Dodaj do ulubionych

Studio letnie RMG

17.07.07, 15:33
Czesto potrafimy tlyko narzekac, a to jest zle a tamto nam nie pasuje, ale
trzeba docenic to co robi teraz RMG dla Gorzowa, zauwazyliscie, ze radio
faktycznie zmienilo sie na lepsze? moim zdaniem studio letnie to rewelacja,
juz kilkakrotnie tam dzwonilam, w tej chwili mam wakacje i z autentycznie
wielka przyjemnoscia slucha mi sie porannych programow. Wreszcie mamy radio
lokalne i dla ludzi. I tak trzymac RMG
Obserwuj wątek
    • Gość: obserwator RTV Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.07, 15:54
      Tylko lokalności jak kot napłkał,a ta która się pojawia podawana jest tylko w
      informacjach lokalnych. Reszta to bzdety. Jesli to "ble ble" antenowe Ci sie
      podoba, przekazywane w sposób "głupkowaty" to bez komentarza. NA szczęście "nam
      słuchać nie kazano" . Szkoda tylko ostatniej lokalnej stacji.
      • e_werty Trójka górą!!!! 17.07.07, 16:59
        Jezeli radio to tylko Program III Polskiego Radia!!! Zwłaszcza nocne programy!!!
        • login_tymczasowy Re: Trójka górą!!!! 18.07.07, 09:19
          e_werty napisał:

> Jezeli radio to tylko Program III Polskiego Radia!!! Zwłaszcza nocne
          programy!!
          Wczoraj wieczorem meczyli sluchaczy rakiem.
          Wylaczylem.
          • Gość: raporter wakacyjny Re: Trójka górą!!!! IP: 212.2.101.* 18.07.07, 13:13
            niedawno miałem podobnie, leżę sobie na leżaku, radioodbiornik ustawiony na
            trójkę ... niby do snu i co? i qu.. ciężki metal w eterze, i jasna
            dupa bezsenność...a że ruszyć się nie mogłem, by zmienić rozgłośnie, to
            na 'szczęście' koło północy koledze z leżaka obok tętno spadło poniżej 50,
            aparaturka się załączyła i w ramach akcji reanimacyjnej ktoś przytomnie
            wyłączył radio pobrzmiewające na 'plaży'. Aha, kolo przeżył:)... może właśnie
            dzięki wyłączeniu 3-ki;)
      • anilorak Re: Studio letnie RMG 17.07.07, 20:38
        "glupkowaty" sposob? To wejdz tam na zywo i poprowadz sam, zobaczysz jak by ci
        to wyszlo, sama kiedys pracowalam w radiu 5 lat na antenie i potrafie
        obiektywnie ocenic, lokalnosci za malo? a wszelkie info, co mozna zrobic, gdzie
        sie zabawic, jak zorganizowac sobie czas wolny, lokalni goscie codziennie,
        relacje z wazniejszych wydarzen to malo, info o korkach w miescie o wypadkach
        stluczkach?jresli jestes lepszy to zrob to sam i nie krytykuj.
        • Gość: obserwator RTV Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.07, 22:39
          Uwaga jakis niespełniony radiowiec zachwala to na czym wydaje mu sie,że sie zna
          (pewnie z RMG) : Info o korkach to jest sztamapa na odczepnego.Posłuchaj
          dokładnie o czym i w jaki sposób jest to przekazywane, z szablonu.Propozycje
          jak spędzić wolny czas ograniczają się do jakiejs tam strefy,sciagnietej z
          rozglośni ZG. Lokalni goscie!! To posłuchaj formy. Odgadywanie kim jest gosc i
          wysyłanie SMS-ow, to jest lokalnosć!!! I to silenie sie, na siłe by byc
          wesołym,groteska. Ze starej ekipy tylko pan Jarek zchował twarz. Dobrze ze mam
          wybór. Szkoda ,ze nie mam tylko radia lokalnego a jakas papke,kopię ZG.
          Dziękuje.
          • Gość: Radiosłuchacz. Re: Studio letnie RMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:04
            Rzeczywiście-RMG od nowego otwarcia nie można słuchać. Nic lokalnego co powinno
            integrować gorzowską społeczność. Jakaś firma z Zielonej Góry robi szablon
            który ma przynosić dochody. Ja niestety powróciłem do słuchania RADIA ZACHÓD,
            tam przynajmniej posłucham coś o Gorzowie i to na niezłym poziomie.
            • Gość: bezstronny Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 17.07.07, 23:39
              Zastanawiałem sie cztając posty czy coś jeszcze dodać i czy ma to sens,bo
              zawsze "sympatycy" RMG beda bronic swojego ogródka (chyba obecni zarządzający
              im zrobili wode w główkach i już uwierzyli,ze taki program jest lepszy albo sie
              boją mówic...) Obecna ekipa nie wnosi nic merytorycznie, ba nawet uwsteczniła
              to radio dziennikarsko . Mi w każdym razie to nie odpowiada. Są inni, lepsi.
              Polecam uwadze pracownikom RMG słuchanie lepszych dziennikarsko stacji. Moze
              usłyszycie i co ważne zrozumiecie, ze ktoś wam robi krzywde. No i
              przestaniecie głupoty wypisywać na tym forum.....

Ps. Chce wiedziec kto tym bałaganiem steruje i czyja to sprawka ,że jest jak
              jest .
              • anilorak Re: Studio letnie RMG 18.07.07, 09:17
                Po pierwsze nie jestem niespelnionym radiowcem, po drugie mysle wlasnie ze Ci
                ktorzy objezdzaja radio na maksa to ludzie niespelnieni i byc moze ci, ktorzy
                stracili tutaj stanowisko. Mnie sie podoba i juz i chcialam o tym tutaj
                napisac. Moze jestem prostą babą, która na niczym się nie zna, ale radio
                powinno też do takich trafiać. Nie zastanawiam się w jaki sposób sa
                przekazywane informacje o korkach, interesuje mnie fakt, mnóstwo razy słuchałam
                rmfu, i bledy jakie oni tam popelniaja sa czasem szokujace!poza tym to nie
                sztuka rozpisac sobie caly program i przeczytac z kompa cale wejsciem, a tak
                koledzy z rmfu wlasnie sie przygotowuja. Ale pisanie wejsc wg niektorych to tez
                kwestia dyskusyjna. Po prostu w tym kraju nie mozna niczego zupelnie
                bezinteresownie pochwalic, przyznac sie do tego ze cos sie czlowiekowi podoba,
                bo zaraz zostaniesz zjechany przez innych. Mam to gdzies. Wczoraj bylam na
                basenie gorzowskim i nie pracuje tam ani w administracji ani nie jestem
                ratownikiem, ale uwazam ze jest rewelacyjnie, choc wiem ze znajda sie tacy,
                ktorzy zawsze beda narzekac. Zal mi takich malkontentow, ktorzy w niczym
                kompletnie nie potrafia dostrzec niczego pozytywnego.
                Pozdro i zycze wiecej optymizmu!
                • Gość: fizyk Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.07, 11:51
                  Jak dla mnie, to RMG jest po prostu beznadziejne. Przypomina mi radio Eskę i
                  gazetkę Tylko Gorzów. No ale wiadomo, publicznego grosza dzisiaj się nie
                  szanuje.
                  • Gość: listen Re: Studio letnie RMG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 13:08
                    anilorak - zgadzam sie z Tobą w 100%! Jak mówisz głośno, że coś Ci się
                    podoba to musisz "mieć w tym jakiś interes" - bo niby po co znajdować to co
                    pozytywne wokół nas? przecież bardziej budujące jest marudzenie! A i tak
                    uważam, że przy takim nastawieniu otoczenia, maruderskiej naturze słuchaczy to
                    cud, że jeszcze im się chce! Uważam, że radio poszło w dużo lepszą stronę i
                    mimo, że czeka ich jeszcze dużo pracy to dadzą radę i za jakiś czas rozbiją
                    bank gorzowkich mediów. Powodzenia - i nie dajcie sobie wmówić, że to nie ma
                    sensu. Ma sens i jest nieźle. trzymam mocno kciuki.
                    • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 16:08
                      zgadzam się w całej rozciągłości;)
                  • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 16:12
                    jak dla mnie, loty Twojej wypowiedzi są godne co najwyżej wzmianki o
                    przemilczeniu;)))
                • Gość: r.w. skorpion Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 15:54
                  oklaski na stojąco:)
              • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 16:05
                Gość portalu: bezstronny napisał(a):

> Zastanawiałem sie cztając posty czy coś jeszcze dodać i czy ma to sens,bo
                > zawsze "sympatycy" RMG beda bronic swojego ogródka
                warto, bo koństruktywna krytyka wartą pochwały jest.

>(chyba obecni zarządzający im zrobili wode w główkach i już uwierzyli,ze taki
                >program jest lepszy albo sie boją mówic...)
                chyba bredzisz.

Obecna ekipa nie wnosi nic merytorycznie, ba nawet uwsteczniła
                > to radio dziennikarsko
                na pewno bredzisz.

>Mi w każdym razie to nie odpowiada. Są inni, lepsi.
                tak było jest i będzie, więc to puste słowa.

> Polecam uwadze pracownikom RMG słuchanie lepszych dziennikarsko stacji. Moze
                > usłyszycie i co ważne zrozumiecie, ze ktoś wam robi krzywde.
                zabawny jesteś:)))))
                >No i przestaniecie głupoty wypisywać na tym forum.....
                ??? ...które wypowiedzi masz na myśli???
                > Ps. Chce wiedziec kto tym bałaganiem steruje i czyja to sprawka ,że jest jak
                > jest .
                P.S. każdy coś tam chce wiedzieć, co nie znaczy, że się dowie;)
            • Gość: wakacyjny reporter Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 13:56
              Gość portalu: Radiosłuchacz. napisał(a):

> Rzeczywiście-RMG od nowego otwarcia nie można słuchać.
              eee... radioodbiornik Ci się wziął i zepsuł??;)
              > Nic lokalnego co powinno integrować gorzowską społeczność. Jakaś firma z
              >Zielonej Góry robi szablon który ma przynosić dochody. Ja niestety powróciłem
              >do słuchania RADIA ZACHÓD,
              szerokiej fali;)
              > tam przynajmniej posłucham coś o Gorzowie i to na niezłym poziomie.
              no tak, na kukułczej nadają z wyższego n.p.m. pułapu niż z warszawskiej;)
          • Gość: wakacyjny reporter Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 13:39
            Gość portalu: obserwator RTV napisał(a):

>Dobrze ze mam wybór. Szkoda ,ze nie mam tylko radia lokalnego a jakas
            >papke,kopię ZG. Dziękuje.
            normalnie zalałem się łzami rozpaczy, na lokalnie patriotycznej pogrywając
            nucie apeluję: na litość boską, nie rób 'nam' tego! zostań z 'nami'! słuchaj
            radia lokalnego!!!;)
          • Gość: fiola Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.07, 14:50
            podzielam. zero lokalności. wysilanie sie na podobne, bo nigdy nie takie samo,
            radio ZET. naprawde szkoda ostatniego lokalnego radia. czasem sprawdzam czy sie
            zmienilo choć troche, a gdzie tam, więc nie slucham bo tego sie nie da sluchać.
            to radio dla malolatów. Jarek tak. reszta do wymiany. sztuczność i ogromne
            wysilanie się na dowcip i rozbawienie sluchacza,po co. Ludzie bądżcie sobą. Nic
            na siłę. Nie musicie się tak wysilać. Bo i tak słucha was tylko garstka ludzi.
            • Gość: w. r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 15:26
              Gość portalu: fiola napisał(a):
              > podzielam. zero lokalności.
              A co Twoim zdaniem świadczy o lokalności rozgłośni?? Czy komunikaty o sytuacji
              na drogach, o wydarzeniach kulturalnych, o wszystkim tym, czym danego dnia żyje
              miasto (począwszy od 'kondycji' lokalnej lecznicy a skończywszy na
              nieśmiertelnym wróżeniu daty otwarcia mostu staromiejskiego to mało??) Nie wiem
              co jeszcze lokalnego możesz mieć na myśli, ale jeżeli również np. bezpośrednie
              transmisje z sesji rady miejskiej to nawet jako sympatyk RMG z niesmakiem
              zmienię stację.

> wysilanie sie na podobne, bo nigdy nie takie samo,
              > radio ZET. naprawde szkoda ostatniego lokalnego radia. czasem sprawdzam czy
              > sie zmienilo choć troche, a gdzie tam, więc nie slucham bo tego sie nie da
              >sluchać.
              A moim zdaniem warto się wysilać na obraz i podobieństwo chociażby radia ZET
              czy RMF, a w porywach nawet i Eski... te stacje zna każdy...
              >
              > to radio dla malolatów.
              fajnie:)jakby kilkadziesiąt lat mi 'ktoś' wykradł:) A swoją drogą wolisz czuć
              się forever young czy forever old??;)

>Jarek tak. reszta do wymiany. sztuczność i ogromne
              > wysilanie się na dowcip i rozbawienie sluchacza,po co. Ludzie bądżcie sobą.
              >Nic na siłę. Nie musicie się tak wysilać. Bo i tak słucha was tylko garstka
              >ludzi.
              być może, ale przy promowanym przez Ciebie sposobie na radio lokalne, spis
              słuchaczy zwieńczony puentą -garstka, będzie trącać na kilometry fałszywym
              optymizmem;)
              • Gość: r.w. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 16:22
                :)))) jedeno fałszywe kliknięcie i bach! wcześniejsza wypowiedź załączona
                skądinąd jeśli nie znienacka:))))
          • ryszardr11 Re: Studio letnie RMG 18.07.07, 19:12
            Gość portalu: obserwator RTV napisał(a):

> Info o korkach to jest sztamapa na odczepnego.Posłuchaj
            > dokładnie o czym i w jaki sposób jest to przekazywane, z szablonu.

Ocvzywiście. Można powiedzieć: hej ludziska, nie zasuwajcie w Rondo Santockie bo
            tam wozów od cholery. No, ale przecie nie macie innego wyjścia. Jak ktoś chce
            posiedzieć w korku w nagrzanym wozie to niech jak najszybciej jedzie w stronę
            Mieszka I-go. Może sie jeszcze gdzieś wcisnie.
            Jasne. Można i tak. Ale jak znam życie to jakiś "obserwator" (choc powinno byc
            słuchacz:) od razu powie: ale się silną na oryginalność zmiamiast normalnie
            powiedzieć gdzie są korki.

Propozycje
            > jak spędzić wolny czas ograniczają się do jakiejs tam strefy,sciagnietej z
            > rozglośni ZG. Szkoda ,ze nie mam tylko radia lokalnego a jakas papke,kopię ZG.

No własnie. Na jakiej podstawie piszesz, że to jest kopia radia ZG?
        • Gość: reporter wakacyjny Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 13:29
          kapcie z głów czapki z stóp:) ... Obserwatorowi RTV chyba jakiś słoń akustyczny
          nadepnął na uszy, a jeśli nie słoń, to nie wiem co, może ostatnie
          upały 'zudarowały' zdolność obiektywnego postrzegania rzeczywistości? ... aha,
          chyba burza jest 'blisko', bo mój system wczesnego ostrzegania (piesowaty) nie
          odstępuje mnie na krok:)))
          • Gość: gaga Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.07, 15:08
            Oj, panowie prezesi, zmarnowaliście możliwość zarobienia duzych pieniędzy.
            Zrobiliście radio, którego nie słuchają włściciele firm a to przecież
            reklamodawcy. Zmarnowaliście także szansę na stworzenie radia dla każdego,
            czyli naszego lokalnego. Po co nam druga ZETKA. Widać nie potrafiliście skoro
            oddaliście to zadanie firmie z Zielonej Góry - abiplus. Zapomnieliście, że w
            Gorzowie też mieszkają wcale nie gorsi a może nawet lepsi. Oj popełniliście
            bardzo duży błąd. A to jak duży to wy już sami wiecie najlepiej. Tak sądzę.
            • Gość: gaga Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 18.07.07, 15:10
              chodziło mi o drugą ESKE. Nie Zetkę. Sorry
              • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 15:42
                żeby 'aspirować' do słuchalności eski, należałoby tarabanić hiciorami na
                czasie, a tak na moje ucho, RMG promuje wyraziście 'sprawdzone w czasie'
                przeboje. Także wg mnie, walnęłaś jak kulą płot, albo dzik w sosnę;)...
                chociaż, jeżeli poczucie humoru Płotka miałaś na myśli, to wzorzec warty
                naśladowania też i w lokalnym grajdołku:))
                • anilorak Re: Studio letnie RMG 18.07.07, 16:15
                  No wlasnie Plotek wart nasladowania, slon by sie usmial nie? eeee, ymmm hmmmm,
                  eche, achaaa, ojej, yyyyy, to jego mysli przewodnie niestety. No i owszem eska
                  trafia, ale chyba tylko i wylacznie do mlodziezy z dyskotek. Choc przyznam sie
                  szczerze, ze czasem jadac autem wlaczam eske zeby nie zasnac. Ciekawa rzecz,
                  jak umarl Papiez eska dalej grala swoje dyskotekowe hiciory, dobry kierunek?
                  moze i tak. Tak czy siak mial ktos w esce leb, bo wiedzial,ze "takich"
                  odbiorcow beda cale tlumy. No wlasnie, a na czym polega ta lokalnosc?reporter
                  ma na przyklad siedziec w lokalnej rzezni i nagrywac dzwieki, ktore wydaje
                  zabijana swinia?co to jest lokalnosc waszym zdnaiem i jak ja ladnie
                  zaprezentowac na antenie. Wszyscy do wymiany, wszystko do wymiany, ludzie
                  beznadzieja, wiadomosci tez - to slowa co niektorych. Wszyscy chca zmienic nasz
                  kraj, zeby niby bylo lepiej, a kto glosowal, ze to blizniaki teraz rzadza?mala
                  grupka osob?czy wiekszosc?tak jak juz napisalam, zawsze bedzie jakies ale, ale
                  grunto to sie tym nie przejmowac tylko robic swoje i cieszyc sie zyciem.
                  PS.Ostatnio na tym forum pisalam o rewelacyjnym zachowaniu lekarzy i
                  ratownikow, ktorzy pomogli mojemu dziecku, i wiecie co bylo w tym
                  najciekawszego? to,ze nikt nie odpisal na mojego posta dziekczynnego, no moze z
                  wyjatkiem osoby, ktore podzielala moje zdanie.
                  • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 16:46
                    anilorak napisała:

> No wlasnie Plotek wart nasladowania, slon by sie usmial nie? eeee, ymmm
                    > hmmmm, eche, achaaa, ojej, yyyyy, to jego mysli przewodnie niestety.
                    przesadzasz, te wszystkie onomatopeje akcentują jeno myśli przewodnie i jako
                    takie 'głaszczą' ludziska o odmiennym spojrzeniu:)

No i owszem eska
                    > trafia, ale chyba tylko i wylacznie do mlodziezy z dyskotek.
                    pudło:)

>Choc przyznam sie szczerze, ze czasem jadac autem wlaczam eske zeby nie
                    >zasnac. Ciekawa rzecz, jak umarl Papiez eska dalej grala swoje dyskotekowe
                    hiciory, dobry kierunek?
                    no fakt, to był niesmacznie obrany kierunek:(

> moze i tak. Tak czy siak mial ktos w esce leb, bo wiedzial,ze "takich"
                    > odbiorcow beda cale tlumy. No wlasnie, a na czym polega ta lokalnosc?reporter
                    > ma na przyklad siedziec w lokalnej rzezni i nagrywac dzwieki, ktore wydaje
                    > zabijana swinia?co to jest lokalnosc waszym zdnaiem i jak ja ladnie
                    > zaprezentowac na antenie. Wszyscy do wymiany, wszystko do wymiany, ludzie
                    > beznadzieja, wiadomosci tez - to slowa co niektorych. Wszyscy chca zmienic
                    nasz
                    >
                    > kraj, zeby niby bylo lepiej, a kto glosowal, ze to blizniaki teraz rzadza?
                    mala
                    > grupka osob?czy wiekszosc?tak jak juz napisalam, zawsze bedzie jakies ale,
                    ale
                    > grunto to sie tym nie przejmowac tylko robic swoje i cieszyc sie zyciem.
                    cieszyś się życiem... i to jest puenta warta podkreślenia:)

> PS.Ostatnio na tym forum pisalam o rewelacyjnym zachowaniu lekarzy i
                    > ratownikow, ktorzy pomogli mojemu dziecku, i wiecie co bylo w tym
                    > najciekawszego? to,ze nikt nie odpisal na mojego posta dziekczynnego, no moze
                    > z wyjatkiem osoby, ktore podzielala moje zdanie.
                    ostatnio byłem mimowolnym świadkiem dyskusji w lokalnej lecznicy... 'wypisali
                    mnie na dwa dni przed planowaną operacją, pielęgniarki protestowały'...no
                    normalnie scyzoryk samowolnie w kieszeni się otwiera... publiczna opieka
                    zdrowia... zdrowa wyłącznie dla zdrowych:(

• ryszardr11 Re: Studio letnie RMG 18.07.07, 17:42
                      W zasadzie mi nie wypada się w tym temacie odzywać. Ale nie będę tak do końca
                      oceniał RMG 95,6 FM. Zdam tylko pytanie: co niby ma sie pojawić w programie aby
                      uznano tenże program za lokalny?
                      Informacje o pogodzie w Gorzowie są? Są.
                      Informacje o korkach są? Są.
                      Informacje co w kinach, teatrze, jakie są koncerty itp. są? Są.
                      Gadki o tym, że na jakimś osiedlu to ktoś coś zrobił są? Są.
                      Sondy wśród mieszkańców Gorzowa są? Są.
                      To czego jeszcze "gorzowianie" chcecie?
                      Ja, choć w "starym RMG" coś tam robiłem a w nowym praktycznie nic, uważam, że to
                      radio zmieniło się zdecydowanie na lepsze. Jak jestem w Gorzowie i słucham radia
                      w samochodzie to przede wszystkim RMG 95,6.
                      Jak ktoś uważa, że nowe RMG nie jest lokalne to bardzo proszę o jasną informację
                      dlaczego i receptę jak zrobić aby to radio było lokalne.
                      Ostatnio to nawet gorzowski zespół jest bardzo często grany (Giga Dram).
                      A jedno jest pewne: w RMG na 100% pierwsi usłyszycie, że otwarty został dla
                      samochodów Most Staromiejski, bo jak słyszę DJ-je pilnują tematu.
                      • Gość: w.r. Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 18.07.07, 18:40
                        no własnie, mnie też ciekawi czego tak naprawdę oczekują krytycy i trącający
                        rozdymanym niczym Hindenburg zacietrzewieniem obrońcy 'ponoć' lokalnego
                        charaktru radia.
                        • Gość: słuchacz Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.07, 00:15
                          Wystarczy posłuchać Radia Zielona Góra (w necie)
                          i RMG! Jeden pies. Ktoś tylko zapomniał,ze w Gorzowie było Radio „Gorzów” i
                          dlatego tego nie przeskoczy...Lokalność znaczy jakość, przy użyciu techniki
                          również .Techike slychac ,jakości za grosz .
                          • Gość: gorzsłu Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.07, 09:15
                            Nie rozśmieszaj mnie. Pamiętasz chociaż program Radia Gorzów? Ludzie to słuchali
                            bo to było pierwsze typowo gorzowskie radio, ale sterowane ręcznie przez
                            dyrektora (nie ojca, ale prawie), było płytkie i nudne. Wiedzieli to sami DJ-e,
                            którzy jak tylko pojawiło się RMG niemal natychmiast uciekali z RG. Na miejscu
                            pozostali jedynie najwierniejsi "żołnierze" pana A. Produkcje jednego zn ich
                            można teraz oglądać w Teletopie.
                            Lokalość znaczy jakość: czyli co?
                            P.S. Ja tam "techniki" nie słyszę. Już na pierwszy rzut oka widać, że siedzisz w
                            środku tego radia i plujesz na własne gniazdo albo po prostu ktoś cię z RMG
                            wywalił albo po prostu nie przyjął i teraz jątrzysz.
                            • Gość: Radiosłuchacz Re: Studio letnie RMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 20:10
                              Chcę przypomnieć że było również radio "GO"(obecna ESKA) które powstało
                              praktycznie z niczego, ale miało swój klimat. Podawanie info o teatrach czy
                              innych korkach tak naprawdę świadczy o słabości ekipy.Rozmowy z politykami
                              regularnie przekazywane z kawiarni bez odpowiedniego przygotowania są
                              przerostem formy nad treścią. Pomysł wręczania bukietów kwiatów(barter na koszt
                              kwiaciarni)dotyczy bardzo wąskiej grupy osób zainteresowanych. Te dwa przykłady
                              świadczą o zbyt małej i na dodatek słabo przygotowanej do samodzielnej pracy
                              dziennikarskiej ekipie radiowców.
                              Od kiedy DJ-e (w tłumaczeniu bezpośrednim "puszczacze")opanowali studia radiowe
                              skończyły się normalne RADIA.
                              Czy jest ktoś z RMG kto potrafi i otrzyma zgodę na poprowadzenie własnej
                              autorskiej audycji?
                              Posadzenie przed mikrofonem DJ-a w TITANIKU przy dzisiejszych możliwościach
                              technicznych (i pilnowanie otwarcia mostu) to żadna sztuka radiowa.
                              • Gość: szary miś Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.07, 20:32
                                uwielbiam czytać osoby, które totalnie jadą po tym radiu, wypierając się, albo
                                ignorując wątki sugerujące że są byłymi albo niedoszłymi jego pracownikami,
                                mówią, że to słabizna, której nie da się słuchać, a potrafią wymienić każdy
                                punkt jego programu, godzina po godzinie. Dziwne, jeśli ja czegoś nie trafię,
                                to do tego nie wracam, nie słucham, nie oglądam, od razu wyłączam. a tu- wręcz
                                przeciwnie- tabun masochistów zmuszających się do słuchania zcego, czego nie
                                trawi. Ja z kolei nie trawiłam "starego rmg" , miałam alergię na zbliżony do
                                Radia Zachód program, bezsensowne pogaduszki z mało interesującymi goścmi i
                                całkowicie niestrawną muzykę. teraz rmg towarzyszy mi niemal cały czas, a są
                                punkty programu, których staram się nigdy nie omijać. w wakacyjnym programie to
                                przede wszystkim wstawki z Kuny, rewelacja. Muza lżejsza i przyswajalna i
                                wszystko jakby takie lżejsze. rmg, tak trzymajcie!!!
                                • Gość: szary miś Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 19.07.07, 20:36
                                  a co do Radia GO, to rzeczywiście muszę przyznać że miało niepowtarzalny
                                  klimat. pamiętam zwłaszcza jedną wieczorną audycję jakiś dwóch kolesi, nie
                                  pamiętam ich nazwisk, u których głownym punktem programu było ogłoszenie
                                  konkursu na najgłosniejsze beknięcie i puszczenie bąka. nic tak nie tworzy
                                  klimatu, jak tacy właśnie na poziomie prowadzący-luzacy i ich porażające
                                  propozycje. Jeśli takiego klimatu ktoś chce też w rmg, to naprawdę mu gratuluję.
                                  • anilorak Re: Studio letnie RMG 19.07.07, 22:51
                                    ha, to prawda, ze ciekawie czyta sie opinie zwlaszcza tych, ktorzy maja chyba
                                    kompleks małego ... ego :-)ale te szczegoliki Panowie!!!skad Wy to wszystko
                                    wiecie nie pracujac w rmg? jasnowidztwo? moze znacie rozmiar mojego stanika?
                                    ech, frustraci, szkoda mi Was :-)
                                    • Gość: Radiosłuchacz Re: Studio letnie RMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 23:49
                                      Przykro mi bardzo, ale to co Was tak wścieka utwierdza mnie w mojej opinii o
                                      umiejętnościach dziennikarskich załogi radia RMG-abiplus.Ponieważ mam już 50-
                                      tkę na karku i bardzo interesuję się losami mojego MIASTA z którego mogłem w
                                      latach 70/80 wyjechać ,a tego nie uczyniłem "uzurpuję"sobie prawo do oceny
                                      pewnych działań wykonywanych na organiżmie miejskim. Wybaczcie ale moje uszy
                                      słyszały już niejednych mądrali którzy okazali się tylko przelotnymi meteorami.
                                      Miasto które kocham,w którym się urodziłem nigdy nie miało szczęścia do ludzi,
                                      natomiast ludzie mieli szczęście do MIASTA. Dlatego proszę szefostwo RMG nie
                                      róbcie z tego radia kolejnej kopii "radia sieczkobrzęka". Cdn...
                                    • Gość: Radiosłuchacz Re: Studio letnie RMG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 00:00
                                      Odpowiedż dla "aniloraka" - Swoją ordynarną i chamską odpowiedzią wystawiasz
                                      sobie świadectwo.Jeżeli jesteś kobietą to życzę ci normalnego rozmiaru stanika
                                      i partnera bez kompleksu małego...ego. Może czegoś w życiu jeszcze się nauczysz.
                                      • Gość: kasa. Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.07, 09:52
                                        Popieram radiosłuchacza w całej rozciągłości. Też mam 50 na karku i dla mnie
                                        radio lokalne to nie tylko "muza", jak mówią dzieci, ale także opowieści o
                                        ludziach, którzy przysłużyli się naszemu miastu w różny sposób, znanych
                                        postaciach, o ich dorobku twórczym, opowieści np. o ulicach ciekawie nazwanych
                                        i dlaczego tak a nie inaczej, o miejscach, których już nie ma a jeszcze do
                                        niedawna były w Gorzowie. To także muzyka, która jest jak lekarstwo dla duszy
                                        50- latka. Taka muzykoterapia każdemu się przyda. To wcale nie znaczy, że mają
                                        być piosenki Połomskiego czy Fogga, jest tyle dobrej muzyki sprzed lat, że jest
                                        w czym wybierać. Poza tym są ludzie, którzy lubią sobie porozmawiać na antenie,
                                        brać udział w konkursach, to bywa dla nich często jedynym kontaktem z drugim
                                        człowiekiem, przesłać komuś życzenia czy piosenkę. Dla wielu reportaż o nich,
                                        czy o kimś kogo znają, jest rzeczą ważną, atrakcyjną. Możnaby wymieniać wiele
                                        pomysłów na programy ale po co, kiedy to i tak niczego nie zmieni. Wy młodzi
                                        jesteście niesprawiedliwi. Macie swoją ESKE, RMF czy inne stacje, macie mp3, a
                                        my starzy 50 letni wg was niczego już nie potrzebujemy. Załuję, że w Gorzowie
                                        nie ma Radia Złote Przeboje, czy takiego jakie jest w Swinoujściu - Na Fali.
                                        Nie dziwcie się, że nie wszystkim odpowiada RMG. Ja jestem przeciwko takiemu
                                        radiu, to nie jest radio lokalne. Nie dla mnie. I wiem, że wiele osób jest
                                        rozczarowanych tak jak ja.
                                        • Gość: kasa Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.07, 10:00
                                          I jeszcze jedno. Chciałbym wiedzieć, którego radia słuchają wasi rodzice, może
                                          i ja wezmę z nich przykład. Od niedawna słucham Trójki, ale tam wszystko jest
                                          takie obce, nie z naszego podwórka. Jak już się przyzwyczai do swojego radia to
                                          trudno polubić inne. RMG też stało się jakieś obce.
                                        • Gość: 45-latek Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.07, 11:29
                                          A ja wczoraj wieczorem słuchałem fajnej rozmowy nagranej w tramwaju z jakąś
                                          starszą panią, która opowiadała o swoim normalnym, gorzowskim życiu. Każdego
                                          popołudnia są audycje o gorzowskich mitach i legendach. Każdy może zadzwonić i
                                          wyrazić swoja opinię. Grana jest muzyka "obecna" i z lat 70-80. Czasami słychać
                                          nawet starsze "kawałki".
                                          Albo więc kasa nie słucha RMG, albo krytykuje z zasady. RMG w ogóle nie
                                          przypomina mi ESKI czy RMF.
                                          • Gość: kasa Re: Studio letnie RMG IP: *.gorzow.mm.pl 20.07.07, 12:22
                                            Można zaliczyć cię do młodzieży. To po pierwsze, a po drugie nie wierzę, ze
                                            masz 45 lat. Ja mimo 50, też pewnie tak jak ty, nie czuję się staro, a mimo to
                                            nie pasuje mi to radio. Co do słuchania RMG, jestem czasem zmuszony słuchać
                                            dzięki młodemu człowiekowi, który ze mną pracuje. Jak wchodzi szef młody je
                                            wyłącza. W domu mam włączoną Trójkę.
                                            • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 13:35
                                              do trójki mam osobiście 'zrozumiałą' awersję, ale nie powiem, że brak 'żywego'
                                              słowa po dwudziestej, nie skłania mnie do podkręcenia fali w radioodbiorniku:)
                                        • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 13:24
                                          hej Kolego (za wybaczeniem spoufalenia)... Twoje pomysły znajdują zrozumienie
                                          też i w młodszym pokoleniu, tylko uprasza się o cierpliwość, te radio wciąż
                                          kształtuje swój wizerunek i nikt o zdrowych zmysłach nie oskarży obecnych
                                          pracowników o zaniechanie ustawicznego poszukiwania dróg na uatrakcyjnienie
                                          programu rozgłośni dla wszystkich z pominięciem pułapu podziałów wiekowych;)
                                      • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 13:11
                                        żeś pojechał po bandzie:))) 'niż tamta miała, tamta co wtedy...'
                                        prrrrrrrrrrr!;) jestem pod wrażeniem Twojego bezkompromisowo lokalnego
                                        patriotyzmu. Pod warunkiem, o ile nie jest trąca wymiarem szowinizmu. Jako 50-
                                        latek powinieś z tym większym zrozumieniem przyjąć, że RMG gra i mówi też dla
                                        ludzi młodszych o kilkadziesiąt latek...;) pozdro;)
                                • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 12:56
                                  ;)))))
                              • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 12:36
                                Gość portalu: Radiosłuchacz napisał(a):

> Chcę przypomnieć że było również radio "GO"(obecna ESKA) które powstało
                                > praktycznie z niczego, ale miało swój klimat.
                                no dobra, dzięki za przypomnienie czy raczej uświadomienie, chociaż i tak nie
                                mam zielonego pojęcia o czym te wspominajki ( pewnie wtedy słuchałem wyłącznie
                                RMF i ZET). Ale i tak z niesmakiem przyjmuję krytykę dla samej krytyki, w ślad
                                za którą nie idzie jawnie koństruktywne wskazanie 'lepszych' pomysłów na
                                lokalne radio. hey;)
                          • Gość: kowalski Re: Studio letnie RMG IP: 212.2.101.* 20.07.07, 12:52
                            a nie zauważyłeś kamienia milowego między tym co było, a tym co jest obecnie?
                            masz o niebo lepszy jakościowo 'wachlarz' pomysłów? Jeśli tak, pochwal się,
                            pewnikiem nie tylko ja chętnie ocenię czy tylko narcyzm przez Twoje wypowiedzi
                            przemawia;)))
                            • jezyy Radio GO 27.08.07, 11:21
                              Mimo iż nie mam na karku lat aż tak wiele co niektórzy tutaj wypowiadający się,
                              w mych zakamarkach pamięci utkwiła pewna audycja z radia lokalnego, bodajże GO
                              FM, o nazwie "Krótkie zwarcie". Prowadziło ją kilku młodych ludzi, na oko w
                              wieku studenckim, którzy co niedzielę wieczór ubarwiali czas tak skutecznie, że
                              wszyscy grzecznie szli z podwórka do domku aby posłuchać radia! Szok w obecnych
                              czasach, lecz tak było. Ba! Nawet mam fragmenty audycji nagrane na kasetę
                              stilonową! Życzę radiu RMG, aby zamiast wkręcać ludzi bukietami z kwiaciarni, co
                              jest zabawne dla obdarowanego i redaktorów znaleźli formułę, na inną, bardziej
                              zabawną dla SŁUCHACZY formułę tej bądź innej audycji. Zapytajcie może reaktorów
                              z Krótkiego Zwarcia czy nie mają pomysłu? pozdro :)
                              • Gość: zuza Re: Radio GO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.07, 14:17
                                A ja kwiatków nigdy nie dostałam a bardzo lubię słuchać gdy je wręczają bo
                                zabawne to bywa czasem bardzo. Swoją drogą to chyba tera już tego nie ma..skąd
                                zatem te wspomnienia?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka