Dodaj do ulubionych

Satanistyczny jad

27.06.07, 09:57
sączy sie z głosników i CD.
Rząd postanowił to zmienić .
Takie grupy rockowe jak Police , Doors Ramstein ,Sex Pistols ,Led
Zeppelin ,Myslovic, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach ,Jan Borysewicz i
nawet supergrupa "Trubadurzy " z "klęcznikiem" Krawczykiem i tp. objęte
zostana zakazem odtwarzania swojej muzyki i jej nagrywania .
Ile to radości zawdzięczamy walce tych rządzących o "lepsze jutro"
Obserwuj wątek
    • zetkaf Re: Satanistyczny jad 27.06.07, 18:19
      No coz, pozostaje ratunek w Trybunale Konstytucyjnym, lub w UE...

I niech nikt nie mowi, ze nie wracamy do PRLu, cenzura coraz bardziej jawna i
      usankcjonowana...
    • Gość: login_t Belkotliwy belkot IP: *.dsl.pipex.com 27.06.07, 23:00
      ... a co tam z kartkami na paliwo, ktore zapowiadales niedawno?
      Drze z ciekawosci!
      • zetkaf Re: Belkotliwy belkot 27.06.07, 23:10
        Jak bys nie byl doinformowany, wzorce kartek na paliwo zostaly zdefiniowane juz
        pare miesiecy temu, pod pretkstem ze "na wypadek potrzeby".
        Teraz w kazdej chwili moga zostac uzyte - wystarczy, ze "bedzie potrzeba".
        Ciekawe, od kiedy wycofano kartki na paliwo, nikt nie myslal o ich
        zdefiniowaniu nawet na "wszelki sluczaj", a tu nagle dosyc szybko wzory (i
        opcje reglamentowania paliwa w calym kraju) wprowadzily rzady, o ktorych mowi
        sie tez, ze sa zagrozeniem dla demokracji,wprowadzaja cenzure, itp...
    • e_werty Czy thebird1 to jadowity nielot? 27.06.07, 23:28
      Nie bądź goloslowny - podaj linki do tych wieści!
      • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 28.06.07, 19:37

> Nie bądź goloslowny - podaj linki do tych wieści!
        Linkow nie podam, ale informacje potwierdzam w jakims stopniu. Chyba w zeszlym
        tygodniu bylo w GW, ze Kosciol chce wystapic z taka propozycja do rzadu, zeby
        zakazac "satanistycznych" wykonawcow. Ale bylo to tak przekazane, ze az sie
        nasuwalo pytanie, czy Kosciol tylko wysunal takie pytanie, czy moze Kosciol ma
        juz jakies pierwsze zatwierdzenia pomyslu ze strony rzadu?
        • Gość: login_tymczasowy Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? IP: *.dsl.pipex.com 28.06.07, 20:00
          zetkaf napisał:

> zeszlym tygodniu bylo w GW, ze Kosciol chce wystapic z taka propozycja do
          rzadu,
          Po wyborach uzupelniajacych na na Podlasiu glowny tytul w Wyborczej byl: "PiS
          przegralo na Podlasiu".
          Jak bylo na prawde - sprawdz sam.

Wyborcza klamie i manipuluje.

Zawsze znajdzie sie jakis ksiadz ktory cos powie albo jakis anarchista, ktory
          rzuci kamieniem.
          A Wyborcza napisze, ze rzad rozwaza.
          Powolywanie sie w tym zakresie na Wyborcza to przejaw glupoty albo zlej woli.
          • Gość: thebird1 Moje informacje mają zawsze potwierdzenie IP: *.gorzow.mm.pl 28.06.07, 22:29
            zetkaf dziekuje za wyreczenie mnie w tłumaczeniu niedowiarkom . Linków nie bedę
            szukał bo mi sie nie chce. Te informacje sa tak podawane społeczności jak w
            latach 60-70.
            Ostatnią informację, dotycząca pieniędzy, też przeoczyliści.
            To tak a propos braku pieniędzy dla pielegniarek.
            Zyta poinformowała ,że przekazała w ramach zadość uczynienia , 150 baniek dla
            Cystersów . Majstersztyk słowny.
            Co do wycinania rocka kiedys przewidziałem ,że Owsiaka wytną razem z woodstokiem
            a program telewizji rządowej bedzie sie rozpoczynał od "nie będzie pochwalony".
            Nie myliłem się
            • e_werty Re: Moje informacje mają zawsze potwierdzenie 28.06.07, 22:34
              pierdu, pierdu... gdzie fakty potwierdzające twoje dyrdymały?
              • Gość: thebird1 Re: Moje informacje mają zawsze potwierdzenie IP: *.gorzow.mm.pl 29.06.07, 11:29
                A to w Krakowie gazet(lewej i prawej strony) się nie czyta i nie ogląda
                rzadowej TV Trwam?
                Owsiak juz jest w prywatnej tv teraz zakaz alkoholu na woodstoku i
                przewidywania się potwierdzą .
                I tylko Rosiewicz bedzie nam o ziebrach śpiewał
                A co zrobiono z radiem publicznym BIS ? Kicha!!
                • zetkaf Re: Moje informacje mają zawsze potwierdzenie 29.06.07, 15:05
                  No co zrobiono z radiem Bis? Z ostrej muzyki, niekoniecznie zaangazowanej
                  religijnie, przerzucili sie na muze zaangazowana religijnie... przeciw
                  kosciolowi ;)
          • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 28.06.07, 22:29
            Wieesz, kazda gazeta manipuluje na swoj sposob, i zadnej ufac nie mozna. Zadna
            nie klamie - kazda tylko odpowiednio wybiera fakty.
            Wiec powolywanie sie na cokolwiek to przejaw glupoty i zlej woli, panie
            madralinski...
            • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 28.06.07, 22:31
              Aha, zapomnialem...
              Ok, niech gazeta klamie... ale jezeli kolejnych kilku znajomych (w tym jeden z
              tych potencjalnych "na liste") slyszy te same informacje, ale ma troche inne
              szczegoly... znaczy, ze nie tylko GW podaje takie informacje. Ale coz, nawet
              jak napisza wszystkie gazety w Polsce, to przeciez jeszcze niczego nie dowodzi?
              • Gość: login_tymczasowy Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? IP: *.dsl.pipex.com 28.06.07, 22:39
                Od Ciebie dowiedzialem sie, ze PiS zbuduje koncentraki, od Wyborczej - ze
                zakaza teletubisiow, Gombrowicz bedzie zakazany, benzyna na kartki, cenzura
                gazet, a w ogole to juz jest gorzej niz za PRLu.

Chcielibyscie.
                Nie wiem czemu, ale byscie chcieli.
                • blic Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 29.06.07, 21:14
                  Niemądrze, zupełnie niemądrze bronić PiSu. Szczególnie teraz, kiedy odnowił
                  śluby z kryminałem i kreacjonistami. Żenada na cały kontynent.
                  Oczywiście, można mówić, że to kontynent jest do poprawki...

W temacie zespołów zaś: serwisy.gazeta.pl/metro/1,75931,4223376.html
                  • Gość: login_t Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? IP: *.dsl.pipex.com 29.06.07, 21:31
                    blic napisał:

> Niemądrze, zupełnie niemądrze bronić PiSu.
                    Oczywiscie, o wiele lepiej kolportowac bzdury.
                    O koncentrakach i zakazie Gombrowicza.

Od listu stowarzyszenia (nie posiadajacego nawet website'a) do urzednikow
                    do "Rząd postanowił to zmienić" daleka droga.
                    • blic Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 29.06.07, 22:40
                      Gość portalu: login_t napisał(a):

> blic napisał:
                      >
                      > > Niemądrze, zupełnie niemądrze bronić PiSu.
                      > Oczywiscie, o wiele lepiej kolportowac bzdury.

Nie mam w zwyczaju "kolportować bzdur". Nadal uważam, że niemądrze bronić PiSu.
                      Jest partią pełną hipokryzji.

> O koncentrakach i zakazie Gombrowicza.

Nie mam pojęcia o co Ci chodzi w pierwszej kwestii.
                      Co do drugiej, wszystkie media powtarzały hasełka kilku księgarni. Gdyby nie
                      ten hałas to Jarek dowiedziałby się o igraszkach Romka z dziennika ustaw...

Zauważ, że to Ty powtarzasz hasła, o tym, że "Wyborcza kłamie". Tak jakby nagle
                      Wyborcza stała się siedliskiem kłamstwa, w przeciwieństwie do prawdoustych
                      Czasopism Poprawnych w rodzaju Gazety Polskiej. (Nie, nie sięgam do ekstremów,
                      to takie właśnie czasopisma wymyślają takie hasła. Rzepa, Dziennik i Wyborcza
                      generalnie nie zniżają lotów. Zważ zatem w czyj styl się wpisujesz.)
                      • Gość: login_t Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? IP: *.dsl.pipex.com 01.07.07, 07:23
                        blic napisał:

> > O koncentrakach i zakazie Gombrowicza.

> Nie mam pojęcia o co Ci chodzi w pierwszej kwestii.
                        O tym, ze PiS bedzie budowal obozy koncentracyjne pisal Zetkaf.

Polskie media ktore widuje zwykly lapac pojedyncze fakty zwykle z otoczenia
                        rzadu lub koalicji (jak list stowarzyszenia antysektowego czy wypowiedz pani od
                        dzieci o Teletubisiach), mielic je, a forumowicze robudowuja potem z tego obraz
                        rezymu ktory morduje demokracje i jest gorszy niz Inkwizycja i Jaruzelski
                        lacznie.
                        • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 01.07.07, 08:38
                          To, co ja sobie dopowiedzialem to jedno, ale jakie ty z tego legendy robisz, to
                          juz ostra przeginka.
                          O obozach koncentracyjnych akurat NIE PISALEM. Porownywalem metody i ideologie
                          do hitlerowskich czy stalinowskich, ale o gulagach ani obozach koncetracyjnych
                          nie pisalem.
                          • login_tymczasowy Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 01.07.07, 08:51
                            zetkaf napisał:

> To, co ja sobie dopowiedzialem to jedno, ale jakie ty z tego legendy robisz,
                            to juz ostra przeginka.
                            > O obozach koncentracyjnych akurat NIE PISALEM.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=58&w=50880287&a=50980361

zetkaf 25.10.06, 23:25 zarchiwizowany

(...) PiS, LPR i Samabrona bez traktora nie zrozumialy lekcji historii i daza
                            do komuny. (...)

Ciekawe, czy dla trudnej mlodziezy beda stalagi, czy gulagi? A moze, zgodnie z
                            nazistowska ideologia, beda to obozy koncentracyjne?
                            • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 01.07.07, 10:03
                              A faktycznie, faktycznie... zapomnialem o jednym z na szczescie nie wdrozonych
                              pomyslow Giertycha. A co, lepsze byloby slowo "getto", jako wyodrebnienie
                              pewnej spolecznosci wzorem np. gett czarnych i bialych w Ameryce? I tu nie bede
                              nawet nawolywal do gett hitlerowskich, bo to juz by bylo naginanie znaczenia,
                              powiedzmy, ze pozostaniemy przy gettach amerykanskich...
                        • blic Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 01.07.07, 10:23
                          Gość portalu: login_t napisał(a):

> Polskie media ktore widuje zwykly lapac pojedyncze fakty zwykle z otoczenia
                          > rzadu lub koalicji (jak list stowarzyszenia antysektowego czy wypowiedz pani
                          > od dzieci o Teletubisiach)

Nie polskie, lecz europejskie, Loginie. Styl polskich dzienników pod tym
                          względem nie różni się specjalnie od stylu dzienników z całego kontynentu.

Nie rozumiem dlaczego usiłujesz bronić głupoty, która byłaby zabawnym
                          nonsensem, gdyby nie to, że pochodzi zazwyczaj od wysokich urzędników
                          państwowych. Przecież to jest groźne i skrajnie żenujące.
                          Wyobrażasz sobie urzędnika państwowego w Zjednoczonym Królestwie który: a)
                          nawołuje do obligatoryjnego rejestrowania partnerów w wolnych związkach, b)
                          pisze oficjalne pismo do papieża w obronie biskupa oskarżonego o bycie
                          konfidentem, c) wikła się w dywagacje o Tinky-Winky'm? Ta osoba NADAL JEST
                          pańśtwowym urzednikiem. To nie jest najgorszy przykład, to tylko przykład,
                          który przywołałeś.
                          Poziom absurdu w wielu przypadkach przekroczył dozwolone granice. Po prostu.
                          Więc media ujeżdżają rząd jak łysą kobyłę i mają rację.
                          Ja zaś nie mam przyjemności za granicą tłumaczyć się za rząd mojego kraju,
                          tymczasem, po raz pierwszy od 18 lat, trzeba się tłumaczyć i wstydzić. Za
                          głupotę usprawiedliwaną coraz bardziej cynicznym pędem do władzy.

> a forumowicze robudowuja potem z tego
                          > obraz rezymu ktory morduje demokracje i jest gorszy niz Inkwizycja i
                          > Jaruzelski lacznie.

Inkwizycja, mówisz... Poczytaj:
                          www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3684136.html

Forumowicze są w porównaniu do polityków całkiem delikatni.
                          Być może nie jest Ci dane obserwować na bieżąco polski dyskurs polityczny,
                          zatem musisz uwierzyć mi na słowo, że odkąd rządzą Kaczyńscy stał się wyraźnie
                          brutalniejszy. Niewątpliwie obie strony są temu winne, lecz grzech pierwotny
                          podczas kampanii do sejmu popełnił PiS.
                          • zetkaf Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 01.07.07, 13:28
                            Dopowiem, ze sam rzad sie z czesci tych glupot wycofal, bo w kwesti
                            paru "genialnych" pomyslow (np. gett dla "gorszej" mlodziezz) rzad sam sie
                            wycofal... tym samym potwierdzajac, ze pomysly byly glupie...

Jesli chodzi o przytoczony link:
                            Po pierwsze, teoria Darwina NIE JEST zaprzeczeniem Biblii. Kosciol sam
                            przyznaje, ze siedem dni nie nalezy traktowac doslownie (bo jak zreszta nazywac
                            dzien, jesli dopiero pozniej Bog stworzyl slonce? to juz samo z siebie narzuca
                            nie-doslowne rozumienie Biblii, bo doslowne jej zaprzecza).
                            Po drugie, "madrale" powoluja sie na Boga, na religie, i to w jej imie chca
                            odrzucac tolerancje. W imie religii, ktora kaze milowac blizniego swego, ida w
                            tym samym kierunku, co Kosciol w sredniowieczu: w kierunku swietych wojen. Czy
                            Bog nakazal zabijac, odrzucac innych? Nie, kazal ich milowac, wiec panoczki nie
                            naklaniajcie do grzechu, bo mam nadzieje, ze w prawie boskim jest jak w prawie
                            ludzkim - naklanianie do zbrodni tez jest zbrodnia...
                  • login_tymczasowy Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 04.07.07, 16:44
                    > Niemądrze, zupełnie niemądrze bronić PiSu. Żenada na cały kontynent.

The Times przylaczyl sie do tej kampanii glupoty i tez broni Kaczorow, w
                    dodatku na arenie miedzynarodowej.
                    Chyba przerzuce sie na Morning Star.

www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/bronwen_maddox/article2022898.ece

Troche obok tematu:
                    "Poles in Britain sent 1 billion home in April, May and June".
                    Ponoc BoE zauwazyl znaczny ubytek 50-funtowych banknotow z rynku i wiaze go z
                    wywozeniem ich do A8 wlasnie.
                    • blic Re: Czy thebird1 to jadowity nielot? 04.07.07, 22:03
                      login_tymczasowy napisał:

> The Times przylaczyl sie do tej kampanii glupoty i tez broni Kaczorow, w
                      > dodatku na arenie miedzynarodowej.

Co Ty mi tu stare niusy sprzedajesz. :)

PiS śmierdzi LPRem i Samoobroną. Nie do strawienia.
    • blic inni szatani 30.06.07, 17:36
      "inni szatani są tam czynni" - spuentował oficjalnie na konwencji prezes
      Jaro. :)))
      • e_werty inni szatani 30.06.07, 17:42
        Szatani nie jedno mają imie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka