Dodaj do ulubionych

Ginger - Segway

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 17:26
Zaczynacie pitolić jak poronieni ;) więc zacznę nowy wątek.
Czy ktoś z Was słyszał o wynalazku z tematu?
Dwukołowy, zyroskopowy pojazd, który 'ma zrewolucjonizować nasze życie'.
Rewolucja w technologii na świecie a Wy nic... :))
Chętnie obejrzałbym to cacko.
Nie planuje ktoś zakupu? Mają być w sprzedaży od 2003.

pzdr
Bx
Obserwuj wątek
    • borys-krakow Re: Ginger - Segway 06.12.01, 10:17
      Ostatni raz takie zamieszanie widziałem wokół kostki Rubika. Urwałem się z
      lekcji, bo trzeba było stać trzy godziny pod Kaczorkiem.
      (Kaczorek żyje?)
      Z dużej chmury mały dyszcz.
      Rower lepszy i na pewno tańszy, wyważono drzwi otwarte. Jeśli Gingera obudują i
      przyspieszą to może być miłe.
      • Gość: Blic Re: Ginger - Segway IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 12:55
        borys-krakow napisał(a):

> (Kaczorek żyje?)

Kaczorek ma się dobrze. Aczkolwiek dawno tamtędy nie przechodziłem, więc mogę się
        mylić.

> Rower lepszy i na pewno tańszy, wyważono drzwi otwarte. Jeśli Gingera obudują i
        > przyspieszą to może być miłe.

Też tak myślę. Za drogie i za wolne.
        Ale nie zgodzę się żeby rower był lepszy. :)

pzdr
        Bx
        • borys-krakow Re: Ginger - Segway 06.12.01, 13:32
          Gość portalu: Blic napisał(a):

> Ale nie zgodzę się żeby rower był lepszy. :)
          Dla leniuchów Lexusy!
          Dla tężyzny rowery.
          O ile wszystkiego nie zamienią w średnicówki bezrowerowe.
          • Gość: xgwiak Re: Ginger - Segway IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 22.12.01, 06:20
            A to cos dla Zielonej, zwlaszcza ten powiekszony i obudowany zamiast tramwaju.
            No i wtedy gdzie tam "Gorzufkowi" do ZIELONEJ. A tak naprawde to w Zielonce i
            nie byloby ulicy gdzie normalny tramwaj moglby sie zmiescic nie mowiac juz o
            skretach.
            Pozdrowko!!!!!!
      • arwena zamieszanie 08.12.01, 14:52
        borys-krakow napisał(a):
        > Ostatni raz takie zamieszanie widziałem wokół kostki Rubika.
        > Z dużej chmury mały dyszcz.
        a mnie sie podoba to zamieszanie wlasnie.
        nie wiem, czy slyszeliscie o tym kolesiu wczesniej - ja juz od roku gdzies
        zastanawialam sie, co to moze byc!
        peany pial gates m.in. (wydaje sie ze to nie jest najlepsza argumentacja, ale
        jednak)
        pozdrawiam
        marketingowo
        a
        • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 31.12.01, 11:58
          Kibicuje temu czemuś, bo mam dość miast z kłębiocymi sie samochodami. Znam
          ludzi w Gorzowie, którzy mają 250-500m. do pracy i codziennie docierają tam
          samochodem. Samochód ma służyćdo pokonywania dużych odległości z miasta do
          miasta, a nie do jazdy po Gorzowie. Dalismy sobie wmówić że te czterokołowe
          smrodziuchy są nam dożycia niezbędne. A przecież tak nie jest.
          • gnomek Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 31.12.01, 16:00
            kobyla napisał(a):

> Dalismy sobie wmówić że te czterokołowe
            > smrodziuchy są nam dożycia niezbędne. A przecież tak nie jest.

Idzie kryzys. A już jedna poetka zauważyła, że lepiej płakać z mercedesie niż
            pekaesie.
            Lubię jeździć samochodem. Również po Gorzowie. Szczególnie w piątek wieczorem,
            gdy w PR III jest lista przebojów.
            • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 01.01.02, 16:56
              Gnomek - to ofiara nachalnych reklam koncernów motryzaycyjnych. Wmówili ci, że
              lubisz jazde samochodem po Gorzowie.Poczekaj już my ci wciśniemy ekologicznego
              gingera zamiast twojego czterokołowego smrodziucha. Smrodziuchy - precz z
              miasta. Powinno sie dla was budowac jakies odludne tory, żebyscie mogli sie
              pozamykac w tych szcelnych kabinach czterokolowych i tam sobie sluchac radia.
              Samochody..... okropność.
              • kajzerka Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 02.01.02, 11:48
                kobyla napisał(a):

> Samochody..... okropność.

Kobyla woli naped na worek owsa. A zamiast gnomkowej listy przepbojów, jak woznica spiewa wio
                koniku

Przebije sie ginger albo sie nie przebije.
                Jesli bedzie odpowiednio silne lobby tym zainteresowane.
                Dlaczego nie przebijaja sie inne cudowne wynalazki? Czy w dzisiejszych czasach mozna uwiezyc w to, ze
                od stu ponad lat czlowiek nie moze wymyslic lepszego, tanszego i ekologiczniejszego paliwa od
                benzyny? Jasne ze wymyslil i moze wymyslac w nieskonczonosc. Tylko ze trzeba to jeszcze ludziom
                wcisnac czyli wypromowac. A tego lobby na razie jeszcze nie chce robic.

Samochod to dobra rzecz. Ale zeby jezdzic po miescie w kolko zeby posluchac radia? To juz wiem skad
                w tym miescie takie korki
                • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 02.01.02, 11:53
                  Gnomek ma na tym Forum całkiem ciekawe posty. Ale każdy człowiek ma jakieś
                  fixum -dyrdum. W przpadku Gnomka - to ta nieszczęsna jazda bez sensu po mieście
                  z włączonym radiem. Ptrecz ze smrodziucahmi w pięknych zielonych miastach!!!!
                  • gnomek Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 02.01.02, 16:25
                    kobyla napisał(a):

> W przpadku Gnomka - to ta nieszczęsna jazda bez sensu po mieście z włączonym
                    radiem. Ptrecz ze smrodziucahmi w pięknych zielonych miastach!!!!

Wcale nie jeżdżę bez sensu tylko stąd tam lub stamtąd tu. A w Gorzowie jazda
                    donikąd jest dozwolona. Dla pieszych, takich jak nasza Kobyła wybudowano nawet
                    Schody Donikąd.
                    • Gość: xgwiak Re: wreszcie!!!!!!!!!!! IP: *.cvx19-bradley.dialup.earthlink.net 02.01.02, 16:49
                      Jak to te schody "Do nikad". Ja wiem, ze do "Gory a moze Zielonej". Kto nie
                      wierzy niech sprawdzi??????
                      Pozdrrrrr!!!!!!
                      • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 12:51
                        Informacja dla Gnomka. Zasłużona dla gorzowskiej Temidy pani sędzia Załuska
                        cale życie chodzi do pracy (kilka km) na nogach. Nigdy jej nie przyszło do
                        głowy, żeby zamykać się w blaszanym pojemniku na kołach, z którego wydobywają
                        się śmierdzące opary spalanej benzyny. Gnomek już do końca życia będzie
                        niewolnikiem smrodziuchów. W niewolnictwie szczęśliwy.
                        • gnomek Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 13:04
                          Odpowiedź dla Kobyły. Sędzia Załuska jest spadkobierczynią nobliwego i
                          zasłużonego polskiego rodu. Przysługuje jej nie tylko rodzimy tytuł szlachecki
                          ale i z któryś zagranicznych - jest baronową lub hrabinią.

Ona po prostu - Droga Kobyło - wybrała emigrację wewnętrzną. Bo w normalnym
                          kraju automobil na pewno by kupiła, ale musiałaby mieć jeszcze szofera, jak
                          przystało na błękitną krew. W PRL-u szoferów dla sędziów nie przewidziano. J.O.
                          Pani Sędzia Załuska zbuntowała się więc i zaczęła chodzić na piechotę.

Tak się do tego przyzwyczaiła, że nawet po zmianie systemu politycznego
                          kontynuuje swój bunt.
                          • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 13:12
                            No cóż Gnomku. Nie wiedziałem, że z tobą jest aż tak źle. Widzą, że zrobisz
                            wszystko, żeby sobie wmówić, że twoje zamykanie się w śmierdzącym blaszaku jest
                            zachowaniem racjonalnym. Założę się, że gdybyś był człowiekiem palącym,
                            potrafiłbyś sobie wmówić, że podpalanie wyschniętych liści i połykanie dymu,
                            który śię z tego świnstwa wydobywa - jest również zjawiskiem racjonalnym i
                            przyjemnym dla organizmu. Pocieszające jest tylko to, że są w tobie
                            samokrytycznego podejścia do własnej osoby, o czym świadczy chociażby twój nick.
                            • gnomek Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 13:29
                              To Ty Droga Kobyło nie przyjmujesz racjonalnych argumentów o życiu w PRL
                              polskiej arystokracji w aspekcie motoryzacji polskiego społeczeństwa. Czas na
                              wycieczkę na Schody Donikąd.

Po prostu nie doznałeś jeszcze wolności jaką daje samochód. Ja jadę kiedy i
                              gdzie chcę a Ty musisz czekać na PKS z workiem owsa w garści.

Co do mojego nicka, to wcale on nie świadczy o przesadnym samokrytycyzmie.
                              Przed pałacem w Dąbroszynie kiedyś stały żeliwne gnomki, bardzo sympatyczne z
                              wyglądu, które pilnowały zdrowego rozsądku i tradycji. Niestety ktoś je zabrał.
                              I mój nick nawiązuje właśnie do tych gnomków. Sympatycznych, mądrych, pięknych,
                              wspaniałomyślnych, rozsądnych, dobrze wychowanych, kulturalnych, obytych,
                              wykształconych, skromnych, wdzięcznych - krótko mówiąc najlepszych gnomków na
                              tej szerokości geograficznej.
                              • kobyla Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 13:37
                                Samochód i wolność. Rocznie w Polsce w wypadkach samochodowych ginie ok. 10
                                tysiecy ludzi. A może i więcej. Wolność w blaszanym śmiercionośnym smrodziuchu -
                                chyba żartujesz.
                                • gnomek Re: wreszcie!!!!!!!!!!! 03.01.02, 16:18
                                  ...A Bridget Jones było, że jedno na trzy małżeństwa kończą się rozwodem. Ergo
                                  z argumentacją na takim poziomie wciąż zapraszamy Kobyłę na Schody Donikąd.
                                  Kobyło wysil się.

Muszę coś w końcu napisać o kobyłowym imputowaniu, że mój samochód śmierdzi.
                                  Otóż Kobyło zapewniam Cię, że moje autko nie śmierdzi lecz pachnie. A co do
                                  smrodu to nie pytam o woń Twoich kopyt po marszobiegach w naszym mieście...
    • kobyla Re: Ginger - Segway 04.01.02, 08:34
      Rozwód to nie śmiertelny wypadek.
      • kajzerka Re: Ginger - Segway 04.01.02, 09:07
        Gnomku! A może kobyla lubi rower? Moze sie zalozycie - na wiosne, bądzmy milosierni - kto pierwszy
        dotrze o godz. 15.15 z Sikorskiego do koscioła Meczenników na Górczynie. Sam jestem ciekawy
        wyniku!
        • kobyla Re: Ginger - Segway 04.01.02, 10:13
          Ja mogę w takim wyścigu wystąpić.
          Ale, ale. Dziś mamy piątek. Z lektury postów Gnomka wynika, że dziś ten
          niewolnik blaszanego smrodziucha wyruszy o 19.00 na miasto, aby w samochodzie
          słuchać listy przebojów pr III. Uważajcie gość może być groźny dla innych
          użytkowników drogi, zwłaszcza gdy będzie słuchał swego ukochanego Enrique
          Inglesiasa.
          • klin! Re: Ginger - Segway 04.01.02, 10:51
            Pomyliłeś listy... Enrique bywa chyba na Hop-Bęc, ale nie w Trójce.
      • gnomek Re: Ginger - Segway 08.01.02, 19:36
        kobyla napisał(a):

> Rozwód to nie śmiertelny wypadek.

Słabe. Aby Ci pomóc w procesie myślowym przeprowadzę wywód. Liczba rozwodów nie
        powinna wpływać na chęć zawarcia małżeństwa. Liczba wypadków nie powinna wpływać
        mna zamiar zakupu samochodów. Liczba kobylich kup na drodze nie powinna wpływać
        na zamiar jazdy wierzchem.

Kobyło brakuje Ci argumentów przeciwko motoryzacji.
    • borys-krakow Re: Ginger - Segway 04.01.02, 10:45
      Gość portalu: Blic napisał(a):

> Zaczynacie pitolić jak poronieni ;) więc zacznę nowy wątek.
      No właśnie. To nie ja, to Blic.
      • kobyla Re: Ginger - Segway 05.01.02, 12:05
        Klin napisał: Pomyliłeś listy... Enrique bywa chyba na Hop-Bęc, ale nie w
        Trójce.

Racja. Ale Hop-Bęc to będzie jak Gnomek zbyt mocno się zasłucha i walnie w
        jakieś drzewo

• kobyla Re: Ginger - Segway 07.01.02, 19:35
      Gnomku, polecam ci wątek „Kupię garaż blaszak”.
      • arwena smianie... 07.01.02, 20:03
        Jak ktos jeszcze do mnie cos kiedys gdziekolwiek o rozmyciu, cukrzeniu czy
        czymkolwiek...
        toz uczyc sie od was!
        • kobyla Re: smianie... 07.01.02, 20:05
          Jesli ktoś komuś coś lub ewentualnie nikt nikumu nic. To jaka to jest sprawa?
          Pytam,Cię Arweno.
          • arwena Re: smianie... 07.01.02, 20:08
            kobyla napisał(a):
            > Pytam,Cię Arweno.
            o sprawe mozesz.
            najwznioslejsze.

• kobyla Re: ODPOWIADAM... 07.01.02, 20:15
              To jest sprawa dość niewyjaśniona.
              • arwena no to pytasz czy odpowiadasz? 07.01.02, 20:19
                nie ulega watpliwosci
    • kobyla Do Gnomka 08.01.02, 22:19
      Powiedz szczerze. Jeśli pojawią się w sprzedaży. Kupisz gingera czy nie?
      • gnomek Re: Do Gnomka 09.01.02, 17:12
        kobyla napisał(a):

> Powiedz szczerze. Jeśli pojawią się w sprzedaży. Kupisz gingera czy nie?

Pewnie, że nie. Jego cena wynosi teraz 30 tys. zł. Musiałbym się z Kobyłą na łby
        pozamieniać, aby wydawać tyle forsy na dwa kółka z akumulatorem i kijkiem.
        Natomiast informuję, że w tym roku zamierzać wymienić rower, bo ten co mam już
        dosyć stary.
        • borys-krakow Re: Do Gnomka 09.01.02, 18:43
          gnomek napisał(a):

> aby wydawać tyle forsy na dwa kółka z akumulatorem i kijkiem.
          Nieco upraszczasz, bo akurat te kijki są bez sensu, ale najciekawsze jest to co w
          środku. Patenty wynalezione przy okazji mogą sporo namieszać. Więc może warto
          Imbir kupić żeby wymontować jakiś zabawny żyroskopik i usprawnić zabawkę dziecku.
          Będzie zadawało szyku na podwórku (tutaj: na polu). Komunie soon.
          A akumulator też musi mieć niezłą pojemność.
          • kobyla Re: Do Gnomka 10.01.02, 16:47
            Uwaga jutro piątek. To dzień kiedy Gnomek jeździ wkółko po miescie i słucha
            listy przebojów. Swoją drogę mogłby nam na Forum zdać relacje z
            tych „fascynujących” podróży.
            • gnomek Re: Do Gnomka 10.01.02, 17:19
              Tego nie da się opisać. Musisz sam tego doświadczyć. Skoro nie masz samochodu
              to zamów taksówkę, poproś taksiarza o nastawienie radia na III PR i delektuj
              się klimatem podziwiając gorzowskie widoki.

Jeśli zbierasz forsę na gingera i nie masz na taksówkę, to pozostaje tylko
              autobus MZK. Ale kierowca musi być kumaty i słuchać trójki. Musisz też wsiąść
              na pętli, aby miejsce za szoferem było wolne. Bo z tyłu autobusu chyba nic nie
              słychać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka