Dodaj do ulubionych

A którą gorzowską uczelnię polecacie?

01.03.06, 21:57
I jeszcze jeden problem - nie stać mnie na studia w Pozaniu czy Szczecinie i
chyba jednak zostane w naszym kochanym Gorzowie. Gdzie pojsc na studia?! W
sumie interesuje mnie kierunek ekonomiczny - czyli zostaje albo PWSZ (ale
jadą po nim strasznie) albo W.Szkoła Biznesu... Czesne bym jeszcze jakoś
opłaciła. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 01.03.06, 22:33
      Zapraszam do ZG na UZ heheh

Coprawda marketing likwiduja cos slyszalem ale ekonomia powstaje pierwszy
      rocznik.

Nie wiem jak ci tu wszyscy napisza (pewnie i ty tez) ze UZ to posmiewisko
      Polski to fakt faktem ze uczelnie gorzowskie to totalne dno nawet przy UZ wiec
      moze jednak na ZG cie stac.
      Stancje znajdziesz za 200 zl

PZDR
      • asobnap Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 01.03.06, 22:43
        Gość portalu: zg napisał(a):

> Zapraszam do ZG na UZ heheh
        >..............................
        > Stancje znajdziesz za 200 zl
        >
        > PZDR

Brakuje ci personelu w twoim burdelu????
    • e_werty Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 01.03.06, 22:35
      Uniwersytet Trzeciego Wieku...
      • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 01.03.06, 22:36
        haha dobre

Ale to tez jest w ZG wiec zapraszam

Ps. mature jeszcze trzeba zdac wiec spokojnie

PZDR
        • budrys77 Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 01.03.06, 22:40
          "Kierunek ekonomiczny" to bardzo szerokie pojęcie. Finanse, bankowość,
          rachunkowość, zarządzanie...???? Rozumiem, żeś bardzo młoda jeszcze i możesz o
          tym nie wiedzieć:) Informacje o PWSZ na www.pwsz.pl, a do WSB możesz udać się
          osobiście i popytać. Z resztą też mają stronę www.
        • asobnap Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 01.03.06, 22:47

> (nie cytuję twoich wypocin)>
          > ..............................................................................

Masz jak zwykle brudne myśli,a po uprawianiu seksu....i rece. Umyj je więc
          i wtedy siadaj do klawiatury.
          • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 01.03.06, 22:50
            hmmmm nie wiem z czym kojarzy ci sie sex no ale ok

Czego sie czepasz.
            Trzeba pomodz tej osobie to bardzo wazna decyzja.

To ze sie naslucha takich jak andrzejek karolek czy naczyta ziemi gorzowskiej
            nie powinno mu przeszkodzic w podjeciu jedynej slusznej decyzji.

Skoro interesuja go te kierunki to niech idze.
            Do czerwca jeszcze niech sie zastanowi.
            Ale jesli jednak cos z ekonomia to w GW nie ma szans na to , Poznan drogi to
            moze ZG jesli sie dostanie oczywicie

Lepiej doradz a nie wymyslasz teksty jak mi dowalic

PZDR
    • Gość: marynata Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:48
      A którą gorzowską uczelnię polecacie? Żadną. Niestety...
      • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 06.03.06, 20:14
        > A którą gorzowską uczelnię polecacie? Żadną. Niestety...

Dobrze powiedziane ŻADNĄ ale czy niestety???
        Jest jescze UZ zapraszam :)

Ps. tam na PWSZ ost jakies afery hmmmmmm

PZDR
        • danny_boy Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 00:04
          >Jest jescze UZ
          Jeszcze? To jak długo?
        • asobnap Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 09:35

> > A którą gorzowską uczelnię polecacie? Żadną. Niestety...
          >
          >Jeszcze zdziwiony jesteś, że ci dowalam??
          Płacę ci tylko ta samą moneta.
      • asobnap Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 09:37
        Gość portalu: marynata napisał(a):

> A którą gorzowską uczelnię polecacie? Żadną. Niestety...

Bo posadzili twojego kochanego wykładowce, to już tyle goryczy ...
        • Gość: marynata Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 14:38
          Nie, nie posadzili nikogo ukochanego przeze mnie. przejrzyj sobie lepiej
          rankingi szkol wyzszych. Niestety napisałam dlatego, że NIKT, oprócz Gorzowa,
          nie szanuje dyplomów uzyskanych w Gorzowie właśnie. Poziom nauczania jest
          denny. Pewnie są wyjątki (wykładowcy, którzy się starają), ale ogólnie Gorzów
          na uczelnianiej mapie Polski to ogon. Poważny pracodawca wybierze kogoś po
          Poznaniu czy Szczecinie. A Gorzów? No cóż. Jakie uczelnie, takie i miasto
          (=ludzie, którzy je tworzą) :(
          • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 15:29
            Tyle ludzie sie rozpisywalisci o UZ a nikt nie che podjac dyskusji o szkolach w
            GW???

O UZ juz wiem wszystko od gorzowian.
            Ost. ze nie istnieje lub istnieje od 17 na warunku hehe

Pochwalcie sie swoimi!!
            AWF jescze daje rade ale z samego AWF miasto nie pociagnie daleko.
            PWSZ porazka i wstyd dla szkolnictwa polskiego.

Przeciez w tej szkole krzywdzi sie sudentow.
            Bezrobocie i beznadzieja.
            Nawet w rankingach nie ma tej pseudo uczelni.
            Podobno Bachalski ja skonczyl :) To juz wiadomo dlaczego szpital w GW to
            bankrut a teraz i wojewodztwo za ten wlasnie szpital.
            PWSZ w Sulechowie ehehe jest wyzej notowany od tego nieporozumienia w GW

I z tym chciecie akademie tworzyc??????? baaa Uniwerek?????:)

POWODZENIA.
            Bedzie trzeba niezle rozkrasc Polske aby sie udalo.

PZDR
            • Gość: Ragnar DO zg. IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.06, 15:46
              Jeśli ktoś kończył gorzowską uczelnię to raczej Brachman nie Bachalski, jeśli
              chodzi o szpital to szpecem od psucia był niejaki Fras przysłany z Z.G. po
              pseudo uniwerku w jabolowej wsi- zwanej czerwoną górą.
              • Gość: zg Re: Tak masz racje IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 15:48
                Przejezyczylem sie

Chodzilo mi oczywiscie o naszego marszalka Brachmana

PZDR
            • e_werty Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 17:25
              A ty dupku po "czym" jesteś (że po piwie to widać)? Po UZ czy po jakiejś
              gorzowskiej? Bo stanowisz przykład typa-szowinisty i zionącego jadem wobec
              wszystkich!!! Jeżeli to są jedyne efekty twojej nauki - to czarno widzę...

A może to zawiść jakiegoś "ręcznego kopacza rowów" (nie uwłaczając tym
              ostatnim)?
              • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 18:11
                Jaaaa??????

Ja po UZ oczywiscie.

A chamstwa wobec uczelni nauczylem sie na forum od gorzowian

PZDR
                • Gość: vts Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 18:27
                  faktycznie
                  wiele się można nauczyć na forum G
                  • asobnap Re: A którą ..........vts 07.03.06, 18:51
                    Gość portalu: vts napisał(a):

> faktycznie
                    > wiele się można nauczyć na forum G

...i kto to mówi.........!!!!!!!!
                    PIERWSZE CHAMIDŁO .............Z FORUM ZIELONOGÓRSKIEGO !!!!!!!!!
                    was obu porabało w łby i to mocno..........
                • asobnap Re: A którą ..........zg 07.03.06, 18:48

> Jaaaa??????
                  >
                  > Ja po UZ oczywiscie.
                  >
                  > A chamstwa wobec uczelni nauczylem sie na forum od gorzowian

To czego tu jeszcze szukasz???????????????/ Rwij sandałki.........

>
                • e_werty Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 19:53
                  "...A chamstwa wobec uczelni nauczylem sie na forum od gorzowian"

... jeżeli na UZ nie nauczyli cię jak odróżniać ataki na ciebie od ataków na
                  uczelnię... to kiepsko tam uczą. Przeciez pisałem do ciebie - a ty odpowiadasz
                  jako "Uczelnia" - tożsamości ci sie pomieszały?
          • asobnap Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 07.03.06, 18:42
            Gość portalu: marynata napisał(a):

> Jak powstało WSI.....też nie liczyło się, nawet w województwie....możesz tego
            nie pamietać, poczatki są zawsze trudne. Dużo zależy też od studentów, sami(!!)
            sieją złą opnie o swoich alma mater...taka jest prawda, . Jedynie stare
            uczelnie mają wyrobiona markę... Tak wiec przestańcie zielonogórzanie pieprzyć
            głupoty. Nie pamiętacie poczatków swojej uczelni i gadacie kretynizmy.Popytajci
            swych rodziców ....
            Pozdro
            • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 07.03.06, 20:06
              Werty jakis ty mĄdry....
              Dobrze wiesz o czym pisze.

Wszyscy wiecie.

Jechanka na UZ jescze dokonca nie wygasla na forum ZG a ci wielce delikatni sie
              zrobili w tematyce uczelni.

Ja tyko zachecam do oceny gorzowskich uczelni ael nie w sencie typu

"bedzeie dobrze, bedzei adkademia i wieeeeeelki uniewerek"

To co teraz jest..
              prosze bardzo...... no jak jest przeciez tu same spece od UZ to i od PWSZ sie
              znajda napewno.

PZDR
              • Gość: marynata Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 12:23
                Ludzie, zaczyna sie tu robić dyskusja nie na temat. Odczepcie się od Zielnej
                Góry :) a skupcie na pytaniu dziewczyny, która nie wie, jaką "uczelnię" w
                Gorzowie wybrać. Skoro musi wybierać z oferty gorzowskiej, to jednak ma trudny
                wybór. A gadanie, jaka to ZG niedobra, nie ma sensu na tym forum. Gorzów lepszy
                nie jest pod tym względem. Swoja drogą, znam kogoś po UJ (w Krakowie dla
                niezorientowanych ;) i poziom (chodzi mi o wiedzę, ale i poziom kultury
                osobistej) reprezetuje taki, że do dziś sie dziwię, jak taka uczelnia wypuściła
                kogoś takiego z dyplomem... Pozdrawiam
                • Gość: ???? Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:23
                  Może ma dyplom UJ - Uniwersytetu Jeleniogórskiego?
                  • Gość: marynata Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:46
                    Ale śmieszne. Ha ha ha. Nie, UJ to skrót od Uniwersytet Jagielloński. jak tego
                    nie wiesz, to może skończyłeś jakąś gorzowską "uczelnię"?
                    Matko, jakie to polskie. Czepianie się wszystkiego. A chodzi o to, że
                    dziewczyna pyta, którą gorzowska uczelnię ma wybra, bo nie stać ja na studia
                    poza miastem. I dlatego też mamy taki kraj, jaki mamy. Zamiast konkretnie i n
                    atemat, ciągle pie****enie o niczym.
    • Gość: Izabelka Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 13:44
      nie masz jolu dużego wyboru w Gorzowie...:( Idź gdzies indziej...
      • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 08.03.06, 17:26
        > nie masz jolu dużego wyboru w Gorzowie...:( Idź gdzies indziej...

Tak idz gdzies indziej jolu.....

PZDR
        • Gość: zg Re: Porozmawiajmy o PWSZ w gorzowku IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 21:11
          Porozmawiajmy a co.....

wasz "przedstawiciel" andrzejusa ciagle osmiesza siebie i swoje miasto piszac o
          UZ tak wiec moze i posmiejemy sie z gorzowskich uczlelni "wyzszych"

Czy sa tu jacys studenci tej zacnej "uczelni" absolwenci lub ludzie ktorzy
          zamierzaja popelnic najwiekszy blad w swoim zyciu i skladac tam papiery???

Ciekawi mnie ile jest kandydatow na poszczegolne kierunki
          Ile obecnie studiuje (budrys pisal ze 6 tys nieszczesliwcow)

I najwazniejsze
          Co obecnie robia absolwenci tej swiatowej slawy uczelni

PZDR
          • Gość: Janek Re: Porozmawiajmy o PWSZ w gorzowku IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.06, 21:21
            Jestem absolwentem PWSZ w Gorzowie , po studiach licencjackich
            założyłem firme ,którą z powodzeniem prowadze już 3 lata.
            Większość ludzi po PWSZ-u idzie na magisterke na Uniwersytet
            Sczeciński a po jej skończeniu znajdują bez problemu prace.
            Studia licencjackie w Gorzowie i magister w Sczecinie moim
            skromnym zdaniem lepiej sie prezentuje niż mgr z Uz-tu.
            • Gość: zg Re: Porozmawiajmy o PWSZ w gorzowku IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 21:50
              Studia licencjackie w Gorzowie i magister w Sczecinie

gdyby nie te magisterskie w Szczecinie wielu bylo by juz ugotowanych :)

Tylko po ilu kierunkach mozna robic magisterke w Szczecinie???
              Ilu studentow zostaje juz w tym miescie i nie wraca do GW???

PZDR
    • Gość: vts No, którą by tu ?.............................UZ ? IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 21:26
      • Gość: zg Re: Ciszaaaaaaaaaaaaa....... IP: *.ztpnet.pl 09.03.06, 22:27
        Co jest jeden koles ktoremu sie udalo po PWSZ i koniec.
        Swoj biznes otworzyl pewnie dzieki temu ze skonczyl PWSZ heh

No dobra posluchalem jak to po tej pseudo uczelni jest robota, jak to mozna sie
        douczyc w innej uczelni ael ja wiedzy zadny jestem chce wiedzeic wiecej

PZDR
        • Gość: zg Re: Ciszaaaaaaaaaaaaa....... IP: *.ztpnet.pl 10.03.06, 16:50
          :)

PZDR
          • Gość: la Re: Ciszaaaaaaaaaaaaa....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:04
            Wal sie na ryja....
          • Gość: zg Re: Kurcze jak na zawolanie :) IP: *.ztpnet.pl 10.03.06, 17:05
            Jak nazawolanie normalnie moj ulubiony mis polarny z ziemi gorzowkowej,ktory
            regularnie obraza zielnogorzan (nazywajac ich czyms gorszym od meneli) lub
            samej ZG (oskarzajac o zlodziejstwo lub nazywajac konusem) hmmmmm to sa media
            gorzowskie BRAWO !!! aleeeeeeee ok pozyjemy zobaczymy.

Wracajac do tematu no to misiaczek specjalnie chyba dla mnie wypowiedzial sie w
            sprawie PWSZ w wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkim GORZOWIE.

Prosze

"PWSZ w Gorzowie idzie do przodu jak burza, a dzięki temu Gorzów coraz realniej
            jawi się jako ośrodek akademicki z własną akademią, a gdy ta powstanie, to
            własny uniwersytet będzie kwestią czasu."

HA HA HA HA HA

Wy jestescie poprostu SUPER:)

PZDR
        • Gość: tadeo Re: Ciszaaaaaaaaaaaaa....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 17:12
          to było dobre :))))
          • Gość: zg Re: Co do miska i male sprostowanko IP: *.ztpnet.pl 10.03.06, 17:17
            Co do wspomnianego okreslenia zielonogorzan

To jego wypowiedz

""Książki trafiły do nas po chuligańskich ekscesach godnych najgorszych meneli
            przed urzędem marszałkowskim w „inteligenckim” mieście."

Ci co byli pod U.Marszalka to tez zielonogorzanie
            zachowywali sie przyzwoicie nawet marszalek dziekowal za spokojna demonstracje
            tak wiec skad te okreslenie??????
            Moze dlatego ze on poprostu nas nienawidzi a ta wlasnicielka gazety(o dziwo na
            posla startowala lubuskego) pozwala mu przelewac ta nienawisc na papier ktory
            wydaje.

Tak wiec wsumie sprostowanko
            Okreslil on zielnonogorzan mianem nie gorszych od meneli ale najgorszych meneli.

Wielkiej roznicy nie ma

SKANDAL!!!!!!!!

PZDR
            • Gość: zg Re: Co do miska i male sprostowanko IP: *.gorzow.mm.pl 12.03.06, 00:03
              zg
              • Gość: zg Re: Co do miska i male sprostowanko IP: *.ztpnet.pl 13.03.06, 23:40
                Okropnie wyglada zg z tym gorzowskim IP kolego fuuuuuuuuuuuuu

Ps. no to jak bedzei palac sie dostalo na wsi i PWSZ wieeeeeeeeelka uczelna
                nagle??????

PZDR
    • Gość: ociec Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.gorzow.mm.pl 14.03.06, 13:58
      Byłem prze ja was dzisiaj na targach edukacyjnych na Zawarciu.
      Jasna taka owaka niespodziewana!
      120 decybeli (słownie: sto dwadzieścia)!
      Poza tym gęba za blisko mikrofonu! Same błędy!
      W drugim końcu hali nie mogłem porozumieć się z wolontariuszką z odległości pół
      metra!
      Wyrzućcie w cholere tego kretyna z mikrofonem. Albo jego kolesia przy
      wzmacniaczu.
      Był prezio, więc mam nadzieję, że nie ogłuchł.
      Może jednak kogoś wyprostuje!
      A targi jak cie mogie. Troche ok, troche prymitywne.
      Hej.
      • Gość: sztudencioch Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.06, 00:18
        Masz rację, ociec. Byłem tam z klasą. Połowa z naszej ferajny szybko zwiała
        przez ten hałas. Poczytaj to w piątkowej Rzeczpospolitej:

Głuchota na życzenie

W Europie co dziesiąty człowiek cierpi na zaburzenia słuchu. Powodem jest
        nadmiar decybeli, na jaki ludzie wystawiają się dobrowolnie.

Dyskoteki, party, kluby muzyczne, puby - jest wiele miejsc o zbyt dużym
        natężeniu hałasu, przybywa ich ciągle, dostęp do nich jest łatwy. Odwiedzają je
        najchętniej i najczęściej ludzie młodzi, dlatego właśnie ich zmysł słuchu
        narażony jest najbardziej. Niekorzystnie na słuch oddziałuje również
        korzystanie z przenośnych odtwarzaczy ze słuchawkami.

Z badań przeprowadzonych przez francuski Institut Ad.Hoc Research wynika, że
        najbardziej eksponowani na hałas są ludzie w wieku 15 - 19 lat (badania zostały
        przeprowadzone na reprezentatywnej próbie 1000 osób). Wyniki badań zostały
        przedstawione w Paryżu podczas konferencji z okazji francuskiego narodowego
        dnia słuchu.Z ankiety przeprowadzonej wśród tej grupy wynika, że 99 proc. osób
        w wieku 15 - 30 lat zdaje sobie sprawę ze szkodliwego wpływu hałasu na zdrowie.
        Połowa z nich odczuwała już zaburzenia słuchu po różnego rodzaju koncertach.
        Ale równocześnie tylko 7,9 proc. stosuje środki zapobiegawcze, udając się do
        miejsc, w których decybele atakują.

Poziom 85 decybeli jest już niebezpieczny dla słuchu, przy 110 decybelach u
        niektórych osób występuje uczucie bólu. Niestety, w wielu dyskotekach siła
        dźwięku ma zastąpić jego jakość. Z danych francuskich i australijskich wynika,
        że w dyskotekach poziom hałasu sięga często 105, a nawet 110 decybeli.

W Unii Europejskiej od 2008 roku będzie obowiązywał przepis mówiący o tym, że w
        miejscach, w których rozbrzmiewa muzyka, poziom hałasu nie może przekraczać 70
        decybeli.
        • Gość: olala Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.gorzow.mm.pl 15.03.06, 00:23
          Ooooooooo! Zrozumieliśta ludziska?
          ...
          W Unii Europejskiej od 2008 roku będzie obowiązywał przepis mówiący o tym, że w
          miejscach, w których rozbrzmiewa muzyka, poziom hałasu nie może przekraczać 70
          decybeli.
          ...
          Może i słusznie?!
          • budrys77 Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 15.03.06, 07:32
            Zg, dla Twojej informacji:)
            Uniwersytet Szczeciński ma w gorzowie punkty konsultacyjne, czyli prowadzi
            zajęcia na trzech wydziałach. Wydział Prawa i Administracji, Wydział Ekonomii
            oraz Wydział Humanistyczny. Zajęcia zaoczne porowadzone są przez kadrę
            Uniwesytetu zamieszkałą w Szczecinie i Gorzowie. Obecnie będzie przeprowadzany
            proces "wygaszania" punktów konsultacyjnych, z powodu przekształcania PWSZ w
            uczelnię magisterską- akademicką. Już dzisiaj część kadry USu deklaruje chęć
            przeprowadzki do Gorzowa jeśli tylko uczelnia zapewni pomoc w uzyskaniu lokum.
            W momencie połączenia, liczba studentów nowej uczelni wzrośnie do około 8-9
            tysięcy. Po włączeniu AWF dojdzie do około 10 tysięcy. Czyli jak na początek
            całkiem nieźle:)
            Obecna PWSZ jest uczelnią trzyletnią, dlatego też liczba studentów jest
            stosunkowo "mała".
            Jak wiemy liczy się nie tylko ilość ale także jakość. Ta powoli rośnie,
            wybudowano nowoczesną bibliotekę, powstaje przy PWSZ ośrodek badań naukowych
            Polskiej Akademii Nauk, prowadzone są nowe doktoraty. Wiele dzieje się także na
            gorzowskiej AWF o której wielu z Was zapomina, a która również wejdzie w skład
            przyszłej Akademii. Osobiście uważam, że jak na 8 lat rozwoju szkolnictwa
            wyższego w Gorzowie, udało się zrobić gigantyczny krok naprzód. Zielona Góra
            miała łatwiej te 35 lat temu ale efekt jest obiecujący.
            No i nie zapominajmy, że w Gorzowie są także dwie prywatne uczelnie, które
            szybko się rozwijają: Wyższa Informatyczna Szkoła Zawodowa oraz Wyższa Szkoła
            Biznesu. Im też życzę jak najlepiej:) Pozdrawiam
            • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 15.03.06, 17:25
              > Uniwersytet Szczeciński ma w gorzowie punkty konsultacyjne, czyli prowadzi
              > zajęcia na trzech wydziałach. Wydział Prawa i Administracji, Wydział Ekonomii
              > oraz Wydział Humanistyczny. Zajęcia zaoczne porowadzone są przez kadrę
              > Uniwesytetu

Z dzisiejszej Rzeczposloplitej

" Mam nadzieje ze wprowadzenie przepisow o wieloeetatowosci spowoduje
              likwidacje przynajmniej polowy punktow zamiejscowych panstwowych uczelni, ktore
              sa najwiekszym chlamem w polskim szkolnictwie wyzszym, wiekszym nawet niz
              niektore bardzo slabe szkoly prywatne"

To wszystko jesli chodzi o ten twoj ciagle przywolywany Uniwerek Szczecinski

A co bedzie w wieeeeeeeeelkim GW to sie zobaczy budrysku
              Juz wiele mialo byc
              Ale powiecmy ze wierze ze jescze nam falubaza pokazecie i za mordy nas
              bedziecie trzymac - to wasze marzenie

Ps. a o szkolach prywatnych prosze daruj sobie ok??
              JA nie wspominalem tych pseudo uczelni mimo ze w ZG tez jest jedna czy dwie

PZDR
              • budrys77 Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 15.03.06, 19:14
                Przywołany przez Ciebie artykuł Zg, nie tyczy się się wspomnianych jednostek
                Uniwersytetu. Są to integralne jednostki US i jako takie zaliczane są do
                struktur uczelni macierzystej w Szczecinie. Ich likwidacja nastąpi poprzez
                wygaszenie po powstaniu Akademii, a nie z powodu braku kadry.
                AWF rozszerza liczbę kierunków i rozbudowuje swoją bazę. W tym roku oddany
                zostanie do dyspozycji nowy akademik z hotelem doktoranckim, a stary akademik w
                centrum zostanie przebudowany na bazę dydaktyczną i laboratoria. Jednocześnie
                rozpoczyna się inwestycja rozbudowy kompleksu sportowego AWF o kolejny stadion
                lekkoatletyczny z zapleczem socjalnym.
                A co do prywatnych gorzowskich "pseudo" uczelni, jak je określiłeś - zrobiły
                kawał dobrej roboty jak na kilka lat swojego istnienia. Czas zweryfikuje sens
                ich istnienia na plus lub na minus.
                • Gość: TadeuszK Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:14
                  Zaskoczę może, ale życzę (z Zielonej Góry), żeby oba nasze miasta miały porządne
                  uczelnie. Na razie UZ jakby wyżej, ale życzę Gorzowowi, by z PWSZ powstała tez
                  piękna uczelnia i by nasz rejon stał się sławny pod tym względem, tak jak zyskał
                  sławę Nowy Sącz. No bo niby dlaczego nie? Pamiętajmy, że Oxford i Cambridge to
                  nie są wcale wielomilionowe metropolie. I że czasem najlepsza uczelnie powstanie
                  w małej mieścinie. Do Oxfordu nam daleko :-) ale uczciwszy
                  proporcje,przeskalowując na realia polskie - czemóż by nie??? Dlaczego "ściana
                  zachodnia" nie miała by być zagłębiem edukacyjnym?
                  • budrys77 Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 15.03.06, 21:18
                    Dzięki Tadeusz za dobre slowo:)))) No i pamiętajmy, że przywołane tu porzez
                    Ciebie Oxford i Cambridge "kochały się" mniej więcej tak samo jak Gorzów z
                    Zieloną Górą;) Jak widać konkurencja wyszła im na dobre. Pozdrawiam
                    • Gość: TadeuszK Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 21:31
                      Kurczę, w momencie pisania postu nie pamiętałem, jak się "kochały" Oxford i
                      Cambridge. No i na zdrowie! - jeśli ZG i GW będą rywalizować w taki właśnie
                      sposób ...(szczyt marzeń).
                      Pozdrowienia.
                      • Gość: zg Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.ztpnet.pl 16.03.06, 00:28
                        Tez tego nam i wam zycze :)

PZDR
                        • Gość: zg Re: Zastanow sie dobrze kobieto IP: *.ztpnet.pl 20.03.06, 13:37
                          Bo czeka cie los tych tutaj

ŁUKASZ
                          22 lata, studiuje na III roku zarządzania turystyką, szprotawianin

Po szkole nie zamierza zostać w Gorzowie. Nie wraca też do Szprotawy. -
                          Wyjeżdżam za granicę. Na razie nie mam nic upatrzonego, ale coś się znajdzie.
                          Tu nie ma po co siedzieć. Wrócę po jakimś czasie i będę kontynuował naukę. Ale
                          nie w Gorzowie - zastrzega.

JOANNA
                          22 lata, studiuje na III roku germanistyki, pochodzi z Dobiegniewa

Potem wrócę, ale nie do Gorzowa - zastrzega. Bo miasto jest nawet fajne, ale
                          pod względem pracy, nieciekawe.

TOMASZ
                          23 lata, studiuje na III roku zarządzania turystyką, szprotawianin

Po skończeniu studiów zamierza wyjechać z dziewczyną do Anglii lub Irlandii. Na
                          dłużej. Nie widzi innego wyjścia

Gorzów nie jest dla niego atrakcyjnym miastem. Zielona Góra bardziej. - Nie ma
                          rozrywek, imprez jak na lekarstwo. Na stancji w ogóle nie znałem studenckiego
                          życia. Dopiero teraz odżywam - dodaje.

PAWEŁ
                          21 lat, studiuje na II roku zarządzania małym i średnim przedsiębiorstwem,
                          mieszka w Torzymiu

Po studiach chciałby wyjechać za granicę, ale tylko na krótko.
                          Magisterka też by się przydała. Raczej w Gorzowie, bo na miejscu - mówi. W
                          mieście znalazł się awaryjnie, bo nie dostał się na geodezję do Poznania. Nie
                          miał wyjścia.
                          W Gorzowie jednak nie zostanie, bo dom, to jednak dom.
                          Dla niego miasto jest martwe. Nic się w nim nie dzieje. Studenci, żeby się
                          zabawić, muszą zorganizować sobie coś we własnym gronie.

- Gorzów to wioska na północy województwa. Wypłowiałe miasto - dodaje.

Hmmmmmm normlanie masakra co budrys????

Ale już nie będę taki
                          Jedna zostanie w wieeeeeelkim GW i będzie go powiekszac

MAGDALENA
                          20 lat, studiuje na I roku administracji publicznej, pochodzi ze Świebodzina
                          Zabrakło mi pięciu punktów… Gdyby nie to, pewnie dziś studiowałabym politologię
                          w Zielonej Górze. A tak wylądowałam w Gorzowie

Być może pojadę za granicę, coś zarobię i wrócę. Do Gorzowa - mówi. Dla niej
                          miasto jest ciekawe. Do życia, założenia rodziny i doczekania spokojnej starości

Jendak smutne jest to iż mlodzi ludzie wyjezdzaja z kraju.........;/

PZDR
    • Gość: Junak Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? IP: *.centertel.pl 08.04.06, 18:23
      Najlepszą
    • e_kloszard Re: A którą gorzowską uczelnię polecacie? 08.04.06, 19:50
      Myśle że studia ci niepotrzebne. Gdyby były - nie mialabys dylematów -
      wiedziałbyś czego chcesz. Po co masz sie męczyć z wyborem kierunku? Wybierz
      męża - po co ci studia? Żeby gary myć i dzieci rodzić jeeszcze nie są
      potrzebne. A i kasy zaoszczędzisz. Szukaj faceta. Na cholerę ci nauka?
      • Gość: beniek co ty na to beniek co ty na to? IP: *.gorzow.mm.pl 09.04.06, 03:03
        beniek co ty na to?
        czy studiować w gorzowie byś chciał?
        czy coś przeciw byś miał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka