Dodaj do ulubionych

Renoma Tesco!!!!!!!!!!

30.12.06, 23:19
Ktos tutaj napisal iz w Tesco oszukuja na cenach. Ktos inny dodal iz skarga
do PIH spowodujuje iz "renoma Tesco pojdzie w dol". Ludzie, Tesco wie co
robi. Oszukuja, lekcewaza klienta bo polski chlam i tak wszystko kupi. Polski
chlam kupi i nie marudzi, nie ma zadnych wymagan. Tesco w Wielkiej Brytanii
traktuje swoich klientow inaczej, bo klient jest wymagajacy. Tam nie ma
poblokowanych przez palety z towarami przejsc, nie ma ukladania towarow na
polkach w godzinach szczytu zakupow, nie ma kilkometrowych kolejek do kas
kiedy tylko 50% kas jest otwartych. Problemem nie jest serwice w Tesco,
problemem jest polski klient ktory niczego, nigdzie nie wymaga, akceptuje
podly serwice i jeszcze op.... innych kiedy probuja pyszczyc w tej sprawie.
Ludzie, za swoje pieniadze nalezy wymagac nalezytego traktowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: ant777 Re: Renoma Tesco!!!!!!!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.06, 00:07
      Proponuje bojkotować tesco przy Górczyńskiej i kupować w Tesco przy Słowiańskiej.
      • Gość: Bernard He he he he he he IP: *.ed.shawcable.net 31.12.06, 02:00
        Tak jest mrowka...
        To ich nauczy!!!
        he he he he
        Dobre!!!
        Szczesliwego Nowego Roku.
        • Gość: jona Re: He he he he he he IP: *.182-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 31.12.06, 10:18
          A ja proponuje wlasnie bojkotowac tesco przy Slowianskiej-tez sie szykuje na
          ostra reklamacje bezposrednio w Anglii...Bo to nie pierwszy raz...Tak za kazdym
          razem jak jestem w TESCO (powiedzmy 3 razy do roku podczas pobytu w GW)to
          zawsze cos i tu jest ewidentna wina pracownikow-naszej polskiej mentalnosci-
          pracuje za grosze to nie wiele musze z siebie dac....Raz mialam cyrk z meblem-
          byly 2 paczki i chciano ode mnie podwojna cene,bo 2 paczki choc mebel
          jeden,innym razem-kupilam popsuty czajnik i pani choc kupilam go 1h wczesniej
          chciala wyslac go do naprawy...Innym razem (to bylo latem,a pani dalej pracuje
          w obsludze klienta-wczoraj ja widzialam)chciala mnie oszukac na 50 zl przy
          zaplacie za zdjecia,a....27/12 to juz przeszli sami siebie............JEST
          reklama farby wella 2 za 15 zl ,jedna 11.48,biore 4 farby,a przy kasie
          wyskakuja ceny pojedynczo-oczywiscie reklamuje,na to kasjerka rzuca
          niecenzurowana polszczyzna i mowi,ze tu wszedzie burdel (w Belgii to tylko za
          to stracilaby prace)i ze frajer z chemii zapomnial zakodowac cen (reklama wazna
          od 27,a ja jestem w sklepie po 22h)i radzi mi,zebym poszla zaplacic do obslugi
          klienta,a tam.....najpierw kilkuminutowe oczekiwania bo pani zrobila sobie
          przerwe na pogaduchy,a potem............pani probuje zrobic ze mnie
          idiotke,ktora nie umie czytac i pomimo,ze w reklamie jest napis rozne kolory
          pod zdjeciem probuje mi wmowic,ze to tylko ten kolor,a po kilku minutach
          twierdzi,ze ten zapas farby jeszcze nie dojechal............
          Bylam w TESCO W kRAKOWIE I NAPRAWDE OBSLUGA rozni sie od GORZOWSKIEGO TESCO-tu
          mam wrazenie ze czas sie zatrzymal i ze pracownicy robia wszystko z laski bo
          alo zarabiaja-glupia wymowka.....Wiem,ze nie zawsze jest latwo-kiedys bylam
          odpowiedzialna za cale pietro w C&A najwiekszym w Europie (floor manager)i
          zastanawiam sie czy w ca w Askanie bedzie tez taka obsluga jak w tesco,ale
          ludzie nauczcie sie walczyc ze stresem,nie bierzcie klientow za wrogow.....
          I NAJWIEKSZY kwiatek-tu juz zdradze-moja rodzina-corka i maz sa alergikami i od
          ostatniego roku nie moga wejsc do TESCO gdyz dusza sie i czuja srodki chemiczne
          na szczury,a jak weszli 23/12 to przez cala noc musieli oddychac przy pomocy
          raspiratora-oczywiscie te srodki sa szkodliwe dla nas wszystkich,a dla
          specjalnej grupy wyzszego zagrozenia super niebezpieczne.............TO JEST
          TESCO NA SLOWIANSKIEJ,bo to na Gorczynskiej przewyzsza o glowe w obsludze i
          pod kadym wzgledem
          • zetkaf Re: He he he he he he 31.12.06, 11:08
            No ja wiec znowu powtorze swoje - prawie CALY handel, w tym takze Tesco, w
            Gorzowie zyje jeszcze w czasach komuny. Czeste tabliczki "zaraz wracam" (sklep
            juz padl), skracanie godzin pracy (sklep czynny do 18-ej, a 17:50 juz
            zamkniety? skrajnym przypadkiem fryzjer czynny do 18-ej, najblizszy wiec trzy
            razy probowalem tam zajsc, wczesniej niz 17:30 - zawsze zamkniete!!!), ze nie
            wspomne o kwiaciarni w ktorej zamowilem kwiaty, upewnilem sie, ze pracuja
            (zgodnie z wywieszka) do 19-ej - przyszedlem tuz po 18-ej i juz bylo zamkniete,
            oczywiscie nastepny dzien swieto, a zalezalo mi na specyficznych kwiatach.
            Oczywiscie spraw typu :nie widzi, ze cos robi, niech nie przeszkadza (a klient
            chcial tylko za cos zaplacic) to nawet nie ma co wymieniac, na porzadku
            dziennym juz...

Jesli chodzi o waskie przejscia, itp. - nikomu nie zycze, ale jak sie kiedys
            cos komus stanie, to Tesco winne jest odszkodowanie.
            A z ta alergia - prosze zglos do sanepidu. Duzo sie mowi o braku higieny w
            marketach, odswiezaniu miesa, itp. - ale jak nawet na krotko zamkna tesco "ze
            wzgledow sanitarnych" to sie ludzie zastanowia ;)
            A ja nadal czekam na konkurencja dla tesco, najlepiej z ciut wyzszej polki, bo
            wsrod marketow to jednak najnizsza klasa...
            • Gość: ant777 Gorzów nie jest taki zły. IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.06, 15:11
              E tam. Gorzów nie jest jakimś wyjątkiem. Miesiąc - dwa miesiące temu pojechałem
              do Poznania po laptopa zamówionego przez internet i potwierdzonego telefonicznie
              w firmie o nazwie MTS. Okazało się że.. sprzętu nie ma, bo się niby produkcja
              skończyła. Na szczęście ten laptop miał być kupiony przy okazji więc nawet się
              na gościa który mnie obsługiwał nie wściekłem. Żeby było śmieszniej musiałem
              odczekać kilkanaście minut w kolejcie. Kolejki w sklepie komputerowym -
              niesamowite! Teraz ten sam laptop kosztuje 300zł mniej a ja się zastanawiam czy
              wogóle potrzebuję taką zabawkę.
              • Gość: aga Re: Gorzów nie jest taki zły.ant777 IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.06, 15:56
                Laptop jest wspaniałą zabawką
                • Gość: ppppddd Re: Gorzów nie jest taki zły.ant777 IP: 217.98.252.* 31.12.06, 17:39
                  czym się różnią faceci od dzieci????...???
                  cena zabawek

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!!!!!!!
          • Gość: Gosc Re: He he he he he he IP: *.proxy.aol.com 01.01.07, 21:09
            Tez dokonuje zakupow w Tesco raz, moze dwa razy w roku podczas pobytu w
            Gorzowie i pomimo, iz blizej mam do Tesco przy Slowianskiej chetniej jade na
            Gorczynska. Co do pracownikow Tesco uwazam iz ich zachowanie spowodowane jest
            stresem w pracy i niskimi zarobkami. Ale to nie tlumaczy zachowania w stosunku
            do klienta. Przeciez to nie klient jest winny.
            • Gość: jona Re: He he he he he he IP: *.23-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.01.07, 11:41
              No to myslimy tak samo,a do tego mozemy porownac serwis,bo z twojego ip wynika
              ze chyba piszesz z D,pozdro
          • Gość: hehehe tak się wybiła i meble w tesco kupuje hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 17:01
            to juz wole gorzowskie pensje
            przynajmniej stac mnie na lepsze meble
            a czajnik mam boscha
            :P
            • Gość: jona Re: tak się wybiła i meble w tesco kupuje hehehe IP: *.23-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.01.07, 18:32
              a ja wole Tefal-czajnik,bo bosch to dobra marka dla narzedzi do obrobki
              drewna :-)
              Meble-chyba glupota byloby wozic w prezencie meble 1000km,a i do swojego domu
              sprowadzalam dosc niedawno polskie drewniane meble bo jakoscia przewyzszaja
              wszystkie europejskie....No ale ty tylko potrafisz krytykowac i podpisywac sie
              anonimowo,bo przeciez o pensji 7k euro to nawet nie mozesz pomarzyc,bo w
              przecietnym przypadku pracujesz na to min 2 lata,a w lepszym rok,no ale choc
              tym przytykiem sobie ulzysz,prosze o nastepna porcje :-)))
        • Gość: ant777 Re: He he he he he he IP: *.gorzow.mm.pl 31.12.06, 15:03
          Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku Bernard.
          Jakimś cudem dorwałem się do klawiatury :)
          • Gość: Bernard Re: He he he he he he IP: *.ed.shawcable.net 31.12.06, 21:55
            Hey mrowka,
            Baw sie dobrze i samych powodzen w Nowym Roku..

A lap-top nie lubie..
            To prawda, uzywam, jednak jedyniew pracy " w drodze" - bo musze...
            Kabli za samochodem ciagac przeciez nie bede...he he he
            Ja lubie miec przed soba "prawdziwy" monitor, "prawdziwy" key-board i..w
            ogole...prawdziwy komputer... he he he
            :)
            • pan_hrabia Re: He he he he he he 01.01.07, 14:25
              no cóż, moge tylko dodać od siebie: he he he he he he he he
              • andrzejusa Re: He he he he he he 01.01.07, 21:26
                czesc,
                nie czytalem odpowiedzi,
                nie mam czasu , zonka na grzbiecie siedzi,
                ale dodam tylko , ze dzisiaj mozecie sobie w tesco
                kupic mielone(u szynki),
                za jedyne 18 zl kg!!!!!!

to chyba najdrozsze mielone swiata!

pozdrowienia
                • Gość: Obserwer Re: He he he he he he IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:25
                  A co powiecie na klientów, którzy ładują się do kas szybkiej obsługi (do 10
                  towarów) z pełnymi wózkami? Ślepi, że lezą? najgorsze, że w tych kasach panie
                  nie reagują. Jak kiedys zareagowałem,jak juz z 2 rzeczami dobrnąłem do kasy,
                  zapytałem, kto jest kierownikiem tego skpeu? I co pani kasjerka na to? ŻE ONA
                  NIE WIE! Płakać? Smiać się? Obsługa supermarketów pozostawia wiele do życzenia,
                  ale też sami klienci zachwują sie czasem jak osły (po to sa te kasy szybkiej
                  osblugi, zeby nie sta jak kretyn z 3 paczuszkami w kolejce wózkowiczów z pełymi
                  wózkami).
                  • zetkaf Re: He he he he he he 02.01.07, 18:41
                    Ech, sam kiedys takiemu zwrocilem uwage. Pelny koszyk, a zona co chwila lata po
                    kolejne rzeczy.
                    Po pierwsze, chamstwo, ze stanal w kolejce, zanim wogole zapakowal co chce.
                    Po drugie, ze stanal w kolejce "do 10 artykulow" - ale mogl nie zauwazyc.
                    Zdarza sie...
                    ale...
                    jak mu zwrocilem uwage, to tekst byl w stylu "a czemu on ma stac w innej
                    (dluzszej) kolejce, zebym ja krocej stal". A mowili, ze buraki to w Wa-wce
                    kroluja... jak widac, nie wszystkie jeszcze tam pojechaly. Niestety, zonka
                    miala szczescie. Gdybym stal tak, ze musialbym zonke przepuszczac, zeby doszla
                    do wozka, to bym jej nie wpuscil. I wtedy stala by z dwoma dodatkowymi
                    produktami na koncu kolejki... niestety, zrobila o jedna ture za duzo.

Generalnie, zgroza jest, ze Tesco olewa pewne rzeczy. Burakow, ktorzy z pelnym
                    koszem laduja sie do kas "expresowych", pelnosprawnych <beeep>, ktorzy nie maja
                    sily dojsc do sklepu i musza parkowac na miejscach dla niepelnosprawnych. No
                    coz, kaska jest wazniejsza od szacunku dla jakichs zasad spolecznych - jeszcze
                    nie daj Boze taki dorobkowiczowy "bogacz" zrezygnuje ze sklepu, sie obrazi?
                    Pisze "bogacz", bo to czesto Ci, co zgrywaja bogaczy, fura/skora/komora lub
                    wielki kierowniczyna byle czego, ktorym sie wydaje ze sa nie wiadomo kim. I
                    kupuje "markowa" odziez marki Cherokee... i smietanke "tesco", chipsy
                    tez "tesco", dobrze, ze piwa "tesco" jeszcze nie robia...

Ale winne i spoleczenstwo. Ze daje lamac swoje prawa takim "paniczyskom".
                    Zajezdza mi taki droge - to mam go puscic, a nie daj Boze nie wpuszcze i
                    jeszcze na forum napisze - moja wina. Smiem sie klocic, ze jak cos spod
                    napisu "promocja" wzialem, i chce to kupic - to MOJA wina (a nie tesco), ze
                    kolejka stoi. Kupuje cos, przy czym pisze 20 zl, a pani chce ze mnie zedrzec 30
                    PLN - znowu wina klienta, ze sie czepia. Sasiad halasuje - no zle jest, zle,
                    ale nie mozna zadzierac z sasiadami. Kupujesz cos na allegro, facet Cie
                    oszukal - nie, nie wystawi mu sie negatywa, bo on w zemscie tez wystawi
                    negatywa. Itp., itd. Nie, lepiej stac i patrzec, tepic wszelkich "innych", a
                    potem stac przed budka z piwem i narzekac, jak to zle jest w kraju, ze zly
                    rzad, itp.
    • Gość: S'Kubana Człowiek nie świnia, wszystko zeżre ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 07:41

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka