Dodaj do ulubionych

PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ!

IP: 62.141.235.* 22.06.03, 20:19
Cytuję maila:
"Niestety nie mam wpływu na to co zamieszczają na swych łamach gorzowskie
media. Sprawa przenosin rynku z Nadbrzeżnej jest od jakiegoś czasu
rozważana. Jak narazie bez rezultatu. Trudno znaleźć takie miejsce, na
którym zmieściliby sie wszyscy kupcy z Nadbrzeżnej. Jest jednak kwestią
czasu przeniesienie tego szpecącego tę część miasta targowiska tym bardziej,
że przeznaczenie tego terenu w planie miasta jest właśnie takie : bulwar ,
kafejki sklepiki ze starociami , pamiątkami itp.
Pozdrawiam
Tadeusz Jędrzejczak"
A jednak ktoś nas czyta:)!
Pozdrawiam Pana Prezydenta:)
Obserwuj wątek
    • aborys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 22.06.03, 21:39
      Niech Ci jeszcze napisze, kiedy ruszy Gądola, dlaczego nagrywał rozmowy z
      Marcinkiewiczem, dlaczego utajnił wyniki badania opinii publicznej przed
      wyborami i czemu nie chciał opowiedzieć za czyje pojechał na kangury.
      • Gość: matrix Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: 62.141.232.* 23.06.03, 00:54
        aborys napisał:

> Niech Ci jeszcze napisze, kiedy ruszy Gądola, dlaczego nagrywał rozmowy z
        > Marcinkiewiczem, dlaczego utajnił wyniki badania opinii publicznej przed
        > wyborami i czemu nie chciał opowiedzieć za czyje pojechał na kangury.

Wrzuć na luz aborys,nie zachowuj się jak małomiasteczkowy kmiot,zaślepiony
        gazetowymi sensacyjkami, poprostu trzymaj klase stary.Pozdro.
      • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 23.06.03, 05:45
        aborys napisał:

> Niech Ci jeszcze napisze, kiedy ruszy Gądola, dlaczego nagrywał rozmowy z
        > Marcinkiewiczem, dlaczego utajnił wyniki badania opinii publicznej przed
        > wyborami i czemu nie chciał opowiedzieć za czyje pojechał na kangury.

Aborys, moj drogi....
        Jesli juz nie rozumu to przynajmniej grzecznosci spodziewalbym sie po takim
        Forumowym asie jak ty.....
        Po kolei przyjacielu....
        W Gorzowie jest 120 tysiecy "Aborysow" i kazdy uwaza sie za podarunek dla
        Gorzowa od samego Boga...
        Bez gotowki, ale z lista na zakupy.. czyli: boso ale w ostrogach...
        Prezydent odpowiedzial i musze przyznac ze kazdy kto ma chocby dwa neurony
        pracujace poprawnie w glowie , musi sie z nim zgodzic.
        Wiecej, Prezydent proponuje wlasnie to co wiekszosc z nas chcialaby tam
        widziec...
        Gdzie widzisz problem???
        Jedrzejczak widzi jednak sprawy ze swojego stolka i musimy to zrozumiec.
        Facet ma cale miasto na glowie !!!!
        Czasami jedno wyklucza drugie ...
        Czasami likwidujac jeden problem mozemy stworzyc nastepny - jeszcze wiekszy...
        Pomysl nad tym.
        Ktos musi podjac decyzje co, gdzie, jak i kiedy...

Jak ty bys to zrobil...Aborys...???
        Powiedz mi przyjacielu... Z kilometrowej dlugosci listy problemow i zyczen
        Gorzowa...ktore postawilbys na...koncu listy???
        Nie jest wazne ktore sprawy beda rozwiazane pierwsze...
        To zbyt latwe.
        Powiedz mi kogo postawilbys na koncu...
        Podemij decyzje ...i wtedy zyj z nia...

Serdecznie pozdrawiam
        • aborys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 23.06.03, 09:21
          Gość portalu: Bernard napisał(a):

> Jesli juz nie rozumu to przynajmniej grzecznosci spodziewalbym sie po takim
          > Forumowym asie jak ty.....

> Po kolei przyjacielu....
          Po tak grzecznym wstępie nie tytułuj mnie "przyjacielem", łaskawco.

> W Gorzowie jest 120 tysiecy "Aborysow" i kazdy uwaza sie za podarunek dla
          > Gorzowa od samego Boga...
          Ani jednego. Nawet ja jestem w Krakowie.

> Wiecej, Prezydent proponuje wlasnie to co wiekszosc z nas chcialaby tam
          > widziec...
          Taki już jest z natury. Gdybyśmy chcieli widzieć tam lotnisko - też by je
          obiecał.

> Gdzie widzisz problem???
          W tym, że zagospodarowanie Nadbrzeżnej nie wymaga wcale wielkiego wysiłku
          finansowego.
          Budy nad Wartą są wizytówką Gorzowa zarówno dla wjeżdżających do miasta od
          południa jak i dla przyjeżdżających ciuchcią. Podobny syf mamy też w Warszawie
          wokół Centralnego (w likwidacji, budują tam co chwila coś) i w Krakowie (też w
          likwidacji).
          Potrzebna jest decyzja: targowisko dostaje wypowiedzenie z dniem tym-a-tym,
          ogłaszamy przetarg na zarządzanie miejscem zgodnie z planem zagospodarowania.
          Tyle, że taka decyzja naraża Jędrzejczaka na nerwowe reakcje:
          a) kupujących, przyzwyczajonych do miejsca,
          b) kasy miasta, przez czas jakiś zubożałej o kwoty od OSiRu
          c) kupców, którzy wiadomo co.
          Wprowadzenie ładu najbardziej naruszy życie kupców, którzy będą musieli zwinąć
          budy i szukać pracy, albo przenieść je w miejsce znacznie mniej lukratywne.
          Pamiętam hałas, jaki towarzyszył przeniesieniu zieleniaka z Hawelańskiej na
          Nadbrzeżną. Zobaczcie: przeniesiono zieleniak z pyrami i pomidorami, a teraz
          głowimy się, co zrobić z chińskimi butami.
          Ruszanie takiej kupy to z pewnością mniej przyjemne niż otwieranie Słowianek
          czy odsłanianie pomnika Szymona.

> Jedrzejczak widzi jednak sprawy ze swojego stolka i musimy to zrozumiec.
          Ale ja go nie męczę, żeby coś zrobił!
          Z uwagi na Słowiankę i kolejne drogi, facet pewnie niechętnie myśli o zrobieniu
          czegokolwiek w sprawie prozaicznej i problemowej.

> Pomysl nad tym.
          > Ktos musi podjac decyzje co, gdzie, jak i kiedy...
          Pomyślałem o tym i wyszło mi, że po to by podejmować decyzje został wybrany.

> Podemij decyzje ...i wtedy zyj z nia...
          Na pewno nie poradziłbym sobie z ciężarem i powiesiłbym się.
          Przekonałeś mnie. Ten Jędrzejczak to senatorska głowa.

Tak w ogóle, to chodzi o to, że Jędzrzejczak odpowiada na pytania, na które mu
          wygodniej odpowiedzieć.
          Na pytania niewygodne nie odpowiada całymi latami.
          Jakoś ciężko mi się zachwycić z powodu że odpowiedział na pytanie, którego (o
          ile wiem) mu nikt nie zadał.
          • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 23.06.03, 10:19
            Widzisz Aborys, mozna z toba dyskutowac...
            Skupmy sie jednak na istotnych sprawach, a plotki i pomowienia zostawmy dla
            prasy brukowej.
            Mozesz byc pewien, ze sa w Gorzowie ludzie ktorzy maja wystarczajaco duzo
            wplywu by podciac skrzydelka Jedrzejczakowi gdyby mogli...
            Nie zrobili tego tylko dlatego ze nie ma powodu.
            Czy to lubisz czy nie na razie facet jest czysty i robi swoja robote calkiem
            niezle...
            Jesli chodzi o Krakow...
            Nie dbam o to. Ja jestem jeszcze dalej.
            Wszystkich uwazam za Gorzowiakow niezaleznie gdzie ich ponioslo... Moze jestes
            bardziej "Gorzowiak" niz niejeden mieszkajacy w samym miescie...
            Pozdrawiam
            • aborys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 23.06.03, 10:41

> Mozesz byc pewien, ze sa w Gorzowie ludzie ktorzy maja wystarczajaco duzo
              > wplywu by podciac skrzydelka Jedrzejczakowi gdyby mogli...
              > Nie zrobili tego tylko dlatego ze nie ma powodu.
              Pewnie nie podcięto dlatego, że metodę cięcia po skrzydłach stosowano w
              czasach, gdy mieszkałeś w Polsce.
              Jędrzejczak jest demokratycznie wybranym urzędnikiem. Tak jak demokratycznie
              jest wybrany Lepper i jego gwiazdy.
              Metody gabinetowego wyrzynania wobec popularnych polityków w demokracji nie
              sprawdzają się.

To, że ktoś jest popularny i wybrany - nawet miażdżącą - większością głosów nie
              oznacza, że jest dobry.
              I że nie podlega krytyce.
              • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 28.06.03, 06:34
                aborys napisał:

> Gość portalu: Bernard napisał(a):
                >
                > > Mozesz byc pewien, ze sa w Gorzowie ludzie ktorzy maja wystarczajaco duzo
                > > wplywu by podciac skrzydelka Jedrzejczakowi gdyby mogli...
                > > Nie zrobili tego tylko dlatego ze nie ma powodu.
                > Pewnie nie podcięto dlatego, że metodę cięcia po skrzydłach stosowano w
                > czasach, gdy mieszkałeś w Polsce.
                > Jędrzejczak jest demokratycznie wybranym urzędnikiem. Tak jak demokratycznie
                > jest wybrany Lepper i jego gwiazdy.
                > Metody gabinetowego wyrzynania wobec popularnych polityków w demokracji nie
                > sprawdzają się.
                >
                > To, że ktoś jest popularny i wybrany - nawet miażdżącą - większością głosów
                nie
                >
                > oznacza, że jest dobry.
                > I że nie podlega krytyce.

Przyjacielu...
                Stara prawda mowi, ze ludzie maja takie wladze na jakie zasluguja....
                Ciebie po scianach nosi z powodu Leppera i innych u wladzy...
                Hey... przyzwyczaj sie do tego kolego... To wlasnie demokracja.
                Wiekszosc ludzi w Polsce ma inne zdanie niz ty...

Czy istnieja madrzejsi kandydaci na te stanowiska...? Mozliwe...
                Jednak byc madrym to jeszcze nie wszystko.......!!!!!
                Sa madrzy i...przegrywaja...
                Zycie to nie je bajka. Dzungla panie kolego...
                Teraz, jak tu byc czystym, dobrym i madrym i wygrac wybory z ta banda lobuzow
                ktorych tak nie lubisz...

Znasz odpowiedz???
                Pozdrawiam
                • aborys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 28.06.03, 12:18

> Stara prawda mowi, ze ludzie maja takie wladze na jakie zasluguja....
                  Powiedz to Żydom pod Hitlerem, Afrykanom pod Bokassą lub Idi Aminem.
                  Albo Irakijczykom. Pocośmy tam leźli? Mieli to, na co zasłużyli.
                  Zbiorowe groby...
                  • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 29.06.03, 00:01
                    aborys napisał:

>
                    > > Stara prawda mowi, ze ludzie maja takie wladze na jakie zasluguja....
                    > Powiedz to Żydom pod Hitlerem, Afrykanom pod Bokassą lub Idi Aminem.
                    > Albo Irakijczykom. Pocośmy tam leźli? Mieli to, na co zasłużyli.
                    > Zbiorowe groby...

+++++
                    Aborys...Inteligencja to to co powinno rozni nas od chwastow.......
                    Brakuje ??
                    Radze nie dyskutowac ze mna...
                    Jest oczywistym, ze mowilem o Gorzowie, Polsce i demokratycznych systemach...!!!
                    Ktos "zasluguje" na cos gdy ten ktos mial prawo i szanse wyboru!!!
                    Konsekwencje wynikajace z podjetych decyzji (takze w glosowaniu) ponosza osoby
                    indywidualne, a takze spoleczenstwa...
                    Niemcy glosowali (niezaleznie od okolicznosci) za Hitlerem i jego paczka...
                    Glosowali za "dobrowolnym pozbawieniem sie osobistej i spolecznej wolnosci" w
                    imie wielkiej Rzeszy...
                    Reszta to historia.
                    Zydzi nigdy nie mieli zadnych praw. Zyjacy w systemach totalitarnych (wliczajac
                    Irak przed inwazja) nie mieli zadnych praw oraz prawa do wyboru...
                    Ty i inni Polacy zaslugujecie na to co macie poniewaz, dzieki Bogu, w Polsce
                    mozesz zdecydowac...

Jesli jednak wiekszosc woli tych ktorych ty nie lubisz... chwal demokracje...
                    To tak jak z meczem zuzlowym...twoja druzyna moze przegrala i wnerwia cie
                    to...ale nie mozesz odmowic tego, ze przeciwnicy byli lepsi..
                    Chyba, ze jestes jednym z tych ktory bedzie wolal: sedzia kalosz!!
                    Zalosne...
                    Mysl kolego....mysl

Serdecznie pozdrawiam
                    • bart.q Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 29.06.03, 01:52

> Konsekwencje wynikajace z podjetych decyzji (takze w glosowaniu) ponosza
                      osoby
                      > indywidualne, a takze spoleczenstwa...
                      > Niemcy glosowali (niezaleznie od okolicznosci) za Hitlerem i jego paczka...

I mimo tego należy chwalić demokrację i myśleć.... myśleć.... i iść za radą i
                      nie dyskutować.
                      Jeśli większość jest głupia to głupota nie staje się cnotą. Sędzia kalosz nie
                      ma tu nic do rzeczy.
                      • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 29.06.03, 07:57
                        bart.q napisał:

>
                        > > Konsekwencje wynikajace z podjetych decyzji (takze w glosowaniu) ponosza
                        > osoby
                        > > indywidualne, a takze spoleczenstwa...
                        > > Niemcy glosowali (niezaleznie od okolicznosci) za Hitlerem i jego paczka..
                        > .
                        >
                        > I mimo tego należy chwalić demokrację i myśleć.... myśleć.... i iść za radą i
                        > nie dyskutować.
                        > Jeśli większość jest głupia to głupota nie staje się cnotą. Sędzia kalosz nie
                        > ma tu nic do rzeczy.

Tak Przyjacielu...Demokracja mimo wszystko......
                        Spoleczenstwa tak jak ludzie...popelniaja bledy.... Instynkt samozachowawczy
                        czasami przewaza nad zdrowym rozsadkiem...
                        W walce o kawalek chleba glodni oddaja wolnosc.....poczytaj historie....
                        Pozdrawiam
                    • Gość: borys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.bajt.krakow.pl 30.06.03, 08:21

> Aborys...Inteligencja to to co powinno rozni nas od chwastow.......
                      > Brakuje ??
                      > Radze nie dyskutowac ze mna...
                      Masz to u mnie.
                      Żegnam.
                      • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 30.06.03, 08:47
                        Gość portalu: borys napisał(a):

>
                        > > Aborys...Inteligencja to to co powinno rozni nas od chwastow.......
                        > > Brakuje ??
                        > > Radze nie dyskutowac ze mna...
                        > Masz to u mnie.
                        > Żegnam.

++++
                        ...i zabral zabawki i obrazony poszedl sobie....
                        A gdzie wola walki????
                        A gdzie..."nie z takimi dawalem sobie rade"...???
                        Aborys.... lubie z toba polemizowac...
                        Na "dyplomacje" jednak nie licz przyjacielu...
                        Uslyszysz ode mnie dokladnie to co czuje i mysle...
                        Nie lubisz tego???
                        Serdecznie pozdrawiam
                        • Gość: borys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.bajt.krakow.pl 30.06.03, 08:53

> Uslyszysz ode mnie dokladnie to co czuje i mysle...
                          Do tych pór na forum dyskutowałem, nie zamierzam dla Ciebie zmieniać
                          przyzwyczajeń i wymieniać inwektyw.
                          Jeśli za polemikę przyjmujesz się porównywanie do chwastów - uchylę się od
                          dysputy z Tobą.
                          • Gość: borys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.bajt.krakow.pl 30.06.03, 08:53
                            bo mi się nie chce.
                          • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 30.06.03, 09:18

>
                            > > Uslyszysz ode mnie dokladnie to co czuje i mysle...
                            > Do tych pór na forum dyskutowałem, nie zamierzam dla Ciebie zmieniać
                            > przyzwyczajeń i wymieniać inwektyw.
                            > Jeśli za polemikę przyjmujesz się porównywanie do chwastów - uchylę się od
                            > dysputy z Tobą.

Dla scislosci:

Inwektywa : obelga, zniewaga słowna, obrażający zarzut.
                            Etym. - późn.łac. investivus 'łający' z łac. invehere 'wnosić; wjeżdżać;
                            łajać, złorzeczyć'; zob. in- 2; vehere, zob. wehikuł.

Musze dodac tez ze nie starasz nie nawet zrozumiec to co czytasz...jesli
                            czytasz...
                            Nie porownalem nikogo do "chwastow", zauwazylem jedynie roznice pomiedzy
                            istotami inteligentnymi i tymi.... nie tak bardzo...
                            Jesli bierzesz to do siebie... Twoja sprawa...
                            W dyskusji lubie wiedziec, ze osoba po drugiej stronie stolu rozumie mnie...
                            Jesli nie, to nie mozemy pogadac....
                            Nie musimy sie zgadzac...ale musimy sie rozumiec...

Szanuje inne niz moje poglady... Glupoty nie toleruje...
                            Na pewno z tym sie zgodzisz...
                            Serdecznie pozdrawiam

• Gość: borys Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.bajt.krakow.pl 30.06.03, 09:48

> Musze dodac tez ze nie starasz nie nawet zrozumiec to co czytasz...
                              A nie jest to nieniełatwe.
                              • Gość: Bernard Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: *.ed.shawcable.net 30.06.03, 10:01

>
                                > > Musze dodac tez ze nie starasz nie nawet zrozumiec to co czytasz...
                                > A nie jest to nieniełatwe.

+++
                                Nic nie jest latwe poza przedszkolem.....

Pozdrawiam
            • bart.q Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! 23.06.03, 12:40

> Czy to lubisz czy nie na razie facet jest czysty i robi swoja robote calkiem
              > niezle...

Robi swoją robotę, owszem. Czysty nie jest i wyraźnie nie ma nawet zamiaru się
              wyczyścić. Z tego prostego powodu, że ludożerka w większości nawet gazet nie
              czyta.
              Wstyd mi za moich rodaków. Jeszcze bardziej wstyd mi za nielewicowych polityków.
              • j24 Saper myli się tylko raz 23.06.03, 13:13
                bart.q napisał:

> Robi swoją robotę, owszem.

i... (coś chciałem dodać ?, że jest skuteczny, miasto się rozwija itp, czy
                raczej zdecydowanie nie chciałeś tego dodawać ?)

> Czysty nie jest i wyraźnie nie ma nawet zamiaru się wyczyścić.
                > Z tego prostego powodu, że ludożerka w większości nawet gazet nie czyta.

Bart.Q nie zrobiłem nigdy w życiu czegoś, za co musiałbyś się wstydzić,
                nigdy nie jechałeś bez biletu i czy zawsze jak miałeś fuchę (np jednorazowe
                tłumaczonko za gotóweczkę) odprowadziłeś należny potomkom Balcerowicza
                podatek ?

To jak, jesteś uprawniny do przeprowadzenia ukamieniowania, czy nie ?
                • bart.q Re: Saper myli się tylko raz 23.06.03, 17:55
                  j24 napisał:

> > Robi swoją robotę, owszem.
                  >
                  > i... (coś chciałem dodać ?, że jest skuteczny, miasto się rozwija itp, czy
                  > raczej zdecydowanie nie chciałeś tego dodawać ?)

Pogłaskał... a mógł zabić...

> Bart.Q nie zrobiłem nigdy w życiu czegoś, za co musiałbyś się wstydzić

Głosowałeś na czerwonych. Wstyd.
                  • Gość: Bartoo Prezydent odpowiedział! IP: 62.141.235.* 23.06.03, 21:48
                    Właśnie ja wysłałem maila do Prezydenta w sprawie bazaru i zaświadzczam że
                    przysłał mi odpowiedź. Aborysie, twierdzenie że nikt nie pisał w tej sprawie
                    do Jędrzejczaka jest mówiąc delikatnie - konfabulacją (podobną opinię
                    wyraziłeś parę watków wcześniej). Teraz tylko pozostaje czekac czy wywiązę się
                    z obietnicy. Po tym poznamy jego klasę. Pozdrawiam:)
                    • Gość: Bartoo Re: Prezydent odpowiedział! IP: 62.141.235.* 23.06.03, 21:52
                      Zapomnialem dodać że w dzisiejszej wyborczej znowu nas cytowali:) Tym razem
                      dyskusję o SDH "Kokos". Chejka:)
                    • Gość: Bernard Re: Prezydent odpowiedział! IP: *.ed.shawcable.net 24.06.03, 03:22
                      Gość portalu: Bartoo napisał(a):

> Właśnie ja wysłałem maila do Prezydenta w sprawie bazaru i zaświadzczam że
                      > przysłał mi odpowiedź. Aborysie, twierdzenie że nikt nie pisał w tej sprawie
                      > do Jędrzejczaka jest mówiąc delikatnie - konfabulacją (podobną opinię
                      > wyraziłeś parę watków wcześniej). Teraz tylko pozostaje czekac czy wywiązę
                      się
                      > z obietnicy. Po tym poznamy jego klasę. Pozdrawiam:)

+++++
                      Racja...racja....
                      Pozdrawiam
                    • aborys Re: Prezydent odpowiedział! 24.06.03, 09:20
                      Gość portalu: Bartoo napisał(a):

> Aborysie, twierdzenie że nikt nie pisał w tej sprawie
                      > do Jędrzejczaka jest mówiąc delikatnie - konfabulacją (podobną opinię
                      > wyraziłeś parę watków wcześniej).
                      Napisałem (jeśli nie potrafiłeś tego odczytać):
                      "odpowiedział na pytanie, którego (o ile wiem) mu nikt nie zadał."
                      O ILE WIEM.
                      O Twoim mailu dowiedziałem się z powyższego postu.
                      Bernard na pewno przytoczy Ci znaczenie słowa "konfabulacja".

• Gość: Bernard Re: Prezydent odpowiedział! IP: *.ed.shawcable.net 27.06.03, 05:56
                        aborys napisał:

> Gość portalu: Bartoo napisał(a):
                        >
                        > > Aborysie, twierdzenie że nikt nie pisał w tej sprawie
                        > > do Jędrzejczaka jest mówiąc delikatnie - konfabulacją (podobną opinię
                        > > wyraziłeś parę watków wcześniej).
                        > Napisałem (jeśli nie potrafiłeś tego odczytać):
                        > "odpowiedział na pytanie, którego (o ile wiem) mu nikt nie zadał."
                        > O ILE WIEM.
                        > O Twoim mailu dowiedziałem się z powyższego postu.
                        > Bernard na pewno przytoczy Ci znaczenie słowa "konfabulacja".
                        >

Tak dla scislosci:

Konfabulacja: med. wypełnianie luk pamięci przez zmyślanie sobie (a.
                        opowiadanie) historii, wydarzeń, których naprawdę nie było.
                        Etym. - późn.łac. confabulatio 'rozmowa' z łac. confabulatus p.p. od
                        confabulari 'rozmawiać, gwarzyć'; zob. kom-; fabulari 'mówić; bajać' od fabula,
                        zob. fabularny.

Pozdrawiam

• j24 Re: Saper myli się tylko raz 24.06.03, 08:29
                    Taki saper to ma przerąbane. Dobrze, że posłuchałem mamy i nie poszedłem
                    do podchorążówki (chociaż ponoć za mundurem panny sznurem :)

bart.q napisał:

> j24 napisał:
                    >
                    >> Bart.Q nie zrobiłem nigdy w życiu czegoś, za co musiałbyś się wstydzić
                    >
                    > Głosowałeś na czerwonych. Wstyd.

Robię czasem większe głupotki. Jak na człowieka przystało jestem omylny
                    (a raz to nawet Balcerowicza pominąłem przy zaistnieniu dochodu - melduję,
                    że to dawno było i kwota mała, a szkodliwość społeczna żadna, bo żona zaraz
                    wspomniany dochód zagospodarowała, dziecki czekoladę dostały, a myśmy
                    zielonogórski speedway zasponsorowali).

Jako przeterminowany przestępca gospodarczy nie mam zamiaru rzucać kamieniem
                    w bliźniego, tym bardziej, że tłumu nie lubię.

Znamię przestępstwa pojawia się jak ktoś z pełną premedytacją domaga się
                    łapówki działając na szkodę firmy.

Wycieczka prezydenta Gorzowa, żeby być blisko gorzowskich olimpijczyków,
                    gdy będą zdobywać medale (i tym samym promować miasto)..., no cóż...,
                    splendoru w tych okolicznościach nie dodała, chciałbym tylko namówić do
                    zauważenia odcieni szarości.

Poza tym rachunek zysków i strat. Kogoś kto notuje sukcesy w rozbudowie miasta
                    (sukcesy w porównaniu do innych miast) nie powinna przekreślać jedna głupotka.
                    Alternatywą może być Pan Ostrożny (ten, który w sytuacjach trudnych udaje się
                    do ubikacji za potrzebą).
                    Oczywiście błędów nie robi, bo w ogóle nic co wymaga podjęcia jakiegokolwiek
                    ryzyka nie robi.

Dlatego nie wstydzę się, że w wyborach na prezydenta Gorzowa oddałem głos na
                    Jędrzejczaka, a temat jest rozwałkowany wzdłuż i wszerz, nudny aż.
                    • j24 Re: Saper myli się tylko raz 24.06.03, 08:46
                      j24 napisał:

> Znamię przestępstwa pojawia się jak ktoś z pełną premedytacją domaga się
                      > łapówki działając na szkodę firmy.

Tu zgody i kompromisu być nie może.

Jeszcze jedno, jeśli osoba publiczna zajmuje się robieniem wrażenia,
                      a faktycznie nie robi nic (bo jest z natury ostrożna) to moim zdaniem
                      powinna być napiętnowana przez media.
                      Wiem, że to trudne i mało wyskokowe (tytułem fajnowych rzucić na pierwszą
                      stronę się nie da), ale to byłoby faktyczne działanie dla dobra społeczności
                      lokalnej, podatnika i obywatela.

Na to byłoby stać Timesa, ale nie dwustronnicowy dodatek. I chyba nie w tym
                      państwie, bo tu w czasie wyborów patrzymy nie na dokonania (na to co kandydat
                      zrobił), ale zwykle na afery (tych w Warszawce mnogo, klinat taki, wilgotność?)

Patrzymy na kandydatów przez pryzmat bagna, w które pakują nas ich ugrupowania
                      polityczne (wszytskie niezależnie od barw, czego oczywiście Bart nie widzi, bo
                      ma okulary, no i partia z muchą jeszcze nie miała szansy nas w nic wpakować,
                      prawda Bart? :)
                      --
                      Sorki, że się przypierniczyłem.
                      J24
                      • j24 Donos do Timesa 24.06.03, 08:59
                        j24 napisał:

> Jeszcze jedno, jeśli osoba publiczna zajmuje się robieniem wrażenia,
                        > a faktycznie nie robi nic (bo jest z natury ostrożna) to moim zdaniem
                        > powinna być napiętnowana przez media.

Największe lenie siedzą na górze gorzowskiego szkolnictwa wyższego.

Takie jest moje zdanie, wielokrotnie pisałem, że nie robi się nic dla
                        podwyższenia statutu gorzowskich szkół_do_robienia_kuronio-licencjatów.

1. Szkolnictwo wyższe to w równej mierze dydaktyka co badania naukowe.
                        2. Wygodnictwo związane z bazowaniem na armii zaciężnej.
                        Jeszcze powinienem tu wrzucić kwiatki, alem litościwy (personalne kwiatki).

Wydaje mi się, że toga jest zbyt ciężka (klimat taki? za dużo wilgoci?)
                    • aborys Re: Saper myli się tylko raz 24.06.03, 09:56
                      j24 napisał:

> > j24 napisał:
                      > >
                      > >> Bart.Q nie zrobiłem nigdy w życiu czegoś, za co musiałbyś się wstydzić
                      > >
                      > > Głosowałeś na czerwonych. Wstyd.
                      >
                      > Robię czasem większe głupotki.
                      No to jak to: nie zrobiłeś nic, "za co musiałbyś się wstydzić"' czy
                      robisz "czasem większe głupotki"?

> Wycieczka prezydenta Gorzowa, żeby być blisko gorzowskich olimpijczyków, (...)
                      O wycieczkę nikt (poza Zyziem) nie ma pretensji. Pretensje mam za odwlekanie
                      opisania sponsorów.
                      Nie zmieniaj tematu.

> Poza tym rachunek zysków i strat. Kogoś kto notuje sukcesy w rozbudowie
                      miasta
                      > (sukcesy w porównaniu do innych miast)
                      Inne miasta też mają sukcesy. W zasadzie to nie są sukcesy, tylko rozwój. W
                      proporcji do wielkości miasta podobne
                      Generalnie Jędrzejczak nie jest supermanem. Nie jest tak, że zajmuje się
                      wyłacznie swoją karierą i korzyśćiami materialnymi. Ale czy to oznacza, że jest
                      najlepszy?
                      Mamy bardzo niskie wymagania...
                      Macie.
                      • Gość: Bartoo Re: Saper myli się tylko raz IP: *.gorzow.mm.pl 24.06.03, 10:01
                        Przyznaję się szczerze że też głosowałem na Jędzrzejczaka mimo tego że za SLD
                        bardzo nie przepadam. Zaważyły na tym dwie rzeczy: 1. Pani Rafalska nie była
                        dla mnie żadną alternatywą, powiedzmy że jej prezencja nie przypadła mi do
                        gustu:) 2. Widziałem w akcji już kilku gorzowskich prezydentów w tym "jedynego
                        w swoim rodzaju" czyli autorytarnego HMW. Porównując ich do Jędrzejczaka
                        stwierdziłem ze wybór jest naturalny. Na poziomie samorządu gminy liczą się
                        kompetencje i przywiązanie do miasta a nie kolor legitymacji partyjnej.
                        Co do rozwoju szkolnictwa wyższego w Gorzowie, Jędrzejczak jest jak na razie
                        jedynym i pierwszym prezydentem miasta, który coś w tym kierunku zrobił. Mam
                        tu na myśli sprzyjanie przez Prezydenta powstaniu PWSZ (przekazanie uczelni na
                        własność budynków na Teatralnej, Łokietka i Chopina za śmieszną kwotę).
                        Przekazał też w ten sposób budynki na Myśliborskiej dla PWISZ, WSB i AWF
                        (dzięki temu AWF od września będzie wydziałem zamiejscowym a nie instytutem).
                        Byłem świadkiem walk o te budynki z „wojewodą-gubernatorem” Majchrowskim.
                        Jędrzejczak stanął tu na wysokości zadania i pokazał że na mieście mu zależy.
                        To czy uczelnie będą się rozwijać zależy wyłącznie od nich samych. Wiem tylko
                        tyle, że dopóki obowiązuje obecna ustawa o szkolnictwie wyższym, PWSZ w
                        Gorzowie nie może starać się o podniesienie rangi uczelni. PWSZ działają w
                        oparciu o ustawie o wyższych szkołach zawodowych, a ta pozwala wyłącznie
                        przyznawać tytuł licencjata. Gdy jedna ustawa obejmie wszystkie uczelnie, to
                        kto wie........
                        • aborys Re: Saper myli się tylko raz 24.06.03, 10:34
                          Ja nie mówię, że to potwór.
                          Może to i przyzwoity urzędnik i organizator.
                          Z pewnością nie jest też kimś nadzwyczajnym, to że Gorzowianie nie potrafili
                          znaleźć kogoś lepszego to ich wina.

Ja fatalnie oceniam tylko jego rolę w kilku wydarzeniach (kangury, podsłuchy,
                          etc.). Widząc wyniki wyborów i czytając wasze komentarze dostrzegam, że
                          przeszkadza to nielicznym. Dla mnie ma znaczenie decydujące.
                          Może też dlatego, że jest on członkiem obozu władzy i z tej perspektywy jego
                          (Jędrzejczaka) wyczyny doskonale wpisują się w sposób trzymania władzy przez
                          ten obóz.
                    • bart.q Re: Saper myli się tylko raz 24.06.03, 14:21
                      j24 napisał:

> Taki saper to ma przerąbane. Dobrze, że posłuchałem mamy i nie poszedłem
                      > do podchorążówki (chociaż ponoć za mundurem panny sznurem :)

Na szczęście (?) bażantów nie szkolą na saperów. :)

> Znamię przestępstwa pojawia się jak ktoś z pełną premedytacją domaga się
                      > łapówki działając na szkodę firmy.

Świnto prowda.
                      Dodałbym jeszcze, że znamię przestępstwa pojawia się jeśli ktoś z pełną
                      premedytacją w ogóle tworzy system, w którym urzędnik ma możliwość domagania
                      się łapówki.

> chciałbym tylko namówić do zauważenia odcieni szarości.

Nie ma powodu, dla którego należałoby się dopatrywać odcieni. Polityka może być
                      czysta. Może być przynajmniej czystSZa. Trzeba tylko chcieć.

> Poza tym rachunek zysków i strat.

Wszystko racja. Na tej samej zasadzie do tej pory funkcjonuje ChRLD.
                      Chciałbym od razu zaznaczyć, że nie krytykuję w czambuł ChRLD.

> Dlatego nie wstydzę się, że w wyborach na prezydenta Gorzowa oddałem głos na
                      > Jędrzejczaka, a temat jest rozwałkowany wzdłuż i wszerz, nudny aż.

Jeśli odcienie nie przeszkadzają to taki temat nudzi. Tudzież np. J.Rokita może
                      wydawać się bezsensownie namolny. ChRLD (nadal nie krytykuję).
                      • Gość: Bartoo Re: Saper myli się tylko raz IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 20:43
                        "Z pewnością (Jędrzejczak)nie jest też kimś nadzwyczajnym, to że Gorzowianie
                        nie potrafili znaleźć kogoś lepszego to ich wina", strwierdził kolega. W taki
                        razie powiedz mi gdzie tego kogoś lepszego szukać. Kto z naszych gorzowskich
                        polityków lub działaczy społecznych jest niepokalany i święty od podszewki?
                        Polityka to szambo, bez względu na to kto rządzi. Łatwo krytykować gdy siedzi
                        się daleko...
    • Gość: matrix Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: 62.141.232.* 25.06.03, 22:58
      a wlkp. wyp...,Gorzów musi być gorzowski.
      • Gość: Bartoo Re: PREZYDENT ODPOWIEDZIAŁ! IP: 62.141.255.* 26.06.03, 10:27
        Popieram:) Najbardziej drażni mnie jak gorzowskie media jak "Gazeta Wyborcza",
        zielonogórska "Lubuska", czy TVP3 Lubuska posługują się tym skrótem. Tak jakby
        w lubuskiem było kilka Gorzowów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka