Dodaj do ulubionych

Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35

24.06.07, 20:08
I coście narobili?! Teraz Heńkowi jest na pewno przykro... Tak trudno było
zebrać swoich ludzi z Gorzowa? No nic, Heniek, nie martw się. Następnym razem
na pewno się uda. A kto wie, może niedługo zostaniesz posłem, albo i
senatorem? Albo premierem, jak Kazek... Nie jesteś wcale gorszy od Kazia, więc
nic się nie martw. Będzie ok! Głowa do góry!
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.07, 20:46
      Jeśli to ma być twarz PO w lubuskim, to platforma sama się zatopi. Czekamy na szybki powrót SLD.
    • Gość: Samorządowiec. Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:00
      No to Panie Przewodniczący (Sejmiku -jesczcze) czas jutro na Sejmiku złożyć
      dymisję.
      • Gość: samorzadowiec 2 Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.07, 23:16
        kolego samorzadowiec, jak dobrze wiesz wozniak zrobil najwiekszy wynik w
        wyborach do sejmiku!
        a jedno z drugim nie ma nic wspolnego.
        JDJ i BB znow sie spikneli i zakopali wozniaka.
        dobrze ze mial odwage wystartowac.
        • Gość: Samorządowiec Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:16
          Kolego Samorządowiec 2. Coś z Twoją pamięcią kiepsko. Najlepszy wynik w
          województwie do Sejmiku(pobił wszystkich na łeb i szyję) uzyskał były
          Wicemarszałek Fedko z SLD i to w sytuacji ówczas niskich notowań tej partii.
          • Gość: nicelus Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 15:12
            przez 8 lat województwem rządziło sld, co doprowadziło do 300-milionowego długu
            szpitala. fedko miał cztery lata na realizowanie swoich pomysłów, a teraz jakby
            miał trochę wstydu i przyzwoitości, to by nie przeszkadzał innym.

www.zachod.pl/articles/view/lid-krytykuje-wladze-wojewodztwa
            • Gość: ferdek Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.gorzow.mm.pl 25.06.07, 20:01
              A ja sie ciesze, ze nie ma juz Bachalskiego. Ten typ powienien dac sobie spokoj
              z polityka.
              Szkoda H.Wozniaka. Uwazam, ze byl lepszym kandydatem niz Bukiewicz, nie tylko
              dla Gorzowa, ale i calego wojewodztwa.
    • Gość: zirek Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.07, 21:09
      Szkoda Wozniaka. Merytorycznie wypada lepiej niz Bukiewicz. Ta kobieta nie robi
      na mnie dobrego wrazenia.
      • Gość: nicelus Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.07, 22:35
        zirek napisał:

> Szkoda Wozniaka. Merytorycznie wypada lepiej niz Bukiewicz. Ta kobieta nie
        robi na mnie dobrego wrazenia. <

może robi dobry bigos?
        ;)
        • rgr11 polnoc traci wladze - nowy wpis blog rgr 24.06.07, 22:44
          witam i zapraszam :

www.zachod.pl/articles/view_theme/26/polnoc-traci-wladze

pzdr rgr
          • marek_p Re: polnoc traci wladze - nowy wpis blog rgr 24.06.07, 23:52
            Czytaliście ?
            Zastanawiam się właśnie, czy ze mną jest coś nie tak, czy może redaktor
            za dużo bombelków przyjął :))))
            • marek_p Nowy wpis 25.06.07, 00:09
              marek_p napisał na ultramądrym :

Parę szpilek już wbiłem. Dopingujecie mnie Robercie. Niestety lubuszczyźnie
              mogę poświęcić nie więcej niż 5% czasu, którym ty dysponujesz w tym, że tak
              powiem temacie. Takie życie.

Wiem, że licha ta arena, ale ślubuję - 2 h/tydzień. Tyle wygospodaruję. Trochę
              będzie trzeba poczekać na efekty, ale niektórym nie będzie fajnie.

Obiecałem.

Być może, że Robert wytrzeźwieje i zechce edytować co nieco. Tu jego macki nie
              sięgają, a jeśli nawet to i tak mam oryginał.

Cytat z ultrablogu:

"Północ traci władzę
              24.06.2007 22:34 Autor: Robert Gromadzki

Postanowiłem spojrzeć trochę geograficznie na zmiany w naszym regionalnym życiu
              politycznym.
              reklama

Zjazd PO i wybór Bożenny Bukiewicz kończy erę dominacji polityków z północy w
              partiach prawicy. Rok temu sytuacja była całkiem inna. PO-szef Jacek Bachalski,
              PiS-Kazimierz Marcinkiewicz i zdenerwowani politycy z południowej części,
              którzy de facto nie mieli wiele dopowiedzenia. Na dodatek wahadło wyborcze
              wychyliło się w prawą stronę i uzasadnione były ich obawy. Tymczasem
              premierostwo Marcinkiewicza spowodowało destabilizację w Pis-ie. Na dodatek
              wojewodą lubuskim nie został Ireneusz Madej tylko Marek Ast. To była pierwsza
              wygrana potyczka południa z północą. Inne nominacje w administracji rządowej
              nie odegrały tak fundamentalnej roli, jak ta. Marek Ast swoim spokojnym
              działaniem spowodował, że PiS nie rzuciło się krwiożerczo na stołki jak swego
              czasu SLD. Co by nie zarzucać liderowi lubuskiego PiS-u, ale zmiany
              przeprowadzał ze spokojem. Miał dylemat czy pozostać wojewodą czy wejść w ławy
              poselskie i zarządzać partią. Marek Ast wybrał to drugie i dzięki temu PiS nie
              podzielił się a nawet ma nowych członków. Majstersztykiem była sprawa nominacji
              Wojciecha Perczaka na wojewodę. To była sztuka, żeby utrącić kandydatury
              podawane przez ówczesnych sekretarzy stanu w rządzie Jarosława Kaczyńskiego. Ta
              nominacja okazała się trafna. Perczak jest wojewodą, który nadzoruje samorządy
              a nie wchodzi w ich rolę. Wzorowo zachowuje się w sprawie gorzowskiego
              szpitala. Przecież jeden jego ruch i tej jednostki nie ma a samorząd
              województwa miałby orzech do zgryzienia w postaci długu.

Teraz czas na PO. Wynik Bukiewicz jest miażdżący. Powiem szczerze nie
              przewidywałem tak wysokiego zwycięstwa. To również wyzwanie dla
              przewodniczącej, która musi poskładać tę partię podzieloną przez złe
              zarządzanie Jacka Bachalskiego. Ten zachował się z klasą i z tego, co się
              dowiedziałem i co przeczytałem ( przepraszam, ale z ważnych powodów nie mogłem
              być na zjeździe) nie doprowadził swoim wystąpieniem do dalszego podziału. Wynik
              Henryka Macieja Woźniaka wskazuje, że delegaci mają na razie dość propozycji i
              wizji działania polityków z północy.

Tak, więc de facto województwem rządzi południe. Należy dodać do naszej analizy
              jeszcze przywództwo Waldemara Starosty w Samoobronie, Krzysztofa Bosaka w LPR
              czy Józefa Zycha w PSL. Mapa regionu pokazuje, kto powinien i rozdaje karty w
              lubuskim.

Ps. Lewica zarządzana jest przez szefów z północy i jak widać nic się nie
              dzieje.

Dla polityków z południa jedno ostrzeżenie, aby zbytni tryumfalizm nie
              spowodował, że zaczniemy się na nowo dzielić.

Następny wpis we wtorek."

Ale jaja - WIDZICIE KIM JEST REDAKTOR OPŁACANY Z WASZYCH ABONAMENTÓW ?
              • Gość: nicelus Re: Nowy wpis IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 00:37
                marek_p napisał:

> Ale jaja - WIDZICIE KIM JEST REDAKTOR OPŁACANY Z WASZYCH ABONAMENTÓW ?

a kim jest? chyba bystrym obserwatorem, dobrym analitykem i rzetelnym
                bezstronnym komentatorem. ja przynajmniej żadnego błędu nie znalazłem...

ps. a propos naszych abonamentów, to też więcej jest na południu.
                ;)
                • marek_p Re: Nowy wpis 25.06.07, 00:55
                  Gość portalu: nicelus napisał(a):

> ja przynajmniej żadnego błędu nie znalazłem...

Nic dziwnego, ty na to patrzysz jako człowiek z PiS-u, a ja na to patrzę
                  jako człowiek z Gorzowa.
                  • Gość: nicelus Re: Nowy wpis IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 01:06
                    ja patrzę na to, jako niezwiązany z żadną partią człowiek ze środka
                    województwa.

nic nieprawdziwego w tym blogu nie mogę się dopatrzyć.
                    :)
    • e_werty Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 25.06.07, 00:00
      O!!!
      Teletubis wygral! A Shrek przegral?

-
      • marek_p Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 25.06.07, 00:11
        e_werty napisał:

> O!!!

Wszystko o.k. - jaka partia taki Przywódca :))))
        • Gość: nicelus Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 00:56
          marek_p napisał:

> Wszystko o.k. - jaka partia taki Przywódca :))))

zjeść bigos i do domu - a czego innego się po tej partii spodziewałeś? debaty
          nad programem? debaty nad przyszłością województwa?

"Jak trudno rządzi się Platformą w regionie, Bukiewicz odczuła już godzinę po
          nominacji. Delegaci hurtem odwołali wcześniej kilkadziesiąt osób z rady
          regionu, komisji rewizyjnej, sądu koleżeńskiego i poszli do bufetu na bigos. Do
          sali, kiedy przyszło do wyborów nowych członków rady, wróciło niespełna 150.
          Zjazd został bez quorum i trzeba go było przerwać. Teraz trzeba zwołać nowy. Na
          razie nie wiadomo, kiedy i gdzie."

sami się nie potrafią rządzić, a co mówić o województwie.
          :(
    • Gość: Bernard Gratulecje dla zwyciezcy... IP: *.dial.telus.net 25.06.07, 05:37
      Hey,
      Mam nadzieje, ze glupi "wyborcza" retoryka pojdzie do kosza i zacznie sie
      dobrze dziac po stonie pltformy...
      Jak jednak bedzie....Zobaczymy....
      PO ma tradycje prostytucji politycznej.....Czy cos sie zmieni>>>
      Osobiscie watpie...
      :)(:):)
      • Gość: nicelus Re: Gratulecje dla zwyciezcy... IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 13:41
        Bernard napisał:

> PO ma tradycje prostytucji politycznej.....

nie sposób zaprzeczyć. to widać, a szczególnie ostatnio w gorzowie. czasem
        potrafisz być trochę myślicielem i spojrzeć bezstronnie.
        :)
    • Gość: Samorządowiec Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 08:23
      Kolego Samorządowies 2. Coś z Twoją pamięcią kieosko. Ostatnie wybory
      samorządowe do Sejmiku wygrał zdecydowanie (pobił wszystkich na łeb na szyję)
      wieloletni Wicemarszłek Fedko z SLD, mimo, że ta partia wówczas miała niskie
      notowania. Ale jak widać wyborcy słusznie ocenili pracę, a nie zadęcie
      polityczne.
      • budrys77 Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 25.06.07, 13:48
        Dziwi mnie, że "lubuska" (brrrrr - jak ja nie lubię tego słowa) Platforma
        Obywatelska, wybrała na szefa osobę, której wyborcy podziękowali z kretesem. Z
        drugiej strony wybór na HMW to też kiepska alternatywa. Reasumując - zarówno PO
        jak i PiS pokazały, jak krótka jest ławka ich lokalnych kadr. Przypadek, czy
        też celowe tłamszenie aktywistów z młodzieżówek tych partii??????
      • Gość: nicelus Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.dip.t-dialin.net 25.06.07, 14:56
        > Ostatnie wybory samorządowe do Sejmiku wygrał zdecydowanie (pobił wszystkich
        na łeb na szyję) wieloletni Wicemarszłek Fedko z SLD, ...

to prawda, że wygrał fedko z sld, ale zgodnie z mafijnym zwyczajem, po
        zwycięstwie oddał hołd i całą władzę w ręce bosa. dzięki temu bocheński został
        na drugą kadencję marszałkiem no i oczywiście w dowód łaski też na drugą
        kadencję mianował fedkę wicemarszałkiem.

> Ale jak widać wyborcy słusznie ocenili ...

gdzie to widać? jest akurat odwrotnie. to właśnie dzięki fedce bocheński na
        drugą kadencję został marszałkiem, a szpital wojewódzki ma 300 mln długów.

• Gość: Samorzadowiec 2 Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.07, 22:58
        Pan Wozniak zdobyl najlepszy wynik w platformie i drugie w wojewodztwie.
    • Gość: xyz ze Słubic Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: 212.160.185.* 25.06.07, 20:08
      Gratuluję pani przewodniczącej.

Proszę zarządzać PO, twardą ręką.

Nieposłusznych proszę wyrzucać na "zbitą twarz".

Szanowna pani, proszę rugować partyjny napotyzm, przyzwyczajenia do
      nuworyskiego politykierskiego życia.

Proszę kreować uczciwych młodych ludzi z loklanej, lubuskiej PO.

Wkrótce /za 8-10 lat/, Gorzów Wielkopolski i Zielona Góra z prawie z całym
      obecnym terytorium Lubuskiego będzie przyłączona do regionu wielkopolskiego.

Nie będzie wtedy PO, PiS, LiDL ...

Obywatele odetchną.

Dobrze, że schedy po p. Bachalskim Jacku nie przejął Jabłoński Marcin.

Życzę pani, pani przewodnicząca, efektywnej pracy dla Polski.
      • Gość: alek Re: marek pije szampana co ty na to ?? :P IP: *.ztpnet.pl 25.06.07, 23:43
        Mam w D... PO ale ten Bachal byl juz irytujacy.
        Po przejcieciu wladzy przez ZG w PiS czas na PO :)
        Wiem ze boli bo Wozniak mial byc batem na ZG tak jak kiedys kazio no ale
        widzisz, sprawiedliwosc wygrala.

Kurcze a tak zle bylo jeszcze rok temu.

Ps. co ty masz do Gromadzkiego ?? Napisal chlopina prawde ale widze ciebie
        prawda jak zwylke najbardziej wku...... :P

Zielonaaaaa Góraaa siala la la la
      • Gość: Leo Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:10
        "prosze kreować uczciwych młodych ludzi z PO....."
        Buhahaha, jak krętaczka i kłamczucha BB będzie kreować to niedługo zobaczysz....
        tej pani zależy TYLKO na jej własnym interesie, no i jest do tego pusta i leniwa !
    • Gość: Shirra Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.smsnet.pl 25.06.07, 23:54
      I Woźniak i cała ta Bożennna są siebie warci!! dziękuje.
      • Gość: gorzow Re: Wybory w PO: Bukiewicz 182 głosy, Woźniak 35 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:18
        Dzis w radiu Zachod slyszalem sen. Rafalska. Mowila, ze Bachalski i jego ludzie
        poparli Bukiewicz. Teraz rozumiem. I jak mial wygrac Henryk W.?
        Nieladnie panie senatorze! Gorzow panu tego nie zapomni!!! Wracaj pan do
        poznania!!!
    • Gość: Kłodawa Heniu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 05:43
      Gdzie Twoje dawne (pardon) jaja.
      • Gość: alek Re: co tam mareczku jak sie dzis czujesz :P IP: *.ztpnet.pl 26.06.07, 17:08
        sialalala
        • Gość: john Re: co tam mareczku jak sie dzis czujesz :P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 19:16
          Panie Wozniak, glowa do gory! Bukiewicz nie porzadzi za dluga PO w lubuskim.
          Niczym sie nie rozni od Bachalskiego poza tym, ze jest kobieta. mam nadzieje,
          ze plarformersi przekonaja sie o tym jak najszybciej i pojawi sie wtedy dla
          pana ponowna szansa zostania szefem Po.
          • Gość: armi Re: wybory w po IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.06.07, 09:48
            na pytanie radia zachód do bachalskiego czy poparł bukiewicz ten wił się jak
            piskorz,a potem stwierdził,że trzeba się zastanowić nad sensem woj.lubuskiego-
            oddał gorzów,ma gdzieś lubuskie - wracaj pan razem z szadnym do poznania.
            • redcloud Re: wozniak poczeka 28.06.07, 11:37
              Problem Wozniaka polega na tym ze ten gosciu nigdzie nie pcha sie na sile. Jego
              przeciwnicy tlumacza to zadzieraniem nosa i checia noszena w lektyce - takie
              panskie maniery. Nie pcha sie bo ma dobrze platna prace w banku, realizuje
              swoje samorzadowe ambicje w sejmiku itd. Nie nadaje sie do otwartej walki
              politycznej bo poziom obrzucania blotem i zakulisowych gierek go nie
              interesuje, stad byc moze nigdy nie bedzie liderem PO. W politce trzeba sie
              rozpierac lokciami wonosic przeciwnikow na kopach, a on czeka. Tylko na co?
              Brak mu politycznje chytrosci
              howgh
              PS. jak juz sie wszyscy „politycy” z PO zgraja, sami sie z nim przeprosza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka