Dodaj do ulubionych

Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabinetom ...

IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.05, 11:02
No właśnie. Może pana Wakulicza zainteresują praktyki stosowane na oddziale
wewnętrznym szpitala przy Warszawskiej. Najpierw pan doktor przyjmuje w
gabinecie prywatnym, by potem swojego pacjenta skierować na badania na ten
oddział. To jeszcze nie wszystko. Badanie trwa kilka minut, ale potem pacjent
z dokumentów dowiaduje sie, że leżał tam aż trzy dni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Miśka Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabinetom ... IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 11:09
      Jak widać Pan Wakulicz to bardzo dużo gada. Skoro był kiedyś dyrektorem
      szpitala to znaczy że już wtedy źle nim zarządzał i doszło do tego zadłużenia.
      Według mnie to ktoś chce odwrócić uwagę od czegoś zupełnie innego.
      • Gość: hipopotam Podejrzewają?.Przecież to jest nagminne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:09
        • Gość: Bobek Pawlak 80% prywaty IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.05, 19:36
          Proszę delikatnie Panie Szanowny!-bo doktory delikatne są!
          Podejrzewa,domyśla się,może?chyba?-jak trudno sprawdzić?!
          Wiadomo nie od dzisiaj że w doskonały sposób radzą sobię prywatne centra we
          wspólpracy ze szpitalem bankrytem!
          Odwagi mój chłopcze,wbiłeś widły w gnój i stoisz na tej kupie,nie wiesz co dalej?
          Wiesz ilu się wybudowało dzięki twoim chorym oczą i uszą.
          Stoisz przed wielką szansą-albo zerwiesz zasłonę by oczyścić otoczenie, albo daj
          sobie spokój-zajmij się robieniem na drutach!

• lebstrefa Re: 80% prywaty 06.05.05, 22:02
            W ogóle to jest dziwne ale lekarz powinien mieć albo gabinet prywatny albo
            praciwać w publicznej poradni i szpitalu. Albo albo.
          • Gość: alf Re: 80% prywaty IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 19:54
            psy szczekaja a karawana idzie dalej!!!!! dopoki nie zlikwiduja prywaty to
            szpitalne dlugi beda rosnac!!!!!!
    • Gość: red-tu Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 06.05.05, 22:25
      Zastanawia mnie wycena badania usg na ok 100zł-tyle nie płaciłam nawet w drogim
      jak na gorzowskie warunki,a posiadającym dobrą aparaturę "Hipokratesie".Jeśli
      lekarz nie ma w swoim prywatnym gabinecie ultrasonografu,a pacjent takiego
      badania wymaga,to chyba lepiej,zeby je zrobił "nielegalnie" w szpitalu,niż
      wcale.A nie każdego stać na odpłatne badanie w prywatnej poradni.I dlaczego
      pcjent badany na szpitalnym sprzęcie nie może być wpisany do stosownego
      rejestru i w tym momencie stać się pacjentem tego szpitala lub jego poradni?
      Jeśli się takie badanie robi,jest na nie czas i miejsce,to chyba można
      z "nielegalnego" zrobić legalne?Chyba,że jak zwykle biedny pacjent bity jest w
      d...,bo NFZ robi ograniczenia w refundacjach.Dostępność do darmowego leczenia
      to fikcja, o której wszyscy wiedzą-masz forsę,to się leczysz i nie musisz
      chodzić po cichutku do szpitalnych pracowni na darmochę,bo cię stać na prywatne
      poradnie i kliniki.Nie masz forsy,to umieraj.JeSli lekarze nie biorą pieniędzy
      za te "nielegalne" badania na szpitalnym sprzęcie,to nie powinno się ich za
      to "S
      ścigać,tylko zwyczajnie sprawę zalegalizować i znormalizować.I jeszcze pytanie
      do pana dyrektora-dlaczego specjalistyczne poradnie przyszpitalne nie mogą mieć
      choćby 1 raz w tygodniu dyżurów w godzinach popoludniowych?Dlaczego
      pacjent,który pracuje musi brać urlop,żeby skorzystać z poradni
      specjalistycznej/jeśli nie stać go na wizytę w prywatnym gabinecie,która znów
      spowoduje,że za wszystkie badania zlecone przez lekarza będzie musiał płacić/i
      darmowych badań?Najłatwiej jest kontrolować,karać,zakazywać,znacznie trudniej
      znaleźć rozwiązania satysfakcjonujące wszystkich, no, bo trzeba by wtedy
      pomyśleć,niekonwencjonalnie zadziałać,a może nawet "narazić" na niezadowolenie
      warszawskich decydentów i zaryzykować posadą/dyrektor/,albo "miejscem w
      schronisku",którym bywa funkcja w związkach zawodowych.
      • lebstrefa Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto 06.05.05, 22:44
        zalegalizować się nie da, bo NFZ musiałby o tym wiedzieć, a on nie da wiecej
        pieniędzy szpitalowi! Nadal trzeba zuzywac sprzet poza oficjalny, obiegiem.
        Przeciez prywatny gabinet nie ma pelnej diagnostyki. A gdyby prywatny gabinet
        mial płacic szpitalowi za wykonane badanie to pacjent za usługi lekarza
        prywaciarza płaciłby krocie.
    • Gość: pppdddd Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 01:20
      No to nareszcie wiadomo skąd się wziął dług szpitala - wypracowali go sami
      lekarze na dyżurach badający pokątnie tłumy pacjentów ze swoich prywatnych
      gabinetów!!!!
      Obniżenie liczbby badań USG z 1200 do 680= wydłużeniu planowych przyjęć o
      jakieś 3 5 tygodni.
      Obniżenie liczby badań usg na jednym z oddziałów czyli 520 badań x 100pln= 52
      000 pln/miesiąc
      205 000 000 PLN długu / 100 PLN za 1 USG tj 2.050.000 badań USG
      no proszę wystarczyło wykonac 2 miliony 50 tysięcy badań USG i w ciągu 5 lat
      powstał cały dług szpitala
      NARESZCIE WSZYSTKO JASNE!!!
      to chyba około 18 badań USG na każdego mieszkańca Gorzowa- przyjmując cenę
      100pln/1 badanie a w rzeczywistości może się okazac że jest ono 2-3 x
      tańsze.Czyli wychodzi około 30-50 badan "na łebka" .Przyjmując jeszcze że
      badanie z opisem trwa 10 - 15 minut to potrzeba byłoby na to około 2.050.000 x
      10 minut to jest 20.500.000 minut czyli okoł 341666 godzin czyli 14236 dni
      czyli około 39 lat A więc gdzieś w szpitalu siedzi sobie 8 doktorów i non stop
      wykonuje badania USG i w ciągu 5 lat wygenerowało taki olbrzymi dług!!!!!!

A kiedyś czytałem, że w jakimś szpitalu to z moczu chorych na cukrzycę
      produkowano nawet bimber.

O.K tak jest jak człowiek za długo siedzi przy komputerze i ma do tego pod ręką
      kalkulator.

Aha zapomniałem że tych 8 doktorów robiących non stop USG nie miałoby czasu aby
      wyjśc do swoich prywatnych gabinetów aby powiedzieć pacjentom że mają przyjść
      do nich do szpitala na dyżur.

Aha II- ciekawe co na to Inspekcja Pracy- bo ci doktorzy siedzą gdzieś w
      szpitalu i od 5 lat wykonują badania USG bez przerwy- no chyba że jest ich
      więcej.
      PZDR
    • Gość: kangur Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 13:45
      Czy Dyrektor Wakulicz pochwalił się Panu redaktorowi, że pewnego pięknego dnia
      miał wykonane USG,bez skerowania, "na protegę" i że to badanie uratowało mu
      życie? Pewnie nie, bo to skromny facet i zapomniał.
      • Gość: Bobek Pawlak Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 18:23
        A czy zrobiłeś badanie usg jakiemuś biedakowi ,gdzie nie możesz liczyć na więcej
        oprócz dziękuję?
        W hermetycznym świecie białych fartuchów, ludzie ze świecznika zwykle nie
        płacą-to klub wzajemnej adoracji, gdzie będąc dyspozycyjnym względem sobie
        podobnych można zyskać znacznie więcej.Wakulicz się nie pochwalił, ale przymyka
        oczy na wasze ciemne interesy.Panowie i Panie dohtory-dawno już nie mieszkacie w
        blokach,zapomnieliście już jak pachnie w autobusach!
        • Gość: kangur do Bobka Pawlaka IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 18:40
          błąd! Ja nie robię USG, nawet lekarzem nie jestem.
          Ale dobrze wiem, komu Wakulicz zawdzięcza życie. I wiem, że biednym ludziom też
          USG często robi się za free z izby przyjęć-wtedy, kiedy trzeba.
          Co do towarzystwa wzajemnej adoracji to zgoda. Ale rozbijanie układu musi
          zacząć się od góry!
          pozdrawiam
        • Gość: lekarka To Bobek IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 18:48
          1. Mieszkam w bloku ( starym , X piętrowym)
          2. Nie jeżdżę autobusem, tylko samochodem albo rowerem i nie uważam tego nie
          tylko za przestępstwo ale nawet za nietakt
          3. Spróbuj udowodnić mi jakikolwiek ciemny interes-pogratuluję , jeśli Ci się
          to uda. Jeśli nie-pozwę do sądu. Jeśli chcesz spróbować-podaj namiar,chętnie
          się z Tobą skontaktuję.
          4.Wykonuję badania tym, którym są potrzebne.Nie patrzę czy ktoś ma kasę, czy
          nie. Nigdy lewizny nie zrobiłam.
          5. Już niedługo tutaj nie zrobię żadnego badania-w czerwcu wyjeżdżam

RADA: W przyszłości NIE UOGÓLNIAJ!

• lebstrefa Re: To Bobek 07.05.05, 19:14
            To po co ten cały system ewidencji skoro badania i tak się robi poza nim?
            Po co? NFZ płaci szpitalom za badania ewidencjonowane. Powinien jeszcze
            dorzucac na badania poza ewidencją. To zamieszanie prywatne-państwowe w
            polskiej sluzbie zdrowia jest nie do pojęcia
        • Gość: open Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 07.05.05, 19:45
          Ten układ prywatno -państwowy trawa od czasu otwarcia prywatnych praktyk ,ca 60
          lat. Nie dotyczy młodych lekarzy bo do koryta to im daleko. Ale to tylko
          chwila .
          Podobnie u dentystów i wszystkich innych na styku państwo -prywaciarz...
          • Gość: Bobek Pawlak Do Lekarki IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 11:50
            Nie warto umierać za słuzbę zdrowia!
            Z wiadomych tobie powodów jesteś na marginesie omawianych praktyk swoich kolegów.
            a-Jesteś młoda.
            b-Twoi rodzice nie są lekarzami.
            c-Nie jesteś z Gorzowa.
            d-Nie jestes ginekologiem.itp
            Lepiej nie żądaj ode mnie dowodów-każdy dzień przynosi nowe!
            Jedziesz za granice-to logiczne w twoim przypadku.
            Znam osobiscie jednego uczciwego lekarza.
            Ale to wyjątek potwierdzający regułę.
            Nie irytuj się z powodu mego komentarza,pochlebie sobie iż mój pogląd nie jest
            sierotą.
            Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w dokonywaniu tak trudnych wyborów.
            Pacjent Bobek
            • Gość: qwerty Re: Do Lekarki IP: *.iscnet.pl 08.05.05, 14:39
              Lekarko, nie tłumaczmy się na forum.
              róbmy swoje. też mieszkam w starym bloku, jeżdzę starym samochodem, dzieciaki
              mają ciuchy po starszych kuzynach, w szpitalu jak to w robocie za miło nie jest.

czy to, ze wybralem kiedys medycyne ma powodowac, ze dzieciaki skazane sa na
              wakacje o babci, stare buty i gorszy start niz u kolegow z liceum.
              a jeszcze takie nagonki jak ta, ze wstyd sie potem przyznac do zawodu.
              pewnie pare osob jest cwanszych i sie ustawili, no i teraz wszystkim glupio.

eh, ide zonie obrac ziemniaki. trzymaj sie!

radiolog
        • Gość: tetetka Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 20:41
          To że dobry doktor nie mieszka w bloku to chuba dobrze. tak jest na ca łym
          świecie. grunt żeby dobrze leczył !!!!!!!
    • Gość: "mgr.dr."Jasińska Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:13
      Wszystkim internautom polecam stronę internetową naszego Szpitala
      www.szpital.gorzow.pl Na tej stronie można zobaczyć wszystkich współtwórców
      sukcesów naszej placówki.

Życzę zdrowia
      • Gość: Bobek Pawlak Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 20:40
        Mam nadzieje iż również NIK oraz prokurator zajmie się twórcami "sukcesów szpitala"
        Pani Jasinska obłożona tytułami naukowymi dr ekonomi wystawiła sobie ocene co do
        uczelni jak i profesorów u których zdawała egzaminy.Cała kadra dobrze opłacanych
        w cudzysłowie menadzerów to nic innego jak grupa cynicznych nieudaczników i
        karierowiczów.Czy jest coś ,czym może się pani pochwalić,oprócz sukcesów
        towarzysko-politycznych?!
        Życzę rychłej zmiany zawodu-dla całej kadry winnej bankructwa szpiala!
        • Gość: pppddd Re: Życzę rychłej zmiany zawodu-dla całej kadry IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 22:00
          Zmiana zawodu ????
          Chyba chodzi o zmianę "zakwaterowania" i zmianę wiktu i operunku na WIKT
          PAŃSTWOWY oraz "pogodę w kratkę"- chociaż to naszej rzeczywistość myślenie
          urojeniowe.
          Przecież cała " dyrekcja się sprawdziła " - gdyby nie obiektywne trudności i
          teraz spokojnie może się zająć kolejnymi ambitnymi zadaniami.
          PZFR
      • Gość: wap Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 20:49
        Przecież Jasińska to jedna z odpowiedzialnych za ogromny dług naszego szpitala.
        Nie podawaj sie za kobietę.

A tak na marginesie to gdzie mieszka ta Jasińska ???? Ma dom ? czy mieszkanie w
        bloku ??? Bo chyba nie mieszka kontem u dyrektorów Wakulicza czy
        Balińskiego ????
        • Gość: Pacjent Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 10.05.05, 23:52
          No co Ty! Publiczną tajemnicą jest, że Jasińska nie mieszka kontem, tylko w
          łóżku jednego z panów, o których pisałeś!
      • Gość: Pacjent Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:02
        No, rzeczywiście niezła strona. Jedyne,czego można się z niej dowiedzieć, to
        to, że gorzowski szpital ma 12 dyrektorów!!!!. To pewnie rekord świata,
        podobnie jak rekordowe zadłużenie!

Ciekawe , ilu jest kierowników, ich zastępców, zastępców zastępców i ich
        sekretarek?
        Nic dziwnego, że biały personel choćby się pochlastał, to na tę armię nierobów
        nie zarobi.

Przy okazji, pytania do Pani Jasińskiej ( Pełnomocnik Dyrektora d/s
        Restrukturyzacji): 1)O ile ZMNIEJSZYŁA SIĘ liczba stanowisk w administracji
        szpitala po połączeniu trzech szpitali w jeden? 2). Ile jest stanowisk
        kierowniczych w szpitalu? 3) Ilu jest zatrudnionych lekarzy?
        4)Jaka jest średnia PODSTAWOWA płaca lekarza ( bez dyżurów)? Jaka jest średnia
        płaca w adminstacji szpitala? 5)Jaka jest proporcja w zakładowym funduszu
        wynagrodzeń
        (wynagrodzenie „białego”personelu w stosunku do zakładowego funduszu
        wynagrodzeń).
        Pani Pełnomocnik jest doktorem ekonomii, ufam więc, że z łatwością poda nam
        interesujące dane i rozwieje wątpliwości, które -jak myślę-nurtują wielu
        gorzowian-internautów, tym bardziej, że nie są to informacje objęte jakąkolwiek
        tajemnicą.
        Gdyby Pani dr Jasińska nie udzieliła nam na tym forum oczekiwanych informacji,
        apeluję do forumowiczów o wysyłanie maili z tymi ( a może lepszymi) pytaniami
        bezpośrednio do Pani dr Joanny Jasińskiej-jako chyba jedyna z
        kierownictwa swój e-mail upubliczniła na stronie szpitala:
        www.szpital.gorzow.pl

• Gość: pppddd Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 08.05.05, 22:15
          Niestety bardzo wątpię aby p.dr Jasińskia łaskawie zechciała odpowiedzieć na
          którekolwiek z Twoich pytań- będzie się zasłaniała tajemnicą handlową, dobrem
          firmy albo czymś podobnym.
          PZDR
          P.S.Bardzo mi się podoba pomysł z wysłaniem maili myślę że można zacząć za 2-3
          dni. Może nawet p.Wakulicz albo p.Baliński zdecyduje się ujawnić te informacje
          na forum publicznym np.w Gazecie - ostatnio bardzo często można tam przeczytać
          różne jego wypowiedzi na temat pracy i organizacji szpitala.
          • Gość: ttt Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 07:30
            Na przykład , że złapał czterech doktorów i jednego dyrektora ( siebie ) na
            wykonywaniu lewych badań USG :)
            • Gość: franko Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 16:22
              Czy jeżeli dyrektor Wakulicz uważa że to są skorumpowane doktory, to czy jeżeli
              sam korzystał z protegowanego USG jest skorumpowanym dyrektorem Wakuliczem ????
              • Gość: GOSIEK Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 18:11
                do franko- jesteś przykry, nie masz pojęcia o czym piszesz, nie wiesz co to
                jest stan ostry , a czym jest zwykła lewizyna.
                • Gość: ttt Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 18:44
                  ciekawy jestem opini franko i Gosieka. Co to jest stan ostry , gdzie się
                  zaczyna i gdzie kończy ??? Pacjenci chodzą sobie na USG dla jaj , czy dlatego
                  że coś im dolega. Jeżeli mnie boli brzuch , nie mam jak zrobić badania i robię
                  je prywatnie to stan ostry , czy nie??? Gosiek odpowiedz mi na to pytanie ????
                • Gość: Pacjent Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 09.05.05, 23:18
                  Co to jest stan ostry i jak go odróżnić od tępego bez badania-(lewizny?).
                  Dla wyjaśnienia prawidłowy wynik badania nie oznacza, że było ono niepotrzebne.

Pozdrawiam
                  • Gość: Pacjent Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 08:05
                    Długi szpitala rozpoczeły się od utworzenia GLS-su a kto jest jego udziałowcami
                    znamienici ordynatorzy np:don. Wasyl ,hrabia Gaj.i inni tam mają udziały
                    gabinety i stamtąd kierują pacjentów na swoje oddziały to oni decydują
                    oprogramie funkconowania szpitala ,dyrektorzy szpitala to pionki,faktycznie
                    szpitalem zarządza P.Jasinska i nie ukrywa tego ale głownie wykonuje polecenia
                    PanaB.A z Zielonej Góry
          • Gość: Pacjent Do pppddd PILNE IP: *.gorzow.mm.pl 15.05.05, 15:10
            Proponuję rozkręcić akcję pisania maili do Pani Jasińskiej-pomożesz?
            • Gość: ? Re: Do pppddd PILNE IP: *.gorzow.mm.pl 22.05.05, 11:48
              A kto to jest ta Jasińska ?
              • Gość: konewal Re: Do pppddd PILNE IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 20:05
                jest to pani ktora na niczym sie niezna !!!!!! podobno ekonomistka !!he !!he
      • Gość: cerber Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 07.06.05, 21:53
        Strone odwiedziłem Generalnie jedno wielkie g....
    • Gość: lekarz opinia IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 17:10
      Tytuł artykułu pokazuje brak logiki jego autora
      "Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabinetom lekarskim?"-
      1. Gabinety nie chorują,ergo
      2. Nie muszą być badane.

A szpitalny sprzęt powinien służyć mającym wskazania do badań ubezpieczonym
      Pacjentom.
      Pacjenci powinni żądać od NFZ zniesienia jakichkolwiek ograniczeń, bo w obecnym
      systemie kazdemu należy się wszystko ( jeżeli ktoś uważa inaczej, proszę
      wskazać mi odpowiednie zapisy Konstytucji albo Ustaw-nie interesują mnie
      czyjekolwiek rozporządzenia , załączniki , okólniki, ani żadne inne
      powielaczowe prawo stanowiene przez urzędasów).
      Aby było normalnie, to
      1. NFZ musi być zlikwidowany
      2. Musi być wprowadzony normalny system ubezpieczeń , w którym ubezpieczony
      wymaga tyla, za ile zapłacił. A zapłacił tyle, na ile było go stać.

Jeżeli nie zmieni się systemu, to nadal będziemy dyskutować o wyższości Świąt
      Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.

• Gość: donio Re: opinia IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 20:11
        bez przerwy narzekacie na malutkie zarobki!!!
    • Gość: pppddd Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 11.05.05, 20:00
      Jak zamkną warszawską co wkrótce nastąpi,bo zostało już ustalone przez tzw
      ORGANY ZAŁOŻYCIELSKIE szpitala; to dopiero zacznie sie tzw "prywata".
      Zawsze gdy jest możliwość wyboru - a usługi w zakresie pomocy medycznej, oprócz
      stanów nagłych tzw. ostrych, gdy konieczne jest natchmiastowe postępowanie
      ratujące życie, w znacznym zakresie podlegają prawom marketingu, to wymusza ona
      pewną konkurencję "cenową". Gdy na rynku nie ma konkurencji a jest tylko
      monopolista to wówczas może on swobodnie windować ceny za swoje usługi.
      PZDR
      ps. życzę zdrowia
    • Gość: set Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.kam.pl 12.05.05, 09:55
      Drogi Szymonie jestes pewien ze doktory na odd wewnetrznym z Warszawskiej robia
      takie przekrety? to jest niemozliwe ,latwo by sie to wydalo.Bylaby afera.Bujda.
      • Gość: Szymon Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 12.05.05, 10:24
        Widziałem dokument.
        • Gość: ppppppddddddd Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 14.05.05, 20:20
          Proszę cię Szymonie - skup się i przypomnij sobie dokładnie, co się z Tobą
          działo w trakcie pobytu na warszawskiej ???
          Moze podpisywałes jakieś dokumenty ??
          PZDR
          PS:mam nadzieję że po tej " hospitalizacji " stan Twojego zdrowia się poprawił
          a przynajmniej nie uległ pogorszeniu.
      • Gość: tobiasz Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 16.05.05, 10:11
        pewnie że bujda. Tu każdy może coś powiedzieć ale nie przedstawi faktów.

Gratulacje dla Kangura za konkretne przedstawienie analizy niekompetencji
        Wakulicza. Żeby tak Społecznej Radzie Szpitala chciało się sprawdzić
        niekompetentne działania Pana Dyrektora.

Ta sprawa z tomografem przypomina mi pewną aferę gdzie dyrektor państwowej
        firmy zakupił sprzęt wycofywany z oferty za cenę nowego ( za drobną
        gratyfikację finansową ) . Taka gratyfikacja to zwykle procent od wartości
        towaru. A nawiasem mówiąc kto wie ile koszuje taki tomograf ?
    • Gość: kuku Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 15.05.05, 22:48
      Zastanawia mnie poziom ludzi z dyrekcji szpitala, to, ze potrafia publicznie
      mowić jedno, by za chwilę realizowac coś zupełnie sprzecznego ( oczywisie
      wszystko z premedytacją). Dla kazdego normalnego człowieka publiczne robienie z
      gęby cholewy jest co najmniej jakimś dyskomfortem, tymczasem tutaj to norma i
      standard działania. Jeszcze niedawno szanowny dyrektor zapewnial, ze póki
      bedzie na Warszawskiej ostatni pacjent, puty będzie zapewniona odpowiednia
      jakośc opieki. Tymczasem stojacy w srodku wojewodzkiego miasta ciągle jeszcze
      SZPITAL (jak głosi napis przed wejściem )zostanie pozbawiony dostepu do zdjęć
      rentgenowskich po 13.00. W tym kontekście podejrzewam także, ze fikcją okaze
      sie takze plan przeniesienia o. wewnetrznego - lepiej niech umże smiercią
      naturalną i będzie po kłopocie.
      • Gość: tobiasz Re: Czy szpitalny sprzęt służy prywatnym gabineto IP: *.gorzow.mm.pl 16.05.05, 10:13
        Mam dziwne wrażenie że masz niestety rację. Wakulicz jawi się jako człowiek
        kompletnie bez skrupułów zdolny do każdej podłości...
    • Gość: kangur Nie! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.06.05, 02:06
      Sprzęt służy ludziom!
      • Gość: Grant Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 09:50
        O ile zapłacą!-szanownym dohtorom!
        • Gość: tt Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 19:42
          A dlaczego by nie ? W końcu badanie to konkretna praca za którą lekarz powinien
          mieć zapłacone. Problem , żeby wyciągnąć to z szarej strefy i żeby lekarze
          odprowadzali od tego podatek.
        • Gość: lolek Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 20:02
          trzeba zaprosic do dyskusij pacjentow !!!!stron by zabraklo w internecie!!!!!!
        • Gość: kangur Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 05.06.05, 22:54
          A hydraulikowi płacisz za robotę?
          • Gość: prezes Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 06.06.05, 08:48
            Hydraulik sam sobie kupuje narzędzia.
            Jak nie ma swoich narzędzi to nie pracuje.
            • Gość: lekarz Re: Nie! IP: *.kam.pl 07.06.05, 16:00
              Macie racje,sprzet mozna wypozyczyc,wynajac czyli zaplacic za uzywanie bo
              inaczej to jest kradziez.I to powinni wszyscy zrozumiec z branzy jezeli nie
              rozumieja to beda wczesniej lub pozniej miec problemy.
              • Gość: pracownik Re: Nie! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.05, 08:50
                szanowni korespondenci jak piszecie o prywacie w szpitalu to ja pracuję na
                dekerta i coś na ten temat mogę powiedzieć tu prywata kwitnie tu są ustalone
                stawki cały system oparty jest na ordynatorach do nich przychodzą rodziny
                pacjntów po likwidacji warszawskiej system będzie działał jeszcze lepiej
                wszystkie poradnie będą prywatne ile pacjenci będą płacili przykład gabinet
                prywatny na terenie szpitala [ okulistyczny ]
            • Gość: kangur Re: Nie! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 14:22
              OK. Od dzisiaj będę płacił hydraulikowi tylko za amortyzację narzędzi.
              Zawartość torby hydraulika (klucz francuski itd)- to pewnie z 500 PLN.
              To jest z 9 PLN/ m-c ( amortyzacja 5 lat=60 mcy). Niech za to wyżyje. Pozdrawiam
              • Gość: lekarz Re: Nie! IP: *.kam.pl 08.06.05, 19:26
                Kangur udajesz ze nie rozumiesz czy naprawde nie zrozumiales textu?!Cudze jest
                zawsze cudze,Twoje bedzie wtedy kiedy kupisz.
        • Gość: DxyzP Re: Nie! IP: *.szpital2.gorzow.pl / 217.98.252.* 08.06.05, 22:19
          A umiałbyś chociaż włączyc takie USG?????????
          Nie mówię już o przyłożeniu głowicy do pacjenta albo interpretacji obrazu na
          monitorze. Do tego potrzeba trochę czasu i wiedzy i chyba głównie za to się
          płaci.
          Masz rację że nie powinno się to odbywać na szpitalnym sprzęcie ale gdyby
          badania miały być wykonywane tylko w takiej ilosci za którą płaci NFZ to
          generalnie wszyscy czekaliby na nie troche dłużej.
          Najlepszy przykład to badania KT i NMR na które trzeba troche czekac ale można
          je też wykonac trochę szybciej.
          PZDR
          • Gość: rep Re: Nie! IP: *.kam.pl 09.06.05, 10:26
            Gosciu masz za duzo czasu w pracy jezeli klikasz ze szpitala,licytujesz sie
            umiejetnosciami a to zle swiadczy, poniewaz nie ma ludzi niezastapionych.Wiesz
            dobrze ze to jest nie etyczne .Licze ze zycie nauczy takich jak ty szacunku dla
            zasady wlasnosci.Jezeli jestes taki specjalista to pacjenci powinni walic do
            ciebie drzwiami i oknami a ty sie chyba jeszcze musisz duzo nauczyc.
            • Gość: he he Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.05, 20:54
              Jak nie ma ludzi niezastąpionych, to dlaczego pacjenci walą do lekarzy szpitalnych , a nie do tych z miasta ??? Tu i tu badanie USG kosztuje 50 zł ... Coś w tym musi być. Ja osobiście wolę przepłacić i iść do lekarza w szpitalu , bo dla mnie jest on lepszym fachowcem.
          • Gość: infoludek Re: Nie! IP: *.gorzow.mm.pl 09.06.05, 21:07
            Kurde mole. Zamiast siedzieć przed szpitalnym kompem, zrobiłbyś kilka komercyjnych USG na szpitalnym sprzęcie. Byłby większy pożytek. Zwłaszcza , że twoi koledzy z Dekerta tego nie potrafią. ( robić USG, bo kasę brać potrafią :) )
            Więc zamknij ten pieprzony komputer i rusz się do roboty !!!!
            • Gość: PxyzD Re: Nie! IP: *.szpital2.gorzow.pl / 217.98.252.* 10.06.05, 10:42
              nie ma komu.....
              coraz mniej pacjentów się zgłasza......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka