Dodaj do ulubionych

Atak wrogów wolności cd.

03.03.06, 09:00
marek_p i pretty01 usunęli wątek „Atak wrogów wolności”.

Pytanie do panów: andrzejusa, bumbum, Dziki, Hektor. Jak się Wam podoba
cenzura w wykonaniu Wyborczej?

Osnową usuniętego wątku był taki list:
1. „W Eurokołchozie toleruje się szyderstwa np. z Matki Boskiej
Częstochowskiej lub poniewieranie krzyża. Natomist za podważanie liczby ofiar
holokaustu idzie się do więzienia. Brytyjski historyk Dawid Irving został 20
lutego br. skazany przez austriacki sąd na 3 lata więzienia. Przed rozprawą
siedział 3 m. w areszcie. Sąd określił historyka jako „fałszerza historii”.
Tzw. obrońcy wolności słowa w tym przypadku nabrali wodę w usta. Nikt nie
protestuje, nikt się nie dziwi. Co innego gdy ktoś zarzuci np. polskim mediom,
że nie są wolne i są podatne na manipulacje służb specjalnych. Zewsząd
protesty i święte oburzenie.

2. Nieprawomocny wyrok stwierdzający naruszenie dóbr Wielkiej Orkiestry
Owsiaka przez TV Trwam. Okazuje się, że pewni dziennikarze (z TV Trwam) jednak
nie mają prawa do wyrażania swoich opinii i przedstawiania jakiegoś problemu z
pewnego punktu widzenia. Film "Przystanek Woodstock – przemilczana prawda” -
zdaniem sądu - "selektywnie przekazywał informacje". Fakty w filmie są
prawdziwe, ale nie wolno ich selektywnie przekazywać! Media mają prawo do
wolności i swobodnego wyrażania opinii pod warunkiem, że będą to opinie
słuszne. Aby upewnić się co aktualnie jest słuszne, warto czytać „Gazetę
Wyborczą” lub „Politykę”. Ustalanie słusznych poglądów na własną rękę jest
ryzykowne.”

Kiedy cenzorzy usuną i ten wątek? Przyjmuje zakłady

Rafał Zapadka
Obserwuj wątek
    • Gość: nicelus Re: Atak wrogów wolności cd. IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 15:02
      gdzie jest andrzejusa, obrońca wolności słowa?
      przecież miało być wolne forum bez kosza?
      ;)

gdzie jest bernard, obrońca demokracji?
      przecież podstawa demokracji to wolności słowa!
      ;)

może dzisiejsza rzeczpospolita wydrukowała ten list - na znak solidarności z
      tobą? oni szybko reagują. im nie obce są ideały rewolucji francuskiej. nawet
      gdy się z tobą nie zgadzają, to będą bronić, aż do śmierci twojego prawa do
      wypowiedzi.
      ;)

ponieważ wszyscy podkulili ogon i nikt się nie wychyla to ja odpowiem. hitler
      był austriakiem i austria walczyła po stronie niemiec. po wojnie austriacy
      zrobili rozrachunek z przeszłością. strach przed powtórką z historii
      spowodował, że uchwalili demokratycznie takie a nie inne prawo. tak po prostu
      jest pomimo, że to się wydaje polakom dziwne:

www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=2401&token=
      > Sąd określił historyka jako „fałszerza historii”. <

widocznie sąd uznał, że kwestionowanie istnienia kamer gazowych nie miało
      podłoża naukowego, tylko polityczne. uważasz, że było inaczej?

> Natomist za podważanie liczby ofiar holokaustu idzie się do więzienia. <

nie tyle o podważanie chodzi, co o motywy tego podważania. ofiar nikt nie
      liczył. nie jest tajemnicą, że różne gremia naukowców obstawały przy różnych
      cyfrach. liczba ofiar była kilkakrotnie korygowana. ponieważ naukowo nie można
      sprawy ostatecznie rozstrzygnąć, zgodzono się wspólnie na jakąś prawdopodobną
      kompromisową cyfrę. jeżeli ktoś tą cyfrę kwestionuje, to tak jakby kwestionował
      ustalony przebieg granicy na odrze i nysie.

co do cenzury gazety wyborczej. moim zdaniem, takie tematy tabu, lewicowym
      gazetom i politykom są potrzebne. jeżeli nie o wszystkim można dyskutować, to
      wielu młodych ludzi pomyśli, że jest coś do ukrycia. nabiorą wątpliwości i
      zaczną pytać. wtedy lewicowi politycy, oraz gazety typu wyborczej mają temat
      zastępczy - "odradzający się w polsce faszyzm i antysemityzm". powinno się o
      wszystkim rozmawiać i nie dać się żadnej lewicowej gazecie prowokować. oni
      prowokują, gdyż bardzo im potrzebny "polski antysemityzm". pasuje do "polskich
      obozów".

"Lista kłamców oświęcimskich
      Światowe media wciąż piszą o "polskich obozach śmierci" w odniesieniu do
      nazistowskich obozów koncentracyjnych w okupowanej Polsce. I to mimo protestów
      polskiego MSZ. Tylko w styczniu tego roku niemiecki "Tageszeitung" pisał
      o "podróżach NPD do polskiego obozu koncentracyjnego", brytyjski "The Times"
      napisał o neonazistach, którzy "atakują turystów i niszczą ekspozycje w polskim
      obozie koncentracyjnym", a katolicki tygodnik "Tablet" donosił o "pomordowanych
      księżach w polskich obozach". W zeszłym roku było kilkadziesiąt podobnych
      wypadków. - Gazety prostują, przepraszają, a za chwilę znowu piszą o "polskich
      obozach" - mówi Krzysztof Kasprzyk, polski konsul w Nowym Jorku, który po kilku
      ostrych interwencjach w końcu uzyskał sprostowanie w "The New York Times". To
      właśnie ten lewicowy amerykański dziennik najczęściej dopuszcza się kłamstw.
      Ale nie on jeden. Lista mediów, które dopuściły się kłamstwa na temat
      Holocaustu, jest coraz dłuższa:
      "The New York Times" (USA), "Der Spiegel" (Niemcy), "Tageszeitung"
      (Niemcy), "Wall Street Journal" (USA), "El Mundo" (Hiszpania), "The Chicago
      Tribune" (USA), "The Washington Post" (USA), "The Guardian" (Wielka
      Brytania), "The Times" (Wielka Brytania), "The Independent on Sunday" (Wielka
      Brytania), "Le Figaro" (Francja), "Le Monde" (Francja), "Corriere della Sera"
      (Włochy), "La Stampa" (Włochy), "Prawda" (Rosja), "The Calgary Sun"
      (Kanada), "The Irish Times" (Irlandia), "Helsingin Sanomat"
      (Finlandia), "Respekt" (Czechy), "O Estado de So Paulo" (Brazylia), TV ABC
      (Australia), "La Nación" (Argentyna)" (Grzegorz Sadowski - wprost nr7 z 19.
      lutego 2006)

• andrzejusa Re: Atak wrogów wolności cd. 03.03.06, 16:15
        to prawdziwy skandal , pretty01-marek_p!
        ktore z was wycielo watek "atak wrogow wolnosci" i dlaczego?!

co takiego w nim bylo ze zaswedzialy paluszki i chwycily za nozyce cenzorskie?
        zadam odpowiedzi czym jedno z was sie kierowalo , wycinajac watek?
        czy tez ta odrobina wladzy na forum juz wam do lba udezyla?!
        a moze nie rozumieliscie o co chodzi , i tak na wszelki wypadek wycieliscie?

to ma byc nasze wolne gorzowskie forum!
        nie potrzebujemy tu zalosnych "tegich " glow do jego administrowania!
        wszyscy znamy regulamin forum ,
        wiec nie przynoscie wstydu gorzowowi!

domorosli cenzorzy holera jasna!
        • pretty01 Re: Atak wrogów wolności cd. 03.03.06, 16:59
          Wątek został usunięty nie ze względu na rozpoczynający go post Pana Rafała
          Zapadki, ile ze względu na dyskusję, która się w związku z nim rozwinęła a która
          naruszała punkty:
          4.
          Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
          treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
          etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
          Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
          treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
          naruszających zasady Netykiety.

regulaminu Forum.

Założony raz jeszcze wątek ma się, jak widać, dobrze.

Proszę sobie darować, andrzejuusa, inwektywy i zachować je dla siebie.
          Symptomatyczne, jak anonimowość wyzwala zwykłe chamstwo.

andrzejusa napisał:> czy tez ta odrobina wladzy na forum juz wam do lba udezyla?!
          Mój drogi,myślę, że gdybyś był troszeczkę dłużej na forum, wiedziałbyś, że, co
          jak co, ale - skondinąd miła dla ucha, maksyma "sum rex vester, nec fictus neque
          pictus" (bliska raczej innemu uczestnikowi :) jakoś nijak ani do mnie, ani do
          Marka (to już zupełnie :) nie pasuje...
          Z pozdrowieniami.
          • rafal_zapadka Re: Atak wrogów wolności cd. 03.03.06, 17:19
            Mam do ciebie, totalniaku, 2 pytania:

1. Dlaczego wylałeś dziecko z kąpielą, dlaczego nie usunąłeś tylko tego listu co
            to narusza ...? Mój list też naruszał?

2. Podaj jakie konkretnie zdanie/zdania było sprzeczne z prawem lub społecznie
            niewłaściwe (cokolwiek miałoby to znaczyć). Ocenimy czy miałeś rację, zobaczymy
            co ci w duszy gra.

Rafał Zapadka

P.S. Totalniak = miłośnik zakazów, brania za mordę wg własnego uważania,
            twierdzący, że wie lepiej...
            • Gość: Bernard A to manipulator zakichany ten zapdadka... IP: *.ed.shawcable.net 03.03.06, 18:26
              Hey marek i pretty,
              Nie dajcie sie wciagac w takie manipulacje..
              Niech sie zapadka przyzwyczai ze istnieja normy...
              Nie musicie sie tlumaczyc - o to pacanowi chodzi.
              Niech sam przejzy swoje zapiski i sprawdzi gdzie wariata z siebie zrobil..
              Podpowiem: w co drugim slowie i kazdym zdaniu..
              :)
          • andrzejusa Re: Atak wrogów wolności cd. 03.03.06, 17:28
            ciekawe pretty01 , ciekawe ,
            ja pewnie glupi jestem i tych tresci wzywajacych do nienawisci rasowej ,
            wyznaniowej czy propagujacej przemoc nie zauwazylem!
            nie zauwazylem rowniez tresci uznanych za naganie moralne ,
            spolecznie nie wlasciwe i naruszajace zasady Netykiety!
            zacytuj mi prosze fragmenty , co do ktorych mialas watpliwosci.
            i nie pisz mi po lacinie , bo nie kazdy jest taki ksztalcony ,
            a jak piszesz to tlumacz.
            pozdrowienia
      • Gość: Bernard Polskie....czyli ulokowane w Polsce... Tylko tyle IP: *.ed.shawcable.net 03.03.06, 18:21
        Hey nicelus,
        Ty mnie do swoich manipulacji nie uywaj...
        Sprawa "polskich obozow" jest typowym przykladem rozdmuchiwania afer i
        manipulacji emocjami..
        Nikt nigdy nie stwierdzil ze obozy koncentracyjne byly zalozone przez Polakow...
        To glupota.
        Niektorzy pisza otych obozach "polskie" poniewaz znajduja sie na terenie Polski
        i dla odroznienia tych w inych krajach...
        Istnieja bowiem obozy rosyjskie, niemieckie ..i inne - czyli polozone w tych
        krajach...
        Oczywiscie bliskosc znaczen zwrocila uwage "jezykoznawcow-historykow-politykow"
        (i slusznie) ktorzy staraja sie te "gre slow i znaczen" poprawic....

Rozdmuchiwanie z tego afery robi z wielu po prostu idiotow.
        Zostawcie problem ktorego nie ma.
        Z fasszystowskimi i antysemickimi pogladami dyskutowac nie bede..
        • Gość: nicelus Re: Polskie....czyli ulokowane w Polsce... Tylko IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 19:01
          > Nikt nigdy nie stwierdzil ze obozy koncentracyjne byly zalozone przez
          Polakow..

ale też nikt nie stwierdza, że przez niemców. nikt nie wyjaśnia, że gdy
          funkcjonowały to polski nie było.

co tu stwierdzać? jeżeli "polskie" znaczy, że w polsce, to kto mógł w polsce
          obozy założyć, jak nie polacy?

• Gość: Bernard Re: Polskie....czyli ulokowane w Polsce... Tylko IP: *.ed.shawcable.net 03.03.06, 20:06
            Hey nicelus,
            Tylko kompletny idiota moze do takiego wniosku dojsc i propagowac.
            Jedszcze raz pacanie: Niefortunna gra slow ktora ty i tobie podobne pacany
            bardziej uzywaja niz ktos kto twierdzicie ze moze uzyc...
            To paranoja!!!
            • Gość: nicelus Re: Polskie....czyli ulokowane w Polsce... Tylko IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 21:00
              twoja niewiedza jest zbyt duża, abyś mógł ze mną dyskutować.
              • Gość: Bernard Re: Polskie....czyli ulokowane w Polsce... Tylko IP: *.ed.shawcable.net 04.03.06, 01:26
                Hey nicelus,
                Ja czytam co ty "wiesz"... Ja nie chce tego wiedziec...
                To glupota, propaganda i typowo polskie "samokatowanie"..
                Jak nie ma problemu to je stworzyc - byle powod do cierpien i placzu byl...
                Pacany.
                • Gość: nicelus Re: Tylko? IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 08:36
                  ja nie tworze problemu. spotykam się z zarzutami ze strony młodych niemców, że
                  polska nie rozliczyła się ze swoich obozów tak jak to zrobili niemcy i włosi, a
                  przecież w polsce też byli nacjonaliści. oni dokładnie tak jak ty uważają to co
                  odpowiedziała na zarzuty ze strony polskiej włoska gazeta: "polskie obozy
                  oznacza że zlokalizowane w polsce, bo przecież były też niemieckie obozy i
                  włoskie obozy".

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3198924.html

jeżeli osoby tak popularne w usa jak np: lary king, art buchwald, czy centrum
                  wiesenthala i.t.d. łączą polskie obozy wyłącznie z polskim nacjonalizmem i
                  polskim antysemityzmem, to zaprzeczanie temu uważasz za przejaw antysemityzmu?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3195050.html

uważasz że zaprzeczanie sugestiom, że żydzi padli ofiarą polaków jest nie na
                  miejscu i ci co zaprzeczają to pacany?
      • rafal_zapadka Re: Atak wrogów wolności cd. 08.03.06, 11:50
        Skazanie za głoszenie poglądów, to totalitaryzm. Skazanie naukowca za poglądy to
        super totalitaryzm.
        Nie ważne są motywy wygłaszającego jakieś poglądy.
        W jaki sposób można odróżnić „podłoże polityczne” od „podłoża naukowego” i niby
        dlaczego naukowe ma być nobilitujące, a polityczne dyskryminowane.
        Co ma wspólnego z prawdą i wolnością teza, wedle której nie wolno czegoś
        kwestionować, choć „nie można sprawy ostatecznie rozstrzygnąć, zgodzono się
        wspólnie na jakąś prawdopodobną kompromisową cyfrę”.
        Moim zdaniem sformułowałeś absurdalne tezy, które wprost ocierają się o jakąś
        odmianę totalitaryzmu. A perełką jest Twoja „prawdopodobna kompromisowa cyfra”.
        Zgadzasz się, aby – po negocjacjach z Rosjanami – ustalić, że w Katyniu Stalin
        wymordował ok. 9 tys. Polaków? I kto ośmieli się tą „kompromisową cyfrę”
        zakwestionować, tego w łeb i do celi.

Rafał Zapadka
    • Gość: Bernard Wystarczy przeprosic Wiernych... IP: *.ed.shawcable.net 03.03.06, 17:52
      Hey zapadka,
      Po pierwsze pacanie powinienes skopac ludzi z telewizji Trwam ktorzy program
      scisle zwiazany z kosciolem Katolickim uzywaja do brudnego politykowania i
      manipulacji w imie "wyzszych" wartosci...
      Ja sobie nie zycze by organizacja TV TRWAM uzywala przykrywki MOJEJ RELIGII dla
      brudnego politykowania i maniupulacji.
      Dla Koszciola Katolickiego jest to tak samo szkodliwe jak ksieza pedofile...
      Jest to tak samo dla Kosciola szkodliwe jak arogancja i pycha ks.Jankowskiego..
      To ci wszyscy mnie martwia a nie jacys "zewnetrzni" wrogowie...
      Kazdy ma prawo miec wlasne opinie i przekazywac je innym.
      Nikt jednak nie ma prawa do manipulacji i klamstw ktore w knsekwencji krzywdza
      innych.
      Nie sadze by wyrok byl apelowany do wyzszej instancji..
      Jedno ponizenie wystarczy..
      Ciagle mozna zgrywac sie na ofiare atakow wrogow "wolnosci" - co tak nieudolnie
      czynisz
      A wystarczyloby slowo "przepraszamy".
      "Zagalopowalismy sie"..
      "Chcielismy dobrze, ale glupio wyszlo"...
      Okazuje sie ze nie przepraszaja bowiem nie zagalopowani sie i wcale nie chcieli
      dobrze...
      Przynajmniej konsekwentne..
      • e_werty Dupek... 03.03.06, 19:46
        Bernard - tobie po prostu nie warto odpowiadac... Głupota twoja jest
        porazająca. Szerzysz szkodliwe opinie. Jesteś aroganckim chamem - bezpieczny bo
        ci nikt ryja nie obije - bos za woda... Ale - nosił wilk razy kilka... ponisa i
        wilka...
        • Gość: Dziki Re: Dupek... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:09
          ... hey, e-werty, czy tu jest błąd? - >ponisa<
          a może chciałeś napisać coś innego, ale się w ostatniej chwili zawstydziłeś?
          więcej odwagi w wyrażaniu własnych emocji :)
        • Gość: Bernard Ja cie werty nerwowo wykoncze... he he he he IP: *.ed.shawcable.net 04.03.06, 01:26
          • pretymarekp Re: Ja cie werty nerwowo wykoncze... he he he he 04.03.06, 15:07
            no to dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Bernard Wystarczy przeprosic Wiernych... IP: *.ed.shawcable.net 03.03.06, 17:52
      Hey zapadka,
      Po pierwsze pacanie powinienes skopac ludzi z telewizji Trwam ktorzy program
      scisle zwiazany z kosciolem Katolickim uzywaja do brudnego politykowania i
      manipulacji w imie "wyzszych" wartosci...
      Ja sobie nie zycze by organizacja TV TRWAM uzywala przykrywki MOJEJ RELIGII dla
      brudnego politykowania i maniupulacji.
      Dla Koszciola Katolickiego jest to tak samo szkodliwe jak ksieza pedofile...
      Jest to tak samo dla Kosciola szkodliwe jak arogancja i pycha ks.Jankowskiego..
      To ci wszyscy mnie martwia a nie jacys "zewnetrzni" wrogowie...
      Kazdy ma prawo miec wlasne opinie i przekazywac je innym.
      Nikt jednak nie ma prawa do manipulacji i klamstw ktore w knsekwencji krzywdza
      innych.
      Nie sadze by wyrok byl apelowany do wyzszej instancji..
      Jedno ponizenie wystarczy..
      Ciagle mozna zgrywac sie na ofiare atakow wrogow "wolnosci" - co tak nieudolnie
      czynisz
      A wystarczyloby slowo "przepraszamy".
      "Zagalopowalismy sie"..
      "Chcielismy dobrze, ale glupio wyszlo"...
      Okazuje sie ze nie przepraszaja bowiem nie zagalopowani sie i wcale nie chcieli
      dobrze...
      Przynajmniej konsekwentne..
      • andrzejusa Re: Wystarczy przeprosic Wiernych... 03.03.06, 18:09
        a ja ciagle czekam pretty01 na twoja odpowiedz!
        okraglymi frazesami sprawy nie zalatwisz.
        podaj fragmenty tych strasznych spolecznie wypowiedzi ,
        poszukaj i podaj!
        jak rafal_zapadka , wierzy ze nie bylo komor gazowych i nie bylo holokaustu
        to biedny jest i glupi ,
        ale nawet on moze cos takiego napisac , bo sa ludzie ktorzy sie z nim nie
        zgodza , i napisza prawde!
        prawda sama sie obroni!
        a na takich durnych jak zapadka , jest jeszcze opinia publiczma ,
        ktora ich wysmieje.
        poza tym sami robia z siebie idiotow!
      • Gość: nicelus Re: Wystarczy przeprosic Wiernych... IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.06, 18:25
        niedawno zdobył nagrodę na festiwalu i leciał w europie film którego autor
        wcale nie ukrywał, że od dawna zbiera materiały kompromitujące prezydenta
        busha, zrobił film aby ośmieszyć prezydenta usa i był dumny z tego, że udało mu
        się zrobić tak tendencyjny film w którym nie ma ani jednej pozytywnej dla
        prezydenta sceny. to było celem i się udało. to było chwalone przez krytykę i
        nagradzane na festiwalu.

nie słyszałem, aby ten autor miał zakaz rozpowszechniania filmu, lub musiał
        przeprosić prezydenta usa. prawdopodobnie wogóle go bush nie oskarżał, gdyż w
        demokratycznym państwie nie było szansy na wygraną.

uważasz, że owsiak powinien mieć większe prawa niż prezydent usa?

ps. znalazłem stanowisko strony przeciwnej:
        www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=43

• Gość: Bolo Re: Wyczuwam strach u admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 19:03
          Odnoszę wrażenie, że administratorzy forum wykazali się zbędną nadgorliwościa.
          W zasadzie w żadnym z postów nie było przekazów, które naruszały by regulamin.
          Może pofyrtane teksty >bumbum<, ale nawet one nie zasługiwały na taką ostrą
          ocenę. Można je było po prostu zlekceważyć.
          Decyzja o wycięciu wątku została pojęta trochę wedle zasady - na wszelki
          wypadek...
          Pytanie - kogo się boicie?

• e_werty Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 19:48
            "...Pytanie - kogo się boicie?"

... diabła....
          • andrzejusa Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 20:03
            dokladnie Bolo , czego boi sie pretty01!
            pretty01 , nie boj sie , bron swojej racji ,
            i jak juz bedziesz pisala , to napisz , ale nie po lacinie!
            a tak dla normalnosci!
            gdzie jestes pretty01 , argumentow zabraklo , czy tych moralnie nie wlasciwych
            postow doszukac sie nie mozesz!
            zalosne jest jak mi tlumaczysz , ze teksty nie wlasciwiespoleczne sa!
            skad ty to wiesz ptetty01!
            ty musisz miec kule , kule mowiaca ,
            bo z tej nie mowiacej , nie mialabys zadnego pozytku!

i jeszcze raz powiem:
            domorosli cenzorzy , cholera jasna!

to jest wolne forum gorzowskie.
            tu nie potrzebujemy cenzorow!!!
            • andrzejusa Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 20:36
              stan pretty01 do dyskusji ,
              powiedz co masz do powiedzenia ,
              nie boj sie!
              a jak sie boisz , to zrezygnuj z opieki naszego forum!

domorosli cenzorzy cholera jasna!
            • Gość: Hektor Re: Wyczuwam strach u admina IP: *.gorzow.mm.pl 03.03.06, 20:41
              Ech i właśnie w ten sposób próbuje się ukształtować forum politycznej
              poprawności-a więć, miejsca gdzie obowiązuje cenzura słowa i cenzura
              myśli-ponieważ dochodzi interpretacja i nadinterpretacja jednej osoby- admina,
              który stara się być bardziej papieski od papieża.A to już pacyfikacją
              wolnomyślicieli i promocja zakłamania-czyli linia gazety dla ludzi leniwych,
              których nie stać na posiadanie własnego zdania i którzy oczekują gotowych
              komentarzy do zachodzących zjawisk w polityce i świecie.
              • e_werty Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 20:45
                To weźcie sobie złóżcie w sieci dowolna ilośc forum...

Tutaj reguły ustala właściciel i nie musi sie tłumaczyć - nie podoba się? -
                wolna droga...

Strzępicie sobie palce wypisując "zale i pretensje"

To tylko forum...
                • Gość: Dziki Re: Wyczuwam strach u admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:55
                  e-werty, co ty bredzisz?
                  znasz ty znaczenie słowa FORUM?
                  • e_werty Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 21:28
                    "...znaczenie słowa FORUM?"

dosłownie - Rynek... pelen przekupek... błaznów... "mędrców" wędrownych...
                    tlumu bez twarzy i przynależności...

P.S.

Forum Romanum - to także był rynek - po grecku - agora...
              • andrzejusa Re: Wyczuwam strach u admina 03.03.06, 20:55
                czesc Hektor , to co razem czekamy az nam jasnie pani pretty01 odpowie?
                no czekamy pretty01 , wydus cos z siebie!
                nie wiem zatkalo ruskie kakao!

nie potrzebujemy na naszym forum cenzorow , sami sobie damy rade
                nie potrzeba mi pretty01 , i nie potrzeba mi marka_p
                sam sobie poradze z idiotami i innymi palantami!

nie potrzebuje adwokatow , a juz napewno takich jak pretty01 i marek_p
                • Gość: Bolo Re: Wyczuwam strach u admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 21:08
                  Rozumiem twoją irytację. Może "opiekunowie" forum muszą z kimś uzgodnić
                  odpowiedź, ale to by świadczyło o braku samodzielności myślenia - to po co nam
                  tacy opiekunowie...
                  POPRAWNOŚĆ to katastrofa, bo rodzi tchórzostwo.
                • e_werty Wyczuwam... 03.03.06, 21:31
                  Co ty bredzisz? Dlaczego niby admin mialby sie tlumaczyć? I tak sie wychylił -
                  pisząc do forumowiczów - powinien dzialac w tele i nie kontaktowac sie z
                  forumowiczami...

"...nie potrzebujemy na naszym forum cenzorow ..."
                  to nie jest żadne "nasze" forum - tylko forum GW - i albo pasuje albo wypad z
                  baru...
                  • andrzejusa Re: Wyczuwam... 03.03.06, 21:58
                    co e_werty , przypomnialy sie pzetr-owskie czasy!
                    sekretarz partii tez nie musial sie nikomu tlumaczyc!
                    partia zawsze miala racje , chocby jej nie miala!
                    nikt nie musial byc innego zdania!
                    wszyscy mysleli to samo , partia przewodnia sila narodu
                    te czasy juz nie wroca e/werty , socjalizm padl!
                    moze to nie jest twoje forum!
                    rozumie czerwoncu!
                    to jst wolne forum gorzowskie
                    i e_werty czy inny komuch tego nie zmieni!
                    i to jest nasze forum , gorzowskie ,
                    wölne forum gorzowskie
                    nie twoje e_werty
                    moje , i tych ktorzy chca zeby wolne bylo!
                    • andrzejusa Re: Wyczuwam... 03.03.06, 22:18
                      daj glos pretty ,
                      wierz mi , bardzo cie nie lubie!
                      wiesz co , pretty po prostu pocaluj mnie w dupe!
                      pewnie obrazilem wszystkie spolecznie pozytywne odczucia!
                      rzucaj sie pretty mnie wykasowaýwac!
                      zalosna jestes pretty
                      i pamietaj andrzejusa to nie byle dupek.
                      • e_werty Re: Wyczuwam... 03.03.06, 22:21
                        "... pamietaj andrzejusa to nie byle dupek."

nie...? do kwadratu... i jeszcze z kawalkiem...
                    • e_werty Re: Wyczuwam... 03.03.06, 22:20
                      Aleś ty kretyn...
                      ... nie chce mi sie tłumaczyć - twoje zwoje sa zupełnie wygladzone...
                      • Gość: gość Re: Wyczuwam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 22:23
                        e-werty!
                        Nie zniżaj sie do poziomu tego krzykacza.
                        Przypomina mi sie przyslowie.
                        Dlaczego dzwon głosny?
                        Bo wewnątrz jest pusty.
                        • Gość: Bolo Re: Wyczuwam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 14:56
                          e-werty, w zasadzie nic do ciebie nie mam...
                          ale w tym watku wyszedł z ciebie >burak<
                          zakładam, że taki nie jesteś, chyba, że się mylę...
                          • e_werty Re: Wyczuwam... 04.03.06, 17:39
                            "...chyba, że się mylę..."

... nie mylisz sie... nie tylko tobie przyszlo "dźwigac woreczki"... pochodzę z
                            rodziny "pszenno-buraczanej"...
                            • kajmakan SynuBERTY,zostaw w spokoju św.Bernarda.Widzę 05.03.06, 15:55
                              że nerwy Ci puszczają na sam widok jego postów ( bo o Twoich manierach od dawna
                              nie wspominam-nie ma o czym...no może tylko to, że rzeczywiście są
                              "pszenno-buraczane"...)Czyżby jednak zawiść,że nie tylko Ciebie czytają?
                              • Gość: Hektor Do Adama M. IP: *.gorzow.mm.pl 05.03.06, 16:26
                                Onegdaj sam naczelny mawiał,iż warto jest żyć wtedy gdy walczymy o prawdę
                                zabierając głos w sprawach trudnych i niewygodnych.A teraz sprawy trudne i
                                niewygodne są usuwane z forum tegoż własnie wieszcza-oj Adam zrób coś dla
                                wolności słowa na swoim partalu!
                                Bo przecież gdy pewne kwestie nie istnieją na forum GW-to nie znaczy że nie
                                istnueją wogóle!
                                • Gość: Bernard Re: Do Adama M. IP: *.ed.shawcable.net 05.03.06, 17:25
                                  Hey hek5tor,
                                  Nie machaj tyle ta flaga "wolnosci" bo ci reka odpadnie pacanie...
                                  Kazdy temat mozna dyskutowac...
                                  O ile marek i jego kolezanka czesto zachowuja sie jak dzieciaki o tyle usuwanie
                                  wulgaryzmow, nienawisci, szowinizmu, antysemityzmu, nietolerancji i w ogole
                                  hamstwa...popieram calkowicie.
                                  I dobrze ze sien nei tlumacza z tego powodu.
                                  Jesli tego nie rozumiesz to tlumaczenia nie zrozumiesz takze...
                                • Gość: nicelus Re: Do Adama M. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.06, 08:40
                                  > Onegdaj sam naczelny mawiał,iż warto jest żyć wtedy gdy walczymy o prawdę
                                  zabierając głos w sprawach trudnych i niewygodnych. <

tak mówił przy jedwabnem. natomiast przy kopalni wujek mówił, że nie czas
                                  rozdrapywać stare rany.

• Gość: nicelus Re: Do Adama M. IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.06, 08:43
                                    ps. a rany nadal otwarte:

wiadomosci.onet.pl/1273030,11,item.html

• Gość: Bernard Re: Do Adama M. IP: *.ed.shawcable.net 06.03.06, 09:03
                                      Hey nicelus,
                                      Przestan sobie kopalnia Wojek swa brudna buzie wycierac....
                                      :(
                                      • Gość: nicelus Re: Do Adama M. IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.06, 10:54
                                        ty popatrz na swoją.

• e_werty Re: Do Adama M. 09.03.06, 11:08
                                        "...Przestan sobie kopalnia Wojek swa brudna buzie wycierac...."

... twoja sie czerwona zrobiła od tego "wycierania" win twoich partyjnych
                                        kumpli...
    • Gość: rudy Ja też protestuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 19:18
      Panowie moderzy, nie wylawwajcie dziecka z kąpielą! Jeśli niektóre wątki cyły
      niezgodne z prawem trzeba je było usunąć a nie cały temat. Ja również
      zabierałem głos w tamtym wątku. A teraz Zapadka, Nicelus i paru oszołomów w tym
      stylu ma argumenty dla swojego prezia że oni też mogą cenzurować słowo.
    • Gość: Rafał Re: Atak wrogów wolności cd. IP: *.gorzow.mm.pl 06.03.06, 21:57
      Tu Rafale masz rację.
    • Gość: Ted Re: Atak wrogów wolności cd. IP: *.gorzow.mm.pl 07.03.06, 22:12
      Dziwi mnie wycinka-cenzura. Kiedyś w "Lubuskiej" gazecie PZPR, można było
      przeczytać, zamiast tekstu (Dz...Ust...)co oznaczało że zadziałał cenzor. Czy
      GW na Forum zaczyna działać podobnie, czy to już polityka ? GW była 1-szą
      gazetą niepodległych środowisk. Miała nawet logo Solidarności. Dzisiaj
      charakter gazety jest całkiem inny. Szkoda.
      • Gość: Hektor Re: Atak wrogów wolności cd. IP: *.gorzow.mm.pl 08.03.06, 15:02
        Niestety masz rację!
        Kiedyś walczyli o prawdę z komuną!A dzisiaj" prawdę" tworzą sami!
        • e_werty Re: Atak wrogów wolności cd. 09.03.06, 11:10
          "...A dzisiaj" prawdę" tworzą sami!"

... widocznie u nas zawsze jakaś "Prawda" musi byc....
          • Gość: Hektor Re: Atak wrogów wolności cd. IP: *.gorzow.mm.pl 09.03.06, 12:10
            Pewien stary ubek mawiał:"Prawda jest jak dupa,każdy ma swoją"!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka