Dodaj do ulubionych

Poróżniły ich gołębie

11.08.06, 20:23
"...Nie pozwolę, żeby ludzie, którzy nie rozumieją, czym jest życie z pasją,
odebrali mi to, co kocham ..."

... ciekawe co by było gdyby jego pasja była hodowla ... sepów?

P.S.

... hey - lokatorzy! Wiecie co to jest taka pszenica spreparowana na szczury?
może na gołebie także działa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Dobra Rada Ziarno życia dla e_werty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.08.06, 23:05
      Sam sobie dziób zapchaj taką przenicą.
      • Gość: Danny Re: Ziarno życia dla e_werty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 23:15
        >taką przenicą.
        Może go rozeprze
        • login_tymczasowy Re: Ziarno życia dla e_werty 11.08.06, 23:35
          Gość portalu: Danny napisał(a):

> Może go rozeprze
          Morze...
    • Gość: Bernard Re: Poróżniły ich gołębie IP: *.ed.shawcable.net 12.08.06, 06:19
      hEY WERTY,
      Facetowi nic nie mozna zrobic chociaz jest egoista i sur...elem zyjacym z
      innymi w tym samym budynku...
      Widac, ze przepisy na takie idioctwa pozwalaja a on nie ma w sobie
      przyzwoitosci by byc dobrym dla sasiadow i przeniesc swoje ptactwo gdzie
      indziej...
      Takiego sasiada wrogom sie zyczy...
      Zmienic przepisy!!!!
      Panstwu nie wolno dawac bylo pieniedzy organizacjom religinym pieniedzy na
      budoiwe Swiatyn - wiec PiS zmienil przepisy...
      Ordynacja wyborcza zmniejszala szanse pisu na wygranie wyborow - zmmieniono
      ordynacje...
      Mysle ze w tej pisowskiej polsce mozna zmienic przepis pozwalajacy na
      zasmierdzanie budynku ptactwem...Z szacunkiem dfla ptactwa...
      A moze ma pasje dla "swinek" i pare zechce w sypialni chodowac???
      Co za swiat!!
      Kochaj blizniego jak siebie samego....a smierdzace ptaszki jeszcze bardziej...
      :)
      PS. Petycje do Magistratu o zmiane przepisow...
      PSS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
      • Gość: anonim Re: Jednym slowem,skandal,mafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:35
        Drogi Bernardzie, przepisy sa. Sa to przepisy prawa budowlanego, przepisy
        sanitarne i uchwala Rady Miasta Gorzowa. Tu nie o przepisy chodzi. Za ta sprawa
        i (nie tylko ta) stoi "wielki" czlowiek ktoremu sie wydaje ze na niego nie ma
        bata, MAFIOZO. Swoja droga jaka mentalnosc maja tacy ludzie? Jestesmy krajem w
        centrum Europy, nalezymy do EU a taki CHLAM zmusza innych do zycia razem ze
        zwierzetami. Czy my jestesmy w Europie czy tez Afagnistanie? To jest skandal.
        • Gość: Bernard Re: Jednym slowem,skandal,mafia IP: *.ed.shawcable.net 13.08.06, 00:50
          Hey anonim,
          Masz racje, to raczej Azje przypomina niz Europe..
          Jesli jednak istnieja przepisy to dlaczego lnie mozna wyegzekwowac ochrony praw
          lokatorow..
          Ja rozumiem ze on kocha swoje ptaki... Niech je kocha gdzies gdzie nienawisci
          do sasiadow szerzyc nie bedzie...
          W dzisiejczych szczegolnie czasach z ptasia grypa i takimi tam cholerstwami
          powinno byc ABSOLUTNIE zabronone trzymanie ptactwa takiego jak golebie czy
          nawet innego w siedliskach ludzkich...
          Ten sanepid to mnie juz dziwic przestaje - glupi onui czy co???
          \Nakaz eksmisji jesli nie usunie i tyle...
          Lokatorzy budynku maja prawo do zycia w zdropwych warunkach...
          Swoje pasje koles moze praktykowac...poza miastem..
          Piosac petycje o zmiany prawa jesli prawo przeszkadza..
          PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
        • Gość: Bernard Re: Jednym slowem,skandal,mafia IP: *.ed.shawcable.net 13.08.06, 00:50
          Hey anonim,
          lokatorow..
          Hey anonim,
          lokatorow..
    • zetkaf Re: Poróżniły ich gołębie 12.08.06, 09:13
      > "...Nie pozwolę, żeby ludzie, którzy nie rozumieją, czym jest życie z pasją,
      > odebrali mi to, co kocham ..."
      Wiec tak:
      za ziarno spreparowane, mozna pojsc siedziec, choc ciezko bedzie udowodnic. Z
      drugiej strony - na ulicy to moze sie moga czepiac, ale na swoim balkonie moge
      sobie rzucac co chce, np. spreparowane ziarno. Ja nie karmie golebi, moze np.
      kupilem do piwnicy, rozsypalo sie (a moze w worku zostawic, tylko mala dziurke
      na dole? ;)
      Mysle, ze nie odwolania trzeba pisac. Tylko wystapic o odszkodowania, i
      wykonczyc goscia ekonomicznie. Na razie uproscmy, ze golebie moga byc na dachu.
      Ale... sa uciazliwe. Po pierwsze, kodeks wykroczen (pod ta sama uciazliwosc
      mozna zakwalifikowac zbyt glosne puszczanie muzyki, takze w porze dziennej).
      Po drugie - ptaki sraja na balkony i trzeba sprzatac. Wiec niech wlasciciel
      golebi placi odszkodowania za balaganienie. To sie nazywa odpowiedzialnosc
      cywilna. Uciazliwoscia jest to ich gruchanie, wyjatkowo nosne. Co innego
      cwierkot skowronkow, wrobli, a co innego jak ci ktos ciagle buczy...
      Czy golebnik moze stac? Opinia sanepidu jest jasna - stwarza zagrozenie
      epidemiologiczne. Opinia nadzoru budowlanego liczyc sie nie powinna - to tylko
      opinia, ze sam golebnik nie stwarza zagrozenia dla konstrukcji budynku. Wydzial
      Ochrony Srodowiska - tez nie na miejscu, bo nikt nie mowi o zatruwaniu
      srodowiska. Mysle, ze tu wiecej powinny miec do powiedzenia ADM (gorzowskie to
      jedna wielka cholota) i wlasnie sanepid i inne medyczne. A te raczej sa
      przeciwko, bo widza zagrozenie.
      Jesli chodzi o ADM - pozostaje pytanie o stosunki wlasnosciowe. Skoro ADM, a
      nie spoldzielnia, to chodzi zapewne o wspolnote mieszkaniowa, a nie "wlasnosc
      spoldzielcza". A w tym momencie decyduje wspolnota wiekszoscia glosow. Podejma
      uchwale - i golebnik nalezy zamknac.
      Czym jest zycie z pasja? No coz, mysle, ze wazniejsze sa normy wspolzycia
      spolecznego. Jesli komus twoja pasja przeszkadza, i to powaznie - to ma prawo
      miec pretensje. Bo jak bede mial pasje halasowania po nocy, to juz jestem
      usprawiedliwiony i zadne prawo nie chroni innych przede mna? Chyba tylko prawo
      duuuuzej odleglosci oraz prawo wyciszenia wlasnego mieszkania...
    • e_werty Re: Poróżniły ich gołębie 12.08.06, 10:38
      Z pewnością nie są to gołębie pokoju!!!
      • zorro11111 Re: Poróżniły ich gołębie 14.08.06, 16:14
        e_werty napisał:

> Z pewnością nie są to gołębie pokoju!!!
        >
        > O !!!
    • login_tymczasowy Re: Poróżniły ich gołębie 12.08.06, 11:04
      Koty od Pretty, jak podrosna, powinny sprawe zalatwic.
      Ale wtedy jeszcze bardziej sie rozmnoza i zycie ex-golebiarza bedzie zatrute
      przez miauczace i jezace sie koty. W zwiazku z tym zacznie on hodowac psy,
      ktore po zjedzeniu kotow beda sie wloczyly i warczaly na dzieci...

Jedyna recepta na uciazliwosci zycia na Zawarciu jest emigracja do Canady.
      • Gość: Danny Re: Poróżniły ich gołębie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 16:18
        >jezace sie koty
        Jeżące się to były strasze panie i ich pieski
        • Gość: zagwinek Re: Terroryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:41
          Wszyscy sobie kpicie z problemu. Nie wiem czy to wypada poniewaz ci
          poszkodowani to sa starsi ludzie, staruszkowie a ten zapyzialy golebiarz to
          facet z problemami emocjonalnymi a psychiatra tam tez by sie przydal.
          Pasja... ???? Miej sobie pasje ale nie kosztem innych ludzi. Ten Gorzow i te
          wladze to zascianek.
          • Gość: radca Re: Terroryzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:53
            Zagwinek - kup se gwintówkę i ... dalej juz z wiesz...?
      • e_werty Re: Poróżniły ich gołębie 12.08.06, 17:01
        "...beda sie wloczyly i warczaly na dzieci..."

... wyjsciem jest hodowla dzieci... a te mogą zacząć hodowac gołębi, koty, psy
        no i dzieci...

Chyba wiem dlaczego Benet uciekł do Kanady - dzieci go zmusiły...
    • e_werty Re: Poróżniły ich gołębie 12.08.06, 22:06
      A w Katowicach - zima on był?
      • Gość: fox Gołębie pokoju moga poróżnić? W Gorzowie TAK!!!!!! IP: *.ztpnet.pl 13.08.06, 20:42
        Gorzów miasto nieprzyjazne i nieprzejezdne!!!!!!!!!!
        • zetkaf Re: Gołębie pokoju moga poróżnić? W Gorzowie TAK! 13.08.06, 21:40
          A wystarczyloby, zeby byly jakies normy na hodowle golebi. I jak nie spelnia
          norm - to nie zezwalamy na otwarcie. I nie obchodzi mnie, ze kogos na to nie
          stac - jesli nie stac cie na twoja pasje, to twoj problem.
          Ja bym tez chcial, zeby miec za darmo przejazdy, bo moja pasja jest
          zwiedzanie ;)
          • Gość: Ela Re: Sa przepisy, sa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.06, 22:37
            Sa normy i przepisy. Jest Uchwala Rady Miasta Gorzowa o utrzymaniu porzadku i
            czystosci w miescie Gorzowie i uchwala ta mowi "zabrania sie chowu i hodowli
            golebi w zabudowie skoncentrowanej w tym wielorodzinnej". Chodzi o
            wyeegzekwowanie przepisow i tego nikt nie chce zrobic bo koles, kolesia i
            jeszcze koles tego kolesia. Tak to pracuje w gorzowku.
            • Gość: nukle bzdury IP: *.gorzow.mm.pl 14.08.06, 15:23
              ....! skąd wiecie,że te gołębie są rzeczywiście uciążliwe. Jeżeli się o nie
              dba, sprząta - co napisane jest pośrednio w tekście - to raczej nie powinny
              stanowiś uciążliwości. W czym one przeszkadzają? To zwykła fanaberia starszych
              ludzi, którym wszystko przeszkadza, nawet paproszek na schodach. "..chcą żyć w
              godnych warunkach..." - ta niegodność europejczyka polega na tym, że muszą
              odchody z balkonu sprzątać? nie doczytałem, w czym konkretnie te ptaki im
              przeszkadzają. jest napisane, że przeszkadzają i już " nie bo nie".

Na wzór tego problemu proszę napisać, o tym, że na mój balkon leci woda z góry,
              kiedy sąsiadka podlewa kwiaty, czy o tym, że jeżdzą tiry koło mojego bloku.
              • e_werty Re: bzdury 14.08.06, 15:35
                "...że na mój balkon leci woda z góry, kiedy sąsiadka podlewa kwiaty, czy o
                tym, że jeżdzą tiry koło mojego bloku."

... to protestuj!
              • zetkaf Re: bzdury 14.08.06, 18:21
                Moze sam golebnik nie wydziela zapachow - ale moze stwarzac zagrozenie
                epidemiologiczne, jak wynika z opinii sanepidu.
                I co, myslisz, ze golebie sraja tylko w golebniku? Czy moze ludziom po
                balkonach tez? Czy sasiad chodzi ludziom po balkonach i sprzata po nich? A mnie
                zawsze wkurzalo gruchanie golebi, cala reszta ptactwa jest mi mila, ale do
                golebi mam awersje.
                Na lanie sie wody z gory - jesli ci cos zalala, nalezy sie odszkodowanie. Na
                tiry - skoro wyznaczyli ci droge, to juz takie tirow prawo. A jesli mieszkasz
                na tym feralnym osiedlu "tirowym", to podobno sa jakies kroki podjete? A tu,
                oprocz niewygody, wyglada tez, ze mowimy o olaniu sanepidu i uchwaly rady
                miejskiej...
              • Gość: ela Re: Ludzie z zaburzeniami psychologicznym i psychi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:00
                Bzdury to ty pleciesz. W moim mieszkaniu i na moim balkonie, czy mojej posesji
                mam prawo do spokoju. Jezeli nie lubie golebi (srajacych gdzie popadnie)
                roznoszacych choroby i pasozyty to mam prawo tego nie miec. Rozne chamidla
                uwielbiaja hodowac golebie ale na czyichs nieruchomosciach czy balkonach.
                Hodujesz, lubisz to? Fajnie ale trzymaj to w granicach swojej wlasnosci czy
                nieruchomosci a nie na sasiada dachu czy balkonie. Sprzataj po nich gowna ale
                nie podrzucaj sasiadowi do wachania. Najlepiej wez sobie do SALONU to stado i
                wal konia bo bez tego pewnie nie mozesz. Pomyslales o tym ze golebie oddaja
                moczokal w czasie lotu i osrywaja wszystko co pod nimi? Robia to setki razy
                dziennie krazac nad zerowiskim czyli praktycznie w tym samym miejscu? Won z tym
                badzewiem a wlasciciele do leczenia.
              • Gość: ela Re: ludzie ucywilizujcie sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 21:04
                Bzdury to ty piszesz. Nie posiadasz elementarnej wiedzy o prawie wlasnosci. Jak
                ja sobie nie zycze na mojej nieruchomosci sasiada golebi to mam do tego prawo.
                Sasiad nie ma prawa sadzac na dachu mojego domu czy na moim balkonie swoich
                golebi.Nie lubie zasrancow, nie lubie brudu,smrodu. boje sie golebi i mam do
                tego prawo na swoim balkonie czy tarasie. Sasiad moze sobie hodowac ale niech
                trzyma to badzewie w granicach swojej nieruchomosci. Pospolite polskie chamstwo
                robi inaczej. Podnieca sie hodowla 200 golebi ale sraja one na sasiednie okna,
                tarasy, balkony i taki cham uwaza ze ma do tego prawo. W Azji ludzie zyja z
                drobiem pod jednym dachem. Ludzie ucywilizujcie sie.
    • zorro11111 Re: Poróżniły ich gołębie 14.08.06, 16:13
      e_werty napisał:

> "...Nie pozwolę, żeby ludzie, którzy nie rozumieją, czym jest życie z pasją,
      > odebrali mi to, co kocham ..."
      >
      > ... ciekawe co by było gdyby jego pasja była hodowla ... sepów?
      >
      > P.S.
      >
      > ... hey - lokatorzy! Wiecie co to jest taka pszenica spreparowana na szczury?
      > może na gołebie także działa?
      >
      > Ooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gratuluję; wyczucia, smaku, inteligencji, błyskotliwości, szybkości oceny
      sytuacji i żartu sytuacyjnego, no i oczywiście doboru słów i posiadanej
      literatury fachowej(słownik wyrazów obcych,nie tylko dla mnie i to cieszy),etc.
      >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka