Dodaj do ulubionych

Podglądacze z komendy

IP: *.gorzow.mm.pl 15.06.03, 23:39
...nie zdziwie sie jak zobacze niedlugo sceny z prywatnych
mieszkan w inecie, tia...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ktoś Re: Podglądacze z komendy IP: router:* / 10.1.100.* 16.06.03, 11:32
      Jest to kolejny dowód na poziom ludzi w tym dziw-nym mieście.
      Nawet policja robi co chce. Mam nadzieję, że prokurator i
      rzecznik praw obywatelskich zrobi co do nich należy. No, jeśli
      oczywiście nie siedzą w jakiejś głębokiej kieszeni wymoszczonej
      pliczkami stuzłotówek... Czekam z ciekwaością na cdn...
      • aborys Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 11:47
        Gość portalu: Ktoś napisał(a):

> Jest to kolejny dowód na poziom ludzi w tym dziw-nym mieście.
        To raczej nie ma wiele wspólnego z charakterem miasta tylko z charakterem
        Policji, ex-Milicji.
        Władza dana do ręki idiotom obraca się przeciw podwładnym. Dotyczy to zresztą
        całego kraju i wszystkich jego struktur państwowych.
    • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 11:58
      to moze z góry zakładać blokady, a w razie zagrożenia odblokować?
    • Gość: Facet Re: Podglądacze z komendy IP: *.um.gorzow.pl / 10.1.2.* 16.06.03, 12:06
      Uważam, że każdy człowiek jest ciekawski, jest to nasza ludzka
      ułomność. Każdy, mając taką możliwość, zobaczy co słychac u
      sąsiadów. Nie bronię tego kogoś, próbuje zrozumieć człowieka.
      Nasze osiedla umozliwiają nam podglądanie, nigdy nie
      zajrzeliście co robi sąsiadka z bloku obok?? Kto jest bez winy,
      niechaj pierwszy rzuci kamień... Ot, taka ludzka przypadłość.
      • martha4 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 12:37
        Gość portalu: Facet napisał(a):

> Uważam, że każdy człowiek jest ciekawski, jest to nasza ludzka
        > ułomność.

Zgadza się, niektórzy mają skłonności do wścibstwa i podglądactwa.

> Każdy, mając taką możliwość, zobaczy co słychac u
        > sąsiadów.

I tu się mylisz. To, że ty tak robisz, nie oznacza, że inni również.
        Wzdragam się na myśl, że mógłbyś przez jakiś zbieg okoliczności być u mnie w
        gościnie. Ja idę do kuchni przygotować posiłek, kawę, herbatę, itp. a
        mój "gość" w tym czasie zagląda do moich szuflad, szafek, czyta dokumenty
        pozostawione na biurku, grzebie w szufladzie z bielizną, brrrrr, co za
        koszmar!!!

Współczuję Twoim znajomym......
        • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 12:57
          martha4 napisała:

> Gość portalu: Facet napisał(a):

> > Każdy, mając taką możliwość, zobaczy co słychac u
          > > sąsiadów.
          >
          > I tu się mylisz. To, że ty tak robisz, nie oznacza, że inni również.
          > Wzdragam się na myśl, że mógłbyś przez jakiś zbieg okoliczności być u mnie w
          > gościnie. Ja idę do kuchni przygotować posiłek, kawę, herbatę, itp. a
          > mój "gość" w tym czasie zagląda do moich szuflad, szafek, czyta dokumenty
          > pozostawione na biurku, grzebie w szufladzie z bielizną, brrrrr, co za
          > koszmar!!!
          >
          > Współczuję Twoim znajomym......

ech, chyba Cie troche poniosło:-)
          • Gość: m.p. Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:02
            Czas na wyjść z domu!!!!
            • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 13:06
              Misiak, Ty mi siem tu nie wtroncaj:-))))!!!
              • Gość: m.p. Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:08
                Do roboty!!!!

czarna_pantera_102 napisał:

> Misiak, Ty mi siem tu nie wtroncaj:-))))!!!
                • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 13:09
                  Misiak, cholera, ja pracuję, a Ty, hę?:-)))
                  • Gość: m.p. Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:10
                    O cholera rzeczywiście pracujesz!!!!

> Misiak, cholera, ja pracuję, a Ty, hę?:-)))
                    • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 13:11
                      A Ty to co? potem jakies dziwne załączniki mi z pocztą podsyłasz:-)

• Gość: m.p. Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:13
                        Ty mi tu nie rób uśmiechniętych buziaczków.

> A Ty to co? potem jakies dziwne załączniki mi z pocztą podsyłasz:-)
                        >
                        • czarna_pantera_102 Re: Podglądacze z komendy 16.06.03, 13:14
                          no dobrze, ide sie poprawic i wychodzę,paaaaaaaaaaaaaaaaa:-)))))))))
                          • Gość: m.p. Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 13:16
                            No nareszcie (:->)

> no dobrze, ide sie poprawic i wychodzę,paaaaaaaaaaaaaaaaa:-)))))))))
                            • Gość: 0-700 przyklad z Łodzi IP: *.zg.szczecin.pl 16.06.03, 13:42
                              Zobaczymy jak te kamery się będą sprawować. I jak będą sie sprawować
                              policjanci. jesli tak jak w Łodzi, gdzie pod okiem policyjnych kamer pobito
                              człowieka i później puszczono to w internecie, to dzieki za taki monitoring.
                              Nie zdziwię się jeśli na oknach w centrum miasta pojawią się napisy typu HWDP
        • Gość: Facet Re: Podglądacze z komendy IP: *.um.gorzow.pl / 10.1.2.* 16.06.03, 14:49
          Marta, o co Ci chodzi?? Nie mówię o wchodzeniu do czyjegoś mieszkania i
          zaglądaniu do szafek, tylko o niewinnym zaglądaniu do okna. To się nazywa
          ciekawość, a jesli ktoś przegina, to jest wścibski lub jest podglądaczem.
    • Gość: hans Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.03, 18:34
      Mogę się założyć że każdy z Was nawet tych największych
      krzykaczy sam z ciekawości czy też monotonii choć przez chwilę
      podglądałby to co niepowinien.
    • Gość: alan Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.mm.pl 16.06.03, 18:42
      też mi afera !
      • Gość: krisis Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 08:29
        Robicie z igly widly - trafilo akurat na policje. Czy wy macie zielone pojecie,
        ze podgladani i podsluchiwani mozecie byc non stop przez zwyklego domoroslego
        kombinatora? Uruchomienie na dzien dzisiejszy kamery internetowej (120 zl) i
        podlaczenie jej w dowolnym miejscu jest bezproblemowe. Tak samo jest z
        podsluchem, nawet zwykle radio mozna przestroic na urzadzenie podsluchowe
        (zapytajacie sie elektronikow z naszego poczciwego technikum kolo lazni). Czy
        wy zdajecie sobie sprawe, ze za pomoca zwyklego czarno-bialego telewizora i
        przekaznika, moge miec obraz waszego monitora komputerowego? Widziec wszystko
        co akurat czytacie lub robicie na komputerze? Moglbym tak wymieniac i
        wymieniac. Nie robcie afery tam gdzie jej nie ma. Jesli ktos mieszka w centrum,
        ma swiadomosc, ze nawet stojac na rynku mozna zajrzec mu do okna a w takim
        przypadku zaklada sie rolety, zaluze lub zasuwa zaslony, chyba, ze komus to
        odpowiada :) Na osiedlach bloki sa ustawione oknami do siebie, wiekszosc ludzi
        zasuwa zaslony, mniejszosc nie. Ich prawo.

Jesli zas sprawa tyczy sie policji - wcale nie jest powiedziane ze robili to
        celowo, przesuwanie sie kamery i wykonywanie zblizen trwa jakis czas, wiec
        nawet jesli policjant namierzyl okno, zapis na tasmie pozostal co wcale nie
        oznacza, iz bylo to celowe nagranie. Wierze tez, ze do pracy nad monitoringiem
        zostali wybrani policjanci po testach psychologicznych, tak samo jak do
        samochodow poscigowych wybierani sa policjanci o najmniejszym poziomie agresji,
        aby niemozliwe bylo sprowokowanie przez kogos.

Pozdrawiam i zycze dystansu do wielu rzeczy.
        • aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 09:08
          Gość portalu: krisis napisał(a):

> Robicie z igly widly - trafilo akurat na policje. Czy wy macie zielone
          pojecie,
          >
          > ze podgladani i podsluchiwani mozecie byc non stop przez zwyklego domoroslego
          > kombinatora?
          Robisz i igły widły. Mogę być też zamordowany w autobusie przez gospodynię
          domową - posiadaczkę noża.

To, że policja ma akurat fajne kamerki a policjanci są "tylko ludźmi", to nie
          znaczsy, że Państwo albo jego funkcjonariusze mają prawo bez powodu podglądać
          mnie z kochankiem.
          Bez powodu albo dla jaj.
          • Gość: Facet Re: Podglądacze z komendy IP: *.um.gorzow.pl / 10.1.2.* 17.06.03, 09:19
            Kochanie, widocznie lubisz byc podglądana a teraz krygujesz się tylko:-)) Jeśli
            ktos sobie nie życzy byc podglądanym z kochankiem, to najzwyczajniej w świecie
            zasłania rolety czy inne zasłonki:-))
            • aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 09:58

> Kochanie, widocznie lubisz byc podglądana a teraz krygujesz się tylko:-))
              > zasłania rolety czy inne zasłonki:-))
              1. Jestem facetem.
              2. Najlepiej zamurować okna.
              • Gość: krisis Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 10:45
                Twoja wypowiedz nie ma zadnego sensu ani powiazania. Byc moze intelektualnie
                nie nadazam za Toba. Wiec powiedz mi jaki sens ma wypowiedz o gosposi, jesli
                temat jest ukierunkowany na monitoring?

Byc moze te kamery uratuja ci kiedys zycie.

Ja wychodze z zalozenie, ze uczciwy czlowiek nie ma nic do ukrycia.

A jesli przyjmuje kochanke lub kochanka to nie chcac narazac innych na
                przypadkowa obserwacje zaslaniam okna dla jego i wlasnego dobrego samopoczucia

pozdrawam
                • aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 10:52

> Byc moze te kamery uratuja ci kiedys zycie.
                  Kamery nie ratują życia.
                  Kamery pomogą policjantom podjąć interwencję, o ile nie będą akurat w
                  konserwacji (jak w przypadku łódzkim) albo policjanci nie będą akurat
                  zaglądali, co tam u tego pedała Cipalskiego.

A policjanci są jacy są.

> Ja wychodze z zalozenie, ze uczciwy czlowiek nie ma nic do ukrycia.
                  I nie zasłaniasz firanek? Nie masz zasłonek? Latasz nago po ulicy? Przecież
                  jest ciepło...
                  Ja miewam ochotę pochodzić sobie nago we własnym mieszkaniu, za które płacę
                  czynsz. Nago spać, pooglądać meczyk...
                  I nie mam ochoty, żeby ktoś mnie oglądał, bez mojej zgody. A szczególnie
                  wykorzystywał do tego mienie publiczne.
                • Gość: krisis Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 11:01
                  I jeszcze jedno - to, ze policjanci maja "fajne kamerki" to duzy plus dla
                  naszego miasta. A jesli chodiz o celowe podgladanie osob w mieszkaniu to bardzp
                  trudno jest mi w to uwierzyc majac poniekad odrobine rozezania jesli chodzi o
                  prace policji i stosunek sluzbowy.

Oczywiscie wszedzie mozemy spotkac nieodpowiedzialnych pracownikow - jednak nei
                  nalezy tego utozsamiac z ogolem, a fakt, iz policjanci nie ukrywali akurat tych
                  nagran swiadczy na ich korzysc. Byc moze co nie kazdy zauwazyl policjanci
                  chcieli pokazac dziennikarce jak bardzo dokladne sa kamery, iz pieniadze nie
                  zostaly wyrzucone w bloto, a pani dziennikarz zrobila z tego afere przekrecajac
                  cala sytuacje - robiac z nich bezczelnych podgladaczy.

Prawda zapewne jest posrodku - jednak uwazam ze robienie z tego
                  ogolnomiejskiego problemu mija sie z celem.

I tak na marginesie blokady ktore proponuje firma sa mydleniem oczu ludziom aby
                  uspokoic ich nadszarpnieta dume. Takie blokady to fikcja. Istnieja aby
                  nieswiadomy ludek czul sie bezpieczniejszy. Konia z rzedem temu kto mi powie
                  jak blokada rozpoznaje okno od wneki bramy.

pozdrawiam

• aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 11:11

> fakt, iz policjanci nie ukrywali akurat tych
                    > nagran swiadczy na ich korzysc. Byc moze co nie kazdy zauwazyl policjanci
                    > chcieli pokazac dziennikarce jak bardzo dokladne sa kamery, iz pieniadze nie
                    > zostaly wyrzucone w bloto
                    Oczywiście, że nie zostały wyrzucone.
                    Patrzcie, jakie ma śmieszne gacie ten Cipalski!
                    W pełni wykorzystamy kamerki dopiero, gdy filmiki zamieścimy w internecie.
                    Albo wygramy dla miasta tira wody mineralnej w Śmiechu warte...

Myślę, że policjanci pokazali filmy dziennikarce, bo nie pomyśleli, że brzydko
                    jest podglądać bliźnich. Podobnie jak Jakubowska nie pomyślała, że nieładnie
                    jest ustalać treść ustawy z zainteresowaną wielką firmą (Agora), albo
                    ministrowie nie myślą, że nieładnie jest słuchać Kulczyka, gdy wskazuje mu komu
                    Skarb Państwa ma sprzedać jakąś firmę.
                    A Jędrzejczak nie pomyślał, że nieładnie jest nagrywać petentów.
                    A Marcinkiewicz nie pomyślał, że nieładnie jest z konkurentem przed wyborami
                    omawiać sprawy gruntów miejskich...

I tak od góry do dołu. I spowrotem.
                    To oczywiśćie incydent, z tymi gaciami.
                    Ale znamienny.
                    • Gość: Facet Re: Podglądacze z komendy IP: *.um.gorzow.pl / 10.1.2.* 17.06.03, 12:52
                      aborys, chłopie.... chyba powinieneś zasięgnąć porady psychologa, masz manię
                      prześladowczą. Wszyscy czyhają na Twoja prywatność!! Ty to masz przechlapane,
                      mnie tam nikt nie chce podglądać :-( hihihi
                      • aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 16:17

> Ty to masz przechlapane,
                        > mnie tam nikt nie chce podglądać :-( hihihi
                        Facet którego podglądały krawężniki z kamerką też ma przechlapane.
                  • Gość: krisis Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 11:13
                    Wiesz - twoje wypowiedzi mnie zwyczajnie rozsmieszaja - wybacz.

Traktuje je jak swoisty folkor - jesli latasz nago po mieszkaniu - rownie
                    dobrze zobaczyc cie moze dziecko z ulicy lub z sasiedniego mieszkania - wiec
                    chcac nie chca czy placisz czynsz czy nie - zauwaz ze istnieja jeszcze inni
                    ludzie i nie zyjesz sam dla siebie. Kultura i obyczaje nie zostaly stworzone na
                    pokaz. Rob sobie w domu co chcesz, ale dbaj o to aby inni nie byli swiadkami
                    tego. A co za tym idzie zaluzje, firanki, zaslony - nie sa tylko li ozdobami.

Zyjemy w kraju, w ktorym konstytucja daje nam prawa ale tez i obowiazki. Chcac
                    miec prawa przestrzegaj obowiazkow. Nie uogolniaj dzialania jednostek
                    (policjantow) do ogolu.

Placisz za internet, abonament czy co tam - wiec dlaczego tutaj nie pienisz sie
                    w tak oczywistej sprawie jak fakt, iz byle administrator onetu, wp i innych
                    jest wstanie przejrzec twoja poczte, poogladac sobie zdjecia (nawet te
                    frywolne). Naprawde robisz problem tam gdzie go nie ma. Nie wysylasz takich
                    zdjec?? Ok ale przeciez moze ci sie zdarzyc? Wyslac cos osobistego - czyz nie
                    lepiej dmuchac na zimne??

Co najlepsze - zauwazylem ze dopoki ludzie o czyms nie wiedza, nie maja
                    swiadomosci czegos jest spokoj. Czy Ty wiesz ile awantur wywolaloby w
                    spoleczenstwie wiedza o operacjach przeprowadzanych przez policje? O tym jakie
                    dzialania ustawowo sa im dozwolone i jakich informacji, rzeczy sa wstanie
                    posiadac?? Wlos sie na glowie jezy.

Ale wy robicie afere wtedy gdy wam ktos wylozy kawe na lawe jak toz robila pani
                    dziennikarka z gazety.

Pozdarawiam

• bart.q Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 17:07

> nie pienisz sie
                      > w tak oczywistej sprawie jak fakt, iz byle administrator onetu, wp i innych
                      > jest wstanie przejrzec twoja poczte

Operatora zawsze można zmienić.
                    • aborys Re: Podglądacze z komendy 17.06.03, 17:46

> zauwaz ze istnieja jeszcze inni
                      > ludzie i nie zyjesz sam dla siebie.
                      I dlatego powinienem chodzić po mieszkaniu w burce?
                      Do tej pory chodzę bez gaci.
                      Nie zamierzam tego zmieniać.
                      Kto ma się wstydzić - podglądacz, czy podglądany?

> Kultura i obyczaje nie zostaly stworzone na
                      > pokaz. Rob sobie w domu co chcesz, ale dbaj o to aby inni nie byli swiadkami
                      > tego.
                      Kultura nie została stworzona, lecz powstała w wyniku relacji międzyludzkich.
                      Jednym z elementów tych relacji jest prawo do intymności. Krawężnik ze swoją
                      kamerką to prawo burzy.

> A co za tym idzie zaluzje, firanki, zaslony - nie sa tylko li ozdobami.
                      Oki. Od dziś rozbieram się pod kołderką. Chyba, że policja za moment będzie
                      szkukała narkotyków także pod kołderką. Jeszcze lepszą kamerką.

> Zyjemy w kraju, w ktorym konstytucja daje nam prawa ale tez i obowiazki.
                      Obowiązek zasłaniania okien?
                      A to ciekawe. Poczytam sobie Konstytucję.

> Nie uogolniaj dzialania jednostek (policjantow) do ogolu.
                      Oczywiście że nie uogólniam. Policjanci powinni zachowywać się lepiej.
                      Przynajmniej na służbie.

> byle administrator onetu, wp i innych
                      > jest wstanie przejrzec twoja poczte(...)
                      Cały czas mam na to baczenie.

> Czy Ty wiesz ile awantur wywolaloby w
                      > spoleczenstwie wiedza o operacjach przeprowadzanych przez policje?
                      Myślę, że niewiele.
                      Tzw. społeczeństwo lubi być trzymane za mordę, karane śmiercią, lubi widzieć
                      przestępców skutych kajdanami i sponiewieranych.

A nawet, jak się przekonuję, lubi być inwigilowane.
                      • pretty_ Re: Podglądacze z komendy 19.06.03, 14:01
                        Borysie, wypada mi się tylko podpisać pod tym, co napisałeś. Niedługo będziemy
                        jak orwelowski Winston chować się w mieszkaniu po wnękach. Póki co- mój dom-
                        moją twierdzą.
                        Pozdrawiam.
          • Gość: panna marianna Re: Podglądacze z komendy IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 12:09
            aborys napisał:

> To, że policja ma akurat fajne kamerki a policjanci są "tylko ludźmi", to nie
            > znaczsy, że Państwo albo jego funkcjonariusze mają prawo bez powodu podglądać
            > mnie z kochankiem.

Borys, jezdem załamana:-)
    • Gość: czarna panterka Re: Podglądacze z komendy IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 18:54
      Gość portalu: jacek napisał(a):

> ...nie zdziwie sie jak zobacze niedlugo sceny z prywatnych
      > mieszkan w inecie, tia...

matko jedyna, co ja wczoraj widziałam u sasiadów wieczorem...
      macie czego żałować:-)

• Gość: mieszkaniec Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.03, 20:55
      jedno pytanie za czyim pozwoleniem pani redaktor weszła do pomieszczenia , w
      którym znajduje się monitoring.Myślę,że osoba postronnym napewno jest wstep
      wzbroniony.Więc kto ? kto ? pozwolił na wejście do tego pomiszczenia.Wydaje mi
      się,że napewno to nie był szary policjant tylko ktoś z przełożonych
      • Gość: mieszkaniec Re: Podglądacze z komendy IP: *.gorzow.mm.pl 17.06.03, 20:59
        uważam że w mieście są bardziej poważniejsze sprawy nadające się dla pani
        redaktor jeżeli nie potrafi znaleść tematu niech zapyta na łatwizne mieszkańców
        to jej podpowiedzą
    • gregmi Re: Podglądacze z komendy 18.06.03, 01:22
      W kazdym DEMOKRATYCZNYM pznstwie juz polecialoby kilka glow SWIETYCH. Dawac tu
      ich zaraz pod sad spoleczny. Policjanci to nie swiete krowy, na te takie
      zachowanie nie ma spolecznego przyzwolenia. Wladze policji - do dymisji. Od
      zaraz. I pod sad.

A wy sie nieraz dziwicie zachowaniiu amerykanskich, czy innych slub
      specjalnych. Malo wiecie i rozumiecie. Zdymisjonowac, osadzic i skazac tych
      policmajstrow jak najszybciej. Co za gnoje.
    • Gość: ywa Re: Podglądacze z komendy IP: lustro:* / 10.10.37.* 18.06.03, 08:29
      Gregmi, czy ty pochodzisz z Gruzji? A Twój dziadek to był Stalin? Osądzić,
      rozstzelać, wypalić oczy i obciąć fujary! Bo przecież to podglądanie miało
      podtekst seksualny i na pewno za tym stoi Rywin!!!! A tego Gazeta Wyborcza nie
      zniesie.
    • Gość: janosik Re: Podglądacze z komendy IP: *.um.gorzow.pl / 10.1.2.* 18.06.03, 12:42
      cóż dla kariery i próby wybicia się można o wszystkim napisać.
      Proponuję nastepny temat dla wybiórczej. Mianowicie o podgladaniu w miejskich
      szletach. Znajdują się tam otwory umożliwiające wiele rzeczy.
      Żenujące pani Aleksandro P.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka