Dodaj do ulubionych

WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 06:22
mni enajbardziej wkurza dziewczę z Toyoty - czułem się jak natręt gdy
próbowałem pogadać o Yarisie. Nie chcę się tak czuć serwisując auto więc
kupiłem inne autko. Macie swoje typy- antytypy? serwisy autoryzowane i
dealerzy w Gorzowie i pod?
Obserwuj wątek
    • ant777 Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY 28.10.04, 07:38
      Gość portalu: kraksa napisał(a):

> mni enajbardziej wkurza dziewczę z Toyoty - czułem się jak natręt gdy
      > próbowałem pogadać o Yarisie. Nie chcę się tak czuć serwisując auto więc
      > kupiłem inne autko. Macie swoje typy- antytypy? serwisy autoryzowane i
      > dealerzy w Gorzowie i pod?

pewnie dziewcze dostaje 600 zł na miesiąc więc się nie wysila. poza tym, panuje
      mit niezawodnej toyoty więc dziewcze sobie myśli, że zawsze się klient
      znajdzie. Kilka dni temu wzruszyłem sie bardzo słysząc że toyota "okazyjne"
      spuściła na yarisie 4 tys. zł. widocznie dywaniki gratis nie robią już na
      klientach wrażania. dodatkowo za kilka miesięcy będzie nowy rok i niewielu
      będzie chciało kupić toyotę 2004 z "aż" 5% rabatem.

Miło mi się rozmawiało w salonie Fiata. Kierownik salonu Borowik czuje to co
      robi i pewnie to lubi. Niestety w serwisie Fiata jest już gorzej.

W Skodzie kilka lat temu panienkom brakowało inwencji żeby mnie zachęcić. Może
      gdybym wskoczył w garnitur, rozmowa była by inna..
      • Gość: tak Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 07:47
        FIAT- salon rzeczywiście rewelacja, Serwis- lipni mechanicy, uczciwie trzeba
        zauważyć że gratisowe auta zastępcze na czas naprawy i mają ich całkiem sporo.
        To chyba rarytas" na gorzowskim (i pod) ryynku serwisowym. Ale jakość
        mechaników do poprawki.
        • ula753 Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY 28.10.04, 08:03
          Renault - handlowiec zbytnio zapatrzony w siebie i zarozumiały.
          Citroen - w przeciwieństwie do Renaulta - miła obsługa. Serwis też możliwy.
      • Gość: Marta Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:00
        Wkurzajacy jest komentarz co do żeńskiej obsługi w salonach samochodowych,
        widać , słychać i czuć , ze jest Pan ANty do 777 potęgi.". dziewczę z
        Toyoty.. panienki ze Skody ..:, a Panu pewnie i garnitur by nie pomógł...
        tylko psychanalityk..jechała pan kupić samochód a nie wyżywać się na
        kobietach .. niczemu niewinnych Pańskiej Fobii!!!
    • Gość: ja Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 28.10.04, 08:58
      jaki według was jest najgorszy?
    • Gość: Beata Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski! IP: *.proxy.aol.com 28.10.04, 09:09
      Jestem tak bardzo zawiedziona, ze kazdemu odradze owy serwis. I mimo, ze zawsze
      jezdzilam VW, jezdze i bede jezdzila, to moja noga w Gauganskiego juz nie
      stanie !!!
      Umowialam sie telefonicznie na inspekcje, to wjeksza bo na 60 000 km. Pan
      pracujacy tam, na dzien dobry mnie skasowal tekstem, ze kobiety zle urzytkuja
      samochody.

Krotko po inspekcji swiecila sie kontrolka hamulcow !!! Po telefonie, facet
      znowu, ze to moja wina ! Bo pewnie nie potrafie jezdziec !!!
      Z kolei ja slyszalam, ze w tym sereisie potrafia wlozyc stare klocki
      hamulcowe !!! Ze oszukuja !!! Ze sa chamscy i wszystko to potwierdza !!!

Mam nadzieje, ze nareszcie facetowi dobiora sie do tylka. Ze przyjedzie ktos z
      Wolfsburga i zamknie ten pseudo-salon. Bo robi im nie dosc antyreklame, to
      marnie widze jego przyszlosc.

Pozdrawiam
      Beata
      • ant777 Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski 28.10.04, 10:07
        mnie doszły słuchy że VW zabrało Gałgańskiemu możliwość serwisowania
        samochodów. trochę nie chce mi się wierzyć.
        • Gość: Ragnar Re: Seat może być. IP: *.gorzow.mm.pl 28.10.04, 10:21
          am ja tam lubię seata i serwisuję tam regularnie. co prawda zmieniają sie
          mechanicy ale czy na lepsze? zobaczymy! Fiat też jest ok. co do syfu toyoty to
          się zgadza, nic dodać nic ująć.
        • Gość: Luzer Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 18:58
          Ponoc mial zabrana autoryzacje ale juz mu oddali bo nikt inny vw nie chcial
          prowadzic.
          • andy54 Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski 28.10.04, 23:54
            Rzeczywiście Gałgański miał cofniętą autoryzację na serwis VW, ale czy się coś
            zmieniło, to nie bardzo chce mi się wierzyć. Najwięcej szkody i zamieszania w
            salonie u Gałganskiego robił nie do końca rozgarnięty sam synalek szefa,
            którego pracownicy gdyby tylko mogli, to by wywalili na zbity pysk.Nie dość że
            na niczym się nie zna, to potrafi być arogancki i opryskliwy dla klientów.
            Sam doświadczyłem kiedyś jego zachowania, tylko miał pecha. Odpłaciłem mu z
            nawiązką i więcej mnie tam nie zobaczą.
            • Gość: :) Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 06:54
              za to gałgański jest przemiłym człekiem gdy zaprosi osobiście na przejażdżkę
              próbną. potem widze sporawa się komplikuje. poza tym to chyba najmniejszy w
              gorzowie- wręcz garażowy, salon świata. . czyżby VW tak kiepsko się sprzedawały?
            • Gość: Luzer Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:27
              Galgan nie sprzedaje juz VW.
      • Gość: kac Re: Najgorszy jest serwis Volkswagena ! Gauganski IP: 57.67.141.* 02.11.04, 19:52
        UŻYTKUJĄ tak jak piszą ..
    • Gość: zielonogórzanin Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.ztpnet.pl 29.10.04, 21:08
      Albo serwisujcie Toyoty w Zielonej Górze-nienajgorsza
      • Gość: posiadacz matiza Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.ztpnet.pl 02.11.04, 21:43
        mistrzostwo świata to serwis MASA w Zielonej Górze, kupiłem u nich nowego
        matiza, niedomykało mi się zamknięcie schowka, które potrafiło samo otworzyć
        się na wyboju, Auto na gwarancji - 3 miesiące od zakupu więc jadę do serwisu
        tam mi pan coś podkręca i schowek trzyma sie mocno ale ma szparę pomiedzy
        drzwiczkami i panelem na 1 cm. Zracam uwagę panu w autoryzowanym serwisie Masa
        i słysze że cyt. " to jest daewoo albo sie bdyie yamzkac albo będzie szpara"
        serwis Toyoty ma ta sama firma więc myslę że zapewnia klientom równie nędzną
        obsługę
    • Gość: da Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 07:45
      a OPEL szyjkowskiego? serwis. jaki jest ? polecacię?
      • mm333 Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY 08.11.04, 09:08
        Witam
        Moje "doświadczenia" z Gorzowskiego rynku :
        Półtora roku temu byłem na kupnie samochodu w klasie kompakt. Ostatecznie mój wybór padł na Corollę, ale.. przez tydzień czasu próbowano mi sprzedać model z salonu który mnie nie interesował ( nie ta opcja). Byłiśmy traktowani tak, że w końcu kupiliśmy Peugeota 307. W Peugeocie podejście do klienta O.K.+.
        Z ciekawostek: w Seacie powiedziano mi, że abym odbył jazdę próbną to mogę ale po wpłaceniu zaliczki i podpisaniu umowy na samochód!! uśmiałem się do łez.

Serwisowałem wcześniej Opla u Szyjkowskiego. Bardzo profesjonalne podejście i dbałość o klient. Serwis opla polecam.
        Serwisa Peugeota też oceniam b.dobrze.
        pzdr
        • Gość: driver Seat IP: *.gorzow.mm.pl 08.11.04, 10:19
          A ja nie miałem w Seat-cie żadnych problemów z próbną jazdą :-)
          Najpoważniej analizowałem wówczas (rok temu) ofertę Toyoty ale w decydującym
          momencie nie widziałem woli współpracy i zamiast corollą jeżdże fordem focusem -
          i bardzo sobie chwalę :-)) Serwisuję w BEMO w Szczecinie, raz (po drodze) w
          Poznaniu - bez zastrzeżeń.
          Mój kolega tak sie zeźlił na podgorzowskiego citroena że przeniósł sie z
          serwisem do Szczecina. Teraz tylko żałuje że tak długo z tym zwlekał...
      • Gość: kierowca opla Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.echostar.pl 08.11.04, 13:31
        A ja wypowiem sie o Oplu Szyjkowskiego. Mialam autko opla kupionego w Poznaniu
        ale pomyslalam ze Gorzow blizej wiec wezme w Gorzowie. Pan Szyjkowski swietnie
        namaiwa. A zdrugiej strony jest cwaniakiem. Wszystko super bylo. Wiec kupilam
        nowiutkie autko za 60 tys a w rozliczeniu oddalam moje 2 letnie ktorego tez
        bylam pierwszym wlasciecielem. Oczywiscie wszystko na firme. Przy odbiorze
        jazda probna nowym autkiem (wczersbniej musilam oddac stare i nie mialam czym
        jezdzic a opel zapewnial auto zastepcze ale za oplata- przymknelam na to oko i
        przetrzymalam kilka dni). Autko fajne. Proble z radiem - wlozyli nie to co
        tzreba i okazalo sie ze o wiele drozsze niz to standardowe w oplach. Poz atym
        oni maja tam tylko sprzet tureckiego Rodstar (czy podobna nazwa). W koncu wutko
        wizelma. Jade do domu. I czje ze zle wbija sie 4 bieg. Pomyslalm "wyrobi sie".
        Hammulec skrzypial strasznie. Nie moglam tego zniesc wiec maz probowal naoliwic
        ale nie dalo rady. Po tygodniu lub dwoch radio zepsulo sie. Pojechalam do
        serwisu i powiedzialam o skrzyni biegow i skrzypiacym pedale, Mialo to zajac
        kilka godzin a okazalo sie ze auto mialo rozwalona skrzyniebiegow i zostalo 4
        dni bo opel nie mial czesci. Hamulec podobno oliwili ale po wyjezdzie dalej
        skrzypial. Szalui mozna bylo dostac. po miesiacu zepsuly sie nawiewy tzn. nie
        dmuchaly, odpadly niektore plastiki i byylam coraz bardziej wciekla bo mialam
        nowe auto ktore mialo co chwile ustaerki., Szyjkowski cghcial zeby za
        wszystkie naprawy placic bo nie sa na gwarancji ale to nie byla moja wina ze
        to sie popsulo. Nigdy nic zle nie robilam i uzykowlaam auto w normalny sposob.
        Usterek bylo coraz wiecej, skrzypiacy pedal hamulca dobijal mnie jeszcze
        bardziej a oplaty byly coraz wyrzsze. Po 5 miesiacach zezloscilam sie
        osattaecznie i z ponownie zepsutymi nawiewami itd. sprzedalam auto do serwisu
        opla ale w poznaniu. Panowie byli bardzo mili. Nie bylo zadnych problemow.
        Wzielam nowe auto i jezdze rok czasu i nic sie z nim nie stalo. Wszystko
        ciagle dziala jak nalezy i zadnych oplat dodatkowych kjeszcze nie robialm.
        Jestem super zadowolona.

Dlatego ODRADZAM SZYJKOWSKIEGO.

Mysle ze ten Pan to kretacz i matacz. Pewnie wiedzial ze auto jest felerne.
        Moja noga juz nigdy tam nie postanie i bede kadzemu odradzac.
        • Gość: automaniak Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.04, 21:53
          A ja planując kupno samochodu zrobiłem najpierw rozeznanie , który serwis byłby
          w Gorzowie najlepszy. Doszedłem do wniosków takich jak Wy , nie ma w Gorzowie
          porządnych serwisów , dobiła mnie arogancja toyoty , brak profesjonalizmu
          peugota , tak załatwiają klienta żeby się go pozbyć , opel - czemu w najnowszym
          modelu drzwi nie chcą się zamknąć - jeszcze nowe , muszą się wyrobić odpowiada
          nasz rajdowiec Szyjkowski , VW - nie zapomnę jak Gałgański z miną poety (
          nieprawdaż twarz ma wyjątkowo poetycką ) najpierw próbuje odkręcić śrubkę a
          potem jak nie może odkręcić to bierze młotek i n....la tak , że aż uciekłem. O
          innych też mógłbym dużo napisać (Polmozbyt-Młyńska , Daewoo-Podmiejska , Moto-
          Gobex czy jak tam teraz ). Poważnie nie ma dobrych w Gorzowie serwisów ,
          wybrałem jednak Renault bo z tych najgorszych jest najlepszy , chociaż dwa razy
          już wyjechałem na niedokręconych kołach a poza Gorzów nie chce mi się jeździć
          tak że nic na szczęście nic się nie stało. I tyle.
    • Gość: f Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.11.04, 08:02
      no i te swego czasu ople u szyjkowskiego po leasingu z poprzekręcanymi
      licznikami. taka okazja "mały przekręcony przebieg":) on wszytsko sprzeda/
      • Gość: xxx Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:03
        Na te polisingowce mialy ostro liczzniki do tylu gonione-to nie byly 10kkm ale
        setki :)
    • Gość: Bob Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 00:38
      Pojedźcie do Barlinka do "salonu" Kia - to jest dopiero najmniejszy salon - w
      baraku jest tylko biuro z telewizorkiem i pięcioma krzesłami oraz kanciapa dla
      kierownika salonu. WSZYSTKIE auta stoją na dworze pod gołym niebem, za to hale
      serwisowe duże, ale obsługa - masakra, o wszystko trzeba się wykłócać, każdą
      decyzję musi podejmować "centrala" itp. itd. Auta tanie, w miarę niezawodne,
      trzy lata gwarancji, ale biada komuś, kto zechce ją wyegzekwować...
      • Gość: xxx Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.04, 12:00
        Kiedys taki nowo kupiony Kia zdechl u mnie na parkingu-nowka jechal prosto z
        Barlinka :D:D:D
        • Gość: l Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.11.04, 20:48
          a co z blacharką? kto dobry? hajduk?
          • Gość: Kowal Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.04, 12:48
            Tylko samochody francuzkie- finezja.Renault-dobra i solidna obsługa,pełen
            profesjonalizm.Dowód - Ewa Strebejko wozi Hryniewicza "na Wspólną" ,meganem
            i nie słyszałam aby mieli jakieś kłopoty.Piesek im się trochę
            postarzał,ale widać , że Go bardzo kochają.Samochody zmieniają często ,ale
            zawsze na"renault".Ja mam scenika i to jest bomba.K..
    • Gość: gi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 22:37
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: ty Re: WKURZAJĄCY DEALER AUT I SERWIS AUTORYZOWANY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:14
      to chyba cala todzinka taka bo jego cureczka tez w tym stylu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka