Dodaj do ulubionych

Bój o tanią benzynę

25.11.05, 20:08
Marcinkiewicz na wszystkim się zna. Na lewo i prawo rozpowiada, jak mają
pracować strażnicy miejscy. Teraz robie z siebie fachwca od rynku paliw. Ja
go jednak zapamiętam jako dyeygenta orkiestry zlożonej z kapelmistrza Futro i
tzw. gorzowskich " kupców ". Siedząc obok Surmacza rozpływał się mogąc w
chamski sposób przwerywać obrady sesji RM. I jeszcze te jego okrzyki w
Sądzie. Trzeba było widzieć tą gwiazdę porzowkiej pisowskiej prawicy!!!! Jaki
temperament, jaki język. Przysłowiowy warszawski dorożkaż to nic w porownaniu
z naszym " radnym ". teraz tak jak jego brat wie, jak obniżyć cenę paliw -
najlepiej podnieść akcyzę i pokornie prosić producentów, aby zmniejszyli
swoje zyski. A późmiej rozliczyć prezesów i zarządy spółek za zbyt małe
zyski.
Obserwuj wątek
    • e_werty Bój o idiotow.... 25.11.05, 21:16
      Kaziu funduje nam podwyżki... Ceny pójda w górę - czy ktos widział ceny
      spadające? (jedynie jajka - na wiosnę tanieją)
      Tłumaczenie że to tylko podwyżki ceny benzyny sa do du.py - spowoduja podwyżki
      we wszyskich działach gospodarki - tłumaczenie że samochody firmowe jeżdżą na
      oleju napędowym jest do dup.y - przecież prezesi i własciciele jeżdża także
      samochodami na benzynę. I co? nie zaksięguja w "kosztach" firmy tych większych
      wydatków? Głupi by byli - a o to ich nie podejzewam...
      Kaziu - tak jak i jego poprzednicy na stanowisku Premiera - ma do rozwiazania
      sprawę wydatków budżetowych - i robi to metodami swoich poprzedników. Wolałbym
      gdyby powiedzial jasno - wprowadzenie "becikoweg" i innych obietnic
      przedwyborczych bedzie kosztowac tyle i tyle - w zwiazku z tym wprowadzamy
      podwyzki w ... itd. A wkur.wia mnie traktowanie mnie jak idioty - stac mnie na
      te 50 zł. więcej - uczciwie - a nie wykradanie podstepem z portfela.

Czy Premier musi być kieszonkowcem?
      • e_werty Re: Bój o idiotow.... 26.11.05, 19:47
        "Kaziu funduje nam podwyżki... "

Jak to milo sie pomylić!!!

Byle więcej takich "wyroczni" w moim wykonaniu - zauwazyłem taki dziwny
        mechanizm - zawsze inaczej sie dzieje niz ja przewiduję.

Nie moge sie ztym oswoic i zawsze kracze... :)
    • Gość: kosmopolita Re: Bój o tanią benzynę IP: *.gorzow.mm.pl 25.11.05, 22:22
      2 stacje TESCO. Jaka to konkurencja? To własnie monopol. Powstaną nowe stacje,
      ponieważ wysokie marże dają gwarancję zysku. Jeśli doszło do zmowy (w sprawie
      cen paliw) między kilkoma koncernami (stacjami?) to jeszcze jedna czy druga też
      się dogada z pozostałymi. p.s. W Szwajcarii paliwo jest znacznie tańsze niż u
      nas, a winiety (na 13 miesięcy) na ich autostraty kosztują tyle co 3 przejazdy
      autostradą A2 w Polsce. pozdrawiam wszystkich
      • Gość: aaaa Re: Bój o tanią benzynę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:46
        w ameryce murzynów bija...

szwajcarie stać... bo ma wieloletnie doswiadczenia z konkurencja. A autostrady
        juz dawno sie splaciły - to co teraz to czysty zysk.. więc nie mozna prównywac
        do naszych pazernych włascicieli autostrad którzy by chcieli zyski czzerpac od
        razu...
        • Gość: driver Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 17:24
          Tam CIĄGLE inwestują - budują nowe tunele, trzecie pasy, automatyczne
          instalacje z solanką, tablice z komunikatami on-line itp.
          I to jest straszne gdy patrzymy na nasze szczątkowe autostrady i ich zbójeckie
          ceny.
          K.
          • Gość: Bernard Re: Szwajcaria IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 27.11.05, 17:43
            Hey driver,
            Cierpliwosci...
            W Szwajcarii i innych krajach buduja i unowoczesniaja drogi od...zawsze...
            System socjalistyczny nie zakladal samochodow na drogach i ulicach...
            Popatrz na drogi, ulice i osiedla...
            Trzeba czasu a co gorsze...miliardow by sytuacje poprawic...
            Pozdrawiam
            PS. Te automatyczne spryskiwacze zalozono tutaj na mostach i wiaduktach
            (jeszcze nie wszystkich)... Zabawne kiedy dziala i bardzo skuteczne.
    • Gość: Bernard Re: Bój o tanią benzynę IP: 5.6.2R* / *.ed.shawcable.net 26.11.05, 02:50
      Wladze miasta nie tylko nie moga ale nie powinny ingerowac w sprawy biznesu..
      Kazde miasto to swoisty "mikrorynek" rzadzacy sie wlasnymi prawami.
      Ma racje Tadeusz twierdzac, ze wzrost ilosci stacji (Roznych, a nie tej samej
      firmy) moze byc pomocnym...
      Wplyw ten bedzie jednak minimalny biorac pod uwage fakt iz ceny roy ustalane sa
      baaaardzo daleko od Polski a jeszcze dalej od Gorzowa...
      Pozdrawiam
      • Gość: resorak Re: Bój o tanią benzynę>Kazik ma u mnie plusa. IP: *.ztpnet.pl 26.11.05, 20:19
        No i ogłosił to w Gorzowie.Taki swój chłopak.Krytykowałem go ale za nie
        podniesienis akcyzy ma plusa.
    • ant777 Re: Bój o tanią benzynę 28.11.05, 07:31
      Każdy średnio rozumny widzi, że pieniędze na te becikowe nie spadną z nieba,
      tylko z kieszeni kierowców. Kilka tygodni temu widziałem w Polsacie prognozę
      cen paliw po podniesieniu akcyzy. Zakładano że przy cenie ok. 4,20zł cena
      wzrośnie do 4,70zł. Kaziu teraz szuka jakby tu zbić ceny paliwa przed
      podwyżkami. Zastanawiam się tylko czy jest jakiś górny limit akcyzy na paliwo,
      bo na LPG akcyza w wys. 45% już dawno temu osiągnęła górny limit dopuszczalny
      przez UE. Może ktoś mnie oświeci.
    • Gość: fax Bój o tanią benzynę i drogi olej napedowy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 07:32
      wiadomosci.onet.pl/1202619,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka