pontifexmaximus 08.07.03, 11:13 ..tak myślę. A jak nie to w mo.dę ;) ;D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: panna marianna Re: a to od kiedy? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 22:39 coś chyba Ci się w główce pomieszało:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: a to od kiedy? IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.03, 00:17 Nie przepadam za Staszica, jest zbyt klockowate, zbyt betonowe i zbyt pustynne, i w ogóle zbyt.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna marianna Re: a to od kiedy? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 10:52 Gość portalu: Bartoo napisał(a): > Nie przepadam za Staszica, jest zbyt klockowate, zbyt betonowe i zbyt > pustynne, i w ogóle zbyt.. a które osiedle nie jest dla Ciebie 'zbyt'? Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: a to od kiedy? 09.07.03, 10:56 Gość portalu: panna marianna napisał(a): > a które osiedle nie jest dla Ciebie 'zbyt'? Przepraszam, ze przerwię, ale dla mnie np. dolinka pomiędzy Matejki i ex- Jednostką Wojskową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna marianna Re: a to od kiedy? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 11:00 czy tam są takie 2 stare domy poniemieckie? zawsze mi sie podobały Odpowiedz Link Zgłoś
bart.q od zawsze 09.07.03, 01:15 Gość portalu: panna marianna napisał(a): > coś chyba Ci się w główce pomieszało:-) Nie bluźnij, Marianno. Odpowiedz Link Zgłoś
zerosiedemset Staszica jest jakie jest 09.07.03, 07:23 mieszkałem tam ćwierć wieku, czyli mogę się określić jako "facet po przejściach" Samo gadanie że Staszica jest takie albo inne niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
aborys Re: Staszica jest jakie jest 09.07.03, 08:49 zerosiedemset napisał: > Samo gadanie że Staszica jest takie albo inne niczego nie zmieni. Samo gadanie, że gadanie nic nie zmiani - nic nie zmieni. A Staszica śni mi się do dziś. Jestem tam zameldowany, przeżyłem tam 10 lat traumy. Odpowiedz Link Zgłoś
pontifexmaximus Re: Staszica jest jakie jest 09.07.03, 08:59 Staszica z okaleczonym parkiem, to już nie to samo. Ale przyglądając się warszawskim blokowiskom człowiek zaczyna doceniać harmonię i ład gorzowskiego betonu. Panuje tu, w przeciwieństwie do Staszica, ogromne zagęszczenie. Prawdopodobnie ładna perspektywa jest uzyskiwana jedynie z lotu ptaka. Najokropniejszym miejscem na Staszica jest ulica Reja (wieżowiec przy wieżowcu - wieczny cień). Staszica rules. Andrzej Stanek rzondzi. Stilon King(Kong). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna marianna Re: od zawsze IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 09:06 bart.q napisał: > Nie bluźnij, Marianno. ale ja baaaaardzo lubię poblużnić sobie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: od zawsze IP: *.gorzow.mm.pl 09.07.03, 10:59 Po prostu uważam iż czas najwyższy docieplić wieżowce i posadzieć duuuużo drzew (szczególnie w okolicach Intermarche). Kolejnym minusem okropny smród ze zsypów na klatkach schodowych i brak parkingów. Chejka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna marianna Re: od zawsze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 11:03 Gość portalu: Bartoo napisał(a): > Po prostu uważam iż czas najwyższy docieplić wieżowce i posadzieć duuuużo > drzew (szczególnie w okolicach Intermarche). zgadzam się, kiedy jadę na basen ta dziura też mnie razi, przy Intermarche, oczywiście Kolejnym minusem okropny smród ze > zsypów na klatkach schodowych i brak parkingów. Chejka u nas już przynajmniej od 10 lat nie ma zsypów, ot, wszędzie polikwidowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: NAJLESZA DZIELNICA IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 09.07.03, 13:46 to oczywiście okolice placu Jana Pawła. jedynym minusem jest ... nie tule sam kościół ile "dzwony" rano i wieczorem pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
panna_marianna Re: NAJLESZA DZIELNICA 09.07.03, 18:48 Gość portalu: KM napisał(a): > to oczywiście okolice placu Jana Pawła. sorki za pytanie, ale gdzie to jest albo jak sie to kiedyś nazywało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartoo Re: NAJLESZA DZIELNICA IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 20:08 tzw. Plac Papieski znajduje się naprzeciwko Tesco i Panoramy przy Górczyńskiej. Nowe budynki mają ciekawą architekturę i ciekawy układ urbanistyczny. Jedynymi minusami są: hałasy z kościoła (szczególnie w Wielkanoc o 6 rano!) i bardzo mało drzew. chejka:) Odpowiedz Link Zgłoś