klin! 01.10.02, 09:22 Zagadka: co przedstawia ta mapka? www1.gazeta.pl/im/1042/m1042135.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Mapka 01.10.02, 09:31 klin! napisał: > Zagadka: co przedstawia ta mapka? To jest kolorowa mapka Polski z naniesionym podziałem administracyjnym. Co dostanę w nagrodę? Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Mapka 01.10.02, 09:37 Bardzo ładnie, Borysie. Przy okazji masz u mnie paczkę sezamków. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Mapka 01.10.02, 09:59 Mapka przedstawia średnie wyniki humanistycznej części egzaminu gimnazjalnego. Mi się ta mapka skojarzyła z inną, przedstawiającą sympatie polityczne. I, jak się okazuje, nie tylko mi. Zacytuję komentarz umieszczony pod artykułem o wynikach egzaminów gimnazjalnych: "Mamy oto odpowiedź na pytanie dlaczego Polską rządzi SLD; ponieważ ich główny elektorat wywodzi się właśnie z województw, w których zanotowano najsłabsze wyniki. Jeśliby nałożyć mapę wyników wyborów parlamentarnych i prezydenckich oraz wyników tychże egzaminów to okaże się że tam, gdzie wygrało SLD-KGB oraz Kwaśniewski mamy najdurniejszych uczniów i nauczycieli. Pani minister edukacji stan ten jeszcze wydłuży wspaniałomyślną decyzją o przesunięciu terminu nowych matur o 5 lat. Niestety to co komuniści sknocą, będzie musiało być ponownie naprawiane". Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Mapka 01.10.02, 10:09 Na pocieszenie: Zieląka wypadła gorzej niż Gorzów. Odpowiedz Link Zgłoś
klin! Re: Mapka 01.10.02, 10:18 Jeszcze gorzej (dla nas) wyglądają wyniki części matematyczno-przyrodniczej. www1.gazeta.pl/im/1042/m1042136.jpg Z mapek można również wysnuć nieco bardziej optymistyczny wniosek, że Gorzów jest jednak dość ważnym regionalnym ośrodkiem na tej naszej ścianie zachodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Mapka 01.10.02, 13:07 Zadziwia mnie wysoka pozycja Kieleckiego i marność zach. Wielkopolski. Czy mapka daje podstawy do twierdzenia, że komuna to debile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sagan Re: Mapka IP: *.dialog.net.pl / *.zgora.dialog.net.pl 01.10.02, 13:23 jeżeli debile, to dość cwane, bo korytko mają całe dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Mapka 01.10.02, 13:35 Gość portalu: sagan napisał(a): > jeżeli debile, to dość cwane Niestety, jedno nie wyklucza drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q Re: Mapka 01.10.02, 17:15 klin! napisał: > "Mamy oto odpowiedź na pytanie dlaczego Polską rządzi SLD; > ponieważ ich główny elektorat wywodzi się właśnie z województw, > w których zanotowano najsłabsze wyniki. Czy to znaczy, że prezydentem będzie Pani Ela? :) Odpowiedz Link Zgłoś