Dodaj do ulubionych

Gorzowskie mosty

09.02.07, 15:34
Najczęściej pisze się o gorzowskich mostach nad Wartą. Gorzowianie, czy
wiecie ile ich jest nad Kłodawką.
Obserwuj wątek
    • redcloud Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 17:32
      Z drewnianym mostkiem calamy bedzie 18?
      howgh
      • login_tymczasowy Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 18:24
        Czy ktos probowal splynac Klodawka?

Sporty extremalne w modzie...
        • Gość: Leśny Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 09.02.07, 20:55
          Dzięki za dotychczasowe wpisy. Tak, to była swego rodzaju prowokacja. Niespełna
          dwa lata temu, kiedy jeszcze mieszkałem w Gorzowie, zrobiłem sobie wycieczkę
          wzdłuż Kłodawki - od mostka nad Srebrną do Warty. Nie wiedziałem ile piękna i
          ciekwaych rozwiązań architektonicznych jest w tych różnych konstrukcjach. Ale
          one niszczeją. I chyba nikt z władz Gorzowa tym się za bardzo nie
          interesuje.
        • calama Re: Gorzowskie mosty 14.02.07, 09:40
          login_tymczasowy napisał:

> Czy ktos probowal splynac Klodawka?
          >
          > Sporty extremalne w modzie...
          >
          Teraz?
          Kiedyś mój tata pływał kajakiem po Kłodawce. Za młodu. :)
      • calama Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 21:12
        redcloud napisał:

> Z drewnianym mostkiem calamy bedzie 18?
        > howgh

Ani on mój, ani drewniany :(
        Też mam w pamięci go jako drewniany. :)
        Chodziłam tam na kasztany jako małolat, potem na wagary. ;)
        Teraz prowadzam tam córkę.
        • calama Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 21:16
          Redcloud - nie widać tu mostka :(
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,704,56386837.html
          Nie ma jak sugestia ;)
          • redcloud Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 17:14
            Niestety dawno tam nie bylem. Nie jest juz drewniany - szkoda - mial swoj urok.
            Przez odkrycie ze chodzilas na puszkina stracilem czujnosc. Poprawie sie :)
            howgh
            • calama Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 19:21
              redcloud napisał:

> Niestety dawno tam nie bylem. Nie jest juz drewniany - szkoda - mial swoj
              urok.
              >
              Miał......Teraz poręcze ma metalowe i nawierzchnię ma z asfaltu :(

> Przez odkrycie ze chodzilas na puszkina stracilem czujnosc. Poprawie sie :)
              Czujnym trzeba być zawsze ;)
    • Gość: open Re: Gorzowskie mosty IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.07, 21:58
      Jest ich sporo i pewnikiem nam obecny stan przekażesz.
      Mnie co innego interesuje gdzie to szanowny forumowicz Edmund sie podziewał
      tyle czasu.
      Przyjemnie czytać takie powroty
      • Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 10.02.07, 09:36
        Witam Open! Włóczyłem się tu i tam. Poznawałem Sudety, pod którymi teraz
        mieszkam. Pięknie tutaj, ale brak mi lubuskich sosnowych lasów i jezior.
        • redcloud Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 17:16
          Ziemi ci nie brak? Twoj naczelny bez ziemi encyklopedie pisze!
          howgh
          • Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 12.02.07, 21:10
            Owszem, brak, ale zdecydowały o tym względy rodzinne: między innymi wnuczka, do
            której miałem zbyt daleko. Ale i tutaj nie próżnuję, pracując dla dość dużego
            miesięcznika oraz podrzucając teksty dla lokalnego serwisu internetowego. Nie
            ma jednak tej gorzowskiej atmosfery, gdzie prawie wszyscy nawzajem się znali. W
            zamian jesteś bardziej anonimowy. Mam jeszcze jedno. Góry, które bardzo dawno
            temu opuściłem.
            Wiem że P.Jerzy pisze encyklopedię. Każdego dnia zaglądam na stronę internetową
            Wyborczej, Lubuskiej, czy też sprawdzam w kamerkach jaka jest w Gorzowie
            pogoda. Pozdrawiam
            • Gość: open Re: Gorzowskie mosty IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.07, 10:52
              z tymi mostami to mi wychodzi ,ze my prawie jak w Wenecji.
              Naliczyłem 14 ,w tym kładki koło młyna i następna ,która jest zagrodzona, a
              skracałaby przejscie na Piaski od szpitala . Mosty nam zostały.
              Z dworcami gorzej .
              Został nam jeden i juz nie główny . Kiedys ,w tych strasznych czasach , w
              granicach administracyjnych Gorzowa dworców było 5 ( co do następnych dwóch to
              nie jestem przekonany ,że były w granicach . nie chce mi sie sprawdzać .
              • Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 13.02.07, 12:41
                Mosty i mostki nad Kłodawką. Kiedyś wpadłem na pomysł, aby zrobić z nich
                fotoreportaż. Nogi uchodziłem po pachy, w błocie się upaprałem, ale wszystkie
                opstrykałem. Było warto, bo niektóre naprawdę wyjątkowe, ale wyraźnie
                zaniedbane. Między niektórymi z nich można prawym brzegiem Kłodawki poprowadzić
                ścieżkę rekreacyjno - spacerową, np. od liceum przy Puszkina do młyna, który
                przez jakiś czas był pubem. Kiedyś pomysł ten podpowiadałem jednemu radnemu z
                Piasków. Przytaknął, do pomysłu się zapalił...i tyle.
    • Gość: adam Re: Gorzowskie mosty IP: 195.164.124.* 13.02.07, 23:40
      O mostach Zyzio wydal jakąś książkę. Da sie to czytać? Albo mozna to kupic w
      sieci? kto to wydal?
      • Gość: adam Re: Gorzowskie mosty IP: 195.164.124.* 13.02.07, 23:41
        No i czy uwzglednił wszystkie gorzowskie mosty?
      • redcloud Re: Gorzowskie mosty 14.02.07, 09:37
        Gość portalu: adam napisał(a):
        > O mostach Zyzio wydal jakąś książkę. Da sie to czytać? Albo mozna to kupic w
        > sieci? kto to wydal?
        Wydal Daniel. Do kupienia w jego ksiegarniach. Moim zdaniem slabe (mosty tylko
        na warcie i niepelna informacja). Dla kogos kto zaczyna poznawac nasze miasto
        lektura moze byc ciekawa. W kazdym razie ja nic nowego sie nie dowiedzialem.
        howgh
    • Gość: murarz Re: Gorzowskie mosty IP: 83.238.175.* 14.02.07, 00:04
      Budujemy mosty dla pana starosty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka