alterego72 18.02.26, 11:30 Tylko bardzo proszę bez prześmiewczych komentarzy, jak ktoś chce sobie ulać jadu na tych, co poszczą, to nie tutaj proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataj1 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:39 Nie. Uświadomiłam sobie jak bardzo jestem daleko od tych zasad (a przecież się w nich wychowałam), że nie byłam do końca pewna czy się pości czy nie. Stołówka pracownicza też w opcji mięsnej - znaczy sie, jak zawsze mamy danie wege do wyboru, ale pozostałe 2 dania są full mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
ender_celebi Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:40 Nie. Schab mi się rozmraża. Zapomniałam, że popielec Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:51 w Sosnowcu? a zreszta jakie to znaczenie, wszedzie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:51 no niestety, naszykowałam sobie kanpki z taką sobie kiełbasą i zabrałam do pracy. a cały czas wczoraj gadalam ze są ostatki i tak się na nich zafiksowałam, ze o popielcu ani ani, nawet na widok śledzi przygotowanych wczoraj przez małżonka. wychodząc rano powiedziałam tylko do męża, ze dziś popielec i może zrobi rybę z tej okazji na obiad. zobaczymy, czy uda mu się choć trochę wyczyścić moje sumienie. przyznam, że z dala od pl trudniej mi się mobilizowac katolicko... na rezurekcji nie, na pasterce nie, ciągle gdzieś jestem wtedy w rozjazdach, rok temu hotel podał jajeczko z majonezem chociaż na śniadanie, to sobie przypomnieliśmy o wielkanocy. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:53 a co dzisiaj jest? Mogę się mimochodem podłączyć bo jadłam rybę opiekaną i pastę jajeczną ze szczypiorkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 11:57 Nie, ale nie widzę powodu, by się nabijać z tych, którzy poszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:03 Tak. Z racji, że jestem w szpitalu i czekam na zabieg. Ale i tak bym pościł w środę popielcową. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:03 Poszcze bo nie jem mięsa,ale jakbym jadła to pewnie bym nie pościła Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:07 Nie. Ale zupełnie nie widzę powodu, aby pluć jadem na tych, co poszczą czy idą dzisiaj do kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:51 A ja widzę, członkowie mafii przyczyniają się do zła. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:36 Nie. Post ustanowiony przez ludzi.mysle, że Jezus nie miałby nic do tego, co kto je.. A mimo wszystko, jak jem mięso, to coś szepce: post, grzech, nie wolno.. Mimo że racjonalnie, serio nie myślę, że to ma znaczenie. Niesamowite są te wdrukowane przekonania. I też nie mam nic do osób poszczących. Odpowiedz Link Zgłoś
mocca25 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:41 Nie, nawet czekoladki sobie zamówiłam Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:50 Nie. Kupiłam w Biedronce niejaką szynkę z Kociewia, była ok. Do tego chleb fitness. A teraz zjadłam bułkę razową, też Biedronkową posmarowana hummusem paprykowym, wszyscy wiedzą skąd. Na deser kawa i kokosanki kupione wczoraj w piekarni szczecińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:52 Nawet nie wiedziałam, że dziś środa popielcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 12:56 Nie. Zresztą od dawna uważam, że niejedzenie mięsa w dzisiejszych czasach to żaden post. Zwłaszcza jeśli na obiad jest smaczna ryba z warzywami. Mój ojciec tak "pości", idea, żeby np. przez dzień nie palił się nie przyjęła. Wystarczy, że zamiast szyneczką obje się 3x droższym serem, w ramach postu oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 13:04 Nie jem mięsa, ale to nie oznacza, że poszczę. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 13:19 Nie jadłam dziś nic mięsnego, ale to nie post. Tak wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
siedemkropek82 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 13:39 Tak,poszcze.Ordynayor dla całego oddziału zamówił pizzę bezmięsną. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 13:56 Nie, ale i tak nie lubię mięsa, a ze słodyczy nie potrafię zrezygnować 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 14:47 Ciastko zostało od soboty? Sprzedawali za pół ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 14:56 Może zdjęcie jest z soboty :p Odpowiedz Link Zgłoś
alexis1121 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 15:02 Dzisiejsze, fryzjerce też zaniosłam 💇♀️🤪 Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Pościcie dzisiaj? 18.02.26, 15:05 Ładne. A to wygląda jak świeczka która kiedyś dostałam :p Odpowiedz Link Zgłoś