hanyncjusz 27.01.06, 16:53 Mam nadzieję, że deklaracja prezydenta Jędrzejczaka to trwała zmiana stosunku miasta do szkolnictwa wyższego w Gorzowie. Brawo i oby pezydent trzymał się tego co zapowiada! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Re: Akademia coraz bliżej 27.01.06, 17:27 A teraz odczuwam dziką satysfakcję, gdy kilka miesięcy temu, wieściłem to samo i kilku "ekspertów" forumowych, wyśmiało mnie i zmieszało mnie z błotem:) Tak, tak, PWSZ "jest zbędne i zupełnie niepotrzebne" mówili. Zamknąć, pogonić towarzystwo i zrównać z ziemią. Gdy mówiłem, że to zaczątek czegoś większego, to Benek i reszta stwierdzili, że w Gorzowie nie ma szans... A taka figa "eksperci" od siedmiu boleści w sprawach szkolnictwa wyższego! Czy zdajecie sobie sprawę jaki sygnał został wysłany do potencjalnych inwestorów? Czy LG wybrał Wrocław tylko i wylącznie z powodu wielkości miasta? Nie! Padło na Wrocek, również dla tego, że są tam uczelnie ksztacące kompetentnych pracowników! Gorzów nigdy nie doczeka się podobnego "wielkiego" inwestora, dopóki nie będzie miał uczelni prawdziwego kalibru. To dopiero początek bardzo długiej drogi ale jest. Po 60 latach od wojny... ALE JEST:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rasmus Re: Akademia coraz bliżej IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 17:37 no na pewno!Jako, ze to szkola PiS-u to zmusza pracownikow naukowych (pod grozba wojska na przyklad:), zeby do Gorzowa sie przeniesli:) albo pania Kierownik Babij poprosza. Ona juz ma swoje sposoby, nie tylko na studentow:) Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Akademia coraz bliżej 27.01.06, 17:47 Nie tak trudno przekonać młodego pracownika naukowego do przenosin. Najczęściej gnębieni przez geriatrycznych profesorków szukają nowego miejsca na Ziemi. Czym najprościej "zachęcić" modą kadrę? Mieszkanie, kasa, szansa na rozwój i swobodną pracę i... możliwość spędzenia wolnego czasu (nawet coś tak prozaicznego jak darmowe wejściówki na Słowiankę przez 2 lata!). Można dać warunek podjęcia habilitacji i stałego zamieszkania w Gorzowie pod groźbą utraty przywilejów, łącznie z mieszkaniem! Trudniej będzie z kadrą profesorską ale przy odrobinie szczęścia i dobrych kontaktach... Wiem, że jest wielu oczekujących na mieszkanie komunalne. Można jednak podjąć działania w celu wybudowania specjalnego kompleksu mieszkalnego dla nowej kadry. Pozyskanie środków zewnętrznych będzie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof.dr hab. Re: Akademia coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:08 Podejme prace na w akademi gorzowskiej. I zachecam tez innych. Wyzwania to moje kredo zyciowe. A ten cel jest bardzo istotny dla ziemi lubuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Akademia coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:17 >darmowe wejściówki na Słowiankę przez 2 lata I to jest dobry pomysł, żeby finansowanie Słowianki przez miasto przejęło teraz państwo (bądź co bądź Państwowa WSZ). :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Akademia coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:40 Brawo budrys77. Popieram Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Re: Akademia coraz bliżej 27.01.06, 19:54 Budrys, co do jednego zgoda. Jak się już powiedziało A ( licencjat ), to trzeba powiedzieć i B ( magisterium). To czysta konsekwencja w działaniu i jeszcze jeden dowód na skuteczność i konsekwencję w działaniu ekipy pod wodzą K. Marcinkiewicza. Ale Twoje dalsze: > Czy zdajecie sobie sprawę jaki sygnał został wysłany do potencjalnych inwestorów? Czy LG wybrał Wrocław tylko i wylącznie z powodu wielkości miasta? są dorabianiem ideologii ( medialnie nośnej, ale wyrosłej na gruncie pobożnych życzeń )do racjonalnych i interesownych ( ale przy tym w dłuższej perspektywie korzystnych dla miasta i regionu )z gruntu działań. I o taką interesowność działań nam chodzi. Sobie i Miastu! A potencjalny, poważny Inwestor z a w s z e skłonny będzie "przepłacić" - w pozycji bilansu pt. utrzymanie kadry kierowniczej w zakładzie w Gorzowie - sprowadzając do Gorzowa absolwentów szkół wyższych np. we Wrocławiu, niż zatrudnić kadrę ze świeżym jeszcze dyplomem Gorzowskiej Akademii. I teraz i jeszcze za ( przynajmniej ) 20 lat. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
deloz Re: Akademia coraz bliżej 28.01.06, 09:22 Moja żona uczy w jednym z "gorszych" liceów gorzowskich. Ci, którzy ledwo je kończą udają się na "studia" do PWSZ.W ogólniaku ledwo przechodzili z klasy do klasy, a na UCZELNI idą jak burza. Śmieszne i tragiczne. Po co w ogóle tworzyć na siłę nowe uczelnie w byle jakiej dziurze bez tradycji i historii. Niech Ci, którzy chcą studiować i mieć z tego satysfakcję idą do dużych z tradycjami ośrodków akademickiach, jak Wrocław, Poznań itd. Studia, to nie tylko uczelnia, ale i miejscowość, w którym się mieści. Ci, którzy tak krzyczą o potrzebie stworzenia Uczelni w Gorzowie, sami studiowali byle gdzie i byle co, a teraz mają osobisty interes aby taka uczelnia powstała. Żałosne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Akademia coraz bliżej 28.01.06, 14:29 "...Po co w ogóle tworzyć na siłę nowe uczelnie w byle jakiej dziurze bez tradycji i historii...." A ty jaką uczelnię kończyłeś? ...jak myślisz? w jaki sposób powstaje "tradycja i historia"? Edyktem Cesarza Japonii? Czy może odezwą Kaczki I/II? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: Akademia coraz bliżej IP: *.elb.vectranet.pl 28.01.06, 18:13 Nieprawda jest to,ze mniejsze osrodki miejskie nie moga byc pręznymi osrodkami akademickimi,przyklad brytyjskiego Oxfordu i Cambridge. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota77 Re: Akademia coraz bliżej 27.01.06, 18:10 To dla miasta powinna byc jedna z wazniejszych jak nie najwazniejsza inwestycja. Jestem za TAK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Akademia coraz bliżej IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 18:16 Marcinkiewic jak zwykle rozsadny, pracowity i wie w ktorym kierunku podarzac. Tadeo zas jak zwykle z glowa w chmurach myslac o uniwerku hehee PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Akademia,KRS,lotnisko...tutaj będzie San Francisko IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 18:55 Chciałoby sie powiedzieć za słowami piosenki. Myśli jak ROJE szybuja po niebie i ... adminie Marku czekają na ciebie. Dalej nie wierzysz słowom Kazimierza twierdząc, że sie "ojczyżnie" swojej sprzeniewierza? Więcej cierpliwości, dyplomacji w tonie bo czyż szkoda róż gdy las "płonie"??? A dlaczego Siemens ucieka z Wiednia do Wrocka? bo jest kadra młoda.I to tania /w przeliczeniu/.Jeszce tania. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Akademia coraz bliżej 27.01.06, 19:01 zdecydowanie dobry pomysl dla wszystkich gorzowian i calej blizszej i dalszej okolicy!!! dla mnie osobiscie rewelacja , bo zonka studiujena na PWSZ w gorzowie , i za dwa lata , chce robic magisterke. normalnie ,musiala by jezdzic do poznania , jakie oszczednosci , jakie oszczednosci i to nie tylko dla mnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Akademia coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 19:06 To może być najważniejsza sprawa dla Gorzowa w perspektywie wielu lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar Re: Akademia coraz bliżej IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 19:15 Oczywiście popieram inicjatywę i życzę szybkiej realizacji zmierzeń. Coraz lepsze informacje. Oby tak dalej Kaziu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze student Re: Akademia coraz bliżej IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 19:59 Fajnie jest mieć w mieście "prawdziwą" uczelnię. Jest pewne ALE... Gorzów nie jest przygotowany na przyjęcie setek nowych magistrów zarządzania, turystyki, administracji itd. Już teraz wielu absolwentów PWSZ pracuje "na kasie" w wielu marketach. Myślę, że ludzie ci zdobywając dyplom (wiedzę???) miała inną wizję swojej przyszłości. Chyba łatwiej będzie Premierowi utworzyć AKADEMIĘ GORZOWSKĄ niż "załatwić" porządnych inwestorów, aby chcieli tu inwestować w przemysł a nie w kolejny handel. p.s. Czy ktoś wie, na jakim poziomie są wykładowcy PWSZ, szczególnie ci dojezdni ze Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danny Re: Akademia coraz bliżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:30 >Czy ktoś wie, na jakim poziomie są wykładowcy PWSZ, >szczególnie ci dojezdni ze Szczecina? Z mojego (krótkiego) doświadczenia bardzo różna. Większość na wykładzie dyktuje podręcznik i jeszcze się myli. Promotorka od magisterki sprawiała dobre wrażenie (wymagająca), ale gdy zaproponowałem, że plan pracy prześlę jej mailem, to powiedziała, że muszę stawić się w Szczecinie (na dzisiejsze czasy dziwne i kosztowne wymaganie). W miarę sensownie wygląda HZ z Dudzińskim. Natomiast o licencjatach z PWSZ nie mam najlepszego zdania. Na ćwiczeniach z ekonometrii w zadaniu było 5 poleceń, na zaliczeniu były tylko 4 polecenia, ale większość ze ściąg napisała 5 odpowiedzi. Na innych zajęciach mówię do koleżanki "I podziel przez inflację", a ona "Nie, to nie tak, we wzorze jest wskaźnik wzostu cen towarów i usług". Odpowiedz Link Zgłoś
deloz Re: Akademia coraz bliżej 28.01.06, 09:22 Moja żona uczy w jednym z "gorszych" liceów gorzowskich. Ci, którzy ledwo je kończą udają się na "studia" do PWSZ.W ogólniaku ledwo przechodzili z klasy do klasy, a na UCZELNI idą jak burza. Śmieszne i tragiczne. Po co w ogóle tworzyć na siłę nowe uczelnie w byle jakiej dziurze bez tradycji i historii. Niech Ci, którzy chcą studiować i mieć z tego satysfakcję idą do dużych z tradycjami ośrodków akademickiach, jak Wrocław, Poznań itd. Studia, to nie tylko uczelnia, ale i miejscowość, w którym się mieści. Ci, którzy tak krzyczą o potrzebie stworzenia Uczelni w Gorzowie, sami studiowali byle gdzie i byle co, a teraz mają osobisty interes aby taka uczelnia powstała. Żałosne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek z Rozanek Uniwersytet Gorzowski.Politechnika w Rozankach. IP: *.range86-129.btcentralplus.com 27.01.06, 20:00 Wyzsza Szkola Baletowa w Wojcieszycach.Wyzsza Szkola Lotnicza na lotnisku w Rozankach.Codzienne rejsy z Rozanek do Nowego Jorku.Uniwersytet z jego pisowska magnificencja mgr fizyki Kukielkiewiczem.Swiatynia Opatrznosci w Nowinach.Piramida Tadeusza Jedrzejczaka obok Slowianki/zespol basenow z winem owocowym dla biedoty/...etc 500 wyzszych szkol w Polsce.Ponad dwa miliony studentow.Pol miliona absolwentow siedzi w domu i oglada seriale.Dyplom PWSZ w Gorzowie nie zapewnia nawet pracy w sklepiku wiejskim.To samo bedzie z @akademia@ Kukielkiewicza. Macie pojecie,co jest naprawda sprawa w Gorzowie?Chore plany chorego,zapuszczonego przez historie miasteczka,prawie totalnie zrujnowanego,bez przemyslu,bez drog,bez polaczen kolejowych i lotniczych ze swiatem.Absolutna denna prowincja...I spaskudzila sie bieda i krzyczy:my bedziemy mieli uniwersytet.Z profesorami i docentami habilitowanymi po PWSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
amb1 Re: Uniwersytet Gorzowski.Politechnika w Rozankac 27.01.06, 20:33 Janek, jakby tak odcedzić - z tego co piszesz - nadmiar frustracji i usZczypliwości, to Twoich racji i celnych spostrzeżeń starczy na pierwszą pracę magisterską w gorzowskiej PWSZ. Pod roboczym tytułem np. " Ułuda perspektywy rozwoju "miasta średniej wielkości" malowanej za bardzo zamaszyście". Gratuluję trafności spostrzeżeń. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ragnar do Janka z Różanek IP: *.gorzow.mm.pl 27.01.06, 20:34 Janku nie od razu Kraków zbudowano. Budowa trwa latami i tak samo będzie w Gorzowie. Początki są trudne. A sukces końcowy może być bardzo obiecujący. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: do Janka z Różanek 27.01.06, 21:11 wiadomo , ze zawsze znajdzie sie jakis janek z rozanek inaczej byloby za dobrze! Ragnar , masz racje , nie od razu krakow zbudowano! akademia jest nam , i nie tylko nam gorzowiakom , potrzebna! tak trzymac i nie poddawac sie! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: do Janka z Różanek 27.01.06, 22:09 "...nie od razu Kraków zbudowano." jak to nie od razu? Przyjechałem... patrzę... stoi.. murowany - znaczy zbudowany. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Akademia coraz bliżej ..... 27.01.06, 21:53 .... no!!! - najbliższa to chyba z okazji "3 Maja"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: resorak Re: Akademia coraz bliżej ..... IP: *.ztpnet.pl 27.01.06, 22:23 Werty ty jesteś dzisiaj w formie.Dobre.He he.. akademii ci u nas dostatek... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Akademia coraz bliżej ..... 28.01.06, 08:41 jasne , chopaki , ale czemu nie akademia z okazji 1-go maja! a akademia gorzowska jest nam bardzo potrzebna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Akademia coraz bliżej ..... 28.01.06, 18:17 Kolega Janek z Różanek, chyba dawno nie był w Gorzowie, skoro pisze o braku dróg:) I najwidoczniej nie wie ile inwestycji jest obecnie prowadzonych. Kolejny maruda z nieudanym życiorysem na emigracji? Zarzut "nieudaczności" młodzieży licealnej, można postawić 90% populacji w tym wieku. Na dodatek sam jestem świadkiem sytuacji, gdy mierny uczeń liceum, na studiach zdobywa stypendia naukowe. Wynika to między innymi z odmienności systemu nauczania. Studia wymagają większej samodzielności i obejmują węższy zakres materiału. Kolega "mąż nauczycielki", chyba o tym zapomniał albo poprostu o tym nie wie... Wiem jaki jest "odsiew" w Instytucie Nauczycielskim, tak więc zarzut "przepychania" studentów uważam za nieuzasadniony. Poza tym, dzisiejszy licencjat, to tak naprawdę odpowiednik matury sprzed 40 lat. Już coś ale jednak nie do końca. Ciekawe ilu absolwentów tego "słabego" liceum, uzyskuje magisterium? Pamiętam pierwszy rok, gdy zakładano PWSZ w budynku na Teatralnej. Rektor Głodek był cały szczęśliwy, gdy rozpoczęto remont obiektu. Nowy budynek był szczytem marzeń i nikt nawet nie myślał o powiększaniu uczelni. Nagle uczelnia wywalczyła u gubernatora Majchrowskiego (oj była wojna z tym gburem), kompleks na Chopina. Pamiętam do dzisiaj słowa rektora, który mówił, że nigdy nie spodziewał się tak szybkiego rozwoju uczelni. Najwidoczniej jest w tym mieście jakiś niespełniony potencjał. Powstanie Wyższej Szkoły Ekonomiczno - Humanistycznej, a następnie Akademii Gorzowskiej po połączeniu PWSH-E z AWF, to krok w słusznym kierunku. Uniwersytet to pieśń odległej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Akademia coraz bliżej ..... 28.01.06, 18:20 No i Akademia Górnicza.... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Syndrom budrysa 77-ja jestem cacy,inni to doopki 29.01.06, 15:29 Znany mi dokladnie z zycia syndrom gorzowski,tu prezentowany przez nieodwolalnego optymiste,majacego Gorzowek za centrum wszechswiata,czyli budrysa 77. Ktos przytomny z gorzowiakow,mieszkajacy kiedys na pewno na lotnisku aeroklubu w Rozankach/polaczenia z calym swiatem,lataja aktualnie jumbo-jety/wyrazil byl w elegancki sposon,bo ironicznie i satyrycznie marzenia biedy,co zrobila w majty i beczy. I oczywiscie ma racje,bo uniwersytet w Gorzowie,to tez dla mnie,patrioty gorzowskiego,choc od kilkunastu lat londynczyka/i tak juz zostanie az do smierci-z powodow m.in.takich budrysow/bekanie oszoloma,ktorego na forum nazywaja Kukielkiewiczem. Prymas chce miec pomnik - swiatynie opatrznosci.Tadeo,przestepca z ratusza,juz ma-Slowianke.Teraz fizyk z twarza zawodowego recydywisty ze Slonska,buduje sobie pomnik-politechnike w Wojcieszycach,sorry,umiwersytet Wielki w Gorzowie Wielkim,choc Lubusko-Wielkopolskim. Oczywiscie zenada. Malo.Syf i malaria.Odpowiednie uczelnie sa o gpodzine jazdy od Gorzowka.Z kadra juz,z zapleczem juz i ze slawa/jako taka,ale juz/we Frankfurcie/Slubicach,w Poznaniu,w Szczecinie i nawet,co brzmi wrecz niewiarygodnie w ohydnej Zielonej Gorze. Na cholere w Gorzowku uniwersytet?Dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Syndrom budrysa 77-ja jestem cacy,inni to doo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:51 Western Block Bastard napisał: "Teraz fizyk z twarza zawodowego recydywisty ze Slonska,buduje > sobie pomnik-politechnike w Wojcieszycach,sorry,umiwersytet Wielki w Gorzowie > Wielkim,choc Lubusko-Wielkopolskim. > Oczywiscie zenada. > Malo.Syf i malaria. Żygać mi się chce, jak czytam takie diagnozy wypacane przez zawistnych emigrantów w pierwszym pokoleniu, ziejących pogardą dla wszystkiego, co zostawili za sobą w kraju, odurzeni i przerażeni kosmopolityczną atmosferą Londynu, uzasadniają swój wybór nowej ojczyzny opluwając starą. Żyg, żyg, żyg. > Na cholere w Gorzowku uniwersytet?Dla kogo? Żyg. Myślą, że w starym kraju już nikogo nie ma, skoro oni wyjechali. Żyg. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Rzygac,debilku,piszemy tak. 29.01.06, 16:56 I ten "uniwersytet" Kiekielkiewicza bedzie wlasnie dla takich nieukow,jak ty,zalosny JJ Odpowiedz Link Zgłoś
ohmy Re: Rzygac,debilku,piszemy tak. 29.01.06, 17:12 Ha, ha, ha! Jakże przewidywalna riposta! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Rzygac,debilku,piszemy tak. 29.01.06, 17:16 I bez londyńskiej flegmy... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster e-werty.Pilnuj to stado pelne zalosnej satysfakcji 29.01.06, 17:40 Bo tylko w Tobie pozostaly jeszcze poklady ironii,co do "osiagniec" Gorzowa,jego wladz,jego "wyzszych" szkolek wiejskich,lotnisk w Rozankach i polaczen/balonami/z Londynem chocby,czemuz by nie zreszta... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Zakladam linie Londyn-Gorzow.Bilety w aeroklubie 29.01.06, 17:42 gorzowskim.Ladowania/bez spadochronow/w Rozankach... Pozdrowienia dla Janka z Rozanek.Dobrze im napisales,chlopie... Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Zakladam linie Londyn-Gorzow.Bilety w aeroklu 29.01.06, 19:57 No cóż, kolega block-blablabla sam powiedział, dlaczego nie można go brać na poważnie. Jest ekspertem w sprawach gorzowskich na poziomie Berniego, czyli rzeczywistość zna wyłącznie z netowych wydań gazet i gorzowskich stron www. I właśnie w związku z powyższym, zdziwisz się jeszcze bardziej, gdy mimo Twojej impotencji umysłowej, powstanie w Gorzowie Akademia i lotnisko sportowe. Gdy 2 lata temu pisałem na forum o rozwoju PWSZ i krótekiej (jak na uczelnie wyższe) drodze do akademii, zostałem wyśmiany i zmieszany z błotem... Przeczekałem ataki takich życiowych nieudaczników jak Ty Block-blablabla i stanęło na moim:) Miłego zmywania naczyń Angolom i Hindusom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki block-buster zgrywa sie na cynika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:08 a w istocie cierpi bardzo, że nikt się nim nie interesuje, dlatego tak prowokująco bredzi żeby ktoś zechciał go chociaż opieprzyć biedny misiu, on woła i krzyczy: niech mnie ktoś przytuli... Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 13:14 Ukonczylem natomiast z trzecia lokata uniwersytet za oceanem w miasteczku Boston,klasyfikowany od 55 lat na pierwszym miejscu w swiecie.Pierwsza prace rozpoczalem w Berlinie,gdzie poznalem bylem gorzowianke,piekniejsza niz Slowianka.I stad asocjacje z Gorzowem.Z Berlina przenioslem sie bylem do Hamburga,potem do Kopenhagi i 10 lat temu do Londynu,caly czas awansujac.Przypuszczam,panie budrys,ze dziennie zarabiam mniej wiecej tyle,co ty przez miesiac. Mam wlasny domeczek w Londynie.Funduje co roku jedno stypendium studentom z polskich bylych PGR-ow.Wspolfinansuje jeden dom brata Alberta.Pomagam roznym pociotkom i znajomym.W tym roku chce kupic sobie jakas fabryczke w Europie,ale niekoniecznie w Polsce.Moze na Litwie,w Estonii,na Lotwie.Moze w Slowacji,moze w Czechach,bo lubie smak Pilznera.O czym tu gadac,panie budrys? A co do przytulania,moja sliczna gorzowianka jest nadal ze mna.Urodzila mi sliczna corke.Daje mi codziennie cala rozkosz swiata.Bo mnie kocha.Do spotkania na lotnisku/bardzo sportoweym/ u pana Janka w Rozankach.Wynajme sobie Piper-Senece i zobacze to gorzowskie San-Francisco.Za jakies 10 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 13:56 no stary block-buster , to sie niezle napracowales , zeby nam swoj zyciorys przedstawic! to ty stary milionerem jestes , jednym z niewielu polakow za granicami , ktorym tak sie powiodlo!! ta po prostu dziecko szczescia jestes!! i jak sam piszesz , to tym szczesciem w postaci gotowki , dzielisz sie z innymi! brazylijska slodka telenowela , to przy twojej historii , jakis horor!! nie wydaje ci sie ze "troche" przeslodziles???!!! a co do akademii , to budrys77 , ma zdecydowana racje! jest ona nam potrzebna i tym wszystkim w okolicach gorzowa ktorych nie stac na studiowanie w szecinie czy poznanie , o zielonej gorze nie wspomne bo zo zaden poziom, no a do bostonu niestety daleko. i tak sobie mysle skad ty taki anty - gorzowski jestes? dam ci jedna rade milionerze: ty juz lepiej herbaty nie slodz , bo mozesz sie od nadmiaru slodyczy zerzygac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 15:44 "...W tym roku chce kupic sobie jakas fabryczke w Europie..." tłocznie oleju sobie kup... bo smarowanie ci siada i zwoje tak dymią ze juz nie wiesz gdzie prawda a gdzie konfabulacje... P.S. Pod jakim psudonimem pisujesz w Fantastyce? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 16:51 moja corka e_werty , ma taka ksiazke , w ktorej wszystko jest z cukru , lukru , piernika polane waniliowym sosem!! jak to w bajce dla dzieci! musial ja nasz milioner przeczytac i mu sie z rzeczywistoscia pomylila! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 18:43 No tak, kolega block-blablabla sądzi, że majątek uprawnia go do obrażania innych. Typowy nowobogacki "polaczek" z emigracji lat 80tych. Oczywiście, w jego bajeczkę wierzę jak w nauki Lenina:) Żałosny typek. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Ja nie konczylem akademii w Gorzowie... 30.01.06, 18:48 racja budrys77 , to ze mnie stac postawic 15-cie piwek , to nie znaczy ze rzygam kasa! moglbym tu historie pieniezne nie z tej ziemi opisywac! tylko po co? ale przyznac trzeba ze nasz milioner wyobraznie ma ze ho , ho!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeo Nasz milioner jest z ostatniej pogoni za kasą IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.06, 20:44 Nasz milioner jest z ostatniej pogoni za kasą, czyli emigracji 2004/2005. Kasy nie zarobił jakoś wegetuje. Tatuś był w Kanadzie i coś tam próbował lecz nie wyszło. Milioner język zna i nic poza tym, polot tatusia pozostał, czyli zero. Może synek za tatusiem politykiem chce być? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek Re: Akademia coraz bliżej IP: *.gorzow.mm.pl 30.01.06, 20:42 budrys77 napisał: > Można jednak podjąć działania w celu > wybudowania specjalnego kompleksu mieszkalnego dla nowej kadry. Pozyskanie > środków zewnętrznych będzie możliwe. Miło czytać tak pokrzepiające komentarze, ale nadal pobrzmiewają one Żeromskimi szklanymi domami. W tej chwili wszystkie uczelnie w całym kraju piszczą z biedy i obcinają na wszystkich możliwych wydatkach. Gorzowska się nie wyróżnia in plus na tym tle. Jeśli byłoby inaczej to nie byłoby tylko "kilku" pracowników, którzy kontynuują studia doktoranckie. Przecież to nie jest normalne, żeby na kilkuset "wykładowców" kilku się doktoryzowało. Takiej dysproporcji nie można po prostu zrzucić na karb lenistwa pracowników. Natomiast sprowadzanie kadry z zewnątrz ZAWSZE będzie droższe niż tworzenie własnej. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Akademia coraz bliżej 30.01.06, 20:51 Racja i to święta:) Niestety Gorzowowi pozostaje dwutorowa droga pozyskiwania kadry. Kształcenie własnych kadr, jak i pozyskiwanie zewnętrznych. Może nowy prezydent będzie nieco łaskawszy dla szkolnictwa wyższego, a połącznie dwóch największych gorzowskich uczelni, też pozwala pozytywnie patrzeć w przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Akademia coraz bliżej 30.01.06, 21:08 cos mi sie zdaje puchatek , ze nie ma innego sposobu , jak sprowadzanie kadry naukowej z zewnatrz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zg Re: Akademia coraz bliżej IP: *.ztpnet.pl 30.01.06, 21:31 Niestety Gorzowowi pozostaje dwutorowa droga pozyskiwania kadry. Kształcenie własnych kadr, jak i pozyskiwanie zewnętrznych Budrysku to jest normalna droga. Nie trzeba pisac niestety. Tak musi byc. To dlugotrwaly proces ktorego nie da sie przyspieszyc zbytnio PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Akademia coraz bliżej 03.02.06, 19:54 andrzejusa napisał: > cos mi sie zdaje puchatek , ze nie ma innego sposobu , jak > sprowadzanie kadry naukowej z zewnatrz!! Komplet opłat za doktorat na UAM kosztuje niecałe 10 tysięcy złotych. Do tego ewentualne parę tysięcy na delegacje (konferencje naukowe, spotkania z promotorem), sprowadzanie materiałów źródłowych, materiały biurowe (papier, tusz, oprawa dysertacji), takie banały. Mieszkanie od 50 tysięcy. Rachunek jest idiotycznie prosty. W dodatku miejscowych NIE TRZEBA namawiać do zamieszkania w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts Buhahahahahahahahahahahahahahahah ahahahahaah IP: *.ztpnet.pl 11.02.06, 20:44 Odpowiedz Link Zgłoś