Dodaj do ulubionych

uciekać na widok PLUS TAXI

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 06:12
"Był poniedziałek, środek dnia. Maciej Parada jechał rowerem ul. Walczaka w
stronę ul. Piłsudskiego. Towarzyszyła mu dziewczyna. Z naprzeciwka ciągnął
sznur samochodów. – Naraz zobaczyłem taksówkę, która wyprzedzając jeden z
samochodów, zjechała na mój pas. Nawet nie zwolniła i niemal mnie potrąciła.
Zdenerwowałem się, bo jako rowerzysta ciągle spotykam się z takimi
zachowaniami. Pokazałem panu taksówkarzowi środkowy palec. Na co on...
jeszcze bardziej zepchnął mnie z ulicy na chodnik! – relacjonuje M. Parada.
Myślał, że na tym zajście się zakończy. Tymczasem kilkaset metrów dalej
taksówkarz zajechał mu drogę i wysiadł z samochodu. – Zaczął na nas krzyczeć,
wygrażać nam, złapał Macieja za rękę. Dobrze, że byłam i mogłam wezwać
policję, bo chwilę później nadjechała inna taksówka z kolegami tego pana.
Chyba po to, żeby bić Macieja."
Obserwuj wątek
    • Gość: Bernard Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.ed.shawcable.net 08.09.04, 06:35
      Hey taxi,
      Nie jest do konca jasne czy wezwalas policje?? Jesli tak to jak sie sprawy
      potoczyly...
      Przerwalas jak w filmie odcinkowym - masa pytan...
      Zacznij pisac scenariusze he he he (to zart oczywiscie)
      Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: Red Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 08:30
      Bernard zamow sobie gazete lubuska, w koncu otrzymasz ja maksymalnie z 1-
      dniowym opoznieniem. Bedziesz wtedy mial swiezutkie informacje i nie bedziesz
      zarzucal ludziom sciente-fiction.

pozdrawiam
    • Gość: hi Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 08:41
      drogi bernardzie nie mozna calej wiedzy o swiecie czerpac tylko z forum gazety
      wyborczej. czasami warto siegnac po same gazety-taka czy inna. najlepiej zanim
      zacznie sie pisac aby tylko pisac. tak jak to lubisz
    • Gość: swan Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 08:45
      prawda. zanim kolego zaczniesz smarowac swoje madrosci zjedz sniadanie, umyj
      zeby , zrob kupe i poczytaj gazety. mozg musi sie rozgrzac-u niektorych trwa do
      nawet do poznych godzin popoludniowych
      • Gość: Bernard Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.ed.shawcable.net 08.09.04, 09:05
        he he he he he
        Oh wy....
        Pozdrawiam oczywiscie
        • Gość: joannadiablo Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.kam.pl 08.09.04, 13:58
          Mnie ostatnio zaczeła wkurzać dyspozytorka Plus Taxi, tlumacze jej gdzie ma
          przyjechac taksowka jak blondynka blondynce a ona i tak nie rozumie.
    • ant777 o taksówkarzach słów kilka 08.09.04, 10:28
      Dałbym wiarę taksówkarzowi, że rowerzysta jechał środkiem (!) drogi (niech ktoś
      spróbuje jechać środkiem ul. Walczaka) i na dodatek opluł mu szybę. I w dodatku
      biedny taksówkarz nie czuł się bezpiecznie wzywając kolegów do pomocy.
      ALE...
      odkąd korzystam z samochodu jeżdząc po mieście widzę, że taksówkarze zachowują
      się jak święte krowy. Goście potrafią włączyć sie do ruchu bez użycia
      kierunkowskaza, jeżdzą agresywnie, wymuszają pierwszeństwo. Popadli w rutynę..
      Na podstawie własnych doświadczeń znielubiłem ich.

Środkowego palca mogłem widzieć jako pozdrowienie od taksówkarza który wymusił
      pierwszeństwo na rondzie Wyszyńskiego - Aleja Odrodzenia. Jakoś nie chciało mi
      sie go gonić.
      Inny taryfiarz był przekonany, że na skrzyżowaniu Grottgera - Chopina
      (wyjeżdając z Grottgera) ma pierwszeństwo na zasadzie reguły prawej ręki.
      Biedaczyna miał chęć ze mną "pogadać" ale nie zauważył że obowiązuje go
      znak "ustąp pierwszeństwa przejazdu".
      Następne zdarzenie. Taksówkarz zawraca na postój taksówek przy ul.
      Marcinkowskiego. Odbija w prawo na zatoczkę autobusową i później w lewo.
      Wszystko byłoby ok, ale zmusza do przyhamowania pojazd jadący z naprzeciwka.
      Już mi sie nie chce więcej pisać..
      • Gość: open Re: o taksówkarzach słów kilka IP: *.gorzow.mm.pl 08.09.04, 13:07
        Ja jeszcze dodam istotny fakt sobiepaństwa . Nagminne nie włączanie kasy .
        • ant777 o taksówkarzach jeszcze słówko 08.09.04, 13:41
          Dodarło do mnie, że taksówkarz nie powinien wyprzedzać jeśli z naprzeciw jechał
          rower. I dalej, jeśli rower jechał środkiem drogi -jak twierdzi taksówkarz- to
          jak się udało facetowi wyprzedzić? Chyba, że postanowił zepchnąć rower z drogi.
          Suma sumarum taksówkarz doprowadził do zagrożenia zdrowia lub życia drugiego
          człowieka. A to już jest rozpatrywane nie z Kodeksu Wykroczeń ale z Kodeksu
          Karnego.
    • Gość: plus taxi Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 18:20
      co do ich kultury na drodze to rzeczywiście mnówstwo do życzenia. dziś wkurzył
      mnie po raz kolejny juz koles z PLUS taxi - zielona BMKa, wczesniej jasna. zero
      kierunkowskazu, wpychaniue sie na pas i jeszcze obrazona mina. zadnych plus
      taxi.
      • Gość: XXX Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 18:52
        Powinni zmienić nazwę na "Bluzg taxi".....
    • Gość: FG 0666 Re: uciekać na widok PLUS TAXI IP: 213.25.30.* 08.09.04, 18:52
      Bo taksiarze to chamy i prostaki! Dzisiaj wyjezdżałem spod pomnika Mickiewicza w lewo na Sikorsiego, ustawiłem się i czekałem aż będzie można jechać, nagle patrzę z boku Złotówa zasłonił mi widok i wpierd...ił się. Musiałem czekać na następną okazję. No i jak tu się nie wkurzać na tych dresiarzy z merców i beemek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka