Dodaj do ulubionych

HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:38
Słońce ,zaświeciło i wyjechali na swoich rumakach "dawcy", zaświecimy za
parę dni pierwsze świeczki-szkoda młodych ludzi-mają to wkalkulowane w jazdę
na motocyklach.Ta maszyna jest dla ludzi mądrych.W tamtym roku zginęło dwóch
moich sąsiadów -Grzesiek iKrzysiek ,w krótkim odstępie czasu.Kto ma
pomysł,żeby uchronic młodych ,zdrowych ludzi.Dzisiejszy widok -godz.17.00
ul.Sikorskiego,na jednym kole wzdłuż lini tramwajowej młody człowiek
uskuteczniał jazdę.R A T U N K U!!!!!!!! on zginie,to tylko kwestia czsu ,jak
go uratować?POMÓŻCIE!!!!!!!Pozdrawiam z nadzieją.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:49
      Ja bym sie martwił o tych ktorzy zgina przez niego. On sam ma wpisana głupotę w
      geny - tego nie zmienisz... gorzej z tymi ktorzy gina przypadkowo przez
      durnia...
      • Gość: madafaka Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:40
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Ja bym sie martwił o tych ktorzy zgina przez niego. On sam ma wpisana głupotę
        w
        >
        > geny - tego nie zmienisz... gorzej z tymi ktorzy gina przypadkowo przez
        > durnia...

BRAVO! Bardzo mądre stwierdzenie (fakt)
    • gorzowianka72 Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.05, 21:56
      Gość portalu: swingpop napisał(a):

> ...jak go uratować?
      Kamery, dużo kamer w mieście, fotki na adres domowy z biletem minimum 500 zł,
      po opłaceniu kilku braknie kasy na paliwko ;-)
      Jedyny problem, który właśnie sobie uświadomiłam, to kask. Hmm.
      No właśnie. I co z tym?

• Gość: ja Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:58
        Identyfikacja motocykla...
        • gorzowianka72 Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.05, 22:01
          Gość portalu: ja napisał(a):

> Identyfikacja motocykla...
          Ale czy wystarczy? A jeśli właściciel powie, że motocykl pożyczył koledze? Jak
          to prawnie wygląda?
          • Gość: open Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 24.03.05, 22:11
            Sąd Grodzki 5 tys i powie kto jechał właściciel czy kolega .
            Kto posiada motor policja pewnikiem wie .
            • gorzowianka72 Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.05, 22:48
              Gość portalu: open napisał(a):

> Sąd Grodzki 5 tys i powie kto jechał właściciel czy kolega .
              No to jest rozwiązanie! Dawać mnie tu kamery!

Swingpop, no powiedz, czy nie szybko uporaliśmy się z problemem?
              Pozdrawiam serdecznie :-)
              • Gość: swingpop Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:30
                Myślę,że propozycje sa ciekawe.Problem też.Lud tworzy jezyk i tworzy prawa.Jak
                nas posłuchają, to wygramy i ochronimy ,Zadaję pytanie sobie -ilu
                uczciwych .normalnych ,chorych czeka na transplantacje,-kto im pomoże?-wiem że
                jestem w tej wypowiedzi straszny, ale ,że życie dykteje scenariusze,to tylko
                ci, którzy nas nie posłuchają dadzą nowe życie ,tym którzy tak pragną
                żyć.Pozdrawiam refleksyjnie.
                • Gość: ja Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 02:18
                  Swingpop....
                  Całe szczęście że nie jesteś (chyba?!) dawcą... bo jeszcze twój cynizm by ktoś
                  odziedziczył... a to byłaby tragedia....
                  • Gość: swingpop Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 09:27
                    Hey ja!Jestem realistą - takie myślenie mają ludzie odrealnieni od
                    rzeczywistości ,jak ty.Pisząc to ,nie chodzisz po ziemi.Wczytaj się dobrze ,to
                    może zrozumiesz. Dla mnie życie ludzkie jest najwyższą wartością , dlatego
                    poruszam takie tematy w trosce o nie. pozdrawiam refleksyjnie
                    • Gość: Aga Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:49
                      Taki jeden głupek z drugim głupkiem, obaj jadący po ul. Sikorskiego na
                      wysokości domu usług na świecy omal nie mnie nie przejechali. Nie ratować,
                      niech sami przez własną glupotę wyginą!
                      Problem w tym, że głupków przybywa i lada dzień znów zaczną się wyścigi i
                      popisy na nowym moście. A policja twierdzi, że nic o tym nie wie.
                    • romektp Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.05, 11:02
                      Problem w tym, że "samobójcy" nie nadają się na dawców. Wypadek motocyklowy
                      przy prędokści powyżej 200km/h (czasami wystarczy o wiele wolniej) powoduje
                      takie obrażenia wewnętrzne, że "materiał" nie nadaje się do transplantacji.
                      Słyszałem to parę dni temu od człowieka z branży medycznej.

Rozwiązaniem problemu "samobójców" są videokamery w "cywilnych" radiowozach.
                      Kaseta z nagraniem do sądu - grzywna 5 tys, następna zatrzymanie prawa jazdy,
                      kolejna wyrok w zawiasach. Wystarczy chęć ukarania wariatów i odpowiednie
                      modyfikacje prawa i problem zostanie mocno ograniczony.

Może skorzystamy z sprawdzonego prawa sąsiadów zza Odry. Pierwszy rok z
                      ograniczeniem mocy do ok. 35 KM, następny chyba 65 KM i po dwóch lub trzech
                      latach kierowca może jedźcić motorem bez ograniczeń mocy (choć kiedyś
                      słyszałem, że w Niemczech nie można mieć motoru z mocą powyżej 100KM, ale nie
                      jestem pewien).

Sam kiedyś byłem młody i jedziłem motorem z silnikiem 90-100KM, ale nigdy w
                      mieście na jednym kole. Szybko tylko na drogach o niskim natężeniu ruchu.
                      Dziś dziękuję Bogu, że żyję i nie jestem kaleką, i że nikomu nie zrobiłem
                      krzywdy.

Z okazji Świąt Wielkanocnych życzę Wam wszystkim spokoju i aby "samobójca
                      motocyklowy" nie przejechał Waszego zajączka.
                      • gosialubuskie Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.05, 14:44
                        Przecież to jeszcze dzieci. Dorwał się do motoru i nic ani nikt go nie
                        obchodzi. A to, że skończył 18 lat to inna sprawa. A wymierzoną karę 5 tys. to
                        kto ma zapłacić? Rodzice mówią, że syn pełnoletni, a syn jeździ motorem "wujka"
                        lub "ciotki" i nie pracuje... Do więzienia nikt go nie zamknie, bo i tak nie ma
                        miejsc... Państwo samo uczy bezkarności!!!
                        Mam rację? Czy nie?
                        • Gość: MAXX Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.03.05, 20:34
                          A może zamiast karać tysiącami złotych kary, czy tez życzyć im aby zostali
                          dawcami organów ( bo porządni chorzy obywatele czekają) zorganizować na
                          zamkniętej ulicy zawody motocyklowe dla wszystkich chętnych z odpowiednią
                          organizacją i opieką lekarską? Może lepiej iż jeżdzą motocyklami ( oby robili
                          to tylko bezpiecznie) niż np: gdyby brali koks.......albo łoili wódeczkę?
                          Najlatwiej pozabraniać młodziezy wszystkiego , trudniej coś zorganizować czy
                          też sensownie zorganizować im czas......
                          • romektp Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.03.05, 08:17
                            Problem w tym, że "dzieci" na motocyklach nie przyjadą na zawody na zamkniętej
                            ulicy, tylko będą robić to tam gdzie można się pokazać nie zainteresoanym
                            motocyklami. Nie jestm przekonany, że to tylko 18 latkowie jeżdżą jak wariaci
                            po ulicach miast - znam kilku 30 latków, których zachowanie nie różni się od
                            tych młodszych, a tych już stać na płacenie mandatów. Zabieranie prawa jazy to
                            dobra kara, niektórzy z szaleńców pracują za kółkiem i w ten sposób pozbędą się
                            pracy - nie chodzi mi o wzrost bezrobocia tylko o poprawę morale tych ludzi.
                            Skazywanie wyrokiem sądowym 18 latka, który nie ma dochodu, i który jeździ
                            cioci motorem ma sens. Młodzieniec będzie w szkole bardziej rygorystycznie
                            traktowany, w pracy też nie będzie mu miło podczas rozmowy z szefem - kilka
                            takich spraw ze stanowczym działaniem pohamuje 80% nierozsądnych kierowców. Nie
                            ma lekarstwa na całkowite wyleczenie choroby, ale można mocno ją ograniczyć -
                            niektórym może nawet uratować życie.
                            • gosialubuskie Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.03.05, 17:52
                              Popieram!!! Zabrac prawojazdy!!! Może zrobimy referendum???
                          • Gość: wizg Re: HORROR MOTOCYKLOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 02:34
                            "...Może lepiej iż jeżdzą motocyklami ( oby robili
                            to tylko bezpiecznie) niż np: gdyby brali koks.......albo łoili wódeczkę? ..."

Tylko że oni juz cpaja i pija... zwłaszcza przed "występami" w gonitwach z
                            policja...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka