Gość: karol IP: 82.160.54.* 10.12.04, 18:40 I co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pb Re: Podwyżki w kablówce IP: *.ar.wroc.pl 10.12.04, 19:29 No to,ze spora czesc Gorzowian korzysta z uslug tej firmy,a te jej ciagle podwyzki zapowiadane wczesniej w smiesznych listach rozsylanych po gorzowskich domach to chyba troche przeginanie paly,ktore trzeba naglosnic...Nie uwazasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek A jak tam telewizja kablowa Michałowskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 20:55 Miała zawojować wpierw Dolinki a nastepnie cały Gorzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Michałowskiego? Kiedys tyle o tym pisano ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 05:19 A to, że będzie konkurencja, a to że zniszczy MM itd itp. Panowie z byłego Teleton mieli to sprawić. Hej biznesmeny . Jak tam ? Łatwo jest zorganizować taki biznes :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiadek Kiedys tyle o tym pisano!Pezda promowała tę fikcję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 05:30 Będzie wojna na kablówki Renata Ochwat (17-07-2003 17:08) Telewizja Miejska Gorzów ma już koncesję i jest gotowa do nadawania. Jeśli Multimedia nie umieszczą programu w swojej sieci TMG, zapowiada budowę własnej kablówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonent Telewizja Miejska Gorzów nie równa się do Tele Top IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 01:04 Telewizja Miejska Gorzów nie równa się do Tele Topu. ...jeżeli jakoś przekłada się to jakość usług kablówek, to wole przepłacać za multimedia. żałosne i nudne to TMG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.04, 20:19 ... jak zwykle podwyżka... za kiepskie usługi... zakładająć internet należy mocno się zastanowić nad ofertą multimediów... jako monopolista są bezkarni a uzależniamy się od nich w ten sposob, że mamy od nich kablowkę, telefon, internet a następnie możemy wnosić żale do pana Boga za to, że w sposób nieprawidłowy wywiązują się z umowy lub ich usługi pozostawiają wiele do życzenia. Alternatywą miała być GTP... i co? Osobiście polecam zakładanie neostrady, dzielenia sygnału (internet wychodzi wtedy tanio)... Kolejna podwyżka z pewnością nie poprawi jakości MM. Czy wiecie jak traktuje się maile ludzi skarżących się na multimedia do ich centrali w Gdańsku? Po prostu brak jest odpowiedzi... w Gorzowie z kolei w biurze obslugi klienta sa trzy panie, dwie niekompetentne a trzecia to zouza (ktora ma żal, że pracuje)też niekompetetna... jako klienta multimedii mam sobie montować drogą aparature pomiarową oraz drogie oprogramowanie jakbym chciał skażyć się... skarg pisemnych w Gorzowie nie przyjmuje sie tzn te panie nie przyjmują powinno wysłać się pocztą najlepiej maile bo wtedy nie ma obowiązku odpowiedzi. Ludzie korzystaja z droższego operatora np TPSA bo pomimo podwyżki multimedia nadal bedą miały was w dupie... liczy się kasa, uzależnienie, praktyki monopolowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.04, 20:22 ... zapomniałem dodać, że szpiegują swoich klientow od internetu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyniu Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.04, 20:58 Jakość świadczonych usług przez MM nie idzie w parze z podwyżkami. Swego czasu postanowiłem że sobie sprawię nowy tetewizor za parę tysięcy i okazało się że w tak drogim sprzęcie gorzej widać obraz jak w starym. Pan technik (niedouczony) oświadczył że posiadam za dobry telewizor, który jest bardzo czuły i odbiera także zakłócenia ich sieci i oczym tu jeszcze można rozmawiać. Z utęsknieniem czekam na GTP, a tak w ogóle to przydała by się dobra konkurencja i tak licha firma ze swoimi kiepskimi usługami sama zniknie z rynku tak jak katar. Jeszce jedno też napisałem reklamację i nie dostałem na nią odpowiedzi po prostu mówiąc brutalnie jesteśmy olewani przez firmę MM i wychodzę z założenia że papier i tak wszystko wytrzyma i nie trzeba na pisma odpowiadać tylko dostarczać nowe aneksy z podwyżkami i jakoś to będzie. Pozdrawiam wszystkich "zadowolonych" z usług MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker :) Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 16:54 A coś więcej na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
ant777 w jaki sposób MM szpiegują klientów? 13.12.04, 10:00 Gość portalu: Obserwator napisał(a): > ... zapomniałem dodać, że szpiegują swoich klientow od internetu... jak w temacie. jakoś nie mam powodów do narzekania na MM. internet chodzi o niebo szybciej niż na modemie. więcej nie potrzebuję. dziwne jedynie było to że po podłączeniu do netu wycieło mi internet expolorera. mała strata i tak wolę firefoxa. Wkurzające może być połączenie z infoliną 0-801 za jedyne 0,35zł za minutę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabrany Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 20:31 Dziś byłem podpisać umowę na telewizję kablową z biurze MM. Kobieta z obsługi nawet nie wspomniała o podwyższe od stycznia. świetnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Re: Podwyżki w kablówce 11.12.04, 16:49 > Dziś byłem podpisać umowę na telewizję kablową z biurze MM. Kobieta z obsługi > nawet nie wspomniała o podwyższe od stycznia. świetnie !!! Podpisales na konkretny okres? W promocji? Poczytaj dokladnie, moze jest zapis (w umowie lub w warunkach promocji), ze gwarantuja niezmienione ceny na caly ten okres, a po jego zakonczeniu jestes zobowiazany placic stawki jakie wtedy beda, chyba ze wczesniej wypowiesz umowe. Jesli jest taki zapis - to niech spadaja z podwyzka, masz prawo dalej placic tyle co z promocji wynika, a niech oni spadaja. Podpisali umowe, i sa zobowiazani jej przestrzegac. Znaczy - swiadczyc ci uslugi za okreslona cene. A ty masz im ta cene placic. Nie podoba sie - moga zerwac umowe, ale albo za obopolna zgoda, albo ty stawiasz warunki odszkodowania. Np. niech zabieraja swoj kabel i przywracaja stan sprzed zmian. A ze ty masz tapete ktorej juz w sklepach nie ma? Niech sie martwia, ew. w ramach "wielkiego kompromisu" niech ci wyremontuja na nowo wszystkie pomieszczenia, w ktorych sciany zrobili ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me;] Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 10.12.04, 22:43 Jesteście dla mnie śmieszni...Jak Wam coś nie pasuje to proszę bardzo wziąć sobie jakiś Cyfrowy Polsat albo inne cudo.Może wtedy będziecie zadowoleni i skończą się Wasze komentarze.A zresztą popytajcie się jak jest w innych miastach...Płacą jeszcze więcej,za praktycznie żadne programy...A co do podwyżek..No cóż..Wszystko drożeje...Nie jest łatwo,ale przecież nie trzeba mieć wszystkich kanałów,których połowy i tak się nie ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka Re: Podwyżki w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:02 Neostrada 1mb/s Problemów zero!.Popie.. do 135kb/s Po podpisaniu umowy teraz , 3 miechy abonamentu za 1zł.A teraz sobie obliczcie 9 razy 149zl podzielic na 12 miesiecy.To jest 1350zl podzielic na 12 miechów = 112,50zl miesiecznie.Gdzie macie takie lacze za takie pieniadze w Gorzowie.Nie trawie monopolisty TPSA , ale obiektywnie musze przyznac , ze neostrade po ponad 2 latach korzystania musze pochwalic. Mialem kiedys net z tele-tonu to byla dopiero masakra. Wydzwanialem do obslugi , a oni tlumaczyli , ze wina lezy zawsze po mojej stronie.To system ch... , to virusy , to kabel sie odlączyl itd. Dlatego teleton zrezygnowal bardzo szybko ze swiadczenia uslug teleinformatycznych , gdyz goscie nie posiadali zadnego przygotowania do swiadczenia tych uslug.Mysleli ze postawia serwer podllacza pod swiatlowod i hurtowo klientów bede podlaczac pod jedna skrzynke.Wkoncu sie zapchalo i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Podwyżki w kablówce IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 11.12.04, 05:39 Hey madafaka, Niestety masz racje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Podwyżki w kablówce IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 11.12.04, 06:22 Hey me;] , Jak widze madra wypowiedz na forum Gazety, to mnie trzesie.... Ta mnie Bardzo trzesie....Br......... Jestesmy tak dlugo oszukiwani i okradani jak dlugo sie damy!!!!! Zasluguja idioci wiec niech placa... Kapitalizm dziala w dwie strony, z zadnej nie znosi idiotow... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 12:45 No coż, typowa buracka, komunistyczno - stalinowska odpowiedź na zarzut... jak sie nie podoba to.. itd. Jako pracownik MM powinieneś bronić swojej firmy, dbać o jej wizerunek a nie stosować zasadę jak się nie podoba... ot to właśnie całem MM... wielkie gó.. z gó..anymi pracownikami i fachowcami cokolwiek niedouczonymi w stosunkach pomiędzy klient - firma... wydaje mi się, że czas się zwolnić człowieku może na twoje miejsce przyjdą ludzie kompetentni, ktorzy w ramach redukowania kosztow będą zwalniać takich nieudacznikow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 22:27 SORRY OBSERWATORZE,ALE JA NIE JESTEM PRACOWNIKIEM MM...MÓWIĘ CO MYŚLĘ.PO PROSTU.A POZA TYM JAK ŚMIESZ OBRAŻAĆ PRACOWNIKÓW TEJ FIRMY? KAŻDY Z NAS JEST TYLKO CZŁOWIEKIEM. ONI TAM TYLKO PRACUJĄ, SAMI PEWNIE NIE USTALAJĄ TYCH WSZYSTKICH PODWYŻEK ITD. POZDRAWIAM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAWK Re: Podwyżki w kablówce IP: 62.141.232.* 13.12.04, 09:38 A może Ty przyjdzuesz malkontencie? I co wtedy zrobisz? Naprawdę jest wolny wybór Cyfra+ ,Polsat cyfrowy itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 08:24 To jest chamstwo ,że Multimedia tak sobie robią podwyżki.Nie ma nikogo kto by coś w tej sprawie zrobił.Dlaczego inne spółdzielnie mogą być w porządku z lokatorami , iść im na rękę i wziąść innego operatora . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Podwyżki w kablówce IP: 5.6.1D* / *.ed.shawcable.net 11.12.04, 08:39 hey Monika, W kapitalizmie walczy sie przede wszystkim o konkurencje... Jak juz sie ma konkurencje .....glosuje sie portfelami... Place temu , ktory jest lepszy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka Masz kapitał? Robisz co chcesz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 12:01 Multimedia ma do tego pelne prawo.To , ze klientom sie nie podba maja w dupie. Multimedia maja kapital do rozdawania kart na rynku.W chwili obecnej nowej firmie , która chce wejsc na rynek swiadczenia uslug kablowych bedzie niezmiernie ciezko.Multimedia ma pelna swobode korzystania z poteznych kredytów bankowych na kolejne investycje. Zapewne wiecie doskonale , ze jak raz sie wezmie miliard pożyczki bankowej , to banki nie pozwolą na upadek tejze firmy.Sami beda pukac do drzwi prezesów i pytac sie jak wyglada sytuacja finansowa, czy moze nie potrzeba kolejnego miliarda i tak w kolko. Pan Kalamaga jedzie na tym samym wózku.To jest biznesmen , który jedzie cale zycie na kredytach i banki juz mu nie pozwolą ogłosic upadlosci. W najlepszej sytuacji jest TPSA , która zabija konkurencje swoim ogromnym kapitałem.Z tą róznicą , ze oni juz zarabiaja na siebie od dawna. Tele2 dlugo nie pociagnie , bo jest na naszym rynku do wziecia 2 miliardy zlotych.Tpsa cos wymysli. Byla juz AirPolonia z bardzo tanimi biletami lotniczymi.Byla i sie zmyla , zostawiajac klientów na lodzie. Dobra , wystarczy PA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Podwyżki w kablówce IP: 62.141.232.* 13.12.04, 09:38 Polacy to taki głupi naród jak nie narzeka to ma kiepskie samopoczucie proponuje wszystkim marudom aby porównały cenniki mm i np. upc w Szczecinie UPC- 47.23 MM- 42.99 już teraz a od stycznia ???? a jak się komuś nie podoba to weźcie sobie polsat albo cyfrę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 12:09 To chyba najlepeszy adres uokik@uokik.gov.pl Proponuje zawalic ich mailami i skandalu w mm Odpowiedz Link Zgłoś
zetkaf Nielegalna podwyzka? 11.12.04, 16:43 No coz, moja historia z kablowka zaczela sie w maju. I juz jest o czym opowiadac. O samej podwyzce na koncu, bo chronologicznie to ostatni punkt. Zaczynamy od podpisywania umowy. Pierwza probka: calkiem ladniusia, mlodziutka panienka. Myslalby kto, ze w tym wieku (20-30lat) to na pewno nie jest przesiaknieta komunistycznym podejsciem do petenta. Niestety, pomylka. Dostalem umowe bez numeru (no, chyba ze za numer uznamy ............. - czyzby nie umieli pisac i iloscia kropek sie posluguja?). Warunki: 40+50 zl czy iles za aktywacje, 80 za uzywanie (tv+int) zazyczylem sobie, zeby wpisali 1zl - ale powiedzieli, ze nie, to sobie wzialem warunki promocji (1+1 za aktywacje, 65 abobnament) zachowalem, sadowi sie moga przydac. Minus. Oczywiscie przylaczaja do sieci tylko w godzinach pracy - na szczescie to byl dlugi majowy weekend i technik chcial wczesniej wyjechac, wiec w drodze kompromisu zamiast w piatek o 15-17 to przyszedl w srode za to o 19. pierwszy plus dla MM. Po miesiacu fakturka na 100zl. I druga na 65. Co jest? Nie zaplacilem, wyliczlem, ze za miesiac mam placic 65+2 zl aktywacji i tyle zaplacilem. Po dwoch miechach wezwanie od Dyrektora Dzialu Windykacji i Dlugow, bez podpisu, bez nazwiska (nawet bez trzech krzyzykow czy odcisku palca), bez pieczatki. Ze zalegam na 100 zl. No to juz trza bylo wyjasnic, skad ta stowa. Okazalo sie, ze pol bledu mojego - placi sie z gory, a nie po, wiec czesc byla za 2/3 pierwszego miesiaca. Ale do tego 40 zl za aktywacje. Pani w okienku wytlumaczyla, powiedziala, ze poprawia, chcialem sie dowiedziec, ile mam uzupelnic - przyjdzie na nastepnym poleceniu zaplaty i prosze tyle zaplacic, to bedzie w porzadku. Oczywiscie nie dali tego na pismie. Podpisac sie nie umieja (DYREKTOR!!!), czy co? Przyszlo na 65 zl, zaplacilem. Jak mnie do sadu podadza, to powiem, ze nie bylo przedsadowego wezwania do zaplaty (bo zaden sad nie uzna tego swistka bez podpisu czy pieczatki za dokument) ani nawet rachunku wzywajacego do zaplaty (tylko polecenia przelewu). Teraz przyszlo o podwyzce. A w umowie - zagwarantowane dwa lata bez podwyzek. Wiec ich olewam. Jak wypowiedza umowe - to sobie zazycze zwrotu calej zaplaconej im gotowki w zwiazku z wypowiedzeniem umowy (tzw. wypowiedzenie za porozumieniem stron ;). Jak odetna sygnal - to zgodnie z nowa umowa 2x1/30 oplaty za kazdy dzien jako kara, to beda musieli doplacac, a ja w miedzyczasie pojde do innego operatora. Jak beda scigac - to niech scigaja, ja swoje na pismie mam. W ostatnim pismie jest imie, nazwisko, podpis - widac pan Kaczanowski, dyrektor glowny, pisac umie. Juz widac, jakie kwalifikacje trzeba miec na to stanowisko. Niestety, jak dzwonilem byl zajety, mial oddzwonic tego samego dnia. Nie oddzwonil - czy rownoczesna umiejetnosc pisania i dzwonienia to juz za duzo jak na pracownika MM? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty fan MM Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 16:51 Mam ich już dość!Ciągle podwyżki. Konkurnecji dla MM na moim osiedlu niestety nie ma. Niniejszym zapraszam innych operatorów do Gorzowskiej Spóldzielni Mieszkaniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker :) Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 11.12.04, 17:00 Coś jeszcze: przed 1 maja 2004 VAT na internet wynosił 7% - płaciłem więc 64 zł brutto, po 1 maja 2004 internet został zwolniony z VAT i dalej płacę 64 zł brutto!!! Tępa kobieta z biura obsługi MM w Gorzowie nie potrafiła nawet tego pojąć (pewnie nie wie co to VAT). A jak jest u was? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Podwyżki w kablówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 22:45 "...po 1 maja 2004 internet został zwolniony z VAT..." mam wrażenie ze chodziło o podniesienie VAT do 22% - nie zrobiono tego ale pozostał poprzedni 7% - i stąd przekłamania że "internet zwolniono z VAT'u"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joker :) Re: Podwyżki w kablówce IP: *.gorzow.mm.pl 12.12.04, 09:33 Cześć Werty! 22% VAT na net płacą od 1 maja tylko firmy, reszta zwolniona (jeszcze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEsa Re: Podwyżki w kablówce IP: 80.51.113.* 13.12.04, 11:12 To jeszcze nie koniec podwyzek!!,oni czuja sie silni ,ale do czasu!!,poniewaz,powoli zaczynaja juz obawiac się konkurencji,troche,GTP im szyki na DOLINKACH ,pomieszała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Płaćcie po staremu IP: *.kam.pl 13.12.04, 17:01 Jeżeli tylko macie umowę na czas oznaczony - płaćcie taką stawkę, jaka jest zapisana w umowie. Podwyżka was nie dotyczy. Równie dobrze każdy z nas mógłby do MM napisać pisemko i położyć im na wycieraczce, o treści "W związku ze zmianami w strukturze mojego budżetu domowego i koniecznością poniesienia wysokich wydatków eksploatacyjnych, podniesieniem VAT na materiały budowlane i wzrostem konsumpcji piwa, niniejszym informuję, że zmianie ulegają zapisane w wiążącej nas umowie opłaty abonamentowe: od miesiąca stycznia decyduję, że będą one wynosiły 10 zł". Skoro w umowie na czas oznaczony są takie a nie inne stawki, to tak długo, jak umowa wiąże obie strony, mają one obowiązek ją respektować. Wcale nie musi być w umowie zapisu, że MM gwarantuje niezmienność stawek przez cały okres umowy. Jeżeli zobowiązali się dostarczać sygnał za taką a nie inną cenę, to mają psi obowiązek to respektować. Tak jak abonenci mają tę UMÓWIONĄ cenę płacić i nie mogą sobie jednym pisemkiem jej zmienić. Nie analizowałem szczegółowo umów jakie podpisuje MM, ale nawet gdyby był tam zapis, żę MM może w trakcie trwania umowy na czas oznaczony zmieniać ceny, to byłaby to niedozwolona klauzula umowna i nie wywoływałaby żadnych skutków prawnych w umowach z konsumentami. Można wtedy poszczuć na nich Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madafaka Re: Płaćcie po staremu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 23:43 Qrwa , jak ja lubie e-marketing - to moja pasja. Uwielbiam te wasze roszczenia i przepychanki na tle biznesowym. Lubie czytac jak jedna firma drugą wyjebie w powietrze itd. Odpowiedz Link Zgłoś