Dodaj do ulubionych

TP S.A. dla Zielonej Góry ?

IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 21:26
Gorzowski Obszar TP S.A. zostanie przyłączony do Zielonej Góry ?
Prawdopodobnie tak będzie.
Sprywatyzowana TP S.A. raczej nie będzie się liczyła z naszym zdaniem na ten
temat.
Chciałbym tylko, żeby władze tej firmy miały przekonanie graniczące z
pewnością, że ta decyzja spotka się z wezwaniem do bojkotu.
Jeżeli zrealizują ten pomysł będę należał, jako osoba fizyczna, do pierwszych
klientów, którzy zrezygnują z usług tej firmy z powodu degradacji jej
gorzowskiego przedstawicielstwa.
Zapewniam, że Teleton z chęcią takich jak ja przygarnie.

Z TP S.A. łączy mnie wiele.
Dzięki mnie TP S.A. podpisała umowę na jedną z większych w Gorzowie instalacji
CENTREX.

Współpracuję na terenie Gorzowa jeszcze z dwoma średniej wielkości firmami,
zatrudniającymi po około 100 osób.
Firmy te są jeszcze przed decyzją o skorzystaniu z usługi CENTREX.
Postaram się znaleźć dla nich inną alternatywę i coś mi podpowiada, że uda to
mi się ta sztuka.

Jak dotąd miałem bardzo pozytywną opinię o usługach świadczonych przez Obszar
Telekomunikacji Gorzów.
Możliwe, że nawet tej opinii nie zmienię.

Przeniesienie kierownictwa tej firmy do Zielonej Góry spowoduje, że przestanie
ona uczestniczyć w gorzowskiej grze rynkowej (przestanie ona zlecać roboty
gorzowskim firmom, przestanie zaopatrywać się w gorzowskich hurtowniach,
przestanie płacić gorzowskim prawnikom, zatrudniać wykwalifikowaną kadrę i
płacić kierownikom i specjalistom z Gorzowa godziwe pieniądze.
Po prostu zmniejszy zatrudnienie w zarządzie.

Ludziom, którym bliski jest Gorzów i losy jego mieszkańców nie pozostaje inna
alternatywa niż przedstawiona powyżej.
Powiem więcej - podobne zachowanie jest naszym obowiązkiem !
Obserwuj wątek
    • Gość: tpsa Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 21:51
      Pewnie wierzysz też w Świętego Mikołaja?
      • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 07:52
        Gość portalu: tpsa napisał(a):

> Pewnie wierzysz też w Świętego Mikołaja?

To dlaczego Wasi pracownicy takie rzeczy opowiadają ?
        Jakaś zmowa ? (małych i dużych)

• Gość: Tom Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: 10.40.193.* 04.10.01, 09:19
          Masz rację przenies sie gdzie indziej. Za Tobą pewnie wszyscy zbojkotują TP SA. I co gorsze
          jestem gotów się założyć, że będzie gorzej słychać.
          Telecom gdzie ma centralę?
          • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 11:04
            Gość portalu: Tom napisał(a):

> Telecom gdzie ma centralę?

Teleton, Tomie, Teleton.
    • Gość: Mak Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.kam.pl 04.10.01, 12:13
      Gość portalu: Marek P. napisał(a):

> Gorzowski Obszar TP S.A. zostanie przyłączony do Zielonej Góry ?
      > Prawdopodobnie tak będzie.
      > Sprywatyzowana TP S.A. raczej nie będzie się liczyła z naszym zdaniem na ten
      > temat.
      > Chciałbym tylko, żeby władze tej firmy miały przekonanie graniczące z
      > pewnością, że ta decyzja spotka się z wezwaniem do bojkotu.
      > Jeżeli zrealizują ten pomysł będę należał, jako osoba fizyczna, do pierwszych
      > klientów, którzy zrezygnują z usług tej firmy z powodu degradacji jej
      > gorzowskiego przedstawicielstwa.
      > Zapewniam, że Teleton z chęcią takich jak ja przygarnie.
      >
      > Z TP S.A. łączy mnie wiele.
      > Dzięki mnie TP S.A. podpisała umowę na jedną z większych w Gorzowie instalacji
      > CENTREX.
      >
      > Współpracuję na terenie Gorzowa jeszcze z dwoma średniej wielkości firmami,
      > zatrudniającymi po około 100 osób.
      > Firmy te są jeszcze przed decyzją o skorzystaniu z usługi CENTREX.
      > Postaram się znaleźć dla nich inną alternatywę i coś mi podpowiada, że uda to
      > mi się ta sztuka.
      >
      > Jak dotąd miałem bardzo pozytywną opinię o usługach świadczonych przez Obszar
      > Telekomunikacji Gorzów.
      > Możliwe, że nawet tej opinii nie zmienię.
      >
      > Przeniesienie kierownictwa tej firmy do Zielonej Góry spowoduje, że przestanie
      >
      > ona uczestniczyć w gorzowskiej grze rynkowej (przestanie ona zlecać roboty
      > gorzowskim firmom, przestanie zaopatrywać się w gorzowskich hurtowniach,
      > przestanie płacić gorzowskim prawnikom, zatrudniać wykwalifikowaną kadrę i
      > płacić kierownikom i specjalistom z Gorzowa godziwe pieniądze.
      > Po prostu zmniejszy zatrudnienie w zarządzie.
      >
      > Ludziom, którym bliski jest Gorzów i losy jego mieszkańców nie pozostaje inna
      > alternatywa niż przedstawiona powyżej.
      > Powiem więcej - podobne zachowanie jest naszym obowiązkiem !

Co interesuje normalnego użytkownika ?
      Ja nie mam pojęcia co to jest CENTREX i pewnie o wielu innych terminach.
      Jeśli przeniesienie dyrekcji nawet "do diabła" zpowoduje zmniejszenie moich
      opłat to w pełni popieram.

• Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 12:30
        Gość portalu: Mak napisał(a):

> Co interesuje normalnego użytkownika ?
        > Jeśli przeniesienie dyrekcji nawet "do diabła" zpowoduje zmniejszenie moich
        > opłat to w pełni popieram.
        >

Gratuluję sposobu myślenia.
        Zostańmy więc miastem robotników i klientów.

Kupujmy w niemieckim HICIE i pracujmy dla zielonogórskiego pracodawcy.
        Zamknijmy szpitale, bo niektórzy z nas byli tak tylko raz klientami.

Wtedy będzie można zmniejszyć wydatki samorządu wojewódzkiego na kulturę w
        największym mieście województwa, wystarczy, że co jakiś czas jeden klient walnie
        drugiego kuflem z piwem i będzie O.K.

Gratuluję wkurzyłeś mnie :(
        • Gość: Mak Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.kam.pl 04.10.01, 12:37
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Gość portalu: Mak napisał(a):
          >
          > > Co interesuje normalnego użytkownika ?
          > > Jeśli przeniesienie dyrekcji nawet "do diabła" zpowoduje zmniejszenie moi
          > ch
          > > opłat to w pełni popieram.
          > >
          >
          > Gratuluję sposobu myślenia.
          > Zostańmy więc miastem robotników i klientów.
          >
          > Kupujmy w niemieckim HICIE i pracujmy dla zielonogórskiego pracodawcy.
          > Zamknijmy szpitale, bo niektórzy z nas byli tak tylko raz klientami.
          >
          > Wtedy będzie można zmniejszyć wydatki samorządu wojewódzkiego na kulturę w
          > największym mieście województwa, wystarczy, że co jakiś czas jeden klient walni
          > e
          > drugiego kuflem z piwem i będzie O.K.
          >
          > Gratuluję wkurzyłeś mnie :(

Pewnie jesteś drugim wkurzonym po ewentualnym dyrektorze z gorzowskiego oddziału
          TPSA.
          Może nie zauważyłeś, na tym polega konsumpcyjy tryb życia.
          • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 13:12
            Gość portalu: Mak napisał(a):

> Może nie zauważyłeś, na tym polega konsumpcyjy tryb życia.

W Twoim wydaniu ?
            Zjadasz litery.

Żartowałem.
            Z chęcią poznam Twój punkt widzenia.
            • Gość: Marek Mak, naprawdę chętnie poznam Twój punkt widzenia ! IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 08:55
              Prezentowane przeze mnie "myślenie po gorzowsku" Ci nie odpowiada.

Chciałbym wiedzieć "co interesuje normalnego użytkownika", a zarazem mieszkańca
              naszego coraz ładniejszego miasta ?

Przypuszczam, że chciałbyś tanio płacić za impuls, ale to nie ma nic wspólnego z
              tym gdzie będzie mieściło się kierownictwo tej firmy (w Gorzowie, Poznaniu czy
              Zielonej Górze).

... a może masz coś przeciw dyrektorom gorzowskiego oddziału TPSA, czy może
              kierownictwu innych gorzowskich firm i instytucji ?

Naprawdę nie zmarnujesz czasu, interesuje mnie Twój punkt widzenia, nie dlatego
              by Cię obśmiać, czy coś podobnego.

Żeby zrozumieć trzeba poznać.
              Na razie za mało napisałeś, żebym mógł zrozumieć ...

Pozdrawiam
              • Gość: Mak Re: Mak, naprawdę chętnie poznam Twój punkt widzenia ! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 20:06

> Prezentowane przeze mnie "myślenie po gorzowsku" Ci nie odpowiada.
                >
                > Chciałbym wiedzieć "co interesuje normalnego użytkownika", a zarazem mieszkańca
                >
                > naszego coraz ładniejszego miasta ?
                >
                > Przypuszczam, że chciałbyś tanio płacić za impuls, ale to nie ma nic wspólnego
                > z
                > tym gdzie będzie mieściło się kierownictwo tej firmy (w Gorzowie, Poznaniu czy
                > Zielonej Górze).
                >
                > ... a może masz coś przeciw dyrektorom gorzowskiego oddziału TPSA, czy może
                > kierownictwu innych gorzowskich firm i instytucji ?
                >
                > Naprawdę nie zmarnujesz czasu, interesuje mnie Twój punkt widzenia, nie dlatego
                >
                > by Cię obśmiać, czy coś podobnego.
                >
                > Żeby zrozumieć trzeba poznać.
                > Na razie za mało napisałeś, żebym mógł zrozumieć ...
                >
                > Pozdrawiam

Muszę się powtórzyć.
                Oczywiście skoro mieszkam w Gorzowie i mógłbym wybrać gdzie ma się mieścić
                dyrekcja tpsa to wybrałbym Gorzów, chociażby ze względów prestiżowych.Jednak gdy
                takie przenosiny mogłyby obniżyć ceny w tpsa to mój lokalny patriotyzm się kończy.
                Niestety mogę korzystać tylko z tepsy, ale jeśli nawet ociężały teleton stworzy
                mi taką możliwość to z szybciutko odejdę z gorzowskiej czy zielonogórskiej tepsy.
                Pozdrawiam ( z własnego łącza tym razem).
        • raduch Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 05.10.01, 17:28

> Gość portalu: Mak napisał(a):
          >
          > > Co interesuje normalnego użytkownika ?
          > > Jeśli przeniesienie dyrekcji nawet "do diabła" zpowoduje zmniejszenie moi
          > ch
          > > opłat to w pełni popieram.
          > >

Zgadzam się z Makiem. Nabywca towaru czy usługi dokonując wyboru kieruje się
          relacją jakości do ceny. Nie jest ważne kto ma jaki udział w cenie finalnej,
          zresztą tego dojść nie sposób. Akcje typu "Polaku kupuj tylko polskie banany"
          jakoś mnie nie przekonują, na pewno trochę śmieszą.

> Gratuluję sposobu myślenia.
          > Zostańmy więc miastem robotników i klientów.
          >
          > Kupujmy w niemieckim HICIE i pracujmy dla zielonogórskiego pracodawcy.

To zdanie mnie najbardziej zaciekawiło. :-))
          Docelowo większościowy pakiet akcji Tepsy znajdzie się w rękach Francuzów, więc
          jak to będzie z tym "zielonogórskim pracodawcą"? Skoro HIT jest "be", to TP SA
          chyba też nie lepsza?

Pozdrowienia
          R.
          • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 08:29
            raduch napisał(a):

> Zgadzam się z Makiem. Nabywca towaru czy usługi dokonując wyboru kieruje się
            > relacją jakości do ceny. /.../ Akcje typu "Polaku kupuj tylko polskie banany"
            > jakoś mnie nie przekonują, na pewno trochę śmieszą.

Ja kupuję "u sąsiada".
            Cieszę się, że ma własną drobną działalność, wstaje o 4-tej rano, aby przywieść
            mi ciepły chlebek.
            Jak splajtuje zasili szeregi nałogowych telewidzów, bez nadziei na przyszłość ...
            Jego dzieci zamiast studiować będą musiały zarabiać na lepsze ciuchy pod
            latarnią*, przy drodze obok stacji CPN* lub napadając na tą że stację CPN*

*) niepotrzebne skreślić

> > Gratuluję sposobu myślenia.
            > > Zostańmy więc miastem robotników i klientów.
            > >
            > > Kupujmy w niemieckim HICIE i pracujmy dla zielonogórskiego pracodawcy.
            >
            > To zdanie mnie najbardziej zaciekawiło. :-))
            > Docelowo większościowy pakiet akcji Tepsy znajdzie się w rękach Francuzów, więc
            > jak to będzie z tym "zielonogórskim pracodawcą"? Skoro HIT jest "be", to TP SA
            > chyba też nie lepsza?
            >

1. Dyrekcja reprezentuje pracodawcę.

2. Póki co TP S.A. to firma polska.
            Wielu obywateli naszego kraju ma akcje tej firmy. Jedni mają je z puli akcji
            pracowniczych inni kupili je za ciężko zarobione pieniążki.
            TP S.A. inwestuje, daje przy tym zarobić wielu drobnym firmom budowlano -
            montażowym.

3. HIT jest "be" dlatego, że zarabia w Gorzowie, a "wydaje" w RFN.
            Poza tym HIT należy do tych wybranych, których podatki się nie imają.

4. Panorama jest "cacy", ale Ty tego nie zrozumiesz ...

Mimo to pozdrawiam.
            • klin! Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 09.10.01, 09:06

> Poza tym HIT należy do tych wybranych, których podatki się nie imają.

Czy HIT płaci podatek dochodowy? Jeśli nie, to może wiesz, na podstawie jakich
              przepisów?
              • Gość: Marek Hit, którego podatki się nie imają IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 10:56
                klin! napisał(a):

> Gość portalu: Marek napisał(a):
                >
                > > Poza tym HIT należy do tych wybranych, których podatki się nie imają.
                >
                > Czy HIT płaci podatek dochodowy? Jeśli nie, to może wiesz, na podstawie jakich
                > przepisów?

Gdybyś miał trochę mniejszą firmę i sam wypełniał co miesiąc PIT-y wiedziałbyś,
                że istnieje taka rubryka jak "ulga inwestycyjna".
                To rubryka dla elity. Pozwala nie płacić chyba 5 lat, ale znawcy tematów
                twierdzą, że nie ma większych problemów przy 10-ciu i 15-tu.

Znasz li taką gorzowsko - niemiecką firmę co się BAMA zowie ?
                Spytaj ich jak to robią. Jak bym ja Ci to powiedział - nie uwierzyłbyś.

Boria, sprawdź moją ortografię, bo się podjarałem.
                • klin! Re: Hit, którego podatki się nie imają 09.10.01, 11:52
                  Myślałem, że wiesz może coś na temat specjalnych przepisów dla hipermarketów.
                  Ciągle słyszę, że hipermarkety są zwolnione z podatku, ale nikt nie potrafi
                  tego wytłumaczyć. Ulga inwestycyjna nie była unormowaniem "dla elity". Była ona
                  dostępna wszystkim podmiotom gospodarczym. Oczywiście, po spełnieniu
                  odpowiednich warunków, wśród których najważniejszym była inwestycja :)
                  • Gość: Marek P. Re: Hit, którego podatki się nie imają IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 16:59
                    klin! napisał(a):

> Myślałem, że wiesz może coś na temat specjalnych przepisów dla hipermarketów.
                    > Ciągle słyszę, że hipermarkety są zwolnione z podatku, ale nikt nie potrafi
                    > tego wytłumaczyć. Ulga inwestycyjna nie była unormowaniem "dla elity". Była ona
                    >
                    > dostępna wszystkim podmiotom gospodarczym. Oczywiście, po spełnieniu
                    > odpowiednich warunków, wśród których najważniejszym była inwestycja :)

... a wydawało mi się, że to ja koledze podpowiedziałem w poprzednim poście, a
                    kolega wiedział :)

• raduch Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 09.10.01, 15:55
              Witam Marka, który napisał:

> Ja kupuję "u sąsiada".
              > Cieszę się, że ma własną drobną działalność, wstaje o 4-tej rano, aby przywieść
              > mi ciepły chlebek.

Na co dzień też tak robię, ale jeśli mam okazję kupić chleb taniej, to z niej
              korzystam. Ten sam chleb, jak i wiele innych produktów w markecie kosztuje mniej
              niż "u sąsiada", a skoro mogę wybierać...

> 1. Dyrekcja reprezentuje pracodawcę.
              > 2. Póki co TP S.A. to firma polska.

Już niedługo w większości będzie należeć należeć do France Telecom.

> 3. HIT jest "be" dlatego, że zarabia w Gorzowie, a "wydaje" w RFN.

Podobnie FT będzie transferować zyski, to oczywiste. Bądź konsekwentny. Będziesz
              wtedy za czy przeciw dyrekcji w Gorzowie?

> Poza tym HIT należy do tych wybranych, których podatki się nie imają.

Łamią prawo?

> 4. Panorama jest "cacy", ale Ty tego nie zrozumiesz ...
              >

Tu mnie masz. Nie wiem nic o "Panoramie".

> Mimo to pozdrawiam.

Pozdrawiam bez żadnych "mimo" :-)
              R.
              • Gość: Marek P. Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 17:36
                raduch napisał(a):

> > 1. Dyrekcja reprezentuje pracodawcę.
                > > 2. Póki co TP S.A. to firma polska.
                >
                > Już niedługo w większości będzie należeć należeć do France Telecom.
                >

W większości, a w odrobinie do wielu malutkich polskich akcjonariuszy.

HIT jest tak "pięknie nordycki", że raczej trudno porównywać go do firmy, która
                pozwala polskim firmom zarabić, która płaci polskim specjalistom godziwe
                wynagrodzenie, bez łapówek i bezlistowo-bezzusowych wynagrodzeń (takie praktyki w
                drobnych prywatnych firmach są codziennością) itp.

> > 3. HIT jest "be" dlatego, że zarabia w Gorzowie, a "wydaje" w RFN.
                > Podobnie FT będzie transferować zyski, to oczywiste. Bądź konsekwentny.
                > Będziesz wtedy za czy przeciw dyrekcji w Gorzowie?

Trochę sobie kolega ze mnie kpi. Nie jestem wrogiem obcych inwestorów, a już w
                szczególności lokalizacji ich dyrekcji na terenie mojego pięknego miasta.
                Zagranicznych inwestorów lubię trochę mniej niż polskich ... i tyle.

> > Poza tym HIT należy do tych wybranych, których podatki się nie imają.
                > Łamią prawo?

Nie, to dobre chłopaki, polskim dzieciom dają jeść.

Tak na marginesie: jak bym wiedział, że łamią prawo, to jeszcze bym musiał mieć
                dowody, ale to już zupełnie inna historia. Znam wielu ludzi, niektórzy coś tam
                wiedzą, nie zawsze prawdę...

Po drugie: trzeba by jeszcze sobie zadać pytanie, czy to prawo jest sprawiedliwe ?
                Czy nie jest aby zbyt łaskawę dla dużych (...i obcych) ?

Podatków HIT nie płaci, emeryt/rencista płaci. [kropka]

> > 4. Panorama jest "cacy", ale Ty tego nie zrozumiesz ...
                > Tu mnie masz. Nie wiem nic o "Panoramie".

To taki supermarket, którego właściciel mieszka w Chwalęcicach i też daje zarobić
                polskim drobnym firmom, miastu (przynajmniej podatek od środków transpotru 40
                pojazdów), MZK reklamy na pojazdach, TPSIE - bo w Gorzowie pracują
                zaopatrzeniowcy).

Poza tym jego supermarket to nie hitowa płyta obornicka + suporex, a budowla,
                która wzbogaciła architekturę mojego miasta.

Pozdrawiam bez "mimo". Przepraszam za poprzednie "mimo".
                • raduch Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 10.10.01, 09:51
                  Gość portalu: Marek P. napisał(a):

> Trochę sobie kolega ze mnie kpi. Nie jestem wrogiem obcych inwestorów, a już w
                  > szczególności lokalizacji ich dyrekcji na terenie mojego pięknego miasta.
                  > Zagranicznych inwestorów lubię trochę mniej niż polskich ... i tyle.

Nie było w tym żadnej kpiny, jeśli tak to odebrałeś - przepraszam. Wreszcie
                  dostałem jasną odpowiedź, co więcej - podzielam w większości Twoje zdanie.

> To taki supermarket, którego właściciel mieszka w Chwalęcicach i też daje zarob
                  > ić
                  > polskim drobnym firmom, miastu (przynajmniej podatek od środków transpotru 40
                  > pojazdów), MZK reklamy na pojazdach, TPSIE - bo w Gorzowie pracują
                  > zaopatrzeniowcy).
                  > Poza tym jego supermarket to nie hitowa płyta obornicka + suporex, a budowla,
                  > która wzbogaciła architekturę mojego miasta.
                  >
                  W tym rzecz, że zrobił to profesjonalnie i z rozmachem. Nasi drobni sklepikarze
                  zaś, zamiast na przykład łączyć się w sieci - siedzą w swoich klitkach i ślą
                  protesty. Potrafią wybudować halę, by podzielić ją na boksy i "konkurują" dowożąc
                  towar fiatem Punto. Te ich dziadowskie metody działania prowadzą do plajty, sami
                  są sobie winni. Ani mnie to ziębi, ani grzeje.

Pozdrowienia z ZG
                  R.

PS
                  bez żadnej złośliwości - giganci w rodzaju HITa nie mają do czynienia z
                  formularzami PIT. "P" to od "personal".
                  • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 10:28
                    raduch napisał(a):

> W tym rzecz, że zrobił to profesjonalnie i z rozmachem. Nasi drobni sklepikarze
                    > zaś, zamiast na przykład łączyć się w sieci - siedzą w swoich klitkach i ślą
                    > protesty. Potrafią wybudować halę, by podzielić ją na boksy i "konkurują" dowoż
                    > ąc towar fiatem Punto. Te ich dziadowskie metody działania prowadzą do plajty,
                    > sam i są sobie winni. Ani mnie to ziębi, ani grzeje.
                    >

... a mnie ich trochę szkoda ...

> bez żadnej złośliwości - giganci w rodzaju HITa nie mają do czynienia z
                    > formularzami PIT. "P" to od "personal".

... ale w CIT-cie też mają rubrykę z ulgą inwestycyjną ? :)
                    ... i często ją wypełniają

Pozdrawiam z GW
                    • raduch Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 10.10.01, 15:01

> ... a mnie ich trochę szkoda ...

Nie wiem jak jest w GW, ale Lubuska opublikowała kiedyś list otwarty kupców
                      zielonogórskich do władz miasta. Protestowali przeciw ekspansji marketów,
                      przeczytałem uważnie - o dobru klienta ani się nie zająknęli. Skoro oni mają mnie
                      gdzieś, to ja to uczucie odwzajemniam.

> ... ale w CIT-cie też mają rubrykę z ulgą inwestycyjną ? :)
                      > ... i często ją wypełniają

Wypełniają, bo zezwala na to ordynacja podatkowa. Jeśli uważasz to za
                      nieprawidłowość, kieruj pretensje do ustawodawcy. Protestowanie przeciw marketom
                      jest jak plaster na pryszcz.

Miłego popołudnia
                      R.
    • Gość: seb Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 17:29
      O ile pamiętam, to gorzwoski oddział tpsy zawsze był silniejszy od
      zielonogóskiego. Pamiętacie czterocyfrowe numery telefonów? W Zielonce
      pamiętają. Jeszcze pod koniec lat 80-tych hihihihi. Poza tym cyfrowa centala
      telefoniczna w Gorzowie jest już parę ładnych lat, a w Zielonce? Analog. No
      chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Ale raczej nie bo, jak dzwonią do mnie
      znajomi z ZG to na wyświetlaczu zamiast numeru telefonu zawsze pojawia mi się
      tylko napis "połączenie". Brak możliwości identyfikacji stacjonarnego numeru z
      ZG potwierdza chyba brak centrali cyfrowej. (Hej Zielonogórzanie! Jak to jest z
      tą centralą w ZG?).
      W tym świetle informacja o likwidacji oddziału gorzowskiego, a pozostawieniu
      zielonogórskiego to chyba jakiś żart.
      Marek - a może ktoś Cię podpuścił?:)

• arwena Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? 07.10.01, 20:19
        Gość portalu: seb napisał(a):
        > Brak możliwości identyfikacji stacjonarnego numeru z
        > ZG potwierdza chyba brak centrali cyfrowej. (Hej Zielonogórzanie! Jak to jest z
        > tą centralą w ZG?)
        chyba tak jak mowisz. tak samo wyswietla mi sie na komorce. ale nie wszystkie
        numery. jakies resztki sie paletaja jeszcze analogu (u mnie m.in.:((

> W tym świetle informacja o likwidacji oddziału gorzowskiego, a pozostawieniu
        > zielonogórskiego to chyba jakiś żart.
        > Marek - a może ktoś Cię podpuścił?:)
        o tym sie nie wypowiadam.
        borys - zrobisz to za mnie???
        :))))
        a
      • Gość: Marek Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 09:05
        Gość portalu: seb napisał(a):

> O ile pamiętam, to gorzwoski oddział tpsy zawsze był silniejszy od
        > zielonogóskiego.

To jeszcze niczego nie przesądza.

> W tym świetle informacja o likwidacji oddziału gorzowskiego, a pozostawieniu
        > zielonogórskiego to chyba jakiś żart.
        > Marek - a może ktoś Cię podpuścił?:)

Pracownicy tej firmy (mali i duzi) chodzą w świat z takimi rewelacjami,
        podkurzając spokojnych ludzi.

Jeśli chodzi o mój wpływ na korzystanie z usług telekomunikacyjnych przez firmy,
        którym pomagam jako informatyk, to naprawdę mam na to wpływ.
        Mam też wybór (alternatywę dla TP S.A.)...

... w tej sytuacji trudno mi się połapać (w takich razach najlepsza jest
        cierpliwość, trzeba przeczekać, aż sytuacja się wyklaruje - zero nowych CENTREX-
        ów, SDI, ISDN - cierpliwi żyją dłużej),

... znów ten podły duch Paradyża :(
        Naprawdę nie wiem, czy warto było ? Trza było do Poznania, to duże miasto.
        Zaoszczędzilibyśmy na nerwach, Poznań nie traktowałby nas jako rywali, nie
        zazdrościł sukcesów, nie próbował zdołować.
        Z drugiej strony im byśmy nie "podskoczyli", są dużo więksi, to też ma swoje
        zalety.

O Szczecinie radzę zapomnieć, sympatyczne miasto, ale bardzo niedoinwestowane.
        Będzie ssało jeszcze wiele lat, wszystkich z których da się coś wyssać.
        • Gość: wrc Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 21:07
          Brak konsekwencji w rozumowaniu:
          1.nie chcę się wypowiadać na temat TPSA, gdzie jest silniejsza w Gorzowie czy
          ZG, ale tym tokiem rozumując policja winna być w ZG, tam naprawdę są lepsze, i
          to zdecydowanie, warunki do funkcjonowania policji.
          2. "trza by to Poznania", chyba nic nie stoi na przeszkodzie. Prponuję
          skorzystać z jednego z wieli Biur Pośrednictw nieruchomościami. Napewno pomogą
          w zamianie.
          Pozdrawiam
          • Gość: b.G. Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.arcor-ip.net 09.10.01, 22:22
            Sam w swoim poscie wspominasz, ze nie znasz Gorzowa. Jednak nie przeszkadza to
            tobie w krytykowaniu zabudowy (czy tez terenow niezabudowanych) w Gorzowie, a
            takze jego infrastruktury ... Bujna masz wyobraznie ...
            Gratulacje ...
            P.S.
            Moze moglbys sprobowac w innej dziedzinie swej tworczej wyobrazni ? Np.
            bajeczki dla dzieci. Rodzice beda mieli pocieche ... a i ty bedziesz mial
            satysfakcje, ze masz wplyw na przyszlosc ... i to nie tylko Gorzowa czy tez
            Zielonej Gory ...
            Masz zaleglosci w czytaniu ....!!!!!
            • Gość: wrc Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 18:25
              Chyba się nie rozumniemy. Pokaż mi,miejsce którym miejscu krytykowałem zabudowę
              Gorzowa. Mówiłem zupełnie o czymś innym. Nie bardzo te rzeczy rozróżniasz.
              A co do rad z tym bajkopisarstwem to jest argument na brak argumentów, czyli
              złośliwość. Życzę Ci, byś w swoim życiu przeczytał tyle książek co ja.
              Pozdrawiam
              • Gość: b.G. Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.arcor-ip.net 10.10.01, 19:03
                Czyzbys nie zauwazyl ironii w tym co napisalem o zabudowie, w nawiasie bylo
                wazniejsze. Chodzilo o twoja krytyke przylaczania terenow do Gorzowa. Skad
                wiedziales, ze to pola?
                O brak argumentow posadzasz mnie, a jakie ty masz? Wrzucic kamien do ogrodka,
                splynac aby pozniej w wolnej chwili wpasc i prawic wokol moraly.
                Nie dam sie wciagnac w dretwe dyskusje z toba, jak slusznie ocenil juz je Borys
                (pozdrowka :), dla Borysa oczywiscie).
                Propozycja pisania bajeczek byla z mojej strony zlosliwym zartem, jednak
                zaleglosci w czytaniu dotyczyly ciebie i Forum. I to nie byl zart.
                Nie mam zamiaru sie z toba licytowac, kto wiecej ksiazek przeczytal. Mozna sie
                pozniej jeszcze poklucic o jakosc, wielkosc itd. itp.
                Chcac znalezc i zachowac dyskutanta musisz byc bardziej konsekwentnym w
                czytaniu i pisaniu. Zabawa w skoczka dobra na szachownicy ale nie tutaj.
                Nie musisz mi odpisywac. Napewno znajdziemy i tak twoj wpis gdzies i kiedys,
                napewno w nieoczekiwanym miejscu. Jednak w koncu wszyscy sie na tobie poznaja
                i ...oleja.
                • Gość: wrc Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: 192.168.1.* / *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.10.01, 19:50
                  Jeszcze raz, tym razem bez złośliwości: (przepraszam za nią w poście wyżej, ale
                  Ty też nie byłeś mi dłużny)
                  1. Pokaż mi post, w którym krytykowałem Gorzów jako miasto. Wielokrotnie
                  pisałem, że Gorzów jest urokliwym miastem, pięknie położonym (blisko lasy,
                  jeziora- czego my we Wrocławiu możemy naprawdę szczerze Wam zazdrościć). Macie
                  piękną katedrę - i to też gdzieś pisałem. Moja krytyka (nie złośliwa,
                  traktowałem jako głos w dyskusji) dot. planów przyłączenia do Gorzowa okolic
                  Santocka. Są 2 terie rozwoju miasta: pierwsza miasto się "poszerza" w sposób
                  naturalny w miarę rozwoju terenów peryferyjnych i druga,ta którą Wy
                  zaproponowaliście i do której mam bardzo krytyczny stosunek ( nie tylko w
                  przypadku Gorzowa) Włączanie skokowo przyległych terenów (często przyświeca tej
                  idei chęć wykazania się w roczniku statystycznym (wielkość i liczba ludności)
                  sprawia, że miasto staje się "rozwlekłe", zatraca urok (to samomo jest w
                  przypadku Wrocławia-teren między Pilczycami a Leśnicą- jeśli znasz Wrtocław).
                  Tak szczerze i bez złośliwości powiedz mi, co jest między Deszcznem a pierwszą
                  zwartą zabudową Gorzowa, właściwie nic, a nazywa się to Gorzowem. Powierzchnia
                  miasta dzielona przez liczbę jego ludności daje wskażnik zwany zwartością
                  miasta i niestety u Was w Gorzowie nie jest on najkorzystniejszy. Zielona Góra
                  (piszę to nie po to by kogoś denerwować i nie złośliwie) należy do miast bardzo
                  zwartych (na 1km kw. przypada znacznie więcej mieszkańców niż w Gorzowie). W
                  przypadku ZG zasadnym jest włączenie w granice miasta takich miejscowości jak
                  Przylep, Racula czy Drzonków - połączyły się one z miastem w sposób naturalny.
                  Nonsensem jest włączanie (a jest podobno w planach) miejscowości naturalnie
                  oddzielonych od ZG i nie stanowiących z nią zwartej całośći). Tak pokrótce
                  czego dotyczyła moja krytyka Gorzowa: z pewnością nie samego miasta. W trakcie
                  dyskusji być może zostałęm źle zrozumniany i obrzucony obelgami i krytykowałem
                  kilka osób, którym trudno odmówić i pochwalić za uczuciowe związanie ze swoim
                  miastem, lecz sposób prowadzenia dyskusji był daleki od przyjętych norm.
                  Pozatem na Waszy FORUM sa takie tematy jak A Gorzów jest ładniejszy od ZG, a ZG
                  to be itd. Kochani działajcie na rzecz swojego miasta dobrze a inni Was docenią
                  i pochwalą, nie chwalcie sami siebie. Bo ZG jest też ładna, ma inne uroki i
                  specyfikę i takie krytykanctwo (nie krytyka lecz zaznaczam krytykanctwo) jest
                  nie na miejscu.
                  2. Nie pisałem, że nie znam Gorzowa. Może nie znam go dokładnie - nie
                  wiedziałem naprawdę o tym szpitalu. Bywam w Waszym mieście częściej niż się Wam
                  wydaje. Mapę (plan) Gorzowa mam zachowany w pamięci być może dokładniej niż
                  niejeden gorzowianin. Zrozum nie było moim zamiarem krytykować Waszego miasta.
                  To co pisałem było konsekwencją "zmasowanego" - modne teraz słowo - ataku kilku
                  uczestników FORUM z Waszego miasta.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: b.G. Re: TP S.A. dla Zielonej Góry ? IP: *.arcor-ip.net 11.10.01, 21:26
                    Do wrc
                    Nie chcialem juz nic pisac, a jednak ...
                    Poradze tobie cos. Pozbieraj swoje "kamyki z naszego ogrodka", zrob z nimi
                    porzadek. Zgadnij, o co mi chodzi. A pozniej bedziesz mial szanse na rzeczowe
                    rozmowy, dyskusje czy tez nawet klotnie ... Nasze Forum to organizm zywy, w nim
                    znajdziesz ruch ... jak w zyciu.
    • Gość: Marek P. TP S.A. i sikorki IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 16:01
      Może jeszcze jakaś pierdolona sikorka spyta się mnie czy "wierzę też w Świętego
      Mikołaja".

Moje informacje o zielonej siedzibie TP S.A. się potwierdzają.

Odpalam WORD-a. Jak nerw mnie bierze, moja ortografia schodzi na psy.
      Doczekają się dzisiaj jeszcze chłopaki kilku miłych słów, obiecuję !

Walczymy, nie ma przegranych bitew !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka