Gość: Maciej Z IP: *.teleton.pl 01.10.01, 14:54 Jak małemu dziecku, trzeba ci powtarzać, że nie jesteś tu mile widziany i nie wtrącaj się w sprawy nie dotyczące ciebie. Czy na forum Wrocławia jest aż tak nudno...??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wrc Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 19:04 1. Jesteś niekonsekwentny: swego czasu zachęcałeś innych do nieodpowiadania na moje posty. Twój apel nie znalazł poparcia.Ba, a teraz sam go łamiesz. 2. A czy Tobie jak dużemu chłopczykowi trzeba tłumaczyc, że czasy gdy zamykano usta tym, którzy mieli odmienne poglądy dawno minęły (czyżby pozostały przyzwyczajenia z przeszłości?). Forum jest po to, by zabierali na nim głos ludzie o różnych poglądach i z różnych miast. Co za zwyczaje chcesz wprowadzić? Forum tylko dla kilku GORZOWIAN ? 3. Widzisz mam zwolenników w Toruniu, a może inaczej: tam ludzie czytając Wasze wypowiedzi wyrabiają opinię o WAS podobną do mojej. Czy TORUNIANINOWI również odpowiesz by czepił się swego Torunia? 4. Najchętnie chciałbyś by FORUM było zarezerwowane wyłącznie dla Was. Oj maluczki człowieczku, który chciałeś swego czasu robić strony dla ZG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Z Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: *.teleton.pl 01.10.01, 21:31 Gość portalu: wrc napisał(a): > 1. Jesteś niekonsekwentny: swego czasu zachęcałeś innych do nieodpowiadania na > moje posty. Twój apel nie znalazł poparcia.Ba, a teraz sam go łamiesz. - Chciałbym abyś zacytował moje słowa, w których apelowałem do innych, aby nie odpowiadali na twoje posty! Nic takiego nie napisałem, więc mój apel nie mógł zdobyć poparcia..., ani ja go nie złamałem...! :))) > 2. A czy Tobie jak dużemu chłopczykowi trzeba tłumaczyc, że czasy gdy zamykano > > usta tym, którzy mieli odmienne poglądy dawno minęły (czyżby pozostały > przyzwyczajenia z przeszłości?). Forum jest po to, by zabierali na nim głos > ludzie o różnych poglądach i z różnych miast. Co za zwyczaje chcesz wprowadzić? > Forum tylko dla kilku GORZOWIAN ? Po pierwsze - historię znam bardzo dobrze, po drugie - jak sama nazwa brzmi jest to forum Gorzowa, nie jakiś wyrzutków z Wrocławia... > 3. Widzisz mam zwolenników w Toruniu, a może inaczej: tam ludzie czytając Wasze > > wypowiedzi wyrabiają opinię o WAS podobną do mojej. Czy TORUNIANINOWI również > odpowiesz by czepił się swego Torunia? Zwolennika wcale w osobie Toruninina nie masz, a fakt że tak piszesz świadczy tylko o tym jak duże masz mniemanie o własnej osobie (może jakieś nie spełnione marzenia?)... Przykro mi tylko, że to ja muszę tobie o tym pisać...! Torunianinowi w taki sposób nie odpiszę, bo Jego szanuję, w przeciwieństwie do ciebie. > 4. Najchętnie chciałbyś by FORUM było zarezerwowane wyłącznie dla Was. Oj > maluczki człowieczku, który chciałeś swego czasu robić strony dla ZG. Może i bym chciał, bo w końcu jest ono przeznaczone dla Gorzowa ( "KATALOG FORUM > GORZÓW WIELKOPOLSKI" ), wiec twoje miejsce jest przy Wrocławku i tego forum powinieneś się trzymać. Co do stron ZG. to po raz kolejny wtrącasz się w nie swoje sprawy! Pamiętaj, że kiedyś ktoś zwróci ci uwagę za takie zachowanie w inny sposób... Pozdrawiam ze stolicy woj. lubuskiego, Maciej Zakrzewski www.gorzow.profit.pl zakrzewski@profit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 22:41 1.Przepraszam, rzeczywiście to nie Ty nawoływałeś do bojkotu postów. To inny Gorzowianin, przy okazji wątku, który Ty zapoczatkowałeś. 2. Nazywając mnie "wyrzutkiem z Wrocławia" i składając deklarację, że nie żywisz do mnie szacunku bynajmniej mnie nie obrażasz, lecz wystawiasz niestety nie najlepsze świadectwo o sobie, swojej kulturze. Nie oczekuję od Ciebie szacunku, lecz zwykłej kultury. Brak argumentów sprawia, że przestajesz panować nad swoim językiem, tworzysz negatywny obraz o swoim mieście i jego mieszkańcach. Jak już zdązyłem z FORUM się zorientować szczycisz się jak Ci schlebiają ludzie posługujący się językiem podobnym do Twego 3. Tęsknisz za czasami gdy 99,9% społeczeństwa myślało jednakowo. Widzsz wywalczona wolność daje możliwość wypowiadanie się na różne tematy i w różńych miejscach. Wszystko układasz pod swoją ideologię. FORUM gorzowskie tylko dla Gorzowian ? A gdzie tak jest napisane? Tworzysz własny regulamin?. Inni, którzy zabierają głos Twoim zdaniem wtrącają się w nieswoje sprawy. Ejże ... byłbyś w minionych czasach świetnym cenzorem. Nie mam nic przeciwko temu byś zabierał głos w FORUM wrocławskim. Serdecznie zapraszam. 4. Co oznacza bym uważał, że ktoś inny w inny sposób mi odpowie. Groźby? Dziecinada w wykonaniu dużego, jak się domyślam, chłopca. 5. Mimo,że usiłujesz mnie obrazić. Szanuję Twoje poglądy i Ciebie. Żałuję, że nie znajduję w Tobie partnera do prowadzienia bardziej konstruktywnej dyskusji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Z Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: *.teleton.pl 02.10.01, 21:32 Gość portalu: wrc napisał(a): > 1.Przepraszam, rzeczywiście to nie Ty nawoływałeś do bojkotu postów. To inny > Gorzowianin, przy okazji wątku, który Ty zapoczatkowałeś. Właśnie... > 2. Nazywając mnie "wyrzutkiem z Wrocławia" i składając deklarację, że nie > żywisz do mnie szacunku bynajmniej mnie nie obrażasz, lecz wystawiasz niestety > nie najlepsze świadectwo o sobie, swojej kulturze. Nie oczekuję od Ciebie > szacunku, lecz zwykłej kultury. Brak argumentów sprawia, że przestajesz panować > > nad swoim językiem, tworzysz negatywny obraz o swoim mieście i jego > mieszkańcach. Jak już zdązyłem z FORUM się zorientować szczycisz się jak Ci > schlebiają ludzie posługujący się językiem podobnym do Twego Komu argumentów brakuje, to brakuje (czy my w ogóle rozmawialiśmy o jakiś argumentach...?, w jakiejś sprawie?). Obraz mojego miasta tworze na stronie www.gorzow.profit.pl , a tu próbuję zrozumieć kogoś kto jest w gościach i atakuję gospodarza... > 3. Tęsknisz za czasami gdy 99,9% społeczeństwa myślało jednakowo. Widzsz > wywalczona wolność daje możliwość wypowiadanie się na różne tematy i w różńych > miejscach. Wszystko układasz pod swoją ideologię. FORUM gorzowskie tylko dla > Gorzowian ? A gdzie tak jest napisane? Tworzysz własny regulamin?. Inni, którzy > > zabierają głos Twoim zdaniem wtrącają się w nieswoje sprawy. Ejże ... byłbyś w > minionych czasach świetnym cenzorem. Nie mam nic przeciwko temu byś zabierał > głos w FORUM wrocławskim. Serdecznie zapraszam. Może wyznanie moich odczuć w różnych sprawach pozostawisz mojej osobie. Ja nie piszę za ciebie za czym ty tęsknisz, bo nie wiem, a ty bawisz się w jasnowidza. Musisz zauważyłeś, że czepiam się tylko ciebie. Torunianina i inne osoby z innych miast zostawiam w spokoju! Dlaczego? Bo to ty rzucasz błotem w nasze miasto !!! A ja na to nie pozwolę na gorzowskim forum !!! > 4. Co oznacza bym uważał, że ktoś inny w inny sposób mi odpowie. Groźby? > Dziecinada w wykonaniu dużego, jak się domyślam, chłopca. Ja ci nie grożę..., tylko daję dobrą radę! > 5. Mimo,że usiłujesz mnie obrazić. Szanuję Twoje poglądy i Ciebie. Żałuję, że > nie znajduję w Tobie partnera do prowadzienia bardziej konstruktywnej dyskusji. > Pozdrawiam Zachowując się w taki sposób nie masz szans na mój szacunek i rozmowę na wysokim poziomie. Maciej Zakrzewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 22:47 Och jeszcze jedno zapomniałem: Chyba przyznasz, że Twój wątek GONIMY TORUŃ powielony n-krotnie nie był najlepszym pomysłem. Krytyka TORUNIANINA jest faktem. I tam Wasz sposób prowadzenia dyskusji się nie podoba. I nie ma tu nic do rzeczy, czy się kogoś szanuje, czy nie. Z faktami się nie dyskutuje. FORUM jak sama nazwa wskazuje jest miejscem dyskusji dla wszystkich i miejsce zamieszkania nie ma nic tu do rzeczy. Mogę Ci podać adresy, gdzie austalijczycy dyskutują o problemach europejskich i odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blic Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 07:49 Gość portalu: wrc napisał(a): > Chyba przyznasz, że Twój wątek GONIMY TORUŃ powielony n-krotnie nie był > najlepszym pomysłem. Zaczyna to być męczące. Zachowanie Maćka jestem w stanie wyjaśnić gorzowskim szowinizmem czy czymś w tym rodzaju. Zachowadzie wurca może ewentualnie być tłumaczone nadzwyczjną towarzyskością i chęcią uczestniczenia w wielu forach w Gazecie. Tak się jednak składa, że wurc (wurst?) dosyć jednostajnie atakuje Gorzów i to co gorzowskie. Nie oczekuj kolego, że nie usłyszysz wiąchy od szowinisty (większego czy mniejszego, każdy może się zdenerwować) po tym jak 'w Gorzowie' opowiadasz jaki to Gorzów do dupy. Kapewu? > Krytyka TORUNIANINA jest faktem. I tam Wasz sposób > prowadzenia dyskusji się nie podoba. Ależ jesteś nudny... Gdzie się nie podoba? W Toruniu - mieście, forum? Mam wziąć pasek i sprawdzić to forum? Daj już sobie spokój. Nie znajdziesz życzliwej sikorki do kalania własnego gniazda. Bx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek P. Podziękowania dla Bartka IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 21:32 Gość portalu: Blic napisał(a): > Daj już sobie spokój. Nie znajdziesz życzliwej sikorki do kalania własnego > gniazda. > Dzięki Ci, Bartek. Piękne to były słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Do wrc IP: 10.10.37.* / 195.164.254.* 02.10.01, 15:03 Z tym powoływaniem się na Toruń i jego zgodę z Bydgoszczą to grubo przeholowałeś. Znam oba te miasta i wiem, że nasze lubuskie kłótnie to kaszka z mlekiem, w porównaniu ztamtymi miastami. Cały czas twierdzisz, że chcesz doprowadzić do zgody. Popieram. Ale boję się, że ci się to nie uda, bo nikt nie lubi, jak mu się proponuje zgodę, mówiąc jednocześnie, że jest głupi, garbaty, kłótliwy i ma brudne uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrc Re: Do wrc IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 18:34 Twierdzisz, że moje nawoływanie do zgody jest fałszywe. Nie zgadzam się z Tobą. Jak w takim razie mają się odwrotne posty kierowane do mnie, gdzie pod moim adresem używa się obrażliwych słów np. z tego wątku ('wyrzutek z Wrocławia" autorstwa Maciej Z, tudzież autorstwa tego Pana bym się odczepił od Waszego FORUM. Pomijając, że stwierdzenie takie ma się nijak do zasad gościnności to FORUM nie jest prywatnym folwarkiem Pana Macieja. Mogę być niemile widzianym na jego prywatnej posesji i tu zgoda.A na FORUM - moje prawo. Zarzuca ON mi, że mam wielkie mniemanie o sobie. A niech spojrzy na siebie.Kim on jest, że usiłuje udzielać głosu na FORUM, decydować kto tu jest mile widziany, a kto nie. Ejże... zagalopował się. Gdybyś śledził całą moją dyskusję na FORUM to zauważyłby ś, że staram się nie ubliżać innym - być może czasem mi to nie wyszło. W moją stronę leciały natomiast bardzo różne, często niecenzuralne słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.G. Re: Do wrc IP: *.arcor-ip.net 02.10.01, 20:27 Naprawde, nie mam ochoty bawic sie w archeologa i grzebac we wszystkich starych watkach, w poszukiwaniu twoich wypowiedzi. Ale wlasnie te wypowiedzi wkurzyly mnie (delikarnie mowiac), i to bardzo. A nie naleze do ludzi, ktorzy sie latwo obrazaja na takie rozne "gatki". Wspominasz o goscinnosci i obowiazkach "gospodarza". Czyzbys zapomnial o takcie, grzecznosci obowiazujacy goscia? Jezeli gosc pluje gospodarzowi w twarz i wymaga jeszcze szacunku, co do wlasnej osoby, nie moze sie on dziwic, ze w koncu na jego szanownym siedzeniu wyladuje kop finalizujacy "odwiedziny". Musisz przeczytac sam swoje wczesniejsze posty... Przyjemnej lektury. Dla mnie jestes jeszcze jako gosc i dlatego pozdrawiam. Masz szanse pozostac naszym gosciem, ale to zalezy tylko od ciebie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Z Re: Do wrc IP: *.teleton.pl 02.10.01, 21:18 Ja się z to wypowiedzią zgadzam w 100 procentach. Jeżeli sam zauważysz własne błędne wypowiedzi i przestaniesz wygadywać różne niemiłe rzeczy w stronę miasta Gorzowa, to ja nic do ciebie nie będę miał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Wrocławianinie czep się wreszcie swego Wrocławka. IP: 10.10.37.* / 195.164.254.* 03.10.01, 14:33 I zapanował pokój. Hm..Wrocław, fajne miasto, szczególnie, że ja też jestem z Dolnego Śląska (aktualnie fajny Gorzów). Odpowiedz Link Zgłoś