login_tymczasowy 25.10.07, 20:12 "Ja w województwie z wizji pana Zycha mieszkać nie chcę - mówi poseł Jan Kochanowski" Jako poeta powinien powiedziec: W wojewodztwie Zycha Koalicja zdycha *********************** Zlikwidowac wojewodztwo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zole Re: Zych zabiera nam telewizję 25.10.07, 20:28 A gdzie do cholery wypowiedź Pahla???? I dlaczego pozwala stetryczałemu DZIADOWI jechać tak po Gorzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Zych zabiera nam telewizję 25.10.07, 20:39 i kolejny zaginiony protokol, a ja sie tak zastanawiam i dochodze do wniosku, ze zych z tym protokolem klamie, klamie , ze taki protokol istnial , i klamie mowiac , ze wie kto go ukrywa! to co zych, zielonogorski zlodzieju i klamco? nie zrobiles sobie kopii , tak waznego dla zielonej gory protokolu? to ty zych glupi naiwniak jestes!!! a przeciez glupim naiwniakiem nie jestes!!! KLAMIESZ ZYCH! zielonogorski zlodzieju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek poziomek Re: Zych zabiera nam telewizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 20:49 wypowiedź Pana posła żałosna niech szybko gna do parlamentu europejskiego może przeniesie komisej europejską do Zgory lub zaflancuje jej agendy krzyżyk na drogę - przewagi niedowagi głosy ciosy, pan Zych zapomina że od takiej polityki kark sie zgnia i o głos się żebrze za lat a może za rok. Już za rok wybory... na nutę znanej piosenki o maturze. Nie wierzcie politykom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. gwoli sprawiedliwosci IP: 80.53.41.* 25.10.07, 20:51 to Zych ma czesciowo racje, obecna TV Lubuska jest dosc mocno skupiona na Gorzowie, wiadomosci lokalne to 60 - 75% Gorzow. Tyle ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: gwoli sprawiedliwosci IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.07, 22:20 Jeżeli w Mysiej dzirce niewiele sie dzieje - to nic dziwnego. Jeszcze trochę i może się okazać, że 90% informacji będzie z Gorzowa i Regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: gwoli sprawiedliwosci IP: 80.53.41.* 25.10.07, 22:52 hehe, no mozna i tak na to patrzec ale ogolnie wiadomosci z Gorzowa byly wazne ale tez byly w stylu kot wlazl na drzewo i strazacy go sciagali... Nie slsyzlaem zeby opisywano akcje z ZG sciagania kota - troche ironizuje ale mysle ze naprawde niechec do ZG powoduje ze jestescie wybitnie nieobiektywni. Zadowoli was tylko i wylacznie skopanie martwej ZG i ewentualne naszczanie na jej grob. Zle to wrozy przyszlosci Lubuskiego a jak powtarzam to od dawna - Lubuskie musi liczyc samo na siebie, licznie na Poznan, Wroclaw czy Szczecin oznacza dalsza marginalizacje Gorzowa i ZG. Dogadajcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: gwoli sprawiedliwosci IP: *.ztpnet.pl 28.10.07, 09:40 nie tylko Vlad.H ! NIE TYLKO ! szkopół w tym ze południe woj. nie odbiera waszej powiatowej telewizji ! [ czytaj TVP3 ] W 90 LATACH ZOSTAŁ POSTAWIONY MASZT W WICHOWIE [ to jest 25 km od Zielone gory w kierunku Żgania ! ] maszt ten miał dac mozliosc ogladania TVP3 na południu woj. Lubuskiego !! w Wilkanowie koło zielonej góry stanoł masz 80 m wysokosci na Kosowej górce [220 m wysokiej ] razem to daje 330 metrów nad poziomem morza !!! i co z tego wynikło ? nic tvp3 DAŁ Poznan do Gorzowa a południe dalej nie oglada TVP3 bo wszystko stoi bezczynnie !!! BRAWO GORZOWIAKI ! TAK TRZYMAC ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: gwoli sprawiedliwosci IP: 80.53.41.* 29.10.07, 22:55 Nie rozumiem tego uporu - Ludzie z Gorzowa i Zielonej Gory mysla ze bedzie im lepiej nie we wlasnym wojewodztwie... Lepeij byc krolem w nedznej wiosce niz niewolnikiem w metropoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vts nie kłam IP: *.ztpnet.pl 25.10.07, 20:54 telewizja powstała w GW tylko dzięki kłamstwu posła Kochanowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabella Re: Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.07, 21:21 wypowiedź zycha jest dla mnie szokiem. chyba czas pakować walizki i opuszczać to województwo,z tak szowinistycznie nastawionymi ludźmi jak zych, nie widzę dla gorzowa przyszłości. ten człowiek jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant777 a myślałem że te teksty o Zychu to przesada IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.07, 21:47 Myślałem, że te kradzieże instytucji z Gorzowa, to przeszłość. Ale zapowiada się że dopóki Zych będzie na sejmowych stołkach, to będzie ferment w województwie. ZYCH MUSI ODEJŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: a myślałem że te teksty o Zychu to przesada 25.10.07, 22:01 Nooo nareszcie pan Zych opuścił maskę i powiedział na głos to, co robi od wielu lat po cichu. Nareszcie widać jak na dloni, z jakim zawziętym i pełnym nienawiści człowiekiem mamy do czynienia. Dołączył do tego element bezczelności, kiedy starzec zaczyna mówić o niesprawiedliwym traktowaniu Zielonej Góry. Z tym aneksem czy załącznikiem też wyskoczyl jak Filip z konopii. Po 10 latach istnienia nowotworu lubuskiego przypomina sobie o tajemniczych dokumentach... Czyżby początek Alzhajmera lub starcze pogłębienie zielonogórskiej pomroczności jasnej? Jest jeszcze jeden pozytyw zielonogórskiej bezczelności w wykonaniu pana Zycha - gorzowscy politycy będą musieli zabrać w końcu głos w sprawie kreciej roboty tego człowieka. Jak na razie bali się wsadzić palce między futrynę a drzwi, by nie narazić się na oskarżenie o gorzowski szowinizm. Przy takiem pokazie starczej zawziętości - trudno będzie schować głowy w piasek i udawać "lubuszan". Zaorać nowotwór lubuski! ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Mowilem ci wiele razy IP: 80.53.41.* 25.10.07, 22:54 Ze likwidacja Lubuskiego oznaczac bedzie dalsza marginalizacje Gorzowa i ZG. Warszawa nie pozwoli na to by Poznan przejal Gorzow po ewentulanej likwidacji Lubuskiego, Gorzow dostanie sie w strefe wplywow Szczecina a ZG Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Mowilem ci wiele razy 25.10.07, 23:20 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > Ze likwidacja Lubuskiego oznaczac bedzie dalsza marginalizacje Gorzowa i ZG. A ja kolejny raz piszę Ci, że mam inny punkt widzenia na przyszłość Gorzowa. Wolę widzieć Gorzów jako silny ośrodek przemysłowo-usługowy z dobrym szkolnictwem wyższym, niż jako ośrodek administracyjnej redystrybucji dochodu wypracowanego w innych częściach kraju! Podzielenie Polski na 10-12 federalnych republik tylko umocniło by znaczenie Gorzowa jako największego ośrodka subregionalnego od Wrocławia po Szczecin. Już za kilka lat odzyska znaczenie Ostbahn z Berlina do Gdańska i Królewca - to też szansa na powrót Gorzowa w orbitę gospodarczą Berlina (jak przed wojną). Zabawy w województwo lubuskie slużą tylko i wyłącznie pasożytowaniu na pieniądzach innych regionów, nic nie dając w zamian gminom naleącym do tego nowotworu. Czas z tym skończyć dla dobr 1 mln mieszkańców tego "województwa", którego potencjałem są lasy, jeziora i tranzyt. ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starygorzów Re: Mowilem ci wiele razy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 01:51 budrys77 napisał: Podzielenie Polski na 10-12 federalnych republik tylko umocniło by znaczenie Go > rzowa jako największego ośrodka subregionalnego od Wrocławia po Szczecin Obawiam się, że jesteś w błędzie. W razie ewentualnej likwidacji lubuskiego Gorzów z całą pewnością przypadnie Szczecinowi. Wprawdzie nad morze z Gorzowa stosunkowo blisko, tym niemniej nie mamy tu żadnych związków z gospodarką morską (w szerokim rozumieniu) i w związku z tym nie jesteśmy dla Szczecina liczącym się partnerem. Należy zatem liczyć się z totalną marginalizacją Gorzowa przez Szczecin - będziemy tylko peryferiami województwa otwartego na morze i gospodarkę morską. Oczywistym jest chyba, że nowa metropolia (Sz-n) nie dopuści do nadmiernego wzrostu znaczenia Gorzowa, który nie będzie żadnym ośrodkiem subregionalnym, chyba że za regiony uznamy ościenne powiaty. Na powrót Gorzowa w orbitę gospodarczą Berlina też nie liczyłbym zanadto - prawdę mówiąc nie nazbyt wiele mamy do zaoferowania - sam stwierdziłeś, że naszym potencjałem są lasy, jeziora i tranzyt. Inaczej zapewne byłoby w wypadku przyłączenia lubuskiego do Wielkopolski, która w takiej sytuacji - granicząc bezpośrednio z Niemcami - w sposób niejako naturalny otwierałaby się na Niemcy, a to ze względu na nasze położenie byłoby dla nas ze wszech miar korzystne. Tak się jednak nie stanie, ponieważ tzw. warszawka nigdy nie dopuści do takiego scenariusza z oczywistych względów. Wobec powyższego - najmniejszym złem jest chyba utrzymanie status quo, choć pewnie są też minusy takiego rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
budrys77 Re: Mowilem ci wiele razy 26.10.07, 10:17 Alaż Starygorzowianinie - właśnie dlatego od 10 lat popieram ideę zjednoczenia Wielkopolski z Gorzowem na czele:) Doskonalę zdaję sobie sprawę z tego, że Gorzów ma zupełnie inny profil gospodarczy i interesy niż Szczecin. Niestety nie wszyscy są w stanie to zrozumieć. Z resztą Szczecin i Pomorze zachodnie na tle innych dużych miast i regionow gospodarczo prezentują się wyjątkowo marnie. Zawsze mówiłem, że lepiej być średniakiem wśród bogatych, niż bogaczem u biedoty.... Co do przynależności regionu gorzowskiego, po ewentualnej reformie - jestem dobrej myśli. Ustawa o samorządzie terytorialnym mówi wyraźnie, że mieszkańcy muszą czuć więź w ramach wspólnoty. Ważne referendum lokalne rozwiązało by problem, a wynik uszanowałbym z pokorą. ------------- Nowotwór lubuski jest jak rurociąg "Przyjaźń" za PRL - ropa płynie, tylko dlaczego na wschód? Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Re: Mowilem ci wiele razy 26.10.07, 12:53 Obaj (razem z poprzednikiem) nie macie racji. Poznaniacy to ludzie zakorzenieni od pradziada na swojej ziemi. Ziemie zachodnie i północne zamieszkują w większości przesiedleńcy z dawnej wschodniej Rzeczpospolitej. Mentalnie ludzie z kresów pasują do Poznaniaków jak mówiąc nieładnie "pięść do nosa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Poznan potrzebuje tylko jednego IP: 80.53.41.* 26.10.07, 21:53 autostrady do granicy - reszte wypluje i nawet nie bedzie probowal przezuwac - ucierpi na tym Gorzow zepchniety do roli miasta satelickiego i to drugiej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Nie bedzie nigdy Gorzowa z Wielkopolska IP: 80.53.41.* 26.10.07, 21:48 Po prostu Wielkopolska bylaby zbyt mocno niezalezna od Warszawy. Tak wiec w razie likwidacji lubuskiego - Zielona Gora trafi pod Wroclaw a Gorzow pod Szczecin i to Zielona Gora wyjdzie na tym lepiej. Poznan musi byc i bedzie izolowany od bezposredniego dostepu do granicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Mowilem ci wiele razy IP: 80.53.41.* 26.10.07, 21:46 Niestety i pisze to troche z bolem serca ale masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Mowilem ci wiele razy IP: 80.53.41.* 26.10.07, 21:42 No to cie zmartwie - Gorzow dlugo nie bedzie jak ladnie napisales "silny ośrodek przemysłowo-usługowy z dobrym szkolnictwem > wyższym" - nie dlatego ze nie zycze tego Gorzowowi ale dlatego ze po prostu nie ma takiej potrzeby - Popatrz na mape - Gorzow to miasto lezace pomiedzy Kostrzynem i Krzyzem... Nie bedzie Ostbahn bo linia kolejowa nie ma wiekszego znaczenia gospodarczego, jesli zlikwidowane bedzie lubiskie to Gorzow automatycznie wejdzie do Zachodniopomorskiego czy to ci sie podoba czy nie (Warszawa nie dopusci do dalszego wzmacniania Wielkopolski) I nie lekcewaz tego co faktycznie decyduje o sile lubuskiego: lasy, jeziora juz niedlugo beda towarem mocno deficytowym. Ja zle Gorzowowi nie zycze ale naprawde Gorzow i Zielona Gora powinny razem budowac potege Lubuskiego - w przeciwnym wypadku zmarniejcie na obrzezach Szczecina, Poznania, Wroclawia. Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Re: Mowilem ci wiele razy 26.10.07, 12:42 Gość portalu: Vlad.H. napisał(a): > Ze likwidacja Lubuskiego oznaczac bedzie dalsza marginalizacje Gorzowa i ZG. > Warszawa nie pozwoli na to by Poznan przejal Gorzow po ewentulanej likwidacji > Lubuskiego, Gorzow dostanie sie w strefe wplywow Szczecina a ZG Wroclawia. Ależ o to właśnie chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: Mowilem ci wiele razy IP: 80.53.41.* 26.10.07, 21:51 tyle ze to bedzie zle dla Gorzowa - Szczecin ma mase wlasnych problemow i nie jest w tej chwili pozytywnym stymulatorem regionu... historycznie Szczecin zarzadzal obszarem pomeidzy Greifswaldem i Kolobrzegiem. Co prawda czesc interoesow Szczecina pokrywa sie z interesami Gorzowa ale moim zdaniem razem Gorzow i Zielona Gora maja szanse na szybszy rozowj w ramach lubuskiego niz po ewentulanej likwidacji w ramach dolnoslaskiego i zachodniopomorskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~g3nat Re: a myślałem że te teksty o Zychu to przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:19 małostkowość ludzi z Zielonej Góry nie zna granic. Mam w swojej firmie do czynienia z kierownikami rodem z winnego grodu i wiem co soba reprezentuja. Mają jakieś fobie i inne urojenia jak ludzie ( byc może nie wszyscy ) z PIS'u. Ciągle wydaje im sie że są najlepsi i wszystkowiedzacy - a tak naprawdę u wielu z nich wychodzi słoma z butów. Wiele urządów jakie były w Gorzowie zostały porzeniesione do Z.G. ale to tylko dlatego że nie mamy nikogo kto postawiłby sprawę takiego rozdania ostrzej. I to nasza wina. A pan Zych nie nie fika i bo powinien sie zająć sprawami "corega tabs" a nie TV o której nie ma pojęcia. Dni Z.G. są policzone na mapie telekomuniakcyjnej i wcale nie mam z tego powodu jakiegoś złego samopoczucia, wręcz przeciwnie - cieszę się . z gorzowski pozdrowieniem ~g3nat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gor Re: a myślałem że te teksty o Zychu to przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:52 Gdzie są "Ci" z Gorzowa co głosowali na ZYCHA, a było ich 1100. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELE Re: a myślałem że te teksty o Zychu to przesada IP: *.ztpnet.pl 28.10.07, 09:47 gosc g3nat napisał , wiele urzedów przeniesiono do Zielonej góry ,gosciu napisz KOKRETNIE jakie urzedy ! z tych wielu ! tylko kokretnie ! bez lipy gorzowskiej ! czekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszczyzna lokalny kacyk - Fezoj Syh Laden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:54 No podaj mnie do sądu ty niedorobiony złodzieju, kłamco i fundamentalisto lokalny. Jak byś mógł, to byś się zachowywał jak Stalin i pewnie cały Gorzów wywiózł na Syberię, albo do Katynia. I bach! W potylicę! Albo Hitler - do gazu (pewnie po to ci jest potrzebna spółka gazowa). Nie różnisz się niczym od pospolitych przestępców, którzy kradną i dokonują rozbojów. Czysta i bezinteresowna nienawiść. Obrażam cię z premedytacją i czekam na pozew. A jeżeli chcesz ponosić odpowiedzialność za ARiMR to płać złodzieju za tę kradzież. Zdaje się, że NIK w raporcie wyliczył przekroczenie o kilka baniek budżetu na remont tej pięknej siedziby w ZG. A szpitala nie chcesz? Widać, że by się tobie przydał - ten z Walczaka, i silne leki. I pomyśleć, że byli tacy naiwni co na niego w Gorzowie głosowali. PS Co do umowy paradyskiej, to pamiętam, że jak kradliście falubazy instytucje rządowe, to mówiliście, że w umowie było tylko o wojewodzie i sejmiku, i że żadnego protokołu nie było (chyba przy sprawie lokalizacji ABW jakaś wypowiedź dla Gazety tfu Lubuskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard Re: lokalny kacyk - Fezoj Syh Laden IP: *.gorzow.mm.pl 25.10.07, 23:59 cala prawda w twoich slowach lubuszczyzna ,a co do sądu,to chetnie tam pojde z toba i splune w ta ukrainska morde z protezami, siejaca nienawisc i ferment, o ile bedzie miala odwage sie w nim stawic. boze ,chron ludzkosc przed takimi "ludzmi". Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p marek_p - trzeci chętny... 26.10.07, 17:24 ... na ławę oskarżonych w spawie Zycha Uważam, że zwykły człowiek identyfikujący się ze społecznością lokalną, czując się pomiatany i bezradny wobec poczynań wielkiego posła, marszałka i wielokrotnego wicemarszałka MA PRAWO DO OBRONY! Zych dysponuje tubą w postaci mediów, to dużo potężniejszy oręż niż to ma do dyspozycji internauta, obywatel, podatnik. Sympatyczny kibic zielonogórski - redaktor TVP3 Gorzów Robert Gromadzki stworzył Zychowi w zielonogórskim studio miłą atmosferę, bo jaką inną można stworzyć wpływowemu człowiekowi planującemu przeniesienie dużej państwowej firmy z Warszawy do Zielonej Góry no i jeszcze grabież telewizji z Gorzowa ? W tej serdecznej atmosferze podnieśli ciśnienie kilkudziesięciu tysiącom widzów cedząc jad w kierunku Gorzowa i senatora Woźniaka, który w niedawnych wyborach otrzymał znacznie więcej głosów niż pupil rgr. Ktoś kto zieje nienawiścią do innych powinien spodziewać się podobnych reakcji i doczekał się. Głupotą tego starszego człowieka jest to, że zieje nienawiścią w kierunku tysięcy ludzi identyfikujących się z naszym regionem i miastem. W starszym wieku instynkt samozachowawczy zaczyna szwankować. Jeśli tacy ludzie mają dzielić urzędami, to nie pozostaje nic innego tylko wyjechać stąd. Czy o to chodziło zwycięskiej Platformie ? Szkoda, że nie uzyskała kilka procent głosów więcej. Tak, to właśnie REALIA, kilka zaledwie dni po wyborach, spotykają się z NADZIEJAMI społeczeństwa na lepszą jakość (przyjaźniejszą Polskę). Skoro ABW zmarnowało tak wiele społecznych środków na diabelską rolę kuszenia ludzi do popełnienia przestępstw (brania podtykanych pod nos łapówek)to może niech rozliczy się w ramach pokuty z dwóch spraw związanych z olbrzymimi środkami publicznymi, które zostały zmarnowane w naszym województwie: 1. Zadłużenie Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie - brak nadzoru, brak winnych, 0 (zero) ludzi wyprowadzonych w kajdankach, a sprawa dotyczy 300 lub 350 mln złotych (nawet nie wiadomo ile przekręcono) 2. Sprawa grabieży z Gorzowa Agencji Rozwoju i Modernizacji Rolnictwa - przekroczenie dyscypliny budżetowej, działanie bez umocowania prawnego. Na koniec wniosek formalny do parlamentarzystów - Najwyższą Izbę Kontroli NALEŻY ZLIKWIDOWAĆ! Poważnie. Życie pokazuje, że NIK robi kontrolę, pokazuje gigantyczne przekręty i... nic się z tym nie robi. Odsłania to całą prawdę o niesprawności polskiej państwowości, społeczeństwo traci zaufanie do władzy, wiarę w sprawiedliwość. Jeśli dygnitarzy typu Bocheński i Zych organy nie zamierzają ścigać, to po co NIK pokazuje problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ele Re: marek_p - trzeci chętny... IP: *.ztpnet.pl 28.10.07, 09:53 hej marku-p PAN ! ZYCH NIE ZIEJE JADEM ! PAN ZYCH chce normalnoasci równych szans dla południa ! bo TVP3 tam do dzis nie ogladają ! [ przeczytaj mój wpis z 9, 40 ] chcemy przeczytac umowe Paradyską ! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_p Re: marek_p - trzeci chętny... 30.10.07, 21:19 Gość portalu: ele napisał(a): > hej marku-p PAN ! ZYCH NIE ZIEJE JADEM ! PAN ZYCH chce > normalnoasci równych szans dla południa ! Normalności po zielonogórsku :) Żagań i Żary się z tej Waszej normalności nieźle śmieją. My się nie śmiejemy, bo ta normalność po Waszemu zawsze się wiąże z próbą kradzieży jakiejś instytucji z Gorzowa. > bo TVP3 tam do dzis nie ogladają ! Nadajniki TVP3 to problem ogólnowojewódzki, nawet w Gorzowie są miejsca gdzie bardzo słabo odbiera się toto. > chcemy przeczytac umowe Paradyską ! My wielokrotnie chcieliśmy, ale Wasi odpowiadali, że nie ma jej, że tylko ustalono, wojewoda w Gorzowie, sejmik w Zielonej Górze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: marek_p - trzeci chętny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.07, 21:37 Dokładną kopię z podpisami posłow i senatorów umowy paradyskiej można znaleźć w 11 numerze studiów zielonogórskich z 2005 r. zapraszam do lektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubuszanin Zych zabiera nam telewizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 00:13 A mnie to nawet cieszy. Wiele razy zapraszałem gorzowską telewizję, bo mam ciekawy materiał i nic. Pokazują same pierdoly z Gorzowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek auuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuuuuuu IP: *.ztpnet.pl 26.10.07, 00:19 No to jak tak wam zalezy na tym zeby osrodek regionalny noslil nazwe miasta w ktorym sie znajduje to juz niedlugo zobaczycie TVP Zielona Góra hehe Znowu zlamaliscie umowe Miala byc LUBUSKA i co ?? Bedzie kara :P Dalej ujadac auuuuuuuuuuuuuuu pozdrawiam andrzejku Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Re: auuuuuuuuuuuu auuuuuuuuuuuuuuuu 26.10.07, 12:59 Gość portalu: alek napisał(a): > No to jak tak wam zalezy na tym zeby osrodek regionalny noslil nazwe miasta w > ktorym sie znajduje to juz niedlugo zobaczycie TVP Zielona Góra hehe > > Znowu zlamaliscie umowe Ot i cały "zielonogórzanin". Dlatego właśnie trzeba zlikwidować to pseudo województwo. > Miala byc LUBUSKA i co ?? > Bedzie kara :P > > Dalej ujadac auuuuuuuuuuuuuuu > > pozdrawiam andrzejku Ot i cały "zielonogórzanin". Dlatego właśnie trzeba zlikwidować to pseudo województwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Zych to polityczny pacan... IP: *.dial.telus.net 26.10.07, 02:30 Hey, Wszyscy madrzy ludzie na glowie staja by wasnie pomiedzy Falubazem a Gorozwem ograniczyc do toru zuzlowego i takich tam... Tramwaje sobie "podkradaja" lub "podrzucaja... Wszystko po to by usmiech na buzie lubuszan wniesc... Moze byc dobrze? Oczywiscie.. Znajdzie sie jednak polityczna menda ktorej spokoj przeszkadza... Gnoju szuka a jak nie znajdzie...to sam narobi!!! Pali ten pacan cos nie takiego czy to ju wrodzone... Podziel rowno, pacanie... Niech studia beda w Falubazie a kamery i inne maszynki w Goprzowie... BVedziesz sieroto zadowolony??? PS. Mam nadzieje ze nikt sie na te prowokacje nie zalapie... Bo to oczywista prowokacja w "piec minut" po wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LeoMarkus Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 04:55 Myślę że miejsce pana Zycha jest w ciepłych kapciach z kotem na kolanach przed telewizorem, a nie w parlamencie! Kto go ciągle wybiera do sejmu? Czy nie czas najwyższy żeby w końcu odpoczywał na emeryturze?A nie zajmował miejsce młodszym w parlamencie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech - Premium Zych zabiera nam telewizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 08:47 Dziadku drogi dziadku - ciesz się, że jesteś posłem i siedź spokojnie a od TV3 to "sio"! Proszę się zająć sprawami związanymi z wsią bo ta ambitna grupa społeczna liczy na pana inicjatywy zmierzające do poprawy ich trudnej sytuacji! Pan jesteś zwykłym burakiem! Panu chodzi o dalsze skłócanie społeczności lubuskiej a nie o jakieś krzywdy związane z jakimś układem! Dobrze, że w skutek sklerozy zapomniał się pan bo w następnych wyborach dostaniesz pan piękne podziękowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gorzowiak Gorzów jest większym miastem ! IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 09:19 Jeśli zabiorą nam TV i inne agendy to naprawdę nie ręczę za siebie. Zycha jak spotkam to nie będę patrzał na jego wiek...tak mu przy........... że odechce mu się zmian. Wogóle kto na niego głosował ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artt Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 09:22 Pan posel moglby zrobic miejsce mlodym w PSL a nie sklocac miasta ,powinnismy walczyc o dobro lubuskiego calego a nie je rozbijac wypowiedziami posla . Zlikwidowac lubuskie i przylaczyc do wielkopolskiego,pozbedziemy sie klopotow .To ma byc redukcja kosztow i tanie panstwo w wykonaniu PSL koalicjanta???PSL niech pieknie podziekuje p. Tuskowi za taki wynik,czesciej reklamowal PSL niz PO tyle ze 4 lata szybko mina albo jeszcze szybciej i potem bedzi placz PSL z 1-2 % poparciem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konserwa Zych zabiera nam telewizję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 10:34 Polecan ten artykuł Panu Tuskowi przed przystapieniem do rozmów koalicyjnych. Niech wszystko zapisuje, a najlepiej nagrywa. Tak to jest, że "chłop żywemu nie przepuści". Taka jest mentalność kolegów z PSL-u. Jestem za jednościa woj. lubuskiego, ale opartą na prawdziwej współpracy. Juz dawno powstała strategia ekonomiczna, która mówi, że więcej można zyskać współpracując niż rywalizujac. Polecam tą strategię wszystkim lubuszanom i chiałabym doczekać chwili kiedy gorzowianie będą bez uprzedzeń rozmawiać z zielonogórzanami i odwrotnie. Obraźliwe inwektywy tej chwili nie przybliżają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIELONKA Re: Zych zabiera nam telewizję IP: *.ztpnet.pl 28.10.07, 10:04 hej konserwa ! tobie na prawdziwej wspópracy ? a jak to wspópraca jak były 2 instytucje do podzału [ TVP3 i Sąd administracyjny ] i fik mik i obie znalazły sie dziwnym trafem w Gorzowie ! Komu ty mydlisz oczy ? czemu udajesz durniejszego niz jestes ? .Okradliscie nas i teraz proponujecie wspólprace ? [ z ludzmi o marnej reputacji [ złodzieje ] współpracy nie bedzie ! złodzieje oddajcie nam jedną z istytucji !!! [Sąd lub TVP3 ! ] ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE ZŁODZIEJE !!!!!! TAK ZIELONOGÓRZANIE O WAS MYSLĄ ! ZŁODZIEJE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krycho Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 10:40 panie zych wydaje mi sie niech pan juz usiadzie przed telewizorem na foteliku i odpoczywa sobie da spokuj gorzowowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lab Zych zabiera nam telewizję IP: *.zabrze.net.pl 26.10.07, 11:47 Pan Zych znany jest z antygorzowskich sympatii. Nie rozumiem tylko czym mu ZG tak sie przypodobała? Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Zych zabiera nam telewizję 26.10.07, 12:34 I to jest ten powód dla którego należy zlikwidować tego bękarta reformy administracyjnej. Nie ma i nigdy nie będzie równowagi pomiędzy północą i południem a bezprzykładna wręcz zachłanność zielonogórzan będzie zarzewiem nieustannych konfliktów. Tacy zaściankowi "politycy" jak pan Zych będą chcieli ciągle zaistnieć nie mogąc się pogodzić z faktem, że odeszli w polityczny niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
44_m Re: Zych zabiera nam telewizję 26.10.07, 13:09 cd. Nie wiedziałem, że ten kościany dziadek dostał się do sejmu. Kto na niego głosował?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Zych zabiera nam telewizję IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.07, 15:20 Spie...aj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 15:22 Panie Zych panu nieraz staje co przyznał pan sam na mównicy sejmowej więc proszę w telewizję nie uderzać bo to zbyt ryzykowne.Niech pan wybuduje w Zielonej Górze linię tramwajową a nie na nowo siać zawiść między miastami. Odpowiedz Link Zgłoś
redcloud Re: Zych zabiera nam telewizję 26.10.07, 16:35 Gość portalu: Życzliwy napisał(a): > Panie Zych... Niech pan wybuduje w Zielonej Górze linię tramwajową a nie na nowo siać zawiść między miastami. ...byle nie za publiczne pieniadze ;) howgh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianka Zych zabiera nam telewizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 16:03 Jeżeli pan Zych wie o popełnieniu przestepstwa i je zataja, to czy nie odpowiada jako współwinny. A tak naprawdę to"wielkie dzięki" tym co chcieli wspólnoty z Zieloną górą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elef Zych zabiera nam telewizję IP: 82.160.208.* 26.10.07, 16:56 Stary ramolu z falubazów,jeszcze Tusk nie dał ci władzy a już wyciągasz łapę po nie swoje. Precz łapy od Telewizji Gorzów. I tak za dużo instytucji zagarnęła Zielona Góra do siebie. Panie Zych jeśli się pojawisz w Gorzowie, psami trzeba będzie poszczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm... Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 26.10.07, 20:34 Czemu Gazeta Wyborcza chce sklucic ze soba polnoc i poludnie woj i w dodatku klamie w sondzie.Obecnie program regionalny nadaje oddzial w Gorzowie ktory jest nadrzedny. Bardzo nieladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gim Re: Zych zabiera nam telewizję IP: *.gorzow.mm.pl 27.10.07, 15:23 Kto chce skłocić ? gazeta? Od kiedy to Zych i Woźniak sa pracownikami gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIEL. Re: Zych zabiera nam telewizję IP: *.ztpnet.pl 28.10.07, 10:16 A POŁUDNIE DALEJ NIE OGLADA tvp3 ! Bo gorzów ma abicje ! Poznan dobrze klina wbił w woj. Lubuskie [ podzielił Lubuskie na Północ Południe mysle o oglądalnosci !] i podzielił miasta ZIEL.Góre i Gorzów Wilkopolski ! zielona ma wszystko [ kadry połozenie ] Gorzów nie wa niczego [ ani kadr ani połozenia ]ale za to ma mocarstwowe abicje ! podbechtane przez Poznan . danie daleko na północ woj Lubuskiego [ bardziej Szczecinskie ] skutkuje tym ,ze południe woj Lubuskiego nie oglada TVP3 PAN ! ZYCH CHCE WRESCIE UPORZADKOWAC ! [zapamietajcie gorzowiaki ] dostepnosc do tvp3 na całym LUbuskim woj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barlinek Zych zabiera nam telewizję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 13:12 ludzie opamietajcie sie.pamietajcie zgoda buduje a niezgoda rujnuje.rywalizujcie budowaniem a nie niszczenim drugiemu.wasza energia idzie w gwizdek a nie tam gdzie powinna Odpowiedz Link Zgłoś