczciwiejszy?
              • Gość: emsiziomal Temu Panu.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.14, 15:11
                ...dziękujemy!!!!
                • hiro_polska Re: Temu Panu.... 17.11.14, 15:28
                  radny wojewódzki też niezła fucha;-))) a jak się z komarnickim dogadają to w 69 przeniosą pod małyszyn;-))))!
            • Gość: nicelus Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.11.14, 07:06
              thebird3 napisał:

> Dzisiaj Prezydent poruszal sie pieszo po centrum , razem z żużlowcami .

Prezydenci miast mają co cztery lata "dzień bez samochodu"?

PS. Gdzie tam Jędrzejczakowi do Grobelnego? Gorzów to nie Poznań. Wedle stawu grobla.

• Gość: nicelus Re: Dziękuję Panu Prezydentowi T. Jedrzejczakowi! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.11.14, 06:57

> W zasadzie chcę powiedzieć: Dziękuję i "niedozobaczenia"!

Kto wie? Być może wybory wygrał Jędrzejczak, tylko cztery kadencje młodszy? Być może Gorzów czeka powtórka z rozrywki? Zobaczymy. Po czterech kadencjach się okaże. Gorzowianie zmieniają "dobrych i uczciwych prezydentów" co 16 lat.

:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka