Dodaj do ulubionych

Po próżnociągu

03.06.11, 12:51
Witam! Miesiąc temu urodziłam dziecko, niestety przy pomocy próżnociągu. Obrażenia krocza zagoiły się bardzo szybko, mięsień Kegla również (ćwiczyłam je już następnego dnia po porodzie). Moim problemem jest jednak sama cewka moczowa. Widzę, że - prawdopodobnie po tym próżnociągu - jej ujście zrobiło się bardzo szerokie. To niestety jest powodem niewielkiego wycieku moczu, na który nie mam wpływu zaciskając mięsień Kegla. Czy taki skutek porodu również po czasie zanika? Co zrobić, żeby poprawić sytuację? Mam dopiero 22 lata, a już czuję się jak kobieta o 50 lat starsza, problem bardzo uprzykrza mi życie. Proszę o informacje na ten temat, w internecie nie mogę ich znaleźć, a ginekolog powiedział jedynie że "tak może być".
Obserwuj wątek
    • katarzynaoles Re: Po próżnociągu 04.06.11, 00:43
      Myślę, że żeby zorientować się skąd bierze się nietrzymanie moczu trzeba skonsultować się z kimś, kto specjalizuje się w diagnostyce takich przypadków. Wydaje mi się, że może to być związane z porodem przez vacuum. Często zdarza się, że po jakimś czasie problemy się cofają, ale jednak radziłabym poszukac pomocy. Być może będę mogła podpowiedzieć jakiś kontakt jeśli napisze Pani skąd jest - może być nie na forum. Pozdrawiam serdecznie :)
      • malamuszelka Re: Po próżnociągu 06.06.11, 20:47
        Dziękuję za odpowiedź! Będę bardzo wdzięczna za podanie e-maila, na który mogę do Pani napisać w sprawie kontaktu do specjalisty :-)
        • katarzynaoles Re: Po próżnociągu 08.06.11, 11:58
          katarzyna.oles@dobrzeurodzeni.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka