edmund.cieszko 09.02.07, 15:34 Najczęściej pisze się o gorzowskich mostach nad Wartą. Gorzowianie, czy wiecie ile ich jest nad Kłodawką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redcloud Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 17:32 Z drewnianym mostkiem calamy bedzie 18? howgh Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 18:24 Czy ktos probowal splynac Klodawka? Sporty extremalne w modzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 09.02.07, 20:55 Dzięki za dotychczasowe wpisy. Tak, to była swego rodzaju prowokacja. Niespełna dwa lata temu, kiedy jeszcze mieszkałem w Gorzowie, zrobiłem sobie wycieczkę wzdłuż Kłodawki - od mostka nad Srebrną do Warty. Nie wiedziałem ile piękna i ciekwaych rozwiązań architektonicznych jest w tych różnych konstrukcjach. Ale one niszczeją. I chyba nikt z władz Gorzowa tym się za bardzo nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Gorzowskie mosty 14.02.07, 09:40 login_tymczasowy napisał: > Czy ktos probowal splynac Klodawka? > > Sporty extremalne w modzie... > Teraz? Kiedyś mój tata pływał kajakiem po Kłodawce. Za młodu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 21:12 redcloud napisał: > Z drewnianym mostkiem calamy bedzie 18? > howgh Ani on mój, ani drewniany :( Też mam w pamięci go jako drewniany. :) Chodziłam tam na kasztany jako małolat, potem na wagary. ;) Teraz prowadzam tam córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Gorzowskie mosty 09.02.07, 21:16 Redcloud - nie widać tu mostka :( fotoforum.gazeta.pl/72,2,704,56386837.html Nie ma jak sugestia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 17:14 Niestety dawno tam nie bylem. Nie jest juz drewniany - szkoda - mial swoj urok. Przez odkrycie ze chodzilas na puszkina stracilem czujnosc. Poprawie sie :) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
calama Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 19:21 redcloud napisał: > Niestety dawno tam nie bylem. Nie jest juz drewniany - szkoda - mial swoj urok. > Miał......Teraz poręcze ma metalowe i nawierzchnię ma z asfaltu :( > Przez odkrycie ze chodzilas na puszkina stracilem czujnosc. Poprawie sie :) Czujnym trzeba być zawsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Gorzowskie mosty IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.07, 21:58 Jest ich sporo i pewnikiem nam obecny stan przekażesz. Mnie co innego interesuje gdzie to szanowny forumowicz Edmund sie podziewał tyle czasu. Przyjemnie czytać takie powroty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 10.02.07, 09:36 Witam Open! Włóczyłem się tu i tam. Poznawałem Sudety, pod którymi teraz mieszkam. Pięknie tutaj, ale brak mi lubuskich sosnowych lasów i jezior. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Gorzowskie mosty 12.02.07, 17:16 Ziemi ci nie brak? Twoj naczelny bez ziemi encyklopedie pisze! howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 12.02.07, 21:10 Owszem, brak, ale zdecydowały o tym względy rodzinne: między innymi wnuczka, do której miałem zbyt daleko. Ale i tutaj nie próżnuję, pracując dla dość dużego miesięcznika oraz podrzucając teksty dla lokalnego serwisu internetowego. Nie ma jednak tej gorzowskiej atmosfery, gdzie prawie wszyscy nawzajem się znali. W zamian jesteś bardziej anonimowy. Mam jeszcze jedno. Góry, które bardzo dawno temu opuściłem. Wiem że P.Jerzy pisze encyklopedię. Każdego dnia zaglądam na stronę internetową Wyborczej, Lubuskiej, czy też sprawdzam w kamerkach jaka jest w Gorzowie pogoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: open Re: Gorzowskie mosty IP: *.gorzow.mm.pl 13.02.07, 10:52 z tymi mostami to mi wychodzi ,ze my prawie jak w Wenecji. Naliczyłem 14 ,w tym kładki koło młyna i następna ,która jest zagrodzona, a skracałaby przejscie na Piaski od szpitala . Mosty nam zostały. Z dworcami gorzej . Został nam jeden i juz nie główny . Kiedys ,w tych strasznych czasach , w granicach administracyjnych Gorzowa dworców było 5 ( co do następnych dwóch to nie jestem przekonany ,że były w granicach . nie chce mi sie sprawdzać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edmund Re: Gorzowskie mosty IP: *.dream.net.pl 13.02.07, 12:41 Mosty i mostki nad Kłodawką. Kiedyś wpadłem na pomysł, aby zrobić z nich fotoreportaż. Nogi uchodziłem po pachy, w błocie się upaprałem, ale wszystkie opstrykałem. Było warto, bo niektóre naprawdę wyjątkowe, ale wyraźnie zaniedbane. Między niektórymi z nich można prawym brzegiem Kłodawki poprowadzić ścieżkę rekreacyjno - spacerową, np. od liceum przy Puszkina do młyna, który przez jakiś czas był pubem. Kiedyś pomysł ten podpowiadałem jednemu radnemu z Piasków. Przytaknął, do pomysłu się zapalił...i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gorzowskie mosty IP: 195.164.124.* 13.02.07, 23:40 O mostach Zyzio wydal jakąś książkę. Da sie to czytać? Albo mozna to kupic w sieci? kto to wydal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gorzowskie mosty IP: 195.164.124.* 13.02.07, 23:41 No i czy uwzglednił wszystkie gorzowskie mosty? Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Gorzowskie mosty 14.02.07, 09:37 Gość portalu: adam napisał(a): > O mostach Zyzio wydal jakąś książkę. Da sie to czytać? Albo mozna to kupic w > sieci? kto to wydal? Wydal Daniel. Do kupienia w jego ksiegarniach. Moim zdaniem slabe (mosty tylko na warcie i niepelna informacja). Dla kogos kto zaczyna poznawac nasze miasto lektura moze byc ciekawa. W kazdym razie ja nic nowego sie nie dowiedzialem. howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murarz Re: Gorzowskie mosty IP: 83.238.175.* 14.02.07, 00:04 Budujemy mosty dla pana starosty! Odpowiedz Link Zgłoś