thebird3 05.11.14, 10:58 "Prokuratura przedstawiła w kwietniu br. wójtowi zarzut "powtórnego zlecenia wykonania dokonanych już prac i wyprowadzenia tym samym z Gminy Deszczno ponad 60 000 zł..." niezalezna.pl/61092-kandyduje-z-zarzutami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: login_t Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.noc.fibertech.net.pl 05.11.14, 13:17 I tak jest czyściejszy niż Tadeusz. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro_polska Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 05.11.14, 13:42 Gość portalu: login_t napisał(a): > I tak jest czyściejszy niż Tadeusz. według jakiej skali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.noc.fibertech.net.pl 05.11.14, 13:47 Tadeusz ma na karku wyrok, a koleżka z Deszczna - zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.14, 12:34 Gość portalu: login_t napisał: > Tadeusz ma na karku wyrok, a koleżka z Deszczna - zarzut. Nie tylko ranking konfliktów z prawem przemawia na rzecz koleżki z Deszczna. Również niezależny ranking sprawności zarządzania w 2.479 polskich gminach w ostatniej kadencji przemawia na rzecz koleżki z Deszczna, który jest na 114 pozycji, a Tadeusz na 1.736 pozycji. Tadeusz (miejsce 1.736) został bardzo daleko za koleżką z Zielonej Góry (miejsce 934) nie mówiąc już o koleżce z Witnicy (miejsce 19). U koleżki z Deszczna nie podoba mi się jedynie brudna kampania wyborcza. Wyborcy powinni muszą być poinformowani o kłopotach z prawem kandydata i bardzo dobrze że PiS o to pyta. Brak wyczerpującej i zgodnej z prawdą odpowiedzi w demokratycznym państwie mógłby skutkować unieważnieniem wyborów. Należy się nie obrażać, tylko informować. Natomiast obrzucanie wieśmakami jest niesmaczne. Jest to zwykła chamska pyskówka. Jeżeli ludzie dla miasta czują się w sprawie wieśmaków niedoinformowani, to powinni kulturalnie zapytać , a zwolennicy miasta dla ludzi by im na pewno kulturalnie i wyczerpująco odpowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: free Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.free.aero2.net.pl 05.11.14, 13:55 A ,,elektryk'' byly milicjant też nie jest aniołkiem . Wyczytałeś coś na ten temat w tej swojej niezależnej Odpowiedz Link Zgłoś
thebird3 Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 05.11.14, 15:20 Jędrzejczak nie ma wyroku .Jest niewinny wyrokiem Sadu w Szczecinie . Masz watpliwości co do niezalezności Sądu Apelacyjnego . Sąd rozjechał Prokuraturę i cała intrygę ABW na naleśnik i jeszcze przyjdzie płacić odszkodowanie za niesłuszny areszt :) Ale propaganda GL GW zrobiła skuteczną propagande krzywdząc ludzi bo nie tylko Jedrzejczaka . A jak wyczytałem , w przypadku Wójcickiego to 'suchar' z przed lat ,a w kwietniu ,czyli nie miał zamiaru kandydowac ,postawiono zarzut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobie Re:niezaleznosc Sadu Apelacyjnego????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.14, 20:10 Ha,ha, ha. Sady od rejonowych do apelacyjnych a nawet najwyzszego chodza na paskach sluzb mundurowych i roznych cwaniaczkow. Nie plec glupstw o "niezaleznosci sadow" to dobre dla przyglupow i ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.14, 02:09 Thebird, tadeowi o to co postawili zarzut czytałem wiele lat temu w gazecie stronice z podsłuchu byś widział język jakim operowali jak ci z afery podsłuchowej po tylko więcej prekleństw tadeo przyznał sie tam do ustawiania przetargów i była jakaś waliza pieniędzy. O tą jedną sprawe tylko go badali. Przez 15lat rządzenia wiele inwestycji miejskich wykonała zaprzyjaźniona firma. Tadeo nie ma żadnych oszczędności w osw. majątkowym wierzysz w to? Albo że może byçtak głupi żeby stawiać nowebudynki za mln zł po to żeby poprzenosić coś ze starych? Od qielomilionowych inwestycji łatwo coś uszczknąć. Im większa inwestycja tym więcej patrz beton architektoniczny w filharmoni Mysle ze wojcicki jest niewinny. Pewnie nie miałby zadnych podejrzen jakby nic nie robił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.14, 07:35 thebird3 napisał: > "Prokuratura przedstawiła w kwietniu br. wójtowi zarzut > "powtórnego zlecenia wykonania dokonanych już prac > i wyprowadzenia tym samym z Gminy Deszczno ponad 60 000 zł..." Zarzuty to zbyt mało. Aby zostać prezydentem Gorzowa trzeba mieć wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
thebird3 Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 06.11.14, 12:00 A najlepiej byc uniewinionym i oczyszczonym z zarzutów ,pomówień i ... bzdur opowiadanych przez w3d o przyznaniu sie do winy . Niezłym trzeba byc matołem twierdząc ,że sie" przyznał do ustawiania przetargów " ,w których nie brał udziału bo nie mógł jako prezydent i przyznając się by dzisiaj jeszcze siedział . Intryga była szyta przez Służby ABW Nic nie zaszkodzi się uczyc ,uczyc uczyć Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 06.11.14, 15:06 thebird idioto naprawdę załuje że nie moge odnaleźć tego artykułu w gazecie sprzed ponad 10 lat. cytuje co zapamiętałem z tej podsłuchanej rozmowy w biurze urzędu miasta o ustawianych przetargach "bo kur.. kiedyś było tak że wygrała jakaś słaba firma i ustawili się żukiem i zakorkowali pół miasta". wierz lub nie twoja sprawa że sie dajesz w h..a robić obecnie urzędującemu. Nie żal mi takich baranów. Od tego są żeby ich golić. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 06.11.14, 15:08 może nie zrozumiałeś. była pluskwa zainstalowana u prezia w gabinecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfenstein3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 06.11.14, 15:13 opowiadał też preziu o obwodnicy zachodniej o tym jaki tam jest jeden uczciwy inżynier że ten go popychał żeby skończyć, a on nie bo warunki pogodowe nie pozwalają i trzeba będzie poprawiać a ten go naciskał żeby przyśpieszył a tamten nie chciał ustąpić". i tak od 15 lat a wyszyńskiego nie pamiętacie poprawiania zapadłego ronda? Do tej pory nie wiem czy zrobili. Ale oddane na czas przed wyborami. ale i tak durnie gorzowianie zagłosują na jędrzejczaka bo im zapewnił igrzyska (żużel) jak w cesartwie rzymskim cesarz aby odwrócić uwagę zbuntowanego ludu jego złymi rządami organizował walki gladiatorów. ludzie widzą tylko wieśmaka podarowanego spracowanej a nie dostrzegają jak im się miliony kradnie z kieszeni. Żal mi takich ludzi. ten naród się nigdy nie podniesie. preziu 7 mln zamierza przeznaczyć na klub małego wynalazcy w stanowicach i tyle samo na szkolnictwo wyższe. A na zawodówki 50 mln (zbudowane po to aby przenieść 2 inne szkoły). Po co przenosić? Bo z 50 baniek łatwo coś uszczknąć. I tak od 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: login_t Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.noc.fibertech.net.pl 06.11.14, 14:47 pieniadze.gazeta.pl/pieniadz/1,136156,16922797,Najlepiej_zyje_sie_w_Warszawie_i_Sopocie__najgorzej.html#BoxSlotI3img 10 najgorszych miast pod względem zadowolenia z życia Jestem niezadowolony, więc wybieram kontynuację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.11.14, 07:31 Być najgorszym wśród najgorszych, to też jakieś osiągnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
thebird3 Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 07.11.14, 15:17 w3d zachowujesz sie jak burek przyciśniety do sciany ,,,gryziesz tzn ubblizasz bo argumentów brak . Pluskaw nagrywała Marcunkiewicza i jego chęć zawładniecia . Kopernik i te 3banki zarobione w jeden dzień. przyznanie to jest dowód .nierozumiesz bo jak . Waliza pieniedzy i inne niestworzone opowiscipismaków z GW i Lub. Pamietasz jak pisałem TU ,ze będa zjadac swoje niecne teksty . Wtedy nie wiedziałem ,ze Afere nakecili nie zwykłe PG a ABW ,że to p. M juz zakiblowany za wałek z600tys (obrońca Synowiec), miał pomówić- i zrobił to -Jedrzejczaka z uwolnienie . Został uwolniony od zarzutów reszta po 6 lat bo Sedzia nie przyjmował wniosków obrony Jędrzejczaka i kurs był wiadomy . Sędzia w Szczecinie przyjął wnioski rozjechał biegłych sądowych co na kombinowali w ustaleniach z cała rodziną i kolegami ,a następnie rozjechał prokurature i sędziegow Gorzowie . Lada moment Jedrzejczak wyda ksieżke to sie dowiemy szczegółow jak sie montuje Intrygi i szkalowanie dziennikarskie ...i na Forach gazet też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.14, 20:48 Mamy w polsce chory system sprawiedliwości. Powinno sie zrobic jak w usa lawa oskarzonych decyduje o winie. Sprawa z owsiakiem. Dopiero teraz po latach sad uznal ze owsiak mataczy. Ale to nie byl proces oskarzajacy owsiaka tylmo owsiam oskarzal o pomowienie. Temten wygral a owsiak co dalej na wolnosci. Artykul w gazecie byl na kilka stron a4 z podsluchu prezydenta w magistracie ponad 10lat temu mowili o obwodnicy zachodniej i tadeo ustawial przetargi na remonty drog bo jak sam mowil ze kiedys zrobili normalnie to wygrala jakas tania firma sie zukiem rozstawila i zakorkowali pol miasta. Wiem co czytalem nie rob ze mnie idioty nie mowie o spr marcinkiewicza z kinem kopernik Odpowiedz Link Zgłoś
hiro_polska Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 07.11.14, 21:32 Gość portalu: w3d napisał(a): > Mamy w polsce chory system sprawiedliwości. > Powinno sie zrobic jak w usa lawa oskarzonych decyduje o winie. co to jest system sprawiedliwości? ja poproszę szanowną ławę szklaneczkę łokera (red)zamiast wina. a ława przysięgłych nich mnie papieroska odpali bo za h...a z oskarżonymi nie mogę się w tej kwestii dogadać;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozwodnik Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 07.11.14, 23:52 Co to jest ku... niezalezna.pl? Jaka ku... wyrocznia? A teraz opowiem wam bajkę. Jest mąż i żona. Żona mówi: ty, stary zrób mi w końcu tą łazienkę, bo nie będę ciągle w misce się podmywała. Mąż popytał i znalazł fachurę, dał mu zaliczkę, jak to zwykle bywa, a ten zaczął robotę, zakręcił zawory, rozpruł trochę ściany i jak to wielu "fachowców" zachlał i się nie pojawił. Żona wku...ona mówi: albo znajdziesz nowego fachowca i zrepereujesz te rury i łazienkę, albo gołą dupę będziesz se już tylko na redtubie oglądał. Mąż mówi: ale ja mam pokwitowanie od tego gostka i odzyskam całą kasę, potrwa to z rok, góra dwa (sąd nierychliwy, ale sprawiedliwy), ale nic nie stracimy. Żona na to: pie... łazienkę za dwa lata, albo znajdujesz fachowca, który zrobi teraz łazienkę, albo ja pie... ciebie. Mąż w sumie nie miał wyjścia, znalazł nowego fachowca, ten robotę w mig dokończył i żona prawie była zadowolona, jednak brakło jej na waciki i co chwilę mu wypominała: ku..., po ch...a wydałeś tyle kasy na tego pierwszego pierdołę, skoro ten drugi tak dobrze zrobił. Mąż świadom, że sprawiedliwość jest po jego stronie, ale gdzieś za ok.2 lata wolał jednak wysupłać z domowego budżetu kolejną kwotę, żeby jednak woda popłynęła od razu, a nie za 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w3d Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.14, 06:43 Wójcicki ma zarzut bo zlecił wyonanie rury innej firmie a ta pierwsza go pozwała bo tak się nie robi powinna ona dostać zlecenie skoro wygrała przetarg. Jak rolnik bedzie wymijal kazde drzewko za 60tys ja juz widze jak beda robione inwestycje w gorzowie. A skwer na Marcinkiewicza sluzy dzis tylko pijaczkom to jeden z najniebezpieczniejszych regionow Gorzowa. Ten mąż to dupa z uszami ze daje sobie zonie na łeb wchodzic ale nie dziwie sie skoro taka fajtłapa. Łazienka powinna byc zrobiona z jego inicjatywy dwa jak sam nie umie to szuka zleceniobiorcy z polecenia trzy jakby zona mi takzapyskowala to pociagnalbym z liscia a nie skakal jak mi zagra rozwod masz z wlasnej winy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.14, 21:57 rozwodnik napisał: > Co to jest ku... niezalezna.pl? Jaka ku... wyrocznia? > > A teraz opowiem wam bajkę. Bajek czerwonych ludzie się nasłuchali przez prawie 70 lat. Teraz coraz częściej sięgają po niezależną.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.11.14, 08:59 Z zarzutami, to pryszcz. W Gorzowie normalka... Ale z takim nazwiskiem! Na prezydenta miasta? Nie uchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
thebird3 Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami 09.11.14, 13:54 Napisały wszystkie gazety nie tylko niezalezna,potwierdziła prokuratura, sprawa z kwietnia. Kontrola rozliczyła i wyszło podwójne płacenie za ta sama pracę . 60 tys to nic to zaledwie dwa banery reklamowe LdM :)Kandydatom z prawej strony zalezało na ukazaniu sie tej wiadomości . Pamietacie jak było przed laty nikt nie słuchał była jedna prawda brał łapówki ,a że nie było dowodu tylko pomawiał p,M nikomu nie przeszkadzało .Paragraf jest potrzebny jest człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.11.14, 20:59 thebird3 napisał: > Napisały wszystkie gazety nie tylko niezalezna, potwierdziła prokuratura, ... W sprawie Jędrzejczaka nie tylko prokuratura, ale i sąd. Niewątpliwie jest mniej umoczony niż Jędrzejczak, a że też ma korzenie SLD-owskie, więc Gorzowianie mają okazję starego SLD-ka wymienić na młodego SLD-ka. Gorzowianie kochają bowiem SLD-ków. Gorzowska opozycja centroprawicowa nie mogła się dogadać, by wspólnie głosować na najlepszego kandydata Marka Surmacza, więc przyjdzie kolejny SLD-owski wójt z całkiem innej wsi i ich pogodzi. Nie będą mieli innego wyjścia niż na niego zagłosować w drugiej turze wyborów. Ludzie dla miasta chętni pracować w magistracie za wysokim wynagrodzeniem, oraz wójt z całkiem innej wsi mają program IKEA, to znaczy żeby mieszkańcy sami sobie miasto wybudowali. Pomysł bardzo dobry, ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. W praniu się okaże co potrafią nowi włodarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.kwidzyn.mm.pl 11.11.14, 20:30 Tak, usłużni, prawi, sprawiedliwi, narodowi zdążyli mi te newsy podrzucić do skrzynki pocztowej. Aż taki mocny jest Wójcicki że trzeba prowadzić czarny marketing? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.14, 22:08 Gość portalu: gg napisał(a): > Aż taki mocny jest Wójcicki że trzeba prowadzić czarny marketing? Bardzo mocny, bo jest z SLD i jest z zarzutami, co Gorzowianie wprost uwielbiają. Tak jak mieszkańcy Żar przyzwyczaili się, że w spisach alfabetycznych są na końcu i teraz uwielbiają być we wszystkim ostatnimi. W podsumowaniu kadencji 2010 - 2014 burmistrz Żar Wacław Maciuszonek z Platformy Obywatelskiej znalazł się na ostatniej pozycji wśród lubuskich samorządowców. Zajął 2403 miejsce na 2479 polskich samorządów gminnych. Dlatego właśnie, jak pisze Wyborcza: "W Żarach listę pociągnie popularny burmistrz Wacław Maciuszonek." Chyba że listę pociągnie w dół? Byłaby to oznaka, że Żary odbijają się od dna spowodowanego rządami burmistrza z Platformy Obywatelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Wójt Wójcicki kandyduje z zarzutami IP: *.kwidzyn.mm.pl 12.11.14, 20:13 A wiesz dlaczego Sibińska, Madej, Zapadka, Surmacz nie mają zarzutów? Bo nie musieli podejmować odpowiedzialnych decyzji. Nie byli burmistrzami, prezydentami itd. No, Zapadka zarządzał szkołą społeczną. Jak go spotkasz, to zapytaj dlaczego już nie zarządza szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojak SLD za plecami IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.14, 17:01 Paweł Tymszan - radny z SLD do sejmiku jest tam sekretarzem. Marcin Kurczyna, który jest nawet we władzach krajowcyh SLD świadczy w UG Deszczno usługi prawne. Poprzednik Wójcickiego to jeszcze Naczelnik Gminy z PZPR. Czy to na pewno niezależny kandydat? Odpowiedz Link Zgłoś