Gość: Goościu \"Jestem praktykujący-nie miałem czasu\" ŻENUJĄCE !! IP: *.net 06.02.06, 19:47 Jak można mówić że jest się \"praktykującym\" i \"nie mieć czasu\" na taki sakrament? Gdzie był tatuś, gdy trzeba było wychowywać synka i wytłumaczyć mu, że nie można być PRAKTYKUJACYM nieprzestrzegającym GŁÓWNYCH zasad katolicyzmu? To jak być białym murzynem, uczciwym złodziejem, humanitarnym torturującym. WTOPA WTOPA WTOPA Panie Premierze !!! Benkart w rodzinie chodzacych (na klęczkach) do Torunia. No, no... Co na to Ojciec Rydzyk? Może premier dlatego tak gorliwie pielgrzymuje do Torunia, żeby uzyskać odpust?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: \"Jestem praktykujący-nie miałem czasu\" ŻENU IP: *.ed.shawcable.net 06.02.06, 20:25 Hey Goosciu, Jakim prawem pacanie oceniasz innych? Czy sa wierzacy - czy nie, czy praktykujacy - czy nie, czy maja slub - czy nie....to ich osobista sprawa. Gdzie ze smierdzacymi nogami wlazisz...zakichany milosniku wolnosci i demokracji... Gorzow - stolica niby wojwodztwa, a takie prymitywne chamstwo... Pozdrawiam mimo wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu O, słuchacz Radia Maryja się odezwał. IP: *.net 06.02.06, 22:34 Widzisz ... piszę z Warszawy, a nie z Gorzowa :) Może dlatego taki nietolerancyjny jezdem :) A może dlatego, że jeśli się niesie szumne idee, to trzeba się do nich stosować - inaczej naraża się na śmieszność. Sami sobie ten los zgotowali, a jeszcze bzdury gadają o jednoczesnym praktykowaniu katolicyzmu. Idź wróć do ojca dyrektora - może ci wytłumaczy na czym polega obłuda oraz praktykowanie katolicyzmu - pewnie nawet niejedno kazanie na ten temat wygłosił. Teraz niech sprawdzi, czy nie należy obłudnikiem nazwać premiera i jego syna i czy są praktukującymi. No tak - ojciec derektor przypomni sobie jeszcze o innej zasadzie: trzeba wybaczać. No jasne. Ja wybaczę - tylko niech premier nie wygłasza więcej nic w duchu katolicyzmu, bo teraz to za każdą taka wypowiedź do piekła żywcem pójdzie :) Szkoda byłoby, bo to taki fajny premier jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka BECIKOWE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:02 Jak myślicie ile dostała matka nieślubnego dziecka? 1000 czy może jednak 1500 złotych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMERF Re SPRUBÓJ TY A ZOBACZYSZ 2 000 TYS ZŁ ZAZDROŚCIS IP: *.gorzow.mm.pl 06.02.06, 21:11 Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Re SPRUBÓJ TY A ZOBACZYSZ 2 000 TYS ZŁ ZAZDR 06.02.06, 21:37 Ślubne czy nieślubne - ale niektórzy są pory.pani!!!!!! Najważniejsze że ZDROWE!!!!!! Liczy się dziecko i tylko dziecko, a wy tu kuźwa ideologię dorabiacie. Stan cywilny kogokolwiek jest mi obojętny. Co niektórzy z was mogą spokojnie przenieść się na arabską ulicę, gdzie pali się ambasady, zabija księży i kamienuje kobiety za sex pozamałżeński! Pacany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewandowicz Re: Re SPRUBÓJ TY A ZOBACZYSZ 2 000 TYS ZŁ ZAZDR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 11:23 wyluzuj, człowieku, nie mam nic do dziecka, mam wiele do obłudy Marcinkiewicza, na kolanach do częstochowy, a jego córka rodzi nieślubne dziecko, w dodatku ma prawo do zwiększonego becikowego, bo może się zadeklarować jako samotna matka, przejrzyj na oczy, półmózgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drd no to przydaloby sie 1000zl becikowego IP: *.manc.cable.ntl.com 06.02.06, 21:38 na wesele nie starczy, ale moze na ksiedza (chrzciny...) juz tak! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uważny Dlaczego w Głosuj jest tylko 1 opcja: GRATULACJE? IP: *.net 06.02.06, 21:52 Przypomina mi to pytanie ze starego radzieckiego sondażu: \"Kto jest twoim idolem i dlaczego Lenin\" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziennikarz Czy prawa do filmowania miała TV Trwam? IP: *.net 06.02.06, 21:53 Czy takie wydarzenie również filmowały jedynie słuszne toruńskie media? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eheu Jak to bez ślubu ! Kompromitacja, co powie Ojciec IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.02.06, 22:02 Dyrektor, unieważnic pakt stabilizacyjny ! Spalic na stosie cała występna rodzinę ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik Premier jest już dziadkiem i nie tylko on! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:15 zwracam wszystkim stróżom moralności syna premiera uwagę, że "prezydent Tusk" ma nawet dwójkę bękartów, a "premier z Krakowa" to rozwodnik. pewnie dlatego ich "łagiewnickie rekolekcje" musiała obserwować cała Polska we wszystkich mediach. najmniej w rydzykowych! ech, wy uczniowie Kalego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Premier jest już dziadkiem i nie tylko on! IP: *.chello.pl 07.02.06, 02:58 taa a"dorniuś" utrzymuje jakąś kobitke za nasze pieniądze. Kali do ciebie pasuje . To jakaś rodzina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Premier jest już dziadkiem i nie tylko on! IP: *.chello.pl 07.02.06, 03:00 A może złe wspomnienia po Klewkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek DWULICOWOŚĆ i Dulszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 00:25 Chrześcijańsko - Narodowo - Katolickie frazesy na zewnątrz a życie na "kocią łapę" w konkubinacie pod nosem w domu. To się nazywa Dulszczyzna. Podwójne standardy i zakłamanie ot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logan Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.chello.pl 07.02.06, 02:55 Zastanawiam się czy usłyszy "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
roro68 Re: Premier jest już dziadkiem 07.02.06, 03:16 Ależ się namnożyło sędziów od moralności katolickiej! A czy Wy macie w ogóle pojęcie, że jesteście właśnie świadkami moralności katolickiej? Ludzie spłodzili dziecko, więc je rodzą, kochają i chcą żyć razem. Wszystko. Czy Waszym zdaniem zgodnie z katolicką doktryną seksualną mieli zabić dziecko albo się porzucić i rozstać?! Kościół nie skupia się na błędach (seks pozamałżeński), bo wszyscy grzeszymy, tylko na tym, co robimy z błędami i czy wynika z tego coś dobrego, czy coś złego. Katolicyzm z całą pewnością nie zna pojęcia bękarctwa! Wynika to z samej istoty nauki o "dziecięctwie bożym". A co do "cudzołóstwa" (i to w ostrym wydaniu), jest to jeden z nielicznych grzechów opisanych w Ewangelii w ten sposób, że Chrystus osobiście go zmazuje i zabrania krytykom potępiać prostytutki ("Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem"). Stosując tę analogię, jesteście wyjątkowo plugawi, bo jak faryzeusze powołujecie się na prawo i tradycję a przypominacie "groby pobielane", które toczy wewnątrz zgnilizna i robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyn75 Re: Premier jest już dziadkiem 07.02.06, 03:35 ("Kto z was jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem") Przeczytaj raz jeszcze to co napisałeś/aś. Widzisz ? Właśnie rzucasz kamieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyn75 Re: Premier jest już dziadkiem 07.02.06, 03:38 A pamiętasz wydarzenia w Laskach? Obywatele godni czci z różańcami w dłoniach o mało nie ukamieniowali grzeszników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 04:50 Mój drogi, nikogo nie zamierzam kamienować. Zauważyłem tylko, że Jezus wybaczył cudzołóstwo ale zawsze ostro malował faryzeuszy. Określanie wnuka premiera bękartem i czynienie Marcinkiewiczom zarzutów o dulszczyznę i łamanie moralności katolickiej jest moim zdaniem wyraźnym przykładem faryzeizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.ed.shawcable.net 07.02.06, 05:05 Hey roro, Masz oczywiscie racje. Pozdrawiamm PS. Wiekszosc wypowiedzi na tym forum to "reakcje" a nie przemyslane odpowiedzi... Witam w Pacanowie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wodzo77 Re: Premier jest już dziadkiem 07.02.06, 13:51 roro urodziło się dziecko,jest ok.I dobrze niech w zdrowiu rośnie. Tu chodzi o moralność czy jak to zwał.Jeśli cały czas słyszysz o życiu wg 10 przykazań,mówisz o odnowie moralnej ,o wartościach - to chyba przyznasz że coś tu nie pasuje.Albo jesteś wierzący albo nie.To tak jak z powiedzeniem że jest "trochę w ciąży". Natomiast mnie dziwi coś innego. Nie miał czasu na ślub.Tego nie rozumiem, czyżby w ich związku było coś nie tak?. Trudno,zaliczył wpadkę, rzecz normalna obecnie.Ale w takim wypadku robi się wszystko by termin ślubu przyspieszyć!.Przychodzi na świat dziecko a tatuś nie ma czasu by sfinalizować związek?.A co na to rodzina.Przezież premier wywodzi się z ZCHN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Premier jest już dziadkiem IP: 81.21.194.* 07.02.06, 05:58 I fajnie gratulacje dla szczęśliwego Dziadka. Zawsze lepiej jak rodzi się nowy człowiek,niż ktoś odchodzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.ed.shawcable.net 07.02.06, 06:21 Hey krakowianka, Swa modra wypowiedzia zaczynasz "psuc" reputacje forum... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 07.02.06, 07:22 Widziałem wczoraj premiera jak mu gratulowano wnuka, miny nie miał szczęśliwej. Panie Premierze więcej radości! Co prawda, fakt ten zachwiał "wartościami", ale smutek precz, urodził się młody człowiek. Rodzicom gratuluję i życzę żeby nie został politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasta Gratuluję IP: *.ilot.edu.pl 07.02.06, 07:29 Gratuluję wnuka, panie Premierze! Od czerwca również i ja będę dziadkiem małej Basi na którą czekamy z utęsknieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
danny_boy Re: Premier jest już dziadkiem 08.02.06, 19:41 >Swa modra wypowiedzia zaczynasz "psuc" reputacje forum Jak kolor zbliżony do błękitu może psuć forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dkrytyk55 Premier Dziadkiem a my dziadami.... 07.02.06, 08:30 Oświeceni ekonomiści z Samoobrony za zgodą PiSu i przy poparciu LPRu szykują nam taki los.Brawo Kaczyńscy wierzycie w Boga a diabła/O.Dyr/ słuchacie. Odpowiedz Link Zgłoś
carmella Re: Premier jest już dziadkiem 07.02.06, 09:39 i co na to radio maryja i O. Dyrektor? a moze teraz juz wszystkim zyjacym bez slubu beda dawac rozgrzeszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:45 Gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahmed Po prostu mnie nie było w tym czasie w Gorzowie IP: *.171.rev.vline.pl 07.02.06, 09:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahmed "Po prostu mnie nie było w tym czasie w Gorzowie" IP: *.171.rev.vline.pl 07.02.06, 09:48 cztżby ktoś pomógł ? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lord Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.kalisz.mm.pl 07.02.06, 10:35 to jest parodia gość deklaruje, że jest gorliwym katolikiem a wpadł i nie wie, że jego religia zabrania seksu przed ślubem to jest hipokryzja no ale tak robi 80 % katolików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasta Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.ilot.edu.pl 07.02.06, 13:48 Gość portalu: lord napisał(a): > to jest parodia gość deklaruje, że jest gorliwym katolikiem a wpadł i nie wie, > że jego religia zabrania seksu przed ślubem to jest hipokryzja no ale tak robi > 80 % katolików WYŁĄCZ SIĘ, TY CYKLISTO! ZAJMIJ SIĘ SWOIM PARTNEREM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:26 No tak, to ja już wiem skąd taki upór przy becikowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:40 Szczere gratulacje Panie Premierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.aster.pl 07.02.06, 12:40 Jakto seks przedmałżeński?Coż na to ojciec Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik lubuski Re: Oj będzie reprymenda od ojca dyrektora !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:56 Właśnie co na to ojciec Tadeusz!Dziecko z związku na kocią łapę....a gdzie wartości........???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karrampa Pokolenie JPII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:39 Ciekawę jak rozumieją inne przykazania. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Pokolenie JPII 08.02.06, 11:51 "Ciekawę jak rozumieją inne przykazania." obawiam sie że podobnie - dotycza innych nie Jedynie Słusznej Partii - ich rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Serdeczne gratulacje !!! IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 10.02.06, 01:06 Z kazdych narodzin wypada sie tylko cieszyc.W tym przypadku jest to wielka radosna nowina,bo nasz premier,rodowity Gorzowianin zostal dziadkiem. Skladam gratulacje Rodzicom i Panu Premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicelus Re: Serdeczne gratulacje !!! IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.06, 04:14 ale wątek! jakby urząd premiera był w polsce dzedziczny;) oczywiście ja również gratuluję premierowi - rodowitemu gorzowianinowi - wnuczka - rodowitego suleńcinianina;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Premier jest już dziadkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:04 gratuluje dziadkowi!!!!!!Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś