Dodaj do ulubionych

Słupy muszą zniknąć

31.01.07, 19:30
Takie słupy przeszkadzaja w jeżdżeniu, ale żeby nie byc takim skonczonym
malkontentem - jak je ładnie pomalować to tez jakostam ubarwiają otoczenie. Z
tymi słupami w środku drogi to jakas epidemia , są w wielu miejscach w Polsce
Obserwuj wątek
    • Gość: rrr nowe ścieżki IP: *.tpn.ceron.pl 31.01.07, 21:28
      Dlaczego nie ma ścieżki przy Polskiej Wełnie, mimo niedawnego remontu chodnika.
      Przy odrobinie pomyślunku ścieżka mogłaby być kontynuowana od Zakładu karnego na
      Łużyckiej i łączyć z tymi które już są na Wrocławskiej.
      Ale tak prawdę mówiąc mało, kto jeździ tymi ścieżkami które już są
    • zetkaf Re: Słupy muszą zniknąć 31.01.07, 21:54
      > naczelnik Żelazowski.- Odnośnie ul. Podmiejskiej i Pomorskiej, nie zawsze
      > jest gdzie postawić znak. Być może to było jedyne odpowiednie miejsce
      To na srodku drogi postawcie, jak nie ma miejsca, a nie na sciezce rowerowej.
      Btw jak jestesmy przy okazji fuszerek zwiazanych ze znakami drogowymi, kto
      odpowiada za to, ze znak drogowy zaslania swiatla drogowe lub na odwrot? Albo
      gdy drzewa zaslaniaja jedno, i drugie?
      • Gość: Bernard Balcerowicz musi zostac!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 02:24
        he he he he
        ale jaja...
        :)
    • Gość: a 750 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.07, 23:29
      750 słupów na 750-cio LECIE !!!!!!
      Na ścieżkach oczywiście
      Cała Polska pozna naszego więźnia
      Będa wywiady, kamery itp.

750 słupów na 750-cio LECIE !!!!!!
      • Gość: Bernard Tylko glupy nie widza slupy!!! IP: *.ed.shawcable.net 31.01.07, 23:36
        Odebrac rowerowe prawo jazdy dla kazdego pacana ktory kierownicy nie umie
        uzywac!!!!
        Szable w dlon...
        • Gość: a Re: Tylko glupy nie widza slupy!!! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.07, 23:39
          A idiotę z Kanady zamknąć u "czubków" i postawić mu słupy dookoła
          Niech się walnie
          • Gość: Bernard Re: Tylko glupy nie widza slupy!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 03:57
            Hey a,
            Jak zabiora slupy....swiat bedzie do dupy!!!
        • redcloud Re: Tylko glupy nie widza slupy!!! 01.02.07, 16:17
          Gość portalu: Bernard napisał(a):
          Odebrac rowerowe prawo jazdy dla kazdego pacana ktory kierownicy nie umie
          uzywac!!!!
          Szable w dlon...

Postaw sobie bernard slup na podjezdzie do garazu i codziennie go omijaj, wszak
          kierownice masz. Ze bezsensu, ze nielogiczne, glupie etc. - jak twoje argumenty
          berni
          howgh
          • Gość: Bernard Re: Tylko glupy nie widza slupy!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 18:33
            Hey redcloud,
            Hm...Nigdy w ten sposob o tym nie myslalem....
            Slup na MOJEJ drodze??? Do garazu???!!!
            DO DUPY TE SLUPY!!
            PRECZ ZE SLUPAMI!!!
            SLUPY MUSZA ODEJSC!!!
            NIGDY WIECEJ SLUPOW!!!
            PS. Happy puppy???
      • Gość: a Były (i nie tylko) więzień ( już niedługo) pr. Jęd IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.07, 23:37

Były (i nie tylko) więzień ( już niedługo) pr. Jędrzejczak....
        • Gość: Bernard Re: Były (i nie tylko) więzień ( już niedługo) pr IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 02:22
          Szable w dlon!!!!!
          ciach ciach ciach.......lup...
          he he he
          ale jaja
    • Gość: Mini Słupy muszą zniknąć IP: *.uz.zgora.pl 01.02.07, 09:17
      Mam zapytanie kiedy będzie połączenie ścieżki rowerowej od Kąpieliska koło
      Ochli do Wzgórz Piastowskich jest to trasa bardzo ruchliwa przez rowerzystów.
      • Gość: Bernard Re: Słupy muszą zniknąć IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 09:31
        Hey Mini,
        No wlasnie....
        Nie widze tez zadnych polaczen z Millwoods Mall - a przeciez ludzie lubia tam
        na zakupy jezdzic...
        Takie to wszystko bez glowy...
      • Gość: wiwdji ruchliwa Re: Słupy muszą zniknąć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 10:02
        moja sasiadka jest ruchliwa.... przez rowerzystów tez!!! hehehehe

oj porowerowalbym sie teraz...hehehehe a tak jestem tylko ruchliwy jak ta
        sciezka przez rowerzystów hihihihihi
        aleeee jaja
    • Gość: uuuu typowa Polska IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.02.07, 11:59
      to jest kolejny przyklad na polska glupote.
      po co zrobic raz a porzadnie jak mozna spieprzyc i pozniej jeszcze to poprawic. i przy okazji wydac w cholere wiecej kasy. tak samo jak z naszymi zakichanymi drogami, jak z projektem reanimacji sali w drzonkowie itp itd.
      jak przyslowie mowi.. madry Polak po szkodzie..
      %$#!@@%%#@#$!@###.

jeszcze apropo tych cholernych slupow na wojska polskiego/boh wester. same slupy to jeszcze maly pikus. przy kazdych cholernych wyborach albo przy wizytach cyrkow itp badziewi na kazdym slupie/lampie jest zalozona "reklama". malo tego.. jakis czas temu przy castoramie (wtedy jeszcze byla w trakcie budowy) genialni drogowcy zalozyli sobie znak na lampe, ktory byl na wysokosci glowy przejezdzajacego rowerzysty.
      3 razy wypierniczalem ten znak w krzaki az w koncu zrozumieli, ze to nie jego miejsce.
    • Gość: niko zrozum baranie kanadyjski... IP: *.net 01.02.07, 12:36

> Odebrac rowerowe prawo jazdy dla kazdego pacana ktory kierownicy nie umie
      > uzywac!!!!

Nie jesteś w stanie pojąć, że usprawiedliwianie kompletnego idiotyzmu jakim
      jest stawianie słupów na środku ścieżek rowerowych jest objawem kretynizmu?
      Czego ty bronisz, pacanie?
      Jędrzejczak podpisując protokoły odbioru tych fatalnych ścieżek dopuścił się
      niedopatrzenia. To jest zwykły, oczywisty fakt. Może się zdarzyć i On sam jest
      tego świadom. Teraz należy sprawę naprawić.
      Ty natomiast z góry zasadzasz się na pozycjach obronnych, byleby tylko twojemu
      Ulubieńcowi nie przytrafiła się rzeczowa krytyka.
      Przecież to głupie.
      Robisz krzywdę Jędrzejczakowi usprawiedliwiając głupotę.
      Zastanów się nad tym, baranie.
      W tej sprawie zachowujesz się jak kompletny imbecyl.
      • Gość: rezyser83 paranoja IP: 195.205.190.* 01.02.07, 17:05
        witam!
        wina za kretynskie rozwiaznie ponosi projektant od ukladow komunikacyjnych, w
        pasie rozgraniczenia drogi kazde funkcja ma swoje miejsce, projektant nie
        wykazla sie wyobraznia i pomiedzy pasem jezdni a sciezka rowerowa czy
        chodnikiem nie zastosowal małego odstepu pod obsluge techniczna drogi, a jezli
        nie bylo miejsca takiego powinno sie przesunac techniczna czesc obslugi dalej
        od drogi.(zaraz prz zewnetrzbej czesci sciezki, chodnika)
        Naj bardziej zadziwiajace ze ktos kto nadzorowal budowe nie pomyslal,nie
        zauwazyl ze jak niekompetentny jest projektant i wykonawca.
        uwazam ze nadzor budowlany powinien tym sie zajać, a nie zdziwie sie jak to
        będą znowu jakies wałki,
        Paranoja!!! ci ludzie powinni sie wstydzic ze taka chałture odstawiaja!
        Pozdrawiam
    • login_tymczasowy Słupy muszą zniknąć 01.02.07, 19:33
      ... a Rokita opublikowal pomysl osobistej odpowiedzialnosci urzednikow za bledy
      i naruszenia prawa.
      Sadze, ze po przyjeciu odpowiedniej ustawy ilosc debili chetnych do obejmowania
      urzedow spadlaby drastycznie.
      Poprawilaby sie jakosc kadr i obieg informacji w urzedach, od razu byloby
      wiadomo, kto nawalil.
      • Gość: Bernard Re: Słupy muszą zniknąć IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 19:56
        Hey login_tymczasowy

Zamordyzm!!! Metoda na wszystkich i na wszystko!
        :(
    • Gość: V.H. Nie ma w Lubuskim drog rowerowych! IP: 80.53.41.* 01.02.07, 23:22
      Ulamek drog spelnia wymagania ministra transportu i gospodarki morskiej - bez
      spelniania tych wymagan droga nie jest droga rowerowa czy nawet sciezka...
      Dziwie sie policjie ze nei reaguje na przypadki lamania prawa polegajace na
      niewlascwym oznakowywaniu drog nie spelniajacych warunkow jako spelniajace...

tu link do rozporzadzenia
      masa.waw.pl/zasady/rmtigm99_rowery.doc
      • Gość: Bernard Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! IP: *.ed.shawcable.net 01.02.07, 23:45
        Hey,
        Zamalowac ikony rowerow i oglosic, ze to od teraz jedynie chodnuk!!!
        A sciezki beda...jak sie pacanstwo kierownicy nauczy uzywac...
        Ta da....
        Tanio i skutecznie...
        Wywalic rowerzystow na droge pomiedzy ciezarowki na tydzien to spokornieja...
        Cholerstwo rozpedalowalo sie z tymi wymogami!!!
        :):):)
        • redcloud Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! 02.02.07, 09:11
          > Hey,Zamalowac ikony rowerow i oglosic, ze to od teraz jedynie chodnuk!!!
          > A sciezki beda...jak sie pacanstwo kierownicy nauczy uzywac...

Bernard, to radni w swojej modrosci (i chwwala im za to) uchwalili - jesli sie
          nie myle wiosna 1994 r. ze kazda nowa ulica, oraz remontowane musza miec
          sciezki. To sluszna decyzja, wykonanie fatalne.

Wywalic rowerzystow na droge pomiedzy ciezarowki na tydzien to spokornieja...
          > Cholerstwo rozpedalowalo sie z tymi wymogami!!!
          > :):):)

Za to drogowcom udalo sie spartolic kilka nowych jezdni np. Szarych Szeregow -
          jest tam fragment ok 100 m jezdni gdzie naliczylem 32 studzienki - mistrzostwo
          mysli inzynierskiej. Jako kierowca narzekam i bede narzekal. I co
          zaparoponujesz? Zeby wywalic kierowcow z ulic - niech sobie samochodami po polu
          pojezdza, wtedy spokornieja? Kierowcom zachcialo sie rownych ulic? Cholerstwo
          rozpedzilo sie z tymi wymogami!!!
          howgh
        • Gość: niko czemu beczysz, baranie? IP: *.net 02.02.07, 12:34

> Cholerstwo rozpedalowalo sie z tymi wymogami!!!

Wyraźnie nie interesuje cię tema bo sam rowerem nie jeździsz.
          To po co się w dyskusję wtrącasz i ubliżasz?
          Od urodzenia jesteś złośliwy czy dopiero na starość polubiłeś obrażać innych?
          Ciągle tylko smrodzisz na tym forum.
          • pan_hrabia Re: czemu beczysz, baranie? 02.02.07, 15:54
            Parafrazując Boya:

Bajdurzysz Bernardzie bardzo
            bierz bicykl bo tobą pogardzą
            Lecz Bernardyn biedny beczy
            I ciągle bredzi od rzeczy

• Gość: Bernard Re: czemu beczysz, baranie? IP: *.ed.shawcable.net 02.02.07, 17:21
            Hey niko,
            Mam rower...Wisi w garazu...Zawsze na wiosne wyciagam go na zewnatrz,
            wyczyszcze, wypoleruje, napompuje, nasmaruje, zakrece sie na nim przed domem
            i...zawieszam na scianie...
            Ladnie wyglada i miejsca nie zajmuje..
            Musialbys moje rekawiczkido jazdy widziec...Ho ho..Super duper rejsowki... a
            kask na glowe prosto ze star wars...
            Jak widzisz, moze i maniakiem pedalowania nie jestem to jednak temat roweru nie
            jest mi obcy...
        • zetkaf Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! 02.02.07, 15:34
          > Zamalowac ikony rowerow i oglosic, ze to od teraz jedynie chodnuk!!!
          I NIECH ZAMALUJA!!! Zeby jakis durny policjant nie przyp... mi mandatu, ze jest
          droga rowerowa, a ja jezdze sobie asfaltem, albo chodnikiem. Bo drogi rowerowej
          NIE MA i ja MAM PRAWO DO ASFALTU I DO CHODNIKA (zgodnie z dodatkowymi
          przepisami), i niech nikt nie chrzani o piep... obowiazku jezdzenia wirtualnymi
          drogami rowerowymi.

> A sciezki beda...jak sie pacanstwo kierownicy nauczy uzywac...
          Bernard, bo DWA slupy dostaniesz przed garaz... z rozstawem o 10 cm mniejszym
          niz szerokosc najwezszego samochodu na rynku. I co, nie bedziesz potrafil
          wjechac do garazu? ODEBRAC PRAWO JAZDY, SLUPKA OMINAC NIE UMIE!!!
          Czy nie potrafisz zrozumiec, ze objezdzajac slupek, obrysem pojazdu wyjezdzam
          poza droge, a to stwarza zagrozenie dla pieszych lub samochodow?

> Wywalic rowerzystow na droge pomiedzy ciezarowki na tydzien to spokornieja...
          A moze wpuscic samochody na chodniki? Jest korek, to masz prawo pojecach po
          chodniku z predkoscia taka jak na drodze. Sa dziury na drodze - tez. Ktos ci
          wjechal pod kola - tez... Wiesz jak by to zwiekszylo pzepustowosc ulic? I nie
          niszczylyby sie tak bardzo...

• Gość: Bernard Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! IP: *.ed.shawcable.net 02.02.07, 17:33
            Hey zetkaf,
            Zciapciala ta ludzkosc...
            Przez tysiace lat waska polna droge uzywali w pokoju i spokoju piesi, konni,
            wozy i powozy...
            Pozniej pojazdy zmechanizowane sie dolaczyly...
            Wszyscy zyli w szczesliwej symbiozie..
            I PiS doszedl do wladzy..
            I szlag wszystko trafil...
            Polityka braku tolerancji i segregacji (tak, segregacji) widoczna jest takze na
            drogach..
            Najpierw pieszych odseparowano,. a teraz rowery...
            Ja sie pytam jak daleko to szalenstwo sie posunie...
            Jesli nie ma wolnosci i demokracji na drogach to nie ma wolnej Polski!!!
            Rower tez pojazd!!! Ma prawo byc na drodze!
            Pieszy ma takie same prawa jak kierowca ciezarowki, a wiec ma prawo chodzic po
            jezdni!!!
            Szable w dlon!!!
            • zetkaf Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! 02.02.07, 19:43
              Wiesz, w lesie lubie pojezdzic polnymi drogami, byle ubite byly, bo piaseczek
              czy 10cm blotko nie sprzyjaja jezdzie.
              Na asfalcie jednak... tu juz nie koniecznie jest milo. I nie wynika to
              z "segregacji" pojazdow. Wynika to z ich malej szerokosci, z duzej roznicy
              predkosci, a takze ze zjawisk fizyki (np. zapewne nawet jezdzac autem, czasem
              gdy mija cie Tir to odczuwasz takie mile "ssanie" w jego kierunku? dorzuc do
              tego mase roweru i wiesz jakie to moze byc "mile).
              Prawo do asfaltu ma kazdy rower, ale tylko zgodnie z obowiazujacym prawem.
              Znaczy, prawo gwarantuje mi, ze w ramach mojego prawa do asfaltu nikt nie ma
              prawa mnie rozjechac. Ale tez gwarantuje, ze jesli juz panstwo postaralo sie
              czegos nie spiep... i zrobilo DLA MNIE oddzielny pas, na ktory tir ma zakaz
              wstepu, to ja mam nim jechac, a nie przeszkadzac tirom na drodze. To jak z
              istniejacym czasem zakazem wyprzedzania dla tirow na niemieckich autostradach -
              pasy sa dwa, ale na drugi tylko osobowki moga wjechac.
              I po to stworzono wlasnie chodniki - nie zeby segregowac pieszych jako
              oddzielny gatunek. To raczej wlasnie piesi walcza, zeby im dorobic chodnik kolo
              jezdni, bo sie po jezdni boja chodzic...
              Wiec nie chrzan o segregacji. To jakby segregacja nazwac zakaz palenia przy
              otwarteh rurze gazowej (np. w trakcie prowadzenia prac). Albo na stacji
              benzynowej. Przeciez to nie fair, tam mozna, a tu nie? A nie pomyslales, ze to
              tylko z powodu zapewnienia bezpieczenstwa?

PS.
              > Rower tez pojazd!!! Ma prawo byc na drodze!
              Tak. Ma prawo byc na drodze... rowerowej ;)
        • Gość: V.H. Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! IP: 80.53.41.* 02.02.07, 22:03
          mimo ze jestes debilem to na chwile o tym zapomne i odpowiem.
          Jestem rowerzysta i wole tak jak wielu innych rowerzystow jezdzic ulica dlatego
          ze ruch jest plynny, droga rowniejsza, nie ma tam pieszych.
          Do jazdy po sciezce zowbowaizuje mnei kodeks ktory w wypadku gdy nie bede jechal
          droga rowerowa mimo ze ona istnieje nalozy na mnie mandat 100zl.
          Ale mowie raz jeszcze bys zrozumial - wole jechac ulica i nie czuje sie bardziej
          niebezpiecznie niz na drodze dla rowerow ktora wykorzystywana jest jako chodnik,
          miejsce parkingowe czy w innym celu.
          I z wlasnego dosiwadczenia moge powiedziec ze kierowcy tirow zawsze zachowywali
          sie wobec mnie w porzadku - znacznie bardziej niebezpiecznie jezdza dresomysly i
          obwozni przedstawiciele handlowi...
          Tyle w temacie smieszek rowerowych bo tak nazywane sa sciezki-drogi rowerowe
          przez rowerzystow - smieszki rowerowe...
          • Gość: rowerzysta Re: Zamienic w chodnik!! To placzkow nauczy!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.07, 08:26
            Jak można być bardziej bezpiecznym na drodze po której jeżdżą samochody niż na
            chodniku czy ścieżce po której chodzą piesi?
    • Gość: felek Słupy muszą zniknąć IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.02.07, 19:09
      A Gubin nie jest gorszy w tej dyscyplinie!
      • Gość: Bernard Re: Słupy to symbol wolnosci tworczej... IP: *.ed.shawcable.net 03.02.07, 20:19
        Niech mnie nikt nie pyta "co autor mial na mysli"...
        PS. Jedrzejczak to dobry i uczciwy Prezdydent
    • Gość: sory Re: Słupy muszą zniknąć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.07, 15:05
      sory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka