Dodaj do ulubionych

Odeszli (*)

25.11.06, 19:49

Telefon milczy
jedna tylko filiżanka na stole
róża niczyja
serca daleko bo obok
prawda tak jasna że nieludzka
kalendarz się nie śpieszy
nawet fiołek na odczepnego
jeszcze jest ale świata już nie ma

Aniele Boży Stróżu mój
zmówmy pacierz
bo miłość nie żyje

Jan Twardowski

Obserwuj wątek
    • login_tymczasowy Re: Odeszli (*) 25.11.06, 20:26
      Trudny wiersz.
      Cholera, jaki trudny.

Dziekuje.
    • Gość: Bernard Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.ed.shawcable.net 25.11.06, 23:22
      Hey pretty,
      Okay...
      Zaloze sie , ze to "poezja"...
      W koncu w okreslonych kregach "poezja" kazde urywane bredzenie narkomana tez
      mozna nazwac...
      Albo pijaka...
      Hey, ja nikogo od narkomanow i pijakow nie wyzywam...
      Czytam jednak ten tekst i zastanawiam sie czy ambulans nie powinien byc
      wezwany...
      Ktos ma problem i jeszcze wiekszy z wyrazeniem... o co cholera chodzi...
      Zastanawiam sie jak nisko (emocjonalnie) trzeba sie stoczyc, by imspiracje w
      takim belkocie znalezc...?
      :)
      • Gość: Danny Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:37
        Po prostu odeszła w krainę wiecznych łowów jakaś miłość.
        • Gość: Bernard Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 00:26
          Hey Danny,
          Mysle ze byla "zainspirowana" czyms bardziej dramatycznym...
          Czyms ciagle swierzym...i bolesnym...
          Tak czy inaczej...
          • Gość: Danny Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 02:35
            Może i miała na myśli górników, ale żeby od razu miłość?
            • Gość: Bernard Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 02:55
              Hey Danny,
              Tez tak myslalem... Jednak ta reakcja taka jakas....na "chemiscznie
              stymulowana" wyglada...
              Hey! Czego sie od cenzora spodziewac! Stresy.........
      • e_werty Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? 26.11.06, 00:30
        "...Zaloze sie , ze to "poezja"..."

... nie!!!! to nowa generacja walcow drogowych... niby ich nie ma a walcują
        umysły... Dureń jesteś...
        • Gość: Bernard Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 02:20
          Hey werty,
          Moze i duren...
          nikt mnie jednak od pisowskich pacanow wyzwac nie moze...
          A ciebie tak...
          Co za wstyd dla rodziny i znajomych (nie masz przyjaciol wielu...)
          Codzienni musza myslec:
          Dlaczego nas tak Boze Pokarales...
          Pisowca mamy w grupie....
          A my przeciez normalni...
          My Gorzowaicy...
          he he he
          I jak ci???....pisowski pacanie??
          he he he
          :) :)
          PS. Kopanie dobra rzecz...
          Oj zycie...zycie nudne...
          Kopanie taka dobta rzecz w niedzielne ...przedpoludnie...
          he he he
      • landsbergis Re: Pseudointelektualizm..chemicznie wywolany? 02.12.06, 02:23
        Wiele trolli widziałem, ale ten przypadek jest szczególny. Ta mieszanka chamstwa
        z ignorancją jest naprawdę przygnębiająca. Za ten jeden wątek zabanowałbym
        półgłówka dożywotnio. Przepraszam za OT.
    • Gość: Bernard Pytanie woprost... IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 02:58
      Hey pretyy,
      Wiemy ze jestes ladna bo tak sie reklamujesz swoim nick-name...
      Napisz jednak... Lubisz wypic pare i pocpac przed pisaniem na forum...czy to
      tak jakos naturalnie wychodzi...
      PS. Pamietak...Nie jest wazne co piszemy...Wazne co inni czytaja..
      Ja z mojego czytania twych tekstow....no wiesz...
      • login_tymczasowy Benio... 26.11.06, 07:32
        Troche jestes prymitywny, aren't you?

Wychodzi to przy poezji, piciu, polityce, dowcipach... Wlasciwie wszedzie.
        • Gość: Bernard Re: Benio... IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 16:21
          Hey login_tymczasowy,
          Nie lubie pisu i taniego wina...
          Nie lubie belkotow na papier przelanych, do tresci ktorych trzeba by sie
          chemicznie dostroic...by "poezje" w nich dostrzec...
          Dzekuje, jesli po trzezwemu zle wyglada...pic nie bede by sobie swiat bardziej
          lepszym uczynic...
          Nie bed tez obcych slowek (dla mnie angielski obcym nie jest) w teksty wrzucl
          by "madrze wygladac"...
          • login_tymczasowy Re: Benio... 26.11.06, 16:59
            Ja nie lubie zas jak sie wpieprzasz komus w watek, ktorego nie rozumiesz, i
            udowadniasz, ze ktos jest glupcem.

Jesli czegos nie rozumiesz to spytaj.
            Ot co.
          • pablos05 Re: Benio... 26.11.06, 19:07
            Ale bydlak z Ciebie...Nawet nie bede tego komentowal,zeby nie znizyc sie do
            Twojego poziomu...
        • e_werty Benio... jestes prymitywny 26.11.06, 17:20
          Bez komentarza!
        • Gość: Bernard Re: Benio... IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 20:04
          Hey login_tymczasowy,
          Czego sie czepiasz...
          Nie napisala powodu zamieszczenia tej watpliwej jKOSCI PISARSKIEJ produkcji...
          Domyslilem sie w koncu o co jej chodzi...
          O ile jej intencje szczytne , to nie uczynia tego pisarskiego kiczu "poezji"....
          Nadal mi sie nie podoba..
        • Gość: Bernard Re: Benio... IP: *.ed.shawcable.net 26.11.06, 20:04
          Hey login_tymczasowy,
          Czego sie czepiasz...
          Nie napisala powodu zamieszczenia tej watpliwej jKOSCI PISARSKIEJ produkcji...
          Domyslilem sie w koncu o co jej chodzi...
          O ile jej intencje szczytne , to nie uczynia tego pisarskiego kiczu "poezji"....
          Nadal mi sie nie podoba..
    • pretty01 Re: Odeszli (*) 26.11.06, 09:41
      Pamieci górników - mężow, ojców, narzeczonych. Kochanych i obdarzających
      miłością. Dla ich rodzin juz nic nie będzie takie samo.
      • pablos05 Re: Odeszli (*) 26.11.06, 19:09
        Piekny wiersz i piekna dedykacja pretty...Jak sie go czyta,to az ciarki
        przechodza...Taka ma glebie...

Nic tylko podziekowac (jak login_tymczasowy) za pomysl ...

Pozdrawiam
        • Gość: abik Re: Odeszli (*) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:37
          Bernard, ty jednak chyba nawet podstawówki nie kończyłeś. Moze i zacząłeś, ale
          z pewnością nie dopuścili cie do ostatniej klasy. Jak można być tak tępym i
          ograniczonym jak ty? O Twardowskim nie słyszałeś? TO SIE NIE WYPOWIADAJ, BO
          WSTYD SOBIE PRZYNOSISZ I TWOJEJ RODZINIE. Wiesz, że z poezją jest tak, że się
          ją rozumie, albo nie, ale jesli nie, to siedzi sie cicho i słucha mądrzejszych.
          A ty wszedzie musisz sie wypowiedziec, nawet, jak nie masz nic do powiedzenia.
          Jak nie rozumiesz tego wiersza, to po co klikasz? Zeby udowodnic, ze jak Ty
          czegos nie pojmujesz swoim rozumkiem, to inni są głupi? Poczytaj sobie o poezji
          Twardowskiego, a potem ewentualnie pisz, że jest to poezja wątpliwej jakości.
          Sam jestes watpliwej jakosci. A tak w ogóle to zanim napiszesz, to trzy razy
          pomyśl. Bo swoimi głupkowatymi i chamskimi postami obraziłeś: a)
          ks.Twardowskiego, b) autorkę tematu, c) kilku ww autorów postów, d) w ogóle
          ludzi myślących. Gdyby nie temat wątku, kliknąłbym ci cos jeszcze,a le pamięć
          po górnikach mi nie pozwala. [*]
          • Gość: Bernard Re: Odeszli (*) IP: *.ed.shawcable.net 27.11.06, 17:50
            Hey abik,
            No i masz...
            Nastepny pisowec bedzie mi mowil co ja mam lubiec a co nie..
            Jak Twardowskiego ktos nie lubi (ja) to oczywiscie idiota i analfabeta...
            Typowy zamordyzm..
            Nie dam sobie tego twojego Twardowskiego i jego "tworczosci" w glowe wtloczyc...
            Nie lubie!
            Ty go sobie za klasyka uwazaj - twoja sprawa...
            Jesli juz lubie jakiegos Twardowskiego...to tego na Ksiezycu...
            Zaloze sie, ze "Pana Twardowskiego na Ksiezycu" nie znasz...he he he

Czy twoi pisowscy nauczyciele powiedzielki ci jaka nuzyka jest poprawna a
            sluchanie ktorej swiadczy o glupocie???
            Nie?
            Zapytaj, bys bledu nie popelnil...
            Ja bym cie od glupcow nie wyzywal, lecz jakis inny "abik" moglby...
            • Gość: tfurca Bernardowski na księżycu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 17:59
              pewnie że bliższy ci Twardowski na księżycu - takze wykopany na emigrację! I na
              dodatek tańczacy z diabłami - a ty z komuchami. macie wiele wspólnego! głównie
              prostactwo i debilizm. no i umiłowanie kasy... za wszelka cene!
              • Gość: kozamaradio Re: Bernardowski na księżycu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 18:03
                Poezję można lubić...lub nie rozumieć.
                benio nie rozumie nie tylko poezji ale także większości tego co czyta.
                Najgorsze jest to, że nie rozumie a stara sie dyskutować.
                • Gość: Bernard Re: Bernardowski na księżycu.. IP: *.ed.shawcable.net 27.11.06, 18:15
                  Hey kozamaradio,
                  Hey, pseudointelektualisci...
                  MIalem kiedys "podobna" sprzeczke z osoba krorej nie spodobalo sie ze mi sie
                  nie podobaja niektore piesni w Kosciele..
                  Reakcja byla typu: Jak smiesz!! Przeciez to Kosciol...
                  Staralem sie wytlumaczyc ze mowie o samej kompozycji - niczym innym...
                  Nie podoba mi sie...
                  Nie bylo tlumaczenia.
                  Jak w Kosciele to musi byc piekne, a ja nagle na wroga Kosciola wyroslem...
                  Piesni koscielne to modlitwy spiewane - to jasne...
                  Fajnie by bylo ze by jeszcze melodie niektorych "uladnic"....
                  Niektore z nich naprawde mi sie nie podobaja...Kto to skomponowal?
                  • Gość: Stefan Re: Bernardowski na księżycu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 20:55
                    Szczyt bezczelności. Wypluć z siebie zamiast słów g...no a potem się tego
                    wyprzeć. Uczyli cię na szkoleniu SB? Nie napisałeś ze ci się nie podoba, ale:
                    >Hey pretty,
                    Okay...
                    Zaloze sie , ze to "poezja"...
                    W koncu w okreslonych kregach "poezja" kazde urywane bredzenie narkomana tez
                    mozna nazwac...
                    Albo pijaka...
                    Hey, ja nikogo od narkomanow i pijakow nie wyzywam...>
                    Jakim trzeba być niedouczonym, prymitywnym walcem drogowym żeby tak napisać.
                    Pretty pozdrawiam, masz klasę.
              • Gość: nicelus ja w obronie komunistów. IP: *.dip.t-dialin.net 29.11.06, 11:25
                tfurca napisał:

> ... z komuchami. macie wiele wspólnego! głównie prostactwo i debilizm. no i
                umiłowanie kasy... za wszelka cene! <

jest to pewne uproszczenie. większość komunistów wyznaje "materializm
                dialektyczny" w odróżnieniu od "materializmu wulgarnego" którego wyznawcą jest
                bernard. "materializm wulgarny" polega na tym, że wszystko zaczyna się i kończy
                przy kasie. bernardowi nawet przez myśl nie przejdzie, że ktoś może mieć inne
                zdanie niż on tak po prostu sam z siebie. bernard jest przekonany, że jeżeli
                ktoś ma inne zdanie, to otrzymuje kasę z pisu. porównywanie bernarda do
                komunistów ubliża komunistom. dlatego bernard zasługuje co najwyżej na miano
                komunistycznego pacana.
      • waszka21 Re: Odeszli (*) 27.11.06, 20:57
        po każdej śmierci PRETTY01 nie jest tak samo [*]...
        po każdej śmierci są narodziny?

Pamiętajmy... dopuki pamiętać możemy!
        • Gość: Danny Re: Odeszli (*) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:52
          Jeszcze, żebym wiedział co to jest dopuka, o której należy pamiętać.
          • Gość: waszka21 Re: Odeszli (*) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 19:19
            Danny dopukaj się do sywch szarych komórek, ale tem nic nie ma.
            DynDany Boy
          • e_werty Re: Odeszli (*) 28.11.06, 20:11
            "...co to jest dopuka..."

... hmmmm - pewnie chodzi o Puka - ze "Snu nocy letniej" Szekspira?
            • Gość: waszka21 Re: Odeszli (*) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 20:12
              e_Werty
              HIENO
              żerujesz na cudzych omyłakch nieomylna ka..lio
        • Gość: Bernard Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.ed.shawcable.net 27.11.06, 22:00
          Hey wazka,
          Wobec tego w swym nastepnym wcieleniu w cenzora na tym forum sie przerobie...
          Bede gorszy niz ona...
          Nie wiem co pali...ale po rodzaku "poezji" jaka cytuje na forum...domyslam sie
          ze rzeczy nie "ze sklepu"...he he he
          Ja was wlasna "poezja" bede raczyc...
          Wierz mi...Jest czego sie bac...
          he he he
          • Gość: abik Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 12:08
            Beniek, nie HEY, tylko "hej" , póki co, język polski ma ustawę chroniacą go
            przed takim "cudami". Po drugie - a kto ci wmówił, że ja pisowiec? Akurat do
            tej opcji politycznej jest mi bardzo nie po drodze. Ja nie napisałem, że jak
            nie lubisz poezji Twardowskiego, to jesteś idiota i analfabeta (jesli ty to
            wyczytałes w moim poście, to naprawdę jesteś analfabeta), tylko żebyś się nie
            wypowiadał, jak czegoś nie rozumiesz. Nie uważam tej poezji za klasykę, ale
            sądzę, że średnio rozgarnięty uczeń podstawówki wie, kto to jest. I że jest to
            poezja, a nie bredzenie, jak twoje wypowiedzi.
            Kolejna sprawa - znów o twojej polszczyznie - nie mówi się LUBIEĆ, tylko
            lubić. Jak już piszę, to jeszcze ci napiszę, że nie mam pisowkich nauczycieli,
            bo... - czytaj wyżej. A ty jesteś chyba chory psychicznie, skoro wszędziwe
            widzisz tylko PIS i ich zamordyzm. Człowieku choroby psychiczne się leczy prze
            specjalistów, a nie klikanie na forum...
            • andrzejusa Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... 28.11.06, 22:33
              analfabetyzm:
              "nieumiejetnosc czytania i pisanie przez osoby dorosle"

abik,
              wiec kim ty jestes ,
              jezeli Bernard jest analfabeta?

mozna napisac ze abik jest debilem!

ale to za duzy komplement dla abika!

wiec kim jest abik?
              • Gość: polpiryna Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 22:40
                OOOO!!! Andrzejusa - wraca!!!! i do tego naje..any!!! napisz jak wytrzeźwiejesz!
                • andrzejusa Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... 28.11.06, 23:05
                  myslalem polopiryna ze masz mnie za najezonego,
                  ale po chwili zrozumialem ,
                  ze masz mnie za na..ego,

i co to mam napisac jak wytrzezwieje??

polopiryno.
                  • Gość: abik Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:42
                    andrzejusa, według definicji ty też jestes analfabetą. Właśnie dlatego, że
                    wytknąłem Beńkowki elementarne zaległości w czytaniu ze zrozumienem. Ale jesli
                    ty tez nie umiesz czytac odbierajac do tego znaczenie słówi, to przykro, że
                    kolejny analfabeta tu klika (po Beńku). Przedmówca miał rację, napsiz, jak
                    wytrzeźwiejesz. Ale tego też nie pojąłeś. :( Szkoda Pretty, która stworzyła
                    fajny wątek, z mądrym wierszem, niestety, dwa pajace - Bernard i Andrzejusa, go
                    zespuły swoją tępotą umysłową :((( Ludzie, do szkół sie zapiszcie!Wyedukują,
                    może jeszcze nieco kultury nauczą...
                    • Gość: Bernard Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.ed.shawcable.net 30.11.06, 04:53
                      Hey abik,
                      Ja tez cie lubie...
              • Gość: abik Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:49
                wiec kim jest abik?

Andrzejusa, pozgaduj trochę, ale i tak ci się nie uda. Jak widać, jestem na
                tyle wyedukowany, że potrafię czytać, pisać, myśleć, argumentować, czego
                niestety tobie brakuje, bo umiesz tylko obrażać ludzi. Zawsze tak jest, jak
                ludziom prostym brakuje rzeczowych argumentów... No, i dobrze jest nie pisać
                jak się jest pod wpływem napojów alkoholowych, andrzejusa. Chyba że ty tak masz
                i normalnie na co dzień bredzisz od rzeczy :( Ps. Pozdrowienia dla Pretty.
                • Gość: Bernard Wtpilem, butelke wytrabilem...amoze...dwie butelki IP: *.ed.shawcable.net 30.11.06, 04:54
                  • Gość: Bernard Ale jaja... IP: *.ed.shawcable.net 30.11.06, 04:55
            • Gość: Kaja Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:07
              HEY Bernard- STARY KOMUNISTO - Tobie najbardziej odpowiadają pieśni "Wyklęty
              powstań ludu ...".Ludzie po co z tym trollem rozmawiacie.
              • Gość: Bernard Re: Reinkarnacja....wiecznie zywa... IP: *.ed.shawcable.net 02.12.06, 18:42
                Hey Kaja,
                Nie lubie tego co nazywacie "poezja" a tworzy Twardowski...
                Przepraszam....tak juz jest...
                Nie lubie i juz...
                Jesli ta poezja ma wplyw na to co i jak na tym forum wypisujesz....ciesze sie,
                ze jej nie lubie...
                Nie zazywam narkotykow i glupot nie czytam....
                Efekty ?
                Niektirzy mysla zem geniusz...
                A ja sie po prostu nigdy nie myle...
                :) :) :)
      • Gość: easy to say Re: Odeszli (*) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 04:31
        raczej ta dedykacja nie pasuje do wiersza
        • pelikano73 Re: Odeszli (*) 30.11.06, 11:31
          A może pasuje. Trzeba myśleć...
          • Gość: Bernard Re: Odeszli (*) IP: *.ed.shawcable.net 05.12.06, 05:07
            Hey pelikano,
            Jeszcze raz...
            Nikt intencji nie kwestionuje...
            Ta "poezja" to bredzenie...
            To wszystko...
            Dziewczyna chce dobrze...Pokazala co do niej przemawia...
            Do mnie nie...
            • Gość: pelikano73 Re: Odeszli (*) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:49
              Beniek, to siedz cicho. Dla chyba wszystkich na tym forum twoje wypowiedzi to
              bredzenie. Ludziom, ktorzy sie tu wpisywali, chodzi o to, ze jak nie masz nic
              madrego do napisania, bo sie na poezji nie znasz (masz prawo na czyms sie nie
              znac ;) to nie pisz, nie oceniaj, nie błaznuj. Jest załozony jakis wątek,a ty
              co robisz? Nie masz o nim pojecia, ale i tak swoje musisz wtrącić. Owsiki masz
              czy co? Czlowieku, zajmij sie czyms pożytecznym dla spoleczenstwa, ale juz nie
              pisz na forum. Mozesz sie postarac? Dasz radę. Uwierz w siebie. Idź na
              calosc! ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka